Telegram Web
طبقه سه| مجتبی نامخواه pinned «پادکست «ناپیدا؛ روایتی اجتماعی از زمینه‌های ناپیدای قیام عاشورا» که به کوشش مدرسه نگاه تهیه شده، گفت‌وگویی مبسوط است که طی هشت قسمت به سه موضوع می‌پردازد: نخست به بازخوانی زمینه‌های اجتماعی روز حسین علیه‌ السلام؛ سپس به متن‌خوانی خطبه منا؛ و در آخر به بازخوانی…»
خطبه منا و شیوخ مقدس‌نما
حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه
ناپیدا؛ روایتی اجتماعی از زمینه‌های ناپیدای قیام عاشورا

🎙#پادکست | قسمت سوم
موضــوع: خطبه منا و شیوخ مقدس‌نما

گفت‌وگو با
حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه
پژوهشگر اندیشه اجتماعی

#راوی؛صدای مدرسه‌ نگاه

آگـاهـے‌‌ بـــراے‌‌ سامـــانے‌‌ دیگــر
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
طبقه سه| مجتبی نامخواه
در ایام اربعین و در کربلای معلی، در گفت‌وگویی سه قسمتی با برنامه تلویزیونی کوی محبت، بحث‌هایی درباره کنشگر، ایده و جنبش اربعین ارائه کردم. این مباحث، نسخه‌ای عمومی از یک تأمل مبسوط‌تر با سه محور زیر است: یک. زائر به مثابه کنشگر: تحلیل انسان‌شناختی اربعین…
این گفت‌وگوی سه قسمتی برای اربعین سال قبل و در ادامه مباحث پیشین است.
امروز هم همچنان مسئله باقی است: اربعین جنبشی هست(باید باشد) که زائر پیاده کنشگر آن است(باید باشد). امروز جهان ما برای انسانی‌تر شدن و کنار زدن استیلای تامّ ظلم به این جنبش بیش از هر زمانی نیازمند است.

@tabagheh3_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مانیفست قیام
حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه
ناپیدا؛ روایتی اجتماعی از زمینه‌های ناپیدای قیام عاشورا

🎙#پادکست | قسمت چهارم
موضــوع: مانیفست قیام

گفت‌وگو با
حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه
پژوهشگر اندیشه اجتماعی

#راوی؛صدای مدرسه‌ نگاه

آگـاهـے‌‌ بـــراے‌‌ سامـــانے‌‌ دیگــر
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
Forwarded from محسن قنبریان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔘 کمرنگ تر از داعش!

رهبر انقلاب اسلامی (۱۴ خرداد ۱۴۰۰):
 "...مخالفان حاکمیّت مردمی، یعنی مردم‌سالاری هم باز دو جبهه بودند: یک جبهه لیبرال‌های سکولار بودند که معتقد به مردم‌سالاری بودند، منتها میگفتند مردم‌سالاری به دین اصلاً ربطی ندارد، اصلاً در عرصه‌ی جمهوریّت و مردم‌سالاری باید لیبرال‌ها، مردان فن‌سالار و به تعبیر خودشان تکنوکرات، بیایند وارد بشوند؛ بنابراین مردم‌سالاری دینی، و جمهوری اسلامی، بی‌معنی است؛ پس با بخش جمهوری اینها مخالف بودند.
یک عدّه هم کسانی بودند که باز معتقد به دین بودند، [منتها] میگفتند آقا حاکمیّت دین به مردم ربطی ندارد، مردم چه‌کاره هستند، باید دین حکومت بکند، حاکمیّت بکند؛ اینها هم یک عدّه‌ای بودند که حالا نمونه‌های این نظر دوّم را این اواخر به شکل افراطی‌اش در این حضرات داعش ملاحظه کردید که اینها به‌اصطلاح به خیال خودشان معتقد به حاکمیّت دین بودند، منتها مردم را هیچ‌کاره میدانستند."

🎧 فایل صوتی کامل این برنامه را اینجا بشنوید!
#تحجر
#تجدد
#سکولاریزم
#حرف_نوی_جمهوری_اسلامی

حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
طبقه سه| مجتبی نامخواه
🔸داعش ایرانی یک #رشتو کوتاه درباره مخالفان مردم یا «داعش یواش» 🔻‏رهبر انقلاب در نطق‌شان در سالگرد امام خمینی از «یک عدّه» گفتند که قطب مقابل لیبرال‌ها و تکنوکرات‌ها هستند و دیدگاه‌شان درباره نقش مردم، شکل ملایم‌تری از داعش است. 🔻‏صورت‌بندی رهبر انقلاب از…
اکنون مهم‌تر از بحث درباره تحجر، بحث درباره سرایت تحجر است که تا مغز استخوان‌ها نفوذ کرده و نسلی پرخاش‌جو و هتاک به همه چیز و همه‌کس پروانده است. فی‌الحال درگیرم و فرصت نوشتن بیشتر نیست اما امیدوارم روزی فرصت جراحی فکری این سرطان فکری فرا رسد.
1_13040092681.pdf
92.8 KB
این متن‌ها درباره تحجر و این تگ در طبقه سه، شاید کمک کنند به بحث‌
Forwarded from کارگاه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چه کسی کارگران فولاد را اخراج کرد؟
نسخه کم‌ حجم

۲۵ نفر از کارگران گروه ملی فولاد در استان خوزستان از ابتدای سال جدید اخراج شده‌اند.

این کارگران اخراجی پس از بی‌نتیجه ماندن تجمعات اعتراضی در تهران به اهواز بازگشته‌اند و در سه هفته اخیر مقابل استانداری خوزستان تجمع می‌کنند.

سعید خلیفه خبرنگار رسانه کارگاه در این گزارش به مرور اعتراضاتی پرداخته که به اخراج این کارگران منتهی شد.
Forwarded from محسن قنبریان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خط انقلاب را از متحجرین جدا کنید!
ــــــــــــــــــــــــ
حجت‌الاسلام والمسلمین قنبریان:
انقلاب_اسلامی از ابتدای شکل‌گیری، با دو رقیب گفتمانی روبرو بوده: جریان تحجر و جریان غرب‌گرایی.

در مقابل آنها انقلاب اسلامی با یک حرف نو روی کار آمد. این حرف نو جمع بین ارزش‌های الهی و اراده مردم بود. یعنی هم اسلام، هم مردم. یعنی جمهوری اسلامی؛

اما ملاحظه‌کاری با جریان تحجر در این چند دهه، باعث شده حرف متحجرین به عنوان حرف انقلاب اسلامی قالب شود! یعنی ما الان نمی‌توانیم دقیقاً بگوییم درباره زن و حجاب، دیدگاه انقلاب اسلامی کدام است و حرف متحجرین کدام؟!

نخواستیم حرف انقلاب را از هم لباسی‌های خودمان متمایز کنیم، بگوییم مطهری و بهشتی و طالقانی و خمینی اینجوری می‌اندیشیدند اما فلانی‌ها الان دارند جور دیگه‌ای می‌اندیشند. پای هم نوشته شدیم!

وقتی اینجا قفل شد واضح است که درِ غرب‌گرایی باز می‌شود؛ و هر کسی فکر می‌کند همین راه درست است؛ چیزی که الان با آن مواجه هستیم.

☑️ @m_ghanbarian
در ایام اربعین و در کربلای معلی، در گفت‌وگویی سه قسمتی با برنامه تلویزیونی کوی محبت، بحث‌هایی درباره کنشگر، ایده و جنبش اربعین ارائه کردم. این مباحث، نسخه‌ای عمومی از یک تأمل مبسوط‌تر با سه محور زیر است:

یک. زائر به مثابه کنشگر: تحلیل انسان‌شناختی اربعین
دو. آیین به مثابه جنبش: تأملی اجتماعی پیرامون جنبش اربعین
سه. ایده جنبش اربعین: عدالت و معنویت، عناصر اساسی در ایدئولوژی جنبش اربعین

تقریبا در هر قسمت از برنامه به یک محور پرداخته شده است.


قسمت اول:
https://telewebion.com/episode/0x8793e8a
قسمت دوم:
https://telewebion.com/episode/0x87bfe0b
قسمت سوم:
https://telewebion.com/episode/0x87f2c1e

@tabagheh3_ir
Forwarded from مجموعه گرا
ویژه نامه آرمان یک طریق.pdf
16.5 MB
📖 #بخوانید | آرمانِ یک طریق؛ نشانیِ مسیری در امتداد راه حسین علیه‌السلام

📌 ویژه‌نامه تبیینی تحلیلی اربعین حسینی منتشر شد.

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
#پادکست
‌ | ناپیدا |
روایتی اجتماعی
از زمینه‌های ناپیدای قیام عاشورا
به‌روایت:
استاد حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه؛
پژوهشگر اندیشه اجتماعی

در ایام محـرم و صفـر در پنجمین فصل پادکست #راوے‌‌، میزبــان حجت‌الاسلام #نامخواه بودیم. ایشان معتقد است ما در فهم عاشــورا اغلب با درکی جامعه‌زدایی شده از آن مواجهیم. درکی که هرچند الهام‌بخش ارزش‌های کلی است اما به ما طرح اقدام اجتمـاعی نمی‌دهد. لذا تلاش می‌کند با طرح زمینه‌های اجتماعی قیام عاشورا، بابی جهت گفتگو از ایده‌های اجتماعی عاشورا بگشـاید.

»» تیزرمعرفی

لینک جلسات:
بخش ۱ »» علیهِ جامعه‌زدایی از عاشورا
بخش ۲ »» از رحلت پیامبر (ص) تا روزِ حسین (ع)
بخش ۳ »» خطبه منا و شیوخ مقدس‌نما!
بخش ۴ »» مانیفستِ قیام
بخش ۵ »» سکوت بر نابرابری و تمنای بهشت؟!
بخش ۶ »» عالمان در دوگانه‌ی نهضتِ دینی و نظام اشرافی
بخش ۷ »» قاعده‌ی عدالت‌خواهی
بخش ۸ »» عدالت‌خواهی فیلسوفانه یا عدالت‌خواهی پیامبرانه
#راوے‌‌
#ناپیدا

آگـاهـے‌‌ بـــراے‌‌ سامـــانے‌‌ دیگــر
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
این روزها به شکل تمام‌وقت درگیر آماده‌سازی هفتمین شماره #نامه_جمهور هستیم؛ در حال حاضر بخشی از مرحله آخر، که طراحی است، باقی‌مانده؛ موضوع اصلی هم فلسطین است. یک روایت از درام- تراژدیِ زندگی روزمره و هم‌زمان یک کوشش نظری برای درک زوایای جدیدی از مسئله فلسطین.
طی یازده ماه اخیر در کنار تحریریه مجله و دوستانی خوبی که در این موضوع به ما پیوستند، با تمام توان و با تمام قلب‌مان کار کردیم؛ نوشتیم؛ ترجمه کردیم؛ گفت‌وگو کردیم و گاه و بی‌گاه اشک ریختیم ولی امیدوار بودیم که نتیجه کاری قابل قبول باشد. فکر می‌کنم همین طور هم شده باشد. خدا را شکر حدود ۱۰۰۰ صفحه مطلب که به یاری خدا در در دو ویژه‌نامه مجزا، پیش و پس از سالگرد هفت اکتبر منتشر خواهد شد.
ما در نامه جمهور متعهدیم به بازخوانی پروژه عدالت‌خواهی. مسئله فلسطین هم مسئلهٔ تضاد با منافعِ منتفعان از نابرابری جهانی و بخش مهمی از پروژه عدالت‌خواهی جهانی است. تولید این شماره البته سختی‌های زیادی داشت و ما شاید به اندازه همه شش شماره پیشین نامه جمهور تا کنون، وقت و هزینه صرف کردیم. همچنین امیدوارم در آینده بتوانیم کار درباره فلسطین و مقاومت را ادامه بدهیم.
@tabagheh3_ir
بخشنامه-انتشار-حقوق-مدیران.pdf
229.8 KB
حالا که بحث شفافیت شد، خوب است این مورد هم این‌جا باشد تا بعدتر بحثی مفصل‌تر داشته باشیم؛ فایل ضمیمه بخشنامه انتشار حقوق و مزایای مقامات، رؤسا و مدیران موضوع ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه است.
مطابق این بخشنامه مقرر شده بود از ۱۴۰۱/۳/۱۰ ماده ۲۹ برنامه ششم اجرا و حقوق و مزایا مقامات و مدیران انتشار عمومی پیدا کند. امری که در نهایت به کلی مسکوت گذاشته شد.
ماده ۲۹ برنامه پنج‌ساله ششم، که اجرای آن برای هفت و نیم سال تمدید شد، به طور کل دو بخش کلی داشت: نخست شفافیت حقوق و مزایا و در ادامه تعقیب قضایی مستنکفان از اجرای قانون. صدر این ماده توسط دولت‌های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم نقض شد. ذیل آن نیز توسط قوه قضاییه در دوره کنونی و دو دوره قبل، بدون توجه رها شد. مجلس نیز هیچ حساسیت و نظارت درخوری در این زمینه از خود نشان نداد. گویی تبانی اجماع نانوشته‌ای بر ناشفافیت وجود دارد؛ گویی قانون توان کافی برای الزام حکمرانان به اجرای شفافیت ندارد.
@tabagheh3_ir
امکان عدالتخواهی در ایران هزار و چهارصد و سه: در گفتگو با مجتبی نامخواه


جمعه ۱۶ شهریور ۱۰ شب زنده از یوتیوب جدال

https://youtube.com/live/_m86tpkWaR4?feature=share

مجتبی نامخواه از معدود افرادی است که در میان عدالتخواهان مذهبی کار فکری و نظری جدی هم انجام میدهد. کاری که در قالب فصلنامه نامه جمهور منتشر می‌شود. در کنار این کار نظری اما او یک کنشگر میدانی است و حمایت از کمپین حداقل دستمزد و چندین اعتراض کارگری را در کارنامه خود دارد. با نامخواه درباره امکان تشکل یابی مستضعفان و محرومان و شکل گیری یک جریان سوم در قالب عدالتخواهی صحبت میکنیم. آن هم در شرایطی که رییس جمهور پزشکیان هر چند روز یکبار صحبت از جراحی می‌کند. همچنین از نامخواه می پرسیم ایا تفسیر او از عدالتخواهی فهمی از توسعه هم دارد و ایا مسایل کلان حاکمیتی بویژه فشارهای خارجی را در معادلاتش وارد میکند؟‌
2024/11/12 04:19:36
Back to Top
HTML Embed Code: