Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️قدیم‌ها زنان که از همسر کتک می‌خوردند ریش‌سفیدها می‌گفتند «خودمان با او حرف می‌زنیم و پشت پرده درستش می‌کنیم، تو نگو وگرنه محکم‌تر میزند». امروز راه دیگری برای ساکت کردن زنان پیدا کردند. می‌گویند رسانه‌ای نکنید تا حل شود! کلا زن را «پشت پرده» می‌پسندند، حتی اگر سخنگوی زن بگذارند.


🖊کافه نون

🆔️@tahkimmelat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️ صحبت‌های شنیدنی و ماندگارِ صاحب کارخانه خودکار بیک در ایران:

🔻بدنه‌ای ساختم که هرچقدر هم فشار می‌دادم، نمی‌شکست...

🔻آقای #رفوگران، علی‌رغم مخالفت‌های #بیک و شکست شرکت‌های آمریکایی در ساخت بدنه این خودکار، توانست در ایران با ساخت بدنه‌ای مقاوم، فروشی ۴۰ برابر انتظار مارسل بیک رو رقم بزنه.

🔻چه انسان‌هایی که با رنج به جایی رسیدن و دشواری بسیار، اختراعی کردند یا وسیله‌ای تولید کردند./ تفکر استراتژیک

#کارافرینان_تاثیرگذار

🆔️@tahkimmelat
♦️ انقلابی های خیانت کار



📌 به این زنجیره وحشتناک و عبرت انگیز تاریخ توجه کنید:

🔻به محض اینکه لنین (رهبر انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی) مُرد معلوم شد که شخص دوم انقلاب یعنی تروتسکی خودفروخته و خائن است، رهبران انقلاب مانند استالین، کامنف، زینوویف و بخارین به کمک هم او را از کشور بیرون انداختند و بعدش در مکزیک با یخ شکن او را کشتند.

🔻پنج سال بعد معلوم شد که کامنف، زینوویف و بخارین نیز دشمن خلق بودند در نتیجه محاکمه و با دستور استالین، توسط هنریخ یاگودا که نفر اول وزارت امنیت بود اعدام شدند. اما داستان خیانت ها تمام نشد. بعدا گفته شد خودِ هنریخ یاگودا (رئیس وزارت امنیت کشور) هم جاسوسِ امپریالیست هاست و گفتند نه تنها جاسوس است بلکه از خانه باغش هم، هزاران عکس، فیلم سکسی و حتی لباس زیر زنانه و [....] پیدا کردند!

🔻در کشوری که بنایش بر بی خدایی بود گفت: به ‏نظر می‏رسد خدا وجود داشته باشد. من هزاران بار از دستورات خدا سرپیچی كردم تا به استالین خدمت كنم؛ حالا حكم مرگم را صادر كرده است. بالاخره به دستور استالین و بدست معاون اش نیكلای یژوف به گلوله بسته شد. اما مدتی بعد گفتند که خودِ نیكلای یژوف هم دشمن خلق و سرسپرده بیگانگان است در نتیجه محاکمه و به وسیله معاون خود یعنی لاورنتی بریا کشته می شود. این زنجیره به پایان می رسد؟ نه! به ادامه اش توجه کنید!

🔻چیزی نمی گذرد که بعد از مرگ استالین، یک مرتبه گفته شد که خودِ لاورنتی بریا (رئیس وزارت امنیت کشور) نیز به وطن و انقلاب خیانت کرده و جاسوس انگلستان بوده در نتیجه به دستور خروشچف دستگیر شد و در دادگاهی به ریاست گئورگی ژوکوف به مرگ محکوم و توسط او اعدام شد. چند مدت بعد، گئورگی ژوکوف نیز مغضوب شد و از کلیه مشاغل برکنار و به اورال تبعید شد.

🔻بعدا کاشف به عمل آمد که خود استالین نیز خائن بوده در نتیجه، گور استالین را شکافته جسدش را درآورده و از محل مقبره لنين در ميدان سرخ مسكو به كنار ديوار كرملين انتقال دادند. بعدها گفتند خود خروشچف نیز آدمی ماجراجو و دشمن بوده در نتیجه بوسیله برژنف برکنار شد و تا زمان مرگش در ویلایی در حومه مسکو تحت نظر قرار گرفت و وقتی مرد، تحت شدید تدابیر امنیتی دفن شد حتی به خانواده‌اش نیز اجازه شرکت در مراسم را ندادند. وقتی برژنف مرد و گورباچف آمد تازه فهمیدند که ای بابا! این کفتار پیر یعنی برژنف، بیشترین ضربه ها را به روسیه زده و سال ها جلوی پیشرفت روسیه را گرفته بوده.این داستان ادامه پیدا کرد تا اینکه اتجاد جماهیر شوروی چندپاره شد و از بین رفت و تبدیل شد به کشورهای استقلال یافته!

📌 تحلیل و تجویز راهبردی:

🔻آنچه در بالا خواندیم فقط مربوط به کشور شوروری نیست. می تواند در خانواده ما هم اتفاق بیفتد. می تواند در هر خانواده، قبیله، گروه، روستا، سازمان، استان و در هر کشور دیگری رخ دهد. چطور چنین چیزی رخ می دهد؟ وقتی می بینیم که در خانواده ما یاغی پیدا شده، در سازمان ما معترض ها زیاد شده اند و در کشور تعداد زیادی مطرود و خائن و مغضوب داریم! این یعنی یک جای کار ایراد دارد. این یعنی اینکه قبیله ما، جمع ما، سازمان ما توانایی هضم تنوع ها و تفاوت ها را ندارد. هر کسی که متفاوت می اندیشد و متفاوت فکر می کند، سریعا برچسب خائن، دگراندیش، تجدیدنظرطلب و ... می زنیم. جمع های با توان هضم بالا، هنر تبدیل تفاوت‌ها به یکپارچگی (و نه یکی شدن) را دارند. دقیقا تفاوت در همین نقطه ظریف است:

🔻جمع هایی که تنوع و چندصدایی را دوست دارند چنین فکر می کنند: اینکه من و تو کاملا شبیه به هم فکر کنیم یعنی یک نفر از ما اضافه است. و چه خوب است که ما متفاوت هستیم و متفاوت فکر می کنیم. جمع هایی که تک صدایی را دوست دارند چنین فکر می کنند: تو شبیه به من فکر نمی کنی؟ پس تو باید حذف شوی! همین!


📌 راه حل چیست؟


🔻گفتگو برای درک مشترک را بیاموزیم.
🔻 احترام به تصمیم مشترک را تمرین کنیم.

🔻چرا؟ فرض کنید در مورد یک مساله ملی مثلا تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه، من یک درک از مساله دارم و تو درک دیگری. با هم از طریق گفتگو به درک مشترک می رسیم اگر نرسیدیم از طریق رای گیری و انتخابات به تصمیم مشترک می رسیم.‌ بنابراین يا با گفتگو به درک مشترک و یک تصمیم مرضی الطرفین می رسیم یا اینکه نمی توانیم یکدیگر را با گفتگو قانع کنیم و اینجاست که باید رای گیری کنیم و هر چه جمع گفت را بپذیریم. جامعه ای که اعضای آن احساس کنند همه در آن نقش دارند و احساس کنند که می توانند با یکدیگر یا به درک مشترک برسند یا به تصمیم مشترک دیگر به فکر انقلاب و تخریب و خیانت و دیگران و دسیسه نمی افتند. یکسان سازی (همه دقیقا شبیه به هم فکر کنند) را رها کنیم، یکپارچه سازی (درک یا تصمیم مشترک) را در دستور کار قرار دهیم.



🖊دکتر مجتبی لشکربلوکی




🆔️@tahkimmelat
♦️ آفت‌های جنبش دموکراسی‌خواهی ایران و موانع همبستگی 

۱- اعتماد‌زدایی از کنشگران سیاسی:


گویا در فضای سیاسی داخل ایران تا کسی به سینه‌ی قبرستان نرود، برای برخی جریانات محرز نمی‌شود که او سوپاپ اطمینان و عامل رژیم نیست! اگر فردی بازداشت نشود، قطعا عامل رژیم است! اگر حبس شود اما حکم‌اش کامل اجرا نشود یا مرخصی درمانی بگیرد، نتیجه می‌گیرند که همکاری کرده! اگر حکم اعدامش در مراجع بالاتر قضایی بشکند، تن به همکاری با سیستم امنیتی داده! این اعتماد‌‌زدایی و تشکیک در نیات افراد با ایجاد جو روانی ناامن و فضای تردید حداکثری، بیش از هر عامل دیگری سبب ایجاد فاصله، عدم امکان ائتلاف و اجماع میگردد؛ چه بسا دستگاه امنیتی از همین حربه برای بازی روانی با مخالفین و اتمیزه کردن آنان بهره ببرد، حتی به بهای عدم برخورد قهری با کنشگران داخلی! از محمد نوری‌زاد گرفته تا مهدی نصیری و توماج صالحی، همواره آماج حملات بی‌امان جریانات افراطی سلطنت‌طلب بوده‌اند که ادعای حمایت از شاهزاده را دارند اما بیش از هر دشمنی، تیشه به ریشه‌اش زده و آب به آسیاب رژیم نکبت اسلامی می‌ریزند!
در این میان،نقش سایبری ث‌های رژیم و ماهی گرفتن آنان از آب گل آلود قابل توجه است؛ به طوری که تفکیک و تمایز افراد خام و گمراه با سایبری‌های مغرض عملا ناممکن می‌شود؛ چه بسا جرقه‌ی اولیه‌ی این تردید‌افکنی را جماعت سایبری بزنند و جماعتی نیز آب به آسیاب آنان بریزند و موج ترور شخصیتی فعالان داخلی را هر چه شدیدتر به پیش ببرند!

۲- ساده انگاری، خوش‌بینی ساده لوحانه و دست کم گرفتن حریف!


درست به یاد می آورم که در گرماگرم جنبش زن زندگی آزادی، هنگامی که به یک بانوی معترض خداقوت گفتم، به من گفت کارشون تمومه! گفتم فکر نکنم انقدر ساده و سریع باشه، گفت مثلا چقدر به نظرت طول میکشه؟گفتم روشن نیست شاید سه سال، شاید سه ماه و شاید هم پنج سال، مثل یک بیمار دچار سرطان بدخیم پیشرفته که به تشخیص پزشکان، مرگ، سرنوشت محتوم اوست اما مثل دیوار لق ،خیلی معلوم نیست چه زمانی فرو می‌افتد! پاسخ داد: "برو بابا! تا دو ماه دیگه اینا رفتن، الآن شنیدم بچه‌هاشون دارن با هواپیما و پولاشون فرار میکنن!"

یادآوری این خاطره، مرا به این فکر فرو برد که دست کم گرفتن حریف، نفهمیدن مسأله و امیدواری ساده لوحانه، چه آسان و شتابان می‌تواند زمینه‌ساز سرخوردگی،انفعال و ناامیدی از ادامهٔ مسیر باشد، کسی که با تصور یک پیروزی دو ماهه صرفا با توسل به حضور در خیابان‌ها، گمان می‌کند که می‌تواند یک دستگاه عظیم و طویل سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی را در هم بکوبد، همان اندازه که آتش هیجان و امیدش زود شعله می‌کشد، به آنی نیز خاموش و سرد می‌گردد و سردی مسری‌اش،دیگران را نیز به انفعال و سردی می‌کشاند!

شکی نیست که این دستگاه عظیم و طویل، همان اندازه که نقاط قوت دارد و متصور است که فکر همه جایش را کرده، نقاط ضعف عمیق هم دارد و بی‌شک ضربه را از جایی می‌خورد که فکرش را هم نکرده، اما این نباید موجب توجیه ساده‌انگاری و امیدواری کودکانه شود، چرا که تاریخ همهٔ مبارزات سیاسی، روایت فراز و نشیب‌های زیاد در مسیری طولانی و پر دست‌انداز است که مبارزین واقعی، دست از استمرار مبارزه در این مسیر با وجود فراز و فرودها برنداشته‌اند.

شایسته است فعالان اپوزیسیون با ترسیم یک تصویر واقع‌گرایانه از پروسه‌ی مبارزه و تشریح تاریخ مبارزات سیاسی در رژیم‌های خودکامه‌ی دیگر برای مردم، از ناامیدی حاصل از ساده‌انگاری پروسه‌ی سقوط رژیم، جلوگیری نموده تا سوخت اصلی حرکت مبارزاتی، که همانا امید و استقامت در استمرار مسیر مبارزات است، حفظ شود و از هدررفت آن جلوگیری شود.
مخلص کلام آن که: این که نظام در ۷۸ ،۸۸ ،۹۶ ،۹۸ و ۱۴۰۱ سقوط نکرده به این معنا نیست که این جنبش‌ها بی‌فایده و بی‌اثر بوده‌اند بلکه همه‌ی آن‌ها، زمینه و بستر را برای ضربهٔ نهایی و بزنگاه تاریخی سرنگونی فراهم کرده‌اند، دقیقا مثل ضربات تبر که زمینه را برای آخرین ضربهٔ منجر به سقوط یکباره، فراهم می‌کنند.

🆔️@tahkimmelat
❗️آیا نوشتن از #خشونت_علیه_زنان و از قانون و فرهنگی که پشتوانۀ این خشونت و امتدادبخش آن است موضوعی تاریخی است؟ در مرور آرشیو مجلۀ زنان و زنان امروز، گزارش‌های متعدد زن‌کشی در سال‌های گوناگون نشان از یک انجماد تاریخی در موضوع زن‌کشی دارد. گویی این مسئله و حل آن هیچ‌گاه در دستور کار قانونگذاران نبوده است، تا جایی که زن‌کشی، امروز و دیروز از یک نوع خلأ قانونی و نگرش اجتماعی تغذیه می‌کند. این نوشته تأملی کوتاه بر برخی گزارش‌‌های ماهنامۀ زنان و نشریۀ زنان امروز درخصوص زن‌کشی و ناموس‌باوری است.

⬇️ پیوند مطلب:
zananemrooz.com/article/مروری-بر-پیشینۀ-زنکشی-در-ایران/


#تحکیم_ملت
@tahkimmelat
♦️کیانوش سنجری فعال و زندانی سیاسی در اعتراض به بازداشت غیرقانونی و سختگیرانه ی زندانیان سیاسی در جمهوری اسلامی ایران به زندگی خود پایان داد.


🆔️@tahkimmelat
تصویری،تلخ از جوانی که پای حرفش ایستاد

او خودش را کشت تا شاید تلنگری،باشد به ما


ویدئویی از خودکشی  #کیانوش_سنجری

🆔️@tahkimmelat
🔴 حق کیانوش این نبود

اجلال قوامی


به وعده اش وفا کرد و به زندگی پر از حسرت و درداش پایان داد.کیانوش سنجری روزنامه نگار خیلی ساده و بدون روتوش دو روز پیش در شبکه اکس درخواست آزادی چند زندانی سیاسی را داده بود و در ادامه نوشته بود اگر آزاد نشوند خود را خواهد کشت و چنین هم شد.کسی باور نمی کرد کیانوش برای آزادی زندانیان سیاسی جان اش را بگذارد.زندگی او پر از حسرت و آه و ناکامی بود.روزنامه نگاری که آرام و قرار نداشت و به آرمان های بلند انسانی باوری عمیق داشت.او به زندگی خود پایان داد.ساده از خودکشی و مرگ کیانوش می نویسیم.کیانوش آینه ی تمام عیار روزنامه نگاری مستقل و دردمند است که پناهگاه و ملجایی ندارد.کیانوش به همین سادگی زندگی را بدرود گفت و رفت.

#تحکیم_ملت


🆔️@tahkimmelat
♦️ تقلب انتخاباتی ۸۴ #مجتبی_خامنه_ای برای بالا آوردن تیم احمدی نژاد و جلیلی

🖊 اکبر گنجی

🔻توطئه ضد توسعه ی #مجتبی_خامنه_ای از همان آغاز ریاست جمهوری محمد خاتمی آغاز شد. اما خاتمی با تمامی هزینه هایی که اصلاح طلبان در آن دوران پرداختند، دوران ۸ ساله را به پایان رساند و بهترین دوران ۴۵ ساله گذشته را رقم زد.

🔻در انتخابات ۸۴ علی لاریجانی نامزد أصول گرایان شد. معین نامزد اصلاح طلبان بود. مهدی کروبی نامزد اعتماد ملی بود. هاشمی رفسنجانی نامزد کارگزاران سازندگی شد. احمدی نژاد نامزد هیچ کس نبود.

🔻 #مجتبی_خامنه_ای که علیه همه گروه های اصلاح طلب بود، همه أصول گرایان را هم دور زد و با همکاری سپاه و بسیج (رجوع شود به سخنرانی سردار ذوالقدر) احمدی نژاد را رئیس جمهور و جلیلی را دبیر شورای عالی امنیت ملی کرد تا بدترین دوران خیانت و اقدامات سهمگین علیه امنیت و منافع ملی ایران را رقم زند.

🔻پس از انتخابات، کروبی و هاشمی اعتراض کردند. مهدی کروبی در نامه به علی خامنه ای رسماً به اقدامات #مجتبی_خامنه_ای اعتراض کرد و از مجمع تشخیص مصلحت نظام استعفا داد. ناطق نوری و آیت الله  مهدوی کنی برای اعتراض به نزد علی خامنه ای رفتند. آنها گفتند که نامزد ما علی لاریجانی بود، اما آقازاده شما- #مجتبی_خامنه_ای- همه ما را دور زد و احمدی نژاد را رئیس جمهور کرد. خامنه ای پاسخ داد که ایشان آقازاده نیستند و آقا هستند. سخنان تند دیگری هم خامنه ای بیان کرد و وقتی بیرون آمدند آیت الله مهدوی کنی گفت که معنی سخنان آقا این بود که خفه شوید.

🔻توطئه های ضد توسعه و ضد دموکراسی و سرکوبگرانه ی  #مجتبی_خامنه_ای یکی و دوتا نبوده و نیست. ما هم بسیار مشتاق هستیم تا درباره ی آنها روشنگری کنیم.

🔻با  #آفتابه‌ی_مسی  #مجتبی_خامنه_ای به دنبال بازتولید  #رژیم_آفتابه_ای هستند.

🔻#علی_خامنه_ای در نماز جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ گفت که نظرات احمدی نژاد از نظرات همه مسئولان نظام (هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری، مهدی کروبی، مهندس موسوی، و...) به نظرات من نزدیکتر است. حقیقت را گفت. #علی_خامنه_ای اگر خواهان رفع شکاف عمیق ملت-دولت است، باید از تفکر #محمود_احمدی_نژاد #سعید_جلیلی گذر کند. با آرای آنها نمی توان ایران و ایرانیان را از بحران کنونی نجات داد.

#ایران_وطن
#خلیج_فارس
🆔️@tahkimmelat
♦️ ریشه اعتراضات آبان ۹۸ در نارضایتی‌های اقتصادی و تبعیض ها بود/ با خطر تکرار رویدادهایی مانند آبان ۹۸ و پاییز ۱۴۰۱ روبه‌رو هستیم/ افزایش قیمت بنزین، هیچ گاه نتوانسته به اهدافش برسد/ هزینه قاچاق سازمان یافته بنزین را نباید مردم بپردازند


👤راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا:

🔻اتفاقی که در آبان ۹۸ رخ داد، عملا نوعی انفجار اعتراض‌ها و تحقیرهای بر هم انباشته شده، روی یک طیف گسترده‌ای از جوانانی است که هیچ آینده‌ای در برابر خود روشن نمی بینند.

🔻آبان ۹۸ شاهد انفجار اعتراض‌ها و تحقیرهای برهم انباشته شده بودیم. رفتارهای تحقیرآمیز برخی مقامات مهم بود. بعد از ۹۸، با استهلاک شدید اعتماد عمومی روبرو هستیم. اعتراضات پاییز ۱۴۰۱، هم در تداوم اعتراضات آبان ۹۸ بود. متاسفانه بعد از جنگ ما شاهد تغییر دیدگاه در سیاست‌های اقتصادی هستیم.

🔻ما در ۳۵ سال گذشته، به طور مکرر، شوک‌های ارزی داشته‌ایم و هر بار که این شوک‌ها وارد شده بخش قابل توجهی از جمعیت امنیت اقتصادی و معیشتی شان به شدت آسیب خورده است


🆔️@tahkimmelat
♦️دست مریزاد دارید!

🖊وحید اشتری

قطعی برق نوک کوه یخ است.
«دارنده اولین ذخایر انرژی جهان، از چند سال آینده وارد کننده انرژی می‌شود.»

خدائیش کار کمی نبود.
انصافا دست مریزاد دارید!

‏برای فهم دقیق‌تر اتفاقات رخ داده در چند دهه گذشته وقت بگذارید این یادداشت وزیر نیروی دولت اول آقای روحانی را بخوانید.

بعد از کنار گذاشته شدن در دولت دوم، ۷ سال پیش در مورد بحران برق و آب در آینده نوشته است.

🆔️@tahkimmelat
♦️رای مسلمانان در انتخابات آمریکا

📌چگونه #میشیگان بسمت ترامپ رفت!


🔻بر اساس نتایج انتخابات در ایالت میشیگان، جایی که جمعیت قابل توجهی از #مسلمانان و اعراب آمریکایی در آن زندگی می کنند

🔻59% به استاین( نامزد سوم)،
🔻22% ترامپ و
🔻14% به هریس رای دادند.

📌بایدن در انتخابات 2020 رای 71% جامعه مسلمانان را کسب کرده بود.

#تحکیم_ملت

🆔️@tahkimmelat
♦️یک جوان خودکشی کرد

🖊سلمان موسوی

همین قدر مبتذل و بی محتوا خبر مرگ کیانوش سنجری که اقدامش پیام بزرگی به حاکمان بود را برخی رسانه ها اینگونه تیتر زدند" یک جوان خودکشی کرد"

اما ننوشتند این جوان که بود؟
چرا خودکشی کرد؟
و حرفش چه بود؟
و چه بر او گذشت ؟

📌بخش مهمی از عدم موفقیت ایران در مسیر توسعه سیاسی را همین رسانه ها و حامیان مالیشان رقم میزنند که برای حفظ قدرت و نزدیک شدن به هسته ی اصلی حاکمیت در بی محتوا کردن آنچه جامعه ضرورت شنیدنش را احساس می‌کند رقم میزنند.

#کیانوش_سنجری

🆔️@tahkimmelat
♦️جمعه، ۲۵ آیان ماه ۱۴۰۳، مراسم تشییع پیکر جاویدنام #کیانوش_سنجری

🆔️@tahkimmelat
👤جواد امام دبیر کل حزب ایثارگران:

📌امیدوارم زیر پوست جامعه دقیق تر درک شود تا انسانها برای رساندن پیام و بیان مطالبات و وضعیت شان از جان مایه نگذارند


🆔️@tahkimmelat
♦️اثر تماشاگر و کاهش مسئولیت اجتماعی

🖊سیدجواد میرموسوی

احتمالا اصطلاح اثر تماشاگر   Bystander effect را شنیده باشید، این اصطلاح در اصل یک پدیده روانشناسانه اجتماعی است که اشاره به این موضوع دارد که برخی از کمک‌ کردن به دیگران در شرایط اضطراری در حالی که افرادی بجز او هم حضور دارند اجتناب می‌کنند.

اثر تماشاگر می‌خواهد این مطلب را توضیح دهد که هنگامی که شما در جمع بزرگی قرار دارید، احساس مسئولیت شما برای مداخله در امور کاهش می یابد، چرا که گمان می کنید دیگران هم وظیفه دارند و الزاماً مسئولیتی متوجه شخص شما نیست.

اثر تماشاگر بودن، از آن جهت یک موضوع روانشناختی – اجتماعی به حساب می‌آید که به صورت کلی انسان را تحت تأثیر رفتار جمع قرار می‌دهد. در موقعیت‌ هایی که یک فرد به کمک نیاز داشته باشد، افرادی که شاهد این وضعیت هستند، به دلایل متعددی از کمک‌رسانی به او خودداری می‌کنند.

 درست است که اثر تماشاگر یک اصطلاح روانشناسانه_اجتماعی است اما در بسیاری از حوزه های دیگر از جمله سیاست، اقتصاد، فرهنگ، کسب و کارها و... کاربرد دارد.

حال اگر بنا باشد همه فقط تماشاگر باشیم و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنیم، آیا به این فکر کرده ایم شاید روزی خود یا عزیزانمان نیازمند کمک باشیم؟ و آیا این خوب است که دیگران فقط تماشاگر باشند؟ و کسی برای کمک پا پیش نگذارد.

🔻نتیجه گیری راهبردی:

شرایط امروز کشور بخصوص از لحاظ اقتصادی و اجتماعی خوب نیست. زندگی بر بسیاری از مردم سخت و طاقت فرسا شده و حالِ خوبی ندارند. مرتب از شرایط گلایه دارند و تحت فشارِ معیشتی و روحی هستند. به ویژه حواسمان به جوانان، دخترها و پسرها باشه. با مهربانی و حوصله حرف هایشان را بشنویم. آنها را به زندگی امیدوار کنیم تا از فکر کردن به رفتارهای آنی و پرخطر دور باشند.

بقول آلبر کامو همواره زمانی فرامی‌رسد که باید میان تماشاگر بودن و عمل، یکی را برگزید. این معیارِ انسان شدن است.

#تحکیم_ملت
🆔️@tahkimmelat
♦️جامعه و مشکل پله‌های ناتراز

✍️سهند ایرانمهر

🔻ارتفاع یکی از این پله‌ها از مابقی آنها کمتر است و چون مغز و  حافظه اندامی انسانی از همان ابتدا و با پیمودن چند پله  به یک ارزیابی می‌رسد و طبق آن الگو پیش می‌رود، همان چند سانت اختلاف، سبب چنین مشکلی برای عابران می‌شود.
جامعه نیز چنین است. اگر تمام ساختار آن بی‌نظم باشد محاسبه ذهن و حافظه اجتماع تکلیفش با این‌همه هرج و مرج روشن است و برای بقا به الگویی می‌رسد و اینحاست که از دل بی‌نظمی، نظمی نسبی بیرون می‌آید که برای مردم خارج از آن جامعه قابل درک نیست، مشکل اما وقتی بروز می‌کند که ساختار جامعه ( اعم از حاکمیت و مردم) چندپاره شود، گاهی نظم گاهی بی‌نظمی یا نظم در کنار بی‌نظمی، جایی قانون برای عده‌ای خاص و جایی بی‌قانونی برای عده‌ای دیگر و خلاصه سیاست یک بام و دو هوا.

🔻اینجاست که به قول امیل دورکیم، جامعه‌شناس فرانسوی، مفهوم «آنومی» پیش می‌آید(۱)وضعیتی که در آن نظم اجتماعی و هنجارهای اجتماعی دچار تزلزل و عدم انسجام می‌شوند. دورکیم معتقد بود که عدم هماهنگی بین انتظارات فرهنگی و واقعیات اجتماعی موجب می‌شود افراد دچار سردرگمی و عدم هدف‌مندی شوند و جامعه به سوی هرج‌ومرج کشیده شود.

🔻جامعه‌شناسانی مانند نیکلاس لوهمان و هربرت سایمون از نظریه سیستم‌ها (۲)برای مطالعه جامعه و نهادهای اجتماعی استفاده کردند. نظریه سیستم‌ها بر این ایده استوار است که جامعه به عنوان سیستمی پیچیده از اجزای وابسته به هم عمل می‌کند و هر نهاد یا سازمان بخشی از این سیستم را تشکیل می‌دهد. آشفتگی سیستمی می‌تواند از یک اختلال کوچک در یکی از اجزا شروع شود و سپس در کل سیستم گسترش یابد. بنابراین تضمین اصلاح کارکرد یک سیستم کژکارکرد به تعبیر پارسونز، در بهبود نقطه به نقطه نیست یا امکان نظارت جامعه تنها در یک حوزه و وانهادن بخش‌های دیگر نیست.

#تحکیم_ملت
🆔️@tahkimmelat
2024/11/14 15:31:12
Back to Top
HTML Embed Code: