Telegram Web
♦️ بر اساس تخمین های موجود، در صورت حرکت مستقیم بمب افکن های بی ۲ از آمریکا به سمت فردو، رسیدن آنها بالای فردو تا ساعت ۸:۲۷ صبح روز دوشنبه طول خواهد کشید. اما ممکن است در دیگو گارسیا متوقف شوند.

در نشانه ای دیگر نیز آمریکا بار دیگر بر ممنوعیت سفر شهروندان خود به عراق تاکید کرده است.



🆔@tahkimmelat
👎7💔64👍2🤡1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️ساختمان پلیس فتا در تهران توسط اسراییل هدف گرفته شد و در آتش سوخت

تهران: ساختمان مرکزی پلیس «فتا» (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات )هدف حمله نظامی قرار گرفت و در شعله‌های آتش سوخت.

این فرماندهی انتظامی مسئولیت کنترل فضای مجازی و برخورد با فعالان فضای مجازی در ایران را به عهده داشت.


🆔@tahkimmelat
👍2313👎3💔1
♦️پرونده هسته ای جمهوری اسلامی زودتر از خودش به تاریخ پیوست

🖊حامد آئینه وند
( دانش آموخته روابط بین الملل و عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران )


🔻 بدون تردید پرونده هسته ای جمهوری اسلامی مهمترین پروژه جاه طلبانه آیت ا.. علی خامنه ای و هیات حاکمه مستقر در ایران در مسیر تضمین امنیت نظام سیاسی بریده از مردم بود . تلاش برای بازدارندگی از طریق رونمایی از بمب اتمی یا دست کم غنی سازی اورا نیوم برای ایجاد دغدغه و هراس دائمی در غرب وجه همت نظام طی دو دهه گذشته بود که جدای از پنجاه میلیارد دلار هزینه مستقیم،هزاران میلیارد دلار عدم النفع در قالب تحریم های اقتصادی داشت.


🔻حمله شب گذشته امریکا به تاسیسات هسته ای فردو ، نطنز و اصفهان و نابود سازی آنها تکمیل آخرین حلقه زنجیره شکست در سیاست گذاری، تحقیر در گستره ملی ، و اتلاف منابع بود.حلقه های نخست با حملات هدفمند اسرائیل به اهداف مختلفی در ایران از فرماندهان ارشد سپاه گرفته تا دانشمندان و دست اندرکاران برنامه هسته ای تا برخی از زیر ساختهای کشور به کمک انبوهی از جاسوسان حرفه ای موساد، شکل گرفت.


🔻راهبرد نه جنگ نه مذاکره هم به جنگ و هم مذاکراتی خفت بار درادامه خواهد انجامید تا بار دیگر اثبات شود عقل حکمرانی در جمهوری اسلامی وجود ندارد و حکومت جز در برابر بحران حاضر به تغیر مواضع احمقانه و غیر علمی خود نمی‌شود. حالا از پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی آنچه باقی مانده تحریم ها ست و خروجی پای فشاری بر غنی سازی ،ازدست رفتن حریم هوایی کشور،کاهش شدید ذخایر موشکی،خساراتی به جان و مال برخی مردمان بی گناه و چشم انداز تار تر اقتصاد و توسعه برای آحاد مردم است .

🔻حالا با قاطعیت می توان گفت پرونده هسته ای جمهوری اسلامی زودتر از خودش به تاریخ پیوسته و آرزوی دستیابی به بمب اتمی هم به دست فراموشی سپرده شده است.اکنون منافع طبقه حاکم اقتضا می کند برای ادامه غارت کشور، آیت ا.. خامنه ای را از سرراه بردارند و برای نجات جمهوری اسلامی از وضعیتی که در آن گرفتار آمده تلاش کنند .

🔻 نباید اجازه تجدید سازمان به جمهوی اسلامی در قالب رهبری جدید داده شود. از همبستگی ایجاد شده دراین دوره باید برای عبور از جمهوری اسلامی استفاده کرد نه آنکه اجازه داد نظام آن را هزینه بقای خودش در قالب رهبری جدید کند خاصه اکنون که تکلیف نگرانی ها درباره آ ن « پیر کودک » و فراخوان هایش روشن شده و تشت رسوایی دست پر آنها از اکانت های فیک از بامها افتاده است.

🆔@tahkimmelat
👍6113👎4😁4💔1
♦️ اردشیر امیرارجمند ‏

اپوزیسیون ملی ایران هرگز در ‌کنار دشمن متجاوز نخواهد ایستاد. همبستگی ملی تعیین‌کننده‌ترین سلاح ملت برای دفع تجاوز خارجی و ⁧نجات ایران⁩ از استبداد و تحمیل صلح شرافتمندانه به دشمن است. قدرت را به مردم بازگردانید، در قدم اول زندانیان سیاسی را فورا آزاد، تغییرات اساسی را از صدا و سیما آغاز و زمینه اتحاد را فراهم‌ کنید.


🆔@tahkimmelat
👍58👎107🤣5💔1
♦️ ترامپ: بمب اتمی را از دستان ایران خارج کردیم

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در پیامی در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت که آمریکا بامداد امروز دستاورد نظامی خیره کننده‌ای در ایران بدست آورده است.

وی در ادامه مدعی شد که ایران هزاران آمریکایی را کشته و به آنها آسیب رسانده و در دوران دولت کارتر نیز سفارت این کشور در تهران را تسخیر کرده است.

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «ایران را از بمب هسته‌ای محروم کردیم و اگر می‌توانست از آن استفاده می‌کرد».

ترامپ در ادامه از اقدام ارتش این کشور در حمله بامداد امروز به سایت هسته‌ای فردو قدردانی کرد.



🆔@tahkimmelat
👍18👎11🤣32💯1💔1
♦️ یدیعوت آحارانوت به نقل از مقامات اسرائیلی:

ما نمی‌خواهیم وارد جنگ فرسایشی با ایران شویم
به نفع ماست که نبرد با ایران طولانی نشود
اگر ایران به شلیک ادامه دهد، ما مجبور به پاسخ خواهیم شد.

احتمال موافقت ایران برای ورود به مذاکره، اگر نگوییم وجود ندارد، بسیار کم است.
ما می‌خواهیم نبرد را ظرف این هفته پایان دهیم


🆔@tahkimmelat
👍19😡72💔1
♦️بیانیه چهار زندانی زن در اوین: هویت آمریکا و «رژیم فاشیستی اسرائیل» با «تجاوزگری» و «کودک‌کشی» شکل گرفته است

چهار زن زندانی سیاسی در زندان اوین، از جمله وریشه مرادی که به اعدام محکوم شده، در بیانیه‌ای با لحنی قاطع، جنایات رژیم اسرائیل در غزه و دیگر کشورهای خاورمیانه را «نسل‌کشی» و «توحش نظام‌یافته» خوانده و از حمایت قدرت‌های جهانی، به‌ویژه آمریکا، از این جنایات به‌شدت انتقاد کردند. آنان با تأکید بر این‌که اسرائیل از آغاز با اشغال‌گری و خشونت موجودیت یافته، اعلام کردند هرگونه اتکا به چنین نیروهایی، خیانت به مردم ایران و خلق‌های منطقه است.
متن کامل بیانیه به شرح زیر است:

با کشتار و جنایت موجودیت یافت و با اشغال‌گری صاحبِ‌خانه شد و در طول حیاتش، با تجاوز و نسل‌کشی، خاورمیانه را به میدان جنگ‌های بی‌پایان بدل کرد.
اسرائیل به‌عنوان پادگان آمریکا در خاورمیانه، به‌عنوان نماینده‌ی ابرقدرت‌های جهان پس از جنگ جهانی دوم در منطقه سر برآورد و از همان آغاز در فلسطین، عراق، افغانستان، سوریه، یمن و اخیرا با نسل‌کشی در غزه توحش خود را به دنیا نشان داد.

در هیچ‌کدام از این کشورها نه بمب اتمی یافت شد و نه تدارکی برای غنی‌سازی در میان بود.
نسل‌کشی به دلیلی منطقی نیاز ندارد اما دموکراسیِ غربی برای توجیه توحشِ مدامش در جهان و برای حفظ وجهه‌ی دموکرات مَنشی که مدعی آن است همواره در پی بهانه‌ایست.
هویت آمریکا و «رژیم فاشیستی اسرائیل» با «تجاوزگری» و «کودک‌کشی» شکل گرفته است و به هر کشوری که نظر کردند جز جنگ و ویرانی به بار نیاوردند.
حمله به ایران و کشتار غیرنظامیان و نابودی زیرساخت‌های کشور توسط «رژیم صهیونیستی» و حامیان آمریکایی‌شان محکوم است. همچون دیگر جنایاتشان در دنیا، در خاورمیانه؛ و متعاقب آن حمایت از اسرائیل و اتکا به قدرتِ ویرانگرش توسط هر فرد، گروه یا جریان سیاسی، با هر رویا و تصوری نیز محکوم و نشان از دنائت و رذالتِ حامیانش دارد.
رهایی ما مردم ایران از دیکتاتوری حاکم بر کشور به همت مبارزه‌ی توده‌ها و با توسل به نیروهای اجتماعی میسر است. نه با دل بستن به قدرت‌های خارجی یا چشم امید داشتن به آنان. قدرت‌هایی که همواره با استثمار و استعمار، با جنگ‌افروزی و کشتار در پی کسب منافع بیشتر، ویرانی را نصیب کشورهای منطقه کرده‌اند برای ما ره‌آوردی جز ویرانی و استثمار نوین نخواهند داشت.

نابود کردن زیرساخت‌های سوریه پس از سرنگونی اسد و تکرار همان شیوه در ایران نشان از شهوتِ اسرائیل به خاورمیانه‌ای ضعیف و تحت سلطه دارد. و این گویای این امر است که در طراحی نوین خاورمیانه، نظامی می‌تواند دوام بیاورد که اقتدار «اسرائیل» بر منطقه را بی‌قید و شرط پذیرا باشد.

خائنان به ایران
و خائنان به خلق‌های خاورمیانه
و خائنان به سال‌ها مبارزات آزادی‌خواهانه‌ی مردم علیه ستم بدانند خیانت و دنائت‌شان در حافظه‌ی مردم ایران و در تاریخ ثبت خواهد شد.

آیندگان از آنان که بر جنازه‌های مردم بی‌دفاع به پایکوبی ایستاده‌اند به ننگ یاد خواهند کرد.

ریحانه انصاری، سکینه پروانه، وریشه مرادی، گلرخ ایرایی
خرداد ۱۴۰۴
زندان او
ین


🆔@tahkimmelat
👍39👎1612🤡9🤣7💔2
♦️حامد آئینه وند: رضا پهلوی و مشاوران یکی از یکی نادان تر در مسیر همراهی با نتانیاهو شکست بدی خوردند. اگر ذره ای عقل سیاسی داشتند از «افتضاح وکالت» درس می‌گرفتند. مشخص شد سیمای آزادی که فرقه پهلوی ترسیم می‌کند با سیمای آزادی فرقه رجوی تفاوت ماهوی ندارد، رقص و آواز اضافه تری دارد.

@tahkimmelat
👎70👍603💔2🤡1
♦️ آتش بس ناپایدار، تداوم چالش بزرگ

🖊️مجتبی نجفی

بیشتر از بیست سال هست منتقد ایده جنگم، جنگی که به هر صورت رخ داد. قبل از جنگ، منتقد ایده دیکتاتوری و سرکوب ام. وقتی خیلی‌ها برای جنگ عراق و افغانستان له له می‌زدند، معتقد بودم نباید هرگز از این ایده‌های ویرانگر استقبال کنیم. تجربه عراق ناامن و چند تکه، بازگشت افغانستان به دامن طالبان و هرج و مرج لیبی، نشان داد جنگ در منطقه ای با ساختارهای لرزان نه کمک کار توسعه دموکراتیک که تسهیل کننده فروپاشی یا تحکیم کننده ارتجاع یا تقویت کننده ناامنی خواهد بود.

منتقد سیاست خارجی جمهوری اسلامی بودم. گفتمان امنیت محور این سیاست، به جای تکیه بر همبستگی ملی و پذیرش ایران شهروندمدار، خواست تمام ضعفهای خود را با تولید موشک و نیروی نیابتی در لبنان، سوریه، فلسطین، یمن و...جبران کند. بیش از یک سال این ایده نابخردانه دود شده و هوا رفته. رخدادهای اخیر نشان دادند حاکم لخت است و دیکتاتوری فاقد قدرت واقعی.

جمهوری اسلامی هم در جنگ اطلاعاتی شکست خورد، هم آسمان ایران را اتوبان هواپیماها و موشک های دشمن کرد و نشان داد آن گفتمان " عوضش امنیت داریم" به آب بند است و حتی خودشان هم امنیت نداشتند چه برسد به مردم بی پناه.

آتش بس امروز شکننده است اما شانس بزرگ ملی است. این جنگ تدوام بیابد ما به فروپاشی و ناآرامی سرزمینی می‌رسیم. قبلا معتقد بودم جنگ یا به تحکیم دیکتاتوری در صورت محدود بودنش منجر خواهد شد، یا زیرساخت های حیاتی کشور را نابود می‌کند یا به فروپاشی سرزمینی منجر می‌شود. تنها چیزی که از دل جنگ در خاورمیانه بیرون نمی آید "دموکراسی" و گفتمان " توسعه متوازن و پایدار" است. جالب بود همان طرفداران ایده جنگ می‌گفتند دیکتاتور جان سالم به در ببرد، مار زخمی خواهد بود. حرف بیست سال پیش امثال من را تکرار می‌کردند و به خود ما تحویل می‌دادند.

ساده لوحانه گمان می‌کردند اسراییل آماده است خودش را در مخمصه بیندازد تا تاج و تخت شاه ناکام و همیشه در حسرت را تهیه کند. بسیاری از آنها نمی‌دانستند در گفتمان قدرت، چون دستمال کاغذی یکبار مصرف اند و بعد از استفاده، جایگاهشان زباله دان است. همچنانکه وقیحانه به مردم و کشور خود پشت کردند و به خصوص رضا پهلوی تمام مرزهای وقاحت را درید و در قامت یک شیفته قدرت بر کشته شدن هموطنانش چشم بست و برای اینکه پادوی بنیامین نتانیاهو شود، اعلام آمادگی کرد.

در کنار خامنه ای که گفتمان پوشالی امنیت محورش شکست خورد، پهلوی نیز یک بازنده تمام عیار بود. او بزرگترین قمار زندگی اش را کرد و نامش در تاریخ به نیکی یاد نخواهد شد.

حالا ما مانده ایم و یک کشور زخمی با نابودی زیرساخت های حیاتی اش با یک دیکتاتوری عقب مانده در منطقه ای بی ثبات با آتش بسی ناپایدار. همین وضعیت باز هم بیش از پیش اهمیت جنبش های مدنی همبسته را یادآور می‌کند، اهمیت جبهه نجات ملی متشکل از همه نیروهای مدافع گفتمان استقلال و آزادی را خاطرنشان می‌کند تا بر فراز گفتمان های تخریبگر "دیکتاتوری" و "جنگ" بایستد و به پایه گذاری ایران مستحکم، شهروندمدار در قلب منطقه همیشه ناآرام خاورمیانه بیاندیشد. دیکتاتوری و اپوزیسیون وابسته شکست خوردند، به جبهه اپوزیسیون ملی متشکل از همه نیروهایی که ایران را یکپارچه و دموکرات می‌خواهند نیازمندیم.


🆔@tahkimmelat
33👎23👍4💔4🕊3🤣3
♦️جمهوری اسلامی باید پارادیم شیفت کند و زمینه ساز تهاجم دیگری نشود

حامد آئینه وند ( دانش آموخته روابط بین الملل و عضو همبستگی جمهوری خواهان )


🔻سر مقامات جمهوری اسلامی به ویژه آیت ا.. خامنه ای و فرماندهان سپاه و متحدان در جناح اصول گرا در جنگ ۱۲ روزه به سنگ واقعیت خورده است. بقایشان در این است که سر عقل بیایند و ستیز با نظم منطقه ای و نظام بین الملل از یک سو و جنگ و منازعه با نسل جوان کشور در انتخاب سبک زندگی را کنار بگذارند .البته انتظار اینکه این پارادیم شیفت در سیاست داخلی و خارجی را بعد از رخدادهای تحقیر آمیز اخیر به سرعت عملیاتی کنند واقع بینانه نیست اما نشانه های آن برای کاهش التهاب و امید به آینده باید به سرعت بروزیاید.

🔻همه دلسوزان کشور باید در این مسیر به نظام مستقر کمک کنند و از همه مهمتر نظام باید دستش را به سمت نخبگانی که زندانی و خانه نشین کرده دراز کند و از آنها کمک بخواهد. به رغم نقدهایی که به عملکرد سیاسی گذشته مصطفی تاج زاده دارم و ضمن احترام به همه چهره های سیاسی تصور می کنم ایشان با بینش جدیدی که از صحنه دارد می تواند نقش راهبردی در این زمینه ایفا کند والبته مقدمه این نقش آفرینی آزادی ایشان و همه زندانیان سیاسی از زندان است.

🔻واقعا نیازی به این هزینه سنگین برای فهم اینکه تحریم نعمت و فیلترینگ سیاست درستی در مقابله با گردش آزاد اطلاعات نیست نبود. نظام با فقیر کردن ملت و فیلترینگ گسترده ریسک جاسوسی را در کشور به شدت کاهش داد و نتایج تلخ آن را امروز مشاهده میکند . به مقامات نظام هشدار می دهم اگر به جای پی گرفتن پارادیم شیفت در سیاست داخلی و خارجی مسیر اشتباه خشونت ، سرکوب و اعدام را در پیش بگیرید انقلابی خسارت بار را به کشور تحمیل می کنید که من از شرح پیامدهای آن بر خود می‌ترسم.

🔻واضح است که در برابر این پارادیم شیفت،مقاومت های جدی وجود دارد و ذی نفعان وضعیت پیشا جنگ در برابر آن مقاومت میکنند اما اگر خود آنها نیز با «عقل سرد» به صحنه بنگرند دست از مقاومت بر میدارند تا جان ، مال وبقای خود را تضمین کنند. بهتر است از منافع مالی و سیاسی حداکثری برای جلوگیری از به هم خوردن نظم سیاسی و فرو پاشی شیرازه امور کشور چشم پوشی کنند و بدانند در غیر این صورت هم خودشان و هم کشور را با مخاطراتی روبه رو خواهند کرد که به قول عوام کاسه چه کنم از دستشان نیفتد.

🔻کناره گیری آیت ا.. خامنه ای از قدرت،حذف ولایت فقیه از قانون اساسی و برگزاری انتخابات آزاد سه رکن اساسی برای گذار از وضعیت فعلی هستند. پس از این اقدامات هم باید به سراغ ادغام سپاه و ارتش رفت. قابل درک است که ذی نفعان وضع موجود تمایلی به این تغیرات ندارند اما توجه داشته باشند رویگردانی از این تغیرات هیج معنایی جز گشودن درهای بی ثباتی شدید در کشور نخواهد داشت.

🔻نظام نباید در برابر مردمی که با وجود نارضایتی از عمق جان از مقامات و سیاست های جمهوری اسلامی از همراهی با فراخوانهای خیابانی در شرایط جنگی به خاطر حفظ تمامیت ارضی کشور و اولویت دادن به مساله دفاع از میهن امتناع کردند ناسپاسی کند. ناسپاسی یعنی اینکه به جای در دستور کار قراردان پارادیم شیفت مسیر معکوس طی کند ، اگر چنین کند مژده این است که انقلاب و دخالت خارجی را باهم تجربه خواهد کرد. یکبار زمینه تهاجم به کشور به دلیل جاه طلبی هسته ای کافیست زمینه تهاجم دیگری به ایران را به دلیل مسئولیت حمایت ( R2P) فراهم نکنید.

@tahkimmelat
👍38🤣1812👎5💔1
♦️ نادر شاه: مردک چرا دروغ می بافی؟ ما شکست خوردیم

🖊️یدالله کریمی پور

۱۹ جولای ۱۷۳۳‌، یعنی حدود۲۹۰ سال پیش، نادر در نبرد سامرا از مشهورترین و ماهرترین فرمانده عثمانی، توپال پاشا شکست خورد. ایرانیان ناگزیر شدند با ۳۰/۰۰۰ کشته و زخمی و ۳۵۰۰ اسیر تا همدان و آق دره عقب نشینی کنند.

این نخستین شکست نادر بود. یادآوری می شود که پیش و پس اسلام هیچ امیر‌، فرمانروا و امیر و شاهی، بیش از نادر، پیروز میدان‌ جنگ‌ ها نبوده است. نقش شکست سامرا از دید تخریب روحیه ایرانیان، کمتر از شکست چالدران نبود. ولی برای نادر همواره پیروز، این شکست بس عبرت آموز بود.

نخست آن که نادر شکست را پذیرفت. او با احضار افسران خود شروع به اعتراف کرد و همه تقصیرها را به گردن گرفت. در عین حال سرنوشت خود و سربازانش را یکسان دانست و دلاوری ها و پیروزی های گذشته را یادآور شد. به آنان قول داد که جبران کند.‌

اعتراف به اشتباه استراتژیک‌، جایگاه نادر را نزد فرماندهان بالا برد. به گونه ای که همه در چادر فرماندهی اشک ریخته و به او اطمینان دادند که در رویارویی دوباره با توپال پاشا و ترکان عثمانی تا مرز مرگ خواهند جنگید.

دوم این که به کاتب و منشی خود، میرزا مهدی خان استرآبادی‌فرمان داد که به همه ولایات، ایالات و رئیسان قبایل نامه نوشته و در خواست اعزام نیرو کند. میرزا مهدی به شیوه دربار صفویه شرحی نگاشت و پس از تعریف و تمجید فراوان از نادر و لشگریانش و ذکر پیروزی های نادر، در پایان نوشت: اندک چشم زخمی به قسمتی از سپاه سپهر دستگاه نادری رسیده است.

چون نادر نامه ها را دید، خشمگین شد و برآشفت و به تندی بر سر میرزا مهدی خان فریاد کشید؛ مردک این دروغ ها و یاوه ها چیست که از خود بافتی. ما شکست خورده ایم. دمار از روزگارمان در آمده و رو به فنا هستیم.

واقعگرایی نادر مبنی بر پذیرش شکست، به ویژه اعتراف به اشتباه استراتژیک خویش و در خواست صادقانه و فوری نیرو، با پاسخ مثبت و کلان ایرانیان مواجه شد. چنان که در نبرد سرنوشت ساز انتقامی کرکوک‌، نه تنها شکست سامرا جبران شد بلکه سپاه عثمانی با از دست دادن ۲۰ هزار فرمانده و تفنگ چی زبده و به ویژه کشته شدن‌ فرمانده پیر, همواره پیروز و شجاع، توپال عثمان، ناچار به عقب نشینی و قبول شکست شد.

لیدل هارت، استراتژیست بریتانیایی دائما می گفت: گام نخست بازیابی برای ارتش شکست خورده، پذیرش شکست از سوی فرمانده کل است. بدون اعتراف به شکست‌، احتمال بازسازی و نوسازی ممکن نیست. سهل است که زمینه ای برای شکست های بعدی خواهدبود.

(منبع: پناهی سمنانی، نادرشاه (بازتاب حماسه و فاجعه ملی)، انتشارات کتاب نمونه
کتاب جهانگشای نادری نوشتهٔ میرزا مهدی خان منشی استرآبادی -منشی و مورخ نادر شاه افشار- (درگذشت بین ۱۱۷۵ تا ۱۱۸۲ قمری)


🆔@tahkimmelat
👍6923💔1
♦️ حسین رزاق: تمام زندانیان بند ۴ ⁧زندان اوین⁩ دیشب به تیپ ۲ زندان تهران بزرگ منتقل شدند

🔹زندانیان دیشب ساعت ۲۳ به تهران بزرگ رسیده‌اند. یکساعت و نیم در صف ایستاده‌اند برای دو دقیقه تماس با خانواده‌ها. نه لباس دارند نه بیمارها دارو. همه کف‌خواب هستند.



🆔@tahkimmelat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😡38💔51
♦️ تبعات ذهنیت «سرنگونی آسان»

🖊️حسین باستانی

مدتی پس از جنبش ۱۴۰۱، مقاله «ذهنیت سرنگونی آسان» به بررسی تبعات «ساده گرفتن» شدید سازوکار تغییر حکومت در میان فعالان ایرانی پرداخت: از جمله اینکه قدرت‌های جهانی، تدریجا دورنمای تغییر رژیم در ایران را جدی نمی‌گیرند و «معامله با قدرت مستقر» در «پرونده‌های راهبردی» را ترجیح می‌دهند.

بدون آنکه قصد هیچ‌گونه تحلیل وقایع جاری را داشته باشیم، اجازه می‌خواهم صرفا بخش‌هایی از آن مقاله قدیمی را یادآوری کنم. متنی که هرچند در زمان انتشار، از سوی بسیاری از عزیزان -که کار حکومت را تمام شده می‌دانستند- بدبینانه تلقی شد، ولی شاید بازخوانی آن، بی‌فایده نباشد:

- اگر اپوزیسیون هر از گاه، به دنبال اعتراضات خیابانی شعار سرنگونی سریع بدهد و سپس برای تکرار همان شعار انتظار دور بعدی اعتراضات را بکشد، سرانجام در معرض حسابرسی سخت افکار عمومی قرار خواهد گرفت... تکرار مکرر و بدون پشتوانه این شعارها باعث خواهد شد تا اپوزیسیون در داخل و خارج کشور جدی گرفته نشود. تا آنجا که هم لایه‌هایی محتاط –ولو ناراضی- از اجتماع و هم جامعه بین‌المللی، تا اطلاع ثانوی منفعت خود را در «معامله» با قدرت مستقر ببینند.

- اگر جریاناتی سیاسی مکررا هر تحول سیاسی کشور، و از جمله ناکامی‌های خود را، را یک گام نزدیک تر شدن به سرنگونی بدانند -آن هم با استدلال‌هایی در این حد که رژیم هر کار بکند به ضررش است- یعنی از اساس ضعیف بودن یا نبودن اپوزیسیون را مهم نمی‌دانند؛ چون لابد معتقدند در هر حال، به طور خودکار نتیجه یکی خواهد بود.

- در چارچوب ذهنیت سرنگونی سریع، غیرمنتظره نیست که بخش بزرگی از بحث های نظری در مورد تحولات ایران صرف توجیه بضاعت یا وضع موجود اپوزیسیون شده: مثلا با تجلیل بیش از حد از جنبش‌های «بی سر» یا محتوم فرض کردن سقوط دیکتاتورها. یا با امیدآفرینی اغراق‌آمیز به عواملی از قبیل فروپاشی از درون، نافرمانی نظامیان، تحولات غیرمنتظره یا فشار خارجی.

- مطابق تجربیات تاریخی، حتی اگر انقلاب بدون «رهبر» ممکن باشد، تصور پیروزی یک انقلاب بدون «تشکیلات رهبری کننده» دشوار است. حتی اگر نظام های خودکامه در مقیاس تاریخی ناپایدار باشند، می‌توانند در مقیاس زندگی انسانی زیاد عمر کنند. حتی اگر فروپاشی از درون غیرممکن نباشد، امید بستن به آن ممکن است به انفعال نامحدود بینجامد. حتی اگر شکاف‌هایی در نیروهای مسلح وجود داشته باشد، تاکنون این ذهنیت که فرضا سپاه ممکن است جمهوری اسلامی را سرنگون کند مبنایی جز اخبار جعلی نداشته. حتی اگر امکان متضرر شدن حاکمان از تحولات غیرمنتظره وجود داشته باشد، تضمینی نیست که این تحولات لزوما به ضرر آنها اتفاق بیفتند.

- حتی با وجود اینکه تاثیر فشار خارجی در تضعیف حکومت‌ها قابل انکار نیست، نمونه‌های بی‌شماری از معاملات پشت‌پرده دولتمردان غربی با تهران وجود دارند؛ دولتمردانی که همواره محتمل است به امید توافق در یک پرونده راهبردی، یا برای آزادی ولو یکی از اتباع‌شان در ایران، امتیازات غیرمنتظره بدهند.

- ساده گرفتن سرنگونی، لاجرم درگیری‌ بین مخالفان حکومت را نیز وارد فضایی متفاوت می‌کند. چون طبیعتا نیروهایی که براندازی را فرایندی درازمدت و نیازمند سازماندهی و مشارکت گسترده بدانند، با فعالانی که براندازی را در کوتاه مدت در دسترس تصور کنند، رفتار متفاوتی دارند. در حالت اول، قاعدتا خود را بیشتر نیازمند برنامه‌ریزی تشکیلاتی و تعامل درازمدت با دیگر جریان‌ها می‌بینند. در حالت دوم اما، از آنجایی که سقوط نظام را قریب‌الوقوع می‌دانند، بیشتر نگران «سهم‌خواهی» جریان‌های رقیب در فردای براندازی خواهند بود.

- فرض اخیر، می‌تواند تفسیری خاص از عملگرایی را در اپوزیسیون جا بیندازد که خروجی آن، مثلا نه همکاری گسترده تر برای مقابله -بسیار دشوار- با حکومت، که استفاده از «هر» روش ممکن برای مقابله -به‌مراتب آسان‌تر- با یکدیگر باشد... درواقع به طور اجتناب‌ناپذیر، حجمی غیرطبیعی از مجادلات سیاسی اپوزیسیون متوجه کلیات و جزئیات حکومت جایگزین می‌شود که انگار چیزی به استقرار آن نمانده است.

متن کامل مقاله ذهنیت سرنگونی آسان» در لینک زیر در دسترس است:

https://www.bbc.com/persian/articles/cl4d8m651pxo


🆔@tahkimmelat
15👍11👎3💔1
♦️ انتقال زندانیان سیاسی زندان اوین به زندان تهران بزرگ



🆔@tahkimmelat
💔203👎3🕊1
♦️ از روز چندم بعد از جنگ حق داریم سوال کنیم که پس آن سامانه اس ۳۰۰ و اس ۲۰۰ و سامانه‌های پدافند بومی سوم خرداد ، باور، ۹ دی، مرصاد و رعد ، تلاش و صیاد و ... که دائم پزش را میدادید چی شد؟!
چطور طرف با مشخص کردن محل و زمان از قبل می‌اومد بالای تهران و اهدافش رو میزد و میرفت؟!





🆔@tahkimmelat
👍1146😁3👎2💔2
🔖اختصاصی رسانه تحکیم ملت

🔻درباره‌ی جنگ اسرائیل و ایران
 

✍️:عبدالله ناصری

جنگ دوازده روزه جمهوری اسلامی
و اسرائیل با آغازگری نتانیاهو، فصل 
مهمی از تاریخ ایران و خاورمیانه شد. جنگی جدی و دور از هر تعارف . به رغم تبلیغات و جنگ روانی دو طرف از هفتم اکتبر به بعد
کمتر کسی در ایران به جدی‌شدن  آن باور داشت. جنگی پرهزینه برای دو ملت و با نتایج سیاه و شوم.
در این‌که ایران خسارت و ویرانی خیلی بیشتری دید تردیدی نیست.
هیچ ایرانی با شرفی که تجاوز اسرائیل را محکوم کرد از آسیب زیر
ساخت‌های کشورش خرسند نشد.
به عنوان یک ایرانی سکولار مخالف
حکومت دینی و رهبرش که سال‌هاست تباهی و شر مبتذل
علیه ایران و ایرانی زیاد آفریده، از قتل جز معدودی از نظامیان که در “سرکوب مدنی” نقش فعال داشته‌اند -مثل سلامی، حاجی‌زاده و
کاظمی- حتی از مرگ دانشمندان هسته‌ای
غم‌زده‌ام. از نظر بنده قتل “شهیدانه‌”ی فرزند دانشمند هسته‌ای و هنرمند محبوب کشورم و سربازان عادی سپاه پاسداران “هم‌سوگ” است، ولی از سیاه‌کاری‌های
(بعضا مخفیانه) حکومت،  شدیدا پر‌غم و دغدغه هستم.

اکنون که با حقارت کبرای رهبری، حکومت به مراتب “سست‌تر”، فرماندهان نظامی “ترسان‌تر”، دولت
“بی‌نظم‌تر”، آخوندها(حکومتی) “حیران‌تر"، محبوسان و محصوران  “نگران‌تر” و ملت ستم‌دیده
“امیدوارتر” است باید حکومت را  مجبور به تغییر تدبیر کرد. حکومت در عرصه سیاست خارجی از این پس
هرگز نتواند مانند گذشته عمل کند.
دولت اگر در پی مصونیت از حمله‌ی خارجی است باید از قلدری نابخردانه‌ی گذشته دور باشد. حکومت‌گران ایران برای “خود ارزیابی” نظامی نیازی به بررسی جنگ دوازده روزه ندارند. کافی‌ است
به همان رد وبدل “تک‌موشک” با
پاکستان بیاندیشند. خیلی تحقیر‌آمیز
بود. اگر دوباره ترامپ و نتانیاهو مشترکا به ایران ما تجاوز کنند، آسیب سرزمینی ما صد چندان خواهد شد. احتمالی که اغلب 
“مدنیون” ایرانی نگران آن هستند،
یعنی سرکوب بیشتر و بی‌سر و صدای فعالان اجتماعی برون و درون
زندان، واقعیتی است که برای مقابله
با آن باید از دیروز (آتش‌بس) فعال بود. همه قبول داریم بنا بر تجربه
تاریخی، آقای علی خامنه‌ای در این جنگ، بسی تحقیر شد و احتمالا
آن را با فشار و سرکوب داخلی تسکین خواهد کرد.اما قبول کنیم ولی‌فقیه مثل قبل قدرت ندارد.، شرایط مردم از جنبش سبز ۸۸ یا آبان ۹۸ سخت‌تر نخواهد بود.  انقلاب “زن، زندگی، آزادی”
پشتوانه‌ی بسیار بزرگی است. ماراتن
"پرسش‌گری” از رهبر باید برگزار شود. شایسته است زنان و دختران نجیب ایرانی قدرتمندتر از گذشته،
فتح سنگر “حجاب اجباری” را  بازتصویر کنند. انفعال به بهانه‌ی حفظ انسجام ملی خطای نابخشیده
است. یقین دارم  خدای اکنون، خدای “میان‌مدت" است که بر خدای دهه‌ی شصت فائق آمده است.به عنوان یک تاریخ‌شناس آکادمیک، مشیت‌گرا نیستم ولی به همراهی لطیف و ظریف خدا با مردم باور دارم. به امید روزی که این
لطف خدا را کامل ببینیم.

🆔️@tahkimmelat
56👍17🤡4👎1💔1
Forwarded from حسین رزاق
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نگران جان زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم.
آقای اژه‌ای یک سوزن هم به خودشان و نهادهای امنیتی بزنند و شکایت‌های زندانیان سیاسی را بردارند تا عزیزان ما آزاد شوند.

مصاحبه حسین رزاق با بی‌بی‌سی فارسی


@hoseinrazzagh
💔17👍82👎1
♦️ ترامپ:

ایرانی‌ها از قبل در مورد حمله به پایگاه در قطر به ما هشدار داده بودند. آنها به ما گفتند که ساعت ۱ بعد از ظهر (۸ شب به وقت ما) شلیک خواهند کرد. ما هم قبول کردیم. همه تخلیه شدند.

حدس میزنم ایران و اسرائیل رابطه شان برقرار شود. فکر میکنم روابط شان شروع شود. ایران نفت فوق العاده ای دارد می تواند به اسرائیل بفروشد.

هفته آینده با ایران صحبت خواهیم کرد. من به هیچ توافقی جز توافق هسته‌ای اهمیت نمی‌دهم. فکر نمی‌کنم توافق با ایران ضروری باشد.مطمئن نیستم که اصلاً به توافق با ایران نیاز داشته باشیم.


🆔@tahkimmelat
🤣372👍2💔1
♦️امیرحسین مصلا

‏حامیان حکومت از یاد نبرند، مردمی که یکپارچه علیه تجاوز اسرائیل به خاک ‎ایران ایستادند و مرعوب جنگ روانی وطن فروشان نشدند، اکثریت‌شان یک سال پیش در انتخابات شرکت نکردند، پس دچار این توهم نشوید که آنها از ایدوئولوژی شما حمایت کردند! ملت برای حفظ وطن از جان و مالش گذشت! تغییر کنید!
‏اگر حاکمیت در زمان آتش بس دست به تغییرات بنیادین یا اصلاحات ساختاری در سیاست‌های داخلی و خارجی نزند جهت تقویت اقتصاد، نیروی دفاعی و بهبود رابطه با جامعه جهانی و همچنین حفظ اتحاد مردم با ارائه آزادی‌های مدنی و تصفیه نفوذی‌ها و سوپرانقلابی‌ها، وضعیت فعلی ‎ایران عزیزمان می‌شود چیزی شبیه به فاصله میان جنگ اول و دوم خلیج فارس علیه عراق!
چراکه ‏ارزشی‌ها پس از آتش بس بازگشته‌اند به تنظیمات کارخانه که گویی هر کس از ‎ایران دفاع کرده از آنان دفاع کرده و هر کس هم غیر این بگوید دشمن است! از یاد برده‌اند جنگ را! این رویه بازی در زمین اسرائیل است، حاکمیت هرچه زودتر باید این تفکر را رهاسازی کند در بیابان وگرنه خیانت به وطن کرده!
‏این مردم نجیب و با شرف که در جنگ ۱۲ روزه به کشور خیانت نکردند و ایستادند مقابل وطن فروشان و از ایران دفاع کردند، دیگر حال و حوصله ندارند حاکمیت روی مخشان برود با امثال پیامک حجاب و بگیر و ببند!


🆔@tahkimmelat
👍57🤣85💔1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ دکتر مطهرنیا: این آتش‌بس، آتش‌بس تاکتیکی است



🆔@tahkimmelat
👍24🤣4👎2💔21
2025/07/13 13:40:12
Back to Top
HTML Embed Code: