Telegram Web
#تاریخنگار_فضایی

در 6 ژوئیه 1976 کیهانوردان بوریس ولینوف (سمت چپ) و ویتالی ژولوبوف همراه با سایوز 21 به سمت ایستگاه فضایی سالیوت5 پرواز کردند.

پرواز ولینوف و ژولوبوف با مشکلات فنی همراه بود و در 16 اوت، ژولوبوف به دلیل نشت بخار اسید نیتریک از مخازن پیشران سالیوت دچار مشکلات سلامتی شد.

کیهانوردان سوار سایوز شدند، اما زمانی که بوریس ولینوف سعی کرد از ایستگاه خارج شود، چفت های اسکله به درستی آزاد نشدند. هنگامی که او جت ​​ها را شلیک کرد تا فضاپیما را دور کند، مکانیسم اسکله دچار مشکل شد و در نتیجه سایوز باز شد اما همچنان به سالیوت متصل بود. هنگامی که دو فضاپیما از محدوده ارتباطات زمینی خارج شدند، کیهانوردان تنها اولین مجموعه اقدامات اضطراری را دریافت کردند.

90 دقیقه بعد مجموعه نهایی مراحل اضطراری دریافت شد و خدمه در نهایت چفت ها را باز کردند. از آنجایی که سایوز 21 زودتر از موعد برمی گشت، خارج از پنجره بازیابی عادی بود و فضاپیما هنگام فرود با باد شدیدی مواجه شد این فضاپیما در نهایت حدود 32 دقیقه پس از نیمه شب در 200 کیلومتری جنوب غربی کوکچتاو، قزاقستان، به زمین نشست

@rus_cosmos
براساس داده‌های ماهواره‌ای دانشگاه ایالتی اورگان که از طریق «تلگراف» منتشر شده، ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه ماه گذشته با اسرائیل، پنج پایگاه نظامی اسرائیل را با موشک‌های بالستیک هدف قرار داده است. این پایگاه‌ها شامل فرودگاه نظامی تل‌نُف، پایگاه اطلاعاتی گلیلو و مرکز تولید زره و تسلیحات زیپُریتی می‌شوند. به‌دلیل مقررات سانسور نظامی در اسرائیل، جزئیات کامل این حملات منتشر نشده است، اما داده‌های راداری نشان می‌دهد که در طول هشت روز اول جنگ، تعداد رهگیری‌های موفق سیستم‌های دفاع هوایی اسرائیل روزبه‌روز کاهش یافته است.

@rus_cosmos
یک اسپرایت «فلاش» بسیار درخشان به‌تازگی از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) ثبت شد.

اسپرایت‌ها تخلیه‌هایی از پلاسما‌ی سرد در جو بالایی هستند که گاهی در جریان طوفان‌های شدید رعد و برق شکل می‌گیرند. آن‌ها در ارتفاعی بین ۵۰ تا ۱۳۰ کیلومتری از سطح زمین رخ می‌دهند و ممکن است تا ۶۰ کیلومتر طول داشته باشند.


@rus_cosmos
ماهواره کاسموس ۱۳۴۰-آر یک ماهواره جاسوسی شوروی از نوع تسلینا-دی بود که در تاریخ ۱۹ فوریه ۱۹۸۲ از پایگاه فضایی پلستسک با راکت وستوک-۲-ام به مدار زمین پرتاب شد.

هدف اصلی این ماهواره، جمع‌آوری اطلاعات الکترونیکی (ELINT) بود؛ یعنی شنود، تحلیل و مکان‌یابی سیگنال‌ها و امواج راداری (مانند سیگنال‌های نظامی کشورهای دیگر) برای استفاده اطلاعاتی توسط ارتش شوروی.

مدار این ماهواره نزدیک به زمین در حدود ۵۰۰ کیلومتر ارتفاع با شیب مداری ~۸۱ درجه بود.

این ماهواره در ۴ آوریل ۲۰۲۵ وارد جو زمین شد و سوخت.

این ماهواره بخشی از برنامه بزرگ تسلینا بود که در دوران جنگ سرد برای ردیابی و شناسایی تجهیزات و سامانه‌های راداری دشمن طراحی شده بود.


@rus_cosmos
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✪ ویدیو فعالیت پدافند هوایی اسرائیل در جنگ 12 روزه

آرو ۲ و ۳
فلاخن داوود
گنبد آهنین

@Guard_Warriors | World
بزرگترین انفجار عالم بعد از بیگ‌بنگ

دانشمندان نوعی از قدرتمندترین انفجارهای کیهانی به نام «زودگذرهای هسته‌ای بسیار شدید» (ENT) را کشف کرده‌اند. این پدیده‌ها زمانی رخ می‌دهند که ستارگان بسیار بزرگ در نزدیکی سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم قرار گرفته و متلاشی می‌شوند. برخلاف رویدادهای اختلال کشندی (TDE)، این انفجارها بسیار درخشان‌تر و طولانی‌تر هستند و حتی تا ۲۵ برابر پرقدرت‌تر از درخشان‌ترین ابرنواخترها انرژی آزاد می‌کنند. یک ENT می‌تواند در یک سال، صد برابر انرژی‌ای را آزاد کند که خورشید در کل عمر ۱۰ میلیارد ساله‌اش منتشر می‌کند.

@rus_cosmos
تمرین پرواز نیروی هوایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین در آسمان پکن:

تیپ هوایی ۱۷۲: جنگنده‌های جی-۲۰-آ (شماره بدنه ۷۸۷۳۷، ۷۸۳۳۷)، جی-۲۰-اس (شماره بدنه ۷۸۸۳۰)

تیپ هوایی ۱: جنگنده جی-۳۵ (شماره بدنه ۶۱۸۲۱)

تیپ هوایی ۲: جی-۲۰ (شماره بدنه ۶۱۱۳۲، ۶۱۱۳۵)

جنگنده جنگ الکترونیک جی-۱۶-دی
بمب‌افکن استراتژیک اچ-۶-ان
هواپیمای سوخت‌رسان هوایی وای-۲۰-یو
هواپیمای ترابری وای ۲۰
آواکس کی جی ۵۰۰ و ۲۰۰

@rus_cosmos
#تاریخنگار_فضایی

در 7 جولای 1988 فضاپیما فوبوس-1 توسط راکت پروتون-کا برای مطالعه مریخ و قمر آن فوبوس از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شد

هنگام پرتاب، از یک طرح "پنج مرحله ای" برای پرتاب ایستگاه بین سیاره ای خودکار استفاده شد: ایستگاه با استفاده از سه مرحله راکت پروتون-کا و مرحله فوقانی D-2 به مدار زمین پرتاب شد. سپس با فعال سازی بلوک دوم D-2 و فعال شدن سیستم پیشرانه خودران فضاپیما، به مسیر پرواز به مریخ منتقل شد

در 28 آگوست به دلیل خطای اپراتور فرمان اشتباهی ارسال شد، نقص برنامه رخ داد که باعث شد به جای دستور روشن کردن طیف سنج گاما، فرمان خاموش کردن پنوماتیک صادر شود که باعث شد سیستم موتورهای جهت گیری و تثبیت فضاپیما خاموش شود

با خاموش شدن سیستم های جهت گیری فضاپیما، جهت گیری پنل های خورشیدی به سمت خورشید را از دست دادند و در نتیجه پس از مدتی باتری ها به طور کامل خالی شدند و دستگاه تثبیت نشد و به طور تصادفی شروع به چرخش کرد.

اگرچه این فضاپیما ماموریت خود را انجام نداد، اما داده های مفید زیادی را برای دانشمندان به ارمغان آورد که نمی توان از زمین به دست آورد.


@rus_cosmos
تصویر اینفرارد که فضاپیمای فوبوس-۲ اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۹ از فوبوس قمر مریخ گرفت.

یک هاله به شکل سیگار در پایین فوبوس قرار دارد که تعدادی از رسانه ها ادعا کردند که یک فضاپیمای بیگانه با طول حداقل ۱۵ مایل است که در مدار مریخ قرار دارد.


@rus_cosmos
ماهواره‌های ایرانی در صف پرتاب از روسیه

در پایگاه فضایی واستوچنی، مجتمع پرتاب در حال آماده‌سازی برای دریافت راکت سایوز برای پرتاب ماهواره‌های یونوسفر-ام و محموله‌های همراه از جمله دو ماهواره ایرانی است.

پرتاب راکت سایوز-۲.۱بی به همراه ماهواره‌های یونوسفر-ام شماره ۳ و ۴ و محموله همراه آن برای اواخر ماه ژوئیه برنامه‌ریزی شده است.


@rus_cosmos
بررسی استراتژی اسرائیل و ایران در جنگ ۱۲ روزه

🛡 پدافند اسرائیل:
اسرائیل از سامانه چندلایه بهره برد:
▪️ گنبد آهنین: رهگیری راکت‌های کوتاه‌برد
▪️ فلاخن داوود: مقابله با موشک‌های میان‌برد و کروز
▪️ پیکان ۲ و ۳: نابودی موشک‌های دوربرد حتی در خارج جو

جنگ الکترونیک:
اخلال در رادار و منحرف‌سازی پهپادهای ایران با سامانه‌های پیشرفته

جنگنده‌ها:
شکار پهپاد و هدف‌گیری پایگاه‌های ایران با هواپیماهای پیشرفته در عمق خاک ایران

🎯 سلاح‌های تهاجمی:
بمب‌های نفوذگر، موشک‌های هدایت‌شونده و سلاح‌هایی مانند اسپایک و رمپیج

🛡 پدافند ایران:
▪️ استفاده از توپ ۲۳ میلی‌متری، موشک دوش‌پرتاب و سلاح ۳۵۸
▪️ بهره‌گیری از پناهگاه‌های زیرزمینی و سامانه‌های مقاوم

🚀 حمله ایران:
▪️ شلیک هم‌زمان صدها موشک بالستیک و کروز
▪️ پرتاب بیش از هزار پهپاد انتحاری از نوع شاهد
▪️ به‌کارگیری موشک‌های سوخت‌جامد مانند خیبرشکن و فتاح-۱
▪️ تاکتیک «اشباع پدافند» برای عبور از سامانه‌های دفاعی
Forwarded from AEROSPACE
🔴هم اکنون تیک آف مدافعین آسمان پایتخت از فرودگاه مهرآباد

#اختصاصی
✈️
@IR_AERO🚀
نمایی از رخ دادن یک بهمن گرد و غبار از صخره‌ای ۵۰۰ متری در قطب شمال مریخ که توسط مدارگرد شناسایی مریخ گرفته شده‌است.


@rus_cosmos
2025/07/07 23:59:11
Back to Top
HTML Embed Code: