Telegram Web
#بزرگ_استاد_ادبیات_نمایشی


🗓پنجم دیماه‌ زادروز بهرام بیضایی فرخنده باد

@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
#بهرام_بیضایی:

🔸این‌ که ما گوشه‌ای گُزیده باشیم و اصطلاحاً مترقّی‌ترین متن‌های دنیا را بخوانیم معنی‌اش این نیست که همه‌ی مردمِ ما هم در دنج‌های خود همان را می‌خوانند

من ایمان دارم که ما مردمِ خود را نمی‌شناسیم و این مشکلِ بزرگِ روشنفکریِ ماست.

🔸تصویرْ نافذترین راهِ شناساییِ یک‌دیگر است؛ آن هم در کشوری که نود درصدِ مردمِ آن مار را فقط از روی تصویرِ آن می‌شناسند و نه نوشته‌اش


🔸هیچ چیز به اندازه‌ی تصویر به این معناشناسی کمک نخواهد کرد؛ و برای همین است که تصویر این‌همه زیرِ ضربه است. تصویربردار عاداتی را که ما تا درونِ آن‌ها هستیم نمی‌بینیم از بیرون می‌بیند و چنان ثبت می‌کند که هر کس در هر شرایطی و با هر فاصله‌ای بتواند آن را ببیند

🔸کسانی که فردوسی را به این دلیل که هویّتِ ما را به ما بازگردانده، می‌ستایند در واقع نمی‌دانند که او را برای این می‌ستایند که صریح‌ترین تصویربردارِ ما بود.

🔸او تصویر را می‌دهد؛ ما را از بیرون به درون و از درون به بیرون حرکت می‌دهد؛ و نظرِ خودش را هم می‌گوید. ما هم جز این نمی‌کنیم؛ هرچند او استاد بود و ما شاگرد.

برای خواندن متن کامل این سخن اینجا بزنید

@shahnamehpajoh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎙سخنان #ژاله_آموزگار

🔸 دگردیسی شاعرانه شخصیت‌های اساطیری و شاهنامه‌ای در آثار #بهرام_بیضایی


#باشگاه_فیلم_شاهنامه

@Shahnamehfilm
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#بهرام_بیضایی : ⁣

ما با آنچه مى‌سازيم ايرانى هستيم نه با آنچه كه از دست مى‌دهيم⁣.



@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎼چنین گفت زرتشت قطعه موسیقی‌ از ریشارد اشتراوس، آهنگساز آلمانی است. کتاب چنین گفت زرتشت نوشته فریدریش نیچه فیلسوف و شاعر آلمانی مستقیماً الهام بخش ریشارد اشتراوس موسیقی‌دان آلمانی گردید که در ۱۸۹۶ پوئم سمفونی چنین گفت زرتشت را ساخت که از درخشان‌ترین آثار او است. چنین گفت زرتشت یک داستان فلسفی و شاعرانه است که فریدریش نیچه، فیلسوف و شاعر آلمانی آن را بین سال‌های ۱۸۸۳ تا ۱۸۸۵ نوشته است. شخصیت اصلی این رمان فلسفی شخصی به نام زرتشت است که نامش از زرتشت پیامبر ایرانی گرفته شده‌است. نیچه در این کتاب عقاید خود را از زبان این شخصیت بیان داشته‌است. این کتاب که مهم‌ترین اثر نیچه است حاوی نظریاتی چون «ابرانسان»، «مرگ خدا» و «بازگشت جاودانه» به کامل‌ترین صورت و مثبت‌ترین معنی خود است. کتاب چنین گفت زرتشت در ایران با برگردان داریوش آشوری شناخته می شود.

🎥پوئم سمفونی چنین گفت زرتشت به رهبری هربرت فون کارایان را تماشا خواهید کرد


@shahnamehpajohan
📢به کانال داستان های شاهنامه بپیوندید


🔸با هم داستان های شاهنامه را خواهیم خواند و کوشش می کنیم در کنار آن ویدئو، مقالات و یادداشت های مناسب را در پیوند با هر بخش با شما به اشتراک بگذاریم.


کانال داستان های شاهنامه را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد کنید.


@shahnamehdastan
@shahnamehdastan
@shahnamehdastan
📖دستیار شاهنامه خوانی
📚این کتاب به شما کمک می‌کند راحت‌تر شاهنامه بخوانید

✍️حسام ابنوس
🗞روزنامه جام جم

اگر یک مرتبه سمت شاهنامه رفته باشید یا اگر تنها خاطرات دوران مدرسه را در ذهن داشته با خودتان می‌گویید که شاهنامه خواندن کار راحتی نیست وگرنه هرکسی دوست دارد یک بار هم که شده در طول عمرش کاخ بلند حکیم فردوسی را که از نظم پی افکنده بخواند و در هزارتوی آن سیر و سیاحت کند.
شاهنامه خواندن کار راحتی نیست، قبول دارم. بنای رفیعی که به زبان فارسی سروده شده و کلمات دشوار و کهن فارسی به‌کار رفته شده در ساختمان این اثر، خواندن آن را کار دشوار و سختی می‌کند. برای همین اغلب یا از خیر خواندن آن می‌گذرند یا اگر کنجکاوی خواندن این کتاب دست از سرشان بر ندارد دست و پا شکسته سراغ این کتاب می‌روند. البته باید یادآوری کنم که خواندن این کتاب به مرور مانوس و روان می‌شود زیرا خواننده هرچه پیش می‌رود با کلمات و واژگان انس می‌گیرد و معنای بسیاری را درک می‌کند و از سختی ابتدایی دور می‌شود.
شرح‌ها و واژه‌نامه‌های بسیاری نوشته شده‌اند تا شیفتگان این بنای عظیم زبان فارسی را در مسیر رسیدن به آن یاری کنند، حتی برخی از این نیز فراتر رفته و شاهنامه را به نثر در آورده تا دایره مخاطبان این کتاب را گسترده‌تر کنند و حتی نسل‌های تازه‌تر و کم سن و سال‌تر را با آن مرتبط کنند. برای همین هرکس به قدر وسع و توانی که داشته تلاش کرده تا راهی برای رسیدن به این بنای عظیم و کاخ رفیع زبان فارسی باز کند تا جویندگان بیشتری به سرسرای آن راه یابند.
هرچند ایرادی که شاید به برخی شروح و تفاسیر وارد کرد این است که برخی مخاطبان فرضی خود را گروهی از نخبگان و شاهنامه‌پژوهان و افرادی که دارای سطحی از دانش ادبی هستند در نظر گرفته‌اند، به همین خاطر دایره مخاطبان آثارشان محدود و تنگ شده‌است. در واقع برخی از همین شروح و تفاسیر برای مخاطبان علاقه‌مند به خواندن شاهنامه خودشان نیازمند یک شرح و تفسیر و واژه‌نامه کمکی هستند تا مخاطبی که دانش ادبی زیادی ندارد بتواند از آنها استفاده کند و این در واقع یک مرحله دورتر شدن مخاطب از متن اصلی است، متنی که قرار بود به مخاطب کمک کند او به مقصد نزدیک‌تر شود او را یک مرحله نیز دورتر می‌کند.
مهری بهفر، یکی از کسانی است که با ممارست و تلاش بسیار طی این سال‌ها دست به شرح و تصحیح انتقادی بیت به بیت شاهنامه فردوسی با کمک نسخه‌های موجود زده و اثری بزرگ را برای علاقه‌مندان به زبان فارسی و شاهنامه حکیم توس فراهم آورده است. اثری بزرگ که از بزرگی شاهنامه بزرگی یافته ولی بهفر با تلاش و پیگیری بسیار توانسته اثری را برای همه گروه‌های سنی و رده‌های علمی ایجاد کند تا کلیدی باشد برای ورود به بنای عظیم حکیم ابوالقاسم فردوسی. او در تصحیح و شرح بیت به بیتی که از شاهنامه انجام داده و در مقدمه مفصلی که برای کارش نوشته تا راهنمایی برای مخاطب باشد، نحوه استفاده گروه‌های مختلف را شرح داده و هرکس با یک مرور مقدمه و حتی بدون مرور آن نیز می‌تواند از این کتاب ارزشمند استفاده کند تا پا به دنیای شاهنامه بگذارد.
او در کتابش اختلاف میان تصحیح‌های گوناگون را از ضبط ابیات آورده و در ادامه واژگان دشوار را معنا کرده و درباره ریشه آنها حرف زده و اگر لازم بوده شرحی از تاریخچه واژه برای مخاطب آورده‌است. در ادامه به‌خصوص در ابتدای داستان‌ها که شخصیت تازه‌ای به قصه وارد می‌شود پیشینه و سابقه آن شخصیت را شرح می‌دهد و وصف دقیقی به قدری که مخاطب بداند این اسم و شخصیت ریشه در کجا دارد، ارائه می‌کند. در پایان نیز شرح و معنای بیت را می‌آورد و از این‌رو برخی که لازم نمی‌دانند ریشه‌یابی واژگان یا اطلاعات تاریخی را بخوانند می‌توانند مستقیم سراغ شرح بیت بروند و ماجرای شاهنامه را دنبال کنند. تاکنون پنج دفتر از این کتاب به همت نشر نو منتشر شده که می‌تواند راهنمایی علاقه‌مندان به دنیای فردوسی و شاهنامه او باشد. تصحیح انتقادی بهفر برای کسانی که تا امروز راهی برای فردوسی‌خوانی نداشتند گزینه مناسبی است که از این طریق بتوانند با شاهنامه مانوس شوند، کتابی که باید آن را به‌عنوان اثری مهم در این روزگار تلقی کرد زیرا راه و رسم زیستن و اداره جامعه را با زبان داستان به مخاطبان خود نشان می‌دهد.


https://shahnamehpajohan.ir/product/%d8%b4%d8%a7%d9%87%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87%d9%94-%d9%81%d8%b1%d8%af%d9%88%d8%b3%db%8c-%d8%aa%d8%b5%d8%ad%db%8c%d8%ad-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d9%82%d8%a7%d8%af%db%8c-%d9%88-%d8%b4%d8%b1%d8%ad-%db%8c%da%a9-7/
💠شاهنامهٔ فردوسی: تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات(هفت دفتر)⁣

5.300.000 تومان⁣

🔸این کتاب تصحیح تازه‌ای است از شاهنامه‌ی فردوسی بر پایه‌ی مهم‌ترین نسخه‌های موجود، همچون دستنویس موزه‌ی بریتانیا، فلورانس و… نسخۀ سن‌ژوزف که به‌تازگی در بیروت یافته شده و تصحیح حمدالله مستوفی نیز برای نخستین بار در این تصحیح انتقادی بررسی شده‌اند. بخش دیگر این اثر شرح یکایک ابیات، تعابیر کنایی، مجازی، استعاری و… است، به همراه گزارش ریشه‌شناسی واژگان متن و بررسی درونمایه‌ها، رویدادها، شخصیت‌ها و خویشکاری آنها و نیز مقایسه‌ی‌شان با متون همزمان و ناهمزمان. برگردان عربی شاهنامه از فتح بن علی بنداری اصفهانی در اوایل قرن هفتم، برگردان منظوم انگلیسی برادران وارنر، فهرست واژه‌های گزارش‌شده، فهرست واژه‌های پارسی باستان، اوستایی، پهلوی اشکانی، ساسانی و… فهرست واژه‌های عربی، فهرست واژه‌های غیر عربی و غیر ایرانی، فهرست نام مکان و کسـان، بیت‌یاب و کتابنامه از بخش‌های دیگر این کتاب‌اند.⁣


🔹سفارش از  تلگرام @koroshariadad

📘برای خرید آنلاین کتاب اینجا بزنید ⁣


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
🏵آزمون در سیر زندگی انسان
(آیین تشرف، فرآیند فردیت و سفر قهرمان)
🎙آموزگار :الهام سعادت
🔸 دکترای ادبیات حماسی

🔲 هشت نشست #آنلاین (هر نشست یک ساعت و نیم) ⁣⁣⁣⁣| امکان ارائه دوره به شکل آفلاین (ضبط شده)

🔹آغاز دوره : چهارشنبه، 19 دی| یک نشست در یک هفته
۷ تا ۸.۳۰ پسین(عصر)

🌐بستر برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
📝همراه با ارائه گواهی پایان دوره

📚هزینه شرکت در دوره ۹۵۰ هزار تومان
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad

@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
📢 انجمن ایرانشناسان و باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کنند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠یکشنبه های ایرانشناسی
🎙سخنران : محمود اخوان مهدوی
🔹 کارشناس اسناد و نسخ خطی، پژوهشگر تاریخ محلی

🔸مرغ
پهلوی خوان
⁣⁣⁣⁣
🔲 نشست #برخط در بستر گوگل میت

🔹زمان : یکشنبه 9 دی
🕰ساعت 8.30 شب

🌐شرکت در این نشست برای همه دوستداران آزاد و رایگان است

🔸⁣⁣⁣برای شرکت در نشست در روز و ساعت برگزاری بر روی پیوند زیر زده و وارد شوید



https://meet.google.com/qhq-dyqd-zgq


#انجمن_ایرانشناسان
@anjomaneiranshenasan
📚مجموعه داستان‌های شاهنامه
🔸دو زبانه (فارسی و انگلیسی)


مجموعه داستان‌های دوزبانه شاهنامه، کتاب‌هایی دو زبانه، فارسی و انگلیسی، هستند که داستان‌های شاهنامه را برای کودکان بازآفرینی کرده‌اند. در هر جلد از این مجموعه، داستانی تازه و هیجان‌انگیز می‌خوانید.

🔹برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop

@shahnamehpajohan
#بهرام_بیضایی :


طاقت بيار طاقت. كه پهلوانی جز طاقت نيست. چون تورا شكنجه می كنند بايد كه بر ايشان بخندی واگر نتوانی خنديد آب دهان بر رويشان بيفكنی. و اگر آب دهان نتوانستی افكند ناسزايشان بگويی واگر ناسزا نتوانستی دندان خشم بفشری واگر دندان خشم فشردن نتوانی مباد بنالی كه ايشان از تو همين خواهند. و اگر بيش خواهند مباد بگريی كه چون بگريی آنگاه است كه ايشان بر تو بخندند.


@shahnamehpajohan

«قصه هاي مير كفن پوش ( 1358 )»
{فیلمنامه}
#سیاوش_خوانی



سپاسِ آن شاه تشنه لب
که فرود آمد و در کار ما یاری کرد
بیایید آن جوانمرد را یاد کنیم
که گناه ما همه به گردن گرفت
و گفت سوگواران من شبانان و کشاورزانند
و آهوی دشت و پرنده ی آسمان و ماهی آب
به یاد وی این شب را زنده کنیم و ساز و شب چره
و خاک را به اشک چشم آب دهیم
تا خروس خوان که روز نو بدمد به نام پادشاه مهر
و کاشتن آغاز کنیم به امید فراوانی
به امید روز نو و روزگار نو
نفرین بر زشتکاران و آفرین بر نیکان
به پاس خون او باشد که بیماران درمان گیرند
دور افتادگان به خانه باز رسند
و آمرزش و رستگاری همه را بهره شود
بگویید چنین باد و چنین تر باد

@shahnamehpajohan


#بهرام_بیضایی
#بهرام_بیضایی:

#فردوسی تصویر را می‌دهد؛ ما را از بیرون به درون و از درون به بیرون حرکت می‌دهد؛ و نظرِ خودش را هم می‌گوید. ما هم جز این نمی‌کنیم؛ هرچند او استاد بود و ما شاگرد.




@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
📢 باشگاه شاهنامه پژوهان و انجمن ایرانشناسان برگزار می کنند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠سخنرانی های شاهنامه پژوهان
🎙سخنران : الهام سعادت
🔹 دکترای ادبیات حماسی

🔸زن در هیات دیگری _ مروری بر نقش زن در اساطیر
⁣⁣⁣⁣
🔲 نشست #آنلاین در بستر گوگل میت

🔹زمان : چهارشنبه ۱۲ دی
🕰ساعت ۸ شب

🌐شرکت در این نشست برای همه دوستداران آزاد و رایگان است

🔸⁣⁣⁣برای شرکت در نشست در روز و ساعت برگزاری بر روی پیوند زیر زده و وارد شوید



https://meet.google.com/qhq-dyqd-zgq


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
📢سفر مردم تاجیکستان به ایران و ایرانیان به تاجیکستان تسهیل می‌شود.

🔸وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: در اجلاس اکو با وزیر خارجه ایران درباره توسعه روابط فرهنگی و گردشگری گفت‌وگو خواهیم کرد تا شرایطی برای تسهیل حضور مردم تاجیکستان در ایران و حضور مردم ایران در تاجیکستان فراهم شود.

به گزارش باشگاه شاهنامه پژوهان به نقل از میراث آریا، وی عنوان کرد: در اجلاس اکو با وزیر خارجه ایران درباره توسعه روابط فرهنگی و گردشگری گفت و گو خواهیم کرد تا شرایطی برای تسهیل حضور مردم تاجیکستان در ایران و حضور مردم ایران در تاجیکستان فراهم شود.

سراج‌الدین مهرالدین امروز دوشنبه ۱۲ آذر ماه، در حاشیه بازدید از آرامگاه فردوسی اظهار کرد: ما یک تاریخ فرهنگ و تمدن داریم، تاریخ و ادبیات و فرهنگ ایران و تاجیکستان مشترک است.

وی ادامه داد: فردوسی بزرگ شخصیتی جهانی دارد و نشان دهنده فرهنگ و تاریخ ماست.

وزیر امور خارجه تاجیکستان تصریح کرد: تمدن فارسی زبانان در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، وقتی شاهنامه را فردوسی سروده حتی برخی از کشورها وجود نداشتند.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🏵به کانال شاهنامه شنیداری بپیوندید :


👇👇👇👇👇👇

@shahnamehshenidari
2024/12/27 21:35:12
Back to Top
HTML Embed Code: