Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️معرفی مجموعۀ کتاب‌‌های شهید بهشتی توسط دکتر فرشاد مؤمنی

3️⃣ قسمت سوم:
کتاب «حق و باطل از دیدگاه قرآن»


فرازی از کتاب:
اسلام از وحى و از پيغمبر شروع نمی‌شود. اسلام از روشن‌ترين شناخت‌هاى بشر شروع می‌شود و در مسير خود به وحى و پيغمبر برمی‌خورد. ادامۀ راهش با عقل و وحى هر دو است. اگر بگويم اسلام با عقل شروع مى‌شود باز می‌ترسم خيال كنيد كه اين عقل فلسفى را می‌گويم؛ بهتر است بـه جاى عقل بگويم با انديشۀ تحليلگر، با شناخت روشن انديشۀ تحليلگر. اسلام می‌خواهد بشر با شناخت روشن انديشۀ تحليلگر خود از بديهی‌ترين نقطه‌ها و با روشن‌ترين روندها آغاز كند و پيش برود. وقتى پيش‌تر رفت به وحى و پيغمبر به عنوان يك واقعيت عينى می‌رسد …

نام کتاب: حق و باطل از دیدگاه قرآن
نویسنده: شهید بهشتی
قطع: رقعی
تعداد صفحات: ۱۶۰

#شهید_بهشتی
#انتشارات_روزنه #کتاب
#کسی_تنهاست_که_کتاب_نمی‌خواند

🛒خرید اینترنتی کتاب با ۲۰٪ تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست
🔍مشاهدۀ دیگر آثار شهید بهشتی

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
@shahid_beheshti
محضر حضرت آیت‌الله حاج سید موسی شبیری‌زنجانی دام ظله

درگذشت همسر گرامی‌تان را به حضرتعالی و خانواده محترم‌تان تسلیت عرض می‌کنیم. از خدای مهربان برای آن سفرکرده رحمت و غفران واسعه و برای بازماندگان صبر و شکیبایی خواهانیم.

خانواده شهید آیت الله دکتر بهشتی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️معرفی مجموعۀ کتاب‌‌های شهید بهشتی توسط دکتر فرشاد مؤمنی

4️⃣ قسمت چهارم:
کتاب «مبانی نظری قانون اساسی»


قانون‌ اساسی جمهوری‌ اسلامی ايران‌ تجسم‌ آرمان‌ها و ارزش‌هايی است‌ كه‌ مردم‌ ايران‌ در پي‌ تحقق‌ آن‌ بودند، تا جائی که آيت‌الله‌ شهيد دكتر بهشتی‌ آن‌ را بيانيه انقلاب‌ اسلامی‌ می‌نامید. ولی به‌ سبب‌ قرائت‌های گوناگونی‌ كه‌ در طی اين‌ سال‌ها در عمل‌ و نظر از آن‌ شده‌، تبيين‌ مباني‌ نظری آن بيش‌ از پيش‌ مطرح‌ مهم به نظر می‌رسد و يكی از بهترين‌ طرق‌ انجام‌ اين‌ مهم، مراجعه‌ به‌ ديدگاه‌های زبدگان‌ و خبرگانی است‌ كه‌ در تدوین آن نقش داشته‌اند. كتاب‌ حاضر با همين‌ انگيزه‌ تهيه‌ شده‌ و نظرات‌ تفصيلی و تفسيری آيت‌الله‌ شهيد دكتر بهشتی درباره قانون‌ اساسی‌ را در بر می‌گیرد.

نام کتاب: مبانی نظری قانون اساسی
نویسنده: شهید بهشتی
قطع: رقعی
تعداد صفحات: ۱۹۲

#شهید_بهشتی
#انتشارات_روزنه #کتاب
#کسی_تنهاست_که_کتاب_نمی‌خواند

🛒خرید اینترنتی کتاب با ۲۰٪ تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست
🔍مشاهدۀ دیگر آثار شهید بهشتی

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
@shahid_beheshti
«تعاون» به مثابه راهی برای مقابله با سلطه

...به عنوان يك نقطه‌نظر كلی عرض مي‌كنم که نقش دولت به‌ صورت مستقيم و دخالت مستقيم روزبه‌روز بايد كمتر شود؛ اما وقتی نقش دولت كمتر میشود نبايد جايش را به قطب‌های سلطه اقتصادي، يعني سرمايه‌داری يا قطب‌های سلطه سياسي بسپارد. اين طرح كلی است كه حتی در رابطه با حزب جمهوری اسلامی هم بر آن تكيه كرده‌ايم. حزب جمهوری اسلامی اين نقطه‌نظر را دارد كه بايد تا آنجا كه میشود نقش مستقيم دولت، چه در بعد اقتصادی، چه در بعد اجتماعی و اداره جامعه، كم شود؛ اما بايد جايش به ملت و توده مردم سپرده شود و نه به قطب‌های دیگر قدرت ... چسبيدن به اين نقطه‌نظر، بسيار كمك‌كننده است. يعنی حتي‌الامکان در بخش عظيمی از اقتصاد يا تمام آن میتوانيم طوري عمل كنيم كه دولت كمتر دست‌اندركار باشد و مردم دست‌اندركار باشند. اما در عين حال، به سمت سرمايه‌داری شوم هم كشانده نشويم و حتي ريشه‌های مضر سرمايه‌داری را هم كه الان وجود دارد، به ياری خدا و با همت همگی قطع كنيم.

شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، «اقتصاد تعاونی»، نظام اقتصادی در اسلام (مباحث کاربردی)، ص ۲۱۰

📚https://rowzanehnashr.com
@shahid_beheshti
به مناسبت سالروز وفات آیت الله سید محمود طالقانی

«دکتر بهشتی از آیت الله طالقانی می‌گوید»
مجله عروه الوثقی ۱۳۵۹

بسم الله الرحمن الرحیم.سابقه آشنایی ما با مرحوم آیت الله طالقانی به حدود سال ۳۹ می‌رسد قبل از آن کم و بیش ایشان را می‌شناختم اما جلسات مشترک و کار مشترکی تا آن موقع نداشتیم. در سال ۳۹ جلسات گفتار ماه در کوچه قائن برادر تشکیل شده بود. در آن موقع من قم بودم، از من دعوت شد که یکی از ۱۲ سخنرانی را به عهده بگیرم و چون مرحوم طالقانی هم در آن‌جا سخنرانی داشتند و در طرح و برنامه‌ریزی این سخنرانی‌ها سخنران‌ها با هم تبادل نظر داشتند با ایشان آشنا شدیم. به دنبال آن جلسات مربوط به بحث پیرامون مرجعیت و روحانیت در تهران شروع شد و باز من از قم برای شرکت در این بحث دعوت شدم. در این جلسات هفتگی مرحوم طالقانی هم شرکت داشتند و این دیدارها برای شناسایی ما به ما کمک زیادی می‌کرد. ایشان را عالمی خوش قریحه ، روشن بین ، عاشق گسترش اسلام در میان نسل جوان و جذب در درس خوانده‌ها و تحصیل کرده‌ها به ایدئولوژی اسلامی و به اسلام ایدئولوژی و ...ادمه مطلب در لینک زیر
https://www.beheshti.org/?p=11006
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️معرفی مجموعۀ کتاب‌‌های شهید بهشتی توسط دکتر فرشاد مؤمنی

5️⃣ قسمت پنجم:
کتاب «بایدها و نبایدها»


دامنۀ امر به معروف و نهی از منکر به همه ساختارها و نهادهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعۀ اسلامی گسترده است، چنان‌که لازمۀ برخورداری از حکومت حق و عدل مشروط است به رعایت کامل امر به معروف و نهی از منکر. هر نوع قدرتی را که در جامعه فرض کنید در معرض خطر انحراف از حق است. این شما و این جامعه هستید که باید با توجه به اهمیت و نقش بسیار مؤثر صاحبان قدرت و کسانی که بر منصب‌های گوناگون اجتماعی تکیه زده‌اند در سعادت خود بکوشید.

نام کتاب: بایدها و نبایدها (امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن)
نویسنده: شهید بهشتی
قطع: رقعی
تعداد صفحات: ۲۴۲

#شهید_بهشتی
#انتشارات_روزنه #کتاب
#کسی_تنهاست_که_کتاب_نمی‌خواند

🛒خرید اینترنتی کتاب با ۲۰٪ تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست
🔍مشاهدۀ دیگر آثار شهید بهشتی

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
شاخه اقتصاد گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم برگزار می­کند؛

مشخصه های نظام اقتصادی مبتنی بر اسلام از دیدگاه شهید آیت الله بهشتی

سخنران:

دکتر فرشاد مومنی
(استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و عضو وابسته فرهنگستان علوم)


تاریخ: سه شنبه 1403/6/27 ساعت 10 تا 12، فرهنگستان علوم، طبقه دوم، سالن ابوریحان بیرونی

جلسه به صورت حضوری و برخط تشکیل می شود

علاقمندان جهت شرکت در وبینار به لینک زیر مراجعه فرمایند:

https://www.skyroom.online/ch/ias/humanities
@shahid_beheshti
همه از اوییم و به او باز می‌گردیم
خبر درگذشت نویسنده توانا و تلاشگر فرهنگی کوشا، استاد محمود حکیمی موجب تأسف و تألم بسیار شد. در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب بارها شاهد حضور ایشان در کتابخانه پدر در منزل و رایزنی درباره فعالیت‌ ادبی بودیم که زنده‌یاد حکیمی ازپیشروان آن بود و با هدف بازنمایی هویت تاریخی مردم ما آغاز و مخاطبان بسیاری را به‌خود جذب کرده بود. از خدای مهربان برای آن عزیز سفرکرده آرامش و غفران و  برای بازماندگان صبر و شکیبایی خواهانیم.

خانواده شهید آیت‌الله دکتر بهشتی
@shahid_beheshti
صدور انقلاب با ایجاد جامعه الگو و نه با تسلیحات

ما می‌گفتیم انقلاب خود را صادر می‌کنیم. حالا هم می‌گوییم، اما نه اینکه ما می‌خواستیم به سرزمین‌های مجاورمان لشگرکشی بکنیم. امام امت مکرر فرموده بودند و مسئولان کشور مکرر گفته‌اند که ما با ایجاد جامعه الگو و «امت وسط» و نمونه و با حمایت از مردم انقلابی کشورهای اسلامی، انقلاب اسلامی را صادر می‌کنیم نه به زور اسلحه، تانک، بمب و موشک.

شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، سخنرانی در اجتماع مردم قم- بهمن ۱۳۵۹
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠 اندیشه روشمند شهید آیه الله دکتر بهشتی
به مثابه وجه  دینی مغفول و رهگشا
در فهم وقایع تاریخ معاصر ایران

🎧 تاریخ شفاهی به روایت دکتر فرشاد مؤمنی

@BeheshtiMethodology
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
@shahid_beheshti
بخشی از سخنرانی شهید آیت الله دکتر بهشتی در جمع ارتشیان پادگان ونک-سال ۱۳۵۹
Forwarded from الأثــر |کتابشناسی‌شیعه| (Abbas Mardi)
.
اهتمام آيةاللـه شهید بهشتی به حفظ، بازسازی و توسعۀ کتابخانۀ ناصریه


دراین مطلب که برای نخستین بار منتشر شده؛ جناب حجةالاسلام آقای #سیدمحمد_مختاری_سبزواری می‌نویسد:
آیةاللـه شهید سیدمحمد حسینی بهشتی با مطالعه کتاب «علی و پیامبران» که از اردو به فارسی ترجمه کرده‌ام با من آشنا شدند و روزی ... ضمن گفت‌وگو دربارۀ هند و وجود کتاب‌های چاپی وخطی قدیمی هند فرمودند:
«کتابخانه صاحب عبقات در لکهنو از ذخائر گران‌بهای علمی شیعه است که باید برای حفظ کتاب‌ها از آسیب و بازسازی و توسعه آن سرمایه‌گذاری کنیم و از کتاب‌های چاپی و خطی قدیمی که در کتابخانه‌های راجه‌های هند وجود دارد برای کتابخانه بخریم و اگر نیازی به ساخت‌وساز جدید، داشته باشد انجام دهیم ...».
...جای سؤال است که در میان این همه شخصیت‌های علمی، دینی و فرهنگی ایران و عراق و ... که بعضشان به هند رفته‌اند و از کتابخانه نامبرده، استفاده کرده‌اند چرا به این فکر مقدس شهید بهشتی نیفتاده بودند؟!
@al_athar_ir
منبع:
کتاب شیعه، ویژه‌نامه علامه میرحامدحسین، ش ۱۹-۲۰، ص۱۱۰-۱۱۱.

#حامدحسین
#سید_ناصر_حسین
#کتابخانه_ناصریه
#شهید_بهشتی
#بهشتی
#عبقات
#کتاب_شیعه
مؤسسه کتابشناسی شیعه
🔰 نگرانی شهید آیت الله بهشتی از طاغوت پروری و دگم اندیشی و عقب ماندگی از توسعه اسلام در دنیا

✍️ هادی سروش



🌷دوم آبان سالروز ولادت اندیشمند سترگ در منظومه دینی؛ شهید آیت الله بهشتی است.

بسیار علاقمند بودم درباره آن جان عزیزمان که سفر کرد و ما را از برکات دانش و اخلاق و سیاستمداریش محروم نمود ، عرض تکریمی داشته باشم. در این بین دیدم معرِف هرشخصیتی افکار اوست و آنچه در سال گذشته در چنین روزی در منزل آن اسطوره متانت در رابطه شناسایی افکار آن شهید بزرگوار تقدیم داشتم را جهت یادآوری عرضه میکنم.

آیت الله بهشتی درباره "معرفت دینی" و "فقه" باورهایی دارد که اگر در "حوزه علمیه" نظریه پردازی شود و در "حکم رانی دینی" به اجراء گذاشته شود هیچ گاه ما چنین مشکلاتی که الان با آن مواجهیم ، مواجه نبودیم .

ما در "نداشتنِ" مانند شهید بهشتی اشتباه کردیم و گمان کردیم مانند بهشتی داریم و در پی بازشناسی آن شخصیت منحصر و تولید شخصیت هایی مانند او کم کاری کردیم و امروز مغبون هستیم!
در سوره رعد آمده ؛ ما از اطراف زمین کم می‌کنیم. امام صادق(ع) می‌فرمایند معنای آیه در مورد از دست دادن یک عالم و فقیه است.
نتیجه میگیریم ؛ شعار «دشمن در چه فکریه؟ ایران پر از بهشتیه»؛ از شعارهایی که واقعا شعار بود و یک درصد هم واقعیت در آن نیست. یک بهشتی هم نداریم تا چه رسد به «پر از بهشتی»

🔹 شهید بهشتی به هیچ عنوان "تحمیلِ دینی" را باطل میدانست و بر این باور بود ؛ "اگر بخواهید مسلمان زیستن را تحمیل کنید مردم بر علیه این تحمیل طغیان میکنند‌."

🔹 آیت الله بهشتی برای اجتهاد و بعد مرجعیت فقه و معرفت فقهی کافی نمیدانست و تصریح می کرد؛ "شناخت فقه؛ اجتهاد نیست ، اجتهاد بر اساس «معرفت دینی» است."

🔹 وی به نزدیکی رفتاری و اخلاقیِ عالمان و فقیهان به رفتارو اخلاقِ طاغوتی سخت نگران بود و مرید و مریدبازی را دریچه ورودی به طاغوت و طغیان دانسته و بر این باور بود ؛ «کار عالم دین مرید و مرید بازی نیست».  و به صراحت نوشت ؛ «عالمان دین به طاغوت‌ها خیلی نزدیکترند تا به انسان‌های روشن و سازنده! چون مردم ما طاغوت‌پرورند. ما باید مردم را بیدار و از طاغوت‌پروری جدا کنیم».

🔹 آیت الله بهشتی در عین روحیه تعبدی که به احکام قطعی دین داشت و چه بسا خود او بشخصه احتیاطات دینی را ارج می نهاد ، اما از دامن گیر شدنِ جامعه به احتیاطاتِ دینی و اعلام پشت سر همِ حرام ، حرام ، حرام .. سخت نگران بود چون رواج احتیاطات در جامعه را باعث بی دینی جامعه میدانست و اینکه بعضی فقیهان فکر می‌کنند اگر احتیاطات فقه را زیاد و مردم را مکلف کنند، سطح دینداری جامعه بالا رفته باشد را بکلی قبول نداشت. حرف آقای بهشتی این است ؛ "اگر شما احتیاطات غیرضروری را به جامعه تزریق کردید، این جامعه به خشونت گرایش پیدا میکنند. علمای یهود یک سلسله حرام‌های من درآوردی داشتند که از آن خشونت و خشکی ایجاد شد."

🔹 عالم دینی به فراگرفتن چهار مسئله حلال و حرام و دانستن مقداری قرآن و حدیث نیست ، عالم دینی و خصوصا فقیهان موظف به توسعه اندیشه و توسعه آگاهی پیرامون خود است . او که بخشی از دنیای غرب را دیده بود ، خرسند بود که ظرفیت توسعه دینی اسلام در دنیا بیش از مسیحیت وجود دارد و در این رابطه تصریح می نمود ؛ "توسعه اسلام به اعتراف کلیسا طبیعی‌ترین توسعه دینی در دنیا است" در اینجاست که اگر عالمان دینی همراه با این توسعه در جهان امروز نباشند ، حتما بیرون از منظومه فکری دنیای اسلام قرار گرفته و دیگرانی که شرائط لازم برای رهبری جهان اسلام را ندارند پیش قدم میشوند.

🔸سلام بر او ان روز که متولد شد و آن روز که به شهادت رسید.

🆔https://www.tgoop.com/soroushmarefat
2025/02/05 01:56:50
Back to Top
HTML Embed Code: