Telegram Web
خبر اندوهبار درگذشت استاد گرانقدر و فرهیخته، زنده یاد جناب آقای دکتر پرویز مالک نژاد از اساتید محترم  گروه میکروب شناسی دانشکده پزشکی  تهران  موجب تأثر و تألم فراوان گردید . ایشان استادی فرزانه و انسانی وارسته و متواضع بودند که در دوران پربار خدمات صادقانه خویش  همواره با روحیه ای وصف ناپذیر ،شاد و انگیزه بخش  نه تنها به تعلیم و تربیت بسیاری از دانشجویان رشته ها و مقاطع مختلف  این مرز و بوم همت نمودند بلکه همیشه بادلی مهربان و پاک و صمیمانه  راه گشای تمامی همکاران دانشگاهی  و دانشجویان بودند. 
بی تردید فقدان این دانشمند و پژوهشگر و انسان برجسته برای تمام جامعه علمی و دانشگاهی کشور آن چنان سنگین و  جبران ناپذیر است که حتی کلام را یارای آن نیست که بتواند تسلایی باشد بر غم بزرگ از دست دادن چنین

انسان‌های بزرگوار و  روشنایی بخش 

پس تنها همین می ماند
که از صمیم قلب در گذشت آن استاد بزرگوار را به خانواده محترم ایشان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور و تمامی دانشجویان  تسلیت عرض نماییم.
بی شک نام و یاد ایشان در خاطره ها خواهد ماند.

#روابط_عمومی_جابک
jabak.ir
💀🔴دیابت مرگ خاموش شناخته شده است 🔴💀

این اپیدمی خاموشی است که سال گذشته حدود 6.7 میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست داد - بیشتر از کل تعداد مرگ و میر ثبت شده در اثر کووید-19 از زمان شروع همه‌گیری. دیابت در حال پیشرفت است و کارشناسان پیش بینی می کنند که از هر 10 نفر ما یک نفر تا سال 2045 تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

بر اساس آخرین داده های فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) تخمین زده می شود که در حال حاضر حدود 537 میلیون نفر با دیابت زندگی می کنند و این رقم تا سال 2045 به بیش از 780 میلیون نفر خواهد رسید. این بیماری در حال حاضر یکی از 10 علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.

سازمان جهانی بهداشت روز جهانی دیابت را با درخواست اقدام فوری برای در دسترس قرار دادن انسولین - تنها درمان دیابت - در سراسر جهان و به‌روزرسانی دستورالعمل‌های خود برای تولید انسولین، گرامی داشت.

🥼🔬 @sinram 🔬🥼

https://www.tgoop.com/joinchat-BU1C4D9mLFgBhuKud11wsA
مطالعات اخیر نشان میدهد که مصرف شیر گاو در زنان پس از یائسگی نوعی سرطان سینه تحریک شده توسط استروژن، به نام سرطان سینه گیرنده استروژن مثبت را ایجاد می‌کنند.
این مطالعات تنها می‌توانند نتیجه گیری کنند که بین مصرف شیر و سرطان سینه ارتباط وجود دارد اما نمی‌توانند ثابت کنند که نوشیدن شیر باعث سرطان می‌شود.
بنابراین چقدر شیر به عنوان عامل این نوع سرطان سینه مهم است؟

شیر گاو به طور طبیعی حاوی محرک‌هایی برای رشد و تقسیم سلولی است. این محرک‌ها سطح یک فاکتور رشد به نام IGF1 در بدن را بالا می‌برند. مطالعات نشان می‌دهد که افزایش سطح IGF1 به شدت در افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نقش دارد.

🥼🔬 @sinram 🥼🔬

https://www.tgoop.com/joinchat-BU1C4D9mLFgBhuKud11wsA
Forwarded from عکس نگار
💄📚سرطان سینه و مواد شیمیائی لوازم آرایشی- بهداشتی :

سرطان سینه دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان (پس از سرطان ریه) در زنان در دنیاست.
میانگین خطر ابتلا به سرطان سینه در یک دوره از زندگی یک زن حدود 13 درصد است.

📌مقالات کاملا تائید میکنند که قرار گرفتن در معرض محیطی با مواد شیمیایی، مانند مواد شیمیایی مخل غدد درون ریز (EDCs)، به توسعه سرطان سینه کمک می کند.

📌پارابن ها گروهی از مواد شیمیایی مخل غدد درون ریز ها هستند که معمولا در محصولات مراقبت شخصی، غذاها و داروها یافت می شوند. قرار گرفتن سیستمیک در معرض پارابن ها با شناسایی همه جا پارابن ها در نمونه های خون و ادرار انسان تایید شده است.

اگرچه شواهد حاصل از مطالعات آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک مرتبط با قرار گرفتن در معرض پارابن با سرطان سینه محدود است، شواهد فعلی نشان می‌دهد که پارابن‌ها ممکن است به طور منفی با برخی از اهداف غدد درون ریز و درون‌ریز مرتبط با سرطان سینه تداخل داشته باشند.

📌 تاکنون، بیشتر مطالعات بر روی اثرات یک پارابن و اثرات تعدیل کننده مستقیم بر گیرنده های استروژن یا گیرنده آندروژن در شرایط آزمایشگاهی متمرکز شده اند.
مطالعات اخیر نشان داده است که پارابن ها می توانند آنزیم های تبدیل کننده استروژن موضعی، 17β-هیدروکسی استروئید دهیدروژناز 1 و 2 را تعدیل کنند و سطح استروژن موضعی را افزایش دهند.

📌همچنین، پارابن‌ها می‌توانند با مسیر گیرنده ۲ فاکتور رشد اپیدرمی انسانی (HER2) تداخل داشته باشند و با سیگنال‌دهی ER برای افزایش بیان c-Myc پروانکوژن در سلول‌های سرطان سینه ER+/HER2+ کار کنند.

🥼🔬 @sinram 🥼🔬

https://www.tgoop.com/joinchat-BU1C4D9mLFgBhuKud11wsA
📢آخرین روز ثبت نام بیمه درمان تکمیلی دانا📢📢

❇️ آخرین فرصت برای ثبت نام بیمه درمان تکمیلی اعضای انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و پرسنل محترم آزمایشگاه های سراسر کشور

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام با شماره تلفن ذیل تماس حاصل فرمایید.

📲 خانم نقی زاده ۰۹۳۳۵۸۵۲۶۲۸
Forwarded from عکس نگار
🔴‍ برای پیشگیری از ابتلا به HPV چه کنیم؟

بهترین راهکارهای تایید شده‌ای که می‌توانید برای پیشگیری از ابتلا به HPV استفاده کنید عبارت هستند از:

1. تزریق واکسن: واکسن اچ پی وی گارداسیل 9 (HPV Gardasil 9) از فرد در برابر انواع HPV که باعث اکثر موارد سرطان دهانه رحم و همچنین سرطان‌های مقعد، واژن، فرج، آلت تناسلی و اوروفارنکس مرتبط با HPV، سرطان‌های کام نرم، قاعده زبان و لوزه‌ها می‌شوند، محافظت می‌کند. گارداسیل 9 همچنین از افراد در برابر بیشتر زگیل‌های تناسلی محافظت می‌کند. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند که همه نوجوانان در سن 11 یا 12 سالگی، قبل از قرار گرفتن در معرض گونه‌های مقاربتی HPV واکسینه شوند. با این حال باید بدانید که این واکسن برای همه افراد سنین 9 تا 45 سال تایید شده است. CDC همچنین توصیه می‌کند که نوجوانان و بزرگسالان تا سن 26 سال اگر تمام دوزهای توصیه شده واکسن را در سنین پایین‌تر دریافت نکرده‌اند، واکسینه شوند.

2. پرهیز از روابط جنسی: تنها راه 100 درصدی موثر در جلوگیری از انتقال HPV پرهیز از هرگونه تماس جنسی از جمله رابطه جنسی دهانی، مقعدی و واژینال است. اگر در یک رابطه متعهد نیستید، اگر در یک رابطه هستید اما برای داشتن رابطه جنسی آماده نیستید یا به هر دلیل دیگری، بهتر است تصمیم بگیرید که از رابطه جنسی خودداری کنید. گرچه برای بسیاری از بزرگسالان این پرهیز ممکن نیست.

🥼🔬 @sinram 🥼🔬

3. از سنین پایین شروع به رابطه جنسی نکنید: هر چه در زمان شروع رابطه جنسی جوان‌تر باشید، در صورت قرار گرفتن در معرض ویروس، خطر ابتلا به عفونت HPV بیشتر می‌شود. گروه سنی با بیشترین شیوع عفونت با HPV 15، تا 25 سال تخمین زده شده است. هیچ راهی برای اطمینان از اینکه یک شریک جنسی (به ویژه شریکی که از نظر جنسی باتجربه و حرفه‌ای است) به HPV مبتلا است یا خیر وجود ندارد. اگر قرار است در سنین پایین رابطه جنسی داشته باشید، بهترین راه برای محافظت از خود این است که ابتدا واکسینه شوید. واکسن HPV در دو یا سه دوز، معمولاً طی 6 تا 12 ماه تجویز می‌شود. همچنین می توانید با استفاده از کاندوم از ابتدا تا انتها در طول هر برخورد جنسی، خطر ابتلا به HPV را کاهش دهید. در حالت ایده آل، شما و شریک زندگیتان باید در مورد سابقه جنسی خود با یکدیگر صادق باشید. اما به خاطر داشته باشید که هر کسی می‌تواند HPV داشته باشد و آن را به شریک خود منتقل کند، حتی اگر هیچ علامت یا نشانه‌ای از عفونت نداشته باشد.

4. در هر سنی که هستید، تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید: یکی دیگر از استراتژی‌های پیشگیری از ابتلا به HPV محدود کردن تعداد شرکای جنسی است. هر چه تعداد شرکای جنسی بیشتر باشد، احتمال بیشتری برای تماس با HPV خواهید داشت؛ اما حتی اگر یک پارتنر داشته باشید که در معرض HPV قرار گرفته باشد برای آلوده کردن شما کافی است.

🥼🔬 @sinram 🥼🔬

https://www.tgoop.com/joinchat-BU1C4D9mLFgBhuKud11wsA
🌹🌹🎺🎺🎺🎺🎺
خبر خوش به جامعه آزمایشگاهی کشور
بعد از سالها پیگیری و انتظار
#تقویم رسمی کشور
نام #آزمایشگاهیان کشور را در دل خود جای داد

تبریک #روز_آزمایشگاهیان
به پیشگاه شما همکاران آزمایشگاهی
و جامعه #علوم_آزمایشگاهی کشور

#روابط_عمومی_جابک
janak.ir
با تبریک مجدد به جامعه آزمایشگاهی
تصویب و ابلاغ روز آزمایشگاهیان درتقویم کشور
حمایت از دکتر پزشکیان 1.pdf
108.4 KB
'حمایت شخصیت های جامعه پزشکی از دکتر پزشکیان
مکاتبه جامعه آزمایشگاهیان بالینی کشور با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در حمایت از دکتر ظفرقندی
https://www.instagram.com/sinyad_medical?utm_source=qr&igsh=MW1temtiNmN0djN0Zw==


📚🔬 جدیدترین و بروز ترین مطالب دنیای آزمایشگاهی و پزشکی را در پیج اینستاگرام فوق میتونید دنبال کنید 🔬📚


🔬🥼 @sinram 🔬🥼

https://www.tgoop.com/joinchat-BU1C4D9mLFgBhuKud11wsA
🔴افزایش افسردگی پس از پاندمی کووید
می‌خوام بگم حال دلت رو طوری کوک کنی که هیچ چیز نتونه اونو ناکوک کنه .

#کووید
#افسردگی
#پاندمی_کرونا
#واکسن
https://www.instagram.com/reel/C4BLNI1osmo/?igsh=N2x4dnpkZDR6OWZ1
😭💊💉🔬
گریه کردن نوزادان در حین خونگیری و تاثیرات آن بر آزمایشات خون مانند،گلبول سفید ، کورتیزول و آهن 💉🩹

مطمئناً دیدن گریه نوزاد در طول آزمایش خون دشوار است و از نظر عاطفی هم برای کودک و هم برای مراقبانش چالش برانگیز است. استرس و ناراحتی مرتبط با آزمایش خون گاهی اوقات می تواند باعث گریه نوزادان شود، اما باید به خاطر داشت که این ناراحتی معمولا موقتی است و انجام آزمایش برای سلامت و تندرستی آنها ضروری است.

#آزمایشگاه
#آنکولوژی
#تشخیص
#درمان
#علمی_پزشکی
https://www.instagram.com/reel/C_SZoYeuUXx/?igsh=MXV6c2N6d3A0ZncxNg==
💊🔬در اینجا اطلاعات خلاصه ای در مورد مولتیپل میلوما رو براتون میگذارم :

1) تعریف: مولتیپل میلوما نوعی سرطان خون است که بر سلول های پلاسما اثر می گذارد، نوعی گلبول سفید که آنتی بادی تولید می کند.

2) علائم: علائم می تواند شامل درد استخوان، ضعف، خستگی، عفونت های مکرر و مشکلات کلیوی باشد.

3) عوامل خطر: عوامل خطر مولتیپل میلوما شامل سن، جنسیت (در مردان شایع تر است)، نژاد (در آمریکایی های آفریقایی تبار شایع تر است) و سابقه خانوادگی این بیماری.

4) تشخیص: تشخیص معمولاً از طریق ترکیبی از آزمایش‌های خون، بیوپسی مغز استخوان و مطالعات تصویربرداری انجام می‌شود.

5) درمان: گزینه های درمانی شامل شیمی درمانی، درمان هدفمند، ایمونوتراپی، پیوند سلول های بنیادی و پرتودرمانی است.

6) پیش آگهی: پیش آگهی مولتیپل میلوما در سال های اخیر به دلیل پیشرفت در درمان بهبود یافته است، اما همچنان یک بیماری صعب العلاج محسوب می شود. تشخیص زودهنگام و درمان می تواند به بهبود نتایج کمک کند.

#درمان
#علم
#شیمی درمانی
#آنکولوژی
#آزمایشگاه
https://www.instagram.com/reel/C_gHc4-pS2F/?igsh=ajMyNGFxeGo0cGR0
🧘🔬💊

در مورد یوگا و پتانسیل آن برای کاهش خطر سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی بیشتر بدانیم :

* برخی از مطالعات نشان داده اند که تمرین منظم یوگا ممکن است به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، مانند سرطان سینه و پروستات کمک کند، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است.

* یوگا همچنین ممکن است با کاهش استرس، خستگی، درد و اضطراب به بهبود علائم و کیفیت زندگی بیماران سرطانی که تحت درمان هستند کمک کند.

* برخی از حرکات یوگا و تمرینات تنفسی ممکن است به تحریک سیستم ایمنی و ارتقای سلامت و تندرستی کلی کمک کند.

* بسیاری از مراکز درمانی سرطان و بیمارستان ها کلاس های یوگا یا برنامه های درمانی را به طور خاص برای بیماران سرطانی طراحی شده ارائه می دهند.

* توجه به این نکته مهم است که اگرچه یوگا ممکن است فواید بالقوه ای برای پیشگیری و درمان سرطان داشته باشد، اما نباید به عنوان جایگزینی برای مراقبت های پزشکی مرسوم استفاده شود. بیماران باید همیشه قبل از شروع تمرین یوگا با پزشک خود مشورت کنند.

#سرطان
#آنکولوژی
#درمان
#یوگا
#تشخیص
https://www.instagram.com/reel/C_jFGQlJgbL/?igsh=ZjV4YzF4OGY4M3Nh
🔬🥼🩺
آشنایی با هپاتیت خود ایمن (بدن علیه خود)

هپاتیت خودایمنی (AIH) وضعیتی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به کبد حمله می کند. LKM1 (آنتی بادی میکروزومی کبد-کلیه نوع 1) یک آزمایش خون است که می تواند برای تشخیص AIH، به ویژه AIH نوع 2 استفاده شود.
این آزمایش سطح آنتی بادی های LKM1 را در خون اندازه گیری می کند که توسط سیستم ایمنی تولید می شود و می تواند نشان دهنده پاسخ خود ایمنی علیه کبد باشد. اگر آزمایش مثبت باشد، ممکن است به تایید تشخیص AIH و راهنمایی گزینه های درمانی کمک کند. توجه به این نکته مهم است که آزمایشات دیگری نیز ممکن است برای تأیید تشخیص مورد نیاز باشد و AIH باید توسط یک پزشک متخصص واجد شرایط مدیریت شود.

#آژمایشگاه
#علوم_آزمایشگاهی
#درمان
#آزمایش_خون
#هپاتیت
https://www.instagram.com/p/C_1XVKFJCqh/?igsh=Y3J4YTU0aWowYTht
😊☺️🔬🥼
خجالت یک احساس پیچیده است که می تواند تحت تأثیر چندین هورمون مختلف و انتقال دهنده های عصبی در بدن قرار گیرد. با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که هورمون کورتیزول ممکن است در تجربه خجالت نقش داشته باشد.

کورتیزول یک هورمون استرس است که توسط غدد فوق کلیوی در پاسخ به تهدیدات یا چالش های درک شده ترشح می شود. در موقعیت های اجتماعی، کورتیزول می تواند در پاسخ به احساس اضطراب اجتماعی یا عصبی بودن ترشح شود و ممکن است به احساس خجالت یا شرم کمک کند.

به عنوان مثال، یک مطالعه منتشر شده در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی نشان داد که افرادی که طرد اجتماعی را تجربه کردند در مقایسه با افرادی که طرد شدن را تجربه نکردند، سطوح بالاتری از کورتیزول در بزاق خود داشتند. این نشان می دهد که کورتیزول ممکن است در پاسخ بدن به استرس های اجتماعی و تجربه احساسات منفی مانند خجالت دخیل باشد.

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که خجالت یک احساس پیچیده است که می تواند تحت تأثیر هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند اکسی توسین، سروتونین و دوپامین نیز قرار گیرد.

#علم
#علوم_پزشکی
#سلامتی
#علوم_آزمایشگاهی
#پزشکی
#هورمون
#تراپی
https://www.instagram.com/reel/DACHSmvJulu/?igsh=MXJlNjR2eWd2NzByaA==
🔬🥼
میکروب شناسی رشته فریبنده ای است که در اعماق پیچیدگی های دنیای میکروسکوپی فرو می رود و اسرار کوچک ترین موجوداتی را که در بدن ما و محیط اطراف ما ساکن هستند، آشکار می کند. بدن انسان یک اکوسیستم جذاب است که تریلیون‌ها میکروارگانیسم را در خود جای داده است که نقش مهمی در حفظ سلامت و تندرستی ما دارند.

یکی از جنبه های ضروری این دنیای میکروبی درون ما، ارتباط آن با مایعات مختلفی است که در بدن ما جریان دارند، مانند جزر و مد اقیانوس. این مایعات به عنوان وسیله ای برای انتقال مواد مغذی، مواد زائد و میکروارگانیسم ها عمل می کنند. به عنوان مثال، جریان خون اکسیژن و مواد مغذی را به سلول‌های ما حمل می‌کند، در حالی که مواد زائد و میکروارگانیسم‌ها را نیز منتقل می‌کند تا از بین بروند.

#علم
#علمی_پزشکی
#میکروبیولوژی
#درمان
#تشخیص_بیماری
#علوم_آزمایشگاهی
#میکروب
#مایعات_بدن
https://www.instagram.com/reel/DBY-hNjpAya/?igsh=MTJxM3Nib2R2amFy
⭕️🔔 #اطلاعیه 2 🔔⭕️

💠 فراخوان دوم شانزدهمین #کنگره بین المللی #آزمایشگاه و #بالین

📚پذیرش #مقالات:
تا 15 آبانماه سال 1403

🔰 با امتیاز #بازآموزی

♻️همراهتان هستیم در:

👈 وبسایت https://isacl.congressapp.ir/
👈 اینستاگرام https://www.instagram.com/isaclcongress/
👈 تلگرام www.tgoop.com/isaclcongress
👈 آپارات https://www.aparat.com/isacl_congress

🌺🌺🌺همراهمان باشید🌺🌺🌺
2024/11/19 18:57:04
Back to Top
HTML Embed Code: