Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
421 - Telegram Web
Telegram Web
نامه‌های انجمن علمی باستان‌شناسی خطاب به رییس شورای شهر تهران، معاون استاندار و فرماندار ری درباره پروژه «بام ری» و دخل و تصرف غیرقانونی در عرصه تاریخی ری
چهارشنبه, 29 ژانویه, 2025

انجمن علمی باستان‌شناسی ایران در نامه‌هایی به رییس شورای شهر تهران و معاون استاندار و فرماندار ری، درباره عواقب و پیامدهای جبران‌ناپذیر پروژه «بام ری» در آثار ثبت ملّی ری از جمله کوه نقاره‌خانه و گورستان تاریخی زیرین ری هشدار داد.
Forwarded from میراث‌ باشی
🔺نامه‌های انجمن علمی باستان‌شناسی خطاب به رییس شورای شهر تهران، معاون استاندار و فرماندار ری درباره پروژه «بام ری» و دخل و تصرف غیرقانونی در عرصه تاریخی ری

🔸انجمن علمی باستان‌شناسی ایران در نامه‌هایی به رییس شورای شهر تهران و معاون استاندار و فرماندار ری، درباره عواقب و پیامدهای جبران‌ناپذیر پروژه «بام ری» در آثار ثبت ملّی ری از جمله کوه نقاره‌خانه و گورستان تاریخی زیرین ری هشدار داد.

🔸شوربختانه از حدود یکصد سال گذشته به این سو، به ویژه با ساخت کارخانه سیمان در مجاورت این کهن‌شهر، نامهربانی فراوانی به این شهر تاریخی وارد آمده و تصمیم­‌های نادرست باعث شده تا موج بزرگی از تخریب­‌ها بر این شهر باستانی تحمیل شود! و خوشبختانه اخیراً مردم و مسئولان فرهنگ‌دوست این شهر در کنار پایگاه میراث ملّی ری، دست همت برآورده و اقدامات ارزنده­‌ای در احیاء عظمت و شکوه ری معمول داشته‌­اند که آخرین آنها می­‌تواند تلاش محسوس و تحسین‌برانگیز در راه تحقق ثبت جهانی آن باشد…

🔸با این توضیحات، انجمن علمی باستان‌شناسی ایران پس از رصد خبرهای مربوط به اقدامات نسنجیده و نابخردانه اخیر در مجموعه ارزشمند اثر ملّی «کوه نقاره‌­خانه و گورستان تاریخی زیرین ری»، نسبت به تخریب و دخل و تصرف گسترده غیرقانونی و غیرمجاز در این اثر ثبت ملّی به شماره «۲۰۳» در پروژه موسوم به «پارک گردشگری بام ری» که پیش از این با شکایت وزارت میراث فرهنگی کشور متوقف شده بود، نگرانی عمیق خود را اعلام می‌نماید و از مسئولین، نمایندگان، اعضاء شورای اسلامی شهر، شهردار و دیگر بزرگان فرهنگی دلسوز کشور درخواست می‌کند تا با همدلی و وفاق ملّی و در کنار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شکوه فرهنگی و تمدّنی ری به آن بازگردانده شود و زمینه بهره‌­مندی مردمان فرهنگ‌دوست ری و ایران از این حوزه فرهنگی و تمدّنی ایرانی را نه تنها برای ایرانیان بلکه همه مردمان فرهنگ‌دوست جهان فراهم نموده و زمینه ثبت جهانی آن به سرعت فراهم گردد.
https://tinyurl.com/299jjrtc

http://instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
سلام و عرض ادب خدمت اعضا محترم انجمن علمی باستان شناسی ایران. وقت همگی به خیر و نیکی.
جهت یادآوری:
مجمع عمومی سالانه انجمن علمی باستان شناسی ایران، روز شنبه آینده مورخ 13 بهمن ساعت 4 بعدازظهر در دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، طبقه چهارم، سالن علامه جعفری برگزار خواهد شد و انشاالله انتخابات برای تعیین هیأت مدیره پنجم انجمن نیز در همین مجمع به انجام خواهد رسید. بدین وسیله، از اعضاء محترم پیوستة انجمن برای حضور در مجمع دعوت می شود. اگر هر یک از اعضاء پیوسته، به هر دلیل، امکان حضور در مجمع را ندارند، میتوانند به یکی از حاضران در مجمع وکالت دهند تا از طرف فرد غایب در رأی گیری شرکت نماید. فرم وکالت نامه در پیوند زیر (انتهای صفحه) بارگذاری شده و قابل دانلود است. همچنین، اگر هر یک از عزیزان، تمایل دارند در انتخابات هیأت مدیره و بازرسی انجمن کاندید شوند، میتوانند با دانلود دو فرم در پیوند زیر، یعنی «فرم مشخصات کاندیداها» و «فرم اعلام کاندیداتوری» و تکمیل این دو فرم، کاندیداتوری خود را از طریق ایمیل soia.ravabet@gmail.com تا قبل از مجمع به انجمن اعلام کنند. ذکر این نکته ضروری است که بر اساس آیین نامه کمیسیون انجمن‌های وزارت علوم، از میان 5 عضو هیأت مدیره انجمن، دست کم 4 نفر باید عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی باشند و یک نفر می‌تواند از بخش‌های دولتی و خصوصی باشد. امیدواریم با حضور پرشمار اعضاء محترم، ضمن اخذ تصمیمات مؤثر برای آینده انجمن و باستان‌شناسی ایران، انتخاباتی پرشور برگزار شود و هیأت مدیره آینده، با اتکا به پشتیبانی و رأی اعضاء، پرقدرت تر و مثمرتر از گذشته، ایفای نقش نمایند. با سپاس فراوان
با سلام و احترام
مجمع عمومی سالانه انجمن، روز شنبه مورخ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ در محل دانشگاه تربیت مدرس با حضور ناظر و نماینده کمیسیون انجمن های علمی وزارت علوم برگزار شد.
ضمن عرض تبریک به دکتر کوروش محمدخانی، دکتر حامد وحدتی نسب، دکتر نگین میری، دکتر اردشیر جوانمردزاده و دکتر‌ مرتضی عطایی منتخبان هیات مدیره و دکتر محمد علیزاده سولا منتخب بازرسی انجمن، برای ایشان آرزوی سرفرازی در دوره جدید هیات مدیره انجمن (دوره پنجم) داریم.💐💐💐💐
Forwarded from اندیشه حکمت (حسین عسکری)
🔹بنیاد ایران شناسی، مسئولیت سنگین و راه درشت و مسیر دشوار

یادداشت دکتر حکمت اله ملاصالحی (استاد دانشگاه تهران و عضو هیأت امنای بنیاد ایران شناسی) به مناسبت انتصاب دکتر علی اکبر صالحی به ریاست بنیاد ایران شناسی

«بنیاد ایران شناسی» هم به نام هم به صفت، ایران شناسی است. بنیاد شناخت ایران است و شناساندن ایران به علاقه مندان به شناخت ایران. شناختن و شناساندن ایران در مفهوم کلان و جامع آن. ایران تاریخی، فرهنگی، مدنی و معنوی. ایران فرهنگ و فکر و حکمت و هنر و خِرد و فلسفه و عرفان و اشراق و شعر و ادب و دیانت و معنویت. ایرانِ تاریخ، فرهنگ، جامعه و جهانی غنی و پرمایه از مواریث فرهنگی و مآثر تاریخی و مشاهیر و مفاخر نامدار.

این ها همه نه مداهنه است نه مبالغه نه لقلقه زبان و نه فروختن فخر به این و آن. اعتراف به  واقعت است و یادآوری و به یاد داشتن و به خاطر سپردن و پاسداشتن میراثی که بر آن تکیه زده ایم و به این یا آن نحو در موقعیت تاریخی که در آن قرار گرفته ایم؛ تاثیر نهاده و تاثیر می نهد. به طرز اجتناب ناپذیر هم تاثیر می نهد.

به ویژه ایرانی که اینک یکی از حساس و دشوارترین برهه های تاریخش را از سر می گذراند. ایرانی که در قلب خاورمیانه نبویِ سرنوشت ساز و تاثیرگذار بر تاریخ، فرهنگ، جامعه و جهان بشری ما همچنان با قامتی بلند ایستاده است.

ما ایرانیان اگر در سرزمین گرینلند و آلاسکا و جزیره های قناری و شیسل، زاده شده بودیم؛ این چنین فشار سنگین تاریخ را بر شانه خود احساس نمی کردیم. چه کنیم که اینجا ایران است و قلب خاورمیانه نبوی است و مدیترانه شرقیِ به غایت تاثیرگذار بر تاریخ، فرهنگ، جامعه و جهان بشری و تاثیرپذیر از تحولات تاریخی و خیزش ها و ریزش های سیاسی و فکری و فرهنگی و مدنی و معنوی که در بیرون مرزها و منطقه های جامعه و جهان ما رخ داده است. رخدادها و تحولات تاریخی را با خط کش و تراز عمر کوتاه خود، اندازه گرفتن و تراز کردن، همان قدر خطرناک است که با قامت کوتاه خط کش زمان ناپایدار تاریخی، فراتاریخ را به اندازه درآوردن و فروکاستن ابدیت و دریافت های ژرف و تجریه های زیسته روحانی و باطنی انسان به تاریخ و زمان تاریخی، خطرخیز و مغالطه بیز و مغالطه ها را دامن می زند.

جهان ایرانی، جهانِ غنی و پرمایه از میراث تجربه های  زیسته ژرف روحانی و معنوی و آن سویی است. دست بنیاد ایران شناسی و ایران شناسان پر از چنین میراثی است. میراثی که ما را به بازخوانی فرامی خواند. بازخوانی ریشه ای و سرچشمه ای و بنیادین.

انتصاب آقای دکتر علی اکبر صالحی را به ریاست بنیاد ایران شناسی به فال نیک می گیریم. دعا می کنیم؛ بار مسئولیت خطیری را که بر شانه می گیرند و راه درشت و دشواری که پیشارو دارند؛ با موفقیت به مقصد برسانند.

۱۴۰۳/۱۲/۱۴ هجری خورشیدی

@andishehekmat
عید نوروز بر همه باستان‌شناسان، همراهان و محافظان میراث این مرز و بوم فرخنده باد.
انجمن علمی باستان‌شناسی ایران
پیام تسلیت انجمن علمی باستان شناسی ایران در پی درگذشت زنده یاد مصطفی شریفی، باستان شناس و مدیر مجموعه میراث جهانی باغ عباس آباد بهشهر

https://soia.org.ir/%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%86%d8%b4%d8%af%d9%87/9291
با نهایت تأسف و تأثر، انجمن علمی باستان‌شناسی ایران درگذشت نابهنگام زنده یاد مصطفی شریفی، باستان‌شناس شریف و با اخلاق و مدیر دلسوز پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد بهشهر، را تسلیت می‌گوید. ایشان در سن ۳۷ سالگی و پس از دو هفته بستری در بیمارستان به دلیل سانحه رانندگی، در روز ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ دار فانی را وداع گفتند. شریفی با تعهد و دلسوزی مثال‌زدنی، نقش بسزایی در حفاظت و مدیریت پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد بهشهر ایفا کرد. در سال‌های اخیر، باغ عباس‌آباد با چالش‌های متعددی مواجه بود، از جمله طرح الحاق این باغ به حریم شهری بهشهر که می‌توانست تهدیدی جدی برای این میراث جهانی باشد. با پیگیری‌ها و تلاش‌های مستمر مصطفی شریفی و همکارانشان، شورای عالی معماری و شهرسازی در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ مصوبه قبلی خود را لغو و عرصه باغ عباس‌آباد را از حریم شهر بهشهر خارج کرد. انجمن علمی باستان‌شناسی ایران، ضمن ابراز همدردی عمیق با خانواده، دوستان و جامعه باستان شناسی کشور، فقدان این پژوهشگر متعهد را ضایعه‌ای بزرگ برای میراث فرهنگی ایران می‌داند. یاد و خاطره این باستان‌شناس و همکار شریف همواره در دل‌های ما زنده خواهد ماند.
https://www.durham.ac.uk/departments/academic/archaeology/research/archaeology-research-projects/rewriting-world-archaeology-middle-east/
دانشگاه دورهام با حمایت مجله آنتیکوئیتی Antiquity یک دوره ۱۲ ماهه به صورت رایگان برای محققان جوان باستان‌شناسی از کشورهای خاورنزدیک تدارک دیده که در طی دوره شرکت‌کنندکان زیر نظر استادان راهنما و در قالب کارگاه‌ها و جلسات‌ آنلاین برگزار می‌شود مهارت‌ها و دانش لازم را برای انتشار دستاوردهای پژوهشی خود آموخته و آن را به صورت عملی بروی موضوع پژوهش خود تمرین می‌کنند. دوره شامل یک کارگاه حضوری به میزبانی British Institute at Ankara در آنکارا در ماه دسامبر ۲۰۲۵ نیز خواهد بود. در پایان دوره شرکت‌کنندگان مقالات خود را که در طی این دوره اماده کرده‌اند برای انتشار به مجلات معتبر ارسال خواهند کرد.

ارسال درخواست به صورت آنلاین و از طریق لینک معرفی شده در این وبگاه و مهلت ارسال درخواست تا ۱۴ آوریل است.
برای اطلاع از جزییات و روند ارسال درخواست و مدارک لازم نیز فایل‌های راهنما در همین لینک را ملاحظه نمایید.

هزینه شرکت در کارگاه حضوری توسط برگزارکنندگان پرداخت می‌شود.
برای متقاضیان ایرانی تا ۲۰ آوریل امکان درخواست تمدید شده است.

چنانچه به مهلت اولیه نمی رسید، لطفا با این ایمیل مکاتبه کنید و اطلاع بدین از ایران هستین:
rwa-middle-east@durham.ac.uk
📷 گزارش تصویری نشست هم اندیشی؛
راه کارهای جلوگیری از حفاری های غیر مجاز و قاچاق اشیاء عتیقه
 
🗓 دوشنبه 8 اردیبهشت 1404

🏡 سالن حافظ

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔
@iranianhht
2025/07/14 04:48:27
Back to Top
HTML Embed Code: