Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
#پژوهش حاضر مروری بر #ویژگی‌های تجارت خارجی ایران با استفاده از شاخص‌های رشد صادرات و واردات، تراز تجاری، رابطه مبادله و صادرات و همچنین وضعیت تجارت خارجی ایران با شرکای تجاری و همسایگان در سال ۱۴۰۳ است.
در بررسی وضعیت تجارت خارجی ایران در سال 1403 با شرکای تجاری و همسایگان، در برخی موارد رشدهای قابل‌توجه در صادرات یا واردات نسبت به سال گذشته رخ داده است. به دلیل شرایط خاص تجارت خارجی ایران ناشی از تحریم‌ها و محدودیت‌های شبکه‌های تبادلات مالی بین‌المللی، اساساً تحلیل این رشدها بی‌اساس خواهد بود چراکه در چنین شرایطی برخی از کشورها مأمن صادرات مجدد و واردات مجدد هستند. بنابراین نمی‌توان این رشدها را صرفاً در چارچوب روابط تجاری میان دو کشور تحلیل کرد.
#مرکز_پژوهش_های_اتاق_ایران
#پژوهش
#تجارت_خارجی_ایران_در_سال_1403
#رشـد_صـادرات_و_واردات
#تـراز_تجـاری_رابطـه_مبادلـه
#شـاخص_های_صـادرات
#ارزش_افـزوده
#شـرکا_تجـاری_و_همسـایگان
#شاخص مدیران خرید اقتصاد در اردیبهشت‌ماه 50.3 اعلام شد.
شاخص پیش‌نگر مدیران خرید اقتصاد (#شامخ) در اردیبهشت‌ماه، از تداوم شرایط نااطمینانی اقتصاد در مرز رونق و رکود حکایت دارد؛ گرچه داده‌های این شاخص برای بخش صنعت بر تشدید رکود و مشکلات در این بخش دلالت می‌کند.
بر اساس بررسی‌های مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، در اردیبهشت‌ماه سال جاری، شاخص مدیران خرید کل اقتصاد، پس از تعدیل اثرات فصلی در محدوده خنثی50 توقف کرده است و شامخ بخش صنعت نیز کمتر از 50 گزارش شده است و نشان از رکود فعالیت‌های صنعتی در اردیبهشت‌ماه دارد.
بر اساس آخرین نظرسنجی انجام شده در ماه اردیبهشت، شاخص مدیران خرید کل اقتصاد ایران که معیاری از شرایط کلی کسب‌وکار به‌صورت ماهانه است پس از تعدیل فصلی به مقدار 50.3 رسیده است. مقدار این شاخص اگرچه نسبت به ماه قبلی به‌طور ناچیزی افزایش داشته، اما همچنان در محدوده خنثی 50 قرار گرفته است.
#مرکز_پژوهش_های_اتاق_ایران
👍1
تجزیه و تحلیل و تطبیق آراء صاحب‌نظران نشان می‌دهد که در خصوص علل #تورم و راهکارهای مبارزه با آن به طور کلی سه دیدگاه اصلی وجود دارد: گروه اول تورم را منحصراً پولی دانسته و سایر عوامل مثل شوک‌های عرضه را یا بی‌اثر دانسته یا اثرات آن را کوتاه‌مدت در نظر می‌گیرند. گروه دوم ضمن تأیید اثر تورم‌زای #نقدینگی بر سایر عوامل مثل تورم فشار هزینه به خصوص برای شرایط فعلی تأکید دارند. اما گروه سوم بر مشکلات ریشه‌ای‌تری به خصوص ضعف بنیه تولیدی تأکید دارند. مطالعه حاضر در نظر دارد تا با بررسی آراء صاحب‌نظران این حوزه و بهره‌گیری از روش تطبیقی در مرحله اول اشتراکات و افتراقات نظری و سیاستی ایشان را استخراج نموده و در نهایت پیشنهاداتی را جهت بهره‌برداری سیاست‌گذاران ارایه نماید.

#مرکز_پژوهش_های_اتاق_ایران
#تورم
#افزایش_قیمت‌ها
#نرخ_ارز
#نقدینگی
#بانک‌های_خصوصی
#سیاست‌های_تورم_زا
👍2
photo_2025-07-01_09-20-08.jpg
63.2 KB
🔴حذف ۹۲ میلیون شغل و ایجاد 170 میلیون شغل جدید تا سال 2030 | رشد مشاغل وابسته به فناوری‌های جدید

📈📉📊🔹گزارش «آینده مشاغل ۲۰۲۵» مجمع جهانی اقتصاد که تصویری جامع و دقیق از تحولات بازار کار جهانی در سال‌های پیش رو ارائه می‌دهد، به همت مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر شد.

🔹بر اساس این گزارش پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰، ۱۷۰ میلیون شغل جدید ایجاد و همزمان ۹۲ میلیون شغل حذف خواهد شد.

🔹در این گزارش از «پیشرفت‌های فناوری»، «گذار به اقتصاد سبز»، «تغییرات جمعیتی و اقتصادی» و «تحولات در مدل‌های کاری» به عنوان روندهای کلیدی شکل دهنده بازار کار آینده اشاره شده است.

🔹بر اساس این گزارش، مشاغلی که به فناوری‌های پیشرفته وابسته‌اند بیشترین رشد را خواهند داشت و در مقابل، مشاغل روتین و تکراری که قابلیت خودکارسازی دارند، با کاهش قابل توجهی مواجه خواهند شد.
👍5
اینده مشاغل.pdf
1.2 MB
🔹گزارش را اینجا بخوانید
🔻گزارش "پایش تحولات تجارت جهانی" به همت #مرکز_پژوهش_های_اتاق_ایران تهیه و منتشر شده است.
...
در صد و یازدهمین گزارش از سلسله گزارش‌های "پایش تحولات تجارت جهانی" ، گلچینی از تحولات اخیر در سه لایه جهانی و منطقه‌ای محیط ژئواکونومیک ایران و گزیده‌ای از پژوهش‌های تازه ارائه شده است.
📚متن کامل گزارش در پیوند زیر👇
👍1
🔹آدرس صفحات مرکز پژوهش ها در شبکه‌های اجتماعی به شرح زیر است:

🔹Telegram: https://www.tgoop.com/rc_iccima

🔹Twitter: https://twitter.com/rc_iccima?s=09

🔹Instagram: https://instagram.com/rc.iccima.ir?utm_medium=copy_link
🔴تاثیر سیاست تعرفه ای دولت آمریکا بر اقتصاد جهان

🔹این گزارش با هدف تحلیل جامع سیاست‌های تعرفه‌ای دولت جدید ایالات متحده و پیامدهای آن بر تجارت جهانی، که به تبیین بنیان‌های نظری سیاست‌ها در چارچوب اصول اساسی تجارت بین‌الملل می‌پردازد، به همت #مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر شد.

🔹بر اساس این گزارش بخش‌های انرژی و فناوری به عنوان اهداف اصلی سیاست‌های محدودکننده دولت آمریکا علیه چین و سایر رقبا تحلیل می‌شوند.

🔹همچنین در این گزارش واکنش کشورهای مختلف و اتحادهای منطقه‌ای نظیر اتحادیه اروپا و چین نیز در مواجهه با تعرفه‌های جدید آمریکا تحلیل می‌شود. در پایان گزارش نیز با ارائه جمع‌بندی تحلیلی از یافته‌ها، پیشنهاداتی برای ایران در جهت کاهش آسیب‌پذیری، بهره‌برداری از فرصت‌های ناشی از بازآرایی زنجیره‌های ارزش جهانی و ارتقای دیپلماسی تجاری ارائه می‌گردد.
🔴تحول در آموزش مهارتی: رویکرد تقاضا_محور و نتیجه_‌محور برای بازار کار امروز

🔹این گزارش تلخیصی از پژوهش جامع بانک جهانی با عنوان "آموزش مهارتی مبتنی بر تقاضا و نتایج: درس‌هایی برای برنامه‌های اشتغال جوانان" است که به همت #مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر شد.

🔹 این گزارش به ارائه راهکارهایی بنیادین برای افزایش اثربخشی برنامه‌های مهارت‌آموزی در ایران می‌پردازد و چشم‌اندازی نوین برای حل چالش‌های بیکاری، به‌ویژه در میان جوانان، ترسیم می‌کند.

🔹همچنین این گزارش عناوین ضرورت رویکرد تقاضامحور: پاسخی به نیازهای واقعی بازار کار، مکانیسم‌های مبتنی بر نتایج: تضمین کیفیت و اثربخشی، چالش‌ها و راهکارها در ایران، مشارکت بخش خصوصی و آینده آموزش مهارتی و سرمایه‌گذاری در آینده اقتصاد ملی را مورد بررسی قرار می دهد.
🔴 شناسایی حقوق دو بخش خصوصی و تعاونی با بررسی نسبت ماده ی 20 قانون برنامه ی پنجساله ی هفتم و بند «ث» آن با آیین نامه ی اجرایی ماده ی 40 قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت

🔹این گزارش به همت #مرکز پژوهش‌های اتاق ایران و با همکاری کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث منتشر شد.
🔴 مدل‌ها و ساختار شوراهای تخصصی توسعه مهارت (با تأکید بر تجربه کشور هند)

🔹 این گزارش که توسط #مرکز_پژوهش_های_اتاق_ایران تدوین شده، به معرفی این شوراها و بررسی تجارب بین‌المللی، به ویژه مدل موفق هند، می‌پردازد و راهکارهای سیاستی مهمی را برای کشور ارائه می‌دهد.

🔹 سرعت بالای تحولات تکنولوژیک، به ویژه ظهور فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و رباتیک، مشاغل سنتی را متحول کرده و نیاز به تخصص‌های نوین را افزایش داده است. این امر باعث شده که بسیاری از فارغ‌التحصیلان و نیروی کار موجود، فاقد مهارت‌های لازم برای پاسخگویی به نیازهای فعلی بازار کار باشند. علاوه بر این، تغییرات اقلیمی و حرکت به سمت اقتصاد سبز نیز مشاغل جدیدی در حوزه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، بازیافت و مدیریت پسماند ایجاد کرده که نیازمند مهارت‌های تخصصی زیست‌محیطی هستند.

🔹 تشکیل و تقویت شوراهای مهارت بخشی نه تنها به حل مشکل کمبود نیروی کار ماهر در ایران کمک می‌کند، بلکه می‌تواند سنگ بنای یک نظام آموزشی و مهارتی پویا و آینده‌نگر را در کشور بگذارد.
👏1
بسم‌الله الرحمن الرحیم
إنا لله و إنا إلیه راجعون

با نهایت اندوه و تأثر، درگذشت ابوی گرامی جناب آقای دکتر عیسی منصوری، رئیس محترم مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را به اطلاع می‌رسانیم.

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، درگذشت ایشان را محضر رئیس محترم مرکز پژوهش‌ها و خانواده محترم‌شان صمیمانه تسلیت عرض نموده، از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم، رحمت و غفران واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت می‌نماید.

روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
2025/07/10 01:14:16
Back to Top
HTML Embed Code: