Telegram Web
📌 قیمت

🎯 @Signal99

🌀«نظام قیمت‌ها نمی‌تواند دنیا را تبدیل به بهشت کند؛ اما بی‌توجهی به آن می‌تواند آن را خیلی از بهشت دور کند.» یکی از این اشتباهات فاحش آن است که تصور کنیم اندیشمندانی تلاش کردند روش مورد استفاده علوم طبیعی را برای علوم اجتماعی و از جمله علم اقتصاد نیز نظریه‌پردازی کنند و به مرور علم اقتصاد در سیطره روش علومی مانند فیزیک و زیست‌شناسی قرار گیرد. احتمالا مهم‌ترین اندیشمندانی هم که متهم جا انداختن روش علوم طبیعی در علم اقتصاد هستند، کسانی چون ولتر و آدام اسمیت هستند.

🌀گاهی اوقات ما به اندیشمندان و از جمله اقتصاددانان جایگاهی فراتر از آنچه بوده‌اند، نسبت می‌دهیم. چگونه منابع به تولید کالاها و خدمات تخصیص می‌یابد و چگونه رکود و رونق در اقتصاد شکل می‌گیرد و ما چگونه مانع اتلاف منابع و مانع بی‌ثباتی اقتصادی شویم، به آن معنی نیست که آدام اسمیت یا کینز یا فریدمن نظام حاکم بر تخصیص منابع و قوانین حاکم بر رکود و رونق را ایجاد و تاسیس کرده‌اند، اقتصاددانان فقط می‌گویند در بهبود تخصیص منابع و جلوگیری از بی‌ثباتی اقتصاد کلان باید به چه قانون‌مندی‌هایی توجه کرد تا درجه توفیق افزایش یابد.

🌀 آنچه در بالا آمد برای این نیست که درگیر مباحث آکادمیک و به‌ویژه مباحث فلسفه علم شویم، بلکه فقط برای آن است که به خود یادآوری کنیم ما دهه‌ها است با نظام قیمت می‌جنگیم؛ هرچند نظام قیمت‌ها به‌صورت مکرر ما را وادار به عقب‌نشینی‌های تلخ کرده است. دلیل این جنگیدن با نظام قیمت نیز آن است که تصور می‌کنیم جمعی اندیشمند لیبرال یا طرفدار سرمایه‌داری یا دارای برچسب‌های مشابه آن را ابداع کرده‌اند و جوامع بشری را به سمت تبعیت از آن ترغیب کرده‌اند.

🌀ما دهه‌ها است و به‌ویژه از شروع دهه۱۳۵۰ به جای آنکه نظام طبیعی قیمت و کارکردهای آن را بپذیریم و کژکارکردی‌های آن را شناسایی و در حد امکان درمان کنیم و ملاحظات انسانی و از جمله عدالت را در چارچوب همان نظام قیمت تحلیل و چاره‌اندیشی کنیم، سعی کرده‌ایم کل نظام طبیعی قیمت را مختل کنیم و با مختل کردن آن، انواع بحران‌ها و ابربحران‌ها (از حوزه آب و محیط زیست گرفته تا حوزه پولی و بانکی و ارزی تا حوزه انرژی و معادن و...) را ایجاد کنیم و آسیب‌پذیری اقتصاد کشورمان را در دنیای پرتحول و دینامیک کنونی افزایش دهیم. تک‌تک مواردی که امروزه به‌عنوان یک معضل فراروی کشور می‌بینیم (حتی جایی که ظاهرا اقتصادی نیست)، به‌گونه‌ای به مختل کردن نظام طبیعی قیمت‌ها مرتبط است.

🌀 به‌عنوان نمونه، تعداد تصادفات جاده‌ای و عوارض آن ممکن است عمدتا موضوعی مرتبط با پایین بودن فرهنگ رانندگی و بی‌دقتی به قوانین و وضعیت جاده‌ها و بی توجهی تولیدکنندگان اتومبیل به ایمنی اتومبیل‌ها در نظر گرفته شود که حتما موارد اشاره‌شده با اهمیت هستند و البته شکل‌گیری آنها هم تا حد زیادی متاثر از بی‌توجهی به نظام قیمت است. اما اصل معضل مرتبط با مختل کردن نظام قیمت است.

🌀از یک طرف بی‌توجهی به نظام قیمت از جمله در موضوع نرخ ارز سبب شکل‌گیری تعرفه‌های بالا برای واردات اتومبیل شده است و فقدان رقابت، تولید اتومبیل‌های فاقد ایمنی را به‌صرفه کرده است. ارزان بودن منابع بانکی در غالب دوره‌ها که نوعی مختل کردن نظام قیمت است، سبب شده است تولیدکنندگان اتومبیل مجبور نشوند برای تک‌تک ریال‌های تامین مالی خود حساب و کتاب دقیق داشته باشند و ناچار شوند با نوآوری و افزایش بهره‌وری کسب‌وکار خود را به صرفه کنند و همین موضوع به تداوم تولید بی‌کیفیت و فاقد ایمنی دامن می‌زند که تصادفات جاده‌ای و آسیب‌های آن را شکل داده است.

🌀 می‌توان به تعداد بسیار زیاد به موارد اختلال نظام قیمت‌ها اشاره کرد که در شکل دادن به وضعیت تلفات جاده‌ای و تلفات و صدمات آن دامن زده است. نکته اینجا است که غالب این اختلالات هم با این استدلال صورت گرفته است که رفاه شهروندان را بهبود بخشد و به تامین عدالت کمک کند؛ اما غالب قربانیان این تصادفات جاده‌ای نیز از همان دهک‌هایی هستند که ما با مختل کردن نظام قیمت سعی در بهبود وضعیت آنها داشته‌ایم.

✍️ دکتر تیمور رحمانی
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌قیمت برق در آمریکا در ماه می برای بخش‌های مختلف

⭕️ قیمت برق بخش صنعت حدود 8 سنت است. قیمت برق صنایع بزرگ ایران را اگر 2 برابر ECA در نظر بگیریم، نرخ برق حدود 3.5 سنت تعیین شده است.

⭕️ در طرف مقابل نرخ گاز در هنری هاب آمریکا 7.5 سنت است و در صنایع بزرگ ایران حدود 8.5 سنت است. البته شرکت‌های پتروشیمی هم برق را از فجر و مبین بالاتر خریداری می کنند هم قیمت گاز خوراک 13 سنتی دریافت می کنند.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
Forwarded from رضا غنی پور (Re Za)
این وضعیت بازار بورس اسرائیل در سال گذشته هست و با وجود جنگ، بازدهی مثبت با تورم کم ثبت کرده. وضعیت بازار ما هم مشخصه و نیاز به توضیح نیست.

======================
@Reza_Ghanipur
📌دستور به جای قاعده و عرف!

🎯 @Signal99

🌀 مصادف شدن روز تنفیذ ریاست‌جمهوری با تعطیلی ادارات دولتی و بانک‌ها به‌دلیل گرمای شدید هوا نشانه‌ای گویا و نمادین از معضلات گریبان‌گیر جامعه ایرانی بود.

🌀 کشوری که در رده‌های نخست دارندگان بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز دنیا به شمار می‌آید، گرفتار مشکل کمبود تولید برق و برای تامین مصرف بنزین نیازمند واردات چندمیلیارد دلاری این فرآورده نفتی است و در زمستان‌ها با کمبود گاز مواجه می‌شود.

🌀 به نظر می‌رسد دو پدیده مناقشه‌آمیز و منفی، عامل بروز این معضلات بوده است: یکی بی‌دولتی یا دقیق‌تر بگوییم فقدان حاکمیت قانون و دیگری به‌کار گرفتن دستور به جای قاعده و عرف. این دو پدیده البته دو روی یک سکه‌اند و هر یک مقوّم دیگری است.

🌀 دولتی که منافع ملی را درست تشخیص ندهد و با تسلیم شدن به شعارهایی مانند خودکفایی به منابع کمیاب ملی آسیب شدید بزند، در حقیقت به ضد خود یعنی عامل بی‌دولتی تبدیل می‌شود.

🌀 زمانی که از اواسط دهه۱۳۸۰ موسسات مالی و اعتباری متعدد غیرمجاز بدون رعایت مقررات بانک مرکزی قارچ‌گونه تکثیر شدند و دارایی‌های نقدی مردم را از چنگشان درآوردند و نهایتا دولت و بانک مرکزی را وادار به پرداخت هزاران میلیارد تومان هزینه‌های کلاه‌برداری خود از کیسه بیت‌المال کردند، ما دقیقا شاهد بی‌دولتی به معنای حقیقی کلمه بودیم.

🌀 نتیجه این بی‌دولتی اخیر، افزایش مستمر نقدینگی و نهایتا تورمی است که در ۴سال گذشته نسبت به میانگین ۴دهه پیش از آن، بیش از ۲برابر شده است. اما وجه دیگری از عوامل ایجادکننده معضلات اقتصادی و اجتماعی کنونی کشور که ارتباط وثیقی با بی‌دولتی دارد، به اقتصاد دستوری یا جامعه دستوری به‌طور کلی برمی‌گردد.

🌀 هرگاه دستور جای قاعده رفتاری کلی و همه‌شمول را بگیرد ما با پدیده اقتصاد دستوری یا جامعه دستوری روبه‌رو هستیم. علاوه بر اقتصاد، ما در روابط اجتماعی نیز با پدیده دستور به جای قاعده روبه‌رو هستیم؛ مثلا از اجرای کنسرتی که مجوز قانونی گرفته به‌دلیل مخالفت برخی مقامات صاحب قدرت و نفوذ جلوگیری می‌شود یا از ادامه اکران فیلمی که مجوز پخش گرفته ممانعت به عمل می‌آید.

🌀 مساله پوشش زنان که از نزدیک به دو سال پیش با شدت و حدت مطرح شده، ناظر بر قانون‌‌شکنی یا هنجارشکنی اقلیتی از زنان نیست، بلکه ریشه در رویه‌ای دارد که تغییرات عرف حاکم بر جامعه را برنمی‌تابد. پوشش مردم در هر جامعه‌ای تابع عرف زمانه است و ایستادن در برابر عرف زمانه اتفاقا به بی‌‌دولتی می‌انجامد.

🌀 اصولا هر تصمیم حکومتی که برخلاف تمایل عمومی و عرف رایج جامعه به‌صورت «قانون» درآید و به مردم تحمیل شود در حقیقت شأن قانونی ندارد و مردم تا جایی که ‌بتوانند زیر بار آن نمی‌روند؛ تجربه «قانون» ممنوعیت ماهواره نمونه بارزی از این واقعیت است.

دکتر موسی غنی‌نژاد
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥رونق و رکود اقتصاد از نگاه هایک
زندگی بزرگان اقتصاد

⭕️ دیدگاه هایک نسبت به چرخه‌های رونق و رکود با اقتصاد‌دان‌های جریان اصلی فرق دارد. هایک دلیل شکل‌گیری این چرخه‌ها را دخالت دولت در بازار به خصوص عرضه پول می‌دانست. دخالت‌هایی منجر به شکل‌گیری یک رونق مصنوعی شده و نتیجه آن رکود است.

⭕️ از نظر هایک، دخالت در عرضه پول باعث سرمایه‌گذاری‌های ناپایدار و تصمیم‌گیری‌های غلط می‌شود. در این ویدئو از موسسه فریزر، ایده ادوار تجاری هایک توضیح داده شده است.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌اصلاحات اقتصادی آموزگار چگونه تنش‌آفرین شد؟

🎯 @Signal99


🌀 فراز و فرود دولت مستعجل جمشید آموزگار (مرداد 1356-شهریور 1357) روایتی آموزنده است از اینکه چگونه ریاضت ناگزیر می‌تواند در همراهی با بحران‌های اجتماعی-سیاسی، آتشفشان نیمه‌خاموش خواسته‌های انباشت‌شده عمومی را فعال کرده و به فوران درآورد. سال 1356 در حالی آغاز شد که حکومت پهلوی با اعتراض‌های بخشی از طبقه متوسط جدید برآمده از فرآیند مدرنیزاسیون مانند دانشگاهیان، وکلا، روشنفکران و هنرمندان دست و پنچه نرم می‌کرد. در همین حال، اعتماد به نفس جنون‌آمیز ناشی از دلارهای نفتی و رویاهای سرخوشانه فشار بزرگ برای صنعتی‌ شدن و گذار شتابان به «تمدن بزرگ» ابتدای دهه 1350 با دیوار مستحکم واقعیت‌های سرد و خشن اقتصادی برخورد کرده و آثار «نفتی‌ شدن» فضای سیاستگذاری خود را به شکل تنگاهای بی‌سابقه در ظرفیت جذب اعتبارات و پیشبرد طرحها و پروژههای دولتی، کاهش تولید کشاورزی و کمبود نیروی کار ماهر نشان داده بود.

🌀 بیش از همه، برهم خوردن تعادل ساختار اقتصادی و «بیماری هلندی»، موتور مهم‌ترین محرک نارضایتی‌های عمومی یعنی تورم، به‌ویژه در مسکن و موادغذایی را روشن کرده بود. بی‌میلی به ترک رویاپردازی موجب شد تا سیاستهای ضدتورمی در سالهای 55-1352 به‌جای تمرکز بر کاهش تدریجی مخارج، در قالب برنامه‌های اضطراری پرهزینه، کمپین‌های مبارزه با گران‌فروشی و سودجویی، تخصیص گسترده یارانه‌ها و طرح‌های رفاهی اجرا شود. در نتیجه، نه تنها امواج تورمی تا سال 1356 تعدیل نشده بود بلکه دایره نارضایتی‌ها به بخشهایی از بازار مانند اصناف، مغازه‌داران و تجار (طبقه متوسط سنتی) نیز گسترش یافته بود. در چنین شرایطی، شاه در سال 1356 همگام با اعلام فضای باز سیاسی، جمشید آموزگار، تکنوکرات باسابقه، را با هدف تغییر مسیر نادرست اقتصاد به جای امیرعباس هویدا، به عنوان نخستوزیر منصوب کرد.

🌀آموزگار یک برنامه ریاضت اقتصادی را که یادآور برنامه‌ای مشابه در اوایل دهه 1340 بود، به اجرا گذاشت و در جهت بهبود روابط غیردوستانه دولت با بخش خصوصی حرکت کرد. او برای مقابله با تورم،کنترل قیمتها را کنار گذاشت و به سیاست مبارزه با گرانفروشی پایان داد. با این حال، برخی اهداف اعلام شده او در تناقض با یکدیگر قرار داشت. برای نمونه، گرچه آموزگار کنترل قیمتها را لغو کرد اما به‌طور همزمان از تثبیت دستمزدها حمایت کرد. در نتیجه، در حالی که سیاست آزادسازی قیمتها موجب افزایش تورم شد، قدرت خرید طبقات حقوق‌بگیر کاهش یافت تا جایی که وی ناچار به تغییر این سیاست شد. در واقع، آموزگار بین چاره‌جویی برای نارضایتی‌های بخش خصوصی و طبقه متوسط سنتی از سویی و پاسخگویی به مطالبات کارگران و طبقه متوسط مدرن ​​حقوق‌بگیر از سوی دیگر در نوسان بود و از همین رو، نه تنها نتوانست شرایط رو به وخامت اقتصادی را بهبود بخشد، بلکه در عمل دایره بازندگان اقتصادی را گسترده‌تر کرد. از همه مهمتر، برنامه‌های تورم‌زدایی آموزگار با تمرکز بر محدودسازی سریع طرح‌ها و پروژه‌های دولتی و اعتبارات و وام‌ها به بخش خصوصی، رکود را در بخش مسکن، حاکم کرد و افزایش ناگهانی بیکاری، به ویژه بین کارگران نیمه‌ماهر و غیرماهر، را کلید زد.


🌀 آنچه ناآرامی‌های انتهای دولت آموزگار را از اعتراض‌های پیش از آن متمایز می‌کرد حضور طبقات فرودست‌تر شهری به‌ویژه کارگران کارخانه‌ها در کنار طبقه متوسط بود که نه تنها اعتراض‌های چند ده‌هزار نفری را به اعتراض‌های چند صدهزار نفری گسترش داد بلکه با روی آوردن کارگران به اعتصاب، حکومت را زمین‌گیر کرد. در سال 1357، رویای سرخوشانه «تمدن بزرگ» دیگر در عمل چندان بزرگ به‌نظر نمی‌رسید. سیاست‌های ریاضت اقتصادی آموزگار در کنار اشتباهات پیشین، با فراهم کردن موجبات به‌هم پیوستن بازندگان اقتصادی و بازندگان اجتماعی-سیاسی، به یک وضعیت کلاسیک پیشاانقلابی منتهی شده بود. برخی از تحلیلگران، اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی با ریسک سیاسی بالا در دوره آموزگار را به تکنوکرات بودن و نه سیاستمدار بودن او نسبت می‌دهند. درس اقتصاد سیاسی آموزگار این است که اصلاحات اقتصادی سریع و ناگهانی در پاسخ به بحران‌های اقتصادی می‌تواند با افزودن رنج اقتصادی به نارضایتی‌های اجتماعی-سیاسی، به‌سرعت به ضد خود تبدیل شود.

✍️نوید رئیسی/ مشاور علمی هفته‌نامه تجارت‌فردا
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
⭕️ چرخه کمونیسم

- سرنگونی یک دولت
- ایجاد یک آرمان‌شهر کمونیستی جدید
- سرقت و کشتار مولدترین افراد (سرمایه‌داران)
- تبدیل دهقانان به برده
- تمام شدن غذا
- قحطی و نسل‌کشی گسترده
- ایجاد رعب و وحشت در میان مردم تا از شورش جلوگیری شود
- گفتن اینکه "آن کمونیسم واقعی نبود"

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
⭕️ دیکتاتورها و آمارِ آدمکشی‌هایشان (هر قطره خون: ۱ میلیون نفر)

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌 نگاهی به بازار داغ تئوری‌های توطئه / آیا امور جهان با توطئه ذی‌نفعان پیش می رود؟

🎯 @Signal99

🌀تمام امور جهان تحت سلطه گروه‌های ذی‌نفع است! این ادعایی است که باورمندان به نظریه‌های توطئه آن را می‌پسندند. به گمان آنان، هر رویدادی در جهان برای پیگیری منافع مادی گروه‌های ذی‌نفع طراحی شده ‌است. منظور از گروه‌های ذی‌نفع، آن دسته سرمایه‌داران و اصحاب قدرتی هستند که از رویدادهای جهان نفع می‌‌برند. آنها در واقع همان برندگان حوادث رخ‌داده در جهانند. کافی است به بازار داغ تئوری‌های توطئه نگاهی بیندازید. بازاری که در آن روایت‌های تولیدشده از روایت‌های بیرون آمده از آکادمی‌ها محبوب‌تر و همه‌گیرتر است. بازاری که با قدرت هر حادثه‌ای را در هرجای جهان ماحصل توطئه گروه‌های ذی‌نفع می‌داند. گویی که بدون اجازه آنها در این جهان ما، آب از آب تکان نمی‌خورد.

🌀در این روایت‌ها، همه‌چیز حاصل سودجویی مالی گروه‌های ذی‌نفع تلقی می‌شود. از بیماری‌هایی چون همه‌گیری کرونا گرفته تا جنگ‌هایی چون جنگ عراق همگی ماحصل برنامه دقیق و از پیش‌ تعیین‌شده گروه‌های ذی‌نفع است. این فهم ساده‌انگار که طرفداران جدی دارد، جهان را در یک قصه کوتاه خلاصه کرده‌است: در جهان ما، عده‌ای سرمایه‌دار و اهالی قدرت وجود دارند که تمام حوادث جهان را رقم می‌زنند.

🌀 آنها از جهان شناخت کامل دارند و تمام ابزارهای لازم را برای پیشبرد اهداف خود دارند و در نهایت، چیزی جز منافع مادی برای آنها اهمیت ندارد. در جهان ما امر، امر آنهاست و دیگران هیچ نقشی ندارند و نمی‌توانند داشته‌ باشند. این فهم در همان نگاه اول از ایراداتی رنج می‌برد. اولین ایراد این فهم، ابطال‌ناپذیری آن است. مطابق این فهم هیچ اتفاقی نمی‌افتد، مگر به خواست و اراده و در واقع، امیال گروه‌های ذی‌نفع.

🌀در نتیجه، اگر حادثه‌ای رخ داد که مطابق میل گروه‌های ذی‌نفع شناخته‌شده نبود، این گزاره ابطال نخواهد شد! بلکه طرفداران تئوری‌های توطئه پاسخ خواهند داد که یا ما گروه‌های ذی‌نفع را کامل نشناختیم یا آنها امیالی داشتند که در عقل ناقص ما غیر ذی‌نفعان مغفول مانده ‌است. همین عدم ابطال‌ناپذیری تئوری‌های توطئه نشانگر عمق ضعف شناختی آنهاست. ما برای نقد این ادعا به یکی از مقالات دنی رودریک، اقتصاددان آمریکایی رجوع می‌کنیم. او فروض باورمندان به تئوری‌های توطئه را زیر سوال می‌برد. دنی رودریک در سال2014 مقاله‌ای با عنوان «When Ideas Trump Interests»(وقتی ایده‌ها بر ترامپ تاثیر می‌گذارند) را منتشر کرد که در آن به مواجهه ایده‌ها با گروه‌های ذی‌نفع می‌پردازد.

🌀رودریک در این مقاله قصد دارد نشان دهد جهان به آن سادگی‌ها که فرض می‌شود، کار نمی‌کند. شاید در کوتاه‌مدت، گروه‌های ذی‌نفع پیش‌برنده جهان باشند، اما در بلندمدت پای ایده‌ها نیز به امور باز می‌شود. بنابراین جهان ماحصل واکنش متقابل ایده‌ها و گروه‌های ذی‌نفع است که دست آخر در یک نقطه تعادلی دیگر هم جمع می‌شوند. متن کامل را اینجا بخوانید

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎙 جف بوث در مصاحبه با سیف‌الدین:

⭕️ حالت طبیعی بازار آزاد ضدتورمه.در واقع، با افزایش بهره‌وری ما، قیمت اجناس باید پیوسته کاهش پیدا کنه. اما هزاره‌هاست در دنیایی زندگی کردیم که برعکسش صادق بوده. بیت‌کوین راه خروج از این تله‌ست.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
⭕️ در اولین روزهای حکومت کمونیستی شوروی، در یکی از جلسات هیئت دولت، لنین روی یک برگه کوچک می‌نویسد: "چند نفر زندانی ضدانقلاب داریم؟ " و برگه را به درژینسکی (اولین رئیس سازمان امنیتی شوروی که در ابتدا چکا نام داشت و بعدها به کا گ ب تغییر نام داد) می‌دهد. درژینسکی جلوی سوال می‌نویسد: ۱۵۰۰ نفر و برگه را به لنین پس می‌دهد. لنین یک علامت به علاوه (صلیب) روی عدد ۱۵۰۰ می‌کشد و برگه را مجددا به درژینسکی می‌دهد. فردای آن روز روسیه با خبر هولناک اعدام دسته جمعی ۱۵۰۰ زندانی طرفدار حکومت سابق از خواب بیدار می‌شود.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌 چگونه ضریب هوشی جهان را بالا ببریم

🎯
@Signal99

🌀اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به بالا رفتن حدود ضریب هوشی در جهان اختصاص داده است. مردم امروز بسیار باهوش‌تر از نسل‌های قبلی هستند. مطالعه 72 کشور نشان داد که میانگین ضریب هوشی بین سال‌های 1948 تا 2020 در هر دهه ۲.۲ درصد افزایش یافته است. بالا رفتن ضریب هوشی تا حد زیادی به واسطه تغذیه بهتر بوده است. همانطور که عضلات برای قوی شدن به غذا و ورزش نیاز دارند، مغز نیز برای رشد به مواد مغذی و فعالیت مناسب نیاز دارد. 

🌀در سطح جهان، 22 درصد از کودکان زیر پنج سال - تقریباً 150 میلیون کودک - دچار کوتاهی قد به دلیل سوءتغذیه هستند. این بدان معناست که مغز آن‌ها نیز احتمالا از عوارض سوتغذیه رنج می‌برد. نیمی از کودکان جهان از کمبود ریزمغذی‌ها رنج می‌برند که می‌تواند رشد مغز را نیز مختل کند. تغذیه نامناسب و عدم تحریک می‌تواند منجر به از دست رفتن معادل 15 نمره از ضریب هوشی شود. در دنیا غذای کافی تولید می‌شود، اما چندین عامل مانع ورود مواد مغذی به مغزهای جوان می‌شود. یکی از مهم‌ترین آنها جنگ است.

🌀فقر نیز بخش بزرگی از مشکل است. با این حال داده‌های جهانی یونیسف، یک آژانس کمک نشان می‌دهد که اگرچه نیمی از کودکانی که رژیم‌های غذایی بسیار محدود دارند (شامل بیش از دو گروه غذایی) در واقع از خانواده‌ها درگیر فقیر هستند، اما نیمی دیگر اینطور نیستند. در مورد گروه دوم عوامل دیگری مانند عادات غذایی نادرست صدق می‌کند. بسیاری از والدین، حتی در کشورهای با درآمد متوسط، فکر می‌کنند که کافی است کودک خود را با کربوهیدرات‌های ضعیف تغذیه کنند، آنها از پروتئین و ریزمغذی‌ها غافل شده‌اند. لینک

🔖 کانال سیگنال
🎯
@Signal99
⭕️ استالین در مبارزه با رقیبان خود کمترین ملاحظه و ترحمی نداشت. یکی از اصلی ترین افرادی که در قدرت یافتن استالین موثر بود، زینوویف بود. ولی هنگامی که استالین تشخیص داده بود که باید او را از مقامش برکنار کند و راهی تبعید در سیبری کند، هیچ توجهی به خدمات و خوبی های او نکرد.

⭕️ باژانف (مسئول دبیرخانه حزب کمونیست) که خود شاهد آخرین گفتگوی استالین و زینوویف بوده می‌نویسد: زینوویف خدمات گذشته خود را به استالین یادآوری کرد و پرسید: " آیا رفیق استالین معنای وفا و حق شناسی را می‌داند؟ " استالین نیز جواب داد: " بله خوب می‌دانم ... یک نوع بیماری است که سگ ها به آن مبتلا می‌شوند".


🔖 کانال سیگنال
🎯
@Signal99
سیگنال
🎥 ادوار تجاری در مکتب اتریش/ بانک مرکزی و دستکاری پول و اعتبار ⭕️ دلیل رونق و رکودهای اقتصادی چیسـت؟ جواب اقتصاددان‌های مکتب اتریش به این سوال با پاسخ دیگر اقتصاددان‌ها متفاوت است. اتریشی‌ها اعتقاد دارند که دستکاری پول و اعتبار به وسیله بانک مرکزی و دستکاری…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مکتب اقتصاد اتریش

⭕️ بنیانگذار مکتب اتریش، کارل منگر بود. قبل از تدریس در دانشگاه، کارل منگر روزنامه‌نگار بود. به عنوان یک روزنامه‌نگار او فهمید که میان واقعیت اقتصاد و آنچه در دانشگاه تدریس می‌شود، تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. این موضوع دلیلی شد تا او کتاب اصول علم اقتصاد را بنویسد و مکتب اتریش شکل بگیرد.

⭕️ تمرکز این مکتب بر مردم، انگیزه‌ها، محدودیت دانش و محیطی است که افراد در آن تصمیم می‌گیرند. منظور از محیط نهاد‌های قانونی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است. باقی مکاتب اقتصادی به اقتصاد به مانند یک ماشین نگاه می‌کردند اما مکتب اتریش به اقتصاد به مانند یک ساختار پیچیده، دائما در حال تغییر و در حال سازگاری نگاه می‌کرد. لودویگ فون میزس و فردریش فون هایک از چهره‌های شناخته شده این مکتب هستند.

✍️ فردای اقتصاد
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
⭕️ وقتی همه پیام رسان‌ها اطلاعات کاربرا رو میفروشن به دولت‌ها و یکی باهاشون همکاری نمیکنه...!
#FREEDUROV


🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌 در باب مزایای بحران!

🎯 @Signal99

🌀نگارنده این سطور می تواند نسل خود را چنین توصیف کند: نسلی که در «شرایط حساس کنونی» به دنیا آمد، در «شرایط حساس کنونی» زیست و احتمالا در «شرایط حساس کنونی» منقرض خواهد شد! آنچه که برای بقیه جوک است شاید برای ما خاطره باشد. انقدر به زندگی در بحران خو کرده ایم که آرامش را نمی توانیم تحمل کنیم! نیازی به گفتن ندارد ولی برای مثال همین امسال و ماجرای مهمترین نرخ اقتصاد (قیمت دلار) را ببینید؛ مطلقا برنامه ریزی برای آینده غیرممکن است و ما خوابزدگان هم کورمال کورمال دنبال اینکه امروز چه شده و فردا چه خواهد شد.

🌀اما ماجرا شاید خوبی هایی هم داشته باشد؛ آدم ها تا وقتی همه چیز درست کار می کند به جزئیات توجه نمی کنند ولی وقتی به مشکل می خورند تازه به فکر بررسی جدیتر موضوع می افتند. ما چکشمان را می زنیم تا وقتی میخ در چوب گیر کند و آن وقت است که بررسی می کنیم ماجرا چیست. چند روز پیش اتفاق جالبی افتاد، بخت برگشته ای در خیابان طالقانی رنگ نمای ساختمان خود را به صورتی تغییر داد؛ رنگی نامتعارف که البته در تضاد کامل با ساختمان های تیره و رنگ و رو رفته مجاورش بود. در کشورهای دیگر احتمالا کسی خیلی توجهی به این ماجرا نمی کرد، در انجاها قوانینی هست و عرف رایجی که کل ماجرا را به یک کار اداری ساده تبدیل می کند اما در ایران ماجرا متفاوت است. بانویی معمارباشی شروع کرد به انتقاد که چه وضعی است مگر شهر صاحب ندارد که هر کس هر رنگی دلش خواست به نمای خانه بزند؟ هویت بصری و موزون بودن شهر چه می شود و ... کسانی هم از شهرداری پیگیر شدند که مالک رنگ را تغییر دهد. از این طرف صدای عده ای بلند شد که خوبیت ندارد گشت ارشاد رنگ نما تشکیل دهید، به شما چه مربوط که طرف چه رنگی به ساختمانش می زند! مگر جان و مال دیگری را به خطر می اندازد؟ چهاردیواری اختیاری و ....

🌀 تا همین لحظه این بحث با شدت و حدت ادامه دارد و طرفین با استفاده از انواع ابزارهای نظری و عملی! می خواهند همدیگر را قانع کنند که درست می گویند. حرف از «حق به شهر» لوفور هست تا «نظم خودجوش» هایک و «حق مالکیت» لاک و البته ایده های چپ و راست و توتالیتر و ... بازار فحش هم داغ است. گشت ارشاد نمونه دیگری است و اینکه دولت چقدر حق دارد در پوشش مردم فضولی کند بحث داغی میان جوانترهاست، شبکه های اجتماعی و دسترسی به محتوای جهانی هم کار را ساده تر کرده است. خیلی چیزها که در جاهای دیگر کسی سراغش نمی رود در ایران محل بحث های جدی می شود که این البته اصلا بد نیست.

🌀 اما چه نتیجه ای می شود گرفت؟ بحران یعنی ایده های قبلی کار نمی کند پس باید ایده های جدید خلق کرد و صاحبان ایده ها با هم گفتگو کنند تا راهی برای بیرون آمدن از بحران خلق شود. می بینم برخی می گویند الان تئوری بافی به درد نمی خورد و باید به سراغ مردان اهل عمل رفت اما اجازه دهید بگویم از قضا امروز وقت تئوری بافی است! مشکل اصلی کشور و به طور خاص دولت جدید بی ایده بودن و تئوری نداشتن است. در چنین اوضاعی حتی خوش نیت ترین ها هم فقط منابع را هدر می دهند. توصیه اصلی در شرایط فعلی می تواند این باشد باید اجازه داد ایران تمام پتانسیل فکری خودش را فریاد بزند و گروه های مختلف صدایشان را به گوش بقیه برسانند؛ چیزی که سیاسیون بعید است زیربارش بروند. در جامعه بشری عقل کل نداریم و نسخه جادویی وجود ندارد، باید آدم ها با هم حرف بزنند تا شاید راهی برای مسائل مشترکشان پیدا شود. این برای مملکتی که دارد با سر به پرتگاه می رود دیگر انتخاب نیست ضرورت است، الله اعلم.

✍️امیرحسین خالقی
🔖 کانال سیگنال
🎯
@Signal99
سیگنال
🎥 مکتب اقتصاد اتریش ⭕️ بنیانگذار مکتب اتریش، کارل منگر بود. قبل از تدریس در دانشگاه، کارل منگر روزنامه‌نگار بود. به عنوان یک روزنامه‌نگار او فهمید که میان واقعیت اقتصاد و آنچه در دانشگاه تدریس می‌شود، تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. این موضوع دلیلی شد تا او کتاب…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥نقدی بر مداخله دولت در اقتصاد_ ایده‌های مکتب اتریش

🌀لودویگ فون میزس می‌گوید مداخله‌های دولت به نتایجی در خلاف با اهدافشان می‌رسند. اقتصاددان‌های مکتب اتریش استدلال کردند که سیاست‌مداران تمامی نتایج مداخله‌های خود را نمی‌دانند به همین دلیل یک مداخله با نیت خوب می‌تواند به نتایجی منجر شود که به ضرر کل جامعه است.

✍️ ویدئو از موسسه فریزر، ترجمه از فردای اقتصاد
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌از ۲۵ شرکت بزرگ جهان ، ۲۰ شرکت در آمریکا مدیریت می‌شود، یک شرکت در چین، یک شرکت در کره جنوبی، یک شرکت در اروپا، یک شرکت در تایوان و یک شرکت در عربستان .این بهترین تصویر است از اینکه در شاخص مهم مدیریت ثروت و قدرت در جهان، آمریکا اساسا در یک لیگ دیگر قرار دارد.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
📌 در پی دستگیری پاول دوروف، امارات قرارداد خرید ۸۰ فروند جنگنده از فرانسه را به حالت تعلیق درآورد

⭕️شیخ محمد بن راشد، حاکم دبی و نخست وزیر امارات اعلام کرد که دوروف شهروند امارات است و دستگیری وی ممکن است علاوه بر قرارداد خرید جنگنده‌ها دیگر قراردادهای تجاری از جمله حضور شرکت توتال در پروژه های این کشور را تحت الشعاع قرار دهد، حجم تجارت غیر نفتی امارات با فرانسه حدوداً ۱۰میلیارد دلار در سال است.

⭕️امارات متحده عربی که در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد به استعدادهای برتر از سرتاسر دنیا شهروندی این کشور را اعطاء می‌کند، اکنون اعلام کرده که اجازه نخواهد داد برنامه های این کشور برای جذب ستارگان، با این اقدام فرانسه دچار خلل گردد و همگان خواهند دید که در پرونده پاول دوروف هیچ فرقی میان وی و یک اماراتی عرب وجود نخواهد داشت.

🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
Forwarded from سیگنال
📌 اقتصاد کینزی چگونه فریبتان می‌دهد؟

🎯 @Signal99

🌀 در زمانه‌ای که بحران، افکار و اندیشه‌ها را به سوی کینز و دخالت‌های دولتی هرچه بیشتر در اقتصاد منحرف کرده است، پرداختن به مغالطه‌ها و مشکلات اقتصاد کینزی و تقیبح دخالت دولت، آن هم از زبان بزرگ‌ترین مخالف کینز پس از هایک، یعنی مورای روتبارد، بیش از پیش ضروری می‌نماید. گویی که روتبارد این متن را همین دیروز نگاشته است.

🌀 پنجاه سال پیش، بسیاری از مردم ایالات متحده آگاهی ناچیزی در مورد علم اقتصاد داشتند و اهمیت کمی برای آن قائل بودند. اما به هر حال آمریکاییان به اهمیت آزادی اقتصادی واقف بودند. این تعلق خاطر عموم مردم به آزادی اقتصادی را وجود اقتصاددانانی که به ابزار تئوریک مجهز بودند، تکمیل می‌کرد.

🌀‌ در حال حاضر به نظر می‌رسد که علم اقتصاد، اصلی‌ترین مساله آمریکا و جهان است. روزنامه‌ها و مجلات از بحث‌های پیچیده راجع به بودجه، دستمزدها و قیمت‌ها، وام‌های خارجی و تولید مملو است. اقتصاددانان نیز هر چه بیشتر باعث سردرگمی مردم می شوند. از یک سو پروفسور X، می‌گوید که فلان طرح اقتصادی می‌تواند به حل مشکلات اقتصادی منجر شود، از طرف دیگر پروفسور Y، ادعا می‌کند که این طرح بی‌معنی و مهمل است.

🌀 با این وجود مکتب فکری کینزی موفق شده است نظر اکثر اقتصاددانان را به خود جلب کند. اقتصاد کینزی ریشه‌های عمیقی در تفکرات مرکانتیلیستی و قرون وسطی دارد، اما با افتخار، خود را اقتصادی مدرن معرفی می‌کند که می‌تواند نوشدارویی برای درمان مشکلات اقتصادی به دنیا عرضه کند. کینزی‌ها ادعا می‌کنند که توانسته‌اند عاملی را که میزان اشتغال را در هر زمان مفروضی تعیین می‌کند «کشف کنند». آنها می‌گویند که بیکاری را می‌توان از طریق افزایش مخارج دولت و تورم را با استفاده از ابزارهای مالیاتی از بین برد. جالب است که کینزی‌ها منتقدانشان را به «ارتجاع» و «کهنه پرستی» متهم و به این واقعیت (تلخ) که اقتصاددانان جوان عموما جذب مکتبشان شده‌اند، افتخار می‌کنند.

🌀 تفکر کینزی در طرح نیودیل، در بیانیه رییس‌جمهور ترومن و مشاوران اقتصادی وی، هنری والاس (معاون ترومن.م)، اتحادیه‌های کارگری، رسانه‌ها، دولت‌ها و برنامه‌های سازمان ملل و به طرز اعجاب آوری در میان «بازرگانان روشنفکر» عضو کمیته توسعه اقتصادی به وضوح تفکر غالب است. در مقابل بسیاری از شهروندان لیبرال، مجبورند سیاست‌های کینزی - به خصوص مداخله شدید دولت به بهانه کاهش بیکاری- را تحمل کنند. بدترین بعد این قضیه این است که حتی اقتصاددانان لیبرال، که عموما در این کشمکش‌ها صدایشان به جایی نمی‌رسد، واکنش مناسبی به تفکرات کینزی نشان نداده‌اند.

🌀اقتصاددانان لیبرال تنها برنامه‌های سیاسی کینزی‌ها را مورد انتقاد قرار می‌دادند و به تئوری اقتصادی پشت این برنامه‌ها کاری نداشتند. در نتیجه این ادعا که سیاست‌های کینزی می‌توانند ما را به اشتغال کامل برسانند، با هیچ پاسخ درخوری مواجه نشد. ادامه در لینک زیر...

نویسنده: مورای روتبارد* / ترجمه: مریم کاظمی،روشنک آذر افشار
🔖 کانال سیگنال
🎯 @Signal99
2024/10/02 00:31:49
Back to Top
HTML Embed Code: