Telegram Web
📌نگاهی به جایگاه زن در اندیشه و سیره امام راحل/ صاحب کرامت و تمدن‌ساز

🔹امام خمینی (رضوان‌الله‌علیه) در روزگاری که زن مسلمان در حاشیه‌ نگاه‌ها و ساختارها قرار داشت، با نگاهی برخاسته از متن دین و آگاه به اقتضائات زمانه، کرامت زن را بازتعریف کرد.

🔹«زن» را به جای آن که موجودی منفعل بازتعریف کند،‌ عنصری فعال، تمدن‌ساز و صاحب نقش در همه عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی مطرح نمود. و زن را نه تنها مادر و همسر، بلکه کنشگری توانمند، فعال معرفی نمود؛ انسانی که باید در تمامی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی، از خانواده تا میدان سیاست، علم، فرهنگ و حتی دیپلماسی، نقش‌آفرین و مؤثر باشد.

نگاه امام (رحمةالله‌علیه) به زن، نه شعاری آرمانی، بلکه راهبردی تحول‌ساز بود که در متن انقلاب اسلامی به شکلی واقعی و تاریخی جلوه‌گر شد.

هرچند پایه و ریشه نگاه و اندیشه امام (رحمةالله‌علیه) به زن، برگرفته از مبانی فقهی و دینی بود، اما همزمان بر فهمی عمیق از اقتضائات زمانه و نیازهای جامعه نیز متکی بود؛ ایشان با صدایی رسا اعلام کردند که زن باید در سرنوشت جامعه خویش، دخالت کند و با حفظ ارزش‌های اسلامی، در متن تحولات قرار گیرد.

انتخاب روز ولادت حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) به عنوان «روز زن» نیز نمادی از همین نگاه است. امام (رحمةالله‌علیه) حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) را «نمونه انسان» و «یک زن به دنیا آمد که تمام هویت انسانی در او جلوه‌گر است» توصیف کردند؛ زنی که در اوج مظلومیت عصر جاهلیت، شکوه انسان کامل را تجسم بخشید و شایسته‌ترین الگو برای زنان در تمام اعصار است.

امام خمینی (رحمةالله‌علیه) باور داشتند که «زنان در عصر ما ثابت کردند که همدوش مردان بلکه مقدم بر آنانند» و فرمودند «ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان و خرد و کلان در صحنه‌های فرهنگی و اقتصادی و نظامی حاضر، و همدوش مردان یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.» این سخنان بازتابی دقیق از باور به زنان و واقعیتی تاریخی و اجتماعی از حضور آنها در همه عرصه‌ها بود که در جریان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به روشنی نمایان شد.

در سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، حضور پررنگ و پرشور زنان در مبارزات مردمی، نقشی تعیین‌کننده در پیشبرد اهداف آن داشت. زنانی که تا پیش از آن، بسیاری‌شان در حاشیه جامعه قرار داشتند، ناگهان به خط مقدم راهپیمایی‌ها، تظاهرات خیابانی، فعالیت‌های روشنگرانه‌ی پیوستند و با شجاعتی کم‌نظیر، در کنار مردان به مقابله با طاغوت پرداختند.

در سال‌های دفاع مقدس، زنان نه‌تنها پشتیبان مردان مبارز خود بودند و مسئولیت خانه را به عهده گرفتند، بلکه خود پیشگام شدند؛ با حضور فعال در پشت جبهه‌ها، تهیه و ارسال کمک‌های مردمی، پرستاری از مجروحان، پشتیبانی از خانواده‌های شهدا، جانبازان و رزمندگان، نقش‌آفرینی گسترده‌ای داشتند. آنان در تشکیل گروه‌های امدادی، سازماندهی تدارکات جنگ، و حتی در مواردی، حضور مستقیم در مناطق جنگی برای ارائه خدمات امدادی و فرهنگی نقش‌آفرینی کردند.

بسیاری از این بانوان، همسران و مادران شهدا بودند که در اوج غم، ایستادگی و ایمان را معنا کردند و با روحیه‌بخشی به دیگران، ستون‌های استوار جامعه جنگ‌زده شدند. امام خمینی (رحمةالله‌علیه) با نگاهی ستایش‌گر به این مجاهدت‌ها، بارها عظمت روحی و معنوی زنان رزمنده و پشتیبان جبهه را مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: « عظمت روحانی این صحنه و ارزش انسانی و نغمه‌های الهی آنان را نویسندگان، شاعران، گویندگان، نقاشان، هنرپیشگان، عارفان، فیلسوفان، فقیهان و هر کس را که شماها فرض کنید، نمی‌توانند بیان و یا ترسیم کنند». این تعبیر، نه فقط از شدت تأثر و تحسین امام نسبت به این حضور حکایت دارد، بلکه نشانه‌ای است از درک عمیق ایشان از نقش بی‌بدیل زن مسلمان در تحولات اجتماعی و تاریخی.

در نگاه امام راحل، این حضور زنانه، نه یک امر حاشیه‌ای و نه موقت و اضطراری بود، بلکه ریشه در هویتی الهی و رسالتی تاریخی داشت. زن مسلمان انقلابی، نه تنها شریک مرد در جهاد و مقاومت بود، بلکه خود جلودار و پرچمدار عرصه‌هایی شد که آینده انقلاب را تضمین کرد. این باور، زمینه‌ساز شکل‌گیری نسل جدیدی از زنان اندیشمند، فداکار و مسئولیت‌پذیر شد که تا امروز نیز پرچم‌دار ارزش‌های انقلاب و اسلام در عرصه‌های گوناگون هستند.

از نظر امام خمینی (رحمةالله‌علیه)، «زن مساوی مرد است، زن مانند مرد آزاد است که سرنوشت و فعالیت‌های خود را انتخاب کند.»

امام (رحمةالله‌علیه) زنان را به مشارکت در «مقدرات اساسی مملکت» و «شرکت در رفراندوم و انتخابات » تشویق می‌کردند. ایشان زن را «عضو مؤثر جامعه» می‌دانستند که باید در « حکومت اسلامی مسئولیت‌هایی را به عهده بگیرد.».
👍17👌21
صبح ایران
📌نگاهی به جایگاه زن در اندیشه و سیره امام راحل/ صاحب کرامت و تمدن‌ساز 🔹امام خمینی (رضوان‌الله‌علیه) در روزگاری که زن مسلمان در حاشیه‌ نگاه‌ها و ساختارها قرار داشت، با نگاهی برخاسته از متن دین و آگاه به اقتضائات زمانه، کرامت زن را بازتعریف کرد. 🔹«زن» را به…
🔹باور ایشان این بود که «زنان از نظر اسلام نقش حساسی در بنای جامعه اسلامی دارند و اسلام زن را تا حدی ارتقا می‌دهد که او بتواند مقام انسانی خود را در جامعه باز یابد و از حد شیء بودن بیرون بیاید و متناسب با چنین رشدی، می‌تواند در ساختمان حکومت اسلامی مسئولیتهایی را به عهده بگیرد.» امام(رحمةالله‌علیه) در بیانات مختلف خود به «نقش بانوان در صحنه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و حتی دفاعی» تأکید داشتند.

شاید یکی از بارزترین و علنی‌ترین مصادیق اعتماد امام خمینی(رحمةالله‌علیه) به توانمندی‌های زنان در بالاترین سطوح مسئولیت‌پذیری، اعزام خانم مرضیه دباغ (مرضیه حدیدچی) در کنار آیت‌الله جوادی آملی برای رساندن پیام تاریخی امام به میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در سال ۱۳۶۷ باشد. این اقدام، نه یک استثنا، بلکه مصداقی از اعتماد راهبردی امام به توانمندی‌های فکری، سیاسی و دیپلماتیک زنان مسلمان بود. اعزام یک زن انقلابی که خود سابقه مبارزاتی و زندان در دوران ستم‌شاهی را داشت، در کنار یک چهره برجسته مرد، آن‌هم در حساس‌ترین سطح دیپلماسی خارجی نظام، گویای آن است که امام حضور زن در موقعیت‌های عالی تصمیم‌سازی را منافی با شریعت نمی‌دانستند، بلکه آن را مصداقی از تکامل فقه اجتماعی اسلامی تلقی می‌کردند. این تصمیم، پیامی قوی به جهان بود که انقلاب اسلامی جایگاه ویژه‌ای برای زنان قائل است و آنها را از صحنه فعالیت‌های مهم اجتماعی و سیاسی کنار نمی‌گذارد، بلکه ظرفیت‌های آنان را در سطح بین‌المللی نیز به رسمیت می‌شناسد.

نگاه نوآورانه و در عین حال ریشه‌دار امام خمینی (رحمةالله‌علیه) به زن، صرفاً در کلام و نظریات باقی نمی‌ماند، بلکه در سیره عملی و فتاوای ایشان به روشنی تجلی یافته و راهگشای تحولات عمیقی در جایگاه زنان در جامعه اسلامی ایران شده است. صحت شرط وکالت در طلاق از سوی زوجه، ضمن عقد نکاح گامی بلند در جهت عدالت و توازن حقوق خانوادگی بود، که بی شک یکی از این مصادیق است. در فقه اسلامی، حق طلاق اصولاً در اختیار مرد است.

این موضوع در طول تاریخ، گاه به ابزاری برای تضییع حقوق زنان تبدیل می‌شد و مشکلاتی را برای آنان در زندگی مشترک ایجاد می‌کرد. اما امام خمینی(رحمةالله‌علیه)، با اتکا به مبانی محکم فقهی و با دغدغه‌مندی نسبت به رعایت عدالت در روابط خانوادگی، راه حلی شرعی و عملی را مطرح کردند که گام بلندی در جهت توانمندسازی زنان در این حوزه بود.

امام(رحمةالله‌علیه)فرمودند: «برای زنان، شارع مقدس راه سهلی معین فرموده که خودشان زمام طلاق را به دست بگیرند، به این معنا که در ضمن عقد نکاح اگر شرط کنند که وکیل باشند در طلاق، یا بطور مطلق یا به طور مشروط... در این صورت هیچ اشکالی برای خانم‌ها پیش نمی‌آید، و می‌توانند خود را طلاق دهند.» این تأکید امام، افزون بر پشتوانه فقهی، برآمده از دغدغه‌مندی ایشان نسبت به ضرورت ایجاد توازن در حقوق زوجین بود. ارائه چنین توصیه‌ای در زمانه‌ای که بسیاری حتی از بیان آن ابا داشتند، نشانه‌ای از دیدگاه والای علمی و فقهی امام(رحمةالله‌علیه) در مواجهه با مسائل روز و حل مشکلات شرعی مبتلا به جامعه بود. این رویکرد موجب شد که «شروط ضمن عقد» در سند ازدواج، به مسیری قانونی و شرعی برای تضمین حقوق زنان تبدیل شود.

ایشان نه تنها بر کرامت انسانی و مشارکت مسئولانه زنان تأکید داشتند، بلکه با اجتهادی پویا و ارائه رهنمودهای عملی، زمینه را برای حضور فعال و مؤثر زنان در تمامی عرصه‌های جامعه، از کانون خانواده تا بالاترین سطوح علمی، سیاسی و دیپلماتیک، با حفظ موازین اسلامی فراهم ساختند. امروز آنچه در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، علمی و مدیریتی از نقش‌آفرینی گسترده زنان در جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌کنیم، استمرار همان اندیشه راهبردی امام خمینی (رحمةالله‌علیه) است؛ اندیشه‌ای که با هدایت‌های و حمایت‌های راهگشای مقام معظم رهبری، تقویت، ترویج و ارتقا یافته و همچنان الهام‌بخش حرکت زنان مسلمان است.(خبرگزاری ج.ا)


✍️زهرا بهروز آذر (معاون زن و خانواده ریاست‌جمهوری)


🇮🇷منتظران صبح ایران فردا

تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام


💠@sobh_iran
16👍5
📌مخالفت جدی فراکسیون زنان و خانواده مجلس به طرح یک جانبه و یک سونگرانه اصلاح ‎مهریه با ۲۴ ایراد اساسی

🔹دکتر فاطمه محمدبیگی (نماینده جبهه صبح ایران) و رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در تازه‌ترین پیام های خود با اشاره به ارسال نامه رسمی فراکسیون زنان و خانواده مجلس به دکتر قالیباف و نمایندگان مجلس در واکنش به طرح اصلاح قانون مهریه بر لزوم اصلاحات جدی آن تاکید کرد و چنین نوشت:

🔹در فراکسیون زنان و خانواده با ارسال نامه‌ای رسمی به رئیس مجلس و نمایندگان ۲۴ ایراد اساسی، شرعی و حقوقی از طرح به اصطلاح اصلاح قانون ‎مهریه را مطرح و ۳۷ پیشنهاد اصلاحی ارائه کردیم

🔹هدف ما حمایت از حقوق بانوان و خانواده، جلوگیری از تضعیف جایگاه شرعی و قانونی مهریه و بازگشتن مهریه به ریل اصلی آن است.

🔹مخالفت جدی خود را در ‎فراکسیون زنان و خانواده مجلس نسبت به طرح یک جانبه و یک سونگرانه اصلاح ‎مهریه اعلام کرده و خواهان بازنگری جدی در ابعاد فقهی، حقوقی، اقتصادی و اجتماعی آن هستیم. زیر بار تضییع حقوق متقابل اعضای خانواده نمی‌رویم. این طرح باید اساساً اصلاح شود، نه تصویب!

🔹طرح اصلاح قانون ‎مهریه مغایر با اصول فقهی، شرعی و قانونی است!
راه‌حل حمایت از مردان ناتوان از پرداخت مهریه، محدود کردن حقوق زنان نیست. باید دنبال راهکارهای واقعی بود، نه پاک کردن صورت مسئله و تضعیف جایگاه زنان که منجر به افزایش دعاوی خانوادگی، کاهش امنیت اقتصادی بانوان و افزایش طلاق می‌شود.


منبع



🇮🇷منتظران صبح ایران فردا

تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام


💠@sobh_iran
👎33👍103
صبح ایران
Video
📌واکنش نمایندگان محترم جبهه صبح ایران به سخنان اخیر عبدالناصر همتی وزیر پیشین اقتصاد که گفته نمایندگان در ازای عدم استیضاح خواسته‌هایی از وی داشتند که او قادر به اجابت آن نبوده است

🔹️خانم فاطمه محمدبیگی نماینده محترم مردم قزوین و جبهه صبح ایران: این مدیر بی‌تدبیر، چون هیچ دفاعی از خرابکاری‌های اقتصادی خود ندارد، با اتهام‌زنی، دروغ‌بستن و افترا به نمایندگان مجلس، در تلاش است به کثیف‌ترین شکل ممکن خود را تطهیر کند. غافل از اینکه سال‌ها غبار بی‌تدبیری و لکه‌های سیاه ننگ گرانی، تورم رکوردشکن و رکود اقتصادی را نمی‌توان با دستمال کثیف پاک کرد.

🔹️آقای همتی؛ شما مردم را به خاک سیاه نشاندید، جوان‌ها و خانواده‌ها را ناامید کردید و اینک به همه منتخبان ملت دروغ می‌بندید! بدانید قاطبه نمایندگان مجلس با صداقت، درستی و براساس شواهد، تحقیقات، نظارت میدانی و مدارک مستدل به ناکارآمدی شما رسیدند. ما از ابتدا مخالف شما بودیم، زیرا سوابقتان را دقیق بررسی کرده بودیم و به همین دلیل کفایت شما را برای وزارت رد کردیم و در جلسه رأی اعتماد به شما رأی ندادیم. متأسفانه، ظاهراً شما دیواری کوتاه‌تر از نمایندگان ملت پیدا نکرده‌اید.


👈#نمایندگان_جبهه_صبح_ایران



🇮🇷منتظران صبح ایران فردا

تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام


💠@sobh_iran
👍29👎1
👈بسته خبری



📌آقای سیدمحمود نبویان (نماینده محترم جبهه صبح ایران) و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست خبری-تحلیلی بررسی فواید صنعت هسته‌ای


🔹آمریکا یکی از خریداران جدی تولیدات ایران است

🔹در برجام هر کاری به ما گفتند ما انجام دادیم

🔹روحانی گفت که ما بیش از آنچه آمریکایی‌ها از ما خواستند انجام دادیم

🔹سوختی که آمریکا قبل از انقلاب به صنعت هسته‌ای می‌داد ۹۳درصد بود اما الان سر غنی‌سازی ۶۰درصد با ما مخالف است

🔹آقای ظریف و روحانی هر وقت وارد کار مذاکرات هسته‌ای شدند ما غنی‌سازی را تعطیل کردیم!

🔹روایت یک عضو مذاکره آمریکایی از بدعهدی‌های آمریکا در قضیه آزادسازی گروگان‌های آمریکایی در لبنان

🔹آمریکا هیچ‌وقت تحریم‌ها را رفع نخواهد کرد

🔹رئیس‌جمهور و وزیر خارجه پذیرفتند که مذاکره یکی از ده کار وزارت خارجه است

🔹ظریف اسنپ‌بک را نقطه قوت برجام می‌دانست



🇮🇷منتظران صبح ایران فردا

تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام


💠@sobh_iran
👍246
👈بسته خبری



📌آقای امیرحسین ثابتی (نماینده محترم جبهه صبح ایران) و نماینده مردم تهران در مجلس در نشست خبری-تحلیلی بررسی فواید صنعت هسته‌ای


🔹دعوای زمان قاجار در نگاه به غرب همچنان وجود دارد / صادق زیباکلام سال ۱۳۸۵ سفت و سخت از ترکمنچای و گلستان هم دفاع می‌کرد!

🔹اگر هسته‌ای پر هزینه است چرا هند و پاکستان انرژی هسته‌ای دارند

🔹اگر توافقی انجام نشود حتما مقصرش آمریکایی‌ها هستند

🔹یکی از تلخ‌ترین روزهای عمرم دیدن رآکتور اراک بود

🔹رابطه ما با آمریکا عشق یک طرفه است / در دوران مختلف آماده بودیم امتیاز بدهیم اما آمریکا بد عهدی کرد

🔹۷۰درصد مشکلات ما به‌خاطر سیاست‌های غلط دولت‌هاست

🔹نظر ما در برابر بانک آینده انحلال است نه ادغام!



🇮🇷منتظران صبح ایران فردا

تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام


💠@sobh_iran
47👍5👏4👎1
2025/07/14 22:19:16
Back to Top
HTML Embed Code: