Telegram Web
#فرآخوان #سوم #

                  ICBMB 2024

از استادان، دانشجویان و محققان گرانقدر برای شرکت و ارسال خلاصه مقالات در  هجدهمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین ­المللی بیوشیمی و بیولوژی مولکولی  دعوت به عمل می آید.

🎯🎯🎯محورهای تخصصی

بیوشیمی بالینی و تشخیص مولکولی
روشهای نوین  تشخیصی در آزمایشگاه تشخیص طبی
مدیریت در بخش بیوشیمی آزمایشگاه
تشخیص طبی
بیوشیمی سرطان
بیوشیمی تغذیه
بیوشیمی داروها
نانوبیوشیمی
بیولوژی مولکولی
بیوشیمی ساختارها
هوش مصنوعی در آزمایشگاه

🕰زمان برگزاری کنگره: ۲ الی ۴ آبان ۱۴۰۳
زمان شروع ارسال مقالات: ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
⌛️پایان مهلت ارسال مقالات: ۳۰ تیر ۱۴۰۳
📍مکان برگزاری: تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، مرکز همایش های بین المللی رازی


🌐Website: http://icbmb.ir/
🚀Telegram: https://www.tgoop.com/ICBMB
✉️Email: [email protected]
🖥Instagram: https://www.instagram.com/icbmb.ir?utm_source=qr&igsh=MThndXBlZDBlaGhsMA==
🔗Linkedin:http://www.linkedin.com/in/icbmb2024
⭕️ تصویربرداری حرارتی صورت؛ ابزاری برای تشخیص بیماری‌های متابولیک

محققان دریافتند که درجه حرارت در نواحی مختلف صورت با بیماری‌های مزمن مختلفی مانند دیابت و فشار خون بالا مرتبط است. برای مثال؛ بینی سردتر و گونه های گرم‌تر ممکن است نشانه‌ای از افزایش فشار خون باشد. این تفاوت‌های دما به‌راحتی با لمس خود فرد قابل درک نیستند، اما در عوض می‌توانند با استفاده از الگو‌های دمایی مشتق از هوش مصنوعی که به یک دوربین حرارتی و یک مدل آموزش داده‌شده نیاز دارند، شناسایی شوند.

🔻پیری یک فرآیند طبیعی است. اما این ابزار پتانسیل لازم را دارد که پیری سالم را ارتقا دهد و به مردم کمک کند تا بدون بیماری زندگی کنند.

🔻یک تیم تحقیقاتی قبلاً از ساختار سه‌بعدی صورت برای پیش‌بینی سن بیولوژیکی افراد استفاده کرده‌بود؛ به‌طوری‌ که نشان می‌داد بدن چقدر در حال پیر شدن است.
سن بیولوژیکی ارتباط نزدیکی با خطر ابتلا به بیماری‌ها از جمله؛ سرطان و دیابت دارد.
آن‌ها کنجکاو بودند که آیا سایر ویژگی‌های صورت، مانند دما، می‌تواند میزان پیری و وضعیت سلامتی را پیش‌بینی کند یا خیر.

🔸این تیم دمای صورت بیش از 2800 شرکت‌کننده چینی بین 21 تا 88 سال را تجزیه و تحلیل کردند. سپس، محققان از این اطلاعات برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کردند که می‌تواند سن حرارتی افراد را پیش‌بینی کند. آن‌ها چندین ناحیه کلیدی صورت را شناسایی کردند که دما به طور قابل‌توجهی با سن و سلامتی مرتبط بود، از جمله بینی، چشم‌ها و گونه‌ها.

🔸محققان دریافتند که دمای بینی با افزایش سن با سرعتی سریع‌تر از سایر قسمت‌های صورت کاهش می‌یابد، به این معنی که افرادی که بینی‌های گرم‌تری دارند، سن گرمایی کمتری دارند. در عین حال، دمای اطراف چشم با افزایش سن افزایش می‌یابد.

🔸این تیم همچنین دریافت که افراد مبتلا به اختلالات متابولیک مانند دیابت و بیماری کبد چرب، عموما دمای ناحیه چشم بالاتری نسبت به همتایان سالم خود در همان سن داشتند. افرادی که فشار خون بالایی داشتند نیز دمای گونه‌هایشان بالاتر بود.

🔸با تجزیه و تحلیل نمونه‌های خون شرکت کنندگان، مشخص شد که افزایش دمای اطراف چشم‌ها و گونه‌ها عمدتا به دلیل افزایش فعالیت‌های سلولی مرتبط با التهاب، مانند ترمیم DNA های آسیب دیده و مبارزه با عفونت‌ها بوده‌است.

🔸با توجه به این ارتباط، تیم شروع به آزمایش کرد که آیا ورزش می‌تواند بر سن حرارتی تأثیر بگذارد یا خیر. آنها از 23 شرکت کننده خواستند حداقل 800 بار در روز به مدت دو هفته طناب بزنند. در کمال تعجب، این شرکت کنندگان تنها پس از دو هفته ورزش، سن حرارتی خود را پنج سال کاهش دادند.

🔻در مرحله بعد، تیم می‌خواهد بررسی کند که آیا می‌توانند از تصویربرداری حرارتی صورت برای پیش‌بینی بیماری‌های دیگر مانند اختلالات خواب یا مشکلات قلبی عروقی استفاده کنند یا خیر.

با تحقیقات بیشتر، پزشکان روزی می‌توانند از این روش ساده و غیرتهاجمی استفاده کنند؛ زیرا پتانسیل قابل توجهی برای تشخیص زودهنگام بیماری و مداخله دارد.


گرد‌آورنده: مهدیه سورگی | دانشجوی پزشکی

🆔-------------------------🔹🔷🔹
@pazhouhan_mag
@srcbums
https://src.bums.ac.ir/نشریه-پژوهان

https://www.sciencedaily.com/releases/2024/07/240702135411.htm
⭕️چه چیزی باعث می‌شود میل خون خوردن در پشه ها تنظیم شود؟

براساس مطالعات، یک جفت هورمون به صورت پشت سرهم برای فعال‌کردن یا سرکوب میل پشه‌ها به خون کار می‌کنند.
🔻این یافته‌ها مکانیسم احتمالی را نشان می‌دهد که چه چیزی باعث جذب پشه‌ها به افراد و سایر حیوانات می‌شود، که تاکنون یک راز باقی مانده‌است.
ژن زو، حشره‌شناس، در موسسه جانورشناسی آکادمی علوم چین در پکن می گوید: این کشف می‌تواند اهداف آفت کش جدیدی را برای جلوگیری از تولید مثل‌پشه و انتقال بیماری فراهم کند.

🔹بیشتر گونه‌های ماده پشه از جمله Aedes aegypti، که ناقل ویروس‌های عامل که باعث تب دنگی، تب زرد و زیکا هستند؛ برای تخم‌هایشان از خون حیوانات تغذیه می‌کنند. اما به محض خوردن یک وعده غذایی خون، اشتهای آنها برای خون بسته می‌شود تا زمانی که تخم گذاری کنند.

🔹مایکل استرند حشره شناس دانشگاه جورجیا در آتن می‌خواست مکانیسمی را که این چرخه جذب را کنترل می‌کند؛ درک کند. او متوجه شد که سطح هورمون تولید شده در روده حشره به نام نوروپپتید F زمانی‌که پشه‌ها در جستجوی میزبان بودند افزایش یافت و پس از خوردن خون ناپدید شد. استرند می‌گوید: «این ما را برانگیخت تا ببینیم که آیا وجود این هورمون یک عامل محرک در جستجوی یک وعده غذایی خونی است یا خیر.»

🔹استرند به همراه همکارانش سلول‌های غدد درون‌ریز پشه، که هورمون‌هایی در دستگاه گوارش تولید می‌کنند؛ را تجزیه و تحلیل کردند.
همانطور که انتظار می‌رفت، سطح NPF قبل از اینکه پشه‌ها غذای خونی بخورند افزایش یافته و شش ساعت پس از تغذیه کاهش یافت و تمایلات پشه ها نسبت به انسان، با این نوسانات هورمونی مطابقت داشته‌است.

🔹در مرحله بعد، محققان ژن تولید کننده NPF را در پشه های ماده از بین بردند و دریافتند که تمایل آن‌ها را برای انسان کاهش یافته‌است. هنگامی که آن‌ها این هورمون را به این پشه های جهش یافته تزریق کردند، علاقه آنها را به انسان بازگردید ، اما تأثیر کمی بر پشه های حامل تخم داشت.

🔹این تیم همچنین دریافت که نورون‌های خاصی که به روده می‌رسند، هورمون دیگری به نام RYamide تولید می‌کنند که رفتار تغذیه در حشرات را تنظیم می‌کند.
همانطور که سطح NPF پس از یک وعده غذایی خون کاهش یافت، سطح RYamide افزایش یافت. در پشه‌های بدون تخم، تزریق RYamide سطح NPF آنها را کاهش داد و جذب آن‌ها به میزبان انسان را سرکوب کرد، در حالی‌که پشه‌های کنترل با سطوح هورمون طبیعی نسبت به انسان تمایل داشتند.
این نشان می‌دهد که NPF و RYamide با هم برای تحریک و سرکوب جذب میزبان در پشه ها کار می‌کنند.

استرند و همکارانش قصد دارند عوامل مولکولی دیگری را که در جذب میزبان نقش دارند را بررسی کنند تا تصویری کامل‌تر بسازند. استرند می‌گوید: «زندگی هرگز ساده نیست.»

گرد آورنده: علی میری | دانشجوی بهداشت عمومی

References:

1
2

🆔-------------------------🔹🔷🔹
@pazhouhan_mag
@srcbums
https://src.bums.ac.ir/نشریه-پژوهان
با عرض سلام و آرزوی سلامتی

دانشجویان و فرهیختگان‌گرامی؛
ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع)

بدین‌وسیله از شما دعوت به‌عمل می‌آید تا به جمع‌ما در “نشریهٔ‌ پژوهان”، با محوریت علمی-خبری بپیوندید.

📢نشریه پژوهان، دارای مقام اول در میان نشریات و رسانه‌های استان است
و با 9 سال سابقه زیر نظر “کمیتهٔ تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند”، در حیطه‌های متفاوتی چون؛ فناوری تکنولوژی، معرفی اپ و پادکست، اخبار روز، معرفی کتاب و مطالب علمی مختلف در حوزهٔ علوم پزشکی و سلامت به زبان‌های فارسی و انگلیسی، فعالیت دارد.

برای دسترسی به آخرین اخبار نشریه مارا‌ در کانال تلگرامی پژوهان دنبال کنید.

منتظر حضور گرم‌تان هستیم🤍
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی با همکاری گروه پزشکی مولکولی و کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار می کند:

نشست ژورنال کلاب هفتگی:
Application of next generation sequencing in mendelian disorders

سخنران: سرکار خانم ماندانا رستگار
دانشجوی دکتری پزشکی مولکولی

استاد راهنما: جناب اقای دکتر حسین دهقانی

زمان: یکشنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۳
ساعت: ۱۲
مکان برگزاری: سالن کنفرانس معاونت تحقیقات (سالن فجر)
🆔—–––––––––—🔸🔶🔸
@srcbums
src.bums.ac.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ آشنایی با علم‌ رباتیک

🎙گوینده: رضوان محمدی | دانشجوی دندان‌پزشکی

🔸با پژوهان همراه باشید.

🆔-------------------------🔹🔷🔹
@pazhouhan_mag
@srcbums
https://src.bums.ac.ir/نشریه-پژوهان
⭕️تاثیر تجویز ویتامین ‌C در درمان پنومونی‌ در ‌کودکان

🔻مطالعات زیادی در زمینهٔ‌ تاثیر عوامل آنتی‌اکسیدان ازقبیل ویتامین c بر بهبود و‌ پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر صورت گرفته‌است و با توجه به شیوع بالای پنومونی و مورتالیتی قابل‌توجه آن در کودکان، به‌خصوص در کشورهای کمتر توسعه‌یافته، درمان‌های کمکی پنومونی اهمیت دارد.

🔸پنومونی چیست؟
به التهاب پارانشیم ریه، پنومونی اطلاق می‌شود؛ که علت اصلی مورتالیتی کودکان زیر پنج سال در دنیا است و سالانه موجب ۹۲٠٠٠٠ مرگ می‌شود.
عمدهٔ موارد پنومونی توسط میکروارگانیسم‌ها اعم از باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌گردد؛ اما در مطالعات، عامل حدود یک‌سوم موارد پنومونی هنوز یافت نشده‌است.
تعیین علت پنومونی به‌علت مخاطره‌آمیز بودن نمونه‌گیری و دسترسی کمتر آن، معمولا ممکن نیست.

🔸به‌طور معمول، علائم و تظاهرات‌بالینی پنومونی شامل؛ درگیری سیستم تنفسی‌ فوقانی، رینیت و سرفه است.
در پنومونی، به‌خصوص نوع باکتریال آن، تب وجود دارد؛ همچنین تاکی‌پنه، شایع ترین یافتهٔ کلینیکی در پنومونی است.
درموارد شدید آن نیز، سیانوز و لتارژی به‌خصوص در کودکان و همینطور کراکل و ویز در سمع ریه دیده‌می‌شود.

🔸علاوه بر درمان آنتی‌بیوتیکی، درمان‌های نگهدارنده، نقش بسیار مهمی در درمان پنومونی کودکان بازی می‌کنند؛ که عبارتنداز:
اکسیژن، تغذیهٔ مناسب و مصرف ویتامین c

🔸ویتامین c یکی از ویتامین‌های ضروری بدن است؛ که امروزه ارتباط کمبود آن با عفونت‌های ریوی مورد توجه قرار گرفته‌است و برخی‌از پزشکان بر این باورند که تجویز ویتامین c می‌تواند در درمان پنومونی مفید باشد؛ چراکه یکی از نقش‌های آن در بدن، در سیستم ‌ایمنی به‌عنوان آنتی‌اکسیدان فیزیولوژیک است؛‌ که از سلول‌ها دربرابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند.
همچنین ویتامین c به‌عنوان کوفاکتور در بیوسنتز تعدادی‌از آنزیم‌های موثر در ساخت پروتئین‌هایی از قبیل کلاژن، نقش مهمی ایفا می‌کند.

با وجود پیش‌فرض‌های گفته‌شده، مطالعاتی انجام شده‌است که براساس برخی از آن‌ها، میان روند بیماری و تجویز ویتامین c ارتباط زیاد و چشم‌گیری وجود ندارد؛
پس شایسته‌است از مصرف بیش‌از حد درمان‌های کمکی و حمایتی از جمله؛ ویتامین‌ها، در درمان پنومونی جلوگیری شود.

گردآورنده: مبینا ارجمندی | دانشجوی پزشکی

References:

📔

🆔-------------------------🔹🔷🔹
@pazhouhan_mag
@srcbums
https://src.bums.ac.ir/نشریه-پژوهان
کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه کسب عنوان پژوهشگر برجسته دانشجویی در کشور- سه ماهه اول سال 1403 را به خانم فاطمه بحرینی (مقطع کارشناسی ارشد خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون) و خانواده محترمشان تبریک و برای نامبرده آرزوی توفیق روزافزون را خواستار شدند.
src.bums.ac.ir/ZVd3
🆔—–––––––––—🔸🔶🔸
@srcbums
src.bums.ac.ir
pajuhan24.pdf
9.3 MB
⭕️سال هشتم، شمارهٔ بیست و چهارم

🔸صاحب امتیاز: کمیتهٔ تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

🔸مدیر مسئول:
علی هرمزی

🔸سردبیر:
نیما دانشور

📋در این شماره، در بخش‌ فارسی و انگلیسی می‌خوانیم:

🔻مرهمی بر درد شیرین

🔻درون و بیرون

🔻رمزگشایی تعاملات بیومولکولی با Alphafold3

🔻Beyond the DNA

🔻Peto's paradox: Mutational clocks tick differently across species


📬منتظر نظرات و پیشنهادات ارزشمندتون هستیم!
🔸راه های ارتباطی:
📱 @pazhouhan_pr
📧 [email protected]

🆔-------------------------🔹🔷🔹
@pazhouhan_mag
@srcbums
https://src.bums.ac.ir/نشریه-پژوهان
attachments-grjmrqoy.zip
823.2 KB
سومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشجویی همزمان با بیست و پنجمین کنگره ملی و یازدهمین کنگره بین المللی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه ها/ دانشکده های علوم پزشکی کشور در سال 1403 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برگزار می گردد.
دانشجویان متقاضی حداکثر تا پایان وقت اداری 9 مردادماه 1403، مدارک و مستندات خود را مطابق با آیین نامه به ادرس زیر ارسال نمایند. 

[email protected]
🆔—–––––––––—🔸🔶🔸
@srcbums
src.bums.ac.ir
Forwarded from CGC2026
🌟 سپاس از همراهی و حمایت شما! 🌟

📌مفتخریم که اعلام کنیم 180 انجمن علمی دانشجویی و کمیته تحقیقات دانشگاه های علوم پزشکی از شهر های مختلف سراسر کشور به جمع حامیان کنگره کنسرژنومیکس پیوسته‌اند! با همکاری شما، گامی بزرگ‌تر در مسیر پیشرفت علم و پژوهش برداشته‌ایم.


🌐 WWW.ICGCS.COM
🔺 T.me/icgcs          
🔺 instagram.com/icgc
2025/07/10 08:25:59
Back to Top
HTML Embed Code: