Telegram Web
در چند ماه گذشته، نوع نگران‌کننده‌ای از ویروس آبله میمونی (mpox) به سرعت در مرکز آفریقا پخش شده است. به دلیل این شیوع، روز قبل، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آفریقا (Africa CDC)، برای اولین بار وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرد و امروز هم سازمان بهداشت جهانی، افزایش موارد بیماری آبله میمونی را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با اهمیت بین‌المللی (public health emergency of international concern) اعلام کرد چرا که خطر گسترش بین‌المللی آن وجود دارد و این نیاز به یک پاسخ هماهنگ بین المللی دارد. (ماه May سال قبل، پایان این وضعیت اضطراری برای کووید-۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شد)

در ماه July سال ۲۰۲۲ به دنبال گسترش واریانتی از ویروس (Clade IIb) و مبتلا شدن حدود ۱۰۰ هزار نفر، سازمان بهداشت جهانی این را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی اعلام کرد. وقتی تعداد موارد ابتلا مخصوصا به دنبال واکسیناسیون کاهش پیدا کرد، سازمان بهداشت جهانی پایان این وضعیت را در ماه May ۲۰۲۳ اعلام کرد. حالا واریانت جدید دیگری (clade Ib) در مرکز آفریقا د حال گسترش است.علاوه بر آن واریانت clade IIb نیز با سرعت کمتر از قبل در حال گسترش است.


کشورهای آفریقایی در سال ۲۰۲۴ تاکنون بیش از تعداد کل موارد تأیید شده و مشکوک به mpox در سال ۲۰۲۳ را گزارش داده‌اند: ۱۷۵۰۰ مورد در سال جاری، در مقایسه با حدود ۱۵۰۰۰ مورد در سال ۲۰۲۳.

کودکان به‌ویژه آسیب‌پذیر هستند و مثلا حدود دو سوم موارد ابتلا در جمهوری دموکراتیک کنگو در افراد زیر ۱۵ سال مشاهده شده است.

بوروندی، کنیا، رواندا و اوگاندا، همگی اولین موارد ابتلا به mpox را در ماه گذشته گزارش کردند. این ویروس از طریق تماس جنسی (و دیگر روش‌ها) منتقل می‌شود.جمهوری دموکراتیک کنگو، فقط در طول یک هفته و در اوایل این ماه، نزدیک به ۲۴۰۰ مورد مشکوک و ۵۶ مرگ گزارش داده است.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آفریقا در حال مذاکره با شرکت بیوتکنولوژی Bavarian Nordic در دانمارک برای تهیه ۲۰۰ هزار دز واکسن mpox است. اما این مقدار بسیار کمتر از ۱۰ میلیون دوزی است که این مرکز برای متوقف کردن شیوع فعلی نیاز دارد. حتی اگر این مذاکرات به نتیجه هم برسد، رساندن واکسن‌ها به مناطق با زیرساخت‌های ضعیف بهداشتی و جمعیت‌های آسیب‌پذیر، مانند کارگران جنسی و مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، دشوار خواهد بود.

این نگرانی هم وجود ندارد که پس از اعلام وضعیت اضطراری، نباید واکسن‌ها و درمان‌ها در کشورهای ثروتمند ذخیره شوند، همان‌طور که در دوران همه‌گیری کووید اتفاق افتاد. برای کنترل شیوع بیماری‌ها، باید ابزارهای لازم در اختیار کشورهایی قرار گیرد که در معرض بیشترین خطر هستند.


از سال۲۰۰۵ تا به حال هفت مورد اعلام PHEIC برای بیماری های مختلف توسط WHO داشته ایم:

2009–2010 H1N1 (or swine flu) pandemic

2014 polio declaration

2013–2016 outbreak of Ebola in Western Africa

2015–2016 Zika virus epidemic


2018–2020 Kivu Ebola epidemic

2020–2023 declaration for the COVID-19 pandemic

2022–2023 mpox outbreak and in August 2024



اولین مورد آیله میمونی با واریانت جدید در خارج از آفریقا در سوئد گزارش شد. بعد از آن، پاکستان هم اولین مورد خود را گزارش کرده است.



گزارش از نیچر: لینک

گرارش از ساینس: لینک

پست ایکس از دبیر سازمان بهداشت جهانی: لینک

@Scientometric
در Chatgpt باید پراپمتها (Prompt) و درخواستهای خوب و مهندسی شده داشته باشیم تا به پاسخ های درست‌تر و دقیق‌تر برسیم. برای این کار می‌توانیم از الگوهای AUTOMAT و یا CO-STAR استفاده کنیم.

روش AUTOMAT سرنام کلمات زیر است:

Act as a Particluar persona
(ربات در نقش چه کسی قرار می‌گیرد؟)

User Persona & Audience
(ربات با چه کسی صحبت می‌کند؟)

Targeted Action
(می خواهید ربات چه کاری انجام دهد؟)

Output Definition
(پاسخ ربات در چه ساختاری باید قرار بگیرد؟)

Mode / Tonality / Style
(لحن و سبک پاسخ ربات باید چگونه باشد؟)

Atypical Cases
(آیا موارد غیر معمولی وجود دارد که ربات آنها را در نظر بگیرد؟)

Topic Whitelisting
(ربات در مورد چه موضوعات مرتبطی می تواند صحبت کند؟)

۱-در ابتدا برای او نقش یا شخصیت دقیق تعریف کنیم. مثال:

You are a professional copy editor
Act as professional journalist/ Peer reviewer/ ...

۲-مشخص کنید پاسخی که قرار است دریافت کنید برای چه کسی (audience) است؟ چه سطحی از معلومات را دارد (background and expected level of knowledge)

Explain it like to someone with an MSc in software engineering
like to a 5-year-old child

۳-عملی که قرار است Chatgpt انجام دهد را دقیقا مشخص کنید:

summarizes .../ list ... /translate .../ classify …explain .../ extract .../ format .../ comment .../document the code ...

۴-میزان (تعداد کلمه و جمله و ...)، زبان (معلوم یا مجهول و ....) و نوع (فرمت) خروجی (output) که قرار است دریافت کنید را مشخص کنید:

a list of steps/ a formula/ a table/ python code/ a JSON/

۵-از صفتهای مشخص برای توصیف حالت، لحن و سبک پاسخ مورد نظر استفاده کنید:

empathetic .../ confident .../aggressive .../ moaning .../ sarcastic .../ witty .../ Hemingway style .../ like in a legal text ...

۶-موارد غیر معمول را برای مدل مشخص کنید (برای مواردی که که یک مدل هوش مصنوعی در یک برنامه قرار می‌گیرد)

if the user is not asking a question but telling you their opinion or is giving feedback, do xyz
if the answer on the question is not in the provided context, tell the user, you can't answer the question on basis of your material

۷-فهرست موضوعات و مکالمات مجاز را تعیین کنید:

answer only questions regarding the CRB2004, it's features and operations. You make comments on user feedback regarding the device and tell the user something about your capabilities.


ساختار CO-STAR هم بسیار شبیه AUTOMAT است و سرنام کلمات زیر است:

Context
(چرا ربات باید این کار را انجام دهد؟)

Objective
(چه کاری باید انجام دهد؟)

Style & Tone
(چگونه باید پاسخ خود را اعلام کند؟)

Audience
(ربات با چه کسی صحبت می کند؟)

Response
(ساختار پاسخ چگونه باشد؟)

از نکات مهم دیگری که در کار با chagpt باید دقت کنید این است که از او بخواهید کارها را مرحله به مرحله انجام بدهد و هر مرحله را به شما توضیح دهد. مثال:

Do x on the data y
...
Let us think step-by-step


به صورت کلی کارهایی که نیاز به خلاقیت بیشتر و تفکر نقاد دارند را خودتان انجام دهید و کارهایی که نیاز به فعالیت و درگیری فیزیکی بیشتر دارند و می توانند وقت گیر و خسته کننده و تکراری باشند را به مدل بسپارید.
مثلا پیدا کردن یک سوال پژوهشی خاص معمولا نیاز به بررسی دقیق مقالات و محتوای آنها دارد که باید خودتان انجام دهید. باید مشخص کنید جای چه مواردی در منابع علمی خالی است. اما احتمالا می توانید مجموعه ای از خلاصه مقاله ها را به مدل بدهید و از او بخواهید ایده اصلی هر کدام را به شما بدهد. این نیاز به درگیری فیزیکی بیشتر دارد.

البته اگر متن بلندی به او بدهید تا برای شما بخواند و بررسی کند، ممکن است برخی نکات که از نظر شما مهم است را نیاورد. یا برخی موارد را به اشتباه بیاورد و چون شما به متن مسلط نیستید، متوجه توهم های (موارد نادرست و غیر منطقی) مدل نشوید. اما وقتی متنی را نوشته اید و در اختیارش می‌گذارید، می توانید از او بخواهید متن را در قالب ساختار مشخص بیاورد و یا تغییرات مشخصی در آن ایجاد کند.

اگر می‌خواهید برای هدفی که از قبل فکرش را کرده اید، کد تهیه کنید می توانید برای او مشخص کنید که این کد را بر اساس چه برنامه و کتابخانه ای بنویسد و یا اصلاح کند. کد حتما باید تست شود و از درست بودنش مطمئن شد.

اگر به موضوعی به صورت کلی تسلط ندارید، این را به صورت کامل از مدل نخواهید. چرا که نمی‌توانید از درست بودن آن مطمئن شوید.


فایل پی دی اف راهنما (Cheat Sheet): لینک

نمونه از یک پرامت: لینک

چندین نوع نقش مختلف برای ChatGPT: لینک

گزارش از نیچر: لینک




@Scientometric
تازه ترین رتبه‌بندی علمی دانشگاه‌های جهان با نام رتبه‌بندی شانگهای منتشر شده است. در لیست ۲۰۲۴ نام ۹ دانشگاه از ایران وجود دارد.

بر این اساس علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران به صورت مشترک در رتبه 1-2 قرار دارند.

تربیت مدرس هم در رتبه بعدی به عنوان سومین دانشگاه قرار دارد.

علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی شریف به صورت مشترک در رتبه 4-6 قرار دارند.

امیرکبیر، علم و صنعت و دانشگاه تبریز هم به صورت مشترک در رتبه 7-9 قرار گرفته اند.

مقایسه رتبه ها در ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۲ با ۲۰۲۴:

رتبه علوم پزشکی تهران در دنیا از 501-600 در 2023، به 401-500 بهبود یافته است.

تربیت مدرس نیز از 701-800 در 2023، به 601-700 ارتقا پیدا کرده است.

علوم پزشکی ایران از 901-1000 در 2022 به 701-800 در 2024 بهبود پیدا کرده است.

رتبه دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی شهید بهشتی و علم و صنعت، نسبت به سال قبل تغییری نکرده است.

رتبه امیر کبیر از 601-700 در 2023 به 901-1000 کاهش داشته است. جایگاه دانشگاه تبریز نیز از 701-800 به 901-1000 کاهش پیدا کرده است.


سال قبل دانشگاهای علوم پزشکی شیراز و فردوسی مشهد هم در این لیست وجود داشتند که امسال دیگر حضور ندارند. در 2023 علوم پزشکی ایران در لیست وجود نداشت که حالا اضافه شده است.


مقایسه رتبه ها در ۲۰۲۰ با ۲۰۲۴:

در 2020، بهترین دانشگاه ایران، دانشگاه تهران بوده که در رتبه 301-400 قرار داشته است. تربیت مدرس، شریف و امیر کبیر هم در ۲۰۲۰ در جایگاه ۵۰۱ تا ۶۰۰ قرار داشتند. در مقایسه با ۲۰۲۰، رتبه هر کدام از این ۴ دانشگاه در ۲۰۲۴ افت داشته است.

علوم پزشکی تهران در سالهای 2020 و 2021 در رتبه 501-600 قرار داشت. در سال 2022 رتبه علوم پزشکی تهران به 401-500 ارتقا پیدا می کند. اما در 2023 مجددا به جایگاه 501-600 تنزل پیدا می کند. و حالا در 2024 به همان رتبه 2022 یعنی 401-500 رسیده است.

در فهرست 2024، برای ترکیه 10 دانشگاه، برای عربستان 12 دانشگاه و برای اسرائیل 7 دانشگاه وجود دارد.
این برای ایران همان‌طور که اول نوشتم ۹ دانشگاه است. در لیست 100 دانشگاه برتر، اسرائیل 3 دانشگاه، عربستان یک دانشگاه و ترکیه و ایران صفر دانشگاه دارند.

ده دانشگاه برتر دنیا در این لیست همه از آمریکا هستند به غیر از دو مورد از انگلستان:

Harvard University
Stanford University
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
University of Cambridge
University of California, Berkeley
University of Oxford
Princeton University
California Institute of Technology
Columbia University
University of Chicago

دسترسی به رتبه بندی: لینک

@Scientometric
کدام افراد، انجمن‌ها یا گروهها از دکتر ظفرقندی برای عهده دار شدن سمت وزیر بهداشت حمایت کرده اند؟

تقریبا تمام وزرای بهداشت بعد از انقلاب، به جز دکتر عین اللهی (وزیر فعلی) از دکتر ظفرقندی حمایت کرده اند: این شامل ایرج فاضل، علیرضا مرندی، رضا ملک زاده، محمد فرهادی، کامران باقری لنکرانی، مرضیه وحید دستجردی، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی (لینک ویدیو) و سعید نمکی است. مسعود پزشکیان (رئیس جمهور) هم البته از وزرای بهداشت قبلی است. (لینک)

به روزرسانی: در مورد دکتر کامران لنکرانی به من تذکر داده شد که این حمایت از برنامه های سلامت دکتر پزشکیان بوده و نامی از دکتر ظفرقندی نیاورده شده است. (لینک)



رؤسای ستادهای سلامت نامزدهای ریاست جمهوری، شامل شهرام یزدانی (رییس ستاد سلامت جلیلی)، اکبری ساری (رییس ستاد سلامت زاکانی)، امامی رضوی (رییس ستاد سلامت قالیباف)، سید محمد میرخانی (رییس ستاد سلامت پورمحمدی) (لینک)

رئیس کل سازان نظام پزشکی، دکتر رئیس زاده (لینک)، شورای عالی نظام پزشکی کشور (لینک) و ۲۴۹ عضو مجمع عمومی و روسای نظام پزشکی سراسر کشور (لینک) (اسامی)

هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ (لینک)

شورای عالی سازمان نظام پرستاری (لینک)

مجمع و روسای انجمن‌های علمی گروه پزشکی (لینک)

جمعی از اساتید برجسته پزشکی کشور (لینک)

جامعه جراحان ایران (لینک)


۲۲۴ نفر از اساتید برجسته علوم پایه پزشکی (لینک)

روسای ادوار دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و مدیران ستادی وزارت بهداشت (لینک)

انجمن پزشکان عمومی ایران (لینک)

سی نفر از حقوقدانان مرتبط و با سابقه نظام سلامت (لینک)

انجمن صنفی تولید و تامین تجهیزات پزشکی (لینک)

انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزی ایران (لینک)

انجمن علمی سالمندشناسی و طب سالمندی (لینک)

نامه‌ای از سوی انجمن اسلامی پزشکان ایران علیه محمدرضا ظفرقندی منتشر شد که به نقد و انتقاد از صلاحیت‌های او پرداخته بود. در واکنش به این نامه، پنج نفر از اعضای شورای مرکزی انجمن، شامل سیدموید علویان، سعید ساعی، علیرضا زالی، حسین قناعتی و بابک عدلی، ضمن مفاد نامه را رد کردند (لینک)

برخی اشخاص دیگر:

سیدعلی ملک حسینی، پدر پیوند کبد در ایران (لینک)

علی نوبخت، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم (لینک)

زالی، رئیس علوم پزشکی شهید بهشتی (لینک)

علی جعفریان، رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی تهران (لینک)

علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران (لینک)

سید موید علویان، معاون اسبق سلامت وزارت بهداشت (لینک) (لینک)

باقر لاریجانی (معاون اسبق آموزش وزارت بهداشت (لینک)

سید ابوالقاسم موسوی، رئیس پیشین سازمان بیمه خدمات سلامت (لینک)

حمدرضا واعظ مهدوی، رییس انجمن اقتصاد سلامت (لینک)

مسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس (لینک)

لاری پور، معاون سازمان نظام پزشکی (لینک)

ناهید خداکرمی، رییس انجمن علمی مامایی ایران (لینک)

سید حسن امامی رضوی، معاون پیشین وزارت بهداشت (لینک)

فریدون نوحی، رئیس انسیتو قلب و عروق شهید رجایی (لینک)

علیرضا سلیمی، رییس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران (لینک)

ممنون می شوم اگر فرد یا گروهی دیگر نیز در این لیست باید قرار بگیرد، من (@ScientometricsAdmin) را راهنمایی بفرمایید.

@Scientometric
مصرف گوشت، به ویژه گوشت فرآوری‌شده و گوشت قرمز فرآوری‌نشده، به عنوان یک عامل خطر برای ابتلا به دیابت نوع ۲


در بسیاری از مطالعات قبلی شامل متاآنالیزها، رابطه‌ای بین مصرف بیشتر گوشت قرمز و گوشت فرآوری‌شده و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ گزارش شده ولی حالا بزرگترین مطالعه در این مورد در مجله The Lancet Diabetes and Endocrinology منتشر شده و نتیجه گرفته شده است که


- با مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت قرمز فرآوری‌نشده، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ حدود ۱۰٪ افزایش می‌یابد.

- با مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری‌شده، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ حدود ۱۵٪ افزایش می‌یابد.

- با مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت طیور، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ حدود ۸٪ افزایش می‌یابد.

- اگر چه نشان داده شده که احتمالا مصرف گوشت طیور هم (در برخی مناطق) باعث افزایش خطر دیابت نوع ۲ شده، اما این خطر کمتر از گوشت قرمز فرآوری‌نشده و گوشت فرآوری‌شده است.

- اگر به جای گوشت فرآوری‌شده، از گوشت قرمز فرآوری‌نشده و یا گوشت طیور استفاده شود، این با خطر کمتری برای دیابت نوع ۲ مرتبط است.


داده ها در این مطالعه جدید، از تقریبا دو میلیون نفر از ۳۱ مطالعه از ۲۰ کشور با بروز ۱۰۷ هزار مورد دیایت نوع دوم در پیگیری ده ساله (میانه) بوده است. تنها مطالعات از منطقه مدیترانه شرقی هم کوهورتهای گلستان و اصفهان بوده اند. در لیست نویسندگان مقاله اصلی هم نام محققینی از ایران از جمله خانم دکتر نضال صراف زادگان و دکتر رضا ملک‌زاده دیده می‌شود.


اگر فرض کنیم که شاخص توده بدنی (BMI) بالا می‌تواند یکی از دلایل ارتباط بین مصرف گوشت و دیابت نوع ۲ باشد، بدون در نظر گرفتن BMI، نتایج نشان می‌دهندکه :

-خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ با مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت قرمز فرآوری‌نشده حدود ۱۸٪ افزایش می‌یابد.

- خطر با مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری‌شده حدود ۲۳٪ بیشتر می‌شود.

- و با مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت طیور، خطر حدود ۲۱٪ افزایش پیدا می‌کند.

این نتایج تقریباً دو برابر بیشتر از زمانی است که BMI در محاسبات در نظر گرفته شود.

تحلیل‌های حساسیت مختلفی هم انجام شده است. از جمله در نظر گرفتن اندازه دور کمر، روش‌های پخت، بیماری‌های همزمان، یا حذف افرادی که در دو سال اول پیگیری به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند و کسانی که گوشت نمی‌خورند. این تحلیل‌ها تأثیر کمی بر نتایج کلی داشته و یا اصلاً تأثیری نداشته‌اند.

نتایج در اکثر مناطق جغرافیایی هم مشابه بوده است. ارتباط مثبت بین مصرف گوشت قرمز فرآوری‌نشده و گوشت فرآوری‌شده در مناطقی مانند آمریکا، اروپا، منطقه غرب اقیانوس آرام و شرق آسیا مشاهده شده است. در سایر مناطق (مدیترانه شرقی شامل ایران و جنوب آسیا)، احتمالا به دلایلی همچون تعداد کم مطالعات (۲ تا ۳ مطالعه)، حجم نمونه‌های کم و میزان مصرف پایین گوشت، ارتباطات معناداری مشاهده نشده است.


دسته بندی مربوط به مصرف گوشت در این مطالعه

۱. گوشت قرمز فرآوری‌نشده: مانند گوشت گاو، خوک، گوسفند و گوساله.

۲. گوشت فرآوری‌شده: مانند بیکن، ژامبون، سوسیس و هات داگ.

۳. گوشت طیور: مانند مرغ، بوقلمون، اردک و غاز.


این مطالعه بزرگترین متاآنالیز انجام‌شده در این زمینه است. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا این نتایج قابل تعمیم به مناطقی مانند آفریقا و خاورمیانه می‌باشد یا خیر. برای درک بهتر ارتباط بین مصرف گوشت و دیابت نوع ۲، انجام مطالعات بیشتری در این مناطق لازم است. همین طور هنوز قطعیت کافی درباره ارتباط بین مصرف گوشت طیور و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود ندارد و این موضوع باید بیشتر بررسی شود.

دسترسی به متن کامل مقاله: لینک

سرمقاله: لینک

@Scientometric
از پست دبیر سازمان بهداشت جهانی در شبکه ایکس (لینک):

من به شدت نگران هستم که ابتلای یک کودک ۱۰ ماهه واکسینه نشده به فلج اطفال، تایید شده است و این، اولین مورد در غزه در ۲۵ سال گذشته است.

توالی یابی ژنومی انجام شده تایید کرده است که این مورد با ویروس فلج اطفال نوع ۲ که در نمونه‌های فاضلاب غزه در ماه ژوئن شناسایی شده بود، مرتبط است.

در حال حاضر کودک که از قسمت پایین پای چپش فلج شده بود، در وضعیت پایدار به سر می برد.

با توجه به خطر بالای انتشار ویروس فلج اطفال در غزه و منطقه، وزارت بهداشت فلسطین، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف، در حال تلاش برای اجرای دو دور واکسیناسیون فلج اطفال در هفته های آینده برای توقف انتقال این ویروس هستند.

@Scientometric
سرمقاله جدید مجله BMJ: پزشکان و خودکشی (لینک)

بر اساس برخی برآوردها، هر روز یک پزشک در آمریکا (لینک) و تقریباً هر ۱۰ روز یک پزشک در بریتانیا (لینک) با خودکشی جان خود را از دست می‌دهد.

مطالعه متاآنالیزی چند روز قبل در مجله BMJ (لینک) منتشر شده و سعی کرده تا میزان خودکشی را در بین پزشکان و جمعیت عمومی مقایسه کند (بر اساس مطالعات از 20 کشور):

نرخ خودکشی پزشکان مرد با جمعیت عمومی تفاوتی ندارد. برای پزشکان زن، نرخ خودکشی به‌طور قابل توجهی بالاتر است (نسبت ۱/۷۶ و با فاصله اطمینان بین ۱/۴۰ تا ۲/۲۱).

نرخ خودکشی برای پزشکان مرد در مقایسه با سایر حرف با وضعیت اجتماعی-اقتصادی مشابه بیشتر بوده است. (نسبت ۱/۸۱ و فاصله اطمینان بین ۱/۵۵ تا ۲/۱۲)

با وجود کاهش نرخ کلی خودکشی در پزشکان در طول زمان، خطر خودکشی در پزشکان زن همچنان بالاتر از جمعیت عمومی است.

جستجو در این مطالعه تا مارس ۲۰۲۴ بوده، و توانسته جامع ترین تصویر تاکنون از خطر خودکشی در بین پزشکان را ارائه دهد. اگر چه یکی از محدودیت های مطالعه، کمبود مطالعات در خارج از آمریکا، اروپا و استرالیا بوده است.

علل خودکشی پزشکان:

روانپزشک آمریکایی، مایکل مایرز، در کتاب خود با عنوان "چرا پزشکان خودکشی می‌کنند"، می‌نویسد که خودکشی یک پدیده پیچیده ‌و شامل ترکیبی از عوامل ژنتیکی، روانشناختی و فشارهای روانی-اجتماعی است که به شکل یک طوفان وحشتناک به هم می‌رسند.

برخی از فاکتورهای خطر برای خودکشی پزشکان مشابه دیگر گروههاست: سابقه خانوادگی خودکشی، تجربه‌های گذشته از تروما یا سوءاستفاده، انزوا، بیماری‌های روانی یا سوءمصرف مواد مخدر.

فاکتورهای خطر اضافه تر برای پزشکان: مثل خطر بالای فرسودگی شغلی و موانع برای دسترسی به کمک به‌موقع در مواجهه با مشکلات روانپزشکی.

از طرفی افرادی که برای حرفه پزشکی انتخاب می‌شوند، معمولاً ممکن است که ویژگی‌های شخصیتی مانند کمال‌گرایی، وسواس و رقابت‌جویی داشته باشند. در محیط‌های کاری پر استرس، این ویژگی‌ها می‌توانند باعث ایجاد تریاد احساس گناه، اعتماد به نفس پایین و حس مداوم شکست شوند.

پزشکان همچنین به داروهای بالقوه خطرناک، از جمله مواد مخدر و داروهای بیهوشی مانند پروپوفول، دسترسی دارند که به خودکشی در میان متخصصان بیهوشی نسبت داده می شود.

شکایت از پزشکان، طولانی شدن بررسی شکایات و همین طور فرآیند های نظارتی بر پزشکان می‌تواند با ابتلا به افسردگی و خودکشی پزشکان مرتبط باشد. در یک مطالعه در بریتانیا (لینک)، احتمال گزارش افسردگی متوسط تا شدید در بین پزشکانی که از آنها شکایت (از هر نوع) شده بوده، ۱/۷۷ برابر بیشتر از پزشکان بدون شکایت بوده است. علاوه بر آن، پزشکانی که شکایات جاری یا قبلی داشته‌اند، دو برابر بیشتر از بقیه افکار آسیب به خو‌‌د یا خودکشی را گزارش کرده اند. هر چه شدت و سنگینی شکایت بیشتر بوده، استرس و افکار خودکشی هم بیشتر بوده است. بالاترین سطح آن‌ها پس از ارجاع به نهاد نظارتی گزارش شده. این نتایج، مشابه نتایج مطالعه دیگری در هلند می باشد (لینک)

اقداماتی برای پیشگیری:

رسیدگی به مشکلات سیستمیک مانند فرهنگ‌های کاری و نظارتی نادرست که در صورت وقوع اشتباهات یا شکایات، افراد را سرزنش و تحقیر می‌کنند.

ایجاد برنامه‌های کاری که تعادل منطقی بین کار و زندگی شخصی پزشکان را فراهم کند.

توجه به نیازهای عاطفی و روانی پایه‌ای تمامی کارکنان.

فراهم کردن پشتیبانی روانشناختی برای پزشکان، به‌ویژه در موارد استرس‌ زا مانند تحقیقات مربوط به شکایات یا حوادث جدی.

نرخ‌ بالای خودکشی در میان پزشکان زن نیاز به توجه فوری از سوی محققین، مسئولین و سیاست‌گذاران دارد. باید مطالعاتی برای بررسی عوامل احتمالی مانند تبعیض و آزار جنسی انجام شود.

پزشکان باید به خدمات مداخله و درمان زودهنگام و محرمانه دسترسی داشته باشند تا از رنج بردن آنها در تنهایی و سکوت جلوگیری شود.

در مورد خودکشی پزشکان در ایران اطلاعات پژوهشی بسیار محدود است. برخی پست های قبلی از @Scientometric:

مقاله لنست و آمار ۱۶ خودکشی برای پزشکان در طی ۹ ماه: لینک

عوامل موثر بر افکار خودکشی در بین رزیدنتهای دانشگاه‌های شهر تهران در دوران کووید: لینک

پادکست lancet summary: مسئولین وزارت بهداشت و تشکل‌های صنفی از جمله سازمان نظام پزشکی که با اهمال کاری، سو مدیریت و ناکارآمدی، جامعه پزشکی را به اینجا رسانده‌اند، در صف اول متهمان این قضیه اند. (لینک) این که نمی شود یک پزشکی در یک مراسم رسمی روسری خود را بر می‌دارد، چند مسئول عوض می‌شود، اما ۱۳ رزیدنت در یکسال خودکشی می‌کنند، آب از آب تکان نمی‌خورد. (لینک)

مواردی که رسانه‌ها هنگام گزارش مطالب مرتبط با خودکشی باید به آنها توجه کنند: لینک

صحبتهای رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران: لینک و راهکارهای پیشگیری از خودکشی پزشکان از سوی این انجمن: لینک
Forwarded from متخصصین‌ بهداشت‌ ایران (Ahmad Mehri)
⭕️ گزارش جدید پژوهشکده‌ی آینده پژوهی در سلامت: وضعیت مهاجرت پرستاران از ایران

📮 پایگاه خبری متخصصین بهداشت ایران:
وبسایت | اینستاگرام | ایتا | تلگرام
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Evidence.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اگر شما فرصت کافی برای انجام فعالیت ورزشی منظم در طول هفته را ندارید و فقط آخر هفته ها فرصت آن را دارید، احتمالا این پست برای شما جالب خواهد بود.

بر اساس دو مطالعه کوهورت آینده‌نگر، یکی با بررسی بیش از ۷۵ هزار نفر و دیگری با بررسی بیش از ۳۵۰ هزار نفر، مشخص شده است که احتمالا افرادی که عمده فعالیت ورزشی خود را در آخر هفته ها (طی یک تا دو روز) دارند، مشابه با افرادی که در طول هفته فعالیت ورزشی منظم دارند، از تاثیرات کاهش خطر مرگ و میر کلی، مرگ‌ ناشی از بیماری های قلبی و سرطان و کاهش خطر بیماری هایی مثل زوال عقلی، پارکینسون، سکته مغزی، افسردگی و اضطراب سود می‌برند.

مطالعه اول که قبلا در مورد آن نوشته بودم (لینک) نشان داده است که انجام فعالیت بدنی متوسط در مدت زمان حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته و یا فعالیت بدنی شدید در مدت زمان حداقل ۷۵ دقیقه در هفته، با کاهش معنادار مرگ و میر کلی، مرگ و میر ناشی از علل قلبی و عروقی و سرطان همراه بوده است. این صرف نظر از این بوده که جلسات فعالیت بدنی در طول هفته توزیع شود (حداقل سه جلسه در طول هفته) و یا این که جلسات به صورت متمرکز در آخر هفته انجام شود (۱ تا ۲ جلسه در طول هفته). در واقع، خطر مرگ و میر کلی، مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و مرگ ناشی از سرطان در بین افرادی که فعالیت ورزشی منظم در طول هفته داشته‌اند و افرادی که فقط فعالیت فیزیکی آخر هفته داشته‌اند، مشابه بوده است.

مطالعه دوم هم که مقاله آن در مجله‌ی Nature Aging منتشر شده (لینک)، نتایج مشابهی را این بار بر روی سلامت مغز نشان می‌دهد. در این مطالعه سه گروه افراد از نظر داشتن فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته با یکدیگر مقایسه شده‌اند:

۱- افراد با فعالیت بدنی کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته.

۲- حدقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت که حداقل نیمی از آن در یک یا دو روز از هفته باشد (weekend warrior).

۳- و حداقل ۱۵۰ دقیقه به شکل منظم در طول هفته.

تاثیر فعالیت بدنی که حداقل نیمی از آن در یک یا دو روز در هفته باشد (الگوی weekend warrior)‌، در کاهش بیماری های دمانس، سکته مغزی، پارکینسون، افسردگی و اضطراب، مشابه با تاثیر فعالیت بدنی منظم در طول هفته بوده است.

در نتیجه فعالیت بدنی به شکل weekend warrior احتمالا می‌تواند به عنوان یک الگوی جایگزین در روشهای پیشگیرانه در این بیماری‌ها استفاده شود.


@Scientometric
رتبه سالهای اخیر دانشگاه علوم پزشکی تهران در دنیا بر اساس نظام رتبه بندی شانگهای:

سال ۲۰۱۹: رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰

سال ۲۰۲۰: ۵۰۱ تا ۶۰۰

سال ۲۰۲۱: ۵۰۱ تا ۶۰۰

سال۲۰۲۲: ۴۰۱ تا ۵۰۰

سال ۲۰۲۳: ۵۰۱ تا ۶۰۰

سال ۲۰۲۴: ۴۰۱ تا ۵۰۰

https://www.tgoop.com/scientometric/6892
صحبتهای امروز وزیر علوم در مورد تفکر علمی و ‌همین‌طور علم و شبه علم مورد توجه قرار گرفته است. (بخشی در ویدیوی پایین پست)

ایشان از فاصله عمیق بین دانشگاه و جامعه، دانشگاه و صنعت و دانشگاه و حکمرانی هم گفته‌اند. در مورد به رسمیت شناختن کرامت انسانی اساتید،‌ دانشجویان و کارمندان هم تاکیداتی داشته‌اند، از جمله به این اشاره داشته‌اند که این کرامت انسانی با فقر نمی‌سازد و ….. نمی‌توان (به این شکل) انتظار جهش علمی داشت.

در مورد علم و شبه علم اشاره کرده‌اند که:

در دوره کرونا به خاطر داریم، عده‌ای می‌گفتند ما عقیده به کرونا نداریم. ‌مگر کرونا امر‌ عقیدتی است؟
حتی در بین فرهیختگان می‌گفتند که نه، کرونا با این روش …. عرقیجات بخور، این را بخور، آن را نخور تا کرونا نگیری…. ما باید مرجعیت علمی را بپذیریم. کسانی که علمی فکر نمی‌کنند به راحتی تن به خرافه و خیالات و توهمات می‌دهند. ای کاش فکر می‌کنم برای همه رشته ها دو واحد فلسفه علم اجباری بشود که فرق علمی بودن و غیر علمی بودن و مرز شبه علم برای همگان روشن شود.

مقایسه این صحبتها با صحبتهای عبدالحسین خسروپناه دبیر فعلی شورای عالی انقلاب فرهنگی هم جالب است که ‌قبل از این سمتشان مثلا گفته بودند که سه بار کرونا گرفتند و با داروی امام کاظم و امام رضا بهبود یافتند. یا گفته بودند که به هر فردی با مشکل ریوی یا شیمیایی که دارو را توصیه کرده‌اند، تقریبا در همه موارد جواب داده است. همین طور گفته بودند که: «…درمان طب سنتی سینوی در کلینیک‌‌های دانشکده‌های طب سنتی به خوبی پاسخ داده و عوارض واکسن را هم ندارند.» «این تحقیقات با روش علمی، تدوین و قابل عرضه است. علاوه بر اینکه واکسنی مثل فایزر با شواهد علمی، کم‌اثر بودن آن ثابت شده است. (لینک
و‌گزارش پوریا ناظمی در ساینس)

@Scientometric
Forwarded from متخصصین‌ بهداشت‌ ایران (Ahmad Mehri)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️ استاد برجسته ایرانی موسسه IHME: هیچ داده ای ظرف سالهای اخیر ایران به سازمان جهانی بهداشت نداده است/ فکر میکنند میخواهیم داده ها را به CIA بدهیم!

دکتر محسن نقوی، MD، MPH، PhD، استاد علوم متریک سلامت در موسسه سنجش و ارزیابی سلامت (IHME) در دانشگاه واشنگتن که نقش او در مطالعات بزرگ بار بیماریها (GBD) برجسته است در این سخنرانی میگوید:

ما بزرگترین مشکل را با ایران داریم. برای مطالعه ۲۰۲۱، داده های ۲۰۱۶ ایران را داشتیم. اخیرا دادهای ملی را داده اند!

وزارت بهداشت ایران فکر میکند میخواهیم داده ها را به CIA بدهیم. باور کنید ما برای مطالعه میخواهیم.

ایران داده نمیدهد. در نتیجه ، مطالعه داده های ایران درباره علت مرگ نمیتواند براورد درستی به ما بدهد.

🌐 متخصصین‌ بهداشت ایران؛ رسانه بهداشت و درمان ایران

🖥 T.me/behdashtian
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گزارش مجله نیچر: مقالاتی که درصد بالایی از منابع آنها Retract (سلب اعتبار) شده اما خودشان هنوز سلب اعتبار نشده‌اند.

در چندین مورد از این مقالات نام محققین ایرانی دیده می‌شود. برخی از این ها از افرادی هستند که قبلا تعداد بالایی از مقالاتشان سلب اعتبار شده.

این مقالات توسط پروژه بزرگی با نام "Feet of Clay Detector" که توسط Guillaume Cabanac از دانشگاه Toulouse از فرانسه ایجاد شده، مشخص شده اند (لینک). او می‌گوید ما در این پروژه کسی را به انجام کار غلط متهم نمی‌کنیم. فقط می‌بینیم که رفرنس‌ها در برخی مقالات، سلب اعتبار شده و این ممکن است باعث غیر قابل اعتماد بودن مقاله اصلی شود.

نیجر در گزارش خود لیستی از این مقالات با بیشترین درصد مقاله سلب اعتبار شده به عنوان رفرنس را آورده. من اینجا چند مورد از ایران را قرار می‌دهم:

مقاله با عنوان Application of ANFIS for analytical modeling of tensile strength of functionally graded steels (لینک) که ۶۵٪ از رفرنس هایش سلب اعتبار شده. (۳۳ مورد از ۵۱ رفرنس).

مقاله دیگری هم با عنوان مشابه "Application of ANFIS for analytical modeling of JIC of functionally graded steels" (لینک) منتشر شده که ۴۷٪ از رفرنسهایش سلب اعتبار شده. در هر دو مقاله علی نظری از دانشگاه آزاد نویسنده و یا از نویسندگان است.

دو مقاله (لینک و لینک)، نیز به ترتیب ۴۵ و ۳۲٪ از رفرنسهایشان سلب اعتبار شده که در هر دو مقاله احمد سالار الهی و محمود قرآن نویس از دانشگاه آزاد از نویسندگان مقاله هستند.

وبسایت Retraction Watch در مورد نظری و سالار الهی چندین بار قبلا نوشته. سالار الهی جزو ده نفر اول دنیا در تعداد مقاله سلب اعتبار شده است (لینک) قرآن نویس که حالا بازنشسته است گفته است که سالار الهی از مرکزی که او رئیسش بوده (نه دانشگاههای دیگر) اخراج شده است. سالار الهی به نشر مقاله ادامه داده و گاهی نام افراد دیگر از جمله قرآن نویس هم در مقالات او هست که قرآن نویس گفته از آنها بی‌اطلاع است.

برخی نویسندگان از این پروژه استقبال کرده و گفته‌اند که باعث اصلاح کارهایشان می‌شود. در برخی موارد هم، نویسندگان درباره اینکه چه کاری باید انجام دهند اختلاف نظر دارند. نیچر سه مقاله را بررسی کرده که ۵ تا ۱۶ درصد از منابع آن‌ها سلب اعتبار شده است. در همه این مقالات محمد طاهری، دانشجوی دکترای ژنتیک در دانشگاه ینا در آلمان نویسنده است. (لینک های یک و دو و سه). از دیگر نویسندگان مقاله هم سوده غفوری فرد استاد ژنتیک پژشکی از علوم پزشکی شهید بهشتی و ازبرندگان رازی و معرفی شدگان به عنوان دانشمند برتر دهه اخیر علوم پزشکی کشور (لینک و پست در ساینتومتریکس) می باشد. او نویسنده اول یا مسئول این مقالات است و نامش در متن مقاله نیچر نیامده است. محمد طاهری می‌گوید انتقادها از کارش "پایه علمی محکمی ندارند." اما در ماه می، یکی از همکاران او (در دو مقاله) به نام مارسل دینگر، از استرالیا، به Retraction Watch گفته است (لینک) که در حال بررسی مجدد مقالاتی است که در آنها به کارهای سلب اعتبار شده رفرنس داده شده است. او اکنون می‌گوید تیمش برای این مقالات اصلاحاتی ارسال کرده، اما ناشر Frontiers که یکی از این مقالات را منتشر کرده، می‌گوید که هیچ‌گونه اصلاحیه ای دریافت نکرده و در حال بررسی موضوع است. ناشر دیگر، Elsevier که دو مقاله دیگر را منتشر کرده نیز اعلام کرده که در حال بررسی این مسئله است.

به مقاله دیگری نیز از محققین ایرانی در متن مقاله اشاره شده (لینک) که تعداد ۲۰ مورد از رفرنس هایش از قبل از نشر مقاله اصلی، سلب اعتبار شده. در این مورد یکی از نویسندگان مقاله (Maryam Mahjoubin-Tehran) از علوم پزشکی مشهد به نیچر گفته است که تیم آنها از این رفرنس های سلب اعتبار شده مطلع نبوده اند و قصد به‌روزرسانی یا پس‌گیری مقاله را ندارند. ناشر Frontiers در این رابطه گفته است که در حال بررسی این موضوع است. بحث قبلی در مورد مقاله در ساینتومتریکس: لینک

در برخی موارد رفرنس ها بعد از نشر مقاله اصلی سلب اعتبار شده‌‌اند. به هر حال این مخصوصا برای مقالات متاآنالیز خیلی مهم می باشد. گاهی مخصوصا در مقالات narrative review با تعداد رفرنس بالا، سلب اعتبار برخی رفرنسها در نتیجه کلی مقاله تاثیری ندارد.

موضوع دیگر این است که یک ناشر مقاله ای را منتشر می کند که از قبل برخی رفرنس های آن سلب اعتبار شده. این یعنی ناشران باید اینجا کاری انجام دهند. دو ناشر وایلی و الزویر هر دو اخیرا اقداماتی برای شناسایی مقالات سلب اعتبار شده به عنوان رفرنس مقاله سابمیت شده به مجله انجام داده اند. همین طور Springer و IEEE نیز در حال در نظر گرفتن اقداماتی در این مورد هستند.نرم افزارهای Zotero و EndNote نیز با کمک دادگان Retraction Watch مقالات سلب اعتبار شده را مشخص می کنند.

@Scientometric
واکسیناسیون، عامل نجات جان بیش از ۱۵۰ میلیون کودک در ۵۰ سال گذشته!

میزان مرگ و میر کودکان از حدود ۱۰٪ در ۱۹۷۴ به کمتر از ۳٪ در ۲۰۲۴ (کاهش بیش از دو سوم طی ۵۰ سال) رسیده است. واکسیناسیون مسئول چهل درصد از این کاهش مرگ و میر در بین کودکان بوده است.(‌لنست)

نمودار (لینک)آبی، مربوط به کاهش واقعی میزان مرگ و میر کودکان با واکسیناسیون و قرمز، مربوط به سناریوی فرضی بدون واکسیناسیون در طول ۵۰ سال گذشته از ۱۹۷۴ تا ۲۰۲۴ است.

در سال ۲۰۲۴، احتمال زنده ماندن یک کودک زیر ۱۰ سال تا تولد بعدی‌‌اش (یک سال عمر بیشتر)، ۴۰ درصد بیشتر از یک حالت فرضی بدون واکسیناسیون از سال ۱۹۷۴ برآورد شده است.

این برنامه گسترش یافته ایمن سازی و واکسیناسیون (Expanded Programme on Immunization)، از سال ۱۹۷۴ توانسته تا از مرگ ۱۵۴ میلیون نفر جلوگیری کند. به واسطه این برنامه به طور میانگین، به ازای هر مرگی که جلوگیری شده، ۶۶ سال عمر اضافه شده است.

داده ها از مقاله لنست است که چندماه قبل آن را در کانال گذاشته بودم:👇🏻

https://www.tgoop.com/scientometric/6823
اولین پیوند کامل چشم با موفقیت!

آرون جیمز، کارگری که در یک حادثه برق گرفتگی، یک چشم و بخشی از صورتش را از دست داده بود، اولین فردی است که پیوند صورت به همراه یک چشم کامل دریافت کرده است (نیچر).

در این جراحی که سال قبل انجام شده، از چندین تکنیک ‌نوآورانه مانند ابزارهای چاپ سه‌بعدی استفاده شده تا استخوان‌های اهداکننده به صورت جیمز متصل شوند و هیمن طور یک قطعه از شریان کاروتید پیوند زده شد که به چشم جدید خون‌رسانی کند.

طی جراحی ۲۱ ساعته، کل چشم چپ، حفره استخوانی اطراف آن، بینی، بخشی از استخوان چانه، عضلات، اعصاب و رگ‌های خونی مرتبط از یک اهداکننده مرگ مغزی به جیمز پیوند زده شد.او مجددا حس بویایی دارد.

به دلیل پیچیدگی، این جراحی حداقل ۱۵ بار روی جسد تمرین شده بود.

بعد از بیش از یکسال (مقاله جدید جاما) چشم پیونده زده شده سالم است و فشار مناسب و جریان خوب کافی دارد و به نور هم واکنش می دهد. ‌پزشکان از ابتدا نیز انتظار قدرت بینایی از چشم پیوندی نداشتند چرا که اتصال عصب بینایی چشم پیوندی به مغز جیمز پیچیده و هنوز یک معماست. اما این جراحی یک قدم ما را به بازگرداندن بینایی از این طریق نزدیک کرد.

@Scientometric
Forwarded from Scientometrics (Dr. Saeid Rezaee)
بعد از مرگ مهسا امینی، شاید اولین واکنش یک نهاد علمی به این موضوع و همین طور گشت ارشاد و حجاب مربوط به نامه انجمن علمی روان پزشکان ایران به دولت بود. در نامه آمده بود که ….تجربه‌ی ۴۴ سال اجبار حجاب به ویژه از طریق سازوکار اجرایی موسوم به گشت ارشاد، شکست این سیاست در توسعه‌ی حجاب در کنار عوارضی چون هتک حرمت زنان و تضعیف سلامت روانی-اجتماعی جامعه و افزایش روزافزون شکاف میان مردم و حاکمیت را آشکارا نشان داده است.


بعد از آن، تاکنون من خلاصه هایی از ۲۷ مقاله یا گزارش در معتبرترین مجلات علمی دنیا و یا مجلات علوم پزشکی داخلی کشور در مورد اعتراضات در ایران، موضوعات مرتبط به آن و یا با اشاره به #مهسا_امینی را در ساینتومتریکس قرار دادم که از لینکهای زیر می‌توانید ببینید:

۸ مورد از لنست
https://www.tgoop.com/scientometric/5978
https://www.tgoop.com/scientometric/5983
https://www.tgoop.com/scientometric/5994
https://www.tgoop.com/scientometric/6017
https://www.tgoop.com/scientometric/6020
https://www.tgoop.com/scientometric/6322
https://www.tgoop.com/scientometric/6470
https://www.tgoop.com/scientometric/6547


یک مورد از NEJM
https://www.tgoop.com/scientometric/6602

۵ مورد از ساینس
https://www.tgoop.com/scientometric/5979
https://www.tgoop.com/scientometric/5980
https://www.tgoop.com/scientometric/6007
https://www.tgoop.com/scientometric/6130
https://www.tgoop.com/scientometric/6465

۴ مورد از نیچر
https://www.tgoop.com/scientometric/5982
https://www.tgoop.com/scientometric/5990
https://www.tgoop.com/scientometric/6221
گزارش مجله نیچر در مورد انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور :

https://www.tgoop.com/scientometric/6876


۱ مورد در اتوفاژی
https://www.tgoop.com/scientometric/6008

۳ مورد در BMJ
https://www.tgoop.com/scientometric/6023
https://www.tgoop.com/scientometric/6033
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37714529/

۲ مورد در Nature Human Behaviour
https://www.tgoop.com/scientometric/6131
https://www.tgoop.com/scientometric/6132

۱ مورد در نیچر مدیسین
https://www.tgoop.com/scientometric/6202


۱ مورد در Biochemistry and Cell Biology

https://www.tgoop.com/scientometric/6312


یک مورد پیش مقاله با عنوان The Effect of the “Woman Life Freedom” Protests on Life Satisfaction in Iran: Evidence from Survey Data :

https://www.tgoop.com/scientometric/6475

یک مورد در مجله Medicine, Conflict and Survival

https://www.tgoop.com/scientometric/6564


مقالاتی زیادی هم هستند که متاسفانه فرصت بررسی آنها را پیدا نکردم از جمله:

Systematic Oppression of Tertiary Education in Iran Under the Islamic Republic (لینک)

Population, abortion, contraception, and the relation between biopolitics, bioethics, and biolaw in Iran (لینک)

Riots or revolution? A framing analysis of the Mahsa Amini protests in U.S. and Iranian media (لینک)

Juridical Study of the Death of Mahsa Amini Based on Islamic Law and International Human Rights (لینک)

Representational meanings in the poster of Mahsa Amini’s death: A multimodal discourse analysis (لینک)

Woman, Life, Freedom, One Year Later: Will the Iran Protests Succeed? (لینک)

Woman, Life, Freedom in Iran (لینک)

Politics of the body in the 'woman, life, freedom' movement in Iran (لینک)

Woman, life, freedom movement: dynamics of a movement in progress (لینک)

Conceptualizing feminist solidarity through resistance in the “Woman, Life, Freedom” movement (لینک)




از محققین و اعضای هیئت علمی داخل کشور من فقط یک مورد در مجله اخلاق و تاریخ پزشکی دیدم که در لینک زیر بررسی کردم. نویسنده مقاله که سردبیر مجله بودند، به علت نشر مقاله از سمت سردبیری برکنار شدند:

https://www.tgoop.com/scientometric/6561
امروز دکتر علیرضا رئیسی به سمت معاونت بهداشت وزارت بهداشت منصوب شدند. ایشان قبلا در دوران کووید در زمان وزارت جناب دکتر نمکی‌ هم این سمت را داشتند. سخنگوی ستاد کرونا هم بودند.

من برخی از صحبتها و وعده های ایشان در مورد واکسن کووید و یا آمار ابتلا که غیر عملی و یا از نظر علمی نادرست بودند را اینجا قرار می‌دهم. این دورانی بود که جامعه علمی مکررا درخواست شفافیت و عملکرد مطابق با روش علمی را داشت. اما مخصوصا ما در مورد مجوز دادن به برکت، به صورت مداوم صحبت ها و وعده های متناقض و نادرست را داشتیم.


دکتر رئیسی، اسفند ۹۹:انشاله از فروردین ماه چیزی حدود ۲ تا ۴ میلیون ماهیانه به دست ما (از واکسن پاستور) خواهد رسید. ایشان همچنین در اسفند 99 گفته بودند که فروردین و اردیبهشت ماه هر ماه تقریبا حدود ۲ میلیون واکسن از پاستور به دست ما خواهد رسید. اواخر اردیبهشت ماه حدود ۱/۵ میلیون واکسن از کووبرکت ایران دست ما خواهد رسید. پیش بینی ما این است که از تیرماه به بعد ماهانه ۲۰ میلیون واکسن داریم.

اما ما می دانیم که برکت و پاستور، مجوز های خود را بدون طی کردن مطالعه فاز سوم و تازه در خرداد و تیرماه ۱۴۰۰ دریافت کردند. مهمتر این که تا خرداد ۱۴۰۱ یعنی تا حدود یکسال بعد از مجوز(لینک)، چیزی کمتر از ۲/۵ میلیون دز از واکسن پاستور و حدود ۹ میلیون دز از واکسن برکت در کشور تزریق شده بود. این در حالی است که تا آن زمان حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن کووید در کل در کشور تزریق شده بود احتمالا این وعده های مداوم بی پایه و اساس از سوی مسئولین، یکی از عوامل توجه کم به ورود به موقع و سریع واکسن به کشور بوده است.


ایشان در مورد واکسن برکت، مجوز به این واکسن و نحوه شروع واکسیناسیون با آن صحبتهای متناقضی داشتند. از نام کمیته اخلاق برای اعتبار به واکسن استفاده می کردند. حال آن که بعدا مشخص شد که این کمیته با این شکل مجوز دهی به واکسن مخالف بوده است. برای شروع واکسیناسیون با برکت هم یک بار لفظ داوطلبانه اما بعدا عبارت "عمومی" را استفاده کردند. یک بار هم گفتند که فاز سوم برکت و پاستور قرار است با تعداد بیشتری انجام شود و در این قالب واکسیناسیون عمومی هم انجام می شود.

دکتر رئیسی، 12 خرداد: بحث ایمنی‌زایی دو واکسن کووبرکت و واکسن انستیتو پاستور در فاز یک و دو تایید شده است اما همچنان به اطلاعات کامل‌تری نیاز است و به همین دلیل اوایل هفته آینده یعنی دوشنبه جلسه نهایی مجدداً برگزار خواهد شداگر تا هفته آینده مجوز اضطراری استفاده از واکسن توسط کمیته‌های مربوطه ارسال شود به محض دریافت مجوز این واکسن‌ها تزریق خواهند شد. برای تزریق فراخوانی داده نمی‌شود بلکه با توجه به نکات فنی که دارند بر همین اساس مشخص خواهد شد که کدام گروه از افراد و در چه رده سنی می‌توانند از این واکسن استفاده کنند.


ایشان همین طور در جایی دیگر گفته بودند که اینکه می‌گویند چرا فاز سه واکسن داخلی طی نشده است و تزریق می‌ شود؛ مگر سینووک، سینوفارم و اسپوتنیک در چه مرحله ای استفاده شده اند؟ (در ایران سینوفارم و اسپوتنیک بعد از فاز سوم استفاده شدند، در ترکیه هم سینووک به همین صورت، البته کشورهایی بوده اند که بدون داده از فاز سوم مجوز داده اند مثل کوبا و روسیه و ... ولی مهم کشور نیست و مهم روش علمی است چون این با جان انسان ها سرو کار دارد.) این واکسن ها هم در همین مرحله تزریق شده اند و مهمتر از همه اینکه مقام معظم رهبری اعتماد و این واکسن را دریافت کردند که بالاترین اطمینان بخشی به جامعه است (روش غیر علمی و‌ مبتنی بر شبه علم) که ان شاالله این واکسن تزریق خواهد شد.

سخنگوی ستاد ملی کرونا، دکتر رئیسی که قبلا فرموده بودند از اوایل تیرماه موارد مرگ ناشی از کووید-۱۹ دو رقمی می‌شود، در اظهار نظری جدید در مرداد 1400 این طور فرمودند که باتوجه به روند واکسیناسیون، در آبان ماه مرگ های ناشی از کووید-۱۹ در ایران به زیر ۵۰ مورد می‌رسد. تاکید کردند که این را می‌بینید و یادداشت کنید.

ما در پنجم آبان ۱۹۷ مورد فوت ناشی از کووید داشتیم. همین طور برای ۱۷ و ۲۹ آبان نیز تعداد موارد فوتی به ترتیب ۱۴۰ و ۱۱۸ مورد بود.

@Scientometric
Forwarded from متخصصین‌ بهداشت‌ ایران (Ahmad Mehri)
✔️ معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خبر داد: توقف تمامی احکام کمیته های انضباطی به دستور وزیر بهداشت

دکتر حبیبی:
دانشجویان به دانشگاه برگشتند
وزیر بهداشت اختیار دارد که احکام کمیته انضباطی را معلق کند و پیشنهاد رسیدگی و تخفیف و بخشش احکام را به شورای مرکزی انضباطی ارائه دهد.
تمام احکام کمیته انضباطی در دو سال گذشته چه حکم اخراج که البته زیاد نیست، چه انتقال به دانشگاه های دیگر و یا تعلیق، مشمول بررسی مجدد شد.
این دانشجویان از ترم تحصیلی جدید در دانشگاه های خود ثبت نام کرده و مشغول به تحصیل می شوند.

📮 پایگاه خبری متخصصین بهداشت ایران:
وبسایت | اینستاگرام | ایتا | تلگرام
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/12/20 08:57:40
Back to Top
HTML Embed Code: