Telegram Web
چند روز پیش دیداری داشتم با دوست بزرگوار و نیک‌اندیشی که همیشه دیدارش مایه‌ی خرسندی درونی است. من از شخصیت و مجموعه‌ی مرحوم بسکی گفتم و او ارجاعم داد به مفهوم «نوابت» که در فلسفه‌ی فارابی البته مفهومی منفی است، اما بعدتر برخی فیلسوفان مسلمان و غربی آن را در معنایی مثبت به کار برده‌اند.
نوابت آن اندک گیاهانی‌اند که به رغم برنامه‌ریزی کشاورز سربرمی‌آورند. در نظم مورد نظر کشاورز شاید علف هرز باشند، اما در نظمی دیگر نقشی مهم‌تر برعهده دارند.
در هنر قالیبافی هم به نحو دیگری مفهومی نزدیک به آن داریم:« غلط‌باف» در قالی غلط‌باف از نظر نقشه‌ی طراحی شده، اشتباهی رخ داده است، اما این اشتباه آن‌جایی رخ داده که بافنده‌ی قالی در نظم موجود مداخله کرده و آن را بر هم زده است و چیزی جدید پدید آورده است که در طول زمان قیمت بالاتری پیدا می‌کند.

نظم‌ سیاسی - آموزشی یکسان‌ساز است و تنوع و تفاوت را برنمی‌تابد، اما اگر در علم و هنر و فرهنگ اتفاقی می‌افتد، نتیجه‌ی حضور همان‌هایی است که به رغم نظم آموزشی برآمده‌اند. در مواجهه با نوجوانان و کودکان باید فرصت را برای ظهور آنان فراهم کنیم و از برآمدنشان استقبال کنیم.
به جای اینکه آموزش و پرورش را اصلاح کنند، کانون را هم در مشکلات آموزش و پرورش غرق کرده‌اند. کانون با وابستگی به آموزش و پرورش، غرق در مشکلات این وزارتخانه شده است. آموزش و پرورش خودش را نمی‌تواند اداره کند و یکی از پرمشکل‌ترین نهادهاست. به لحاظ اداری و شیوه‌ی اداره‌ی کانون، الان با توجه به فاصله‌ای‌ که بین کودکان و نوجوانان و نهاد‌های رسمی رخ داده، کانون می‌تواند به یک نهاد برای ترمیم این فاصله تبدیل شود، اما آموزش و پرورش نمی‌تواند این کار را بکند. اصلاح آموزش و پرورش این‌قدر پرهزینه است که ناممکن است. اداره‌ی کانون پرورش فکری باید شبیه یک نهاد مستقل مانند کتابخانه ملی باشد با یک هیأت امنایی غیردولتی.»


https://www.rouydad24.ir/fa/news/392204/%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D9%81%DA%A9%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%88-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4%7C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%7C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%AD%D9%84-%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%AD%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
تسخیر سیاست‌گذاری

تسخیر سیاست‌گذاری پدیده‌ای ذاتاً سیاسی است و بر فرایندی دلالت دارد که طی آن سیاست‌های عمومی به‌طور پایدار و مداوم از منافع عمومی فاصله می‌گیرند و به‌سوی منافع گروه‌های ذی‌نفع یا افراد خاص جهت می‌یابند. این مفهوم ابتدا در توصیف الگوهای گذار اقتصادی و سیاسی در شوروی و کشورهای اروپای شرقی وارد ادبیات علوم سیاسی شد. تسخیرکنندگانِ دولت الیگارش‌هایی بودند که با استفاده از ارتباطات شخصی بر طراحی سیاست‌ها تأثیر می‌گذاشتند. سال‌های اولیۀ گذار در شوروی را دورۀ «خانه‌به‌دوشی نهادی» معرفی می‌کنند؛ بازنمایی وضعیتی که در آن افرادی به‌طور استراتژیک بین بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی در رفت‌وآمد بودند تا جای مناسب را به‌لحاظ دسترسی به امتیازات بیابند. این ایل‌های نهادی وضعیت اولیۀ خود را به هم‌ایلی‌های خود مدیون‌اند و به آن‌ها وفادارند نه به موقعیت‌های رسمی یا نهادهایی که با آن‌ها در ارتباط‌اند یا به منافع عمومی. بدتخصیصی منابع، فعالیت‌های رانت‌جویانه، تشدید نابرابری‌ها، مسدود کردن روند اصلاحات، انداختن جوامع در دام چرخۀ فساد، و کاهش مشروعیت دولت از پیامدهای «تسخیر سیاست‌گذاری» است.

بخشی از کتاب
@omidi_reza
🔹آزمون اکسیژن کلاس را می‌مکد!

«آموزش و ذهنیت تجاری» عنوان کتابی است از ساموئل آبرامز؛ مدیر مرکز مطالعات خصوصی‌سازی آموزش در دانشگاه کلمبیا- آمریکا که سال‌ها سابقۀ تدریس در دبیرستان بیکن در نیویورک را دارد. کتاب در سال ۲۰۱۶ از سوی انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر شده است. او در این کتاب با استفاده از داده‌ها و اسناد بسیار روند خصوصی‌سازی آموزش در آمریکا را نقد می‌کند و توضیح می‌دهد که چرا گونه‌های مختلف خصوصی‌سازی ایدۀ بسیار بدی برای آموزش است. به باور او، آموزش برخلاف آموزه‌های طرفداران بازار آزاد حوزه‌ای نیست که مکانیزم بازار بتواند منابع را به‌طور بهینه تخصیص دهد.

🔸بعد از فروپاشی دیوار برلین به غلط این تصور ایجاد شد که می‌توان همۀ خدمات را به بخش خصوصی سپرد. این‌ها از تفاوت بین خدمات گسسته (که به‌راحتی قابل اندازه‌گیری هستند) و خدمات پیچیده غافل‌اند. مصرف‌کنندۀ اصلی مدرسه، کودک است که توانایی محدودی برای ارزیابی خدمات دارد و والدین (به‌عنوان مالیات‌دهنده) با فاصله از این خدمات قرار دارند. آزمون‌های استاندارد هم به‌علت انواعی از دستکاری‌ها راهکار مناسبی برای ارزیابی نیستند و اساساً اتکای زیاد به آزمون به ازبین‌رفتن آموزش در حوزه‌هایی شده که قابل آزمون نیستند. وال‌استریت در دهۀ ۱۹۹۰ پیش‌بینی می‌کرد که مدیران انتفاعی می‌توانند عملکرد به‌مراتب بهتری در مدارس داشته باشند و برآورد می‌کردند که تا سال ۲۰۱۰ حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد مدارس آمریکا (۱۰ تا ۲۰ هزار مدرسه) برون‌سپاری خواهد شد. اما آنچه در عمل رخ داد تنها حدود ۰.۷ مدرسه واگذار شد که اغلب هم با چالش‌های جدی مواجه شدند. نمونۀ بارز آن مدارس ادیسون بودند که در سال ۱۹۹۲ راه‌اندازی شدند و به‌سرعت رشد کردند، اما در اوایل دهۀ ۲۰۰۰ با نتایج علمی و مالی مأیوس‌کننده به حاشیه رفتند. مهم‌ترین سازوکار این مدارس این بود که با دامن‌زدن به آزمون‌ها، تمایز خود را به والدین نشان دهند.

🔸بخشی از بحث کتاب این است که چرا این ایدۀ وال استریت غلط از آب در آمد و چرا در آمریکایی که ذهنیت تجاری جزیی از دی.ان.ای مردم است، بازار در آموزش شکست خورد؟ جدای از پنهانکاری‌های گستردۀ مالی و مالیاتی که رخ داد، اتمیزه‌کردن مدارس در منطقه (تفکیک مدارس به خوب و بد) موجب کاهش تعداد مدارس در منطقه و چالش ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان برای والدین شد. هرچند «مدارس خوب» فرصت‌هایی را برای برخی دانش‌آموزانِ غربال‌شده ایجاد می‌کنند، اما سایر دانش‌آموزان را پشت در می‌گذارند. این وضعیت نشان داد که گونه‌های مختلف خصوصی‌سازی پاسخ مناسبی برای مسائل آموزش از جمله شکست دولت نیستند. باید پذیرفت که در آمریکا این باور شکل گرفته که برخی خانواده‌ها لیاقت داشتن بهترین‌ها را برای فرزندان‌شان ندارند، زیرا ممکن است آن‌را هدر دهند یا از آن استفاده نکنند، پس بهتر است خدمات ارزان‌تری بگیرند!

🔸آبرامز توضیح می‌دهد که مدافعان چنین روندی تکنیک‌های غلطی را برای بهبود کسب‌وکار مدارس در پیش گرفته‌اند. برای مثال، توضیح می‌دهد که پرداخت براساس عملکرد معلمان چگونه موجب ناهماهنگی و انحراف در انگیزۀ معلمان می‌شود، خلاقیت و نوآوری آموزش را محدود می‌کند، به محافظه‌کاری در بین معلمان دامن می‌زند، و معلمان به رقبای همدیگر تبدیل می‌شوند و از کار گروهی کنار می‌کشند. او تأکید می‌کند که جذاب‌تر کردن تجربۀ کاری معلمان و ارتقای احترام حرفۀ معلمی بیشترین تأثیر را در عملکرد معلمان خواهد داشت.

🔸او ادامه می‌دهد که ما بیش از هر زمان دیگری به خیر عمومی نیاز داریم. ما به مدارس عمومی باکیفیت نیاز داریم که اعتماد عمومی و احساس تعلق و سرنوشت مشترک را تقویت کند. ضروری است که منابع کافی برای همۀ مدارس تأمین شود و معلمان با درآمد خوب و شرایط کاری مناسب و در کلاس‌های با تراکم کمتر آموزش دهند. علاوه‌براین باید روی گسترش پیش‌دبستانی‌های باکیفیت و خدمات پزشکی و دندانپزشکی و مشاورۀ مرتبط با مدرسه سرمایه‌گذاری کرد. این سرمایه‌گذاری‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت پرهزینه تلقی شوند، اما در بلندمدت بسیار کارا و اثرگذار هستند. زمانی آرن دانکن؛ وزیر سابق آموزش آمریکا، در سال ۲۰۱۴ گفت: «آزمون‌ها، اکسیژن کلاس را می‌مکند». ما با این آزمون‌ها داریم نقش مدرسه و آموزش را به محاق می‌بریم. این حجم از آزمون، زمان آموزش را در مدارس کاهش می‌دهد. ما به جای اینکه همۀ دانش‌آموزان و نظام آموزش را درگیر آزمون‌های استاندارد کنیم، باید تنها نمونه‌ای از دانش‌آموزان را ارزیابی کنیم و هدف آزمون در وهلۀ اول ارزیابی نظام آموزشی باشد.
https://s32.picofile.com/file/8480927518/education_cover.jpg

@omidi_reza
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 جعبه ابزاری برای والدین

🇸🇬 وزارت آموزش سنگاپور در جمعی متشکل از ۲۰۰ پدر و مادر از جعبه ابزار و منابع آموزشی برای والدین رونمایی کرد:

https://file.go.gov.sg/pfw-toolbox-for-parents.pdf

📌️️️️️️ شاید به کار شما هم آمد. کاش می‌شد کسی این را بررسی و بومی‌سازی می‌کرد و در اختیار دیگران قرار می‌داد.

#سیاستگذاری_آموزشی #مدیریت_آموزشی
#بین_الملل #سنگاپور #مدرسه #والدگری
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام‌العمر باشیم:
@TeacherasLLL
Forwarded from ورزش سه
تاریخ سازی بنیامین: مدال جهانی قطعی شد

بنیامین فرجی با پیروزی مقابل لین چین تینگ از چین تایپه به نیمه نهایی مسابقات قهرمانی تنیس روی میز نوجوانان جهان صعود کرد و مدال برنز خود را قطعی کرد.

🆔@varzesh3
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مداخله‌ی رییس جمهور برای مشکلات کانون و استقبال ادبیات کودکی‌ها

اوایل شهریورماه انجمن نویسندگان در نامه‌ای به علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش از مسائل و مشکلات کانون نوشتند که بی‌پاسخ ماند، اما نامه هفته‌گذشته‌شان به رییس جمهور به دستور مسعود پزشکیان برای رفع نگرانی‌ها انجامید.

واکنش کانونی‌ها و ادبیات کودکی‌ها به این نامه در شبکه‌های اجتماعی، نشان‌دهنده‌ی نارضایتی گسترده از وضعیت فعلی اداره‌ی کانون و خواست تغییر در آن است.


رئیس‌جمهور به وزیر آموزش و پرورش دستور داد: پیشنهادها و نگرانی‌های اظهار شده را بررسی و در مورد اینکه چگونه می‌شود نگرانی عزیزان را رفع نمود، اعلام نظر نمایند تا همکاری لازم به عمل آید.

به گزارش ایسنا فریدون عموزاده‌خلیلی؛ رئیس هیئت‌مدیره‌ی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، ‌ضمن استقبال از دستور رئیس‌جمهور، واکنش و پاسخ سریع دکتر پزشکیان به نامه را نشانه‌ی دغدغه و درک همدلانه رئیس‌جمهور نسبت به مسائل کودکان و نوجوانان و ادبیات کودک دانست و اظهار امیدواری کرد که دستور آقای پزشکیان مبنی بر بررسی پیشنهادها و رفع نگرانی‌های اهالی ادبیات و هنر کودک و نوجوان و همکاری در این زمینه، به بهبود وضعیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بینجامد.
دعوت به تنش به نام قانون

متن آن‌چه به نام قانون حجاب و عفاف معروف است، چنان عجیب است که آدم خیال می‌کند، اتاق فکری نشسته است و همه‌ی امکان‌های تنش در جامعه را شناسایی کرده و برنامه‌ای برای دعوت به تنش نوشته شده است.

در این متن گویی آگاهانه روی تمام گسل‌های اجتماعی ایران سرمایه‌گذاری شده است.

این متن برخورد با دختران کودک و نوجوان را که طبق نظرسنجی‌ها حمایت پدر و مادر حتی محجبه‌ی خود را دارند، مجاز می‌کند و گسل نسلی را فعال‌تر می‌کند.

این متن با فراهم کردن زمینه‌ی دخالت اقلیت کم‌شمار- بر اساس نظرسنجی‌ها- در زندگی بخشی از مردم نوعی دعوت مردم به رودررویی است و گسل مذهبی را فعال می‌کند.

این متن با واداشتن تپسی و اسنپ و دیگر نهادهای خصوصی نوآورانه این پیام را به نسل جوان و نوآوری می‌دهد که اینجا جای ماندن شما نیست.

این متن به رغم همه‌ی هزینه‌های تنش‌زایی که برای کشور و منافع ملی می‌تراشد، به دلیل عدم پشتیبانی مردم - حتی اکثریت مذهبی - بی‌نتیجه است.

ما اگر از دوره‌ی قاجار که نظام قانون‌گذاری رسمی راه افتاده است، بررسی کنیم، قانون‌های بسیاری می‌بینیم که بدون اینکه رسما باطل یا با قانون دیگری منسوخ شوند، در عمل و توسط مردم منسوخ شده‌اند.

اگر مردم این قانون‌ها را منسوخ نمی‌کردند، الان دسترسی به رادیو و دستگاه فتوکپی و تلویزیون و ماهواره و …. بدون مجوز ممنوع بود.
🔻فراخوان حمایت از کودکان در بحران: غزه، کرانه باختری اشغالی و لبنان

دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) هم‌صدا با میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، خواستار پایان یافتن کشتار بی‌وقفه کودکان در غزه، کرانه باختری اشغالی و لبنان است.

پیامدهای انسانی هولناکِ بیش از ۱۳ ماه جنگ همچنان در حال آشکار شدن است. طبق گزارشی که دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در ۸ نوامبر ۲۰۲۴ منتشر کرد، نزدیک به ۷۰ درصد از کشته‌شدگان در غزه زنان و کودکان بوده‌اند. بیشترین گروه سنی قربانیان بین ۵ تا ۹ سال گزارش شده است. همچنین، حدود ۸۰ درصد از این افراد در داخل ساختمان‌های مسکونی یا خانه‌های خود جان باخته‌اند.

بیش از ۱۷,۰۰۰ کودک فلسطینی جان باخته‌اند، هزاران نفر زیر آوار مدفون شده‌اند، ۴۰,۰۰۰ نفر زخمی و بسیاری یتیم شده‌اند. صدها کودک نیز با آسیب‌های جسمی دائمی مواجه هستند. جیمز الدر، سخنگوی یونیسف، این وضعیت را «کابوسی که به واقعیت پیوسته» توصیف کرده است.

تعطیلی اجباری فعالیت‌های بشردوستانه آژانس امدادرسانی آوارگان فلسطینی (UNRWA) نیز بر شدت این بحران افزوده است. به گفته ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، این مسئله «تأثیری مستقیم بر حقوق انسانی کسانی خواهد داشت که وابسته به این کمک‌ها هستند.» ضروری است که حمایت فوری از کودکان فلسطینی و لبنانی فراهم شود.

دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) از رهبران بین‌المللی، سازمان‌های بشردوستانه و جامعه جهانی می‌خواهد اقدامات فوری برای دستیابی به آتش‌بس و توقف تمامی عملیات نظامی در غزه و کرانه باختری انجام دهند. ما از توقف درگیری‌ها در لبنان استقبال می‌کنیم و امیدواریم این آتش‌بس پایدار باقی بماند. علاوه بر این، IBBY خواستار ازسرگیری فوری کمک‌های بشردوستانه، اعم از دارو و مواد غذایی، برای مردمی است که با گرسنگی و مرگ قریب‌الوقوع روبرو هستند.

دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) همواره در حمایت از کودکان در بحران پیشگام بوده است. این سازمان با ارائه کتاب و روش کتاب‌درمانی، به کودکان آسیب‌دیده و مضطرب در سراسر جهان یاری رسانده است. تعهد IBBY در فلسطین از سال ۲۰۰۸ آغاز شد، زمانی که دو کتابخانه کودکان در غزه تأسیس شد. متأسفانه این کتابخانه‌ها بارها هدف حملات اسرائیل قرار گرفته و تخریب شده‌اند. با این وجود، با حمایت IBBY بین‌المللی و جامعه محلی، مأموریت این کتابخانه‌ها همچنان ادامه داشته است.

دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) متعهد به بازسازی و احیای این کتابخانه‌ها، آغاز فعالیت‌های کتاب‌درمانی و ارائه حمایت‌های روانی و اجتماعی به کودکان در فضاهای موقت است. برخی از شاخه‌های IBBY تاکنون فعالیت‌های جمع‌آوری کمک‌های مالی را آغاز کرده‌اند. ما از دوستان خود دعوت می‌کنیم تا در این تلاش جهانی برای حمایت از کودکان نیازمند مشارکت کنند. هرگونه کمک مالی، بزرگ یا کوچک، می‌تواند تفاوتی واقعی ایجاد کند و به‌شدت مورد قدردانی قرار خواهد گرفت.

بصرت کاظم
رئیس دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان IBBY
از طرف هیات مدیره IBBY

#شورای_كتاب_كودک
#دفتر_بین‌المللی_کتاب_برای_نسل_جوان


@shorayeketabekoodak

https://instagram.com/cbc.1341
Forwarded from نشر اگر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سخنان دکتر هادی خانیکی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«توئیتر با خلق مزایا و معایبی در عرصه سیاست به میدان آمده است. مسئله فقط در ایران نیست و تا حدودی جهانی شده است و رسانه‌های مختلفی نسبت به این مزایا و معایب واکنش نشان داده‌اند که در آخرین مورد شاهد خروج روزنامه گاردین از توئیتر و فاصله‌گرفتن این رسانه به دلیل شیوه مدیریت ایلان ماسک و جهت‌گیری‌های از این شبکه اجتماعی بودیم.»

@agarpub
Forwarded from مهران صولتی
پای وعده‌های‌تان به مردم بایستید!


🔹 نامه سرگشاده انجمن اسلامی معلمان سبزوار به رئیس‌جمهوری

جناب آقای دکتر پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران

با سلام و تحیت

از شواهد و قرائن پیداست که لایحه عفاف و حجاب که در فرآیندی غیرحقوقی و ابهام آلود جامه قانون پوشیده است در انتهای آذر ماه توسط رئیس مجلس ابلاغ و برای دولت لازم‌الاجراء خواهد بود. این در حالی است که برچیدن گشت‌ارشاد و بساط حجاب اجباری بخش انکارناپذیری از وعده‌های انتخاباتی شما بوده است. از همین‌رو بر اساس دلایل زیر از جناب‌عالی می‌خواهیم تا با رایزنی با سران قوا و اخذ موافقت رهبر انقلاب نسبت به مسکوت نهادن آن اقدام نمایید:

۱- از منظر حقوقی فرآیند قانونی شدن یک طرح یا لایحه منوط به احراز شرایطی مانند انحصار مرجع قانون‌گذاری، نمایندگی از جانب رای دهندگان، برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و رقابتی، شفافیت در فرآیند قانون‌گذاری، و نقش‌آفرینی جامعه‌مدنی در تصویب آن می‌باشد، حال‌آن‌که روند تبدیل شدن لایحه عفاف و حجاب به قانون آشکارا با بسیاری از این شرایط و لوازم منافات داشته است.

۲- تجربه قوانین بازدارنده‌ای مانند ممنوعیت ویدئو و ماهواره در ایران نشان می‌دهد که اگر قانون با پذیرش عمومی از سوی جامعه مواجه نباشد با مقاومت فزاینده مردم روبرو شده و متروک می‌ماند. در چنین حالتی اجرای قانون وجهی آمرانه یافته و صرفا هزینه‌های گزافی بر جامعه تحمیل می‌کند. بازخوردهای منفی نسبت به این قانون در روزهای اخیر نشان می‌دهد که متاسفانه مسیر سراسر اشتباهی در حال طی شدن است.

۳- اجرای قانون مذکور در شرایطی که کشور با تهدیدات فزاینده خارجی مواجه می‌باشد، تورم فزاینده، فیلترینگ گسترده، و ناترازی‌های مختلف آرامش را از ایرانیان ستانده و چشم‌انداز امیدآفرینی نیز در آینده کشور مشهود نیست چه توجیهی دارد؟ روشن است که کمترین نتیجه اجرای آن؛ افزایش تنش‌های اجتماعی، افول اعتماد عمومی، سقوط سرمایه اجتماعی، و برخاستن موج بلندتری از مهاجرت زنان و جوانان خواهد بود. پرسش اصلی این است؛ چه کسانی از جایگزینی شقاق به‌جای وفاق سود می‌برند؟

۴- روشن است که برخی رقبای انتخاباتی شما که از جلب اعتماد مردم در تابستان امسال ناتوان بوده‌اند اکنون می‌کوشند تا با افزایش نارضایتی‌های اجتماعی بخشی از رای دهندگان را مجددا ناامید و خانه‌نشین سازند. هوشیار باشید که عقب ‌نشینی شما در قبال وعده‌هایی مانند رفع فیلترینگ و مخالفت با سیاست حجاب اجباری پاشنه آشیل دولت چهاردهم در ادامه مسیر خود برای امیدآفرینی به شهروندان برای ساختن ایرانی بهتر خواهد بود.

۵- بخش‌هایی از قانون مصوب آشکارا در خدمت کاهش انسجام اجتماعی است به ویژه ماده‌ای که به اتباع خارجی دارای مجوز اقامت اختیار تذکر دادن به ایرانیان و ناامن کردن فضا برای زنان رشید ایران را می‌دهد. همچنین الزام مردم به گزارش دادن علیه یکدیگر می‌تواند موجب کاهش اعتماد بین‌فردی شود که اکنون در نازل‌ترین سطح  در منطقه قرار دارد. پرواضح است که جامعه برآمده از اجرای چنین قانونی نمی‌تواند در عمل منادی ارزش‌های انسانی- اخلاقی و خواستار توسعه‌یافتگی در جهان امروز باشد.


۱۲ آذرماه ۱۴۰۳
انجمن اسلامی معلمان سبزوار

@solati_mehran
@aemsabzevar
⭕️هم‌اکنون تیتر یک سایت رئیس جمهور پزشکیان

🔻دکتر مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم؛

🔹قانون حجاب از نظر من خیلی ابهام دارد و به نظر اجرایی نمی‌آید

🔹نباید کاری کنیم که وفاق و همدلی جامعه را بر هم بزنیم

🔹باید گفت‌وگو کنیم و درباره این قضیه تعامل کنیم

🇮🇷 @irannewspaper
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻میرحسین موسوی از بیمارستان ترخیص شد

زهرا موسوی دختر میرحسین موسوی در صفحه شخصی خود نوشت:

🔹با تشکر از توجه و پیگیری‌ها، بعد از چند روز سخت پدرم با بهبود وضعیت، رفع مشکل و رضایت پزشکان از بیمارستان مرخص شده است.

#سیاسی

@EtemadOnline
#گزیده_های_ایران
☑️ «معارضه مسلح سوریه» چه هست و چه نیست؟!
▫️علیرضا کمیلی @komeilialireza

معارضه مسلح سوریه خیلی متنوع است و اینجا فقط درباره حرکت تحریر الشام که با رهبری «ابومحمد الجولانی» نماینده سابق القاعده در سوریه، این روزها صدا کرده، می نویسیم چرا که در افواه ایرانیان، این جریان به غلط «صهیو-تکفیری» نامیده می‌شود که صحیح نیست با این توضیح:

این جریان هم مثل طالبان می‌تواند در دسته «سلفی جهادی» دیده شود با این تفاوت که یکی ریشه در دیوبند دارد و خوش خیم تر‌ است و اینک در دولت خود، سه معاون وزیر شیعه هم دارد و دیگری گرچه انشعابی از اخوان است ولی بدلیل تعارضات نظامی و نفوذ برخی افکار افراطی، تندتر است!

این جریانات با داعش تکفیری جنگیده و کلی کشته داده اند ولی این بمعنای رابطه خوب با شیعه نیست چرا که برخی اعمال او را شرک و حرام می دانند. البته این روزها بعد از محاصره نبل‌و الزهرا، آنها را نکشتند و به آنها اجازه خروج دادند. ایمن الظواهری، رهبر القاعده جهان، همواره به پیروان خود توصیه می‌کرد که شیعه دشمن ما نیست.

عمده مسیحی هایی که با آنها نجنگیدند را نیز نکشتند و فعلا از آنها جزیه هم نگرفتند. نصیری یا علوی ها را فرقه ای خارج اسلام می دانند -مانند برخی فقهای شیعه- و معتقدند اگر مسلمان شده و قبل از سیطره بر آنها تسلیم شوند، بخشیده خواهند شد هر چند که صدها تن از مسلحین را کشته باشند!

آنان بدلیل جنگ گذشته با حزب ا... لبنان، کینه زیادی از او دارند ولی حامی غزه و دشمن اسراییل می باشند هر چند تاکنون به فکر درگیری با او نبوده اند! فعلا به فکر توسعه درگیری خارج سوریه نیستند و تمایلی به رویارویی با آمریکا ندارند تا تثبیت قدرت کنند.

در بدنه آنها افراد تندرو و حتی تکفیری وجود دارد ولی رویه فکری رایج این جریان همین هاست که مورد تصریح رهبرشان در مصاحبه چند سال قبل با الجزیره بوده است.

اینکه اینها افرادی را از نقاط مختلف جهان جمع کنند و کشوری را بهم بریزند حتما مشروع نیست. همچنین در زمانه درگیری غزه، گشودن این جبهه، عملا تضعیف غزه و موجب خوشحالی رژیم صهیونی بود ولی این حماقت خیانت بار، بمعنای صهیونیست بودن نیست!

معلوم نیست اگر اینها سیطره یابند راه رسیدن سلاح به حزب ا... را باز بگذارند و با ایران رابطه ای داشته باشند ولی منتفی هم نیست چنانچه در زمان بحران قبل، به حرف شهید همدانی اعتماد داشتند و به تعهدات خود هم عمل کردند. اساسا راه گفتگو با آنها بسته نیست. یادمان نرود که شکنجه های آنان در زندان های حزب بعث سوریه و کشتار مردم غیرنظامی عامل اصلی نفرت شان از رژیم سوریه می‌باشد.
#برای_آگاهی | بازنشر مطالب در يک حرف از هزاران الزاما به معنای تأیید کامل محتوای آن نیست.
#یک_حرف_از_هزاران
گزیده های ایران و جهان
@yekhezaran
130.pdf
7 MB
چند هفته پیش مهمان دوستان فرهیخته‌ام در نیشابور بودم و در حاشیه‌اش گفت‌وگویی داشتم با نشریه « آفتاب صبح نیشابور» درباره‌ی کتاب « از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره‌ای» اما بحث من و پرسش‌های دوستان به کتاب محدود نشد.
این گفت‌وگو را در صفحه‌ی پنج نشریه می‌توانید، بخوانید!

آفتاب صبح نیشابور به صورت هفتگی منتشر می‌شود و تا کنون بیش از ۱۳۰ شماره از آن منتشر شده است.
در چند روز اخیر، برخی مقامات دولتی از اصلاح متن موسوم به قانون حجاب و عفاف گفته‌اند و برخی پیشنهاد همه‌پرسی درباره‌اش داده‌اند.
درست است که این متن جزییات تنش‌زا و غیر قابل اجرایی دارد، اما آن‌چه این جزییات را در نگاه حامیانش موجه می‌کند، بنیان این متن است. چنین مداخله‌ی جزئی ‌و حداکثری در زندگی مردم حتی اگر بخش دیگری از مردم موافقش باشند، ناموجه و ناقض حقوق اساسی مردم است.
برای آشنایی با نگاه مردم نیازی به رفراندم نیست. پیمایش‌های ملی در دوره‌ی رییسی هم نشان می‌دهد که اگرچه به نظر اکثریت مردم حجاب ارزشمند است، اما با اجبار حجاب مخالفند. بسیاری از محجبه‌ها نیز مخالف اجبار در حجابند. این نوع پیمایش‌ها پیامدهای تبدیل چنین متن‌هایی به قانون را نشان می‌دهد، اما از منظر حقوق اساسی حتی اگر ماجرا برعکس هم بود، اجرای آن ناقض حقوق مردم بود.
مقامات دولتی باید توجه داشته باشند که این متن اصلاح شدنی نیست، باید دنبال احیای حقوق مردم و نقض هر متنی باشند که حقوق اساسی مردم را نقض می‌کند.
مدیر پلتفرم کارزار از تماس تلفنی پلیس برای حذف نظرخواهی درباره حجاب گفت

🗞 @ettelaatonline || ettelaat.com
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۷

معرفی و بررسی کتاب:
از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره‌ای
حسین امینی

۲۴ آبان ۱۴۰۳

حزب اتحاد ملت | شعبه فارس



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @goftar_andisheh
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۷

معرفی و بررسی کتاب:
از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره‌ای
علی‌اصغر سیدآبادی (نویسنده کتاب)

۲۴ آبان ۱۴۰۳

حزب اتحاد ملت | شعبه فارس



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @goftar_andisheh
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
نوشته‌اند ارتش سوریه با برجای گذاشتن تجهیزات نظامی عقب می‌نشینند.

پیش از این در افغانستان هم چنین اتفاقی رخ داد. مقاومت و ایستادگی برای حفظ یا به دست آوردن چیزهای با ارزش شکل می‌گیرد.

نگهداشتن بشار اسد برای سربازان سوری آن‌قدر ارزش ندارد که جانشان را فدایش کنند.

اگر دفعه‌ی قبل بیش‌تر مقاومت می‌کردند، بخشی از مقاومت به خاطر جنایت‌های هولناک مخالفان نظام سوریه بود. حالا آنان رنگ عوض کرده‌اند و نمایش سربریدن و قتل عام در کارشان نیست که به مقاومت بیانجامد.

تجربه‌ی دیروز افغانستان و تجربه‌ی امروز سوریه نشان می‌دهد، حکومتی که می‌خواهد بماند، راهی جز خلق ارز‌ش‌ ندارد و ارزش بدون تن دادن به خواست مردم خلق نمی‌شود .
2025/01/03 13:45:52
Back to Top
HTML Embed Code: