Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
271 - Telegram Web
Telegram Web
💠قطب الدين شیرازی

♦️قطب الدین بزرگترین شاگرد نصیرالدین طوسی، در شیراز در خاندانی از پزشکان به دنیا آمد. در آنجا نخستین تعلیمات طبی را فرا گرفت و همچنین تحت تأثیر پدر به جهان تصوف در آمد. سپس به مراغه رفت و در آنجا پیش نصیر الدین به تحصیل پرداخت که او را به تحقیق در ریاضیات و نجوم برانگیخت. در ایران و شامات و آسیای صغیر به سفر پرداخت و در قونیه به تحصیل علوم تصوف در نزد صدرالدین قونوی، شاگرد محیی الدین بن عربی
مشغول شد. سپس به مصر سفر کرد و در آنجا مدتی مقیم شد، آنگاه به ایران بازگشت و در تبریز رحل اقامت افکند در همین شهر نیز از دنیا رفت. قطب الدین بزرگترین شارح آثار طبی ابن سیناست. یکی از پرخواننده ترین شرح ها را بر قانون نوشت و کتاب های متعددی در علم مناظر و هندسه و نجوم و جغرافیا و فلسفه و علوم دینی تصنیف کرد. وی شناخته شده ترین شارح عقاید اشراقی سهروردی ،است و خود مؤلف چندین اثر دایرة المعارفی درباره مهم فیزیکی و نجومی بوده است.

✴️چه شد سرود رودکی؟
کجاست شعر مولوی؟
چه شد شکوه شاهنامه؟
زبان پهلوی؟
همه آنها با اقتدار در تاریخ نگار هستند

🔸 @tarikhnegarrr
🔰 "اورگت" و "سوتر"

🔷سلوکیان برای مدیریت بهتر شهرها از سیاست «حمایت» استفاده می‌کردند، و از همین رو به شاهانی القابی مثل "اورگت" به معنی خیر‌رسان و "سوتر" به معنی نجات دهنده، را میدادند. درجوامع افراد ثروتمند و رده‌بالا با اهدای بخشی از ثروتشان به جامعه به توسعه آن کمک می‌کردند و این کار موجب پیشرفت نهاد‌های مدنی و عمومی شد. به همین دلیل افراد، دسته‌ها و گروه‌های قوی امتیازاتی مانند مصونیت از مالیات، تجهیزات نظامی، مواد غذایی، کسب حمایت جهت ساخت و تجهیز بناهای شهری چون معبد و امثال آن به دست می آوردند. به این ترتیب شاه اتحادی میان خود و دربار و لایه‌های اجتماعی امپراتوری ایجاد می‌کرد و سبب شد که سلوکیان توانایی ترویج حکومت خود را داشته باشند.

✴️خانه ای داریم بسی مستحکم...
خانه ای با دیوار های از جنس تاریخ...
باغچه ای با درختانی از جنس شعر...
سقفی زیبا از جنس تمدن...
این خانه خانه ای است که نیاکان ما آن را با خون خود ساخته اند...
برای محافظت از میراث نیاکانمان به لینک زیر مراجعه کنید

🔸 @tarikhnegarrr
♦️تاریخچه سینما در ایران

🔰 با وقوع نهضت مشروطیت هنر سینما هم به میان مردم راه یافت. در سال ۱۳۲۲ ه.ق. نخستین سالن سینما در ایران تأسیس شد.این سالن را میرزا ابراهیم خان صحاف باشی راه انداخت و در آن فیلمهای کمدی کوتاه را پشت سر هم نمایش میداد. مدتی بعد" مهدی روسی خان" که پدرش انگلیسی و مادرش روس بود، یک دستگاه سینماتوگراف تهیه کرد. او در آغاز در حرمسرای محمدعلی شاه فیلم نمایش میداد اما مدتی بعد در خیابان علاء الدوله (فردوسی) یک سالن سینما بر پا کرد. روسی خان از طرفداران استبداد بود و با محمدعلی شاه رابطه ای داشت و این ویژگی باعث پیشرفت کار او میشد. گفته اند با بالا گرفتن درگیری های مستبدان و مشروطه خواهان سالن سینمای روسی خان را یک شب مشروطه خواهان مسلحانه اشغال میکردند و فیلم می دیدند و شب بعد قزاق های روس تصرف میکردند و به تماشا می نشستند.

❇️ایران آرش است و رهایی...
ایران دار است و سربداران...
ایران ابوعلی است و دانش...
ایران امیر کبیر است و درایت...
و تاریخ نگار است که تمام آنان را نقل میکند

🔸 @tarikhnegarrr
تاریخ‌ نگار
♦️تاریخچه سینما در ایران 🔰 با وقوع نهضت مشروطیت هنر سینما هم به میان مردم راه یافت. در سال ۱۳۲۲ ه.ق. نخستین سالن سینما در ایران تأسیس شد.این سالن را میرزا ابراهیم خان صحاف باشی راه انداخت و در آن فیلمهای کمدی کوتاه را پشت سر هم نمایش میداد. مدتی بعد" مهدی…
🔷پس از ابراهیم خان صحاف باشی و روسی خان افراد دیگری هم دست به کار تأسیس سینما شدند. اما از ساخت فیلم در ایران خبری نبود. فیلم سازی در ایران در سال ۱۳۰۸ ه.ش با ساخت فیلم آبی و رابی توسط اوانس اوهانیان آغاز شد.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔷جشن آبانگان یکی از جشن های کهن ایران زمین است که هرساله در چهارمین روز از ماه آبان جشن گرفته‌ می‌شود. دلایل گوناگونی را برای پاسداشت و جشن گرفتن این روز برشمرده اند که ما امروز قرار است این دلایل را برای شما بازگو کنیم؛
با ما همراه باشید...

✴️ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاهدار بوده اند.

به تاریخ نگار بپیوندید
🔸 @tarikhnegarrr
🔰انتهای زمین

🔷اسکندر علاقه خاصی به دریای کاسپی داشت. او پس از آنکه شخصا دریاچه را برسی کرد، گمان کرد این دریاچه باید یک دریاچه‌ی آب شیرین باشد زیرا نسبت به دریای مدیترانه شوری کمتری داشت. او برای اطمینان مصمم بود گروهی کاوشگر را اعزام کند، ولی اجل امانش نداد و مرد اما خب اسکندر تنها شخص علاقه‌مند به کاسپی نبود و سلوکوس هم علاقه‌ ای به این دریا داشت و به منظور کاوش در ساحل دریای کاسپی، "پاتروکلس" را مامور نمود. پاتروکلس توانست اندازه‌ای برای این دریا ارائه کند و مدعی شد که کاسپی خلیج است نه دریا که این خلیج به اقیانوس متصل می‌شد

❇️ما شیر مردان پارسیم...
در رگ ما خون رستم در جریان است...
در سر ما فکر خیام است...
بازوان ما از جنس بازوان آرش است...
و تاریخ نگار همیشه در پی پاسداشت از آنان است...
هر آن کس که شیفته ادبیات پارسی و یا تاریخ ایران است همراه شدن با ما برایش مفید خواهد بود.

🔸 @tarikhnegarrr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️هر آنکس که گوید کوروش فردی از گذشته است...
مطلقا اشتباه میکند...
هر گاه حاکمی توانست...
به دادگری او...
به منش او...
به سیاست او...
حکومت کند، آنگاه کوروش به گذشته می‌پیوندد
تا آن زمان...
کوروش مال آینده است
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr
🔰پیشگویی، غلط یا درست؟

🔷در جریان جنگ‌های میان ایران و لیدیه شاه لیدیه کروزس پیشگویی را فرا میخواند تا نتیجه نبرد را از پیش تعیین کند
پیشگو هم با جوابی دو پهلو کرزوس را قانع میکند که " در این جنگ امپراتوری بزرگی سقوط میکند". اما در این طرف میدان کوروش بجای استفاده از پیشگو یا رمال در پی همراه کردن شهر های یونانی نشین سواحل غربی آناتولی را با خود متحد کند که چندان هم موفقیت‌آمیز نبود، و برای همین پیشنهاد صلح را به کرزوس میدهد، اما کروزس با داشتن پشتیبانانی همچون مصری‌ها و اسپارت‌ها این پیشنهاد کوروش را رد میکند و در مقابل متحدان لیدیه بابل با پادشاهی نبونئید ترجیح داد تا خارج از گود به تماشایی نبرد بنشیند.
دو سپاه در منطقه‌ای به نام پتریا در کاپادوکیه با هم جنگیدند که نتیجه خاصی در پی نداشت اما کروزس از آنجایی که با نزدیک شدن به فصل زمستان تصمیم گرفت که به سارد برگردد تا در فصل بهار به کمک متحدانش کوروش را شکست دهد
💠ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr
تاریخ‌ نگار
🔰پیشگویی، غلط یا درست؟ 🔷در جریان جنگ‌های میان ایران و لیدیه شاه لیدیه کروزس پیشگویی را فرا میخواند تا نتیجه نبرد را از پیش تعیین کند پیشگو هم با جوابی دو پهلو کرزوس را قانع میکند که " در این جنگ امپراتوری بزرگی سقوط میکند". اما در این طرف میدان کوروش بجای…
♦️به همین دلیل نیرو‌هایش را مرخص کرد تا به قرارگاه هایشان بروند اما آنچنان که کرزوس تصور میکرد کوروش به پارس برنگشت و با تمام سپاه خود به سمت سارد حرکت کرد تا مانع تجدید قوای کرزوس شود.و این غافلگیری سبب شد که امپراتوری لودیه تبدیل به یک ایالت ایران شود
🔰برادر‌ زن و شوهر خواهر شکست خورده

🔷رابطهٔ میان امپراتور ماد و امپراتور لیدیه بسیار دوستانه بود بدین شکل که آستیاگ پدر بزرگ کوروش بزرگ با خواهر کرزوس ازدواج کرد. لیدیه در سال ۵۴۷ پیش از میلاد سقوط کرد و کرزوس تسلیم کوروش شد و خزانه لیدیه را در اختیار کوروش گذاشت اما خب این بار اولی نبود که کوروش امپراتوری بزرگ را از بین برد بلکه در سال ۵۵۰ پیش از میلاد برای آستیاگ یا شوهر خواهر کرزوس هم همین سرنوشت رقم خورد. طبق گفته هردوت کوروش پس از پیروزی قصد داشت کرزوس را آتش بزند تا ببیند که شایعه‌ی نیروی آسمانی او درست است یا نه و وقتی دید چنین نیست دستور داد تا آتش را خاموش کنند.

❇️ما نگهبان هستیم...
نگهبان منشور کوروش...
نگهبان فداکاری های بابک...
نگهبان جانفشانی های رستم فرخزاد...
شما را برای نگهبانی از تمدن و هویت ایرانی به تاریخ نگار دعوت میکنم

🔶 @tarikhnegarrr
کدام یک از افراد زیر مؤسس سلسله امرای ایلکانی یا آل جلایر می باشد؟
Anonymous Quiz
27%
امير شرف الدين محمود شاه
31%
شیخ حسن بزرگ
23%
شیخ ابواسحاق
19%
شاه جهان تیمور
تاریخ‌ نگار
کدام یک از افراد زیر مؤسس سلسله امرای ایلکانی یا آل جلایر می باشد؟
مؤسس سلسله امرای ایلکانی یا آل جلایر شیخ حسن بزرگ پسر امیر حسین بن آقبوقابن ایلاکان نویان جلایر است و او در سال 740 پس از عزل شاه جهان تیمور خود را مستقل کرد و موسس سلسه ای شد که پس از او تا سال 813 در بغداد و عراق عرب سلطنت می کردند.
🔰بابل چه داشت که چنین وسوسه‌انگیز بود؟

🔷تمدن بابل در هزاره‌ی دوم پیش از میلاد در میان رودان پا گرفت، جا پای تمدن سومری گذاشت و با تمدن های عیلامی همسایه شد.
بابل یا « باب ایل» که دروازه‌ی خدا معنا می‌شود، در حدود ۹۰ کیلومتری جنوب بغداد امروزی رو به شکوفایی گذاشت. و در سال ۵۳۹ پیش از میلاد که توسط ایرانی ها فتح شد حیات سیاسی‌اش به پایان رسید و در طی این ۱۵۰۰ سال نقش مهمی در شکل‌گیری تمدن های میان‌رودانی داشت
تاریخ این سرزمین به سه مقطع عمده‌ی کهن، میانی، و نو تقسیم می‌شود. در عهد بابل کهن که حدود ۵۰۰ سال طول کشید، بابلی‌ها با تسلط بر سومری‌ها حاکم جنوب میان‌رودان شدند و شهر بابل رونق گرفت. در عهد میانی که ۹۰۰ سال طول کشید، بابل در میان قدرت‌های منطقه‌ای مثل کاسی‌ها، عیلامی‌ها، و آشوری‌ها دست‌به‌دست می‌شد و گاهی هم حکومت مستقل پیدا میکرد.

💠کشور ما کشور ایران بوَد
مسکن شیران دلیران بوَد
پادشاه اش دارا و کوروش بوَد
و ما حالا میراث دار میراث آنان هستیم
برای آشنایی با تاریخ ایران به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr
💠زایش بهاییت از قلب فرقهٔ بابيه

🔰پس از آن که سید محمد علی باب به فرمان امیرکبیر تیرباران شد پیروان او بر سر جانشینی باب اختلاف پیدا کردند دو مدعی اصلی برای جانشینی سید محمد علی باب وجود داشت میرزایحیی معروف به صبح ازل گروهی را گرد خود آورد که به ازلی ها معروف بودند؛ اما در سوی دیگر میرزا حسین علی نوری معروف به بهاءالله نیز عده ای را به پیروی از خود مجاب کرد این دو نفر با هم برادر بودند و اختلاف جانشینی باعث درگیری میان پیروانشان شد. ازلی ها به احکام باب معتقد بودند و به هیچ وجه حاضر به پا پس کشیدن از آن عقاید نبودند؛ اما طرفداران بهاء الله یا همان بهائیان تنها به آن بخش از احکام باب معتقد بودند که مورد تأکید بهاء الله قرار میگرفت. بهاء الله میگفت که باب ظهور او را بشارت داده است. این ادعای بهاء الله به شخصی اشاره داشت که باب او را «من يظهر الله» میخواند و مژده ظهور او را داده بود.

✴️تاریخ تنها یک مطلب درسی نیست
تاریخ یک علم...
علم غیب گویی...
علمی که با دانستن و تعمیم میتوانیم آینده بهتر را تجربه کنیم

🔸 @tarikhnegarrr
🔰بُخت‌النصر

💠نبوپلسر حاکم بابل با ماد‌ها علیه آشوری‌ها متحد شدند و نتیجه این شراکت به فتح نینوا، پایتخت آشوری‌ها و در آخر براندازی حکومت آشوری بود. او برای تحکیم اتحادش با ماد‌ها، آمتیس دختر هوخشتره شاه ماد را برای پسرش نبوکدنصر یا بُخت‌النصر به زنی گرفت. نْبوکَدنَصَر پس از مرگ پدر جانشین او شد و سلطنتش که در حدود چهل سال بود به یکی از معروف ترین سلطنت های عهد نو بدل شد.
نْبوکَدنَصَر، قلمرو بابل را تا سواحل دریای مدیترانه رساند و شامات فلسطین را فتح کرد.
او در جریان سرکوب شورش اورشلیم هزاران یهودی را از این شهر به بابل فرستاد.

🔺جایگه شاه جهان اردشیر
آن که به گاه جنگ بُدی همچو شیر
پادشه عادل انوشیروان
گشته پر آوازه ز عدلش جهان
چون جم و خسرو، شه والا بُوَد
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr
🔺حزب توده ایران

💠حزب توده ایران یکی از تأثیرگذارترین احزاب در بین سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ هـ.ش. و حتی پس از آن بود این حزب پس از برکناری رضاشاه و باز شدن فضای سیاسی کشور در دهم مهر ۱۳۲۰ تشکیل و سلیمان میرزا اسکندری
به عنوان رهبر آن حزب انتخاب شد. هدف اصلی حزب توده متحد کردن توده های مردم همچون کارگران، کشاورزان ،تاجران، صنعتگران و روشنفکران بود. البته نفوذ حزب علاوه بر اقشار متوسط بر افراد تحصیل کرده و افسران ارتش بسیار زیاد بود بنیان گذاران حزب توده مارکسیست بودند و از ایدئولوژی مارکسیستی پیروی میکردند. در آن دوران بسیاری از نویسندگان و روشنفکران جذب حزب توده شدند. در سال ۱۳۲۷ هـش محمدرضا شاه از یک نقشه ترور جان سالم به در برد و از همان زمان حزب توده غیرقانونی اعلام شد.

🔷من شیفته زبان پارسی هستم...
چرا که خوندن و یاد گرفتن آثار با شکوه ایران واجب است...
همگان بر حذر باشند که خورشید تمدن و فرهنگ از ایران طلوع کرده
به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr
🔰منجی خواهد آمد!

🔶با مقدماتی که کوروش تدارک دیده بود، ورود سپاه او به بابل همچون ورود منجیان تصویر کشیده شد. کاهنان کلدانی و بابلی که از مجسمه‌های خدایان آرامی(اسم یک آیین) به ستوه آمده بودند، برای نجات خدایان‌شان به خصوص مَردوک لحظه شماری می‌کردند،
از جمله یهودیان که کوروش را آزادی‌بخش خود می‌دیدند. بابل لایه‌های حفاظتی زیادی داشت. علاوه بر لایه‌های حفاظتی پیرامون شهر‌ها، خود شهر بابل دو دیوار بیرونی و داخلی داشت که در فاصله‌ی ۱۲ متری از هم شهر را احاطه کرده بودند. دیوار بیرونی به ارتفاع ۷/۸ متر ضخامت حدود ۳/۷۲ متر طول بیشتر از ۸ کیلو متر دور شهر کشیده شده بود و دیوار درونی نیز به ارتفاع ۱۱ تا ۱۴ متر و ۶/۵ متر ضخامت و ۶ کیلومتر قامت افراشته بود و در هر ۲۰ متر یک برج نگهبانی دیده می‌شد و بیرون دیوار بیرونی نیز خندقی مملو از آب قرار داشت با وجود چنین استحکاماتی بابل زود تر از حد تصور تصرف شد.چرا که اکثر اهالی دخالتی در دفاع از شهرشان نکردند.

♦️ایران آرش است و رهایی...
ایران دار است و سربداران
ایران ابوعلی است و دانش...
ایران امیر کبیر است و درایت
و تاریخ نگار است که تمام آنان را نقل میکند

🔸 @tarikhnegarrr
تاریخ‌ نگار
🔰منجی خواهد آمد! 🔶با مقدماتی که کوروش تدارک دیده بود، ورود سپاه او به بابل همچون ورود منجیان تصویر کشیده شد. کاهنان کلدانی و بابلی که از مجسمه‌های خدایان آرامی(اسم یک آیین) به ستوه آمده بودند، برای نجات خدایان‌شان به خصوص مَردوک لحظه شماری می‌کردند، از…
🔹با پیوستن سپاه گئوبرووه فرمانده منطقه‌ی مرزی گوتیوم وارد قلمرو بابل شد و نبونئید با جمع آوری همهٔ مجسمه‌های خدایان در داخل بابل کوشید تا خود را منجی همه خدایان نشان دهد اما برای این کار کمی دیر بود. و در نبرد اوپیس، سپاه بابل به فرماندهی بلشَزَر از سپاه هخامنش شکست خورد بعد از این شکست بابل در سال ۵۳۹ پیش از میلاد بابل سقوط کرد.
2025/01/01 20:11:25
Back to Top
HTML Embed Code: