Telegram Web
🛰🛰🛰طبق محاسبات دانشمندان، تمدن‌های فوق‌پیشرفته‌ای در فضا می‌تواند وجود داشته باشد که کهکشان را مستعمره خودشان ساخته، قدرت‌ خودشان را به فراتر از کهکشان رسانده، از سیاه‌چاله‌ها انرژی تولید کرده و ستاره مصنوعی می‌سازند!
تمدنهای احتمالی فرازمینی با توجه به زمان شکل‌گیری و درجه پیشرفتی که دانشمندان محاسبه می‌کنند، به تمدن‌های نوع ۱، ۲، ۳ و ۴ تقسیم‌ می‌شوند.
دانشمندان برای به تصویر کشیدن فناوری‌های آینده، تمدن‌های هزاران تا میلیونها سال پس از ما را بر اساس مصرف انرژی و قوانین ترمودینامیک تقسیم‌بندی می‌کنند. فیزیکدانان هنگام جستجو در آسمان‌ها برای یافتن نشانه‌هایی از حیات هوشمند در جستجوی تمدن‌هایی با انرژی‌های خروجی نوع ۱،۲،۳ و از نظر برخی دانشمندان نوع ۴ هستند. این طبقه‌بندی در دهه 1960 به وسیله فیزیکدان روسی، نیکولای کارداشف با طبقه‌بندی علائم رادیویی تمدنهای ممکن ارائه شد. هر تمدنی شکل مشخصی از تابش را گسیل می‌کند که می‌توان آن را آشکارسازی و اندازه‌گیری کرد.
حتی تمدنهای پیشرفته که سعی در پنهان کردن خود داشته باشند، با تجهیزات ما قابل شناسایی هستند. بر طبق قانون دوم ترمودینامیک، هر تمدن پیشرفته‌ای آنتروپی ایجاد می‌کند که به ناچار به شکل گرمای تلف شده به فضا نشت می‌کند. حتی اگر آنها تلاش کنند حضور خود را مخفی نگاه دارند قادر نخواهند بود اندک گرمای ایجاد شده از طریق آنتروپی را پنهان کنند

👈در پست‌های بعدی به تمدنهای نوع ۱،۲،۳ و ۴ وجایگاه تمدن ما در زمین در مقایسه با آنها پرداخته خواهد شد.

🔴⬅️ادامه توضیح در کامنت بعدی👇👇👇

#خدا #آفریدگار #کیهان #جهان_هستی #خورشید #سیاهچاله #زمان #فضا #فضا_زمان #خلقت #آفرینش #زمین #سیاره #ستاره #کهکشان #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #بی_نهایت #ماده_تاریک #انرژی_تاریک #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ
#هابل #بیگ_بنگ #کوانتوم #جهانهای_موازی
https://www.instagram.com/p/CHxnpB2nkmE/?igshid=3n5xxk9rrhpr
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

♻️ #مشاهده از روشهای #گردآوری معلومات - 1

🖌با آنکه روش های خاص گرآوری و تحلیل نمونه در شاخه های گوناگون بررسی جامعه شناسی و علوم اجتماعی با یکدیگر تفاوت دارد اما در بیشتر تحقیقات علوم اجتماعی به دو روش گردآوری معلومات صورت می گیرد.

📖روش تحقیقات ساحه کار که آنرا مشاهده با مشارکت نیز می گویند.
📖 شیوه سروی یا روش پیمایش

💎پژوهشگر درساحه کار با گروه یا جامعه مورد مطالعه زندگی می کند و ممکن است نقش مستقیم در فعالیت های آنها به عهده بگیرد و مشاهده شود.
اما شیوه سروی یا پیمایش عبارت است از گردآوری انواع مختلف معلومات درباره یک محل یا اجتماع که می توان در آن از روش های مختلف چون مشاهده بررسی و مصاحبه استفاده کرد‌.

💻🔍📚مشاهده
مشاهده اولین گام در راه تحقیقات اجتماعی است. انسان از راه حواس خود به اطلاعات زیادی دست می یابد و از واقعیات زیادی آگاهی حاصل می کند. کسب اطلاعات از واقعیات به واسطه حواس را مشاهده مطلق می نامند.
یک مشاهده ساده نخستین گام بر علم مبحث علمی است. انسان در اکثر اوقات به مشاهده پدیده ها می پردازد ولی تقریباً اکثر مشاهدات سطحی بوده و در تحقیقات علمی نمی توان به آن متکی بود.
همه افراد بشر پیوسته در حال مشاهده کردن می باشند اما مشاهده علمی در راه هدف و موضوع مشخص انجام می گیرد و با مشاهده معمولی متفاوت است. مشاهده گر باید ارتباط مناسب برقرار کند و بداند که چگونه ببیند؟ چه چیزراببیند؟ وچگونه یادداشت کند؟

📌اهمیت مشاهده
1⃣با این کارثبت وقایع درحین وقوع امکان دارد
2⃣چون پژوهشگر خود در جریان موضوع قرار می گیرد به مطالب جمع آوری شده می تواند اطمینان بیشتری کند.
3⃣گاهی تحقیق روی بعضی مسائل از طریق دیگر امکان ندارد و باید مشاهده حتمی صورت گیرد مانند بیماران روانی، بیسوادان، حوادث طبیعی، رشد گیاهان، جانوران و انسان
4⃣پژوهشگر قبل ازتحقیق به فراهم آوری موجبات همکاری در موضوعات مورد مطالعه نیاز دارد مانند استفاده از امکانات فیلمبرداری ، ضبط صدا ویدیو وغیره به شرط اینکه مانع رفتار طبیعی افراد مورد مطالعه نشود.
اگر مشاهده گر نتوانسته باشد که تمام مواد و مطالب را در وقت مشاهده یادداشت نماید در فرصت و زمان مناسب می تواند یادداشت های خود را با فیلم ها، عکسها، صداها، بازدید، تنظیم و تکمیل کند.

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
تمدن نوع ۱، تمدنی است که از انرژی ستاره‌ای استفاده می‌کند. مصرف انرژی این نوع تمدن را می‌توان به دقت اندازه‌گیری کرد. بنا به تعریف، آنها قادرند تمام انرژی دریافتی از ستاره خود، یعنی 1016 وات را مورد استفاده قرار دهند و با استفاده از این انرژی ستاره‌ای احتمالا قادرند وضعیت آب و هوا را کنترل کرده، بهبود بخشیده، مسیر حرکت توفان‌ها را تغییر داده یا شهر‌هایی را بر روی اقیانوس بنا کنند. بنابراین چنین تمدنهایی بر سیاره خود تسلط یافته و تمدنی سیاره‌ای ایجاد خواهند کرد.
بنابراین چنین تمدنی بر سیاره خود تسلط یافته و تمدنی سیاره ای ایجاد خواهند کرد.
وقتی تمدنی به وضعیت نوع 1 دست یابد، بعید است که سریعا به ستارگان تسلط پیدا کند، احتمالا چنین تمدنی برای قرن ها در سیاره خانه باقی می ماند، تا زمان کافی داشته باشد تا به ستارگان مسلط شود.
به احتمال زیاد تمدن نوع 1، ساخت مجتمع های فضایی را در اولویت خود قرار خواهد داد. اما برای ماموریت های دور دست بین سیاره ای که از نظر زمانی فضاری بر روی آن وجود ندارد، تهیه یک موتور خورشیدی/ یونی احتمالا شکل جدیدی از نیروی محرکه برای سفر بین ستارگان خواهد بود. سرانجام تمدن نوع یک ممکن است ردیاب های آزمایشگاهی را به ستارگان نزدیک بفرستد، اگر بخواهد به فواصل دورتر در حدود صدها سال نوری دست یابند، مجبور خواهند بود شکل های دیگری از نیروی محرکه را بیابند. یک راه حل می تواند ساخت یک رم جت هسته ای باشد، موشکی که هیدروژن را از فضای بین ستاره ای استخراج کرده و با همجوشی هسته ای از آن انرژی گیرد. به این ترتیب مقدار نامحدودی انرژی در طول فرایند آزاد می شود. در بهترین حالت این فناوری در یک قرن آینده قابل دسترسی است.

#خدا #کیهان #جهان_هستی #سیاهچاله #زمان #فضا #خلقت #کهکشان #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #بی_نهایت #ماده_تاریک #انرژی_تاریک #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ #تمدن #فرازمینی
#هابل #کوانتوم #جهانهای_موازی
#Space #galaxy #universe #cosmos #Black_Holes #parallel_worlds
#Milky_Way
https://www.instagram.com/p/CH5QrnzFR-R/?igshid=1hixg44cfql2m
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

♻️ #مشاهده از روشهای #گردآوری معلومات - 2

🔵انواع مشاهده / #مشاهده_اکتشافی و #مشاهده_غیر_اکتشافی

مشاهده را می توان برای انواع مختلف هدف ها تحقیقی بکار برد مثلا ممکن است از مشاهده استفاده انکشافی کرد یا اینکه مشاهده برای جمع آوری اطلاعات تکمیلی به منظور تغییر تفسیر و تحلیل نتایج باشد. مشاهده گاهی بوسیله روش های دیگر بدست آمده است و گاهی هم از مشاهده به عنوان روش اصلی جمع آوری اطلاعات استفاده می شود.

مشاهده اکتشافی
مشاهده بدون اینکه ازقبل مواردی را برای مشاهده درنظر بگیرد به عمل مشاده دست می زند و به عبارت دیگر، بدون هیچگونه برنامه قبلی به صورت نامنظم آنچه را مشاهده کرده است یادداشت می کند. این نوع مشاهده در مواردی که هنوز پژوهشگر تحقیق خود را شروع نکرده است به عنوان مقدمه تحقیق استفاده می شود و به نحوی زمینه ساز پیدایش فرضیه ها در تحقیق است.
برخی اوقات مطالعه اکتشافی به طور اتفاقی و طی یک حادثه پیش می آید.
تاریخ علم مملو از اکتشافاتی است که حاصل مشاهدات تصادفی می باشد و با هدف پیش بینی شده تحقیق رابطه نداشته اند.
استفاده دیگری از اینگونه مشاهده در مواقعی است که اطلاعات لازم درباره پدیده اجتماعی موردنظر در اختیار نباشد به طوری که پژوهشگر نتواند از روش های دیگر مشاهده یا مصاحبه اطلاعات لازم را بدست آورد. در مشاهده اکتشافی بنابر هدف تحقیق و نظم لازم ممکن است مشاهده کننده به عنوان ناظر عمل کند و از وجود او اطلاع نداشته باشد و یا اینکه حضور و شرکت او در صحنه مشاهده بدون مانع انجام گیرد.

مشاهده غیراکتشافی
این نوع مشاهده در تحقیقات اجتماعی بیشتر مورد توجه است. مشاهده غیراکتشافی دارای طرح و نقشه قبلی است و در آن مشاهده کننده موارد مشهور موردنیاز را یاداشت می کند و آن را ثبت می نماید. مشاهده کننده در مشاهده غیراکتشافی (مانند مشاهده اکتشافی) می تواند داخل واقعه باشد و یا می تواند به عنوان ناظر خارج از واقعه مورد مطالعه را مشاهده نماید.

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
تمدن نوع 2، انرژی سیاره ای را بطور کامل مصرف کرده و انرژی ستاره کاملی را در کنترل خود در آورده است. آنها بخش کوچکی از کهکشان خود را تحت تسلط خود در آورده و ممکن است بتوانند با تحت کنترل در آوردن شعله های ستاره خود، ستارگان دیگر را نیز مشتعل کنند.
این نوع از تمدن ممکن است برخی از سیارات منظومه خود را تحت تسلط در آورده و حتی سفرهای بین ستاره ای را شروع کرده باشد. به دلیل منابع گسترده ای که در دسترس تمدن نوع 2 قرار دارد، احتمال دارد که بتوانند شکلهای عجیبی از نیروی محرکه مثل پیشرانه ضد ماده/ ماده برای سفینه های فضایی خود تهیه کنند تا سفرهای نزدیک به سرعت نور را امکان پذیر سازند. این شکل از انرژی بازده صد در صدی دارد ولی برای تمدن نوع 1 بسیار پر هزینه و گران قیمت است.
احتمالا هیچ چیز شناخته شده ای از نظر علم نمی تواند چنین تمدنی را از بین ببرد. شهاب‌سنگها و دنباله‌دارها را می توانند منحرف کنند، عصر یخبندان را می توانند با تغییر در الگوهای آب و هوایی به تعویق انداخته و حتی تهدید ناشی از یک انفجار ابرنواختری نزدیک را از طریق ترک سیاره وطن و منتقل کردن تمدن پشت سر بگذارند.
(((پست بعدی: تمدن نوع ۳)))

#سیاهچاله #زمان #فضا #فضا_زمان #خلقت #آفرینش #زمین #سیاره #ستاره #کهکشان #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #ایستگاه_فضایی
#کوانتوم #جهانهای_موازی #خدا #آفریدگار #کیهان #جهان_هستی
#Space #galaxy #universe #cosmos #nasa #mars #Black_Holes #parallel_worlds
#Milky_Way
https://www.instagram.com/p/CH7-iEbFbDZ/?igshid=199dqm324gjmj
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

♻️ #مشاهده از روشهای #گردآوری معلومات - ۳

🔵انواع مشاهده/مشاهده #غیرمستقیم و مشاهده #مستقیم

📚مشاهده غیرمستقیم:
در این روش که به روش تاریخی نیز معروف است پژوهشگر اجتماعی تکیه به اسناد مدارک به مطالعه جوامع وپدیده ها دور از دسترس به خصوص وقایع و امور گذشته می پردازد و آن ها را نوعی باز سازی میکند به طوری که وقایع را از خلال اسناد و مدارک مکتوب و گزارش سیاحان و مورخان و یا از آثار واپسین باقی مانده مورد بررسی قرار داده واز این طریق می تواند تا حدی به ریشه یابی آداب رسوم ونهادهای اجتماعی جامعه معاصر دست یابد تا در نتیجه به کشف و قانون مندی ها پدیده های اجتماعی مورد مطالعه برسد.

📚مشاهده مستقیم:
در این مشاهده که گاهی آن را مشاهده ساحه نیز می گویند پدیده زنده و قابل دسترس مورد توجه بوده پژوهشگر با استفاده از فنون مختلف درباره امر موردنظر اطلاعات لازم را جمع می نماید. این نوع مشاهده به مشاهده ژرفائی و مشاهده حدود وسیع تقسیم میشود.

الف – مشاهده ژرفائی: در این نوع مشاهده هدف پژوهشگر و رود به ژرفا و عمیق پدیده های اجتماعی است بنابراین موضوع مطالعه را امر محدود و مشخص قرار می دهد و سعی می کند پدیده موردنظر را عمیقا و به تفصیل مورد توجه قرار دهد تا به ژرفای اندیشه ها پی برده و پیوندهای موجود بین امور اجتماعی در قلمرو محدود و مشخص پی برد. محقق در این نوع مطالعه خود با افراد آن جامعه زندگی می کند و به آداب رسوم و روش های عادی زندگی آنها علاقه و پایبندی نشان می دهد. مشاهده ژرفائی را مشاهده مشارکتی نیز نام داده اند.

ب- مشاهده حدود وسیع: این نوع مشاهده از رایجترین انواع روش تحقیق میباشد که هدف آن جمع آوری معلومات لازم در پهنه جامعه ها و گروه های بزرگ وجمعیت های گسترده می باشد. در این روش مسائلی چون نهادهای اجتماعی، آداب رسوم سازمان های اجتماعی و امور سیاسی و اقتصادی جامعه مورد نظر قرار می گیرد و از آن جا که موضوع آن وسیع پراکنده در پهنه جامعه است از عمق و ژرفای آن کاسته می شود ولی با این همه دارای اعتبار قابل ملاحظه ای می باشد. مشاهده پهنائی یا در حدود وسیع در جمع آوری اطلاعات بیشتر به دنبال جنبه هائی کمی پدیده های اجتماعی است. در این روش پژوهشگر سعی می کند اطلاعات لازم را بصورت آماری به وسیله پرسشنامه و مصاحبه جمع آوری نماید‌.
در مجموع مشاهده در حدود وسیع یا پنهائی دارای سه مرحله است:
-نمونه گیری به گسترده بودن موضوعات موردنظر
-تهیه پرسشنامه ومصاحبه
-تجزیه و تحلیل محتوای پرسشنامه و استخراج نتایج بدست آمده.

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
زمانی که جامعه به تمدن نوع ۳ دست می‌یابد، به انرژی‌های خارق‌العاده‌ای می‌اندیشد که در آن فضا و زمان، ناپایدار می‌شوند. تمدن نوع 3، به انرژیهایی دسترسی پیدا می‌کنند که برابر با 10 میلیارد 10 میلیارد برابر انرژی‌هایی هستند که امروزه بر روی کره زمین یافت می‌شوند.

دانشمندان تلاشهای جدیدی انجام داده‌اند تا بتوانند تابش‌های رادیویی ناشی از تمدن نوع 3 را در کهکشان ما آشکار کنند. تلسکوپ بزرگ رادیویی آرسیبو در پورتوریکو بخش اعظم کهکشان را به دنبال تابشهای رادیویی با فرکانس 1/42 گیگاهرتز، یعنی نزدیک به خط تابش گاز هیدروژن، مورد پوشش قرار داده است. هیچگونه مدرکی دال بر وجود تابشهای رادیویی از هیچ تمدنی یافت نشد. با این حال این مساله احتمال وجود تمدن‌هایی مثل تمدن نوع ۳ و فراتر از آن را منتفی نمی‌سازد. همچنین احتمال وجود دیگر شکلهای ارتباطی نیز منتفی نیست. بعنوان مثال ممکن است تمدنی پیشرفته به جای استفاده از امواح رادیویی، سیگنال ها را با استفاده از لیزر منتقل کند. یا در صورت استفاده از امواج رادیویی، ممکن است از فرکانسهایی غیر از 1.42 گیگا هرتز استفاده کنند. مثلا ممکن است سیگنال ها را در پهنای فرکانس های زیاد فرستاده و سپس در مقصد آن ها را مجددا بر هم سوار کند. با استفاده از این روش، برخورد با یک ستاره در عبور یا توفان کیهانی، کل پیغام را مختل نمی‌سازد. این پیغام گسترده، تنها از حروف شکسته و نامفهوم تشکیل شده است.
یکی از مهمترین نگرانی‌های این تمدن، راه‌اندازی سیستم مخابراتی و ارتباطی است که بتواند کل کهکشان را به هم ارتباط دهد. این مساله کاملا به اینکه ساکنان در یک جامعه دارای تمدن نوع 3 به گونه‌ای (مثلا از طریق کرمچاله) بتوانند به فناوری سریعتر از سرعت نور دست یابند وابسته است. اگر فرض کنیم به این فناوری دست نیابند، آنگاه به شدت از رشد بازخواهند ماند.
تمدن نوع 3، انرژی میلیاردها سیستم ستاره‌ای را برداشت می‌کند، می‌تواند 10 میلیارد برابر خروجی تمدن نوع 2 را مورد استفاده قرار دهد، که با نوبه خود 10 میلیارد برابر خروجی تمدن نوع 1 را مورد استفاده قرار می‌دهد.

👈👈👈پست بعدی: تمدن نوع ۴

#جهانهای_موازی #خدا #کیهان #جهان_هستی #خورشید #سیاهچاله #زمان #فضا #فضا_زمان #خلقت #آفرینش #زمین #سیاره #ستاره #کهکشان #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #بی_نهایت #ماده_تاریک #انرژی_تاریک #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ #هابل #بیگ_بنگ #کوانتوم #آفریدگار
https://www.instagram.com/p/CH-t8GhHEYY/?igshid=acpiowdd1b9q
میچیو کاکو معتقد است تمدن نوع 4 باید وجود داشته باشد و می‌تواند از قدرت پیوستگی استفاده کند.در صورت وجود چنین نوع از تمدنی در آینده های بسیار دور، منبع انرژی آن نیز میتواند فراکهکشانی باشد؛ مثل انرژی تاریک که 73 درصد محتویات ماده/ انرژی جهان ما را تشکیل می دهد. اگرچه این انرژی به طور بالقوه ذخیره ای هنگفت و تاکنون بزرگترین منبع انرژی جهان محسوب می شود، با این حال این میدان ضدگرانش در تمام فضای جهان گسترده شده و بنابراین در هر نقطه از فضا بسیار ضعیف است.
نیکولا تسلا یادداشت های بسیار زیادی در مورد برداشت انرژی خلاء نگاشته است. او عقیده داشت خلاء ذخایر هنگفتی از انرژی را در خود پنهان کرده است. به عقیده او اگر ما بتوانیم به نوعی از این انرژی نهفته بهره برداری کنیم، تغییرات اساسی در جامعه انسانی ایجاد شده خواهد شد.
البته استخراج این انرژی شگفت‌آور شدیداً مشکل است. جستجوی طلا در اقیانوس ها را تصور کنید که با اینکه منبعی از طلای سرشار در جهان هستند اما هزینه استخراج طلا در چنین پهنه وسیعی عاملی بازدارنده محسوب می شود. به طور مشابه، انرژی پنهان تاریک، از محتوای کل انرژی ستارگان و کهکشانها بیشتر است. با این حال این انرژی در میلیاردها سال نوری پراکنده شده و جمع آوری آن مشکل است. اما از نظر قوانین فیزیک هنوز می‌توان تصور کرد تمدن نوع 3، که انرژی ستارگان را در کهکشان مصرف کرده است، ممکن است به نوعی سعی در بهره برداری از این انرژی کرده تا به تمدن نوع بالاتر خود یعنی 4 دست یابد.

#خدا #آفریدگار #کیهان #جهان_هستی #خورشید #سیاهچاله #زمان #فضا #فضا_زمان #خلقت #آفرینش #زمین #سیاره #ستاره #کهکشان #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #بی_نهایت #ماده_تاریک #انرژی_تاریک #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ
#هابل #بیگ_بنگ #کوانتوم #جهانهای_موازی
https://www.instagram.com/p/CIDvYMOnY-4/?igshid=13mu57avbvm9d
تفاوت هرکدام از انواع تمدنها شامل سطح ۱، ۲، ۳ و ۴ با نوع پایین‌تر خود در یک ضریب ۱۰ میلیارد است. بنابراین تمدن نوع ۴ که انرژی میلیاردها سیستم ستاره‌ای را برداشت می‌کند، می تواند ۱۰ میلیارد برابر انرژی خروجی تمدن نوع ۳ را مورد استفاده قرار دهد که به نوبه خود ۱۰ میلیارد برابر خروجی تمدن نوع ۲ را مورد استفاده قرار می دهد و تمدن نوع ۲ هم این شرایط را در برابر تمدن نوع ۱ دارد.
تمدن فعلی ما را شاید بتوان در رتبه تمدن نوع 0 (صفر) طبقه‌بندی کرد و حتی با سطح یک هم فاصله زیادی دارد. زیرا ما انرژی خود را از گیاهان مرده (نفت و زغال سنگ) کسب می‌کنیم. حتی کنترل یک توفان که برابر با صدها سلاح هسته‌ای انرژی دارد هنوز فراتر از فناوری ماست.
اگرچه فاصله بین این تمدن ها بسیار زیاد است ولی زمان لازم برای رسیدن به تمدن نوع ۱ قابل تخمین و اندازه گیری است. فرض کنید انرژی خروجی تمدنی با سرعت 2 تا 3 درصد در هر سال افزایش یابد با این سرعت نسبتا کم می‌توان تخمین زد که تمدن فعلی ما تقریبا 100 تا 200 سال با تمدن نوع 1 فاصله دارد و تقریبا 1000 تا 5000 سال طول خواهد کشید تا به تمدن نوع 2 رسیده و شاید 100000 تا 1000000 سال با تمدن نوع 3 فاصله داشته باشیم.

#خدا #آفریدگار #کیهان #جهان_هستی #سیاهچاله #زمان #فضا #خلقت #آفرینش #کهکشان #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #بی_نهایت #ماده_تاریک #انرژی_تاریک #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ #هابل #بیگ_بنگ #کوانتوم #جهانهای_موازی #تمدن #حیات #فرازمینی
https://www.instagram.com/p/CIN31oWHSOD/?igshid=1qu6yk2ny5psg
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

♻️ #مشاهده از روشهای #گردآوری معلومات - 4

🔵عوامل موثر در مشاهده
منظور عواملی است که در مشاهده کننده تأثیر می گذارد. این عوامل عبارت اند از:
الف – فرد پژوهشگر
ب – تحقیق
ج- میدان تحقیق.

الف- فرد پژوهشگر
بر پژوهشگر لازم است این عوامل را شناخته و به تأثیر هریک از آن ها در مسائل تحقیق و اثرپذیری خویش از این عوامل آگاه و هوشیار باشد. بعضی از این عوامل عبارت اند از:
🔍 تمایلات شخصی
🔍 زیرکی تیزهوشی
🔍 عوامل فرهنگی منظور از عوامل فرهنگی مانند طبقه اجتماعی ومحیط موثر بر مشاهده گر است
🔍 دانش پژوهشگر در موضوع.

ب – هدف تحقیق : دقت و تعمق بر حسب هدف و موضوع تحقیق تغییر می یابد.

ج – ساحه یا میدان تحقیق: هدف مطالعه هر چه باشد پژوهشگر همواره با این پرسش ها روبرو است. چه چیز را باید مشاهده کرد؟ برای اطمینان درباره دقت و صحت مشاهدات چه باید کرد؟ چگونه باید ثبت کرد...

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
تخیل مهم تر از دانش است چراکه دانش محدود است اما تخیل همه ی هستی را در آغوش دارد، پیشرفت را مشابه سازی می کند و در مقابل چشمانت قرار می دهد و قادر است انقلابی سهمگین به پا کند/انیشتین

#جهان_هستی #خدا #جهانهای_موازی #سیاهچاله #فضا #کهکشان #راه_شیری #نجوم #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ #هابل #کوانتوم #آگاهی #فضانورد #سحابی #انیشتین #تخیل #علم

#universe #nasa #mars #Black_Holes #parallel_worlds
#Milky_Way #Astronaut #Imagination #Einstein
https://www.instagram.com/p/CIiDhsVn9qS/?igshid=o8553dcj5s8k
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

♻️ #مشاهده از روشهای #گردآوری معلومات - 5

🔵ثبت مشاهدات:
ثبت مشاهدات نیز از موارد است که مشاهدگر باید به آن توجه کامل داشته باشد.

📌 نکاتی چند در مورد ثبت مشاهدات مطرح می گردد:
🔸 موضوعات مورد مطالعه را به اجزاء و بخش های کوچک تقسیم کنند.

🔸 ممکن است بر اثر معلومات پژوهشگر و با تکرار مشاهده و بعضی مسائل برای پژوهشگر بدیهی باشد. پژوهشگر همواره باید بکوشد هر آنچه را که مشاهده می کند از بدیهی و غیربدیهی ثبت کند.

🔸 در هنگام مشاهده و یادداشت به اندازه قدرت کوشش شود تا توجه دیگران جلب نگردد و باعث تغییر رفتار مشاهده شوندگان نگردد. پژوهشگر می تواند نکاتی را که ممکن است بعدا فراموش شود با رمز یادداشت کند.

🔸 در بعضی حالات موارد مشاهده بعداً یاداشت شود این کار بلافاصله بعد از خارج شدن از محیط مورد مشاهده صورت گیرد تا نظارت شخصی اصلی مشاهده جدا نشود.

🔸 تا نظارت شخصی از اصل مشاهده جدا شود یادداشت ها چند بار خوانده شود.

🔸 بطور مستقیم از مشاهدات خود گزارشی تهیه کنند تا با مراجعه به آن ها متوجه شود تا چه اندازه گزارش او کامل یا ناقص بوده است.

🔸 یادداشت های تهیه شده قبل از خاتمه کار به شخصی که در کار تحقیق دخالت نداشته است سپرده شود تا پس از مطالعه نقایص کار را با پژوهشگر گوش زد کند.

🔸 در صورت که پژوهشگر از نکات انحرافی یا تناقص کار خود آگاه باشد باید آن ها را بازگو کند. همچنین مواردی را که مشخصا مانع کار تحقیق او شده است ذکر کند تا راه برای بررسی پژوهشگران بعدی هموارترشود.

🔸 ممکن است موارد مشاهده خصوصاً انسان باشد و از هدف مشاهده کنند نیز آگاه شود رفتار طبیعی از خود نشان ندهد خود نقص کار است.

🔸 وقوع بعضی از اعمال را نمی توان پیش بینی کرد مانند عکس العمل شاگردان در مقابل تشویق تحصیل علم و یا مراسم ازدواج و حوادث طبیعی، پژوهشگر باید چنین مسائلی را نیز در نظر بگیرد.

🔸 بعضی مطالب ممکن است برای مشاهده گر بدیهی به نظر رسد بنابرین بهتر است قبل از مشاهده موارد موردنظر را یادداشت کند تا مسئله فراموش نشود.

🔸 اطلاعات بدست آمده بیشتر کیفی است تا کمی، باید هم این گونه باشد اگر سعی کنیم توصیف چگونگی رفتار و پیشامدها را بصورت کمی در آوریم از اهمیت و ارزش معلومات کیفی جمع آوری شده کاسته می شود.

🔸 مسئله دیگر مدت زمان لازم برای مشاهده است که گاهی لازم است برای مشاهده سال ها یا روزها وقت صرف شود.

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

🔵مراحل تحقیق در #علوم_اجتماعی

📌تحقیق در علوم اجتماعی مانند سایر علوم از #مراحل مختلف می گذرد که مهمترین این مراحل عبارتند از:

📎 #بیان_مسئله و #طرح_موضوع
منطور از بیان مسئله یا مسائل اجتماعی به زبان علمی است این امر شامل محدود کردن مسئله، توضیح مسئله و لزوم انجام بررسی و تجربه در مورد آن است.
وقتی که موضوع تحقیق مشخص شد پژوهشگر باید با محدود کردن موضوع آن را به مسئله تحقیقی تحقیق کند. برای نمونه گفتن اینکه می خواهیم درباره جرمی تحقیق کنیم کافی نیست، باید معین نمایم که کدام جرم را در کجا و در میان چه گروهی می خواهیم بررسی کنیم.
به عبارت دیگر باید دامنه موضوع را محدود نمود و فعالیت هایی که مورد مطالعات صورت میگیرد مشخص شود.

📎 #فرضیه
پژوهشگر با استفاده از تجربه های شخصی و از مجموعه اطلاعات علمی پراکنده که در ارتباط با موضوع تحقیق دارد استفاده کرده به ارائه فرضیه می پردازد و فرضیه، حدس گمان است که در ذهن پژوهشگر در رابطه با مسئله اجتماعی وجود دارد.

📎 #طرح_تحقیق
طرح تحقیق شامل طرح برنامه خط مش یا مجموعه ای ازجستجوهائی است که پژوهشگر برای رسیدن به هدف تحقیق خواهد پیمود.

📎 #گردآوری #نمونه_ها
پس از اینکه نمونه ها واطلاعات لازم جمع آوری شد پژوهشگر باید به تجزیه وتحلیل آنها بپردازد، ابتدا باید نمونه های خود را سازمان داده به صورت جدولها درآورد آنگاه به انجام تحلیل آماری بپردازد. پژوهشگر علوم اجتماعی بایدبه فرهنگ؛جامعه آشنائی داشته باشد و اگر قادر به درمان درد از جامعه نباشد لااقل به شناسایی دردها بپردازد.

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
🎥ویدئویی فوق‌العاده زیبا و شگفت‌انگیز؛ منظره دیدنی زمین از فضا
🛰آیا دوست داشتید فضانورد باشید؟😍

Extremely beautiful and amazing video; Spectacular view of the earth from space Would you like to be an astronaut?

#فضا #فضا_زمان #خلقت #آفرینش #زمین #سیاره #راه_شیری #علم #فیزیک #نجوم #بی_نهایت #ماده_تاریک #انرژی_تاریک #ایستگاه_فضایی #ناسا #تلسکوپ
#هابل #بیگ_بنگ #کوانتوم #جهان‌های_موازی
#Space #universe #cosmos #planet #earth #nasa #mars #Black_Holes #parallel_worlds #Milky_Way
https://www.instagram.com/p/CLwZGgUHphs/?igshid=1ln3cpza855r7
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

🔵نگاهی به #روش_تاریخی یا #روش_سندی در #علوم_اجتماعی

♻️ یکی از روشهای تحقیق در علوم اجتماعی تحت عنوان روش تاریخی می باشد که روش سندی و مشاهده غیرمستقیم نیز نامیده می شود.
این روش با انکشاف بر اسناد و مدارک، به مطالعه جوامع و پدیده های اجتماعی دور از دسترس پژوهشگر اجتماعی به ویژه وقایع و امور گذشته می پردازد و آنها را به نوعی بازسازی می کند.

📌پژوهشگر در انجام تحقیق با روش تاریخی باید به محدودیتهای زیر توجه کند:
حوادث تاریخی زنده نیست درک و فهمها به طور مستقیم نمی باشد.
تکرار مسائل گذشته در زمان پژوهشگر امکانپذیر نیست. بنابراین پژوهشگر با معیارهای زمان خود، وقایع را تحلیل می کند.
بسیاری از حوادث ثبت نشده و در اسناد و مدارک جای نگرفته اند.
🔺با توجه به مشکلات ذکر شده، پژوهشگر علوم اجتماعی در این روش برای بسیاری از تحقیقات مانند جنبشها، تحولات و انقلابات اجتماعی تلاش دارد جنبه های مختلف زندگی را درک نموده و به اسنادی درباره رابطه علل و معلول وقایع که باعث تغیر جامعه شده است دست یابد.
علاوه بر این، شناخت بسیاری از پدیده های اجتماعی مثل فرهنگ در ارتباط با سابقه تاریخی آنها امکان دارد. روش تاریخی در شناخت جوامع و پدیده های اجتماعی و مقایسه آنها به منظور بررسی عوامل پدیده های اجتماعی و دستیابی به قانون علمی از اهمیت زیادی برخوردار است.

ادامه دارد...

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
خیلی عجیب است اگر خیلی عمیق به این نکته بیندیشید که هر اتم در هر سلول از چشم، میلیاردها سال پیش در دل ستارگان ساخته شده و امروز آن اتم‌ها به شکلی در چشم ما آرایش یافته‌اند تا بتوانیم همان ستارگانی را ببینیم که روزی اجزای بدنمان را خلق کرده‌اند.

#آگاهی #خلقت #ستارگان #اتم #فضانوردی #سفینه_فضایی #ماهواره #کهکشان #راه_شیری #منظومه_شمسی #سیاره #خواب #بی_انتها #بی_نهایت #بی‌انتها #بی‌نهایت #سیاه_چاله #جاذبه #حیرت #خدا #کیهان #جهان_هستی #ایستگاه_فضایی #ناسا #انرژی_مثبت #فرازمینی #فرا_زمینی_ها #قانون_جذب #موجودات_فضایی #تمدنهای_فرازمینی
https://www.instagram.com/p/CL7GDOgHrBV/?igshid=1o7kf2vv74eaw
فرانک دریک منجم و اخترفیزیک‌دان بزرگ می‌گوید اگر به راه شيری می آمديد و می خواستيد يک ستاره جالب را انتخاب كنيد، سراغ خورشيد نمی رفتيد؛ خورشيد معمولی ترين ستاره در حرارت و تركيب شيميايی است. وی معتقد است خورشيد در مقایسه با بسیاری از ستارگان کهکشان راه‌شیری یک جای حوصله سربری محسوب می‌شود و اصلا هم ستاره خاصی نیست!
...
فرانك دريك از پیشگامان جستجو برای زیست فرازمینی و پروژه ستی است و معادله دریک برای تخمین تعداد تمدن‌های کهکشان راه شیری و ایجاد پیام آرسیبو برای ارتباط با تمدنهای فرازمینی از کارهای مهم اوست.
🛰 @jahaneehasti

#سال_نوری #نور #زمین #زیبا #شب #سفینه_فضایی #ماهواره #کهکشان #راه_شیری #منظومه_شمسی #سیاره #خواب #بی_انتها #بی_نهایت #بی‌انتها #بی‌نهایت #سیاه_چاله #جاذبه #حیرت #خدا #کیهان #جهان_هستی #ایستگاه_فضایی #ناسا #انرژی_مثبت #فرازمینی #فرا_زمینی_ها #قانون_جذب #موجودات_فضایی #تمدنهای_فرازمینی
https://www.instagram.com/p/CL8vxkenFfb/?igshid=1su8vp3rw48oc
https://www.instagram.com/p/CL9QmjtH20b/?igshid=qsbot94572zf
✍️نکات مهم و کاربردی برای تهیه #تحقیق علمی

🔵 #روش_تاریخی در #علوم_اجتماعی

📌منابع جمع آوری معلومات روش تاریخی

♻️در روش تاریخی برای جمع آوری معلومات منابع متعدد وجود دارد.
📌در زمینه تحقیق تاریخ علاوه از مراجعه به کتاب های تاریخی محقق مجبور است به صنایع دستی، مجلات تاریخی، یادگارها، شخصیت های باصلاحیت و برجسته تاریخ مراجعه کند. این گونه تحقیق با استفاده از اسناد و مدارک معتبر انجام می شود تا از این طریق بتوان ویژگیهای عمومی و مشترک پدیده ها و حوادث تاریخی و دلایل بروز آنها را تبیین کرد. تحقیق تاریخی می تواند به بررسی اوضاع و احوال دولت ها و نحوه عمل آنها و نوع روابط شان با مردم پرداخته، عوامل سقوط آنها را تشخیص داده براساس آن نظریه ارائه دهد.

📝 تحقیقات تاریخی همواره با مشکلات فروان روبه روست که مهم ترین مشکل آن عدم حضور محقق در صحنه واقعه است تا بتواند به طور زنده اطلاعات و مدارک مورد نیاز را گردآوری کند؛ در نتیجه، منبع عمده اطلاعات و داده های او اسناد، شواهد ومدارک است که می تواند پیرامون مسأله تحقیق به آنها دسترسی پیدا کند. مشکل دیگر تحقیقات تاریخی، سازمان دادن اطلاعات و مدارک گردآوری شده است؛ یعنی محقق زمانی می تواند به تجزیه و تحلیل یک واقعه بپردازد که امکان برقراری ارتباط بین اسناد، مدارک، تصویری از وضعیت وخصوصیات زمان حادثه وجود داشته باشد؛ مسلماٌ این کار نیز مستلزم کامل بودن مدارک است که احتمال دارد گاه محقق نتواند مدارک به دست آمده را با حدس و گمان و تفسیر پر کند و تصویرسازی نماید؛ در چنین شرایطی ارزشی علمی کار وی در معرض تردید قرار می گیرد.

برخی از صاحبنظران ارزش تحقیقات تاریخی را به دلایل زیر ضعیف می دانند:
1⃣محقق در صحنه حضور ندارد و نمی تواند متغیرها را شناسایی و کنترل کند.
2⃣امکان تهیه مدارک کافی برایش وجود ندارد و برای به نتیجه رساندن تحقیق ناچار است به حدس و گمان و تفسیر شخصی متوصل شود.
3⃣برخی از منابع کسب اطلاعات مانند نقل قولهای سینه به سینه، سندیت و اعتبار ندارد.

📘ولی با این حال، اگر محقق تاریخی دقت کامل داشته باشد، می تواند طوری عمل کند که اعتبار علمی کارش کاهش نیابد:
🔹محقق باید نخست مدارک و اسناد را بررسی و ارزیابی کرده و اسناد وشواهد معتبر را مبنای تحقیق خود قرار دهد.
🔹در گام دوم تاحد امکان مدارک و شواهد مورد نیاز را کامل نموده، بین آنها ارتباط برقرار کند.
🔹در گام سوم از دخالت دادن نظریات شخصی و تعبیرها و تفسیرهای غیرمنطقی خودداری نماید و با استفاده از شیوه مقایسه مدارک و شواهد و تحلیل منطقی آنها، گسستگیهای اسناد را بر طرف کند.

💠منابع تاریخی را می توان به دو گروه عمده زیر تقسیم کرد: منابع دست یکم، منابع دست دوم یا منابع دست چندم.

🖌منابع دست یکم: منابعی هستند که به صورت مستقیم در ارتباط با حادثه یا پدیده قرار می گیرند و ممکن است به شکل کتابها، کاستهای ثبت شده به عنوان منابع شفاهی، تصاویری و سایر منابع باشد.

🖌منابع دست چندم: منابعی هستند که به طور غیرمستقیم در ارتباط با حادثه قرار دارند و به اتکای منابع دست یکم تهیه می شوند که ممکن است به صورت نقل قولهای مستقیم یا غیرمستقیم یا به صورت کتابها و منابع شفاهی، دست به دست شده و از سندی به سندی دیگر انتقال یابند.
طبیعی است هر چه این اسناد بیشتر دست به دست شوند، ارزش آنها بیشتر کاهش می یابد، چون امکان دخل و تصرف یافتگی و بی دقتی در آنها وجود دارد؛ بنابراین محقق تاریخی باید تحقیق خود را به اسناد یکم متکی نماید.

🔵به کانال «آموزش روش تحقیق» بپیوندید👇👇👇
https://www.tgoop.com/raveshhayetahghigh
2025/01/07 06:10:22
Back to Top
HTML Embed Code: