Telegram Web
🛑از حوالی ساعت ۱۰:۳۰ یکشنبه ۱۱ اردیبهشت، تجمع معلمان در اعتراض به دستمزد پایین فرهنگیان، عدم اجرای قانون رتبه‌بندی و همسان‌سازی دستمزد بازنشستگان، در بسیاری از شهرهای کشور شکل گرفته است. حضور آن‌ها گسترده و پر شکوه است. آن‌ها همچنین به بازداشت معلمان معترض بوده و در شعارهایشان خواستار آزادی آن‌ها هستند. امروز معلمان نشان دادند که حضورشان را نمی‌توان با تهدید و ارعاب، با باتوم و وحشت از بین برد. آن‌ها برای حق خود، برای زندگی خود امروز به خیابان آمده‌اند.

🔺بخشی از شهرهایی که معلمان در آن تجمع کردند به شرح زیر است:
کرمانشاه
سقز
شیراز
نورآباد
خمینی‌شهر
البرز
یزد
اراک
اصفهان
بوشهر
دهدشت
دلفان
رشت
اردبیل
ایذه
سنندج
تبریز
یاسوج
قزوین و ...
@srahkar
🔴 تربیت سرباز ولایت
☑️ دستور کار جدید آموزش و پرورش


🔵 اخیرا ویدئوهایی دست به دست می‌شود که در جریان آن دانش‌آموزان در شهرهای مختلف و با پوشش‌‌های باب میل حاکمیتی (از چادر تا چفیه) سرودی را اجرا می‌کنند که «سلام فرمانده» نام دارد. محتوای سرود چنان‌که از نام آن پیداست ابراز ارادت دانش‌آموزان است به امام زمان، علی خامنه‌ای و قاسم سلیمانی. دانش‌آموزان اعلام می‌کنند که علی‌رغم سن و سال‌شان قادرند که سرباز ولایت باشند و همچون قاسم سلیمانی جان‌شان را فدای خامنه‌ای کنند.

🟤 این البته چیز جدیدی نیست و در دهه‌ی شصت نیز دانش‌آموزان به جبهه‌های جنگ فراخوانده می‌شدند تا گوشت‌های دم توپ جنگی شوند که بخشی از نقشه‌ی ایدئولوژیک و سرکوب رژیم بود. انواع و اقسام آموزش‌های مذهبی و مسابقات اجباری قرآن، همه و همه تجربیاتی است که بسیاری از آنانی که دوران دانش‌آموزی‌شان تحت حاکمیت جمهوری اسلامی تجربه کردند به خاطر دارند.

🟣 همین وضعیت به سبک و سیاق دیگری در دوران رژیم پهلوی برقرار بود و سرودهای شاهنشاهی و تکریم ایدئولوژی آریامهری بخشی از دستور کار آموزشی دانش‌آموزان بود.

🟠 این ژست‌های جدید ایدئولوژیک را باید در کنار تهدید معلمانِ مبارز و مطالبه‌گر به اخراج، احیای سرکوبگری‌هایی چون دستگیری روزه‌خواران، محدودیت‌های حجاب در دانشگاه‌ها و نیز بخشنامه برای پوشش کارمندان دید. حاکمیت با علم به اینکه قادر به اداره‌ی شرایط اقتصادی نیست و باید انتظار اعتراضات سراسری در این زمینه را بکشد، می‌کوشد با پیشروی‌های سرکوب‌گرانه در هر عرصه سایه‌ی ایدئولوژیک و کنترل‌گر خود را بر همه‌ی عرصه بگستراند تا شاید از این طریق توده‌های مردم از اعتراض و مطالبه‌گری ناامید گردند.

⚫️ راهکار سوسیالیستی در چنین هنگامه‌ی بسته‌ای آگاهی‌بخشی خانواده‌ها به دانش‌آموزان و نیز پیوستن سراسری به بدنه‌ی معلمان است. باید جنبش معلمان را فراگیر کرد تا رژیم گمان نکند تنها با یک قشر طرف است که با دستگیری کنشگران آن قادر است آهنگ اعتراض را خاموش کند.

#آموزش_ایدئولوژیک
#سلام_فرمانده

@srahkar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🛑دفاع شجاعانه ی معلم نمونه از همکاران زندانی و محروم خود : من زهرا عوض زاده نیستم من محمد حبیبی ام
@srahkar
استثمار بی‌ثبات‌کاران.pdf
1.2 MB
🔴 روایت‌های استثمار

کانال «سرخط» در اقدامی بی‌نظیر روایت‌هایی از استثمار کارگران بی‌ثبات‌کار در محیط‌های کاری مختلف (از شیرینی فروشی تا کافه و کتابفروشی) منتشر کرد که نشان می‌داد هر جا پای سرمایه وسط است، حتی اگر کتاب‌فروشی به ظاهر دگراندیش باشد، استثمار را پایانی نیست و حتی در برخی لحظات وضعیت تنه به تنه‌ی برده‌داری می‌زند.
خواندن این تجربیات باید ما را نسبت به اطرافمان بیش از پیش حساس کند و در زمانه‌ای که نیروهای کار جز در شکل «بی‌ثبات» و «موقتی» امکان کار ندارند، حرکت به سمت «سازماندهی» و «اتحاد» را بدل به دستور کار فوری صنفی-سیاسی‌مان کند.
ما این مجموعه‌ی تجربیات را به صورت یکجا در قالب یک فایل برای شما آماده کردیم.

#روایت_استثمار
#بی_ثبات‌کاری

@srahkar
شورش مرداد ۱۳۷۳ قزوین
شورش فروردین ۱۳۷۴ اسلامشهر
شورش خرداد ۱۳۷۱ کوی طلاب مشهد
شورش دی ماه ۹۶
شورش آبان ۹۸
شورش تیر ۱۳۹۹
شورش تیر ۱۴۰۰
شورش اردیبهشت ۱۴۰۱


رانه‌ی تمام این شورش‌ها برنامه‌های ریاضتی و فقیرسازی و قریب به اتفاقِ نیروهای حاضر در شورش‌ها، حاشیه‌نشینان، بیکاران، کارگران اخراجی، دست‌فروشان، کارگران فصلی، بوده و هستند. تمام این شورش‌ها از حاشيه‌های شهری و شهرهای بیش‌فقیر‌سازی‌شده آغاز شده‌اند و به دیگر شهرهای فوقِ محروم ( یا مانند شیراز به محلات فقیرنشین یک کلانشهر) تسری یافته‌اند.

کسانی‌که "شورش گرسنگان"، "جنبش تهیدستان شهری"، "خیزش حاشیه‌نشینان"، "قیام بی‌چیزان" و ... را تحقیرآمیز می‌دانند:

الف: مطالباتِ مادی و انضمامی ندارند و در سودایِ سفری انتزاعی به سوی آزادی هستند.

ب: برای فقیر، کارگر، گرسنه سوژگی قائل نیستند در حالی‌که فقیر می‌داند آزادی سیاسی بدون تحقق عدالت اقتصادی کشک است.

ج: نقدِ اقتصاد سیاسی را به عنوان بنیادین‌ترین کلید فهم و نیز رانه‌ی تحولات اجتماعی انکار می‌کنند و صرفا مشغول موج‌سواریِ روی گزاره‌های روبنایی هستند؛ مثلا میزان تمرکزشان رویِ یکی از هزاران یاوه‌ی استفراغ‌شده از حلقوم علم‌الهدی صدها برابر بیش‌تر از اعتصابات و تجمعات روزمره‌ی ده‌ها هزار کارگر در چهار گوشه‌ی ایران.

د: با وجودِ مخالفت با ایدئولوژی مذهبیِ جمهوری اسلامی، ایدئولوژی سوپرنئولبیرالیِ حکومت را صد در صد صحیح و آرمانی می‌دانند، قیام تهیدستان را به معنای در هم شکسته شدن هژمونی طبقه‌ی مسلط، به خطر افتادن منافع طبقاتی خود و در تحلیل نهایی مانع ستبر در مسیر پهن شدن فرش قرمز برای تحفه‌های بی‌خاصیتِ بورلی‌هیلزنشین می‌دانند.


✔️ گرسنه، ناآگاه نیست! گرسنه به میانجیِ شکمِ خالی، بی‌سرپناهی، بیکاری، کارگر شدن کودکان‌اش، فروخته شدن اعضای بدن‌اش، مصادره اجناش‌اش توسط شهرداری‌ها، نداشتن آب و نان و برق و ... مغز حاکمیت را هدف را هدف می‌گیرد.

مارکس در "نقد فلسفه حق هگل" گفت: "سلاحِ نقد نمی تواند جایِ نقدِ سلاح را بگیرد و نیروی مادی فقط با نیروی مادی بر می افتد". هم‌او و انگلس در ایدولوژی آلمانی فرق مواجه‌ی عینی با جهان مادی یا مواجهه‌ی فلسفه‌ورزانه‌ی عقلای قوم را به تفاوت " معاشقه جنسی و استمنا " تعبیر کردند.

کسانی‌که خیزشِ مادی تهیدستان و پتانسیلِ سازمان‌یابیِ آنان برای سرنگونی انقلابی طبقه‌ی حاکم را انکار میکنند، نه تنها صرفا در آرزوی جایگزین شدن با طبقه‌ی حاکم فعلی هستند بلکه رسیدن به قدرت سیاسی را در استمنا با نوستالژیِ مداخله‌ی نظامی-امپریالیستی در لیبی، افغانستان، عراق و یوگسلاوی تخیل می‌کنند.

بی‌برو برگرد این نیرو، دشمن قسم‌خورده‌ی همین معترض گرسنه‌ی کف خیابان است.


🔺 تاکید صدباره؛
" اتحاد همه با هم " کذب و استعمال‌کنندگان‌اش یا نادان‌اند یا شارلاتان. هیچ، مطلقا هیچ منافع مشترکی میان سوژه‌ی شورشی ایذه با تیک‌آبی کارمندِ رادیو جنگ سردی فردا وجود ندارد.

ما در یک قایق ننشسته‌ایم.


نه به جنگ مردمی
آری به جنگ طبقاتی


@Blackfishvoice
🔴 تهران هم بپا می‌خیزد اگر ...
🖊 نظری به خیزش دوباره‌ی مردمی علیه تورم و گرانی

☑️ بار دیگر صبر تمام شده‌ی مردم خود را در قامت اعتراضاتی در شهرهای فرودست نشان داد. قیمت‌های سرسام‌آور اقلام خوراکی روزمره‌ی مردم دیگر امکانی جز فریاد برآوردن پیش روی ایشان که جملگی مُزد بگیر و تحت انواع قراردادهای موقت هستند و یا مشغول انواع دستفروشی و کارهای سیاه، باقی نگذاشته است.

☑️ وضعیت اعتراضات به نحوی بود که رژیم، نیروهای سرکوبگر خویش را به سرعت در پایتخت بیرون ریخت و در میادین شهر مستقر کرد تا نمایش قدرت و ترس ارائه دهد. اما مسأله این است که معادلات سیاسی آتی نزاع مردم با حاکمیت دیگر به محوریت تهران رقم نخواهد خورد.

☑️ با افزایش هر دم فزاینده‌ی قیمت مسکن و بیرون رانده شدن عمده‌ی اجاره‌نشینان از تهران و کوچ به حاشیه‌ها یا به کلی خروج از تهران، منطق نئولیبرال سیاست شهری ناخواسته حاشیه‌هایی خشمگین و انقلابی می‌سازد که به این طرد شدگی پاسخی تهاجمی خواهند داد.

☑️ اینان کسب و کارشان می‌شود قیام و خیزش و انقلاب. آن دسته از راست‌هایی که می‌کوشند مبتنی بر ایدئولوژی آریایی استفاده از لفظ «گرسنگان» را برچسبی توهین‌آمیز به مردم معترض معرفی کنند، در واقع دارند تمایل طبقاتی‌شان را نشان می‌دهند که با گرسنگی و بی‌کاری نامأنوس‌اند و درصدداند از مردم فرودست، پیاده‌نظام‌هایی برای سلطنت‌طلبی مدنظرشان بیرون آورند. گرسنگان همان قدرت طبقاتی‌‌ای هستند که غارتگران‌شان را به خوبی می‌شناسند و می‌دانند کجا را باید تسخیر کرد.

📣 باری با هزاران قیام و خیزش بازهم گریزی از ضرورت سازماندهی نیست. وقتی امروز آگاهانه نام «گرسنگان» را فریبکارانه به اسم توهین به مردم انکار می‌کنند، فردای به قدرت رسیدن اصل گرسنگی و سیاست‌های راست‌گرایانه‌ی گرسنه‌ساز خویش را انکار می‌کنند. گرسنگان تنها در پرتو وجود سازمان و تشکیلات است که سرباز پیاده‌ی ایدئولوژی‌های فرادستان نخواهند شد.
بی‌شکلی توده‌ها در هنگامه‌ی انقلاب ۵۷ بود که اسلام‌گرایان را در پرتو حمایت‌های امپریالیسم آمریکا پیروز انقلاب کرد. امروز همین نقش از آن پهلوی است و باید مراقب بود که بی‌شکلی توده‌ها بدل به قدرت‌گیری اپوزیسیون سراسر وابسته به بلوک‌های قدرت ضدمردمی نشود.

ادامه مطلب در لینک زیر:
https://www.s-rahkar.org/2022/05/13/7672/


@srahkar
🔴 در برابر قدرت سازمان سرکوب و فریب دولتی، سازماندهی هوشمندانه، پیاپی و همه جانبه

🖊 دور و تسلسل چرخه دیکتاتوری


☑️ شیوه‌های سرکوب آنگاه اثربخشی نسبی پیدا می‌کند که از یک سو همراه با پراکندن معترضان و بی‌خبری ناشی از گرفتن ارتباط ازمردم، و از سوی دیگر با مسدود کردن امکان سازمان‌دهی در فضای مجازی و قطع اینترنت، میدان‌داری اعتراضات از مردم گرفته می‌شود وبه موازات آن شدت بخشیدن به تبلیغات رسانه‌ای در توجیه سیاست‌های سرکوب و ساختن انواع برنامه‌های اعتراف‌گیری و نسبت دادن مبارزات مردمی با بیگانه ادامه می‌یابد.

☑️ طرفداران ارتجاع سلطنتی این باور را دامن می‌زنند که یگانه جانشین مناسب برای شرایط کنونی برپایی دوباره سلطنت است! چرا که مردم بی‌رهبری و بدون پیروی از کاریزمای شناخته شده شاه به عنوان حلقه اتصال بین مردم، بدون پذیرش رهبری فرزند او در سراسر کشور قادر به پیروزی بر جمهوری اسلامی نیستند. آنها نیز با توجه به تنفر عمومی مردم نسبت به حکومت دینی و روحانیت شعار هایی را که ماهیت حکومت سرمایه‌دارانه‌ی کنونی را تنها با روحانیت بیان می‌کند استقبال می‌کنند و رسانه‌های وابسته به این جریان ارتجاعی شعار "توپ ، تانک ، فشفشه - آخوند باید گم بشه" بخشی از مردم را عمده می کنند تا شاید اصل نظام سیاسی _ اقتصادی سرمایه‌داری غارتگر از گزند تحولات انقلاب مردم مصون بماند.

☑️ مبارزه طبقاتی مبارزه مغزهاست. وقتی نان را از سفره‌ی زحمتکشان می‌ربایند اهدافی در پس آن نهفته است و آن هرچه مطیع‌تر ساختن نیروی کار برای بهره‌کشی از یک سو و غارت ثروت‌های ملی با به گمراهی کشانیدن مردم و سرگرم کردن آنها برای رفع نیازهای اولیه از طرف دیگر است. در حالیکه مردم تنها نان نمی‌خواهند، مردم نان و کار و آزادی و رفاه و آبادی برای خود و فرزندان‌شان را می‌خواهند. شورش گرسنگان شورش علیه بیداد و ستم و فقر و تبعیض و نابرابری است برای رهایی از هرنوع بهره‌کشی است برای آزادی بیان همه‌ی ناروایی هایی است که حاصل استقرار نظام سود و انباشت سرمایه است . پس اندیشه‌ی گرسنگان به نان محدود نخواهد ماند.



ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:

https://www.s-rahkar.org/2022/05/15/7697/

@srahkar
🛑به کجای این شب تیره بیاوریزم قبای ژنده یِ خود را؟! “تسلیت به آبادان و ایران”
حسین اکبری

🔺روزهای سخت و دهشتناکی بر ما مردم می‌گذرد. سالهاست قلم به دست می گیرم و می نویسم، آنچه را که نشاید و از آنچه باید! اما این روزها به سختی برای انتخاب موضوع با خودم می جنگم که چه را باید بنویسم از چه بگویم؟ که از درجه اهمیت بیشتری برخوردار باشد که دیگری را نیست؟ از کدام درد و غمی که بر جان مردمان ما افتاده و بر کدام ناروایی که این جامعه را فراگرفته است و به قول شاملو بزرگ:

«بر کدام جنازه زار می‌زند این ساز؟
بر کدام مُرده‌ی پنهان می‌گرید
این سازِ بی‌زمان؟»

🔺از کارگرانی که برای اعتراض به حداقل دستمزد مصوب؛ اما دریغ شده (به بهانه های واهی) از سفره آنان که اعتراض و اعتصاب می کنند و شماری از آنان بازداشت می‌شوند؟ یا بسیارانی دیگر از جمله کارگران شاغلی که قدرت فریادشان با وجود شوراها و انجمن های قانونی در گلویشان گره خورده و هر زمان باید انتظار انفجار فریادشان را داشت؟ و یا بازنشستگانی که دلخوش به چندرغاز افزایش مستمری افسون زدوبندهای کانون های بازنشستگی شده‌اند و چون برای اعتراض به خیابان آیند حرمت و کرامت آنها به دست مشتی جوان انیفورم پوش و لباس شخصی خدشه دار می‌شود و با دستگیری فله ای به بازداشتگاه‌ها اعزام می‌شوند و در آنجا نیر بی احترامی نسبت به آنان حد و مرزی نمیشناسد؟

🔺از ستمی که بر معلمان می‌رود و گروهی از آنان به‌خاطر ملاقات دو معلم از اتحادیه معلمان فرانسه، علیه‌شان پرونده سازی می‌شود و به حبس می افتند؟ از کارگرانی که آنها نیز به واسطه ی همین پرونده تحت تعقیب قرار می گیرند بازداشت میشوند و به زندان می افتند؟

🔺از مردم به جان آمده از گرانی و تورم و به اصطلاح جراحی بزرگ! سفره شان غارت می‌شود؟ از مردمی که در سراسر ایران در شهرهایی که حتی نامشان نیز بنا به محرومیت و تبعیض تا کنون شنیده نشده تا حاشیه نشین‌های کلان شهرها به جرم اعتراض به این یغمابری سفره های نان و تحمیل گرسنگی به فریاد درآمده‌اند و اعتراض آنها با گلوله های اشگ آور و ساچمه ای و هر وسیله ی سرکوب دیگری پاسخ داده شده است؟

🔺یا از آبادان زخمی و قربانی آوار فساد سیستماتیک فزون طلبی غارتگران؛ که درخیابان هایش جنازه می‌برند و هنوز دهها تن از مردم اش زیر آوار غولی به نام متروپل مدفون شده اند و دهها تن از کُشته‌گانش روی دست مردم مانده است؟

هیچ‌گاه نوشتن برایم تا این اندازه سخت و ناگوار نبوده است هم از این روی به تکرار غم نیما از او وام می‌گیرم که:

« وای بر من .
به کجای ِ این شب ِ تیره بیاویزم قبای ِ ژنده‌ی ِ خود را
تا کَشم از سینه‌ی ِ پر درد ِ خود بیرون
تیرهای ِ زهر را دلخون ؟
وای بر من !»

🔺این همه ستم‌بارگی از چه رو برپا شده‌است؟ این خاک را سراسر پستی و پلشتی و دروغ و ریاکاری گرفته است، آنسان که هوایش نیز قابل تنفس نیست که چشم تا چندین متر آنطرف تر را نیز قدرت دیدن نیست! با خودم می گویم خاک بر چشمانِ ‌ما پاشیده‌اند! سالهاست که خاک برچشمان‌ما پاشیده اند و حالا نه به استعاره که به راستی خاک بر چشمان می‌پاشند و خودشان هم از این پاشش خاک به هراس افتاده‌اند و جنبیدن هر برگی بر درخت را هم کار جاسوس و دشمن و معاند و فریب و فریب خورده و هرچه را قابلیت جرم انگاری میدانند، معرفی کنند تا شاید آن آرامشی را که انتظار دارند به دست آورند! این خودفریبی ویژه‌ی حکومت هایی است که از مردم بریده اند و جز به قدرت و سرمایه نمی اندیشند و دلبسته نیستند!

ادامه در لینک زیر:

https://www.s-rahkar.org/2022/05/26/7868/
منبع: وبلاگ کار در ایران

@srahkar
🔴 سازماندهی را باور کنیم


🟤 باید گفت که در قیاس با دی ماه ۱۳۹۶، جریان چپ تأثیرگذاری‌اش را تا حدی از دست داده است. زمانی که شعارهایی چون «نان، کار، آزدی، اداره شورایی» در فضای سیاسی پسادی سر داده می‌شد یا شعار «نه شاه می‌خوایم، نه ملا، فقط تشکیل شورا» طرح می‌شد، یک امر ایجابی و خطدهی مشخص در دستور کار بود.

🟢 برخی نیروهای چپ در تحولات پس از دی ماه ۹۶ بسیار سر ذوق آمدند و از پراتیک فرودستان در مقام پرولتاریای به‌پا خواسته راضی بودند. تداوم این خیزش‌ها با فاصله‌ی کمتر نسبت به گذشته و خلاقیت‌های در صحنه‌ی مردم حائز اهمیت شده است، اما چپ در مقام یک گفتمان هژمونی خود را به دست نیاورده است. هسته اصلی این هژمونی فهم عمومی از مسأله‌ی «ضرورت سازمان‌یابی» است.

🟠 سلطنت‌طلب‌ها مایل‌اند توده‌ی مردم امروز بی‌بهره از هر شکلی از سازماندهی باشند تا در فردای به کُرسی قدرت نشستن‌شان با توده‌ای سازمان‌نیافته روبرو باشند تا در مواجهه با تداوم وضع موجود به ارث رسیده از جمهوری اسلامی بتوانند متکی بر بازوی قهریه‌ی سرکوب، حکومت کنند.

⚫️ وقتی از سازماندهی صحبت می‌کنیم لزوما ارجاع‌مان به یک سازمان سیاسی که به شکل کلاسیک مردم را در اعتراضات رهبری می‌کند نیست، بلکه شبکه‌ای سازمانی را مدنظر داریم که در آن خیزش‌های توده‌ای توسط نیروهای مورد اعتماد مردمی و دارای سرمایه‌ی اجتماعی در میان آن‌ها در میدان عمل رهبری شده و این نیروهای مورد اعتماد در ارتباط و مبادله‌ی فکری با شبکه‌ای از فعالان سیاسی چپ هستند که حامل ایده‌های مبارزه طبقاتی‌اند و خود در دایره‌ی شمول هسته‌هایی سیاسی‌اند که یک منظومه‌ی نظری خاصی را دنبال می‌کنند.

📣📣 انقلاب کار توده هاست و زمان خاصی برای آن به سادگی متصور نیست؛ این بسیار مهم است که چطور باید این شبکه‌ی سازماندهی را برای فردای انقلاب حفظ کرد؟ زیرا حضور متشکل و آگاهانه و مداوم مساله اساسی و اصلی مردم و ضامن بازگشت ناپذیری دوران پیش از تغییرخواهد بود؛ چرا که ممکن است انواع و اقسام نیروهایی که به اسم مخالف جمهوری اسلامی بر سر کار بیایند و همین‌ سیاست‌های کثیف را با چاشنی آزادی‌های سیاسی و اجتماعی محدود ادامه‌دهند.

ادامه مطلب در لینک زیر:
https://www.s-rahkar.org/2022/05/28/7888/

@srahkar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🛑کارگران متروپل بدون برخورداری از قوانین بیمه ای و در نبود هیچگونه نظارت نهادهای مسئول اداره کار و بیمه به کار گرفته شدند
🔺محرومیت و بی حقوقی مطلق کارگرانی که سالها در «متروپل» کار کردند و تلی از خاک و آوار خانه ابدی شان شد.

@srahkar
تنگنای همبستگی.pdf
515.8 KB
🛑تنگنای همبستگی
نوشته: رضا جاسکی

🔺در این نوشته سعی می‌شود تا بر بعضی از نکات مورد اختلاف در برخورد با مسئله‌ی امپریالیسم تامل شود. نوشته حاضر به خاطر طولانی بودن به دو قسمت تقسیم شده است. قسمت اول آن به طرح چند موضوع در تئوری‌های مارکسیستی از امپریالیسم که موجب شکاف در جنبش کارگری شده است، می‌پردازد. قسمت دوم این نوشته به طور خیلی مختصر به بررسی تئوری‌های مختلف امپریالیسم در طی یک قرن گذشته خواهد پرداخت.

@srahkar
2025/07/13 12:49:13
Back to Top
HTML Embed Code: