Telegram Web
چند نکته درمورد انتخاب واحد

🔶 دانشجويان كارشناسی حداقل ١٢ واحد و حداكثر ٢٠ واحد ، معدل الف باشید  تا ٢٤ واحد ، ترم آخر تا ٢٤ واحد و مشروطي تا ١٤ واحد می توانند انتخاب کنند.

🔷 طبق برنامه:

🔹 وروديهای ۴۰۰ و ماقبل روز سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۶، ساعت ۹ تا ۲۴

🔹 وروديهای ۴۰۱ روز سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۶، ساعت ۱۴ تا ۲۴

🔹 وروديهای ۴۰۲ روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۷، ساعت ۹ تا ۲۴

🔹 وروديهای ۴۰۳ روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۷، ساعت ۱۴ تا ۲۴

🔹 تحصيلات تكميلي روز پنج‌شنبه مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۸، از ساعت ۹ تا ۱۳
می‌توانند از طریق سیستم سما انتخاب واحد خود را انجام دهند.

🔸 دانشجوياني كه درايام مذكور موفق به انتخاب واحد نشده‌اند روز پنج‌شنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ از ساعت ٩ صبح لغايت ساعت ٢٤ میتوانند انتخاب واحد خود را انجام دهند.


◀️ طبق مصوبات شوراي آموزشي در ايام انتخاب واحد : 

1⃣ دروس افتاده روزهای سه‌شنبه مورخه ۱۴۰۳/۱۱/۱۶ و چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۷ عنوان پاس شده منظور می‌شود و دانشجویان در این بازه زمانی امکان انتخاب دروس افتاده شده را ندارند.

2⃣ روز پنج‌شنبه مورخه ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ سيستم به حالت عادی بازگردانده می شود دانشجويان دروس افتاده را می توانند انتخاب نمايند.

3⃣ رعايت پيش نياز الزامی مي باشد.

4⃣ دروس دفاع مقدس و زبان ترکی اختیاری و درس کارآفرینی درس اختیاری مازاد می باشد.

5⃣ دانشجو فقط می تواند هر ترم یک ماده درسی معارف اسلامی انتخاب واحد نماید درصورت انتخاب بیش از یک ماده درسی یکی از دروس بعد از موعد حذف و اضافه توسط آموزش معارف حذف خواهد شد.


6⃣ دانشجویان غیر ترم آخر و دانشجویانی که کمتر از 100 واحد گذرانده داشته باشند مجاز به انتخاب واحد بیش از یک ماده درسی معارف نیستند و در صورت انتخاب یکی از دروس به انتخاب گروه معارف حذف خواهد شد.

7⃣ پیشنهاد می‌شود دانشجویان عزیز طبق چارت انتخاب واحد کنند و از چارت خارج نشوند.

@scasetu
&علوم دامی 14032.pdf
775.2 KB
برنامه هفتگی مقطع کارشناسی نیمسال دوم
@scasetu
1_16699165329.pdf
1.2 MB
برنامه هفتگی مقطع کارشناسی ارشد نیمسال دوم
@scasetu
1_16699165329.pdf
1.2 MB
برنامه هفتگی مقطع دکتری نیمسال دوم
با سلام خدمت دانشجویان گرامی
با توجه به اینکه یکی از رسالت های انجمن علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریز در طی چند سال اخیر حمایت از طرح های پژوهشی، علمی در حوزه اختراع، رسانه دیجیتال، کارآفرینی، نوآوری علمی و اجتماعی و کتاب بوده است، به رسم هر ساله از دانشجویانی در حوزه های ذکر شده طرح،مقاله، اثر یا هر فعالیت دیگری دارند جهت دریافت حمایت به دبیر انجمن علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریز تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۳ پیام دهید
با تشکر
اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه تبریز

بر اساس اعلام استانداری آذربایجان شرقی؛  فردا چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ کلیه ادارات، موسسات دولتی، مدارس، آموزشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی؛ از جمله کلیه فعالیت های اداری و آموزشی دانشگاه تبریز به استثنای جلسات دفاع از رساله دانشجويان پردیس دانشگاه تبریز تعطیل است.

روابط عمومی دانشگاه تبریز
فراخوان عضویت و دریافت مطالب در نشریه افق دامپروری

انجمن علمی علوم دامی دانشگاه تبریز از تمامی علاقه‌مندان، دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اساتید که در داخل و خارج از کشور فعالیت دارند، جهت عضویت و ارسال مطالب خود به نشریه افق دامپروری دعوت به‌عمل می‌آورد.

جهت عضویت در  افق دامپروری شما عزیزان میتوانید یک پیام حاوی اطلاعات زیر به راه‌های ارتباطی درج شده ارسال کنید:

✔️ نام و نام خانوادگی
✔️ رشته تحصیلی، مقطع و دانشگاه محل تحصیل
✔️ شماره همراه
✔️ آدرس ایمیل
✔️ موضوع مورد نظر

آخرین مهلت عضویت و تعیین موضوعات:
فروردین ماه ۱۴۰۳
#نشریه_الکترونیکی

📨 راه‌های ارتباطی با ما:

Telegram:  @scasetu
🆔 @Anjoman_elmi_admin
Instagram: @animal_science_association_tbz
📧 [email protected]
فایل مقاله افق دامپروری (1).docx
672.7 KB
مقاله ارسالی باید بر اساس قالب نشریه تنظیم گردد
انجمن علمی-دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریز، برگزیده جشنواره ملی انجمن‌های علمی زیست‌فناوری شد!🎖️

انجمن علمی-دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریزموفق شد در سومین جشنواره ملی انجمن‌های علمی ستاد زیست‌فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، عنوان انجمن برگزیده را در میان نهادهای ترویجی زیست‌فناوری کشور را از آن خود کند.

در این دوره از جشنواره، انجمن‌های علمی و نهادهای ترویجی فعال در حوزه علوم زیستی از دانشگاه‌های سراسر کشور، شامل دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت با ارائه گزارش‌های یک‌ساله خود در بخش‌های گوناگون به رقابت پرداختند.
مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی انجمن‌های علمی زیست‌فناوری، با حضور دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیست‌فناوری و جمعی از اعضای انجمن‌های علمی برتر کشور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
👍3
اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه تبریز

بنا به اعلام ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی فردا سه شنبه ۱۴۰۳/۱۲/۰۷ کلیه مدارس استان در تمامی مقاطع تحصیلی، تمامی مراکز و موسسات آموزش عالی، ادارات، نهادهای دولتی از جمله بخش های اداری و آموزشی دانشگاه تبریز تعطیل است.
کلاس های درس، به صورت آنلاین و غیرحضوری است.


روابط عمومی دانشگاه تبریز
"شَهْرُ رَمَضَانَ الذي أُنْزِلَ فِيهِ القرآن هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الهدى والفرقان"

🌙حلول مــــــاه مبارک رمضان بر میهمانان ضیافت الهی مبارک باد...

روابط عمومی انجمن علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریز
🔰برگزاری نشست هم اندیشی ارتباط دانشگاه و فعالین بخش طیور در دانشگاه تبریز

🔹رئیس دانشکده کشاورزی: علی‌رغم انجام نوآوری‌های بسیار زیاد توسط اساتید و دانشجویان و ظرفیت‌ زیاد دانشگاه، این ظرفیت آنطور که باید به بدنه صنعت تزریق نشده است. لذا درب‌های دانشگاه به روی صنعتگران باز است و با کمک و همکاری همدیگر می‌‌توانیم بهره وری را بالا و هزینه ها را کم‌ تر کنیم.

♻️ادامه خبر:

https://tabrizu.ac.ir/fa/news/23820
Forwarded from Dastani
:

سومین همایش بین‌المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی دانشگاه جیرفت
📅 تاریخ برگزاری:27_26فرودین1404
🏛️ محل برگزاری:دانشگاه جیرفت
💡 موضوعات همایش:
◇یافته های نوین درتولیدمحصولات کشاورزی،دامی،طیوروآبزیان
◇پیامدهای تغییراقلیم وتنش های محیطی برکشاورزی ومحیط زیست
◇کشاورزی دقیق وکاربردهوش مصنوعی درکشاورزی ومحیط زیست
◇و.....
🎯 هدف همایش:
این همایش با هدف بررسی جدیدترین دستاوردها و تحقیقات در حوزه کشاورزی برگزار می‌شود و فرصتی برای تبادل نظر و ایده‌های نو در میان پژوهشگران و دانشجویان فراهم می‌آورد.
📞 برای کسب اطلاعات بیشتر:
[09137551793]

💬 منتظر حضور شما هستیم!
اجازه دهید با همکاری یکدیگر به پیشرفت علمی در حوزه کشاورزی کمک کنیم.
🔶با تشکر فراوان از توجه و مشارکت شما
امیدواریم این همایش گامی مؤثر در جهت پیشرفت و توسعه کشاورزی باشد. منتظر حضور گرم و مشارکت فعال شما هستیم.🔶
تشخیص آبستنی در گاو:

تشخیص دقیق آبستنی از نظر به دست آوردن و حفظ حداکثر بازدهی تولید مثل حائز اهمیت است. دانستن این نکته که یک گاو پس از جفت‌گیری آبستن نشده است برای گاودار از این نظر اهمیت دارد که با کمترین اتلاف وقت گاو را جفت‌گیری داده یا تلقیح کند. در ذیل تعدادی ار روش‌های سنتی و جدید تشخیص آبستنی آورده شده است:

🔸۱. بازرسی رکتال
در این روش با وارد کردن دست به درون راست روده محتویات رحم جهت تعیین تعییرات اندازهٔ یکی از شاخ‌های رحم که به دلیل وجود جنین صورت گرفته است از راه لمس کردن بازرسی می‌شود. از هفته ششم تا هشتم آبستنی اختلاف اندازهٔ بین دو شاخ رح محسوس‌تر است.

🔸۲. تشخیص آبستنی با اندازه‌گیری هورمون‌ها:
اندازه‌گیری هورمون‌ها برای تشخیص آبستنی بویژه اگر در شیر امکان‌پذیر باشد به دلیل راحتی نمونه‌گیری مزیت‌های بیشتری از روش بازرسی رکتال دارد.

الف: پروژسترون
جسم زرد در طول آبستنی پروژسترون تولید می‌کند. حداکثر غلظت پروژسترون در روز دهم پس از تخمک‌ریزی حاصل می‌شود. روش‌های اندازه‌گیری پروژسترون مانند رادیو ایمنو اسی و تست الیزا در روز ۲۱-۲۴ با دقت ۸۰-۸۵ درصد قادر به تشخیص آبستنی می‌باشد.

ب: سولفات استروژن
تعیین ترکیباتی که به وسیله جنین تولید می‌شود، نسبت به ترکیبات تولید شده توسط مادر ارزش بیشتری برای تشخیص آبستنی خواهد داشت. جنین استروژن تولید می‌کند و غلظت سولفات استروژن در پلاسما از روز هفتادم آبستنی افزایش می‌یابد. تست سولفات استروژن در ۱۵ هفتگی نشانهٔ آبستنی است.

🔸۳. بالوتمان:
شکم گاو مادهٔ آبستن تقریبا از ماه هفتم آبستنی بزرگتر می‌شود. چنانچه دست مشت شده به بخش سمت راست شکم فشار داده شود گاهی می‌توان برخورد جنین به دست را پس از بازگشت جنین حس کرد.

🔸۴. اولتراسوند:
در این روش از میله درون رکتومی استفاده می‌شود که امواج فراصوتی ارسال کرده و امواج منعکس شده را دریافت می‌کند. طول موج پس از برخورد با جنین زنده و یا جریان خون جنین تعییر می‌یابد.

#دام_سنگین

کمیته اموزش انجمن‌ علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریز
بعد از مشکلات تولید مثلی، لنگش یکی از مهم ترین دلایل حذف زودرس ماده های پرورش دهنده است. به دلیل نیروی کار اضافی، درمان‌های مکرر، حذف زودهنگام، کاهش تولید شیر، عملکرد ضعیف تولیدمثلی و کوتاه شدن طول عمر تولید، زیان‌های اقتصادی قابل‌توجهی ایجاد می‌کند. لنگش #گاو_شیری شیوع لنگش بین 14 تا 55 درصد است.

👇🏻👇🏻👇🏻

در مطالعه اي که توســط Pejsa و همکاران انجام گرفت معلوم شــد که 70 درصد از 85 راس گاو قبل از ارجاع به بخش جراحی تحت د رمان هاي خود ســرانه و بی نتیجه قرار گرفته بود ند. براســاس مطالعه انجام شــد ه در انگلســتان هزینه یک دام حذفی مبتلا به لنگش (به علت حضور جراحت ناحیه کفی) د ر حــد ود 588 د لار برآورد شــد ه اســت و د ر آمریکا میــزان حذف د ام هایی که تاریخچه اي از ابتلا به التهاب بافت مورق د اشــتند 77 /1 برابر د امهایــی بود که ضایعات التهاب بافت مورق را ند اشــتند .
از آنجا که شــناخت عوامل منجر به حذف چنین گاوانــی میتواند به قضاوت مدیریتی بهد اشتی د ر د امپروري ها کمک به سزایی نماید ، لذا مطالعات د ر این زمینه و روشنگري این عوامل اهمیت خاص پید ا میکند .

#دام_سنگین
#گاو_شیری

بیشتر موارد لنگش د ر گاو به علت ابتلا ساختارهاي انگشت به جراحات و آســیبهاي مختلف بود ه که چنانچه به موقع تشخیص و د رمان نشوند می توانند توســعه یافته، تا جاییکه منجر به آسیب هاي نسوج عمیق تــر مانند ســاختارهاي ســینوویالی، اوتار و رباطات انگشــتی و حتی اســتخوان ها گرد نــد د ر مــوارد عفونتهاي عمقی انگشــت د رمانهاي ضد میکروبی به تنهایی به علت نکروز نســج نرم و ســخت نتیجه درمانی را د ر پی نخواهد داشت و لذا به حذف آن از گله و کشتار زود رس مباد رت می شــود . د ر این ارتباط د اشتن د لایل روشن بر حذف د ام نکته اي بسیار مهم می باشد

#دام_سنگین
#گاو_شیری

کميته آموزش انجمن‌ علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه تبریز
لنگش و نوع حرکت دام و وضعیت بدنی

بیماری لنگش در اثر عوامل مختلفی از جمله عوامل تغذیه‌ای، عفونی و محیطی و مکانیکی مانند تروما، ضربه و جایگاه‌های بد که منجر به آسیب‌های مکانیکی می‌شود، ایجاد می‌شود.
در #گاو_شیری که هدف ما حداکثر تولید است، بیماری لنگش در شکل مشهودش واضح است و در مراحل خفیف‌تر باعث می‌شود به درجات مختلف باروری دام کاهش یابد و افت شیردهی به وجود بیاید.
در واقع این بیماری دو هدف اصلی که تولیدمثل و تولید شیر است را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علایم بیماری لنگش از راه رفتن غیرعادی تا از دست دادن توان حرکتی

درباره علایم بروز این بیماری در دام‌ها می‌توان گفت: این بیماری ممکن است از یک راه رفتن غیرعادی در دام شروع شود، مانند راه رفتن با پشت خمیده و توزیع نامتعادل وزن روی دست و پاهای دام؛ بعضی اوقات دام کامل یک دست و پایش را نمی‌تواند حرکت دهد و همین علایم با شدت یافتن بیماری منجر به زمین‌گیری و از دست دادن قدرت حرکت در دام می‌شود و هنگامی که این اتفاق رخ دهد دام قدرت رفتن به سر آخور، غذا خوردن و حرکت کردن به سمت سالن شیردوشی را از دست می‌دهد.

لنگش در گاو شيري: تشخيص نادرست يا
مداخلات درماني نامناسب؟

#دام_سنگین

نبود تعادل در جیره غذایی، عوامل عفونی، آسیب سم، کمبود مس و سطح بالای سلنیوم از عوامل ایجاد لنگش هستند، همچنین در شرایطی که PH شکمبه کاهش پیدا کرده و اسیدی می شود ٬احتمال بروز لنگش افزایش می یابد.

اصلاح جیره غذایی و توجه به سم چینی از مهمترین راه های درمان است. در بهترین حالت سم چینی ۴-۳ ماه یکبار انجام گیرد.
بیماری لنگش به شدت اقتصادی است و به همین دلیل به صورت دائم باید تحت بررسی قرار گیرد.

لنگش پای گاو
بیماری لنگش پا در دام یا لامینایتیس یک بیماری غیرعفونی بوده که بر اثر التهاب بافت عروقی ایجاد می شود.
#بیماری_لامینایتیس بیشتر اوقات به دلیل نامتعادل بودن جیره ی غذایی دام یا گوسفند صورت می گیرد. این بیماری، نوعی بیماری رایج در بین دام به حساب می آید. بیماری لنگش پای گاو ناشی از درد در یک یا چند اندام است که نه تنها بر نحوه حرکت حیوان، بلکه بر بهره وری آنها نیز تأثیر می گذارد.
لنگش به طور کلی به عنوان سومین مشکل بهداشتی مهم اقتصادی در گله های شیری پس از باروری و ورم پستان در نظر گرفته می شود. مشکل لنگش پا در گوسفند و بز و گاو بسیار شایع است.

#دام_سنگین
#گاو_شیری

چهار علت رایج بیماری لنگش دام عبارتند از:
عفونت (مانند پوسیدگی پا، درماتیت دیجیتال، نکروز نوک انگشتان پا، آرتریت عفونی)
تغذیه (به عنوان مثال لامینیت، نکروز مرتبط با مایکوتوکسین و عدم اتساع شکمبه)
آسیب جسمی (به عنوان مثال سرمازدگی، رگ به رگ شدن، شکستن)
ژنتیک( دام هایی که به صورت مکرر دچار لنگش می شوند)

🔸برخی از علائم بیماری لنگش پای گاو به شرح زیر است:

گام های کوتاه
تکان دادن سر
قوس کمر
کشیدن یک پا هنگام راه رفتن
چرخش پاها به داخل و بیرون
پوسیدگی و گندیدگی سم
بروز تاول و التهاب بین انگشتان و سم دام

#دام_سنگین

انواع لنگش در دام
لنگش در دام با توجه به شدت آن سه نوع متفاوت دارد:

۱- لنگش حاد ۲- لنگش تحت حاد ۳- لنگش مزمن.

عدم درمان لنگش ممکن است، علت فلج شدن گوسفندان به حساب بیایند.

الف) لنگش پای گاو از نوع لنگش حاد:
از علائم اصلی این نوع بیماری، وجود التهاب در سم است. این نوع لنگش همراه با خونریزی در خط سفید سم یا در مفاصل مچ همراه است. گاهی برای مشاهده این خونریزی باید خط سفید سم را جدا کرد. علائم دیگری مانند، افزایش ضربان قلب، افزایش تنفس، گرم شدن دیواره سم وجود دارد، که به وضوح قابل مشاهده است.

ب) لنگش تحت حاد:
این نوع بیماری، معمولا با زخم در مچ و دیواره سم همراه است. این نوع لنگش فرآیند طولانی و آهسته ایی دارد. تا ۲ الی ۳ ماه هیچ علائمی از لنگش پای گاو دیده نمی شود. هنگامی که بیماری پیشرفت می کند، سم زرد شده و از داخل خونریزی می کند.

ج) لنگش پای گاو از نوع لنگش مزمن:
در این نوع بیماری، لنگش پا به صورت غیر عادی رشد می کند. دیواره افقی سم، طویل می شود، کف سم پهن تر شده و گودی مناسبی ندارد. لنگش های مزمن را می توان با سم‌چینی منظم هر ۳-۴ ماه یکبار برطرف نمود.

#دام_سنگین

🔹 راه‌های پیشگیری از بیماری لنگش دام
عواملی وجود دارد که این بیماری را در دام را تشدید یا کاهش می دهند:

عواملی که باعث تشدید وضعیت لنگش پا در دام می شود:
بتن آسیب دیده در محوطه ها
هل دادن دام موقع حرکت
چرخش شدید گاوها در ورودی یا خروجی سالن
استفاده از لیسه های اتوماتیک
اجازه رشد بیش از حد پنجه
👍2
2025/07/14 10:58:02
Back to Top
HTML Embed Code: