Telegram Web
Forwarded from شعوبا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬 مستند: سلفیت جامی – مدخلی


🔹از میان جریانات مختلف سلفی که تفاوت‌های بعضا ریشه‌ای با یکدیگر دارند، جریان سلفیت جامی و مدخلی جریانی است که با سرسپردگی تام و تمام به نظام سیاسی حاکم و مخالفت با هرگونه خروج علیه حکام شناخته می‌شود. این جریان البته در نقاطی که آل‌سعود بخواهد علیه نظامات حاکم وارد جنگ هم می‌شود!


🔹در این مستند که توسط شبکه الجزیره تهیه شده و پایگاه اینترنتی شعوبا آن را ترجمه و زیرنویس کرده، به مبانی فکری، تاریخچه و عملکرد سیاسی این جریان پرداخته شده است.


🖇برای مشاهده و دانلود فیلم کامل این مستند اینجا کلیک کنید.


#مستند
#سلفیت


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba_ir
❗️ محمد الهامی از چهره های مطرح اندیشه ورز در اخوان المسلمین مصر

از شدت خوشحالی باورم نمی‌شد…
سرکرده‌ی فتنه‌ی شوم مرد: ربیع مدخلی، ننگ روزگار، لکه‌ی ننگ این عصر، و رهبر فرقه‌ای گمراه که چه بسیار خطرناک و زیان‌بار بود برای مسلمانان...

از خدا می‌خواهم که او را به آنچه سزاوارش است مجازات کند، و روزی سیاه برای پیروانش به ما نشان دهد.
از خدا می‌طلبم که او را به سلاطین و پادشاهانی ملحق کند که مردم را به بندگی غیر خدا کشاندند!
و آنان را نیز هرچه زودتر به او ملحق سازد، نه دور، بلکه نزدیک...
و دل‌های مؤمنان را از شرّ او و آنان شفا بخشد!

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍6👎1😁1
⭕️ درگذشت ربیع المدخلی؛ شیخ مشایخ تطبیع

شب گذشته، عمر بن ربیع المدخلی در حساب شخصی‌اش در پلتفرم «ایکس» از درگذشت پدرش، شیخ ربیع بن هادی المدخلی خبر داد. او یکی از مهم‌ترین چهره‌های جریان موسوم به «سلفیة المدخلية» یا «جامیه» بود که پس از سال‌ها حضور بحث‌برانگیز در فضای مذهبی عربستان سعودی و فراتر از آن، در ۹۲ سالگی درگذشت.

ربیع المدخلی از شاگردان نزدیک آلبانی و از استادان حدیث در دانشگاه اسلامی مدینه بود که جریان فکری خاصی حول اندیشه‌هایش شکل گرفت. این جریان که به شدت بر لزوم تبعیت از حاکم، پرهیز از سیاست‌ورزی حزبی یا انقلابی، و ممنوعیت تکفیر تأکید دارد، نقطه‌ی مقابل جریان‌هایی چون اخوان‌المسلمین، قطبی‌ها، و سلفی‌های سروری به شمار می‌رود. مدخلی و پیروانش بسیاری از مخالفان خود را به خوارج بودن متهم می‌کردند، در حالی که در مقابل، برخی منتقدان او و جریانش را به «مرجئه» بودن متهم می‌کردند؛ یعنی نادیده گرفتن جنبه‌های سیاسی و اجتماعی دین.

مدخلی از شاگردان ارشد البانی به شمار می‌رفت، اما حتی استادش و برخی علمای درجه یک سعودی نیز تشدد وی در تفسیق هرگونه تمایل به سیاست را محکوم کرده بودند. با این حال، حمایت متقابل آل‌سعود و برخی حکومت‌های عربی از این رویکرد باعث شد این جریان گرچه از نظر اجتماعی پایگاه گسترده‌ای نیابد، اما به‌ویژه در نهادهایی چون دانشگاه مدینه، که پذیرای بسیاری از طلاب خارجی است، حضور و نفوذ چشمگیری پیدا کند. همین نفوذ نهادی و بهره‌گیری گسترده از رسانه‌های مختلف، موجب شده است صدای جریان مدخلی در سطح بین‌الملل، به‌ویژه در میان جوانان سلفی، بیش از آنچه پایگاه اجتماعی‌اش اقتضا می‌کند، شنیده شود.

فعالیت‌های پررنگ و هدفمند مدخلی‌ها پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بار دیگر پرده از ظرفیت‌های ایدئولوژیک و تبلیغاتی این جریان برداشت. مدخلی‌ها که همواره بر طرد هرگونه تقابل سیاسی یا نظامی با حاکمان مسلمان و نیز پرهیز از ورود به عرصه‌های درگیری‌های معاصر تأکید داشته‌اند، در این دوره نیز به‌شکل سازمان‌یافته و پیگیرانه به نقد شدید حماس و جریان مقاومت پرداختند. آنان با تکرار ادبیاتی که آشکارا از خطوط کلی دیپلماسی عربستان سعودی و دولت‌های حامی عادی‌سازی روابط با تل‌آویو الهام می‌گرفت، مقاومت اسلامی را «ماجراجویی غیرشرعی»، «افساد فی الارض» و «بی‌توجه به مصالح امت» خواندند.

این تحرک نشان داد که پروژه مدخلی‌گری، فراتر از یک جریان فکری منزوی یا صرفاً دانشگاهی، عملاً به ذخیره‌ای راهبردی برای حکومت‌هایی بدل شده است که هم از حیث سیاسی به دنبال مهار نیروهای اسلام‌گرای مقاوم هستند و هم به‌دنبال مشروع‌سازی روند عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل در اذهان عمومی مسلمانان.

@dolatedin
💠 گزارش جامع از گفت‌وگوهای پشت‌پرده در بیروت پیرامون جنگ‌های رژیم صهیونیستی علیه جبهه مقاومت
✍️ قاسم قصیر


🔸 در چارچوب بررسی و ارزیابی جنگ‌های اخیر و جاری میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی—چه در فلسطین، لبنان، یمن و ایران، و به‌ویژه در جریان جنگ اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی—و در حالی که هنوز وضعیت در لبنان و فلسطین به‌طور کامل روشن نیست، مجموعه‌ای از نشست‌های گفت‌وگو‌محور در پایتخت لبنان، بیروت، به‌صورت غیرعلنی برگزار شد.

🔸 این جلسات با حضور شماری از شخصیت‌های فکری، سیاسی، امنیتی، دیپلماتیک و رسانه‌ای و به دور از توجه رسانه‌ها شکل گرفت؛ با هدف ارزیابی نقاط قوت و ضعف این جنگ‌ها، شناسایی خلأها و تحلیل روند تحولات از عملیات «طوفان الاقصی» تاکنون، به‌ویژه در ارتباط با جنگ مستمر علیه لبنان.

🔸 جمع‌بندی اولیه این نشست‌ها که با مشارکت چهره‌های دارای نقش‌ کلیدی در سال‌های اخیر در لبنان و منطقه انجام شد، در این گزارش مطرح شده است.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://B2n.ir/pe9630

#جبهه_مقاومت
#رژیم_صهیونیستی

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍1
شعوبا
💠 گزارش جامع از گفت‌وگوهای پشت‌پرده در بیروت پیرامون جنگ‌های رژیم صهیونیستی علیه جبهه مقاومت ✍️ قاسم قصیر 🔸 در چارچوب بررسی و ارزیابی جنگ‌های اخیر و جاری میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی—چه در فلسطین، لبنان، یمن و ایران، و به‌ویژه در جریان جنگ اخیر میان…
1️⃣ جنگی موجودیتی میان دو پروژه متضاد

آنچه در جریان است، نبردی موجودیتی میان دو پروژه بزرگ است: نخست، پروژه‌ای با ابعاد فلسطینی، عربی و اسلامی؛ و دوم، پروژه‌ای صهیونیستی که مورد حمایت آمریکا و غرب قرار دارد. هر دو پروژه ریشه در باورهای دینی، ایدئولوژیک و فکری عمیقی دارند. از این رو، نمی‌توان این جنگ‌ها را با توافق‌های جزئی یا آتش‌بس‌های موقت به پایان رساند. یا باید راه‌حلی جامع برای مسئله فلسطین ارائه شود—بر مبنای ایجاد دولتی واحد که در آن، یهودیان، مسلمانان، اعراب و مسیحیان به‌صورت برابر زندگی کنند—یا آنکه درگیری‌ها ادامه خواهد یافت تا یک‌طرف به‌طور کامل پیروز شود.

@shouba_ir
👎1🔥1
Forwarded from شعوبا
💠 از سایه تا اوج: روایتی از زندگی محمد الضیف
✍️ حسن کمال - متراس


✂️ برش هایی از متن

🔸 محمد الضیف (ابوخالد) در تنها مصاحبه مطبوعاتی خود در سال ۲۰۰۵ با برنامه “فی ضیافه البندقیه” گفت:“به خدا سوگند که همواره در حرکت بودم، میهمانی در این سرزمین‌ها، از شمال نوار غزه تا جنوب آن، تا کرانه باختری، در هر گوشه‌ای از این دیار عزیز.”

🔸 او چندین بار تحت فشار قرار گرفت تا سلاح خود را تحویل دهد و به دستگاه‌های امنیتی بپیوندد، اما قاطعانه این درخواست‌ها را رد کرد. او در یکی از گفت‌وگوهایش جمله معروف خود را بیان کرد: تا تاریخ ثبت نکند که همه تسلیم شدند و سلاح‌هایشان را انداختند

🔸 ضیف در وفاداری به همرزمانش و تمامی کسانی که در حمایت از مقاومت نقش داشتند، بی‌نظیر بود. گفته می‌شود یکی از شروط اصلی که او برای عدم درگیری با نیروهای امنیتی در سال ۲۰۰۰ پذیرفت، حفاظت از افرادی بود که از او میزبانی کرده بودند و عدم آسیب رساندن به آنان بود.

🔸 ویژگی دیگر ضیف تواضع فراوان و دوری از امور دنیوی همراه با توجه به تربیت اسلامی بود. همسر و خانواده او روایت کردند که الضیف همواره بر حفظ قرآن توسط فرزندانش تأکید می‌کرد و به ویژه در میان نسل جهادی غزه، به پروژه‌های قرآنی توجه زیادی داشت.

🔸 با وجود جایگاه عظیم ابو خالد در تاریخ حرکت اسلامی، او از توجهات عمومی دوری می‌جست و در بیست سال اول زندگی جهادی‌اش، هیچ نوشته قابل توجهی در مورد او منتشر نشد. محمد ضیف همیشه از درگیر شدن در هر گونه اختلاف داخلی، چه بزرگ و چه کوچک، پرهیز می‌کرد و تمام تلاش خود را برای ساختن نیرویی سازمان‌یافته به کار می‌برد که متعلق به تمام مردم فلسطین باشد.


🔖 2500 کلمه
زمان مطالعه: 10 دقیقه


برای مطالعه متن کامل کلیک کنید:
https://zaya.io/محمد_الضیف


🏷️ #حماس #محمد_الضیف #مقاومت

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
3👍1
2025/07/13 15:26:25
Back to Top
HTML Embed Code: