Telegram Web
🔴نفی خواطر
مراقبت از ادراکات حسی :

...♦️در احوالات ابوعلی سینا هست که ایشان گفته‌اند: «در زندگی هرگز کتاب رمّان نخوانده‌ام.»

♦️مرحوم استاد کریم محمود حقیقی در این زمینه می‌فرماید:
«ای عزیز! چاره جز این نیست که با تمرین، خواطر را از خاطر برانیم و برای این کار کمتر ببینیم و کمتر بگوییم و کمتر بشنویم و کمتر معاشرت کنیم، چون نوع خواطر درباره دیده‌ها و شنیده‌ها و گفته‌ها و معاشرت هاست.
تو آنگاه که ذهنت از هر خاطره خالی است متّصل به خدایی؛ اکنون اگر توجهی به او کنی، یاد همچون آبشاری بر قلبت جاری می‌شود و آن گاه است که این فرمایش رسول الله را دریابی «الصلاة معراج المومن».
آن جا که شمیم عطرآگین قرب وزید، از آن طرف جذبه و کشش است ودیگر، هیچ چیز از خواطر مزاحمت نتواند کرد.»
ایشان در جای دیگر می‌نویسد:
«گرفتاری مردم زمانه از پریشانی است و این پریشانی مربوط به پریشانی دل است و پریشانی دل مربوط به پریشانی دلبرها، دلبری زن، دلبری شوهر، دلبری فرزند، دلبری خانه، دلبری اتومبیل، دلبری پست و مقام و دلبری پول. نگویی که در میان دلبران اسم خدا را نیاوردی. این چه دلبری است که اگر در بیست و چهار ساعت هفده دقیقه آن سهم این دلبر شد، دلبران دیگر نگذارند تا تو با این محبوب ازلی سر وسرّی داشته باشی.»

♦️درکتاب در محضر استاد آمده است:
«یکی از درس‌های بزرگی که از سال‌ها حضور در محضر استاد علامه حسن‌زاده آملی گرفتیم سکوت و کم گویی ایشان بود، با آمدن حضرت استاد به محل درس هاله‌ای از سکوت بر مجلس حکمفرما می‌شد و تا آغاز رسمی درس، این چند دقیقه، مجلس، مجلس سکوت بود.»

📕از کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۷۳۵
----------------------
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴مبحث اخلاص

❇️داستان عابد و درخت:
در بنى اسرائیل عابدى بود به او گفتند: در فلان مکان درختى است که قومى آن را می‌پرستند. خشمناک شد و تبر بر دوش نهاد تا آن درخت را قطع کند. ابلیس به صورت پیر مردى در راه وى آمد و گفت: کجا می‌روى؟
عابد گفت: «می‌روم تا درخت مورد پرستش مردم را قطع کنم تا مردم خداى را، نه درخت را بپرستند.»
ابلیس گفت: «دست بدار تا سخنى باز گویم. گفت: بگو، گفت: خداى را رسولانى است اگر قطع این درخت لازم بود خداى آنان را می‌فرستاد.» عابد گفت: «ناچار باید این کار انجام دهم.»
ابلیس گفت: «نگذارم.» و با وى گلاویز شد، عابد وى را بر زمین زد. ابلیس گفت: «مرا رها کن تا سخن دیگرى برایت گویم و آن این است که تو مردى مستمند هستى. اگر تو را مالى باشد که به‌کارگیرى و بر عابدان انفاق کنى بهتر از قطع آن درخت است. دست از این درخت بردار تا هر روز دو دینار در زیر بالش تو گذارم.»
عابد گفت: «راست می‌گویى، یک دینار صدقه می‌دهم و یک دینار به‌کار برم بهتر از این است که قطع درخت کنم؛ مرا به این کار امر نکرده‌اند و من پیامبر  نیستم که غم بیهوده خورم؛ و دست از شیطان برداشت. »
دو روز در زیر بستر خود دو دینار دید و خرج می‌نمود، ولى روز سوم چیزى ندید و ناراحت شد و تبر برگرفت که قطع درخت کند.

شیطان در راهش آمد و گفت: «به کجا می‌روى؟» گفت: «می‌روم قطع درخت کنم.» گفت: «هرگز نتوانى.» و با عابد گلاویز شد و عابد را روى زمین انداخت و گفت: «بازگرد و گرنه سرت را از تن جدا کنم.»
گفت: «مرا رها کن تا بروم؛ لکن بگو چرا آن دفعه من نیرومندتر بودم؟»
ابلیس گفت: «تو براى خدا و با اخلاص قصد قطع درخت را داشتى لذا خدا مرا مسخر تو کرد و این بار براى خود و دینار خشمگین شدى و من بر تو مسلط شدم.»
📕از کتاب
#رهروان_تنها
ص ۷۲۳
@sserfan
--------------------

اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
#کتاب_رهروان_تنها
کتابی جامع ، علمی و کاربردی در زمینه سیر و سلوک و عرفان

در ابتدای کتاب در "سخنی با خواننده گرامی" آمده است :

8 -نكته اي كه قبل از مطالعه كتاب تذكر آن بسيار ضروري مينمايـد، اينكـه در متـون عرفاني واژه مراقبه و ساير مفاهيم مرتبط مانند رياضت، تزكيه نفس، انقطاع، ذكـر، تفكـر و غيره فراون به كار رفته است و بايد متوجه اين حقيقت بسيار مهم بود كه اين مفاهيم مراتب دارد و در هر جا كه اين مفاهيم به كار رفته، ناظر به مرتبه اي از مراقبه بوده كه اگر خواننـده با مراتب مراقبه آشنايي نداشته باشد و نتواند تشخيص دهد كه در هر كجـا، دقيقـا منظور گوينده كدام مرتبه از مراقبه است، قطعا، هم در وادي نظر و درك مطلـب و هـم در وادي عمل دچار گمراهي و اشتباه ميشود.
بنابراين لازم ميدانيم در اينجا اشارهاي به مراتب مراقبه داشته باشيم.
مراقبه در سه مرحله و به شرح زير انجام ميشود:

مرتبه اول:
مرتبه اول مراقبه بدين شرح است كه رهرو در طول روز خود را به طور كامل زير نظـر ميگيرد و كشيك نفس ميكشد و چشم، گوش، زبان و كليه اعضاء و جـوارح در قرنطينـه كامل تا ببيند كجا نفسش به ظهور ميرسد و از او گناه و خطايي سر ميزند و كجا، نفـس بر عقل پيشي ميگيرد و مرتكب گناه، خطا و اشتباه ميشود.

مرتبه دوم:
بعد از مرتبه اول، نوبت به مرتبه دوم ميرسد، در مرتبه دوم، شب هنگـام و در خلـوت، به تفكر و محاسبه مينشيند و آنچه كـه در طـول روز از وي سـرزده را آنـاليز مـيكنـد، و فهرستي از گناهاني كه در طول روز از وي سرزده (و ترجيحـاً يادداشـت نموده) را مـرور ميكند و ليست ديگـري كـه از قبـل در مضـرات هرخطـا و گنـاه تهيـه كـرده، را از نظـر ميگذراند و مانند بيمار، به جان خود، داروي آگاهي تزريق ميكند. پس از تفكر و محاسبه نوبت به معاتبه ميرسد. در معاتبه رهرو با پيش چشم قرار دادن گناه انجام شده، پيش خود‌ و وجدان خود و خداي خود، عذر و معذور ميآورد و اظهار ندامت و شرمساري نموده و طلب بخشش و استغفار ميكند.سپس نوبت به مشارطه ميرسد؛ مشارطه از ريشه "شرط" به اين معنا كه رهرو با خود و خداي خود شرط ميكند و پيمان ميبندد كـه از فـرداي آن روز اين گناه و خطا را انجام ندهد
.
مرتبه سوم مراقبه:
در مرتبه سوم مراقبه ، رهرو در خلوت در سكوت كامل نشسته و به نفس خـود توجـه كرده و به مشاهده خود مينشيند. با "توجه به نفس"، متوجه اين حقيقت ميشود كـه هـر چه ميبيند از خودش خارج نيست و او از طريق چشمانش از عالم خارج عكس برداري و آن ها را به داخل حافظه و مغز انتقال ميداده است و به عبارتي شبيه و مثل عالم خـارج را در خود بازسازي ميكند كه همين را عالم مثـال و خيـال گوينـد و متوجـه ايـن حقيقـت
ميشود كه جز فكر و خيال چيـز ديگـري نيسـت. بـا انجـام مراقبـه بيشـتر و محـو كليـه صورت ها و تصويرها و فقط توجه در نيستي و عدم، ذهن به سـكوت مطلـق مـيرسـد و افكار و خيالات دنيوي و مثالي و صورتها و تصاوير، به طور كامل محو ميشوند و زمينـه‌ عبور از عالم مثال و صعود به عالم جبروت و لاهوت فراهم ميشود.

بنابراين با توجه به مراتب بالا ميگوييم:

1 -آنجا كه منظور از به كارگيري واژه مراقبه و مفاهيم مرتبط، تـرك گناهـان صـغيره و كبيره باشد، دركليه اين موارد، منظور از مراقبه، مرتبه اول ميباشد.

2 -آنجا كه منظور از به كارگيري واژه مراقبه و مفـاهيم مـرتبط، در خلـوت نشسـتن و اعمال و افكار و احساسات روزانه را مورد آناليز و تجزيه و تحليل قرار دادن و نسـبت بـه‌ آنها محاسبه، معاتبه، و مشارطه داشتن باشد، منظور مراقبه مرتبه دوم است.

3 -و آنجا كه منظور از استعمال واژه مراقبه، در خلوت نشستن و بـه هـيچ چيـز فكـر نكردن (مديتيشن)، نفي خواطر، حضور قلب و توجه باطني به خـدا و سـكوت تـام و فنـا باشد، منظور مراقبه مرتبه سوم ميباشد.

بنابراين خواننده در هركجا كه به كلمه مراقبه و مفاهيم مرتبطي ماننـد تفكـر، رياضـت، نفي خواطر، سكوت محاسبه، معاتبه، مشارطه برخورد ميكند بايد تشخيص دهد كه منظور گوينده از اين واژهها كدام مرحله از مراقبه است، وگرنه در درك مطلب و در عرصه عمـل دچار سردرگمي شود و نميداند منظور گوينده از مراقبه چيست و در مقام انجام عمل نيـز دقيقاً نميداند كه چه كاري بايد انجام دهد.
___
جهت تهیه کتاب با تخفیف ویژه نام کتاب را به ایدی زیر ارسال نمایید:
@tabadolat1100

____
آشنایی با جزییات کتاب در کانال زیر :
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk
🔴 مبحث سکوت

❇️سکوت عارفانه
سکوت عرفانی، مهمترین رکن سیروسلوک است. خود خاموشی ضمیر یک تجربه عرفانی است که در آن امر واحد مشهود می‌گردد. چون شما در خاموشی ضمیر و سکوت باطنی هیچ مفهومی ندارید و این حالت، حالت شهود خداوند است؛ بنابراین تجربه سکوت ذهنی، اتفاق شگفت‌انگیزی است که همان تجربه شهود خداوند است، چون خداوند شبیه هیچ چیز نیست و اگر ففط توجه به عدم کنید یعنی به خدا اندیشیده‌اید.

♦️ عرفا مضامین بلندی درباره سکوت ضمیر و به هیچ نیندیشیدن دارند. غایت سلوک عرفانی فنا است و فنا حالت شخصی است که ضمیر او خاموش شده است و در آن حالت هیچ چیز نمی‌فهمد، فنا اوج بودن است و ذهن در این حالت در اوج آگاهی است.

♦️غایت عرفان، یکی شدن با هستی مطلق و درک حضور است؛ درک ماهیت فنا با فهم خاموشی ضمیر که خاموش کردن همه خواسته‌ها و فراموش کردن تمام دانسته‌ها هست ممکن می‌شود.
📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۷۵۵
_____
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴سحرخیزی توأم با مراقبه و تفکر:

♦️نکته بسیار مهمی که باید بدان توجه داشت این است که در بیداری شب، تفکر و مراقبه و استغفار بسیار کارساز می‌باشد و رهرو نباید فقط به عبادات ظاهری بسنده نماید و از روح عبادت بازماند.

♦️«قال رسول الله : ای اباذر دو رکعت میانه توام با اندیشه و تفکر بهتر است از زنده داشتن شب در حالیکه قلب بازیگر و غافل است.»

♦️مراقبه در مرتبه دوم و سوم آن، بیشتر در دل شب و خلوت معنا پیدا می‌کند و امکان آن میسر می‌شود.

🌱دلا بـسوز که سـوز تـو کـارهـا بـکنـد
نیـاز نیم‌شبی دفع صد بـلا بـکند

🌱تو با خدای خود انداز کار و دل خوش‌دار
که رحم اگر نکند مدعی خدا بکند

📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۵۷۴
@sserfan
___
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗

https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk
╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴مبحث سکوت

❇️سکوت عارفانه :
به دیگر سخن در حالت خاموشی ضمیر یا سکوت محض است که ذهن از کثرات که به صورت مفاهیم تصاویر و احساسات رخ می‌نماید تهی می‌شود و در موقعیت آگاهی مغز قرار می‌گیرد.

♦️ این حالت همان ادراک وحدت و یگانگی هستی است که عارف آفاقی در آفاق آن را به شکل محسوس در می‌یابد و عارف انفسی در آیینه نفس خویش نظاره‌گر آن هست.

♦️ذهن در حالت خاموشی ضمیر پاک و صاف ساده و بی‌نقش است از همین رو کمال تشبه را با موضوع شناسایی که اقلیم توحید و وحدت است دارد.

♦️مایستر اکهارت فیلسوف آلمانی در این رابطه می‌نویسد:
«همه امور و صور آن‌ها را که کسب کرده‌ای فراموش کنی و هرچه بیشتر بتوانی از مخلوقات و صورت آن‌ها رهایی‌یابی به این امر نزدیک‌تر شده، آمادگی بیشتری برای دریافت آن پیدا کرده‌ای اگر می‌توانستی یک لحظه از همه این امور غافل شوی در آن صورت می‌توانستی به غفلت و فراموشی بدن خویش برسی در این حالت دیگر نه حافظه کار می‌کند نه فاهمه نه حواس و نه سایر قوایی که مدیر بدنند. به این طریق انسان باید از حواسش بگریزد قوایش را به درون ببرد و در پی غفلت از همه اشیا باشد.

📕 منبع :کتاب
#رهروان_تنها ص ۷۵۵
------------------------

اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗

https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk
╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴مبحث تزکیه نفس

♦️...بدون تزکیه نفس، نه‌تنها در وادی عمل، بلکه در وادی نظر هم لنگ می‌زنیم و جز یک سری اصطلاحات پرزرق‌وبرق‌دار چیزی دیگری نداریم و دستمان خالی است.

♦️مهمترین خصوصیت شناخت عرفانی که شاید در منابع دیگر کمتر بر آن تأکید شده این است که این درک و شناخت، موکول و منوط به تبعیت از حق، تزکیه نفس، ریاضت و ترک گناه است.

♦️در سایر علوم، علم بر عمل مقدم می‌باشد یعنی ابتدا متعلّم، اقدام به تحصیل علم نموده و سپس از این عمل در عرصه عمل استفاده می‌کند به‎عنوان مثال یک شیمی‌دان ابتدا به تحصیل علم شیمی می‌پردازد، سپس این علم را در عرصه عمل به‌کار می‌گیرد، ولی در عرفان تا عمل به‌ حق صورت نگیرد، شخص به عرفان و شناخت و بینش نمی‌رسد.

🌱شرح این درآینه اعمال جو
که نیابی فهم این از گفتگو
‌ (مولوی‌‌)

♦️تا فکر و جان و خیال آدمی از کثرت اوهام و خیالات به‌طور کامل پاک نگردد، محال است که بویی از سرمنزل مقصود به مشام وی رسد.
به‌قول شاعر:
🌱تا گردوغبار خودی از خود تو نشویی
بر سر حقیقت نبری پی سر مویی

🌱تا نیست نگردی تو از این هست خیالی
سخت است رسد دست تو بر پای سبویی

♦️در حدیث اربعین یا اخلاص خواندیم که هرکس چهل شبانه‌روز خود را برای خدا خالص کرد چشمه‌های حکمت از قلبش بر زبانش جاری می‌شود.
📕از کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۱۶۸
-----------------------
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴 سلوک :

♦️سلوک حرکتی است در مراتب نفس. با شروع سلوک و حرکت به سوی خدا، رهرو هر دم از مرتبه‌ای از نفس عبور و به مرتبه بالاتری صعود می‌کند. مرتبه‌ای که در آن قرار دارد نسبت به مرتبه بالاتر دانی و آن مرتبه بالاتر نسبت به مرتبه بالاترش، دانی محسوب می‌شود؛

♦️ با ادامه سلوک رهرو از کلیه مراتب خود عبور و به عالی‌ترین مرتبه خود که خداست نائل می‌گردد.

🌱با من بودی تو را نمی‌دانستم
یا من بودی تو را نمی‌دانستم

🌱رفتم ز میان من و تو را دانستم
تا من بودی تو را نمی‌دانستم
‌ (فیض کاشانی‌‌)

📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۷۸۳
-----------------------
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗

https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk
╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴 #کتاب_رهروان_تنها

📕کتابی جامع و کاربردی در زمینه عرفان و سیر و سلوک ،
نکات عملی در سلوک الی الله در ۸۴۸ صفحه
قابل استفاده برای عوام ( از هر قشری) مبتدیان، دانشجویان، طلاب و غیره...

علاقمندان جهت تهیه نام کتاب را به ایدی زیر ارسال نمایند‌.:
@tabadolat1100
تاریخ تحویل به پست نهم و دهم فروردین .

_
ضمنا بنا به نظر و تاکید مولف ، در صورتیکه پس از تهیه کتاب، به هر دلیل از کتاب رضایت نداشتین _به محض اعلام _کل مبلغ واریز شده به اضافه ی هزینه ی پستی که بابت برگشت کتاب انجام شده را سریعا به حساب شما برمیگردونیم .
(بدون تعارف )
_
نظر خوانندگان گرامی پیرامون کتاب در کانال زیر:
https://www.tgoop.com/booknazar
از مقدمه کتاب :

♦️هدف اصلی از عرفان، شناخت نفس و خودشناسی و خدا شناسی و وصول به مقام شامخ فنا و توحید می‌باشد. حال ممکن است برخی بگویند ما به توحید، نبوت، معاد و سایر فروع و اصول و موضوعات و مفاهیم دینی اصلا اعتقادی نداریم، حال آیا با این وضعیت چگونه می‌توانیم به راه و هدفی معتقد باشیم و در راه وصول به آن گام برداریم. ؟

♦️در پاسخ به آنان با طرح چند سوال و سپس پاسخ به این سوالات بر آنان اثبات می‌نماییم که شما هم می‌توانید دارای جهان بینی و ایدئولوژی باشید و به سوی هدفی مهم گام بردارید.

سوال اول: آیا شما قبول دارید که بعضی مواقع شاد هستید و بعضی مواقع غمگین؟

سوال دوم: آیا از نظر شما شادی خوب است و یا غم؟

سوال سوم: آیا قبول دارید کارها و اموراتی که در زندگی انجام می‌دهید، اثر آن‌ها در شما، یا منجر به شادی و حال خوب می‌شود و یا غم و غصه و حال بد؟

♦️و اما هر عقل سلیمی در پاسخ به سوال اول می‌گوید: بلی این دو حال شادی و غم را در خودم به شهود درک می‌کنم، و در پاسخ سوال دوم نیز می‌گوید: که شادی خوب است و هنگامی که غمگین هستم -با تمام قوا- دنبال راه و مفرّی برای تغییر این وضعیت از حال بد به حال خوب می‌گردم ، و در پاسخ سوال سوم نیز هر عاقلی انصاف می‌دهد که اثر اعمال -جدای از هر نوع حرام و حلال و ثواب و عقاب و حساب و کتابی- احساس رضایت و شادی و یا احساس نارضایتی و غم در وجود آدمی است. نتیجه اینکه: قائل بودن به اینکه شادی خوب است، اثبات یک نوع جهان بینی است و مجموعه اعمالی که در راستای این جهان بینی است ایدولوژی نام دارد؛ پس یک شخص بی‌دین هم می‌تواند صاحب جهان بینی و ایدولوژی باشد و به سوی هدفی بسیار مهم رهسپار گردد.

♦️ بنابراین تو ای انسان عاقل‌! از بدی‌ها دروی کن و خوبی‌ها را انجام بده و این همان رسالتی است که دین و پیامبران و علمای اخلاق و غیره هر یک به بیان و زبانی در پی تحقق آن هستند. و البته هم چنان که اشاره شد و به‌طور مفصل‌تر نیز در آتیه به آن خواهیم پرداخت، هدف عرفان و ارسال رسل رسیدن به کمال لایق آدمی و لقاء الله است، منتها مقصود از طرح این موضوع، اثبات جهان بینی و ایدولوژی برای کسانی است که به هیچ چیزی اعتقاد ندارند و همگام نمودن آنها با ما در این سفر می‌باشد.
📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها ، مقدمه
_
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴 مراقبه

♦️مراقبه، کلید حضور در لحظه حال است، لحظه حاضر و مراقبه سفری است از آنجا به اینجا، سفری از گذشته و آینده به اینجا و اکنون خدا اینجاست؛ خدا در اکنون است با مراقبه و شناخت خود، این بازگشت به خود آغاز می‌شود.

♦️مرحوم علامه حسن‌زاده آملی در صد و ده اشاره می‌نویسد:
«اگر اهتمام داشته باشیم و حضور شبانه‌روزی خود را با مراقبت‌مان حفظ کنیم و وساوس خواطر را که بیخود در ما میدان می‌گیرد و ما را به خود مشغول می‌دارند را از خود دور کنیم، امیدی می‌رود که به چیزی دست‌پیدا کنیم.»

♦️مرحوم علامه طباطبایی  می‌نویسد:
«مراقبه یعنی توجه باطنی انسان به خدا و روی نگرداندن از آن در همه احوال. مراقبه این است که انسان در اوقات بیداری از اول صبح تا هنگام خواب از یاد خدا غافل نباشد و تمام گفتار و کردارش برای خداوند متعال و جلب رضای او باشد او را همه¬جا حاضر و بر کارهای خود ناظر بداند و خویشتن را در محضر او بیابد در روایت آمده است: «اعْبُد اللهَ کَأَنَّکَ تَرَاهُ فَإِنْ کُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ یَرَاکَ» خدا را آنگونه عبادت کن که گویی او را می‌بینی و اگر تو او را نمی‌بینی او تو را می‌بیند.»
📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۵۳۹
@sserfan
-----------------------
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗

https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk
╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴مراقبه

❇️عبور از ذهن :

♦️...بنابراین وقتی نور وارد شود به دلیل حضور نور، «نبودن» ناپدید می‌شود؛ و چنین است ذهن. ذهن یعنی نبود مراقبه. همین که انسان وارد مراقبه می‌شود، با نور مراقبه و آگاهی، ذهن چون تاریکی ناپدید می‌شود و در آن لحظه در می‌یابد که در دنیایی خیالی و غیر واقعی به سر می‌برده است. ذهن همان دنیای خیالی است که ما در آن زندگی می‌کنیم.

♦️باید با صبر و حوصله تمام، افکار را تجزیه و تحلیل و آنالیز کرد و علت آن را جستجو کرد‌، با آمدن نورِ مراقبه‌، افکار و ذهن محو می‌شوند. آگاهی نور است از طریق مراقبه و کسب معرفت، آگاهی‌های خود را باید گسترس داد، با آمدن آگاهی‌ها، جایی برای ظلمت و افکار نیست.

♦️سرانجام هستیم ولی بدون ذهن، ما هستیم ولی بدون منِ خیالی، وجود خیالی ما محو می‌شود، چون در برابر هست مطلق خود را می‌بیند و فانی در او می‌شود.

🌱هم کردم از این هستی موهوم گذر
هم یافتم از حقیقت خویش خبر

🌱هم بودم و هم نبودم این نادره تر
هم هستم و هم نیستم این طرفه نگر
📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۵۱۹
@sserfan
__
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴عبور از ذهن :

♦️رهایی از ذهن، بیرون آمدن از ذهن است، بیرون آمدن از ذهن، مانند بیرون آمدن کرم از پیله، یک فرایند زمانبر است، هیچ جادو و معجزه‌ای برای یکدفعه از ذهن بیرون آمدن نیست، تمرین مداوم و پرورش هوشیاری برای دستیابی به مرتبه "شاهد بودن" تنها راه بیرون آمدن از ذهن است.

♦️کافی است در کنار جاده ذهن ایستاد و تمام رفت و آمد‌ها را تماشا کرد و بخشی از آن ترافیک نبود، انسان ذهن نیست، زمانی که این جمله در عمل بوقوع پیوست که انسان ذهن نیست، دیگر مسئله حرکت کردن در یک مسیر تکراری و بیهوده رنگ می‌بازد، بله انسان ذهن نیست او فقط آگاهی ناب و خالص است.

♦️مراقبه این امکان را به رهرو می‌دهد که ذرّه ذرّه از ذهن حرکت کند و آن را پشت سر بگذارد تا آن را محو نماید تا جایی که به اصل هستی خود واصل شود چراکه:
🌱هر کسی دور ماند از اصل خویش
باز جوید روزگار وصل خویش

♦️صاحبان قلب پاک و زدوده شده از آلایش‌ها و کدورت‌های نفسانی، حقایق در صفحه دل‌شان بدون هر نوع استدلال و فعل و انفعال ذهنی به آنان الهام می‌شود؛ بنابراین می‌باید از سر به قلب و از استدلال به بی‌استدلالی روی آورد تا زندگی چهره‌ای جدیدی به خود بگیرد و سرشار از معنا و هدف، زیبایی، رایحه، نور، عشق شود.
📕منبع: کتاب رهروان تنها صفحه ۵۱۹
-----------------
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃
🔴استاد عام و خاص:

♦️استاد عام هر موعظه‌گر و راهنمای شایسته‌ای است که انسان را به تحمل و تامل وا‌می‌دارد، او را از غفلت رها و به خدا و ارزش‌های الهی متوجه می‌کند در پالایش روح و تزکیه نفس مددش می‌رسد و روح خداخواهی و خداجویی را در او تقویت می‌کند.

♦️استاد عام ممکن است شخصی اهل معنا و یا حتی نوشته و کتابی معنوی باشد. دیگری استاد خاص که رهرو به مقصد رسیده و عارف کاملی است که رهرو زیر نظر او راه عرفان را می‌پیماید طبق دستورالعمل‌های او رفتار می‌کند و با بهره‌مندی از فیوضات و امدادهای باطنی او منازل سلوک را تا مقصد یکی پس از دیگری طی می‌کند.

♦️دستیابی به استاد عام کار چندان دشواری نیست غالباً اشخاص در مسیر زندگی خود با افرادی مواجه می‌شوند که سخنان و حالات دلنشین و سازنده دارند. چنین استادی عامی ممکن است یکی از بستگان، یک دوست یا همکلاسی یا معلم یا استاد یک روحانی یا واعظ و یا کاسب محل و یا همکار اداری باشد که فرد با او درارتباط است و سخنان، حالات و رفتارهایش بر او تأثیر مثبت می‌گذارد و رابطه او را با خدا صمیمی، نزدیک محکم‌تر و پایبندی او را به اخلاق و پایداری او را در عمل احکام دین مستحکم‌تر می‌کند.

♦️اگر شخص از همان استاد عام که خدا در سر راهش قرار داده است صادقانه بهره ببرد و به نصایح راهنمایی‌های او به شایستگی عمل کند هرگاه به حدی رشد کرد که دیگر آن فرد نتواند برای ادامه راه او راهبری کند خداوند فرد دیگری را سر راه او قرار می‌دهد تا مرحله بعدی سیر را با بهره‌گیری از ارشادها و توصیه‌های او طی کند. به همین ترتیب استادهای عام او را دست به دست می‌دهند تا جایی که به استاد خاص احتیاج پیدا کند.

♦️در این مرحله نیز اگر طلب تمام عیار و صادقانه برای ادامه مسیر با استفاده از ارشادها و امدادهای استاد خاص در شخص باشد، به نحوی که این طلب وجود او را ملتهب و عطشناکِ ملاقات و راهیابی به محضر عارف کاملی کند و قرار و آرام را از او بگیرد خداوند به تناسب استعداد و ظرفیت او یکی از اولیای خدا را مامور می‌کند تا او را تحت تربیت قرار دهد از او دستگیری کند و او را راهبری نماید.

♦️ البته در برخی از موارد، آن ولی خدا بدون ملاقات و ارتباط ظاهری، از راه باطن او را تحت تربیت می‌گیرد و رهرو با عنایات و الهامات باطنی که نصیبش می‌شود، ادامه راه را تا مقصد طی می‌کند، بی‌آن‌که پیر و راهبری او را علی‌الظاهر ارشاد کند.(1)
📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۲۵۵
____
جهت اطلاع از جزییات کتاب و نحوه تهیه آن نام کتاب ( رهروان تنها) را به ایدی زیر ارسال نمایید:
👇
@tabadolat1100

نظرات شما خوانندگان گرامی پیرامون کتاب در کانال زیر:
https://www.tgoop.com/booknazar
🔴مراقبه

❇️تنهایی:
♦️تمامی زیبایی‌ها و اتفاقات درونی، در تنهایی رخ می‌دهد. هیچ اتفاقی در ارتباط با دنیای ماوراء رخ نخواهد داد؛‌ مگر در تنهایی و سکوت.

♦️ذهن بیرون گرا، ما را طوری شرطی کرده است که وقتی تنهاییم، احساس خوبی نداریم. ذهن بیرون گرا به ما می‌گوید، به این طرف و آن طرف بروید و آدم‌های مختلف را ملاقات کنید؛‌ زیرا شادی در با دیگران بودن است، در حالیکه این درست نیست. شادی که در کنار دیگران حاصل می‌شود، سطحی است و شادی که در تنهایی و انزوا رخ می‌دهد، بسیار عمیق است.

♦️هنگامی‌که تنها هستید، از این تنهایی لذت ببرید،‌ ‌یا ساکت و آرام بنشینید و منتظر باشید تا اتفاقی رخ دهد. تنهایی خود را تبدیل به انتظار کنید و به‌زودی کیفیت جدیدی را تجربه خواهید کرد که غم نیست.

♦️اگر از عمق تنهایی چیزی بچشید، متوجه می‌شوید که همه رابطه‌های بیرونی، سطحی‌اند. حتی عشق نمی‌تواند ژرفای تنهایی را داشته باشد؛‌ زیرا در عشق‌ دیگری وجود دارد و همین حضور دیگری شما را بسوی سطح می‌کشاند. هنگامی‌که دیگری وجود ندارد و حتی فکر دیگری هم از ذهن نمی‌گذرد، حقیقتاً تنها هستید و در خود غرق شده‌اید، نترسید؛ ابتدا این غرق شدن به مرگ می‌ماند و اندوهی وجودتان را فرا می‌گیرد؛ ‌زیرا شادی را در بودن با دیگران تجربه کرده‌اید. اندکی صبر کنید و اجازه دهید عمیق‌تر در تنهایی خود فرو روید و سکوت و آرامشی تازه را تجربه کنید؛ ‌سکوتی که در آن هیچ چیز حرکت نمی‌کند و همه چیز در خاموشی و فناست.

♦️مرحوم استاد کریم محمود حقیقی (ره )در رابطه با خلوت در تازیانه‌های سلوک می‌فرماید:
«در خلوت آدمی با یاد خدا انس می‌گیرد و برای همین یکی از عرفا گوید: آدمی وقتی از فضیلت خالی است از خود وحشت می‌کند و بیشتر به دیدار مردم می‌رود تا با همنشینی با آنان وحشت را از خود دور کند، ولی اگر اهل فضل باشد تنهایی را دوست دارد تا در خلوت بتواند به فکر و استخراج حکمت بپردازد و گفته‌اند که: استیناس علامت افلاس است. (یعنی طلب انس کردن با مردم، نشانه ضعف و تنگدستی روحی است).» ( ۱)

♦️درصورت عمیق شدن تنهایی، رهرو یک خط مستقیم تماس با خدا دارد و صدای خدا را از درون قلبش می‌شنود و دیگر نیازی به اطّلاعات درجه دوم و دست دوم ندارد.

📕منبع: کتاب
#رهروان_تنها صفحه ۵۲۲
@sserfan
__
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴 نشانه های عرفان صحیح :

اگر به سراغ عرفان می‌روید به خودتان نگاه کنید و هر روز خودتان را محکّ بزنید.
_ اگر آرامش شما بیشتر شده، درست قدم بر می‌دارید وگرنه بایستید و به عقب برگردید.
_اگر عبادت شما غنی تر شده راهتان درست است،
_اگر بیشتر توانائی خدمت به دیگران را پیدا کرده‌اید، تردید نکنید که راهتان صحیح است،
_ اگر مهر و محبت شما زیاد شده، واقعا عرفان را فهمیده‌اید و در مسیر عرفان حرکت می‌کنید.
_ اگر از تنهایی لذت می‌برید بدانید که در مسیر صحیح هستید،
-اگر ارتباطات و تعاملات شما با دیگران بهبود یافته و با هرکس می‌دانید، چگونه رفتار کنید طوری که بعد از هر ارتباط، دچار رنجش و احساسات منفی نمی‌شوید و ذهن و فکر شما مشغول نمی‌شود،
-اگر خوش رو و خوش اخلاق شده‌اید و بیشتر به جای غم و اندوه، شاد و با نشاط هستید،
_اگر حس کردید که کم‌کم دارید نسبت به جهان و جهانیان و موضوعات پیرامون آن‌ها فلسفه واحد و منسجمی پیدا می‌کنید، بدانید که دارید به خودشناسی و دیگر شناسی می‌رسید و در مسیر صحیح عرفان قرار دارید.
📕منبع: از مقدمه کتاب
#رهروان_تنها
-----------------------
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
🔴 آموزش عرفان به زبان ساده:

❇️اولین گام اساسی در سلوک الی الله چیست؟


آیا کسی که به هیچ دین و مکتبی اعتقاد نداره ، چگونه میتواند رهرو باشد و به سوی هدفی حرکت کند؟

تعریف عرفان چیست و مهمترین شاخصه ی عارف کدام است؟
راه رسیدن به عرفان واقعی کدام است؟ ذکر ؟ استاد؟ کتاب و مطالعه؟ شریعت و ...؟

تفاوت عامی و عابد و زاهد و عالم و عارف در چیست

رابطه ی عرفان نظری با عرفان عملی چیست و وظیفه ی یک عارف نسبت به یادگیری علوم نظری چیست؟

هدف از عرفان اصیل کدام است
چرا خیلی ها به عرفان دید و نظر منفی دارند

علت مخالفت با عرفا در چیست؟ آیا عرفا حرفی خلاف عقل و شرع می زنند؟

شاخصه های عرفان مثبت و منفی چیست؟

عرفان های کاذب و انواع آن کدام است؟

رابطه ی عرفان با فقه و شریعت چیست ؟
آیا یک عارف باید به شرعیات و حلال و حرام پایبند باشد به چه دلیل عقلی و منطقی ؟

رابطه عرفان با دین چیست؟
آیا عرفان فراتر از دین است؟
دین بالاتر است یا عرفان؟
آیا عارف در مرتبه ای به شریعت پشت میکند ؟ به کدام دلیل شرعی و عقلی؟

رابطه ی عرفان با عقل چیست؟
آیا عرفا با عقل مخالفند؟
آیا عقلا عرفان را محکوم و مردود میکنند؟
پای استدلالیون چوبین بود یعنی چی؟

رابطه ی عرفان با علم در چیست؟
آیا علم ِعرفان غیر از خود عرفان است؟
تفاوت عرفان عقلی و نقلی و شهودی در چیست؟
تفاوت علم حصولی و علم حضوری چیست؟
آیا سایر علوم حجاب رهرو هستتد؟

رابطه ی علم با عشق چیست؟
آیا عشق مغایر با علم است؟

رابطه ی عرفان با فلسفه چیست؟
وجه اشتراک و اختلاف عرفان با فلسفه کدام است؟

رابطه ی عرفان با عبودیت در چیست؟

رابطه ی عرفان با خودشناسی در چیست ؟

رابطه عرفان با اخلاق در چیست؟
آیا عرفان فراتر از اخلاق است ؟به چه دلیل؟
چگونه میتوان از اخلاق به عرفان رفت؟
تفاوت های اخلاق با عرفان در چیست؟

🔴 پاسخ به سوالات فوق و سوالات دیگر در فصل اول کلیات عرفان از کتاب رهروان تنها

علاقمندان جهت تهیه کتاب نام کتاب را به ایدی زیر ارسال نمایند:
@tabadolat1100
__
اطلاع از جزییات
#کتاب_رهروان_تنها و نحوه تهیه آن با تخفیف ویژه در کانال زیر :👇
╔═🍃🌺🍃══════╗
https://www.tgoop.com/+7mCt2qpQb0pkNjNk

╚══════🍃🌺🍃═╝
2025/04/04 00:55:39
Back to Top
HTML Embed Code: