Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
269 - Telegram Web
Telegram Web
تاریخ‌ نگار
🔰منجی خواهد آمد! 🔶با مقدماتی که کوروش تدارک دیده بود، ورود سپاه او به بابل همچون ورود منجیان تصویر کشیده شد. کاهنان کلدانی و بابلی که از مجسمه‌های خدایان آرامی(اسم یک آیین) به ستوه آمده بودند، برای نجات خدایان‌شان به خصوص مَردوک لحظه شماری می‌کردند، از…
🔹با پیوستن سپاه گئوبرووه فرمانده منطقه‌ی مرزی گوتیوم وارد قلمرو بابل شد و نبونئید با جمع آوری همهٔ مجسمه‌های خدایان در داخل بابل کوشید تا خود را منجی همه خدایان نشان دهد اما برای این کار کمی دیر بود. و در نبرد اوپیس، سپاه بابل به فرماندهی بلشَزَر از سپاه هخامنش شکست خورد بعد از این شکست بابل در سال ۵۳۹ پیش از میلاد بابل سقوط کرد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰پادشاه ممالک اشعار هستیم...
اشعار خیام احکام ماست...
اشعار مولانا کلام ماست...
اشعار فردوسی قلرو ماست...

🔸 #کوچه_شعر
@tarikhnegarrr
🔰امتیاز دارسی

🔺یکی از تأثیر گذارترین و مهمترین امتیازات در تاریخ معاصر ایران «امتیاز دارسی» است. در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی، امتیاز بهره برداری نفت ایران به یکی از اتباع انگلیسی به نام «ویلیام ناکس دارسی» داده شد. در این قرارداد بهره برداری از پنج استان آذربایجان ،گیلان ،مازندران،استرآباد و خراسان استثنا شده بود و بهره برداری دارسی از نفت دیگر نقاط کشور مانعی نداشت. طبق این قرارداد پس از ایجاد شرکت و بهره برداری از نفت بیست هزار لیره استرلینگ به صورت نقدی بابت شانزده درصد از درآمد نفت به ایران داده میشد علاوه بر این دارسی میبایست سالانه دوهزار تومان نیز به دولت میپرداخت. در ابتدا هیچ یک از دو طرف این قرارداد را جدی نمی گرفتند؛ زیرا کارشناسان دارسی هرچه میکوشیدند به چاه نفتی دست نمییافتند. کم کم زمزمه هایی برای انصراف از امتیاز به گوش میرسید که اتفاقی تاریخ ساز روی داد. در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی و در منطقهٔ مسجد سلیمان یک چاه نفت کشف شد.
پس از کشف ذخایر نفتی فراوان در جنوب ایران دولت انگلستان براساس منافع سیاسی و اقتصادی اش تصمیم گرفت امتیاز دارسی را از او بخرد و مستقیما در این پروژه شرکت کند. بر مبنای امتیاز دارسی در لندن شرکت نفت ایران و انگلیس تشکیل شد این شرکت در دولت انگلستان نقش بزرگی را از نظر اقتصادی ایفا میکرد که امروزه با نام «بریتیش پترلیوم» فعالیت میکند و یکی از چهار شرکت بزرگ نفتی جهان است؛ اما تحولات تاریخی در ایران و ملی شدن صنعت نفت در دوران مصدق باعث شد فعالیت خود در ایران را متوقف کند .

🔷داستان ایران ما...
غم انگیز است...
عاشقانه است...
غالب شدن است...
مغلوب شدن است...
و در نهایت ایستادن است...
ما در تاریخ نگار روایت تاریخ ایران را میکنیم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr
🔰مولانا و قوانین فیزیک


🔷بر اساس قوانین فیزیک اگر آهن را در میدان مغناطیسی قرار دهیم ، پس از مدت کوتاهی آنرا به آهنربا تبدیل می‌کند

🔶 مولانا هم بر همین اساس می گوید :

تا درطلب گوهر کانی، کانی

تا در هوس لقمه نانی، نانی

این نکتهٔ رمز اگر بدانی، دانی

هرچیز که در جستن آنی، آنی!

❇️ای ایران...
تو درد ها و رنج ها را بارها و بارها به چشم دیده ای
تو آمدن و رفتن بیگانگان را بارها و بارها حس کرده ای
تو با سوز...
و زخم...
با ظلم و ستم...
با خون و فریب...
با بحران و جنگ...
بیگانه نیستی...
تاریخ نگار با همراهان نیکویی که دارد همواره مرهمی است برای زخمانت.

🔸 @tarikhnegarrr
❇️رمزگشایی از نام‌محله منیریه

🔻منیرالسلطنه یکی از همسران ناصرالدین شاه قاجار بود. او دختر محمدتقی خان معمارباشی آذربایجانی بود که ساختمان دارالفنون را ساخت و رئیس اداره بنای دیوان اعلی بود. گویا در اثر رفت‌وآمد محمدتقی خان معمارباشی در دربار قاجار، ناصرالدین شاه، دخترش منیرالسلطنه را به‌عنوان یکی از همسرانش انتخاب کرد. منیرالسلطنه مادر کامران میرزا،  زنی نیکوکار بود و ثروت فراوانش را وقف امور خیریه می‌کرد.  مسجد منیریه در کنار بقعه امامزاده نصرالدین هم یکی دیگر از بناهایی است که به دستور منیرالسلطنه ساخت شد.

❇️من شیفته زبان پارسی هستم...
چرا که خواندن و یاد گرفتن آثار با شکوه ایران واجب است...
همگان بر حذر باشند که خورشید تمدن و فرهنگ از ایران طلوع کرده است!
به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸@tarikhnegarrr
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰 قرارداد 1919 از آن دست قراردادهایی است که در تاریخ معاصر ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است. چرا که برای درک این قرارداد و چرایی امضا شدنش لازم است که از دو قرارداد قبلی که قراردادهای 1907 و 1915 بودند آگاهی یابیم زیرا می توان گفت که پیش زمینه اصلی بسته شدن قرارداد 1919 دو قرارداد قبلی بود. حتی می توان تعدادی از وقایع مهم بعد از قرارداد 1919، از جمله کودتای 1299 را مربوط به این قراداد تلقی کرد، چرا که انگلیس بعد از شکست در اجرای قرارداد 1919 دست به کارهای گوناگونی زد تا ایران را تحت الحمایه خویش قرار دهد، به همین دلیل کودتای 1299 را ترتیب داد تا از راه نخست وزیری و با شخصی بنام سید ضیاءالدین طباطبایی راه نفوذش را در ایران گسترش دهد.

🔷ضحاک مار به دوش هزار سال حکومت کرد...
و در انتها با روشن‌گری کاوه پایه‌های حکومت ضحاک مار به دوش را متزلزل کرد و در انتها گرز گاوسر فریدون ضحاک را در بند اسیر کرد.
پس دانستن و مطالعه، وضع ما را از وضعی که داریم بهبود میبخشد...
تاریخ نگار مرجعی برای مطالعه تاریخ در دسترس شماست

🔸 @tarikhnegarrr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔷موزهٔ فرش ایران یکی از موزه‌های استان تهران است. این موزه در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۶ گشوده شد. این موزه در ضلع شمالی پارک لالهٔ تهران واقع شده‌است. در این موزه فرش‌های بسیار نفیس از سراسر ایران که حاصل کار هنرمندان مشهور است به نمایش گذاشته شده‌است. هدف از تشکیل این موزه را می‌توان پژوهشی در سوابق، تحصیلات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش خاصهٔ فرش ایرانی دانست. این موزه شامل سایر محصولات از قبیل گلیم هم می‌شود.

✴️ایرانیان در جهان همواره در همه شاخه های هنری استاد بوده و هستند...
از جمله شعر سرودن و فرش بافتن...
تاریخ نگار امروز این دو را با هم ترکیب کرده‌ ، و در مقابل دیدگان مخاطبین خود قرار داده است...
به تاریخ نگار بپیوندید

#گردشگری_با_تاریخ_نگار

🔸 @tarikhnegarrr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔷پادشاه ممالک اشعار هستیم...
اشعار خیام احکام ماست...
اشعار مولانا کلام ماست...
اشعار فردوسی قلرو ماست...

#کوچه_شعر

🔸 @tarikhnegarrr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
♦️نخستین زن پزشکی قانونی در ایران

❇️دکتر نصرت الملوک کاشانچی(۱۲۹۳–۱۳۶۹) اولین زن پزشک قانونی ایران بوده و جزء نخستین زنانی بود که موفق به راه‌یابی به دانشگاه و تحصیل در رشته پزشکی گردید.شخصیت او در سریال شبکه مخفی زنان توسط باران کوثری به تصویر کشیده شد.
نصرت الملوک کاشانچی فرزند تاجر معروف علینقی کاشانچی بود. در سال ۱۲۹۳ به دنیا آمد. او در سن ۱۴ سالگی و بعد از پایان دوره دبستان به عقد پسرعمویش درآمد که این موضوع به طلاقی زودهنگام انجامید. حاصل این ازدواج تنها فرزند بود و بعد از آن دکتر کاشانچی ازدواج نکرد.او بعد از اتمام دوره دبیرستان ابتدا دوره مامائی را در دانشگاه تهران خواند سپس به برلین و پاریس رفت و تحصیلات خود را در رشته مامایی تکمیل نمود.
بعد از مراجعت به ایران وارد دانشگاه تهران شده و در رشته پزشکی موفق به اخذ مدرک دکترا گشت.

✴️ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr
تاریخ‌ نگار
♦️نخستین زن پزشکی قانونی در ایران ❇️دکتر نصرت الملوک کاشانچی(۱۲۹۳–۱۳۶۹) اولین زن پزشک قانونی ایران بوده و جزء نخستین زنانی بود که موفق به راه‌یابی به دانشگاه و تحصیل در رشته پزشکی گردید.شخصیت او در سریال شبکه مخفی زنان توسط باران کوثری به تصویر کشیده شد.…
🔶نصرت الملوک کاشانچی پس از اخذ مدرک پزشکی اقدام به تأسیس پلی‌کلینیکی تخصصی زنان و مامایی در جنوب تهران و در یکی از املاک پدری کرد و سپس با کمک تجار و خانواده پدری بیمارستان «بازرگانان» را در خیابان ری پایه‌گذاری کرد.
او سپس به استخدام وزارت دادگستری و پزشکی قانونی درآمد و مسؤولیت نظارت بر ساخت بیمارستان دادگستری بود و ریاست آن برعهده گرفت. او در پزشکی قانونی نیز بخش زنان را پایه‌گذاری کرد.
🔰هلنی‌شدن

🔷به طور کلی معنی کلمه هلنیسم یعنی پذیرش فرهنگ یونانی توسط افراد غیر یونانی
🔶از فتوحات اسکندری تا ۷۹ سال بعد را دوران هلنیستی یا هلنی‌مآبی می‌شناسند. این عبارت را یوهان گوستاو درویزِن (تاریخ‌نگار آلمانی) برای اشاره به نفوذ فرهنگ یونانی به سرزمین‌های شرق فتح‌شده توسط اسکندر
🔹 ترکیب این دو فرهنگ و باعث ظهور مسیحیت از دل آن بود
🔸این عصر اوج‌گیری ارتباطات فرهنگی و اقتصادی و تبادلات پیچیده‌ی فرهنگی از غری مدیترانه تا اقیانوس هند بود که عناصر یونانی و ایرانی مهمی داشت

🔱ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاه‌دار بودند

به تاریخ نگار بپیوندید
@tarikhnegarrr
❇️قلعه اَمامه یا قلعه مازیار

♦️روستای اَمامه یکی از روستاهای خوش آب و هوای و زیبای اطراف تهران و شهرستان شمیرانات است که آثار باستانی ارزشمندی را نیز جای داده است. قلعهٔ اَمامه و یا در اصل قلعهٔ مازیار، از جمله همین آثار باستانی است که قدمت آن به بیش از هزار سال پیش باز می گردد که شاید کمتر کسی از وجود آن اطلاع داشته باشد.
بنابر مستندات تاریخی موجود، به دست مرداویج یا همان مازیار زیاری یکی از حاکمان وقت، در زمان حکومت سلطنتی زیاریان ساخته شده است. اَمامه در زمان های قدیم به سبب داشتن راهی صعب العبور اما استوار، پناهگاهی مناسب به حساب می آمده و جایگاهی برای پناه گیری خیلی از حاکمان محسوب می شده است.

🔶هر کجا که حرف از انسانیت باشد...
نام کوروش میدرخشد
هر کجا حرف از شعر وادب باشد...
نام مولانا و سعدی میدرخشد
هر کجا که حرف از شهامت است...
نام نادر شاه میدرخشد
و در آخر...
هر کجا که حرف از تاریخ تمدن باشد....
نام ایران میدرخشد.

🔸 @tarikhnegarrr
🔰هرکول در ایران

🔷در بیستون پای کوهی به نام پرآو در شاهراه شرق و غرب قرار گرفته و دارای آب و هوای معتدل است و از دیر‌باز محل توقفگاه کاروانیان بوده است. بنابراین موقعیت مناسبی داشت تا شاهان هخامنشی و اشکانی آثاری از خود بر سنگ های این کوه عظیم به یادگار بگذارند
بزرگ‌ترین یادگارشان:
مجسمه‌ ای از هرکول است که جزئیات آن به این شکل است که مجسمه‌ی هرکول، عریان در حالت استراحت روی پوست شیر با یک پیاله‌ی نوشیدنی در دست را نشان می‌دهد و همچنین یک گرز و چرمی که ترکش و کمان در آن قرار گرفته و به درخت زیتون آویزان است را نشان میدهد.

♦️کشور ما کشور ایران بوَد
مسکن شیران دلیران بوَد
پادشاه اش دارا و کوروش بوَد
و ما حالا میراث دار میراث آنان هستیم
برای آشنایی با تاریخ ایران به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr
🔰 "ناموس" و "دینار"

🔷 "دراخما" و یا "دناریوس" واژگانی یونانی هستند که ما در پارسی آنان را دینار، به عنوان ارزش‌های اصلی پول در زبانمان میدانیم
برخی از از نام‌گذاری‌های وزن و اندازه‌ی یونانی وام گرفته‌شده‌است، واژهٔ سیم به معنی نقره و اسامی بسیاری از سنگ‌های قیمتی چون الماس، زمرد، مروارید، یاقوت در زبان فارسی از یونانی گرفته شده‌اند. کلمه‌ی نوموس در کاربرد امروزی، ناموس هم جزء این کلمات است

✴️ایران سر شار است از زیبایی ها...
زیبایی های جغرافیایی...
زیبایی تاریخی...
زیبایی انسانی...
زیبایی فرهنگی...
برای آشنایی با تمام این زیبایی ها به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr
🔰چرا نام این محله دروازه غار است؟

✴️در برخی کتب تاریخی آمده که سیدی علوی در حال فرار از دست مأموران در روستایی با نام «جال کولی» به طرز معجزه‌آسایی در غاری ناپدید می‌شود.
برخی می‌گویند  نام این محله برگرفته از ماشین معروف دودی است که به زبان فرانسه به ایستگاه، گار(gare) می‌گفتند. دربرخی کتاب‌های جغرافیای تاریخی، همچون معجم‌البلدان یاقوت حموی،آمده که نام غار از قرن‌ها قبل از عهد قاجار بر این روستاها اطلاق می‌شده است.

❇️خانه ای داریم بسی مستحکم...
خانه ای با دیوار های از جنس تاریخ...
باغچه ای با درختانی از جنس شعر...
سقفی زیبا از جنس تمدن...
این خانه، خانه ای است که نیاکان ما آن را با خون خود ساخته اند...
برای محافظت از میراث نیاکانمان به لینک زیر مراجعه کنید

🔸 @tarikhnegarrr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔷پادشاه ممالک اشعار هستیم...
اشعار خیام احکام ماست...
اشعار مولانا کلام ماست...
اشعار فردوسی قلرو ماست...

#کوچه_شعر

🔸 @tarikhnegarrr
🔰ترکیب "هرکول" و "بهرام"

🔶 در کتیبه کتیبه‌ها از شخصی به نام کلئومنس با لقب فرمانده بزرگ یاد می‌شود که در نبرد‌های مبارزه با مهرداد اول اشکانی شرکت داشته و توانسته خود را از گرفتاری‌های جنگ برهاند و برای یاد‌بود نجات خود از این مخمصه دستور به ساخت این مجسمه را داده‌است.
در اساطیر قدیم یونان درباره‌ی پیروزی‌های هرکول داستان‌های مفصلی بیان شده است، که یکی از آن‌ها کشتن شیر و درست کردن تن پوشی از پوست آن برای خود است. هرکول قطعا شخصیتی یونانی است اما در هنر یونانی با تیر و کمان دیده‌ نمی‌شود هرکول در ایران با بهرام، خداوندگار جنگ که سلاحش تیر و کمان بود پنداشته شده‌است.

❇️ایران فرهاد است و عشق راستین...
ایران فردوسی است و حماسه...
ایران حافظ است و عشق...
ایران مولوی است و معرفت...
و تاریخ نگار است با روایت آنان.

🔸 @tarikhnegarrr
2025/01/01 17:34:35
Back to Top
HTML Embed Code: