Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
20372 - Telegram Web
Telegram Web
انقلاب در تشخیص سرطان با فناوری ایرانی

مریم رضاخواه|
در دنیای پزشکی، دسترسی به داروهای پیشرفته و نوآورانه همیشه یکی از دغدغه‌های بزرگ کشورهای مختلف بوده است. با این حال، در شرایطی که تحریم‌های بین‌المللی موجب محدودیت شدید در واردات دارو و فناوری‌های پزشکی می‌شود، تولید داخلی و بومی‌سازی این فناوری‌ها به یکی از اولویت‌های اساسی کشورها تبدیل می‌شود. یکی از این داروهای حیاتی که در سال‌های اخیر در بازار جهانی در انحصار یک شرکت آمریکایی بود، داروی نانو رادیو «تیلمانوسپت» است. این دارو، که به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پزشکی در تشخیص سرطان شناخته می‌شود، از سال ۲۰۱۳ تنها توسط یک شرکت آمریکایی تولید و به بازار عرضه می‌شد.

لینک خبر

🆔️ @shahrvandonline_ir
جرم: علوی بودن؛ سرنوشت: گلوله‌ای در پیشانی

فرشته کیانی
| هشتم دسامبر ۲۰۲۴ (١٨ آذر ١٤٠٣) بود که حکومت سوریه سقوط کرد و به سرخط خبرها تبدیل شد. طولی نکشید که رهبران جهان با خوش‌بینی و ابراز حمایت از مردم سوریه سیل پیام‌های تبریک خود را روانه خبرگزاری‌های سراسر جهان کردند. از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گرفته که گفت امروز مردم سوریه می‌توانند از این فرصت برای ساختن آینده‌ای باثبات و صلح‌آمیز استفاده کنند و جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، که آن را فرصتی تاریخی برای مردم سوریه دانست تا آینده بهتری برای کشور خود بسازند تا امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، که شجاعت مردم سوریه را ستود و نوشت: «آرزوهایم برای صلح، آزادی و وحدت را به مردم ابراز می‌کنم.» و اولاف شولز، صدراعظم آلمان، که سقوط اسد را خبر خوب توصیف کرد و گفت: «پایان اسد برای میلیون‌ها نفر در سوریه تسکین بزرگی است. این کشور نباید اکنون به دست رادیکال‌ها بیفتد.»

📌 لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
صفحه نخست روزنامه شهروند‌
یکشنبه بیست‌وچهارم فروردین ماه ۱۴۰۴

📌 خبرهای روزنامه شهروند را از
اینجا بخوانید.


🆔️ @Shahrvandonline_ir
دروغ‌های بشردوستانه، سرپوش نسل‌کشی و آپارتاید اسرائیل

راضیه زرگری|
مجله پزشکی نیوانگلند(NEJM) ، یکی از مراجع رسانه ای حوزه پزشکی و سلامت و یکی از بانفوذترین مجلات پزشکی جهان محسوب می شود در ٢٧ مارس ٢٠٢٥، مقاله ای با عنوان «پل های مراقبت بهداشتی – مسیرهایی به سوی اعتماد به غزه و فراتر از آن» منتشر کرد که به نوشته میدل ایست آی، «پل‌های پزشکی برای صلح» را ترویج می کند ولی در عین حال تخریب سیستماتیک سیستم بهداشتی غزه توسط رژیم اسرائیل را به عنوان بخشی از نسل کشی آن در زندگی فلسطینی ها نادیده می‌گیرد.

💢 بر همین اساس از زمان تشدید نسل کشی اسرائیل علیه مردم فلسطین در اکتبر ٢٠٢٣، این مقاله دومین محتوایی است که در این مجله به غزه اشاره می کند؛ در حالی که سهم این رسانه مرجع و مسئولیت آن در قبال فلسطین به روشنی مشخص است.

📌 لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
در جست‌و‌جوی امید در دل خرمن کوه

مریم رضاخواه
| همه چیز از یک صعود ساده شروع شد؛ دو مرد ٥٥ و ٦٢ ساله با تجربه‌هایی پراکنده از صعود، انگیزه‌ای بالا، اما بدون تجهیزات کامل و آمادگی فنی راهی ارتفاعات خرمن کوه استهبان شدند، بی‌خبر از آنکه چند ساعت بعد، همین مسیر آرام قرار است به کابوسی سرد و تاریک بدل شود.
در ارتفاعی که نفس‌ها سنگین‌تر می‌شود و نور روز به سرعت رنگ می‌بازد، یکی از آن دو، خسته و ناتوان، از ادامه مسیر باز‌ماند. دیگری، در تلاش برای فتح قله و بازگشت، راه را گم کرد؛ ناگهان تاریکی فرا رسید، سرما نفوذ کرد و آرامش جای خود را به وحشت داد. دیگر نه نشانی از قله بود، نه مسیر بازگشت؛ مشخص. تنها چیزی که باقی ماند، یک تماس اضطراری‌ بود و کورسوی امیدی به آمدن امدادگران.

📌 لینک خبر

🆔️ @shahrvandonline_ir
جنگ علیه بیمارستان‌ها و کادر درمان

فرشته کیانی
| حمله شبانه به بیمارستان «المعمدانی» (الاهلی) غزه ادامه حملات سیستماتیک ارتش رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی در سراسر غزه از زمان آغاز جنگ این رژیم علیه فلسطینیان در اکتبر ۲۰۲۳ است. به گزارش الجزیره، ارتش اسرائیل بامداد یکشنبه، ۲۴ فروردین، در حمله‌ای هوایی، بخش جراحی و مرکز تولید اکسیژن پزشکی در بیمارستان «المعمدانی» غزه را هدف قرار داد که به تخریب بخش‌های گسترده‌ای از این مرکز درمانی انجامید. حملات اسرائیل در روز یکشنبه البته به این بیمارستان محدود نماند و در دیگر نقاط غزه ادامه داشت، از جمله حمله به خودرویی در شهر دیرالبلح که منجر به کشته‌شدن ۷فلسطینی شد. منابع پزشکی به الجزیره گفتند که بیش از ۳۰ فلسطینی در حملات اسرائیل به سراسر غزه از بامداد یکشنبه تا بعد از ظهر این روز کشته شدند. بر اساس برآوردهای وزارت بهداشت فلسطین، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بر اثر حملات رژیم صهیونیستی نزدیک به ۵۱هزار فلسطینی در منطقه تحت محاصره غزه جان باخته‌اند.

📌لینک خبر

🆔️ @shahrvandonline_ir
دوشادوش آقایان در خط مقدم امدادرسانی

سیما فراهانی
| دوشادوش آقایان با قدرت، به سوی نجات می‌روند. بانوان امدادگر خیلی وقت است که می‌توانند، از آنچه آموزش دیده‌اند برای کمک به دیگران سر صحنه‌های حادثه استفاده کنند. عشق به نجات، آنها را به زنانی تبدیل کرده که در خط مقدم امدادرسانی، دست یاری به سوی مردم دراز کرده‌اند. این زنان در قالب تیم‌های توانای هلال‌ احمر، نمادی از توانمندی و تعهد بانوان سرزمین‌مان در عرصه خدمت‌رسانی و امدادرسانی هستند. تیم‌های توانای جمعیت هلال‌‌احمر، با روحیه‌ای سرشار از همدلی و ایثار، در خط مقدم بحران‌ها و حوادث، به یاری آسیب‌دیدگان می‌شتابند و بار سنگینی را از دوش جامعه برمی‌دارند. تیم‌های توانا نشان می‌دهند که بانوان ایرانی، با آموزش و آمادگی لازم، قادر به انجام هرگونه مأموریت امدادی در شرایط سخت و پیچیده هستند. آنها با حضور خود در صحنه، ثابت می‌کنند که جنسیت، مانعی برای خدمت به همنوع نیست.

📌 لینک خبر

🆔️ @shahrvandonline_ir
صفحه نخست روزنامه شهروند‌
دوشنبه بیست‌وپنجم فروردین ماه ۱۴۰۴

📌 خبرهای روزنامه شهروند را از
اینجا بخوانید.


🆔️ @Shahrvandonline_ir
در سودان چه می‌گذرد؟

فرشته کیانی
| دو سال پس از آغاز درگیری‌های خونبار سودان، آژانس‌های سازمان ملل هشدار می‌دهند که قحطی در حال گسترش است و غیرنظامیان در هر سنی همچنان از خشونت‌های تکان‌دهنده، از جمله تجاوز جنسی و تجاوز گروهی رنج می‌برند. به گزارش وبگاه رسمی سازمان ملل متحد، از همان ابتدا، امدادگران، سازمان ملل متحد و … بارها درباره فراگیری خشونت جنسی در سراسر سودان هشدار داده‌اند. به گزارش سازمان ملل متحد، «نیروهای واکنش سریع» در تازه‌ترین حمله خود در روزهای جمعه و شنبه گذشته به اردوگاه‌های قحطی‌زده آوارگان در منطقه دارفور بیش از ١٠٠ نفر از جمله ٢٠ کودک و ٩ امدادگر را کشتند.

📌 لینک خبر

🆔️ @shahrvandonline_ir
یک قهرمان واقعی برگرفته از صفحات تاریخ کشور!

پولاد امین
| چند ماه پیش، درست روز اول جشنواره وقتی پای صحبت‌های جواد افشار نشستیم که فیلم سینمایی‌اش بعد از سال‌ها سریال‌سازی به عنوان اولین فیلم دوره ۴۳ جشنواره فیلم فجر اکران شده بود، فکرش را هم نمی‌کردیم که این فیلم دفاع مقدسی، چند هفته دیگر به عنوان یکی از فیلم‌های اکران عیدفطر روی پرده برود. این اتفاق اما با سرعتی عجیب روی داد و در سینمای تحت سیطره کمدی‌های بی‌مایه سطحی، «صیاد» به عنوان یکی از فیلم‌های پرسروصدای جشنواره از اواسط فروردین نمایش عمومی خود را آغاز کرد. فیلمی که البته در اکران نیز، به احتمال زیاد، پرسروصدا و جنجالی خواهد بود؛ هم به‌واسطه پرداخت به یکی از فرماندهانی که زندگی و حرفه پرفرازونشیبی داشته و تقریبا با تمام چهره‌های نامدار تاریخ معاصر این مرزوبوم در ارتباط و حشرونشر بوده و هم به این دلیل که این فیلم را جواد افشار ساخته که برای بیشتر تماشاگران با سریال تلویزیونی «گاندو» شناخته می‌شود که یکی از بحث‌انگیزترین و جنجالی‌ترین سریال‌های صداوسیما در سال‌های اخیر بوده.

📌 لینک خبر

🆔️ @shahrvandonline_ir
صفحه نخست روزنامه شهروند‌
سه‌شنبه بیست‌وششم فروردین ماه ۱۴۰۴

📌 خبرهای روزنامه شهروند را از
اینجا بخوانید.


🆔️ @Shahrvandonline_ir
صفحه نخست روزنامه شهروند‌
چهارشنبه بیست‌وهفتم فروردین ماه ۱۴۰۴

📌 خبرهای روزنامه شهروند را از
اینجا بخوانید.


🆔️ @Shahrvandonline_ir
هوش مصنوعی ماشین کشتار در دست اسرائیل

فرشته کیانی| غول‌های فناوری آمریکایی بی‌سر و صدا به ارتش اسرائیل قدرت داده‌اند تا در جنگ غزه با استفاده گسترده از هوش مصنوعی و خدمات رایانه‌ای، جان فلسطینیان بی‌گناه را بگیرد. با توجه به نقش این ابزار فناوری در قربانی شدن غیرنظامیان و همکاری شرکت های فناوری آمریکایی با ارتش اسرائیل این پرسش مطرح می‌شود که مسئولیت کشتار با هوش مصنوعی که حالا در خدمت خشونت درآمده، بر عهده کیست؟ خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی تحقیقی با عنوان «چگونه غول‌های فناوری آمریکا مدل‌های هوش مصنوعی را به اسرائیل عرضه کردند، آنچه پرسش‌هایی درباره نقش فناوری در جنگ ایجاد کرده است»،

📌 لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
نقش حیاتی هلال، در یک رویداد بزرگ مذهبی

سیما فراهانی| هلال‌ احمری‌ها در سرزمین وحی نیز مردم را تنها نگذاشته‌اند و همه ساله در مراسم حج، کنارشان هستند. روزهای پرکار نیروهای هلال‌ احمر در سرزمین وحی به زودی آغاز می‌شود. پزشکان و نیروهای هلال‌ احمر توصیه‌های مختلف را به زائران می‌کنند و سعی دارند آنها را پیش از بروز مشکلات سلامتی، آگاه کنند تا زیارت آنها با مشکل مواجه نشود. هلال‌ احمری‌ها از روز نخست تا پایان زیارت، زائران را تنها نمی‌گذارند. زائران زیادی این روزها در عربستان، مناسک حج را به‌جا می‌آورند و روزهای طولانی را در مدینه و مکه می‌مانند. آنها در سرزمین وحی نیاز به خدمات دارند و اینجاست که باز هم نیروهای امدادی هلال‌ احمر در جایی به جز کشور خودمان، به هموطنان کمک می‌کنند. نقش هلال‌ احمر در برگزاری هرچه بهتر مناسک حج بسیار حیاتی است. این سازمان به عنوان بازوی توانمند دولت در زمینه بهداشت، درمان و امداد و نجات، نقش مهمی در تسهیل و ایمن‌سازی این رویداد بزرگ مذهبی ایفا می‌کند.

📌 لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
عدالت خواهی = ربایش، بازداشت و اخراج

راضیه زرگری
| ربایش‌ها، اخراج‌ها و ترس، زندگی دانشجویی بسیاری از دانشجویان خارجی را در آمریکای ترامپ تعریف می‌کند و نمی توان بی ثباتی را که بر زندگی آنها در ایالات متحده حاکم است، دست کم گرفت. سامدیپ سن،دانشیار مطالعات توسعه بین‌المللی در دانشگاه روسکیلد در مقاله‌ای در الجزیره نوشت :«یادم می‌آید که اولین سفرم را از کلکته به نیویورک به عنوان یک دانشجوی بین المللی انجام دادم تا مدرک کارشناسی را در یک کالج کوچک پیگیری کنم که به سال ۲۰۰۳ برمی گردد؛ زمانی که جنگ موسوم به “جنگ علیه تروریسم” به رهبری ایالات متحده در اوج بود. آمریکا تنها چند ماه قبل از ورود من به نیویورک به عراق حمله کرده بود.

📌لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
خشونت فیزیکی فروکش کرده ولی خشونت اجتماعی پنهان ادامه دارد

راضیه زرگری
| ۱۵ خانواده مسلمان در ناندا ناگار پس از حمله همسایگان خود در سپتامبر گذشته فرار کردند. احمد حسن اما، بازگشت و حاضر به رفتن نیست. حسن آخرین مرد مسلمان شهر است. احمد حسن زمانی تنها خشکشویی در شهر دورافتاده ناندا ناگار در شمال هند را داشت که مشتریان هندو و مسلمان به طور یکسان به او مراجعه می کردند. تا سپتامبر ۲۰۲۴، او روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ مشتری داشت که برخی در حین بحث در مورد مسائل سیاسی و شوخی، با او یک فنجان چای می‌نوشیدند و لبخندها و غم‌هایشان را به اشتراک می‌گذاشتند. بیشتر مشتریان حسن ۴۹ ساله هندو و تعداد کمی مسلمان بودند. در طول نسل ها، ۱۵ خانواده مسلمان ناندا ناگر را خانه می نامیدند. جایی که حسن در آن به دنیا آمد و بزرگ شد، جایی که خانواده‌اش برای جشنواره‌های هندو دعوت‌نامه دریافت می کردند و در عید مسلمانان هم میزبان همسایگان بودند.

📌لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
صفحه نخست روزنامه شهروند‌
پنجشنبه بیست‌وهشتم فروردین ماه ۱۴۰۴

📌 خبرهای روزنامه شهروند را از
اینجا بخوانید.


🆔️ @Shahrvandonline_ir
صفحه نخست روزنامه شهروند‌
شنبه سی‌ام فروردین ماه ۱۴۰۴

📌 خبرهای روزنامه شهروند را از
اینجا بخوانید.


🆔️ @Shahrvandonline_ir
چگونه می‌توانم تو را در آغوش بگیرم، مادر؟

فرشته کیانی
| تصویر پسر فلسطینی که هر دو دست خود را بر اثر حمله اسرائیل به غزه در مارس 2024 از دست داد، به‌عنوان عکس سال «ورلد پرس فتو» (World Press Photo) ، بنیاد عکس‌های مطبوعاتی جهان، برای سال 2025 انتخاب شد. بنیاد مستقل و غیرانتفاعی «ورلد پرس فتو» که سال ۱۹۵۵ تاسیس شد، در آمستردام مستقر و به برگزاری مسابقات معتبر و بزرگ سالانه عکس خبری در جهان شهره ‌است. برنده شصت‌وهشتمین دوره مسابقه معتبر عکاسی خبری از بین 59هزار و 320 اثر که 3778 عکاس از 141 کشور ارسال کردند، انتخاب شد. این بنیاد را ۵ عکاس هلندی با هدف نمایش عکس‌های مستند و خبری منتخب برای عکاسان جهان راه‌اندازی کردند. این بنیاد حالا یکی از مسابقات مهم در زمینه عکس مستند و خبری را برگزار می‌کند.

📌 لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
پرستار داوطلب هلال ناجی نیکای ٢٢ ماهه

مریم رضاخواه
| در روزهای شلوغ تعطیلات نوروز، جایی در یکی از اورژانس‌های پررفت‌وآمد کشور، سکوتی کوتاه با همهمه شکست. نه با صدای آژیر آمبولانس، نه با فریاد درد، بلکه با فریادی از عمق دلِ یک پدر. درِ اورژانس بیمارستان علیمرادیان شهرستان نهاوند با شدت باز می‌شود. صدای قدم‌هایی شتاب‌زده به سمت پذیرش می‌دود. مردی جوان، دختربچه‌ای را در آغوش گرفته. صورت دختر کبود است. مرد فریاد می‌زند: «کمک! دخترم داره خفه می‌شه!»

💢 این‌ روایتِ لحظه‌ای است که نیکا، دختربچه ‌ای، در آستانه قطع نفس ایستاده بود. پرستاری به سمت در دوید، چشمش به دختری افتاد با صورت کبود و بی‌جان در آغوش پدری هراسان. خودش را معرفی نمی‌کند؛ نه قهرمان است، نه مدعی. ماسک جراحی‌اش را کنار می‌زند، بچه را می‌گیرد و بدون لحظه‌ای درنگ، او را برمی‌گرداند و چند ضربه‌ی محکم و حساب‌شده به پشت کودک وارد می‌کند.

📌 لینک خبر

🆔️ @Shahrvandonline_ir
2025/07/13 20:36:52
Back to Top
HTML Embed Code: