Telegram Web
مقصران اصلی آلودگی هوای شهرهای ایران چه کسانی هستند و چرا هیچ اقدامی برای حل این بحران انجام نمی‌شود؟

آسمانی که نفس می‌گیرد

🔺در این روزهای خاکستری و آلوده، آسمان ایران دیگر آن سرزمین پاکیزه‌ای نیست که در آن می‌توانستیم نفس بکشیم. هر نفس، هر لحظه، با ذرات معلق و گازهای سمی آلوده می‌شود. آیا این همان سرزمینی است که پیش‌ازاین می‌توانستیم در آن با امید و رؤیا زندگی کنیم؟ حالا دیگر این آسمان، آسمان ایران نیست. این آسمان را دیوارهای دود و آلودگی گرفته‌اند. و این داستان، داستانی است که با هر دقیقه از آن، بدنمان درگیر سرفه، درد و ناراحتی می‌شود.

🔺هوای آلوده در شهرهای ایران دیگر به یک بحران روزمره تبدیل شده است؛ بحرانِی که نه‌تنها زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند بلکه آینده‌ای تاریک و پر از بیماری‌های مهلک را برای نسل‌های آینده رقم می‌زند. تهران، اصفهان، اراک، مشهد و دیگر شهرهای بزرگ، شاهد روزهای خاکستری‌ای هستند که در آن نه خبری از آسمان آبی است و نه هوای تازه‌ای برای نفس کشیدن.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/121140

#آلودگی_هوا #محیط_زیست #صنایع_آلاینده #پیام_ما
@payamema
Forwarded from نشر اگر
به مرگ فکر می‌کنم که چطور آمد و مامانم را برد و جانش را گرفت. مرگ به بلند‌قامتی یک درخت ایروکو است، نه جسم دارد و نه گوشت و نه چشم، فقط دهان و دندان دارد. دندان‌هایی زیاد، به باریکی مداد و تیزی تیغه‌ای برای دریدن و کشتن. مرگ هیچ پایی ندارد. فقط دو بال دارد از چنگک و نیزه. مرگ می‌تواند پرواز کند و جان پرنده را در هوا بگیرد، آن‌ها را از آسمان به پایین پرت می‌کند و روی زمین می‌اندازد تا مغزشان متلاشی شود. شنا هم می‌کند و ماهی‌های رودخانه را می‌بلعد. وقتی می‌خواهد جان کسی را بگیرد به پرواز در می‌آید، بالای سرشان کمین می‌کند و مانند قایقی در روح شناور می‌ماند، صبر می‌کند تا در زمان موعود آدم را از زمین بکند. مرگ می‌تواند به شکل همه چیز در آید. همین قدر باهوش است. امروز می‌تواند به شکل ماشینی در آید و تصادفی به وجود بیاورد، فردا می‌تواند شکل یک تفنگ شود، یک گلوله، یک چاقو، یا مرض سرفه‌ی خونی. می‌تواند به شکل ترکه‌ی خشک خرما شود و آنقدر به تن آدمیزادی شلاق شود تا بمیرد، مثل لمیدی کشاورز. یا طنابی که در یک آن جان آدم را می‌گیرد، مثل تافا، معشوق آسابی. مرگ حالا سایه به سایه‌ی خدیجه می‌آید؟ و اگر بمیرد نوبت من می‌شود؟

دختری با صدای رسا | ابی داره | ترجمه‌ی نفیسه غفاری‌مقدم | چاپ اول ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۳۱۸ صفحه، ۳۴۰.۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
.
چرا از کنسرت فرضی کاروانسرا این همه استقبال شد؟
بی‌تردید عامل اول را باید در اعتراضی بودن جست، اما تا کنون اجراهای بسیاری از زنان بدون پوشش در گوشه و کنار ایران ضبط و پخش شده است و هیچ یک چنین بازتابی نیافته است.
آن‌چه این اجرا را متفاوت می‌کند، نمایش بودن آن است. نورپردازی، صحنه و صحنه‌بندی در حالی طراحی شده است که تماشاگر که مهم‌ترین رکن هر اجراست، غایب است. فنآوری این‌امکان را فراهم کرده است تا مخاطبان یک تئاتر اعتراضی‌ تماشا کنند که غیاب تماشاگران را به رخ می‌کشد که امکان اجرای رسمی‌اش فراهم نیست.
این همه در کاروانسرا رخ می‌دهد، راستی چرا در کاروانسراها کنسرت موسیقی واقعی با تماشاگر واقعی برگزار نمی‌شود؟
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
آلودگی هوا، نیازمند تدوین برنامه‌ای اصولی با مشارکت بخش‌های مختلف دولت و بخش خصوصی است. کار یکی دو روز هم نیست. راه حل‌های موقت شاید بتواند مسکن‌وار چند روزی اوضاع را بهتر کند، اما چه می‌شود کرد. وقتی داریم خفه می‌شویم و خبری از برنامه‌ی موثر و جامع نیست، برای زنده ماندن، راه‌حل‌های موقت غنیمت است.
من با چنین نگاهی از این کمپین استقبال می‌کنم و یکی از شوفاژ‌ها را بستم. فکر می‌کنم بیش از دو درجه تاثیر بگذارد.
امیدوارم با پیوستن به این کمپین که احتمالا محاسبه شده، آلودگی و خاموشی کمتر و گرما برای هموطنان بیش‌تر شود.
نظام رایج در گزینش مدیران،‌ تبعیض‌آمیز است. با وجود کلیشه‌های رایج گزینش در ادارات و سازمان‌ها، روابط قدرت و پله‌های ترقی پیچیده در ساختارهای به‌هم‌پیوسته و استعلام‌های چندگانه، از همان آغاز ۷۰-۸۰ درصد شهروندان معمولی امکان رقابت برای مناصب ارشد در دیوان‌سالاری دولتی و حکومتی را ندارند. به بیانی دیگر، مقررات و رویه‌های گزینش به گونه‌ای است که لباس مناصب اغلب مناسب تن اقلیتی محدود از شهروندان است که در تشکل‌های اصولگرا و ارزشی عضویت دارند یا به دلخواه آنان دوخته شده است. البته در گزینش‌های ظاهرگرایانه همیشه باب ریا باز است و افرادی به‌راحتی با بازی‌کردن در نقش چهره‌های مطلوب، هزارتوی گزینش را دور می‌زنند. گفته‌اند که در بسیاری از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرائی تعداد بسیاری در انتظار رسیدن پاسخ مثبت استعلامات چندگانه‌اند و کماکان مدیران دولت قبل بر سر کارند. مردم به یک دولت رأی می‌دهند، اما دولت منتخب در چیدن مدیرانش باید به سلیقه مخالفان خودش تن بدهد و تازه برای شنیدن جواب‌ها هفته‌ها معطل بماند. حال اگر به هر دلیلی کسی یا کسانی از این شهروندان ۷۰-۸۰‌ درصدی از هفت‌ خان بگذرند، تازه اول ماجراست. آنان در میان گروه‌های همسو و آن‌سو و اداری رقیبانی دارند که از آغاز منتظرند تا کی کله‌پا می‌شوند که نوبت به آنان برسد. تازه اگر فقط تماشاگر باشند که چیزی نیست، گاهی این نیروهای معارض دست به دست هم می‌دهند و با انواع سناریوها از جمله خبرسازی‌های دروغ و پرونده‌سازی‌ها و مراجعه مکرر به مقامات بالاتر فشار می‌آورند تا این اتفاق زودتر بیفتد. با فرسوده‌کردن، مشغول‌کردن به دعواهای روزمره و بازماندن از کارهای اصلی کارنامه‌ساز، شرط می‌بندند که تا عید دوام نیاورند. وقتی چنین فضایی شکل می‌گیرد، همکاران آن مدیر هم مدیریت او را برنمی‌تابند و به انتظار می‌نشینند و کارها پیش نمی‌رود. از رقیبان سیاسی که انتظاری نیست. بارها ثابت کرده‌اند که در دیگی که برای آنان نمی‌جوشد، ترجیح می‌دهند سر سگ بجوشد. اما از رقیبان همسو و مدیران ارشد و دستگاه‌های فلان و بهمان انتظار می‌رود به منافع کلان‌تر ملی فکر کنند. رقیبان همسو خیال می‌کنند فضایی برای آنان باز می‌شود، اما اگر نیک نظر کنند بی‌پاسخ ماندن استعلامات چندماهه هیچ شانسی برایشان نگذاشته و درواقع به بازگشت مدیران چهارفصل کمک می‌کنند. در حذف این مدیران هیچ حسنی نیست. جایشان را مدیران چهارفصل می‌گیرند که هرچه داریم از ابتکارات و کوشش‌های آنان است و باقی همه آفات. بگذارید دست‌کم چند مدیر شبیه عموم مردم باشند!

https://www.sharghdaily.com/بخش-روزنامه-100/952838-چگونه-مدیران-متفاوت-را-به-زانو-در-آوریم
Forwarded from شرق
پرستو احمدی ساعت ۳ بامداد امروز آزاد شد

در پی انتشار خبر بازداشت پرستو احمدی و دو نوازنده کنسرت فرضی‌اش در ساعات پایانی روز گذشته خبر رسید که آن‌ها آزاد شدند.

پیشتر وکیل پرستو احمدی در گفت‌وگو با شبکه شرق گفته بود که از نهاد بازداشت کننده خانم احمدی مطلع نیست.

ساعتی بعد از انتشار این خبر تسنیم به نقل از رئیس مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی استان مازندران اعلام کرد از برگزاری «نشست توجیهی»، با خانم احمدی خبر داد و اعلام کرد که وی به همراه خانواده از ساختمان پلیس خارج شد.

اگرچه خبر آزادی خانم احمدی در ساعات پایانی روز شنبه منتشر شده بود اما میلاد پناهی‌پور، وکیل پرستو احمدی به شبکه شرق گفته که حوالی ساعت 12 شب گذشته دو نوازنده مرد این کنسرت که بازداشت شده بودند آزاد شدند و خانم پرستو احمدی هم ساعت 3 بامداد آزاد شدند.

متن کامل خبر:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-952873

@sharghdaily
◇کشف جسد افشاگر معروف چت‌جی‌پی‌تی خبرساز شد

◇جسد محقق جنجالی هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی در آپارتمانش در سان فرانسیسکو پیدا شد.

◇گزارش را اینجا بخوانید👇
ettelaat.com/xFfX

🗞 @ettelaatonline
همین اول باید تاکید کنم که به نظرم حتی یک خودکشی هم زیاد است, اما یکی از کارشناسان تعلیم و تربیت در گفت‌وگویی با بدخوانی آماری اعلام کرده است که خودکشی نوجوانان در ایران دو برابر میانگین جهانی است که کاملا نادرست است.
با این حال بهترین راه برای مقابله با خودکشی در نوجوانان مستعد خودکشی گفت‌وگوی همدلانه با آنان و ابراز علاقه و دوستی به آنان است.
 او در آمارخوانی مرتکب دو اشتباه شده است:
۱- اولا میانگین جهانی خودکشی در جهان را با میانگین خودکشی نوجوانان مقایسه کرده است. در سال‌های اخیر سازمان بهداشت جهانی از افزایش خودکشی در بین نوجوانان جهان خبر می‌دهد.
۲- میانگین جهانی خودکشی را نادرست نقل کرده است. در هیچ منبع جهانی آمار میانگین جهانی کمتر از ۹ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر گزارش نشده است, اما تا ۱۴ نفر هم گزارش شده است .
براساس آمارهای جهانی از هر ۱۰۰ هزار نفر در جهان  بین ۹تا ۱۴ نفر خودکشی می‌کنند. این آمار در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۶.۸ نفر است.
در کشورهای صدرنشین خودکشی به ازای ۱۰۰ هزار نفر بین ۲۰ تا ۴۰ نفر است که کشورهایی مثل روسیه و کره جنوبی در میانشان قرار دارند. 


اگر سخنان این کارشناس را به زبان آمار برگردانیم با تناقض عجیبی رو به رو می‌شویم. او می‌گوید: پارسال ۱۰۰۰ نفر خودکشی کرده‌اند. اگر جمعیت نوجوان کشور را ۷ میلیون نفر در نظر بگیریم، بیش از ۱۴ نفر در ۱۰۰ هزارنفر می‌شود.

بدخوانی آمار متاسفانه رایج است. در گزارشی از دویچه‌وله خواندم که خودکشی در نوجوانان ایرانی به ۲۰ درصد رسیده است. آیا منظورش این بود که ۲۰هزار نفر در ۱۰۰هزارنفر؟ یا منظور این بود که از هر ۱۰۰ مورد اقدام به خودکشی ۲۰ مورد موفق است یا اینکه ۲۰ درصد افزایش داشته است نسبت به دوره گذشته؟

https://www.tgoop.com/ettelaatonline/28124
دوستان ما در نشر اگر ترجیح می‌دهند که کتاب‌ها از طریق کتابفروشی به دست مخاطبان برسند، اما گاهی کتابی در کتابفروشی در دسترس نیست، یا به هر دلیلی مخاطب ترجیح می‌دهد، کتاب را آنلاین سفارش بدهد.


به هر حال ضمن توصیه به تهیه کتاب‌ها از کتابفروشی‌ها به اطلاع می‌رسانیم که سایت فروش نشر اگر هم راه افتاده است.

لطف می‌کنید، اگر کانال نشر را دنبال کنید و به سایت آن سربزنید!

https://www.tgoop.com/agarpub/189
Forwarded from دین، فرهنگ، جامعه | محسن‌حسام مظاهری (محسن‌حسام مظاهری)
درحالی‌که تا همین چند سال پیش، حتی یک زن و دختر هم اجازه‌ی ورود به استادیوم نداشت و زنان و دختران بسیاری در حسرت نشستن روی سکوهای استادیوم بودند، امروز در رخدادی بی‌سابقه، چهل هزار زن و دختر، از سنین مختلف، با تیپ‌های گوناگون، برخی با حجاب و برخی بدون حجاب، در ورزشگاه نقش جهان اصفهان به‌ تماشای فوتبال تیم‌های محبوب‌شان نشستند. اما دریغ که در رسانه‌ی عمومی حتی یک تصویر از این اجتماع باشکوه زنانه نشان داده نشد.

مسابقه‌ی امروز، تصویری است از وضعیتی که در آنیم: جامعه‌ای که با سرعت نور در حال تغییر است و گفتار رسمی، که تصور می‌کند با پنهان‌کردن و انکار واقعیت می‌تواند آن را از بین ببرد؛ غافل از آن‌که واقعیت جامعه همانی است که روی سکوها و در کف خیابان می‌گذرد.
جامعه‌ای که نشان داده است در فهم و هضم و هماهنگی با تغییرات، فرسنگ‌ها جلوتر از نهادهای رسمی است و مواجهه‌ی به‌مراتب بالغانه‌تر و عاقلانه‌تری دارد.

ما در ایرانِ پسامهسا هستیم. و امروز، صفحه‌ای دیگر و مهم از تاریخ این ایرانِ جدید ورق خورد.

@mohsenhesammazaheri
Forwarded from هم‌میهن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اختصاصی هم‌میهن آنلاین

دیدار مهدی کروبی و علی اکبر ناطق‌نوری بعد از ۱۵ سال
Forwarded from نشر اگر
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مراسم اهدای نشان‌های لاک‌پشت پرنده
و رونمایی از فهرست‌های
لاک‌پشت پرنده
بهترین کتاب‌های کودک و نوجوان
منتشر شده در سال
۱۴۰۱
با حضور نویسندگان، مترجمان و تصویرگران
با برنامه‌های ویژه برای کودکان و نوجوانان


چهارشنبه ۵ دی ١۴٠٣
ساعت ١٧ در فروشگاه شهرکتاب مرکزی
خیابان شریعتی، بالاتر از مطهری، نبش کوچه کلاته، شماره ۷۶۵

🐢 @lakposhtparandeh
یلدا، هم‌چون مقاومت فرهنگی

دوست داشتم عکسی داشتم از دوران کودکی‌ام، از آن اتاق لخت و سردی که پدرم اول پاییز بر چوب‌های سقفش هندوانه‌ها را می‌آویخت تا در شب چله هندوانه داشته باشیم. یلدای ما بیش از این‌که اناری باشد، هندوانه‌ای بود.
بسیارند کسانی که آیین‌ها را از جنس خرافات و راه رستگاری را در حذف هر نوع آیینی از زندگی اجتماعی می‌دانند.
آیین‌ها در کشوری مثل ایران ما که پراکندگی و گونه‌گونی از ویژگی‌های آن است، مانند ملاتی است که این آجرها و خشت‌های گوناگون را به هم می‌چسباند.
هر آیینی بخش‌هایی پراکنده از ایرانیان را دور هم جمع می‌کند، برایشان خاطرات مشترک می‌سازد، جامعه‌ی رو به افول را دوباره جامعه می‌کند و مردم را به هم نزدیک می‌کند.
آیین‌هایی مانند یلدا به ما امکان می‌دهند که دوباره ما شویم یا درست‌تر دوباره یادمان می‌آورند که «ما» هستیم.
در تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین این آیین‌ها نقشی مهم‌تر نیز ایفا کرده‌اند، ابزار مقاومت فرهنگی مردم در برابر یورش‌ها و انکارها بوده‌اند، مبارزه‌ای کم هزینه، اما موثر که به پایداری تاریخی ملت ایران کمک کرده است.
این هفته یکی از کتاب‌هایم را نشر طوطی منتشر کرد که ۱۰ سال پیش نوشته بودم و دوباره سه- چهار سال پیش بازنویسی‌اش کردم و سپردم به طوطی و قبل از چاپ هم به توصیه و پیشنهاد ویراستار باز هم دستی به سر و گوشش کشیدم. تصویرگری‌های فاطمه زمانه‌رو برای کتاب هم درخشانند. یک کتاب از سه‌گانه‌ای است که بقیه‌اش هم بیرون خواهد آمد. دمشان گرم که در این وانفسا کتاب تصویری چاپ می‌کنند.

این شش کتاب را هم شهر قلم منتشر کرده و هفته آینده توزیع می‌شود. اسم مجموعه را گذاشته‌ام: جیک‌جیک‌های گنجشک ناشناس برای این که شعرند و شبیه شعرهایی که خوانده‌اند نیست. اما حامل صدای بچه‌هاست با تلفیقی از شعر و داستان و طنز.

از شما چه پنهان که خودم خیلی ازشان خوشم می‌آید و امیدوارم که شما هم خوشتان بیاید. تصویرگری‌های کتاب‌ها هم معرکه‌اند. یک کتاب کار هدا حدادی است و پنج کتاب دیگر کار میترا عبداللهی.
خوشحالم که در حوالی یلدا به دست شما می‌رسد. این هم از هدیه‌ی شب یلدای ما!
لطفا هجوم ببرید به کتابفروشی!
نوش آفرین انصاری مدرس دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر علوم کتابداری و اطلاع رسانی و دبیر شورای کتاب کودک است. او یکی از شخصیت های موثر در جامعه دوستاران کودک است. ترویج کتابداری اجتماعی، گسترش کیفی ادبیات کودکان، حمایت از شکل گیری سازمان های غیردولتی به نفع کودکان و نوجوانان بخشی از سهم پایدار نوش آفرین انصاری در جامعه ایران است.

ساعت ۱۸ شامگاه یکشنبه دوم دی ماه به معرفی کتاب «زندگی و زمانه نوش آفرین انصاری» خواهیم پرداخت. با حضور و سخنرانی نوش آفرین انصاری، محمد مجتهد شبستری، پریچهر نسرین پی، حسین شیخ رضایی، آزادمهر دانش، عباس محقق و محمدعلی نیازی.

همراه با حضور استاد دکتر مهدی محقق و خواندن پیام هایی از دکتر سیدحسین نصر (دانشگاه جُرج واشینگتن)، دکتر همایون کاتوزیان (دانشگاه آکسفورد)، دکتر ویلیام چیتیک و خانم دکتر ساچیکو موراتا (دانشگاه ایالتی نیویورک).

سعادت آباد ، میدان کاج (شهید طهرانی مقدم) ، خیابان سرو شرقی ، مجتمع تجاری مارکیز ، طبقه دوم ، بوکلند


#شورای_كتاب_كودک
#نوش‌آفرین_انصاری
#نشر_کرگدن


@shorayeketabekoodak

https://instagram.com/cbc.1341
Forwarded from دیپلماسی
4_5991390553701353173.mp4
933.7 KB
🔵🔴بودجه نهادهای فرهنگی مذهبی در سال ۱۴۰۳
بودجه صداوسیما در افزایش شگفت انگیزه!
#پولهای_مازاد
@bestdiplomacy
Forwarded from کُرُن موزیک
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شو چله ( شبِ چله در گویش بیرجندی)
آهنگ و تنظیم: محمد حقگو
شعر: محمد حسن معاضدی
اجرایی از گروه شوکتیه بیرجند
آواز: محمد فلکی
تار: محمد صادق عسکری
سنتور: میثم هنری
تارباس: شیدا برادران
کمانچه: سروش سعادت فر
دایره : محمد سلم آبادی
..........
نویسندگان: محسن سروریان - احسان عمیدیان
کارگردان: احسان عمیدیان
تهیه کننده: حسین گنجی

🎼 این اثر موسیقایی با نگاهی به موسیقی جنوب خراسان و بر روی شعری با گویش بیرجندی ساخته شده است
فال شب یلدا


تاب بنفشه می‌دهد طرّه‌ی مشک‌سای تو
پرده‌ی غنچه می‌درد خنده‌ی دلگشای تو

ای گل خوش‌نسیمِ من بلبلِ خویش را مسوز
کز سر صدق می‌کند شب همه شب دعای تو

من که ملول گشتمی از نفس فرشتگان
قال و مقال عالَمی می‌کشم از برای تو

دولت عشق بین که چون، از سر فقر و افتخار
گوشه‌ی تاج سلطنت می‌شکند گدای تو

خرقه‌ی زهد و جام مِی گرچه نه درخور همند
این همه نقش می‌زنم از جهت رضای تو

شور شراب عشق تو آن نفسم رود ز سر
کاین سر پُر هوس شود خاک در سرای تو

شاه‌نشین چشم من تکیه‌گه خیال توست
جای دعاست شاه من بی‌تو مباد جای تو

خوش چمنی‌است عارضت خاصه که در بهار حسن
حافظ ِخوش‌کلام شد مرغِ سخن‌سرایِ تو
2025/01/03 12:42:33
Back to Top
HTML Embed Code: