Telegram Web
🔸کتاب‌هایی که با استقبال روبرو شده...

"آهو، سلندر، طلحک و دیگران" به قلم بهرام بیضایی

خرید کتاب با ۲۰درصد تخفیف:
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/B229221341

@roshangaranpublication
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صحبت‌های شمیم شهلا درباره‌ی کتاب «چمدان بی‌کسی»


🔸️خرید کتاب با ۲۰درصد تخفیف:
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/B495015605

@roshangaranpublication
🔸 بخشی از متن یادنامه‌ی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی

مرگ، پایان شهلا لاهیجی نبود. آثاری که او در مسیر نشر کتاب به جامعه‌ی کتاب‌خوان عرضه کرد، هرکدام چراغ راهی شدند که دست جوان امروز را می‌گیرد و با خود همراه می‌کند تا در مسیری فارغ از شور و هیجانات آنی، با درایت و اندیشه‌ای روشن، مسیر آینده‌ی خود و سرزمینش را روشن کند. مسیری که بی‌شک سرشار از صلح و آزادی خواهد بود. فارغ از دغدغه‌ی این‌که هرکس چگونه می‌اندیشد و سعادت و نیکبختی را در کدام مسیر دنبال می‌کند. چرا که خواندن به اندیشیدن منتهی می‌شود و ثمره‌ی اندیشه پذیرش "دیگری" است. کاری که شهلا لاهیجی به خوبی فرا گرفته بود و همواره سرلوحه‌ی کار و زندگی‌اش قرار داده بود. به یاد او چراغی روشن خواهیم کرد.

@roshangaranpublication
انتشارات روشنگران و مطالعات زنان
🔸 بخشی از متن یادنامه‌ی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی مرگ، پایان شهلا لاهیجی نبود. آثاری که او در مسیر نشر کتاب به جامعه‌ی کتاب‌خوان عرضه کرد، هرکدام چراغ راهی شدند که دست جوان امروز را می‌گیرد و با خود همراه…
.
🔸 آیین چراغ خاموشی نیست

(یادنامه‌ی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی)

یک سال از آن روز تلخ هجدهم دی ماه می‌گذرد. زمستان دودآلود تهران که آسمانش مثل همیشه گرفته بود و با خبر رفتن زنی که سال‌ها شمع محفل روشنگرانِ این شهر بود و همواره دغدغه‌ی مطالعات زنان را داشت، به ناگهان تیره و تار شد و دوستدارانش را در بهت فرو برد. بهتی که به اندوهی در سکوت ختم می‌شد. اما اندوه سرانجام پایان می‌گیرد و اندیشه که خود سرآغازِ روشنگری است دوباره به کار می‌افتد و با دیدن مجموعه‌ای از آثار درخشانی که شهلا لاهیجی در طول چهل سال کار انتشارات به صورت کتاب چاپ و منتشر کرد، احساسی از شادی زیر پوستت موج می‌زند و فکر می‌کنی که زندگی با تمام پستی و بلندی‌هایش اگر این اندازه ثمربخش باشد، به بودن و داشتنش می‌ارزد.

شهلا لاهیجی به‌جز نشر تعداد بی‌شماری آثار در زمینه‌ی مسائل زنان (چه در قالب ترجمه و چه آثاری که نویسندگان دغدغه‌مند با محوریت زن ایرانی نوشتند و توسط او منتشر کردند) آثار ادبی و نمایشی بسیاری نیز در انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر کرد که بعد از گذر سالیان هنوز هم مجموعه‌ای شاخص در ادبیات ایران و جهان شمرده می‌شوند. انتشار تمام آثار بهرام بیضایی که دوستداران تئاتر و سینما را همیشه کامیاب می‌کرد و نیز معرفی نویسنده‌ای همچون میلان کوندرا به جامعه‌ی کتابخوان ایران خیلی زود روشنگران را به مرجعی برای دنبال‌کنندگان این آثار برجسته تبدیل کرد. شهلا لاهیجی در کنار کار نشر، محققی جدی در تاریخ و مسائل اجتماعی بود و ماحصل این تحقیقات تالیف اثر مهمی همچون «شناخت هویت زن ایرانی» با همراهی و همکاری مهرانگیز کار بود.

مرگ، پایان شهلا لاهیجی نبود. آثاری که او در مسیر نشر کتاب به جامعه‌ی کتاب‌خوان عرضه کرد، هرکدام چراغ راهی شدند که دست جوان امروز را می‌گیرد و با خود همراه می‌کند تا در مسیری فارغ از شور و هیجانات آنی، با درایت و اندیشه‌ای روشن، مسیر آینده‌ی خود و سرزمینش را روشن کند. مسیری که بی‌شک سرشار از صلح و آزادی خواهد بود. فارغ از دغدغه‌ی این‌که هرکس چگونه می‌اندیشد و سعادت و نیکبختی را در کدام مسیر دنبال می‌کند. چرا که خواندن به اندیشیدن منتهی می‌شود و ثمره‌ی اندیشه پذیرش "دیگری" است. کاری که شهلا لاهیجی به خوبی فرا گرفته بود و همواره سرلوحه‌ی کار و زندگی‌اش قرار داده بود. به یاد او چراغی روشن خواهیم کرد.

@roshangaranpublication
🔹 به یاد مادرمان شهلا لاهیجی

یادنامه‌ی پریسا و پژمان خسروپور، شهرام ارشدنژاد و لیلی اصفهانی به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی

@roshangaranpublication
انتشارات روشنگران و مطالعات زنان
🔹 به یاد مادرمان شهلا لاهیجی یادنامه‌ی پریسا و پژمان خسروپور، شهرام ارشدنژاد و لیلی اصفهانی به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی @roshangaranpublication
.
🔹 به یاد مادرمان شهلا لاهیجی


(یادنامه‌ی پریسا و پژمان خسروپور، شهرام ارشدنژاد و لیلی اصفهانی به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی)

به یاد مادرمان شهلا لاهیجی؛ فردی پیشگامِ بشردوستی، پاسدارِ حقوق زنان، نویسنده و ناشر

امروز سالگرد درگذشت او است. ما به زندگی فوق‌العاده و میراثِ ماندگار او فکر می‌کنیم. او برای ما بیش از یک مادر بود. او یک فردِ پیشگام، نویسنده‌ای بااستعداد، ناشری پیشرو، انسانی نیکوکار و حامی بی‌وقفه آموزش بود. او لذت بیکران از خواندن می‌برد.

تعهد بی‌تزلزل او به ارزش‌های بشردوستانه‌اش همچنان الهام‌بخش ما و بسیاری دیگر از کسانی است که زندگی‌شان تحت تأثیر او قرار گرفته است. او به ما ارزش پایداری، همدلی و قدرت کلمات را آموخت.

ما در حالی امروز به یاد او هستیم که شاهدیم چگونه یک انسان می‌تواند تأثیری عمیق در بهتر ساختن جهان داشته باشد. امید که میراث او مشوق ما باشد تا به دنبال علایق خود برویم، برای آنچه به آن باور داریم ایستادگی کنیم و اثری مثبت و ماندگار بر جای بگذاریم.

ما از شما برای همراهی در این لحظه یادبودِ مادرِ خود سپاسگزاریم. روح او در کاری که انجام می‌دهیم و در ارزش‌هایی که به جلو می‌بریم، زنده است.

با احترام،
پریسا و پژمان خسروپور
شهرام ارشدنژاد
لیلی اصفهانی

Remembering Our Mom – A Trailblazer, Writer, Publisher, and Advocate

Today marks the anniversary of our mom’s passing and we find ourselves reflecting on her remarkable life and enduring legacy. She was so much more than a mother—she was a trailblazer, a gifted writer, a visionary publisher, a humanitarian and A dedicated champion of learning and the joy of reading

Her unwavering dedication to her values continues to inspire us and so many others whose lives she touched. She taught us the value of resilience, compassion, and the power of words.

As we remember her today, we are reminded of the impact one person can have in shaping the world for the better. We hope her legacy serves as a reminder to all of us to pursue our passions, stand up for what we believe in, and leave a lasting positive mark.

Thank you for sharing this moment of remembrance with us. Her spirit lives on in the work we do and in the values we carry forward.

Warm regards,
Parisa & Pejman Khosropour
Shahram Arshadnejad
Lili Esphahani



@roshangaranpublication
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸 صحبت‌های رامین مستقیم به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی

@roshangaranpublication
🔹 او اهل سلام بود، از اهالی ایران

یادنامه‌ی محسن ولیحی (گرافیست)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


همیشه تاریخ سفر را می‌گفت.
می‌گفت حتماً تا نرفتم بیا ببینمت و من می‌رفتم.
امّا این‌بار نشد برای خداحافظی بروم.
نشد که مثل همیشه بگوید دلش نمی‌خواهد از ایران برود.
نشد که بپرسم کی برمی‌گردد.
نشنیدم که باز بگوید زود. خیلی زود. که بگوید طاقت دوری از این‌جا را ندارد.
که اگر می‌گفت من دیگر مثل همیشه لبخند نمی‌زدم و نمی‌گفتم زود می‌گذرد، زود برمی‌گردید و من منتظرم.

حالا او رفته.
بی هیچ خداحافظی.
بی آن‌که مثل همیشه دستش را مقابل دستم بالا ببرد،
مثل پهلوان‌ها پنجه در پنجه‌ام بیَندازد،
بخندد و بگوید مراقب خودت باش.
شاید این پند آخر بود؛
که اهل سلام خداحافظی نمی‌کنند.
و او اهل سلام بود. از اهالی ایران.

@roshangaranpublication
🔸 یادنامه‌ی دکتر علی باغدار دلگشا (مدرس دانشگاه و پژوهشگر) و زهرا برادران کاشانی (پژوهشگر حوزه‌ی توانمندسازی زنان)

باسمه تعالی

از شمار دو چشم یک تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش
خبر بس ناباورانه و اندوه‌بار بود، این‌که شهلا لاهیجی، روشنگر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان از زندگی این دنیایی‌اش به حیات جاویدان گذر کرده است.
او نه یک، که هزاری بود از دغدغه، مسئولیت‌پذیری و کنشگری اثرگذار.
او در روزگار عجیب ما که کار ملک از نابسامانی ز میزان درگذشته است، چراغ خود را برافروخته بود تا با فروغ امیدبخش و آرمانی بتواند گام‌هایی برای توسعه جامعه مدنی و ارتقا حقوق زنان بردارد.
اینک نام و یاد شهلا لاهیجی بیش از هر زمان دیگر زنده است و دوستداران او، آرمان‌اش را ادامه خواهند داد.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موج‌ایم که آسودگی ما عدم ماست

@roshangaranpublication
🔹 دنیای بی‌شهلا

یادنامه‌ی سهیلا فرزین‌نژاد (مترجم)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


می‌گویند انسان‌های خوب به بهشت می‌روند، اما من می‌گویم انسان‌های خوب هر جا که باشند، آنجا بهشت می‌شود.
من باور دارم کسانی که به زندگی دیگران نور می‌بخشند، روزی خورشید خواهند شد. ‌در فرصتی با شهلا لاهیجی آشنا شدم و نور تازه‌ای بر زندگیم تابید. از آن پس رفتن به دفتر روشنگران و گپ زدن با او، زنگ تفریح زندگی من شد.

یک سال پیش در سفر بودم که پیامی از روشنگران دریافت کردم. پیامی که خبر بهشتی شدن این بانوی فرهیخته و بی‌همتا را به من داد و دنیایم را برآشفت. مدتی قبل از آن، شهلای مهربان از گوشه‌ی دیگری از این دنیای بزرگ، در پیامی خبر درگذشت خواهرش «زیبا» را به من داده و آن را امضا کرده بود شهلای بی‌خواهر. کلامش دلم را سخت لرزاند.

یک سال پیش، با دریافت پیام از دفتر روشنگران، تنها فکری که در میان زلزله‌ی اندوه و سیلاب غم به ذهنم خطور کرد این بود که حالا دیگر من چه کنم با دنیای بی‌شهلا؟

@roshangaranpublication
🔹 زنی که مثل خودش بود

بخشی از یادنامه‌ی رامین مستقیم (روزنامه‌نگار و مترجم)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


او چندین دهه با سانسور در ورای محدودیت‌ها جنگید و رزمنده‌ای با زخم‌های ریش در این آوردگاه بود. رزمندگان علیه سانسور همچون بانو لاهیجی همیشه شاهدِ ظفر را در آغوش نمی‌گرفتند اما به هر حال به قدر وسع، خوانندگان کتاب‌های انتشارات او نکته‌ها را می‌گرفتند و دشمنان آزادی بیان از درک آن نکات غافل می‌شدند. توانایی چانه‌زنی بانو لاهیجی با سانسورچیان افق‌های جدیدی برای جوانان می‌گشود و هر کجا که ممکن بود دادخواهی هم می‌کرد زیرا حقوقدان خودآموخته‌ای هم شده بود. زمانی امیدوارانه سیاست‌ورزی هم کرد اما از برآورده نشدن آرزوهای سیاسی و مدنی به این نتیجه نرسید که به کنج عافیت پناه ببرد.

@roshangaranpublication
انتشارات روشنگران و مطالعات زنان
🔹 زنی که مثل خودش بود بخشی از یادنامه‌ی رامین مستقیم (روزنامه‌نگار و مترجم)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی او چندین دهه با سانسور در ورای محدودیت‌ها جنگید و رزمنده‌ای با زخم‌های ریش در این آوردگاه بود. رزمندگان علیه سانسور همچون بانو لاهیجی…
.
🔹 زنی که مثل خودش بود

یادنامه‌ی رامین مستقیم (روزنامه‌نگار و مترجم)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


سالی به چشم برهم‌زدنی گذشت و نبود بانو شهلا لاهیجی را با نگاهی دریغناک به گذشته پر می‌کنیم. سالهاست که کسب و کار نشر در این سرزمین به چنان فلاکتی دچار است که نه تنها کهنسالان فرهیخته بلکه نسل جوان دارای قریحه از رهگذر نوشتن و برگردان کتاب به زبان فارسی نخواهند توانست معیشت خود را سامان دهند.

در چنین روزگار پر ادباری تا همین سال گذشته بانو لاهیجی دل، جان و مال را در راه انتشار کتاب گذاشت و از جان خود کاست تا صدای کسانی باشد که نگاهی متفاوت و دگراندیشانه به زندگی دارند. او خود اهل قلم بود و تاریخ می‌نوشت و به کشف استعدادهای نوقلمان هم می‌پرداخت. در زمانه‌ای که کسب و کار فرهنگی راه انداختن، به معنای خود-ورشکست‌سازی است، او نتوانست کناری بنشیند و فقط از روزگار بنالد.

او چندین دهه با سانسور در ورای محدودیت‌ها جنگید و رزمنده‌ای با زخم‌های ریش در این آوردگاه بود. رزمندگان علیه سانسور همچون بانو لاهیجی همیشه شاهدِ ظفر را در آغوش نمی‌گرفتند اما به هر حال به قدر وسع، خوانندگان کتاب‌های انتشارات او نکته‌ها را می‌گرفتند و دشمنان آزادی بیان از درک آن نکات غافل می‌شدند. توانایی چانه‌زنی بانو لاهیجی با سانسورچیان افق‌های جدیدی برای جوانان می‌گشود و هر کجا که ممکن بود دادخواهی هم می‌کرد زیرا حقوقدان خودآموخته‌ای هم شده بود. زمانی امیدوارانه سیاست‌ورزی هم کرد اما از برآورده نشدن آرزوهای سیاسی و مدنی به این نتیجه نرسید که به کنج عافیت پناه ببرد.

او که از شخصیت کسی گرته نمی‌گرفت، خود اسوه‌ی دیگران شد. از این‌رو زنی مثل خودش بود. راقم این سطور همچنان دلتنگ بحث و جدل با او درباره‌ی آینده‌ی ایران است.


@roshangaranpublication
🔸 جای او در ایران امروز هنوز سبزِ سبز است

بخشی از یادنامه‌ی محمدرضا مرزوقی (نویسنده و مستندساز)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


هیچ یادم نمی‌رود که در یادواره‌ی سیمین بهبهانی که از دوستان نزدیک شهلا لاهیجی بود و در دفتر روشنگران برگزار شد، نرگس محمدی در کنار شهین‌دخت مولاوردی با دو ظاهر کاملا متفاوت توجه را به خود جلب می‌کردند. راستش طی گفتگوهایی که در این بیست و چند سال دوستی و آشنایی با شهلا لاهیجی داشتم متوجه شده بودم که او دقیقا خواهان همچین جامعه‌ای است. جایی که زنان و مردان با شکل‌ها و سلیقه‌ها و نحله‌های فکری متفاوت بتوانند به خوبی در کنار هم گفتگو کنند و سر حداقل نقاط مشترک‌شان به توافقی جمعی برسند. این حداقل می‌توانست حقوق برابر جنسیتی باشد یا خاکی که نامش ایران است.

@roshangaranpublication
🔹 دکتر فریور لاهیجی: «بزرگداشت او را در سالروز خاکسپاری‌اش ارج نمی‌نهم»

یادنامه‌ی دکتر فریور لاهیجی به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


«تا زمانی که ما مسئولیت نپذیریم و با لطیفه زندگی را حل کنیم واقعاً نقشی در جهان نخواهیم داشت»
بهرام بیضایی

یک سال از خاموشی بانوی اردیبهشت گذشت و هنوز قادر نیستم با اثرات روحی آن کنار بیایم. گویی همه‌چیز در من قفل شده است. مغزم کار نمی‌کند. ولی خوب می‌دانم بزرگداشت او را در سالروز خاکسپاری‌اش ارج نمی‌نهم و دلم می‌خواهد در روز تولدش (اردیبهشت) از او بگویم. که در آن روزگار چنان قوی بود که هر بار زمین می‌خورد قوی‌تر برمی‌خواست. این همه توان در مواجهه با معضلات نشر از چه نشات می‌گرفت؟
سعی من دنبال کردن همان چیزی است که او می‌خواست. برایش اشک نمی‌ریزم و ترجیح می‌دهم برایش هورا بکشم. تا اردیبهشت...

@roshangaranpublication
شهلا لاهیجی در دل دوستدارانش قصیده‌ای بود که سرودِ صلح سر میداد؛ نغمه‌‌ای خوش که از روزگارانِ کهن می‌آمد تا جوانه‌ی امید را در دل خستگانِ ایام برویاند تا به ستیز تاریکی‌ها بروند و میراث دانایی را به دستان آیندگان بسپارند تا روشنایی در این گنبد دوّار به یادگار بماند.

@roshangaranpublication
🔸 مردگانِ این سال‌ها عاشق‌ترین زندگان بودند


بخشی از یادنامه‌ی بهمن یغمایی (مترجم)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی

لاهیجی، تنها دشمن مردم را، جهل و تعصب می‌دانست. او این جمله داستایفسکی را باور داشت که گفته بود: «ما به جنگ جدیدی نیاز داریم که سلاح آن، کتاب، رهبران آن روشنفکران و قربانیانش جهل و عقب‌ماندگی باشند.» او برای ژان پل سارتر هم احترام زیادی قائل میشد زیرا که گفته بود «پیروزی در جنگی که به قیمت کشته شدن حتی یک نفر به دست آید هیچ ارزشی ندارد»

لینک متن کامل یادداشت در سایت روشنگران:
http://roshangaran-pub.ir/news/9453659/%D9%85%D8%B1%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%D9%90%20%D8%A7%DB%8C%D9%86%20%D8%B3%D8%A7%D9%84%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%20%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%82%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86%20%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%AF

@roshangaranpublication
🔸 وداع با او ممکن نیست

یادنامه‌ی محمدرضا یزدی‌زاده (مدیر اجرایی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان)، به مناسبت اولین سالگرد وداع با شهلا لاهیجی


وداع با او ممکن نیست؛ کسانی که در تاروپود وجودشان دغدغه‌ی خوشبختی و عدالت مردم را دارند. فقدانش نه به معنای خداحافظی با او بلکه به معنای پررنگ‌تر شدن دیدگاه‌ها و راهی است که او می‌رفت. به قول دکتر لاهیجی: «بزرگداشت او را در سالروز خاکسپاری‌اش ارج نمی‌نهیم...»



لینک متن کامل یادداشت در سایت روشنگران:
http://roshangaran-pub.ir/news/3070360/%D9%88%D8%AF%D8%A7%D8%B9%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%A7%D9%88%20%D9%85%D9%85%DA%A9%D9%86%20%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

@roshangaranpublication
▫️«بوطیقای فضا»
نویسنده: گاستن باشلار
مترجمان: مریم کمالی و مسعود شیربچه

خرید کتاب با ۲۰درصد تخفیف:
http://roshangaran-pub.ir/bookshow/B663498351

@roshangaranpublication
2025/01/15 09:22:33
Back to Top
HTML Embed Code: