Telegram Web
💠 حیات جاویدان شهید
محمد إلهامی

@shouba_ir
1
شعوبا
💠 حیات جاویدان شهید محمد إلهامی @shouba_ir
💠 حیات جاویدان شهید
محمد إلهامی

🔻 سید قطب در تفسیر این آیه‌ی کریمه: {وَلَا تَقُولُوا لِمَن يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِن لَّا تَشْعُرُونَ} چنین می‌گوید:
در میدان نبرد حق، مردانی هستند که خون خویش را نثار می‌کنند؛ شهیدانی که در راه خدا جان می‌بازند، اما نه مغلوب، که پیروز و سرافراز. آنان کشته‌شدگانی نیستند که غبار مرگ بر پیکرشان نشسته باشد، بلکه عزیزانی‌اند که در پیشگاه پروردگارشان گرامی و مقرب‌اند؛ پاکبازانی که روحشان زلال‌تر از هر زلالی است و جانشان آراسته به طهارت ایمان.

🔻این #شهیدان، هرگز مرده نیستند. چگونه می‌توان آنان را مرده خواند، در حالی که زنده‌تر از زندگان‌اند؟ چگونه می‌توان بر مرگشان گریست، در حالی که #شهادت، حیاتی جاودان برایشان رقم زده است؟ خداوند خود گواهی داده که زنده‌اند، پس چه جای تردید؟

🔻چشم ظاهر، شاید گمان برد که آنان در خاک آرمیده‌اند، اما حقیقت مرگ و زندگی را نمی‌توان با این نگاه سطحی و گذرا دریافت. زندگی آن است که اثری بر جای نهد، حقیقتی را زنده کند، جریانی را به حرکت وادارد. و مرگ آن است که در سکون و خاموشی فرو رود، از حرکت بازماند و از تأثیر تهی شود.

🔻 و اینان که در راه خدا جان سپرده‌اند، چگونه می‌توانند مرده باشند، در حالی که خونشان ریشه‌های حقیقت را آبیاری می‌کند، و یادشان در جان‌های مؤمنان جاری است؟ شهادتشان، نه پایانی بر حضورشان، که آغاز تأثیر عمیق‌تر و گسترده‌تر آن‌هاست اندیشه‌ای که برایش جان دادند، با خونشان زنده‌تر می‌شود، و راهی که در آن گام نهادند، با عزم رهپویان تازه‌تر و استوارتر می‌گردد. پس آنان زنده‌اند، در دل تاریخ، در بطن حقیقت، در مسیر مبارزه‌ای که هرگز پایان ندارد.

🔻 و فراتر از این، آنان در جوار پروردگار خویش حیاتی دیگر دارند—حیاتی که حقیقت آن از فهم ما فراتر است، اما خداوند از آن خبر داده است: {أَحْيَاءٌ وَلَٰكِن لَّا تَشْعُرُونَ}. این حیاتی است که از جنس دنیا نیست، حیاتی است که ما از درکش ناتوانیم، اما یقین داریم که وجود دارد.

🔻 از همین رو، #شهیدان را همچون مردگان غسل نمی‌دهند، چرا که پاک‌تر از آن‌اند که نیاز به تطهیر داشته باشند. آنان در همان جامه‌ای که با آن به دیدار حق شتافتند، آرام می‌گیرند، چرا که جامه‌ی شهادت، کفن بی‌نظیر ایشان است.

و چون زنده‌اند، فراقشان نباید دل‌ها را در غم فرو برد. چگونه غصه‌ی دوری‌شان را بخوریم، در حالی که هر لحظه، در کنار عزیزانشان حضور دارند؟ چگونه اندوه نبودنشان را بر دل بگیریم، در حالی که همواره در مسیر حقیقت، راه را روشن می‌کنند؟ آنان زنده‌اند، پس وداعشان اندوهی بی‌پایان نیست، که دیداری است در چشم‌انداز بی‌کران حقیقت.

#شهید_محمد_الضیف
#شهید_مروان_عیسی
#شهید_غازی_أبوطماعه
#شهید_رائد_ثابت
#شهید_رافع_سلامه
#شهید_احمد_الغندور
#شهید_ایمن_نوفل

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
10👍2
❗️یکی از تراتژدی های پر تعداد فلسطینی ها، ادامه فرزند آوری در دوران اسارت است!

علی نزال یکی از اسرای اهل قلقیلیه کرانه باختری است که حالا پس از آزادی فرزندش را برای اولین بار می بیند!

تاکنون 71 فرزند به روش قاچاق نطفه یا به تعبیر فسلطینی ها "النطف المهربه" به دنیا آمده اند!

برای مطالعه بیشتر لینک های پست بعد را ببینید

@Thirdintifada
Forwarded from شعوبا
♦️پرونده قاچاق نطفه از زندان های رژیم صهیونیستی

1️⃣ قاچاق نطفه نبردی شگفت آور برای بقا / محسن فائضی

2️⃣ قاچاق نطفه نبردی شگفت آور برای بقا / ساسة پست

3️⃣ کلیپ : قاچاق اسپرم و زندان های امنیتی رژیم صهیونیستی

#فلسطین

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
1👍1
📚 واژه های بی مرز

ضرورت ترجمه آثار متفکرین عرب

1⃣ پرونده اول: عبدالوهاب المسیری


🔻 اندیشه بشری همواره در تعامل و گفت‌وگو میان فرهنگ‌ها شکوفا شده است. تاریخ تفکر نشان می‌دهد که هیچ جریان فکری‌ای در خلأ شکل نمی‌گیرد، بلکه در ارتباط با دیگر سنت‌های فکری بالنده می‌شود. در این میان، دنیای عرب و ایران دارای پیوندهای عمیق فرهنگی، تاریخی و زبانی هستند و اندیشه‌های متفکران عرب، چه در گذشته و چه در دوران معاصر، تأثیرات قابل‌توجهی بر جریان‌های فکری منطقه داشته است.

🔻 با این حال، علی‌رغم این نزدیکی فرهنگی، بسیاری از آثار مهم #متفکران_عرب هنوز به زبان فارسی ترجمه نشده‌اند یا در صورت ترجمه، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. اندیشمندانی که در حوزه‌هایی چون فلسفه، جامعه‌شناسی، ادبیات، علوم سیاسی و الهیات کار کرده‌اند، نظرات و تحلیل‌هایی ارائه داده‌اند که می‌تواند برای درک بهتر مسائل فکری، اجتماعی و سیاسی جهان امروز مفید باشد. ترجمه و مطالعه این آثار نه‌تنها به گسترش افق فکری ما کمک می‌کند، بلکه امکان مقایسه، نقد و گفت‌وگوی بینارشته‌ای و بینافرهنگی را نیز فراهم می‌آورد.

🔻 این مجموعه را با ترجمه و بررسی آثار #عبدالوهاب_المسیری آغاز می‌کنیم؛ اندیشمندی که با تحلیل‌های عمیق خود درباره‌ی مدرنیته، صهیونیسم و مسائل هویتی در جهان عرب، تأثیر قابل‌توجهی بر تفکر معاصر گذاشته است.

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍2
شعوبا
📚 واژه های بی مرز ضرورت ترجمه آثار متفکرین عرب 1⃣ پرونده اول: عبدالوهاب المسیری 🔻 اندیشه بشری همواره در تعامل و گفت‌وگو میان فرهنگ‌ها شکوفا شده است. تاریخ تفکر نشان می‌دهد که هیچ جریان فکری‌ای در خلأ شکل نمی‌گیرد، بلکه در ارتباط با دیگر سنت‌های فکری بالنده…
1⃣ مقالات عبدالوهاب المسیری: آنگاه که صهیونیسم به یک لطیفه بدل می‌شود

✂️برشی از متن
احساس عمیق از بحران تاریخی که اسرائیلی‌ها خود را در آن می‌بینند، به‌خوبی در این شوخی که یکی از مقامات صهیونیستی در سالگرد چهل‌سالگی تأسیس اسرائیل مطرح کرد، نمایان می‌شود. او گفته بود که پروژه صهیونیستی بر اساس سوءتفاهم و اشتباهی بزرگ بنا شده است؛ زیرا این پروژه باید در کانادا، نه در فلسطین، پیاده‌سازی می‌شد!

این موضوع به لکنت زبان موسی توراتی برمی‌گردد. زمانی که خدا از او پرسید که چه سرزمینی می‌خواهد، او باید بلافاصله می‌گفت “کانادا”، اما دچار لکنت شد و گفت “کاکاکا-نانانا”، بنابراین خدا به او “سرزمین کنعان” (یعنی فلسطین) را به جای کانادا داد. اسرائیلی‌ها به او اعتراض کردند و گفتند: “تو می‌توانستی به‌جای این مکان بی‌مصرف و ویرانه، کانادا را بدست آوری؛ این آفت خاورمیانه‌ای که با شن و عرب‌ها احاطه شده است!” این شوخی به‌طور نمادین بیانگر ترس عمیق از افزایش جمعیت عرب و رشد مقاومت است.

برای مطالعه متن کامل اینجا را کلیک کنید.

#المسیری
#صهیونیسم

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍1
💠 شهروند درجه دو؛ پروژه حذف جامعه شیعی از هویت ملی لبنان
حسام مطر


🔸 تلاش هدفمند برای حذف جامعه شیعی – به‌عنوان نیروی پیش‌برنده‌ی مقاومت در برابر دشمن اسرائیلی – و به‌طور کلی جامعه‌ی مقاوم، پدیده‌ای تازه نیست. این روند از سال ۲۰۰۵ تاکنون به اشکال مختلف ادامه داشته است.

🔸 هدف نهایی این پروژه، بازتعریف هویت ملی به‌گونه‌ای است که هواداران مقاومت در لبنان به‌عنوان یک گروه بیگانه و غیرخودی معرفی شوند.

🔸 از سال ۲۰۰۵، تلاش‌ها برای شکل‌دهی به یک فهم فرهنگی از درگیری سیاسی با مقاومت در لبنان بر اساس تقسیم‌بندی لیبرالی میان «عشق به مرگ» و «عشق به زندگی» آغاز شد. این روند پاکسازی فرهنگی با تکیه بر برتری‌جویی هویتی (از جمله شعار «ما شبیه آن‌ها نیستیم») ادامه یافت، جایی که هویت لبنانی به‌طور اغراق‌آمیز و اسطوره‌ای بازنمایی شد. در مقابل، فرهنگ مقاومت شیعی به‌عنوان فرهنگی جاهل و بی‌اطلاع (حتی در مفاهیم ابتدایی مانند شناخت کتاب)، زشت و بی‌ارتباط با هنر و زیبایی‌شناسی (با تمرکز بر هنرهایی که ویژگی‌های خاص لبنانی داشتند)، واپس‌گرا و غیرهم‌خوان با مدرنیته (خصوصاً در سبک زندگی) و بنیادگرایانه معرفی شد، فرهنگی که هیچ ارتباطی با تنوع و گشودگی نداشت.

برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍2
💠 به مناسب ۱۲ فوریه ، سالروز ترور حسن البنا موسس اخوان المسلمین

🔸 دشمنان اسلام به خطرناک بودن رسالت اسلامی حسن البنا پی بُردند و در تمامی تلاش‌های خود برای مَهار او ناکام ماندند. خطر این رسالت اسلامی به ویژه در جریان جنگ فلسطین آشکار شد. بدین‌ترتیب، تصمیمِ از میان برداشتن حسن البنا اتخاذ شد.

🔸 من معتقدم که جمعیت اخوان‌المسلمین که توسط حسن البنا تأسیس شد با مرگ وی مُرد. پس از حسن البنا دیگر کسی در حد و اندازه او نبود که بتواند رهبری این جمعیت را برعهده گیرد. هیچ فردی نگرش و خط مشیِ حسن البنا را برای هدایت این جمعیت نداشت. کسانی هم که پس از البنا روی کار آمدند تنها از رهگذر نام اخوان برای خود کسب شهرت کردند

بخشی از یادداشت :
مروری خلاصه بر تاریخ اخوان‌المسلمین؛ پس از مرگ حسن البنا اخوان هم مُرد!

🏷 #اخوان_المسلمین #حسن_البنا

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍2👎2
💠 تاریخچه روابط جمهوری اسلامی ایران و نظام سوریه (قسمت پنجم)
محور مقاومت و بحران سوریه

〽️ متن گفت و گو با آقای دکتر هادی معصومی زارع

⛔️ این گفت و گو دو سال قبل از سقوط دولت بشار اسد انجام گرفته است


در این قسمت عناوین زیر مورد بررسی قرار گرفته است:

🔸 سیاست و مواضع ایران در قبال تحولات ۲۰۱۱ یا بهار عربی
🔸 عملکرد ایران در آغاز بحران سوریه
🔸 رویکرد مقامات به بحران سوریه
🔸 چرایی حمایت از نظام سوریه
🔸 سستی معارضان در حمایت از مقاومت
🔸 نگرش ایران به معارضان سوریه
🔸 تحلیل ایران از موضع معارضان نسبت به مقاومت
🔸 تکثر در میان معارضان سوریه
🔸 تحلیل روایت ایران در افکار عمومی جهان عرب
🔸 حضور نظامی مقاومت در بحران


برای مطالعه متن کامل روی عنوان زیر کلیک کنید

محور مقاومت و بحران سوریه

#سوریه


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍2🔥2
💠 من از کفرکلا و جنوب لبنان، به همه لبنانی‌ها، عرب‌ها و آزادگان جهان: بیایید تا زخم‌هایمان را التیام بخشیم.

قاسم قصیر

🔸 من از شهر کفرکلا، در جنوب لبنان، در مرز با فلسطین، جایی که ویرانی همه‌جا را فرا گرفته است، همه لبنانی‌ها، عرب‌ها و آزادگان جهان را فرامی‌خوانم تا نزد ما بیایند، تا با هم زخم‌هایمان را درمان کنیم، آنچه ویران شده را دوباره بسازیم و درودهایمان را به فلسطین و مردم آزاده‌اش بفرستیم.

🔸 بیایید تا با چشمان خود نفرت صهیونیست‌ها را نسبت به همه چیز ببینید؛ از خانه‌ها گرفته تا زیرساخت‌ها، درختان، مغازه‌ها، مساجد و کلیساها.
بیایید تا ببینید چگونه سربازان صهیونیست خانه‌ها را غارت و سپس به آتش می‌کشند تا زندگی را از نو آغاز نکنیم.

🔸 اما فرزندان این روستاها بازگشته‌اند و بازمی‌گردند تا همه چیز را دوباره بسازند. پس از هر جایی که هستید، نزد ما بیایید.

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
3👍1🕊1
💠 از سایه تا اوج: روایتی از زندگی محمد الضیف

✍️ حسن کمال - متراس
👍2
شعوبا
💠 از سایه تا اوج: روایتی از زندگی محمد الضیف ✍️ حسن کمال - متراس
💠 از سایه تا اوج: روایتی از زندگی محمد الضیف
✍️ حسن کمال - متراس


✂️ برش هایی از متن

🔸 محمد الضیف (ابوخالد) در تنها مصاحبه مطبوعاتی خود در سال ۲۰۰۵ با برنامه “فی ضیافه البندقیه” گفت:“به خدا سوگند که همواره در حرکت بودم، میهمانی در این سرزمین‌ها، از شمال نوار غزه تا جنوب آن، تا کرانه باختری، در هر گوشه‌ای از این دیار عزیز.”

🔸 او چندین بار تحت فشار قرار گرفت تا سلاح خود را تحویل دهد و به دستگاه‌های امنیتی بپیوندد، اما قاطعانه این درخواست‌ها را رد کرد. او در یکی از گفت‌وگوهایش جمله معروف خود را بیان کرد: تا تاریخ ثبت نکند که همه تسلیم شدند و سلاح‌هایشان را انداختند

🔸 ضیف در وفاداری به همرزمانش و تمامی کسانی که در حمایت از مقاومت نقش داشتند، بی‌نظیر بود. گفته می‌شود یکی از شروط اصلی که او برای عدم درگیری با نیروهای امنیتی در سال ۲۰۰۰ پذیرفت، حفاظت از افرادی بود که از او میزبانی کرده بودند و عدم آسیب رساندن به آنان بود.

🔸 ویژگی دیگر ضیف تواضع فراوان و دوری از امور دنیوی همراه با توجه به تربیت اسلامی بود. همسر و خانواده او روایت کردند که الضیف همواره بر حفظ قرآن توسط فرزندانش تأکید می‌کرد و به ویژه در میان نسل جهادی غزه، به پروژه‌های قرآنی توجه زیادی داشت.

🔸 با وجود جایگاه عظیم ابو خالد در تاریخ حرکت اسلامی، او از توجهات عمومی دوری می‌جست و در بیست سال اول زندگی جهادی‌اش، هیچ نوشته قابل توجهی در مورد او منتشر نشد. محمد ضیف همیشه از درگیر شدن در هر گونه اختلاف داخلی، چه بزرگ و چه کوچک، پرهیز می‌کرد و تمام تلاش خود را برای ساختن نیرویی سازمان‌یافته به کار می‌برد که متعلق به تمام مردم فلسطین باشد.


🔖 2500 کلمه
زمان مطالعه: 10 دقیقه


برای مطالعه متن کامل کلیک کنید:
https://zaya.io/محمد_الضیف


🏷️ #حماس #محمد_الضیف #مقاومت

⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍43
✳️محمد ضیف و اسلو

یکی از چالش های جدی دوران مقاومت فلسطین به دهه 90 میلادی و رفتن عرفات به دامن اسلو و سازش برمی‌گردد.
تصمیم ضیف چه بود؟

امضای توافقنامه اسلو و پیامدهای سنگین آن برای مردم فلسطین، به‌ویژه پرسش‌هایی که در آن زمان مطرح شد.

⁉️ مهم‌ترین این پرسش‌ها این بود که “چه باید بکنیم؟ و چگونه باید با واقعیت جدید مواجه شویم؟”

پاسخ‌های جنبش ملی و اسلامی به این سوالات کاملاً متفاوت بود. در میان دیدگاه‌های مختلف، سه رویکرد اصلی وجود داشت:

1⃣نخستین گروه اعتقاد داشت که آنچه رخ داده تقریباً شکست کامل است و مقاومت در برابر آن غیرممکن است، بنابراین باید در این مسیر تا انتها پیش رفت.
2⃣ گروه دوم بر این عقیده بود که باید همزمان با اشغالگر و دولت فلسطین مبارزه کرد، زیرا این دو را یکسان می‌دانستند و این دیدگاه به‌ویژه در میان جنگجویان اسلام‌گرا طرفداران زیادی داشت.
3⃣دیدگاه سوم، تفاوت آشکاری بین دولت فلسطین و اشغالگران قائل بود و نمی‌خواست بخش‌های وسیعی از کسانی که پیشتر در حال مبارزه با اشغالگران بودند در یک سطح با اشغالگران قرار گیرند. این گروه همچنین بر لزوم ادامه جهاد و عدم تسلیم سلاح تأکید داشت. این دیدگاه توسط محمد ضیف و گروه‌های تحت رهبری او پذیرفته شد.

در این دوره، محمد ضیف بر هدف‌گذاری مجدد مبارزات علیه اشغالگران تأکید داشت و موفق شد روابطی با شخصیت‌های مختلف دولت فلسطین برقرار کند و بر آن‌ها تأثیر بگذارد. او ارتباطات نزدیکی با بسیاری از رهبران جنبش فتح و افسران دستگاه‌های امنیتی مانند جمال ابو سمهدانه، جهاد ابو العمارین، و عمرو ابو سته برقرار ساخت.

@Thirdintifada
1👍1
✳️محمد ضیف و برگشت عرفات از مسیر اسلو

یکی دیگر از چالش های مقاومت به سال 2000 برمی‌گردد. جایی که عرفات از مذاکرات در محل کمپ دیوید برگشت و در غزه شعار الجهاد، الجهاد، الجهاد سر داد و یک هفته بعدش با ورود شارون به مسجد الاقصی انتفاضه دوم شروع شد

🔴پس از آغاز انتفاضه الاقصی، در میان اعضای جنبش اسلامی و گروه‌های تحت تعقیب بحث‌های گسترده‌ای در مورد چگونگی برخورد با وضعیت جدید شکل گرفت.

1⃣یک دیدگاه بر این باور بود که این تنها یک دوره موقت است که یاسر عرفات از آن برای تقویت موقعیت خود در مذاکرات استفاده خواهد کرد. بنابراین، هرگونه مشارکت جدی در این تحولات به معنای تکرار سناریوی اسلو و دستگیری‌های شدید افراد تحت تعقیب خواهد بود. حتی برخی از افراد قدیمی تحت تعقیب نیز این نظر را پذیرفته و از پیوستن به انتفاضه خودداری کردند.

2⃣در مقابل، دیدگاه دیگری وجود داشت که بر اساس آن، حتی اگر انتفاضه از سوی عرفات حمایت شود، وظیفه‌ای ایجاب می‌کرد که به طور کامل در آن مشارکت کرده و آن را به شکلی هدایت کنیم که جریان تسلیم‌طلب نتواند مسیر آن را منحرف کند.

محمد الضیف، معروف به ابو خالد، این رویکرد را پذیرفت و با توجه به تجربیاتش پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۹۱ و توانایی‌اش در ساختن یک ساختار نظامی قوی در مدت زمان کوتاه، تصمیم گرفت که به طور گسترده در انتفاضه مشارکت کند.

🔥در همین حال، مسئله سازمان‌دهی و وحدت ساختارهای نظامی در سال نخست انتفاضه به چالشی بزرگ تبدیل شد. در سال ۲۰۰۱، تلاش‌های گسترده‌ای برای یکپارچه‌سازی ساختار نظامی انجام شد که در رأس آن‌ها محمد الضیف و صلاح شحاده قرار داشتند. این تلاش‌ها منجر به شکل‌گیری یک ساختار نظامی واحد و منسجم شد که به عنوان هسته اصلی ساختار بزرگ نظامی کتائب القسام عمل کرد.

@Thirdintifada
2👍1
✳️ چند ویژگی از شخصیت بزرگ محمد ضیف

محمد ضیف شخصیتی استثنائی در تاریخ ساختار نظامی جنبش حماس و یکی از رهبران برجسته در مسیر جهاد فلسطینی بود.

1⃣ کاریزماتیک بزرگ

او به دلیل ویژگی‌های اخلاقی و روانی خاص خود تأثیر عمیقی بر ساختار نظامی گذاشت و توانست برخی از ویژگی‌های شخصی‌اش را به سنت‌های پایدار در عرصه نظامی تبدیل کند. این خصوصیات روانی به او این امکان را داد که تأثیر زیادی بر اطرافیانش بگذارد و روابطی فراتر از اسلام‌گرایان برقرار کند، به طوری که حتی بر دشمنان سرسختش نیز تأثیرگذار بود.

به‌عنوان نمونه، سه نفر از کسانی که او را در زندان‌های ساختارهای امنیتی تشکبلات خودگردان در سال 2000 اسیر کرده بودند، به گروه‌های القسام پیوستند و او را از زندان فراری دادند. یکی از این افراد، یحیی ابو بکره، یکی از فرماندهان القسام بود

2⃣ کاهش تمرکز بر دغدغه‌های شخصی و تمرکز بر روح جمعی.

🔥با وجود جایگاه عظیم ابو خالد در تاریخ حرکت اسلامی، او از توجهات عمومی دوری می‌جست و در بیست سال اول زندگی جهادی‌اش، هیچ نوشته قابل توجهی در مورد او منتشر نشد.

محمد ضیف همیشه از درگیر شدن در هر گونه اختلاف داخلی، چه بزرگ و چه کوچک، پرهیز می‌کرد و تمام تلاش خود را برای ساختن نیرویی سازمان‌یافته به کار می‌برد که متعلق به تمام مردم فلسطین باشد

3⃣ وفا و معرفت

ضیف در وفاداری به همرزمانش و تمامی کسانی که در حمایت از مقاومت نقش داشتند، بی‌نظیر بود.

گفته می‌شود یکی از شروط اصلی که او برای عدم درگیری با نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در سال ۲۰۰۰ پذیرفت، حفاظت از افرادی بود که از او میزبانی کرده بودند و عدم آسیب رساندن به آنان بود.

✳️وفاداری، به‌علاوه ارزش‌های دیگر، پایه‌گذار تصمیم او برای انتقام از یحیی عیاش بود؛ چرا که او نمی‌توانست اجازه دهد که ترور یحیی عیاش در قلب غزه بدون گرفتن بهای مشخص از دشمن به فراموشی سپرده شود.

4⃣ توجه به قرآن و معنویت

تواضع فراوان و دوری از امور دنیوی همراه با توجه به تربیت اسلامی بود. اگرچه این ویژگی در میان بسیاری از مجاهدان مشترک بود، اما در مورد رهبران اهمیت و برجستگی بیشتری داشت.

رفتار رهبران همیشه به‌عنوان یک شاخص اساسی در شکل‌گیری شخصیت و ویژگی‌های نظامیان به شمار می‌رفت. پس از شهادت محمد الضیف، این ویژگی‌ها در زندگی ساده خانواده و فرزندانش به وضوح نمایان شد. همسر و خانواده او روایت کردند که الضیف همواره بر حفظ قرآن توسط فرزندانش تأکید می‌کرد و به ویژه در میان نسل جهادی غزه، به پروژه‌های قرآنی توجه زیادی داشت.

5⃣ و آخرین و شاید مهم ترین: استمرار و عدم خستگی

🔥محمد الضیف ۳۵ سال از عمر خود را تحت تعقیب اشغالگران سپری کرد، طولانی‌ترین تعقیب در تاریخ فلسطینیان، بلکه در سراسر جهان.

در این مدت، او موفق شد یک نیروی نظامی قدرتمند و سازمان‌یافته را بنیان بگذارد، که در کنار آن دو انتفاضه، پنج جنگ و حدود ۲۵ دور درگیری نظامی را رهبری کرد.

محمد الضیف در تنها مصاحبه مطبوعاتی خود در سال ۲۰۰۵ با برنامه “فی ضیافه البندقیه” گفت:

❤️به خدا سوگند که همواره در حرکت بودم، میهمانی در این سرزمین‌ها، از شمال نوار غزه تا جنوب آن، تا کرانه باختری، در هر گوشه‌ای از این دیار عزیز.

@Thirdintifada
2👍1
روایتی از تصمیمات و روحیات شهید محمد الضیف

✳️در یک جمله: استمرار، ساختارمندی، وحدت در مقابل دشمن اصلی، معنویت و جهاد


1⃣محمد ضیف و اسلو
2⃣محمد ضیف و برگشت عرفات از مسیر اسلو
3⃣چند ویژگی از شخصیت بزرگ محمد ضیف

@Thirdintifada
3👍1
شعوبا
💠 تاریخچه روابط جمهوری اسلامی ایران و نظام سوریه (قسمت پنجم) محور مقاومت و بحران سوریه 〽️ متن گفت و گو با آقای دکتر هادی معصومی زارع ⛔️ این گفت و گو دو سال قبل از سقوط دولت بشار اسد انجام گرفته است در این قسمت عناوین زیر مورد بررسی قرار گرفته است:…
🔴 سستی معارضان در حمایت از مقاومت

شاید این سوال مطرح شود که همراهی با معارضان چه مشکلاتی به همراه داشت؟

📍 ایران دلیلی نداشت که از معارضان حمایت کند. در مذاکرات، به صراحت به معارضان گفته می‌شد که اگر شما در سوریه به قدرت برسید، وضعیت مقاومت لبنان (حزب‌الله) و حماس و فلسطین چه خواهد شد؟

📍 ایران به معارضان اعلام می‌کرد که ارتباط ما با نظام سوریه یک دلیل اصلی دارد و آن مسئلهٔ مقاومت و مقابله با اسرائیل است.

📍 ایران به آنان می‌گفت: «اگر شما پس از پیروزی در تظاهرات، به قدرت برسید، با این مسئله چه خواهید کرد؟» ایران نه تعاملات اقتصادی جدی با نظام سوریه دارد و نه از لحاظ سیاسی از آن بهره‌ای به جز حمایت از مقاومت و مقابله با اسرائیل، چیزی به دست می‌آورد. شما در این زمینه‌ها چه ضمانتی به ما می‌دهید؟

❗️ معارضان در پاسخ به این سوالات به طور سربالا و مبهم می‌گفتند که مردم پس از انقلاب و پیروزی خود، دربارهٔ این مسائل تصمیم خواهند گرفت.

📍ایران به معارضان می‌گفت که سیاست یک امر واقع‌بینانه است؛ این‌که مردم تصمیم می‌گیرند، جواب روشنی برای ما نیست. ما باید سیگنال‌های اطمینان‌بخشی دریافت کنیم که اگر شما همان کارکرد نظام سوریه در قبال مقاومت و اسرائیل را داشته باشید، چرا نباید از شما حمایت کنیم؟ اگر شما می‌توانید آن ضمانت‌ها را به ما بدهید، ورود به این مسئله برای ما مشکلی نخواهد داشت.


📍 ایران هنوز در تلاش برای آشتی دادن نظام سوریه و حل بحران بود و اگر معارضان قادر به ارائه چنین ضمانتی بودند، از دید ایران، برگزاری یک نظام دموکراتیک در سوریه که پای‌بند به مقاومت باشد، کاملاً مطلوب بود.

📌 بخشی از قسمت پنجم از سلسله گفت وگو با موضوع :

تاریخچه روابط جمهوری اسلامی ایران و نظام سوریه - دکتر هادی معصومی زارع


#سوریه


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
👍4👎1
💠 رازهای ناگفته دیدارهای غسان بن‌جدو مدیر شبکه المیادین با سید حسن نصرالله: از وعده‌های شهید تا جانشینی سید هاشم صفی‌الدین

🔸 «غسان بن جدو» مدیر شبکه المیادین در آستانه برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید «سید حسن نصر الله» دبیرکل فقید حزب الله لبنان جزئیاتی از شخصیت وی و همچنین ماجرهای دیدارها و مصاحبه‌هایش در این شبکه را بازگو کرد.

🔸 بن جدو در این باره گفت: من هم مانند همه کسانی که سید حسن نصرالله را می‌شناختند تصور نمی‌کردم پس از شهادتش درباره او صحبت کنم. او دوست نداشت درباره‌اش صحبت کنیم یا او را مورد ستایش قرار دهیم یا به صورت مثبت در حضورش یا پشت سرش به او اشاره کنیم.

برای مطالعه متن کامل این مصاحبه اینجا کلیک کنید.

#حزب_الله
#سید_حسن_نصر_الله


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
3
شعوبا
💠 رازهای ناگفته دیدارهای غسان بن‌جدو مدیر شبکه المیادین با سید حسن نصرالله: از وعده‌های شهید تا جانشینی سید هاشم صفی‌الدین 🔸 «غسان بن جدو» مدیر شبکه المیادین در آستانه برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید «سید حسن نصر الله» دبیرکل فقید حزب الله لبنان جزئیاتی از…
💠 سخاوت سید نصرالله

🔸 رئیس هیئت مدیره المیادین در صحبت‌هایش به بخشندگی سید نصرالله اشاره کرد و گفت: «او بسیار سخاوتمند بود. به هر کس که از او چیزی می‌خواست، هدیه می‌داد.» حتی گاهی اوقات «بدون اینکه درخواستی کنیم، به ما لطف می‌کرد.»

🔸 اما مهم‌ترین هدیه‌ای که بن‌جدو دریافت کرد، «عبای شخصی سید نصرالله» بود که پس از جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ به او هدیه داد.

🔸 او در این باره گفت: «بعد از جنگ سال ۲۰۰۶، به دیدار خصوصی او رفتم. در پایان جلسه، عبای شخصی‌اش را درآورد و به من پوشاند. این مقدس‌ترین و مهم‌ترین هدیه‌ای بود که دریافت کردم. این لحظه در عکس‌ها ثبت شد، اما من آن عکس‌ها را ندارم. با این حال، عبا نزد من است و به‌شکل بسیار خاصی در قاب نگهداری می‌شود.»

برای مطالعه متن کامل این مصاحبه اینجا کلیک کنید.

#حزب_الله
#سید_حسن_نصر_الله


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
4👍1
شعوبا
💠 رازهای ناگفته دیدارهای غسان بن‌جدو مدیر شبکه المیادین با سید حسن نصرالله: از وعده‌های شهید تا جانشینی سید هاشم صفی‌الدین 🔸 «غسان بن جدو» مدیر شبکه المیادین در آستانه برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید «سید حسن نصر الله» دبیرکل فقید حزب الله لبنان جزئیاتی از…
💠 حزب الله شیعه

🔸 بن‌جدو معتقد بود که نقطه قوت سید نصرالله و حزب الله این است که آن‌ها لبنانی و شیعه هستند، اما در عین حال، این ویژگی نقطه ضعف آن‌ها نیز محسوب می‌شود.

🔸 او توضیح داد که “نقطه قوت او این است که لبنانی است، چون لبنان کشوری خاص در دنیای عرب و منطقه است. تنوع موجود در لبنان به او این امکان را می‌دهد که با آزادی عمل بیشتری عمل کند. اما در عین حال، نقطه ضعفش همین تنوع است، چون بخشی از این تنوع مخالف حزب‌الله است و با کارهایی که حزب‌الله انجام می‌دهد مخالف است. به همین دلیل، حزب باید این تنوع را در نظر بگیرد.”

🔸 بن جدو ادامه داد: “نقطه قوت او این است که شیعه است، زیرا اعتقاد شیعی به او این قدرت را می‌دهد که با اعتقاد و فداکاری بی‌نظیری عمل کند. اما متأسفانه نقطه ضعفش هم همین است، چون همیشه به عنوان یک اقلیت در دنیای عرب و اسلام دیده خواهد شد.”

برای مطالعه متن کامل این مصاحبه اینجا کلیک کنید.

#حزب_الله
#سید_حسن_نصر_الله


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba_ir
3
2025/07/13 18:35:38
Back to Top
HTML Embed Code: