Telegram Web
| فراتر از ذهن |

بیش‌تر اوقات به این دلیل که فرایند فکر کردن روشنی نگرشمان را کاهش می‌دهد، نمی‌توانیم والاترین و بهترین خواسته‌هایمان را ببینیم. ما وقت و نیروی فراوانی را برای توضیح، توجیه و قضاوت کارها و انتخاب‌هایمان صرف می‌کنیم: «آیا باید این کار را انجام دهم؟»، «آیا نباید این کار را انجام دهم؟» پرسیدن سؤال‌های درست، همه این چانه زنی‌ها و توجيهات را از فرایند انتخاب حذف می‌کند. سؤال‌های درست، ما را در حقیقت و حضور اهداف و آرزوهایمان قرار می‌دهد. این پرسش‌ها ذهن ما را پشت سر می‌گذارند. من خودم سؤال‌های درست را دوست دارم، زیرا در توجیه مسایل، عالی و در بهانه آوردن، استاد هستم. من می‌توانم با دلیل آوردن، خودم را از هر وضعیتی بیرون بکشم. اما اکنون سعی می‌کنم که فکر نکنم؛ فقط به پیامدهای دلخواهم می‌نگرم و سؤال‌های درست را از خودم می‌پرسم. هنگامی که از خودتان بپرسید: «آیا این انتخاب به من توانمندی می‌بخشد؟» به سرعت پاسخ آن آشکار خواهد شد. شما نمی‌توانید با این پاسخ، بحث و مشاجره کنید. شاید ذهن شما بگوید: «من امروز خیلی کار دارم و از فردا شروع خواهم کرد.» اما به جای گوش سپردن به ذهن باید دوباره از خودتان بپرسید: «آیا این انتخاب به من توانمندی می‌بخشد؟»، «آیا انجام این کار شعله درونی مرا فروزان‌تر خواهد کرد؟» اگر پاسخ مثبت است، آنگاه کار درست را انجام دهید. درباره آن فکر نکنید، آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار ندهید و به توجيه عملتان نپردازید. همه ما در هنر فکر کردن به شیوه‌ای که راه به ناکجا می‌برد، استاد شده‌ایم. ما می‌توانیم تا ابد درباره هر موضوعی فکر کنیم، آن را بسنجیم و برایش دلایل موجه و منطقی بیابیم، اما اگر سرانجام، کاری را انجام دهیم که به ما احساس ناتوانی و سستی می‌دهد، شعله درونمان را ضعیف کرده، نیروی زندگی‌مان را کاهش داده و خودمان را چند گام از اهداف دلخواه دور کرده‌ایم. در حقیقت بسیاری از ما خیلی زیاد فکر می‌کنیم. پاسخ‌هایی که از سؤال‌های درست به دست می‌آوریم، برای فراتر رفتن از ذهن و عمل کردن بر مبنای والاترین رؤیاهایمان الهام بخش ما خواهند بود. وقتی کارهایی انجام می‌دهیم که شعله درونی‌مان را تقویت می‌کند، می‌فهمیم که در واقع بسیار کم به فکر کردن نیاز داریم. آنگاه بر مبنای انتخاب‌های درست می‌توانیم از این تجربه پرنشاط بهره‌مند شویم که در بدنمان آسوده و با روحمان در آشتی باشیم.

🌱
صبح بخیر زندگی....☀️
وقتی فهمیدی
خیلی چیزا به اظهار نظر تو
نیاز ندارند،
یعنی بالغ شدی!

📚
🪴زنها
ضعیف نیستند ظریف اند
و خاصیت زن بودن است این ظرافت...
زنانگی زن ها را زیر لباسشان جستجو نکن !
آناتومی را با زنانگی اشتباه نگیر لطفا!
از انگشت کوچک تا آرنجش را طلا نگیر و با افتخار باد نینداز توی غبغبت که «بله ، حالا دیگه شما از همه خوش به حالتری»
زنِ لطیف و ظریف را با ویترین طلافروشی اشتباه نگیر!
تمام زندگیت شده کار !!
مهربان جانم ، زن غذا و لباس میخواهد ، درست ،
ولی اولویت خواستنش توجه است ، توجه!
زنِ خوشبخت یعنی زنی که آخرین گریه اش را به یاد نیاورد
مَردش و آخرین خنده از ته دلش همیشه ، همین چند لحظه پیش باشد...
زنِ خوشحال زنی است که مردش از بوسیدنش فرار نکند
که ته تمام بوسه هاش به یک جا ختم نشود !!
و گاهی اجازهٔ رئیس واقعی بودن داشته باشد
اجازهٔ بی ترس حرف زدن
بی هوا خندیدن
و مَردش ، مرد مهربان زندگیش ، با تمام سختیها و خستگیها و نامردیهای روزگار ، باز «مرد» بماند...

💜
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
به حالِ بدِ دیشب فکر نکن
هر چی بود مال دیشب بود
هر صبح شروع یه زندگی دوباره‌ست 😍
از صدای گذر آب چنان میفهمی
تندتر از آب روان،
عمر گران می گذرد
زندگی را نفسی ارزش غم خوردن نیست
آنقدَر سیر بخند
که ندانی غم چیست!

📚
آیا می‌توانید از کنار پدیده‌ای بگذرید و قضاوت نکنید؟ آیا می‌توانید به صورت خنثی، هر رخداد را درک کنید؟ وقتی همه چیز را در اوج بی‌طرفی ببینید، ظاهر واقعی‌اش جلوی چشمان‌تان سبز خواهد شد. دیگر نیازی به قضاوت هم نخواهید داشت، چون همه چیز را از خود درونی‌تان می‌بینید. ما معمولا به شکل واکنشی با زندگی برخورد می‌کنیم و داستان دلخواه خودمان را برایش می‌بریم و می‌دوزیم. اما آیا می‌توان بدون هیچ‌گونه غرض ورزی و تمایل، همه چیز را مشاهده کرد؟ وقتی مثل خیلی از مردم، دنیا را به شکلی غرض ورزانه و واکنشی ببینید، در نهایت خسته می‌شوید. مردم با این خیال که در حال زندگی کردن هستند، خودشان را خسته و فرسوده می‌کنند؛ دریغ از اینکه خودشان، زندگی هستند. در فضای درک گسترده غیرشخصی، هیچ واکنش شخصی و قضاوتی در کار نیست. چون در این شرایط، نفس مادی از میان می‌رود و می‌توان همه چیز را به درستی دید. در این صورت، خستگی کمتری سراغ‌تان می‌آید و نیاز به خواب بسیار کمتری حس می‌شود. اما ذهن، دست بردار نیست و می‌گوید: (نه، نه. خواب کمتر؟! همین الان بگذار بخوابم).

🌱
| به یادسپاری مطالب با دست‌نویس‌کردن؟ |

طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، شرکت‌کننده‌هایی که از دفترچه یادداشت کاغذی استفاده می‌کردند در برابر افرادی که با تبلت یا گوشی‌های هوشمند تایپ می‌کردند، عملکرد بهتری داشتند. محققان این موضوع را به اثر فضایی و قابل لمس دست خط روی کاغذ نسبت دادند که مدارهای مغز را درگیر، و باعث میشه اطلاعات و خاطرات در ذهن نقش ببندد. شما حتی می‌تونید با شخصی‌سازی اطلاعات حافظه‌تون رو بیشتر تقویت کنید، کارهایی مثل: هایلایت کردن، خط کشیدن، دایره کشیدن، فلش زدن و نوت نوشتن در حاشیه‌ی کاغذ.

#توسعه_فردی

©Join |
غصه فردا رو بزار فردا بخور
امروز رو زندگی کن...🌱

🌱
بسیاری از انسان‌ها افراد دیگری هستند ؛
تفکراتشان نظرات دیگران است ؛
در «تقلید» زندگی می‌کنند
و
احساسات‌شان را فقط نقل‌قول می‌کنند...!

#اسکار_وایلد

📚
| تکنیک‌هایی برای مقابله با تنبلی |

۱. ایکیگای :
ایکیگای یه فلسفه ژاپنیه که مفهومش دلیل برای زندگیه. این مفهوم به ما کمک می‌کنه که کشف کنیم دوست داریم چه کاری انجام بدیم تا صبح ها با شوق و انرژی بیدار بشیم. کاری که با یا علایق و استعدادهامون همسو باشه، یا پولساز باشه و یا کاری باشه که دنیا بهش نیاز داره.

۲. جلوگیری از پر شدن معده :
تا زمانی که ۸۰ درصد سیر بشی، غذا بخور. این طوری در طول روز احساس انرژی بیشتری میکنی و مجبور نیستی بعد از غذا دکمه های شلوارت رو باز کنی!

۳. پومودور :
۲۵ دقیقه کار کن، ۵ دقیقه استراحت کن. دوباره این چرخه رو تکرار کن. بهت کمک می‌کنه متمرکز بشی و زود خسته نشی.

۴. حمام جنگل :
توی طبیعت وقت بگذرون، ثابت شده استرس رو کاهش میده و باعث مهبود روحیه میشه. توی پارک قدم بزن، هوای تازه رو نفس بکش و اجازه بده طبیعت تورو شارژ کنه.

۵. ناقص بودن :
به جای اینکه روی جزئیات کوچیک تاکید کنی روی چیزهای مهم تمرکز کن و زیبایی رو در سادگی ببین.

۶. کایزن :
به معنی بهبود مستمره، میگه تو باید هر روز روی پیشرفت های کوچیکت تمرکز کنی، لازم نیست همه کارها و یکباره انجام بدی، کم کم پیشرفت کن.

۷. مانتایز کردن :
وقتی امور مالی رو سروسامون میدی، استرس کمتری داری و انگیزه بیشتر برای هدفات.

#روانشناسی

©Join |
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«در میانِ این‌همه هیاهو
به قلبِ خویش که تکیه کنی،
هرآنچه هست، خیر است ...»

و صبح بخیر ...

🌸
دلیل اینکه شما خودتان را با لباس، خانه، یا چیزهای دیگر هویت می‌بخشید این است که چیز ارزشمند دیگری درون شما یافت نمی‌شود. مجبورید به چیزی بچسبید تا خودتان را کمی ارزشمند بسازید. در غیر این صورت، هدفی برای زندگی کردن ندارید. این چیزی است که مردم مدام در بیرون دنبال آن می‌گردند. هرگز به درون‌شان برنمی‌گردند و به طبیعت آنچه درون‌شان است نگاهی نمی‌کنند. مجبورند به خیلی چیزها متوسل شوند تا خودشان را کامل سازند؛ اما این اتفاق نیفتاده است، درسته؟ همین الان شما خودتان را معرفی کرده‌اید اما در اصل، شما فقط ذره‌ای از جریان زندگی هستید که در زمانی محدود در حرکت است، این طور نیست؟ این بخش از زندگی کامل است. نیازی به مواد اضافی ندارد تا خوب شود. خودش به تنهایی عالی است.

#سبک_زندگی

©Join |
علامت بلوغ عاطفی تو رابطه :

❤️¹ . میفهمید بیشتر بدرفتاری آدم های اطرافتون ریسه در اضطراب و ترسشون داره  دنیا دیگه براتون پر از هیولا نیست •
💛² . یاد میگیرید آدما بطور خودکار از محتویات مغز شما اطلاع ندارن ، پس حرف میزنید و دیگران رو سرزنش نمیکنید که نمیفهمنتون•
🤍³ . یاد میگیرید که شما هم اشتباه میکنید  پس معذرت خواهی میکنید
💚⁴ . اعتماد به نفس رو یاد میگیرید ، نه که فوق العاده اید. نه! در واقع میفهمید همه مون با آزمون و خظا زندگی میکنیم ، عیبی هم نداره•
💙⁵ . والدینتون رو میبخشید ، اونا هم درگیر ترس و اضطراب های خودشونن •
💜⁶. میفهمید یه مسئله مهم رو پیش نکشید مگه خودتون و طرف مقابل استراحت کرده باشین و استرس یا عجله نداشته باشین.
بلوغ یعنی رسیدن به این درک که برای خودت تصمیم بگیری، تصمیم گیرنده خودت باشی روی پاهای خودت بایستی، این یعنی بلوغ. اما به ندرت اتفاق می‌افتد، زیرا پدر و مادرها كما بیش همه بچه‌ها را لوس می‌کنند. و بعد نوبت مدرسه‌ها و کالج‌ها و دانشگاه‌هاست، که همگی تو را بد عادت کنند. از این رو خیلی به ندرت کسی بالغ می‌شود. رابطه اجتماع با آدم‌های بالغ زیاد خوب نیست. افراد بالغ آدم‌های خارق العاده و خطرناکی هستند، چون فرد بالغ مطابق با منش و موجودیت خویش زندگی می‌کند. او کار خودش را می‌کند، کاری ندارد مردم درباره‌اش چه خواهند گفت و نظرشان چیست. او در آرزوی حسن شهرت و احترام نیست، اصلا دربند آبرو و نیک نامی نیست. او زندگی خود را می‌گذراند اما هرگز حاضر نیست آزادی‌اش را قربانی کند. اجتماع از این افراد وحشت دارد، اجتماع می‌خواهد همه کودک صفت باقی بمانند. همه افراد بین هفت تا چهل سالگی باید تحت تکفل و مراقبت قرار بگیرند. و همینطور هم هست.

🌱
ویلیام گلسر به شدت حق داشت وقتی که می‌گفت :

در تمامی اختلالات و گرفتاری‌های روانی ، ردپای یک رابطه ناکام و اشتباه و رنج‌آور وجود دارد

پای صحبت‌ها و دردهای هرکسی که می‌نشینی ، هر رنج و درد روانی را که بررسی می‌کنی و لابلای احوالات ناخوش هر انسانی که سَرَک می‌کشی ، ردپای یک رابطه بد و غلط و دردآور را مشاهده می‌کنی .

گاه حتی نبود یک رابطه نسبتا سالم عاطفی می‌شود خود  درد ، می‌شود خود گرفتاری .

شاید به سختی بتوان به سوال "چگونه می‌توان خوشبخت زیست " پاسخی روشن و مشخص و واضح داد، اما انگار پاسخ "چگونه می‌توان ناشاد و بدبخت زیست " آنقدرها هم سخت نباشد!

برای ناشاد بودن ، شاید داشتن پیوندی عاطفی با یک انسان نامناسب و نامتناسب کفایت کند

بی‌فکر و اندیشه و تعقل ، با کسی وارد رابطه‌ای جدی و عمیق شدن و به نام عشق و عاطفه و احساس ، چشم بر روی تمام واقعیت‌ها بستن ، قمار تلخی‌ست که بیشتر آدم‌های ناشادمان ، با تاس‌های زندگی‌هاشان کرده‌اند و تکلیف آرامش و شادمانی و سلامتی‌شان را سپرده‌اند دست آن جفت شش موعود که از تمام هندوانه‌های سربسته هم ، بیشتر گره خرده با شانس و اقبال و تصادف

🌸
دیگران را به خود واگذار. آن چه را اکنون در درونت زنده است گرامی بدار. بیاموز که احساسات خویشتن را مانند فرزندانی دلبند دوست بداری، هر چقدر که آنها عميقا بسوزند و برای توجه فریاد برآرند. زنده بودن جراحت خویش را، تپش ناامیدی و برق غم خود را جشن بگیر. در برابر قدرت خشم خود و خلاقیت آتشین آن، زانو بزن. با این امکان پذیرش عمیق، شما ضعیف، منفعل و بی‌حس نخواهید شد. بلکه، کاملا به عکس، شما به سادگی وارد دنیایی از قدرت خلاقیتوسیع و غیر خشونت بار می‌شوید که به احتمال شنیدن عمیق گفت و گویی صادقانه و تغییری غیر منتظره منجر می‌شود. شما در رنج کشیدن کوچک می‌شوید. هر چیزی در عشق امکان پذیر می‌شود.

🌱
| نکاتی برای خواب بهتر |

۱. از تخت فقط برای خوابیدن استفاده کنید.
۲. قبل از خواب از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید.
۳. در طول روز فعالیت بدنی یا ورزش انجام دهید.
۴. از مصرف کافئین اجتناب کنید.

#سبک_زندگی 

©Join |
مطالعات گروهی از روانشناسان نشان داد که شرایط دوران کودکی بر میزان تاب‌آوری فرد در دوران بلوغ تاثیر دارد. این تاثیرات بلندمدت هستند؛ زیرا آن‌ها توانایی‌ها و سیستم‌های باور کودکان را شکل می‌دهند و این حالت حتی تا دوران بزرگسالی نیز باقی می‌ماند. افراد با تاب‌آوری بالا می‌توانند احساسات خود و دیگران را بفهمند. آن‌ها قادر هستند جنبه‌های کنترل‌پذیر و کنترل‌ناپذیر سختی‌ها و مشکلات را از یکدیگر تشخیص دهند. این افراد از اعتمادبه‌نفس بالایی برخوردارند؛ بدین معنا که باور دارند می‌توانند بر محیط پیرامون غلبه کنند و از عهده‌ی هر کاری برآیند.

عوامل محیطی دوران کودکی، مانند فقر، طلاق، پدر و مادری که از نظر روانی بیمار هستند، به گذشته تعلق دارند و تغییر آن‌ها از توان ما خارج است. اما باورها قابل تغییر و توانایی‌ها تغییرپذیرند. تحقیقات درباره ماهیت تاب‌آوری نشان داد که این مفهوم، از هفت مهارت تشکیل شده است: تعدیل احساسات، کنترل‌پذیری، یکدلی، تجزیه و تحلیل اتفاقات، خودکارآمدی و پیشرفت. این هفت عامل قابل اندازه‌گیری، آموزش و تقویت هستند.

🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از زندگی
از خنده‌ی گل
از سرمای زمستان لذت ببر؛
زندگی پُر است از شادی‌های کوچک
آنها را دریاب....

🌸
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/14 10:38:26
Back to Top
HTML Embed Code: