Telegram Web
📝📝📝"سعادتمند" نام دیگر "مصطفا تاجزاده"

🖊️مژگان ایلانلو

باید اعتراف کنم از زمانی که قرار شد عبارتی کوتاه به مناسبت دهمین سالگرد زندان ظالمانه مصطفا تاجزاده بنویسم، در تقلایی باور نکردنی دست و پا می زنم.
نمی توانم او را در عبارتی کوتاه توصیف کنم و دلم راضی شود که آن عبارت کاملترین یا لااقل یکی از بهترین توصیفات اوست.

درباره مصطفا تاجزاده آنقدر سخن گفته اند که حرف تازه برای توصیفش پیدا نخواهد شد.
"شرافت" "شجاعت" "پاکدستی" " حق طلبی" "پردلی" "صراحت " "مقاومت" ...و ده ها صفت دیگر موتیف پر تکرار ده‌های اخیر ایران درباره مصطفا تاجزاده است.

"پاکدستی" و "شرافت" همچون دو بال غول پیکر به مدد او آمدند تا بتواند، "شجاعت" و "حق خواهی" اش را پرواز دهد.
بسیاری از هم نسلان او را می‌شناسم که دلشان می‌خواست لااقل ذره ای شبیه او باشند اما پایشان در باتلاق منفعت طلبی های مادی در گل مانده و ترس رونمایی از کارنامه سیاه شان، خواب از چشمشان می رباید.

اما مصطفا تاجزاده شجاع " تغییر "دارد، شجاعت "بزرگ شدن".
آدم های بزرگ در طول زندگی پوست اندازی های بسیار داشته اند، آنها که پوست نمی اندازند محکوم به خفگی و مرگ در همان جلد قدیمی و تنگ خود هستند.
اما آنها که شجاعت شکافتن پوست کهنه و عبور از آن را دارند بزرگ می‌شوند

باری مصطفا تاجزاده به معنای واقعی کلمه " خوشبخت" است، یک "عاقبت بخیر" که نام و مرامش در دل تاریخ و قلب مردم کوچه و خیابان جاودانه شد.

چه جایگاه ترحم برانگیزی دارد او که می اندیشد دیوارها بتونی و درهای آهنی می تواند مانعی برای تاثیر گذاری مردی چون او باشد، او که "راه" گشود و "سد" شکست ...
باید اعتراف کنم هر چه می نویسم، آشفته تر می شوم، فکر می کنم حق سخن ادا نمی شود..
تمام می کنم

او معنای واقعی یک انسان " سعادتمند" است...


🆔@tahkimmelat
👍3611💔4🕊3🤡1
♦️ تاملی بر بیانیه میرحسین موسوی

حسین نقاشی

(۱) «ملی بودن» مخالفت توامان با استبداد داخلی و استعمار و تجاوز خارجی است. فرد «ملی» نه به بهانه مخالفت با استبداد با متجاوز خارجی هم‌داستان می‌شود نه به بهانه مقاومت در برابر متجاوز، هم‌آغوش با استبداد!

نباید فراموش کرد اول باید ایرانی، باعزت -نه تحت تجاوز- وجود داشته باشد تا بتوان در آن دفع استبداد کرد.

(۲) بیانیه اخیر میرحسین موسوی این دو وجه توامان را در خود جای داده و بر آرمان استقلال، آزادی و حاکمیت ملی، برآمده از خواست اکثریت مردم تکیه دارد.

ضمن محکومیت تجاوز و تجاوزگر خارجی، راهکار خلاصی از بحران را بازگشت به مردم و نظرخواهی راستین از آن‌ها می‌داند نه  پروپاگاندا و تبلیغات نمایشی، در جهت «وحدت‌سازی» تصنعی حکومتی و نه در  فرصت‌طلبی‌های رندانه‌ کسانی که گمان کرده‌اند با اعلام خاکساری و وفاداری در این شرایط بحرانی، کلاهی از این نمد برایشان پرداخته می‌شود و به سبب آن به روزنه و گشایشی، دل‌خوشند. حال آنکه «راه طی‌شده» بسیار کسانی را به این نتیجه رسانده که چنین رفتارهایی اگر که از روی طمع و آزِ نشستن بر خوان نعمت نباشد، رویافروشی و محال‌اندیشی‌هایی است که سال‌هاست تشت رسواییش از آسمان بر زمین افتاده است و از دل آن طرفی برای ملک و ملت، بسته نخواهد شد.

(۳) بیانیه، به صبوری و ایستادگی مردم  در ایام جنگ ۱۲روزه در عین «رنجیدگی‌های عمیق» اشاره دارد و به حکومت هشدار داده که «نسیم‌های فرصت» را همچون هدیه‌ای از سوی پروردگار، غنیمت بشمارد؛ هرچند که مسیر طی‌شده از آتش‌بس تا به امروز یادآور این کلام حکیمانه است:
«ما اکثر العبر و اقل الاعتبار»
-چه بسیارند عبرت‌ها و چه کم‌ است عبرت گرفتن‌ها.

این همه نقش عجب بر در و دیوار وجود
هرکه فکرت نکند، نقش بود بر دیوار

(۴)اشاره بیانیه به «فرزندان نظامی ملت» و «شهید» خواندن آن‌ها با پرهیز از هرگونه تفکیک، می‌تواند نشانی از این رویکرد باشد که تنگناها و بگیر و ببندها و حصر و حبس‌ها، مشروعیت‌بخش این نیست که متجاوز خارجی‌ای که خوی جنایت‌پیشه‌گیش بر عالم و آدم هویداست، حقانیتی بر این کار دارد و یک نیروی سیاسی «ملی» از روی آینده‌نگری و عوارض حیثیتی، روانی و سیاسی که این عمل دارد، هرگز از آن ابراز خشنودی نمی‌کند و هر نیروی متجاوز بیگانه‌ای نه تنها که انبارِ وطن را آباد نمی‌کند که ویران خواهد ساخت.

موش تا انبار ما حفره زدست
وز فنش انبار ما ویران شده‌ است
اول ای جان دفع شر موش کن
وانگهان در جمع گندم کوش کن


(۵) متن بیانیه میرحسین موسوی با توجه به شرایط پساجنگ و آتش‌بس، دو رویکرد متمایز را در ادبیات نگارش به کار برده است:

اول با نهیب، هشدار داده که «دوراندیشی ستودنی» مردم را در برابرِ دعوت دشمن متجاوز و رسانه‌‌ حامیش و آن «پیرکودک بی‌فرهنگ» که نتانیاهو را «تاجبخش» خود می‌داند، با رویاپردازی به حساب کارآمدی و موافقت با سیاست‌ها و ساختارهای حکومت نگذارند؛ چرا که عدم لبیک به دعوت متجاوز خارجی و ایادیش چه بر اساس تحلیل و فهمی ملی-میهنی و مبتنی بر شواهد تاریخی باشد یا از روی ترس و نگرانی از برخورد و سرکوب احتمالی، در آن نشانی از رضایت و همدلی  اکثریت مردم با وضع و نظم موجود، نیست!

دوم اینکه راه خروج از وضعیت بحرانی و متزلزل کنونی از طریق تحقق راستین اراده ملی از مسیر دموکراسی و مراجعه به آرا عمومی دانسته شده است. مراجعه‌ای که نه‌تنها رویکردها و سیاستگزاری‌های موجود را به ارزیابی و قضاوت عمومی مردم واگذارد بلکه امکان بازاندیشی در ساختارهای حقوقیِ اساسیِ موجود را نیز برتابد.

سال‌ها پیش آیت‌الله خمینی در بهشت زهرا، برای نشان دادن مشروعیت و حقانیت برگزاری رفراندوم برای نظام سیاسی جدید، گفته بود:

«مگر آن اشخاصی که درصد سال پیش از این، هشتاد سال پیش از این بودند، می‌توانند سرنوشت یک ملتی را که بعدها وجود پیدا کنند، آن‌ها تعیین بکنند؟.....حالا می آییم سراغ دولت‌هایی که ناشی شده از سلطنت محمدرضا و مجلس‌هایی که ما داریم. در تمام طول مشروطیت الا بعضی از زمان‌ها آن هم نسبت به بعض از وکلا، مردم دخالت نداشتند در تعیین وکلا.  شما الان اطلاع دارید که در این مجلسی که حالا هست، چه مجلس شورا و چه مجلس سنا و شما ملت ایران هستید، شما ملتی هستید که در تهران سکنی دارید، من از شما مردم تهران سوال می‌کنم که آیا این وکلایی که در مجلس هستند، چه در مجلس سنا و چه در مجلس شورا شما اطلاع داشتید که این‌ها را خودتان تعیین کنید اکثر این مردم می‌شناسند این افرادی را که به عنوان مجلس و به عنوان وکیل مجلس سنا یا مجلس شورا در مجلس هستند؟...»



🆔@tahkimmelat
👍3311👎10💔2🤡1
♦️ آیا شخصیت‌های محوری اصلاحات و محافظه‌کارانِ معقول از مواضع میرحسین حمایت خواهند کرد؟!

🖊️عیسی سحرخیز

بیانیه‌ی میرحسین موسوی و مواضع روشن "رهبرِ محصورِ جنبش سبز"، نقش محوری خود را در ترسیم راهبردِ شفاف و منطقی برای گذار از نظام جمهوری اسلامی به "حکومتِ مردم‌سالارِ عرفی" مبتنی بر اراده، خواست و رایِ آزادانه‌ی ملت، نشان داده است.

از هم اکنون می‌توان پیش‌بینی کرد که نکات محوری این بیانیه مورد تائید و پشتیبانی جمع وسیعی از شخصیت‌های حقوقی و حقیقی قرار خواهد گرفت، اما پرسش اصلی این است که آیا چهره‌های شاخصی که سال‌ها در قوای مختلف نظام خدمت کرده و اکنون خواسته و ناخواسته، مستقیم و غیرمستقیم جزو محذوفین و به عبارتی روشن‌تر "اپوزیسیون نظام" محسوب می‌شوند چه واکنشی در برابر این بیانیه نشان خواهند داد.

پرسشم را دقیق‌تر بیان کنم آیا شخصیت‌های محوری اصلاحات و محافظه‌کارانِ معقول از مواضع میرحسین موسوی حمایت خواهند کرد یا از کنار آن خواهند گذشت؟!

اگر بخواهم مصادیق اصلی این افراد را بیان کنم در راس آن‌ها سیدمحمد خاتمی و شیخ مهدی کروبی قرار می‌گیرند و پس از آن علی‌اکبر ناطق نوری، علی لاریجانی، بهزاد نبوی، عبدالله نوری، مصطفی معین و ...

آیا آن ها نیز حاضرند در مسیر همبستگی ملی و در مسیر مطالبات اصلی ملت به صورت صریح و شفاف این دو حقیقت آشکار را اعلام کنند که
ساختار کنونی نظام نماینده همه ایرانیان نیست؛

برگزاری رفراندم برای تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی، راه را برای تحقق حق تعیین سرنوشت مردم هموار و دشمنان این مرزوبوم را از دخالت در امور کشور مأیوس خواهد کرد


گذر زمان، به زودی پاسخ این پرسش‌ را مشخص خواهد ساخت؛ آن‌جا که خط اصلاح‌طلبان واقعی و تحول‌خواهان با عافیت‌جویانِ چسبیده به حاکمیت بار دیگر جدا خواهد شد.


🆔@tahkimmelat
👍5411🤣4💔2👎1🤡1
♦️ بیانیه‌ی بیش از ۷۵۰ نفر از فعالان اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی در پیگیری مطالبه‌ی آزادی زندانیان سیاسی

به‌نام هستی‌بخش
زندانیان در ستم مضاعف بسر می‌برند


بیش از دو هفته از حمله‌ی درنده‌خویانه‌ی رژیم تجاوزگر اسراییل به زندان اوین می‌گذرد. حدود هشتاد تن از زندانیان، خانواده‌هایشان، کارمندان، سربازان و زندانبانان، قربانی شده‌اند و بسیاری دیگر هنوز زخم عمیق جراحت را بر جسم وجان خویش دارند.

در این میان، زندانیان که از نزدیک شاهد و شهید این جنایت بوده‌اند، ضروری بود در این شرایط بحرانی با اقدام فوری قوه قضاییه دست‌کم به مرخصی بروند. شوربختانه زندانیان سیاسی و عقیدتی که قربانی ستم مضاف هستند و تجاوز اسراییل به خاک کشور را محکوم کرده‌اند و نیز زندانیان عادی، همچنان در اسارت به‌سر می‌برند.

روایت‌های بسیار دردناک از شیوه‌ی جابه‌جایی زندانیان به زندان تهران بزرگ و قرچک و نمونه‌های بی‌شمار از رفتارهای موهن و نیز سختیِ شرایط بسیار بدِ زیستی در زندان‌های جدید، با ازدحام جمعیت و نبود امکانات اولیه، نگرانی خانواده‌ها و دغدغه‌مندان را تشدید کرده‌است.

ما امضاکنندگان بی‌صبرانه منتظریم که مسئولان تصمیم‌گیرنده، اعم از وزارت اطلاعات و قوه قضاییه، به شرایط سخت اسارت این عزیزان‌ فوراً پایان دهند تا زندانیان هر چه زودتر به آغوش امن خانواده‌ها بازگردند.

بدیهی‌ست ما تا تحقق این خواسته‌ی حداقلی، اعتراض و طرح مطالبه‌ی خود را به انحاء گوناگون ادامه خواهیم‌ داد.


اسامی:

رضا آقاخانی, مسعود آقايى, زهرا آقاخانی, احمد آخوندی, زهرا آدینه, مرضيه آذرافزا, حسن آصالح, فروزان آصف‌نخعی, حمید آصفی , زهره آقاجرى, حسن آقازیارتی ‌فراهانی, زهرا آقاقلی, پروانه آل‌بویه, حامد آئینه‌وند, محمدرضا ابراهیمی, مریم ابراهیمی, عباس ابراهیمی, سپیده ابطحی, سیدنورالدین اجاقی , هادی احتظاضی , حمید احراری, حمید احمدزاده, محسن احمدوند, ایمان احمدی, شهروز احمدی, محمد احمدی, مجید احمدی, سیدعباس احمدی, پیمان احمدی, مرتضی ادهمی, حسین ارغوانی , محمّد آزادی, اسماعیل آزادی , محمدجواد اسحاقیان , بتول اسدی, گیتی اسکندری, حجت اسماعیلی, امید اسماعیلی, حمیدامین اسماعیلی, پریا اسماعیلی, رضا اشرفی‌مهابادی, ثریا اصغرنیا , نورسا اصغری, دانیال افتخاری, محمدرضا افخمی, شمس افرازی, طیبه افریجه, مرتضی افشار, فائزه افشار, فرزانه افشار, ابراهیم افشار, فهیمه افشاری, مهدی اقبال, حسن اقبالپور , على اكبر يابسى, علی اکبر طاهری, شقایق اکبری, مرجان اکبری‌تاج, جواد امام, قاسم امامزاده, ولی‌الله امامی, سعید امامی‌پور, زهره امانی, شهربانو امانی, سارا امانی‌بابادی, شهناز امجدی, نجمه امیدپرور, الهه امیرانتظام, حبیب‌الله امیری , شیخ‌حبیب امیری, مرتضی امیری‌جرقویه‌ای, سیروس امیری‌زنگنه, حمید امین‌اسماعیلی, کاک‌حسن امینی, فاطمه انصاری, کیمیا انصاری, هوشیار انصاری‌فر, عبدالحسین ایرانی, سعیده ایزدی, سهیل ایزدی , مصطفی بادکوبه‌ای‌هزاوه‌ای, محمد بارفروش, محمود باقری , محمد باقری, زهره باقری, داوود باقری, محسن باقری‌چناری , امیر بانشی, رضا باوفا, بهنام بختیاری, محمدرضا بخشایی, ریحانه بخشایی, مجتبی بدیعی, اميدرضا بردبار , افسانه برزویی , اعظم برهانی, اشرف بروجردى, مرتضی برون, فرشته بقایی, نسترن بکایی , آرمین بکتاش, محمد بلبلیان, رویا بلوری, عباس بنی‌رضی , فاطمه بنی‌کعب, فرهاد بهبهانی, قربان بهزادیان‌نژاد, سیدعلیرضا بهشتی‌شیرازی, رضا بهشتی‌معز, امیر بهمنی, الهه بیابانی , فریبرز بیات, رقیه بیات, مجتبی بیغشی, زری بیغشی, فاطمه بیگدلی‌آذری , مطهره پارسی, محسن پاینده, مسعود پدرام, مرتضی پدریان‌جونی, حسین پرستار, گوهرغفارزاده‌جهان پسند, مهدی پناهی , فاطمه پهلوانى, عباس پوراظهری, حسن پورعظیم, پارسا پورغفارمغفرتي, محمد پورنصرالله , جهانمیر پیش‌بین, حبیب‌الله پیمان, وفا تابش, حسین‌قلی تاج‌برازجان, محمدرضا تاجمیر ریاحی, محمدرضا تحویلداری , عزت‌الله تقواييان, گلی تقوی, علی تک‌فلاح, مصطفی تنها , فرهاد توانا, محمدعلی توحید, منوچهر توكلى, عباس توکل, مرتضی توکل, مجید تولّایی , رضا تیموری, درخشنده تیموریان, احمد ثاراللهی, حسین ثاقب, مريم ثروتى, محیا ثقفی‌زاده, جعفر جام‌آبادی, روزبه جامه‌شورانی, حسین جزایری , مهرنوش جعفری, محمد جعفری, غزل جعفری, علی جعفری‌دینانی, مجتبی جلالی, سیدعلی جلالی, باقر جلالی‌زاده , جلال جلالی‌زاده, محمد جمادی , فرشته جمشیدی, همایون جنتی, پروانه جوانمردی, امین چالاکی, احمدرضا چگینی, بهنام چگینی, اميرحسين حاجبيان, رضا حاجی.....

متن و اسامی کامل :

https://cutt.ly/nrU3aOiD


🆔@tahkimmelat
👍459🤣2💔1
♦️ وقتی افول انسانیت را با همه‌ی وجود لمس کردم! 

روایت حمله به زندان اوین و پس از آن

🖊️ محسن قشقایی

همیشه دوست داشتم هر اتفاق تاریخی و بزرگی را با دقت و جزئیات مرور کنم و از آنجایی که خودم در جریان حمله موشکی به اوین، به عنوان یک زندانی در زندان حضور داشتم، قصد دارم آنچه را که دیدم بطور کامل بنویسم، تا شاید ادای دینی باشم به تمام راویان تاریخ.

در روزهای قبل، صدای انفجار زیاد شنیده بودیم اما همگی از دور بودند و نزدیکترین صدا برای انفجار ساختمان شیشه‌ای صداوسیما بود که هم در تلویزیون بصورت زنده دیدیم و شنیدیم و هم در واقعیت. اما این صدا، صدای انفجار نبود بلکه صدای غرش جنگنده بود که شدیدتر شد و بعد یک سوت و انفجاری با صدای مهیب که باعث شد تمام ساختمان بند ۴ به لرزه بیفتد... 

بلافاصله به خودم آمدم و صداها و فریادها شروع شد. یکی جیغ میزد: «بیایید تو راهرو، الان باز میزند» یکی جیغ میزد، یکی فحش میداد. تپش قلبم بالا بود و مغزم درست فرمان نمیداد که چه باید بکنم. آیا وقت فرار بود؟ آیا وقت کمک بود یا باید کماکان در پناه تخت‌خواب آهنی اتاق می‌ماندم؟ یکی از هم اتاقی‌هایم که سن و سال کمی داشت، شوک زده و با وحشت زیاد وارد شد و داد زد:« چرا این بی‌شرف‌ها ما رو ول نمی‌کنن بریم، حتما باید بمیریم؟» سعی کردم او را آرام کنم…

حوالی غروب بعضی دوستان آمدند و گفتند ظاهراً چاره ای نداریم و باید تخلیه کنیم چون عده ای مسلح آمده‌اند و صریحاً با کشیدن اسلحه روی بچه ها تهدید کرده‌اند که ما دستور داریم شما را منتقل کنیم یا خودتان می روید یا جنازه هایتان را میبریم. بازهم از دشمن قوی تر خورده بودند و برای مردم دست خالی قدرت نمایی میکردند. به ناچار مشغول جمع کردن وسایل شدیم اما اصلا نمی دانستیم چه برداریم و چه برنداریم. حتی یکی از مسئولان زندان نیامده بود ما را راهنمایی کند و صادقانه حرف بزند و بگوید چه در انتظار ماست و چه باید بکنیم...

اما از آن روز و آن شب تا الان که دو هفته از آن جریانات میگذرد، هنوز یک چیز فکر و ذهنم را به شدت آزار میدهد و آنهم پایمال شدن شان و کرامت انسانی ماست. افول انسانیت را نه تنها به چشم دیدم که با همۀ وجود لمسش کردم و این برایم از هر چیزی در این روزها سخت‌تر است…

📎متن کامل


🆔@tahkimmelat
💔285🕊3🤡1💯1😡1
♦️ ملاقات وکیل تاج زاده با وی در زندان تهران بزرگ/ ابلاغ حکم حبس تجمیعی به تاج زاده/ وی تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند

هوشنگ پوربابایی در گفت و گو با خبرنگار جماران بیان کرد:

در دیدار امروز که بنده در زندان تهران بزرگ با آقای مصطفی تاج‌زاده داشتم، ایشان اعلام کرد حکم ۵ سال حبس تجمیعی جدید به وی ابلاغ شده و بنابراین، تاج زاده مجموعاً تا الان به ۱۷ سال زندان محکوم شده و تا بیست و ششم اردیبهشت ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند.

با توجه به شرایط زندان اوین، ایشان اعلام کرد که در یک اتاق ۳۶ متری حدود ۳۴ نفر حضور دارند که از داشتن کتاب و دسترسی به کتابخانه و سالن مطالعه محروم هستند.

ملاقات‌های حضوری در هر هفته نیز عملاً به ده نفر بیشتر نخواهد رسید و ملاقات کابینی هر دو هفته یک بار به صورت ۱۰ دقیقه خواهد بود.


🆔@tahkimmelat
💔31😡173😱2🤡1🤣1
عبدالله مومنی در شبکه ایکس :

۱۷سال زندان برای مخالفت با قدرت مطلقه


‏۵ سال حبس جدید برای ⁧ #مصطفی_تاجزاده ⁩، ‌،صدور حکم مرگ برای هر امید به آزادی در کشور است.
‏برخلاف برخی خوش‌خیالی‌های دوران پس از جنگ، فضای سیاسی نه تنها گشایش نیافته؛ بلکه نشانگر این است که حاکمیت تحمل کوچک‌ترین صدای اعتراضی را ندارد.

🆔@tahkimmelat
👍48💔13😱106🕊6😡6
♦️ سخنگوی جبهه اصلاحات: امروز، اصلاحات اساسی و تمکین به خواسته‌های جامعه است که باعث بقاء و دوام ‎ایران عزیزمان می‌شود/ دو نسخه آینده‌نگرانه از سوی سیدمحمد خاتمی و میرحسین موسوی در پیشگاه ‎ملت قرار گرفته است

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران نوشت: ‏

امروز، اصلاحات اساسی و تمکین به خواسته‌های جامعه است که باعث بقاء و دوام ‎ایران عزیزمان می‌شود.

در کنار مجموعه صداهای ایران‌دوستانه، دو نسخه آینده‌نگرانه از سوی آقایان سیدمحمد خاتمی و میرحسین موسوی در پیشگاه ‎ملت قرار گرفته است.

حفظ ‎انسجام ملی، پذیرش تکثر، و پایان‌دادن به فضای بسته سیاسی و رسانه‌ای وجوه مشترک این دو نسخه است.

امید که تجربه ‎جنگ تحمیلی دوم باعث گشودگی هر چه بیشتر عرصه سیاست و حداکثری‌شدن وفاق ملت و دولت بشود.


🆔@tahkimmelat
👎40👍2710🤣9🤡5💔1
♦️ نقطه‌ی آغاز بازاندیشی مردم هستند!

| یک‌شنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴

| گفت‌وگوی روزنامه «هم‌میهن» با احمد بخارایی درباره‌ی «لزوم تحول ساختاری و مطالبه‌گری» | منتشر شده در ۲۱ تیر ۱۴۰۴

| نمایش گزارش:👇
https://blog.dr-bokharaei.com/2025/07/blog-post_12.html

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-42765

| #احمد_بخارایی: در گفت‌و‌گو با‌ روزنامه «هم‌میهن» به این موضوعات اشاره کردم:

۱ـ گوش‌های سنگین و چشم‌های تاربین عناصر «نظام سیاسی» در ایران؛

۲ـ کتمان واقعیت‌های اجتماعی از سوی جمهوری اسلامی و تشدید «#فروپاشی_اجتماعی» در اینجا؛

۳ـ نبود چشم‌انداز مثبت و امیدوارکننده در «آینده ایران» با وجود جمهوری اسلامی؛

۴ـ «فرجام نابودگرانه‌»ی سیاست‌های گذشته‌ی جمهوری اسلامی در قالب #جنگ دوازده روزه؛

۵ـ به «دروغ و خطا»، طرح وجودن #همبستگی در دوران دوازده روزه جنگ در ایران؛

۶ـ سه شاخص «#همبستگی_اجتماعی» که هر سه در ایران کم‌رفق و سست است: #مشارکت، اعتقادات کم و بیش مشترک و تعادل میان باورهای درونی با هنجارها و واقعیات بیرونی؛

۷ـ تشدید #فقر و #نابرابری و نرخ #بی‌کاری در صورت تداوم «سیاست‌های جاری»؛

۸ـ «مرگ #اصلاحات» و لزوم «#تحول_ساختاری» با اولویت بازنگری اساسی در #قانون_اساسی و هم

۹ـ لزوم تشدید روند «#مطالبه‌گری» از سوی مردم به عنوان شرط اصلی در تحول ساختاری.

| دیگر یادداشت‌ها و سخن‌رانی‌ها:👇
| dr-bokharaei.com
| https://www.youtube.com/@AhmadBokharaei
| www.tgoop.com/dr_bokharaei


🆔@tahkimmelat
👍71👎1💔1
♦️خبرگزاری فارس جزئیات جدیدی از حمله به جلسۀ اسرائیل به جلسه شورای‌ عالی امنیت ملی را برای نخستین‌بار منتشر کرد:

پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۶ خرداد،
درحالی‌که جلسه شورای‌عالی امنیت ملی با حضور روسای سه قوه و دیگر مقامات ارشد در طبقات زیرین یک ساختمان در غرب تهران درحال برگزاری بود، حمله آغاز شد.

مدل این حمله مشابه عملیات ترور حسن نصرالله طراحی شده بود.
اسرائیل با شلیک ۶ بمب یا موشک،
ورودی‌ها و خروجی‌های ساختمان را هدف قرار دادند تا مسیرهای فرار را مسدود و جریان هوا را قطع کنند؛
پس از انفجارها، برق طبقه قطع می‌شود، اما مسئولان با استفاده از یک دریچه اضطراری که از قبل پیش‌بینی شده بود، خود را به بیرون از ساختمان رساندند
.

برخی از مسئولان از جمله رئیس‌جمهور در حین خروج دچار جراحات مختصری در ناحیه پا شدند.

با توجه به دقت اطلاعاتی که اسرائیل برای این حمله داشته، احتمال وجود عامل نفوذی درحال بررسی است.



🆔@tahkimmelat
🤣257👍3🤡2
♦️ نامه سعید مدنی، جامعه‌شناس، پژوهشگر، نویسنده و فعال سیاسی زندانی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی به مناسبت روز قلم

‏عملکرد وزارت شما در امتداد سیاست‌های قلم شکن پیشین است

‏جناب آقای سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

‏پیام شما به مناسبت روز قلم و پاسداشت جایگاه نویسندگان، شاعران و اندیشه ورزان، اگر چه بر حرمت و تکریم اندیشه و قلم تاکید کرد اما مصداق آيه «لم تقولون مالا تفعلون» است. اینکه وزارت متبوع شما در دولت های گذشته چه کرده و چه سیاست‌های ضد فرهنگی را به اجرا درآورده موکول می‌کنم به وقت و مناسبت دیگر.

‏آنچه موجب نگارش این نامه شده، عملکرد وزارت شما در امتداد سیاست‌های قلم شکن پیشین است که در تعارض با قانون اساسی و دیگر قوانین جاری و ادعاهای مکرر رئیس دولت مبنی بر اجرای قانون و اصلاح خطاها و انحرافات قبلی است. یکی از شواهد این ادعا، سال‌ها ممانعت از صدور مجوز نشر و باز نشر چندین کتاب تالیف اینجانب، زنده یاد هدی صابر و برخی دیگر از نویسندگان به استناد نظر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی است.

‏جناب وزیر، لابد می‌دانند که مطابق اصل 36 قانون اساسی «حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح به موجب قانون باشد»؛ بنابراین در حالی که هیچ مرجع قضایی حکم بر ممنون القلم اینجانب، مرحوم هدی صابر و بسیاری دیگر از نویسندگان نداده است، وزارت اطلاعات نمی‌تواند مانع از انتشار کتاب‌های مورد اشاره شود و هیچ مرجعی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نمی‌تواند به استناد نظر وزارت اطلاعات، ما نویسندگان را از حقوق خودمان منع نماید.

‏بنابر این لازم است در پیام جنابعالی با مناسبت روز قلم «در برابر همه آنان که واژه ها را نه برای تزئین بلکه برای تبیین حقیقت بکار می برند» سر تعظیم فرود آورید. کافی است تنها مانع از احقاق حقوق اهل قلم نشوید.

‏سعید مدنی
‏۱۵ تیرماه ۱۴۰۴
‏زندان/تبعید دماوند


🆔@tahkimmelat
👍3913💔2👎1🕊1🤣1
عبدالله مومنی در شبکه ایکس:
نسخه آپدیت شده برخی از اصلاح طلبان اینه که از مداحی های ایران ایران بیشتر از موضع گیری های میرحسین و تاجزاده استقبال میکنند!
‏با این فرمون سرلیست انتخاباتی اشون محمود کریمی و پویانفر خواهد بود
‏بیچاره ملت که سرنوشت غم انگیز اشون روزی در دستان این افراد بود.
‏⁧ #ابتذال_سیاسی

🆔@tahkimmelat
👍113🤣123💔3👎2
♦️ ژیلا بنی‌یعقوب:

بیشتر برندگان جوایز بین‌المللی، کنشگران  حقوق بشری یا چهره‌های اپوزیسیون ایرانی موضع صریحی علیه تجاور اسرائیل نگرفتند؛ احتمالاً نگران بودند که موضع‌گیری صریح علیه اسرائیل باعث شود که بخشی از ارتباطات‌شان با نهادهای غربی یا دولت‌های غربی مختل شود و یا شاید انگ یهودی ستیزی بخورند؛ این محافظه‌کاری فعالانی که شعار شجاعت و آزادگی می‌دهند یک نوع تناقض اخلاقی در خود دارد. اما رفتار موسوی صادقانه و اصول‌مند است.

او نه در بیان واژه‌ها لکنت دارد نه ملاحظه نهادهای خارجی را می‌کند و نه تأیید این قدرت و آن قدرت برایش مهم است و نه دوگانه «مخالف حکومت = موافق حمله خارجی» را می‌پذیرد؛ این صداقت موسوی، واقعاً کمیاب است.

میرحسین موسوی همچنین بر خلاف بسیاری که فقط کشتار غیرنظامیان را محکوم کردند کشتن نظامیان توسط اسرائیل را نیز محکوم و از آنها ‌با عنوان فرزندان نظامی ملت و با احترام یاد کرده. این موضع نشان دهنده ثبات در اصول اخلاقی و میهن دوستی اوست که در فضای پر از دوگانگی امروز کمتر دیده می‌شود.

میرحسین به جای این که از فرصت بیانیه برای انتقام‌جویی یا تخریب استفاده کند با بیانی متین و دلسوزانه راهکار ارائه می‌دهد.
و می‌گوید زندانیان را آزاد کنید ، صداوسیما را اصلاح کنید و رؤیاپردازی نکنید و ...

این نشان می‌دهد که هدف او نه صرفاً اعتراض، بلکه نجات کشور است ولو توسط کسانی که خود او را به بند کشیده‌اند. میرحسین با حدیثی نبوی در انتهای بیانیه‌اش تلویحاً به حاکمیت می‌گوید که اکنون نسیم فرصت از جانب مردم و از جانب پروردگار می‌وزد اگر گوش شنوایی هست اگر دل بیداری باقی است، این لحظه را دریابید.

میرحسین در بیانیه‌اش نه فقط یک معترض به وضع موجود که یک مصلح مسئول است کسی که حتی در زندان خانگی همچنان به نجات کشور فکر می‌کند، نه فروپاشی آن.

این سطح از مسئولیت‌پذیری برای کسی که خودش زندانی همین سیستم است بسیار کم نظیر است.

این که فردی ۱۵ سال در حصر خانگی باشد، از حقوق اولیه‌اش محروم و حتی از تماس آزاد با خانواده و مردم محروم باشد، از نفرت‌پراکنی و انتقام‌جویی فاصله می‌گیرد نشانه‌ی بلوغ فکری، صداقت سیاسی و مسئولیت‌پذیری عمیق‌اش است. کاش نظام حکمرانی از او درس بگیرد و به جای تکرار خطاهای گذشته و ترجیح احمدی‌نژادها بر چنین فردی با این حد از پای‌بندی به اصول میهن دوستی و مسئولیت، صدای مشفقانه او را بشنود و رؤیاپردازی نکند.


🆔@tahkimmelat
👍21👎81🤣1💔1
♦️ عفت مهرآیین، خواهر مصطفی مهرآیین، استاد محبوس دانشگاه در گفتگو با امتداد:برادرم به زندان قم منتقل شده/ گفتند که شاید قرار بازداشت ایشان به دو ماه یا شش ماه افزایش پیدا کند، اطلاعی نداریم!/ انتظار ما، تبدیل قرار بازداشت و فراهم شدن امکان تودیع وثیقه است/ با گذشت نزدیک به یک ماه، برادرم نه تفهیم اتهام شده و نه به وکیل دسترسی دارد

امتداد-محمد جعفری:


عفت مهرآیین، خواهر مصطفی مهرآیین، استاد جامعه‌شناسی و محبوس دانشگاه در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت محل نگهداری برادر خود، پس از تجاوز ارتش اسرائیل به زندان اوین و انتقال زندانیان از این زندان، بیت شعری در ابتدا خوانده و اظهار داشت: این روزها این شعر از ابوالسعید ابوالخیر در ذهنم مرور می‌شود که می‌گوید؛ «ای جمله بی‌کسان عالم را کس/ یک جو کرمت تمام عالم را بس/ من بی کسم و تو بی کسان را یاری/ یا رب تو به فریاد من بی کس رس».

برادر ما، دکتر مصطفی مهرآیین، معلم جامعه‌شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه است. از تاریخ ۲۵ خرداد-دو روز بعد از حمله اسرائیل-برادرم دستگیر و به بازداشت موقت وزارت اطلاعات منتقل شد. آنگونه که ما مطلع شدیم، برادرم در بند ۲۰۹ زندان اوین بوده و مهدی محمودیان هم ایشان را دیده بود.

بعد از انتقال زندانیان از زندان اوین، مصطفی دو تماس در حد دو، سه دقیقه با ما داشت که در تماس اول گفت برای من دعا کنید و در تماس دوم با پسربجه ۱۰ ساله خود، مکالمه کوتاهی داشت. به همراه خانواده و دوستان، دو مرتبه به مقابل زندان تهران بزرگ مراجعه کردیم که به ما گفتند؛ اسم ایشان در لیست زندانیان زندان نیست.

چند بار هم به دادسرا مراجعه کردیم که گفتند، برادرم در بازداشت موقت بوده و هیچ اطلاعاتی درباره مکان نگهداری و وضعیت ایشان به ما ندادند. پنجشنبه شب، یک تماس دو دقیقه‌ای با برادرم برقرار شد که ایشان در این تماس، اطلاع داد که در زندان قم حضور دارد.

در طول نزدیک به یک ماه گذشته، هر لحظه و ثانیه ما با هراس و ناراحتی گذشته که امروز و فردای برادرم چگونه می‌گذرد؟ برادر من، یک معلمی بوده که جز سخن گفتن، هیچ سلاحی نداشته است. ما نگران حال و سلامتی او هستیم.

نزد وکیل که مراجعه کردیم به ما گفته شد که هر کس که اتهامی به او منتسب شود، ظرف مدت ۲۴ ساعت، طبق قانون آئین دادرسی کیفری باید تفهیم اتهام شده و به وکیل دسترسی داشته باشد. این در حالی است که به رغم گذشت نزدیک به یک ماه از بازداشت برادرم، هنوز تفهیم اتهامی برای ایشان صورت گرفته و نه اینکه به وکیل دسترسی دارد و در کل از همه حقوق خود محروم است.

مسئله دیگر اینکه، اصلا ما نمی‌دانیم برادرم در کجاست و در چه وضعیتی قرار دارد. حتی برای درخواست ملاقات هم که مراجعه داشتیم، گفتند که اصلا و به هیچ عنوان ممکن نیست. همینطور با تندی زیاد به ما گفتند که شاید این یک ماه بازداشت ایشان، دو ماه یا شش ماه بشود و هیچ اطلاعی از وضعیت پرونده ایشان ندارند. دست آخر هم ما را از اتاق بیرون کردند.

درخواست و انتظار ما از دستگاه قضائی، این است که قرار بازداشت موقت برادرم، پس از یک ماه تبدیل و وضعیت ایشان تعیین تکلیف شود تا بتوانیم، نسبت به تودیع وثیقه اقدام کنیم. به هر حال، پسربچه ده ساله برادرم، این روزها بسیار بی‌تابی می‌کند. امیدوارم در نهایت ترتیبی اتخاذ شود که خانواده از نگرانی بیرون بیاید.


🆔@tahkimmelat
💔163🕊1
🔴 حصاربانان میرحسین «وطن» می‌فروشند

🖊️ عبدالله ناصری

رهبری جنبش سبز از ته بن‌بست «اختر» درباره‌ی جنگ دوازده‌روزه‌ی ایران و اسرائیل، پیامی فرستاده‌ است در محکومیت نتانیاهوی متجاوز و علت این تجاوز. پیامی کوتاه که خشم بسیاری را پدیدار کرد. بنده با عافیت‌طلبان عصبانی که چند سالی‌ است به‌ جای آن‌که نگران خاک کشور باشند، دغدغه‌ی بقا و دوام خود را دارند کاری ندارم. روی سخنم با روزنامه‌ی رهبر است؛ کیهان که اداره‌اش با یک صهیونیست فکری است. این روزنامه از قول رهبر حاکم نوشته است: «فلانی وطن‌فروش‌ است». این جمله‌ی قبیحِ دروغ، به نظرم بیانگر عصبانیت بیشتر رهبر از موسوی است تا متجاوز صهیونی.

تمام بیانیه‌ی کوتاه آقای موسوی پر از عبرت و تاریخ است. اما باور جدی دارم عبارت: «وضعیت تلخی که برای کشور پیش آمد نتیجه‌ی یک رشته خطاهای بزرگ (گذشته) بود.» مهم‌ و ملموس‌ترین عبارت بیانیه بود. مستور این عبارت یعنی: «مسئول تجاوز ۱۲روزه‌ی اسرائیل، کس دیگری است!».

از سوی دیگر، آن دسته از رقاصان سیاست‌ورز که بنا داشتند با این تجاوز، فاصله‌ی ژرف حکومت با مردم را از بین ببرند، افشا شدند. روشن‌ترین مصداق وطن‌فروشی آن‌جاست که سهم ۱۷٪ ایران از دریای خزر که در دولت دوم اصلاحات از سوی همسایه‌گان شمالی پذیرفته شد، با غرور متوهمانه‌ی رهبر به زیر هشت درصد رسید. به زبان شاعری نو:
«کاش
قدری عرق میهن‌پرستی
داشتی
وطن‌فروش …»

از «صابر همدانی»، شاعر عصر پهلوی، وام می‌گیرم خطاب به آقای موسوی:
«دریغ و درد، که در روزگار تو ای (میر)
زمام ملک به‌دست وطن‌فروشان است».


🆔@tahkimmelat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍17💯31🤡1🤣1💔1
♦️ در باب ضرورت آزادی فوری و بی قید و شرط زندانیان سیاسی و عقیدتی

🖊️ محمدعلی علیان، فعال مدنی

در روز دوم تیرماه ۱۴۰۴ و در اثناء جنگ ۱۲ روزه، زندان اوین توسط رژیم اسراییل مورد حمله موشکی قرار گرفت و طبق اعلام رسمی سخنگوی قوه قضائیه، بر اثر آن متاسفانه ۷۱ نفر کشته و شماری نیز مجروح شدند که کشته شدگان شامل : کارمندان اداری زندان، سربازان وظیفه، زندانیان و برخی خانواده های زندانیان که برای ملاقات یا پیگیری قضایی به دادسرای اوین مراجعه کرده بودند و نیز افرادی که در همسایگی زندان زندگی می کردند یا بعنوان عابر در حال عبور از محل بودند، می شدند.
با توجه به مفاد کنوانسیون های بین المللی در زمینه حقوق زندانیان و نحوه برخورد با بازداشت شدگان از جمله: کنوانسیون های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (مصوب ۱۹۷۵) و نیز قواعد بانکوک جهت رفتار با زندانیان زن (مصوب ۲۰۱۱) که دولت ایران به آنها پیوسته و ملزم است مفاد آنها را اجرا کند و همچنین مصوبه سال ۱۳۶۵ شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان مبنی بر آزادی کلیه زندانیان مناطق جنگی، به نظر می رسد که مستندات حقوقی لازم هم از بُعد حقوق بین الملل و هم از منظر قوانین و آیین نامه های داخلی به منظور مساعدت در آزادی و یا حداقل اعطای مرخصی به کلیه زندانیان با تامین قرار مناسب بخصوص زندانیان سیاسی و عقیدتی در شرایط جنگی وجود دارد و بنابراین مسئولان ارشد قضائی و سازمان زندان ها باید از همان روزهای ابتدای درگیری نظامی نسبت به این مهم اقدام می کردند تا امنیت جانی زندانیان سیاسی و سایر زندانیان و کارمندان اوین تامین گردد و لذا شاهد از دست دادن جان های عزیز نمی بودیم.

در حال حاضر که زندانیان سیاسی و عقیدتی به زندان های تهران بزرگ (فشافویه) و قرچک ورامین منتقل شدند با مشکلات و تنگناهای عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند. تراکم زندانیان در بندها و سلول ها بسیار بالا است و بر اساس اطلاعات منتشر شده از طرف خانواده ها و پیگیری های بعمل آمده امکانات بهداشتی در نازل ترین سطح ممکن است. زندانیانی که جهت تداوم حیات نیاز مبرم به دارو دارند ظاهراً همچنان در دریافت داروهای مورد نیاز خود با مشکل و مضیقه مواجه هستند این موضوع بویژه برای زندانیان مسن و کسانی که به بیماری های خاص مبتلا هستند شرایط حادتری را ایجاد نموده است. لذا با توجه به اینکه زیرساخت ها و امکانات زندان های فشافویه و قرچک به هیچ وجه جوابگوی حداقل های زیست استاندارد زندانیان نیست و همچنین با عنایت به تبلیغات پرحجم حکومتی مبنی بر ضرورت افزایش ضریب همبستگی اجتماعی و ملی، اولین پیش نیاز تحقق این امر آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان سیاسی با رعایت کرامت انسانی ایشان است قبل از اینکه فاجعه انسانی یا اتفاق ناگواری ناشی از شرایط بد زندان رخ دهد. همان زندانیانی که از روی دلسوزی و میهن دوستی و دغدغه مندی سال های گذشته بیش و پیش از همه در خصوص روندهای منجر به وضعیت موجود هشدارهای لازم را داده بودند و الان مستحق بودن در چنین شرایط بغرنجی نیستند.



🆔@tahkimmelat
👍73🕊1
2025/07/14 11:32:42
Back to Top
HTML Embed Code: