Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روایت کشته‌شدن و نحوه به خاک‌سپاری حامد سلحشور فراتر از آنچه که می‌توان تصور کرد دردناک است و حزن‌انگیز.

حامد در ماه فروردین به دنیا آمد. او با پرایدش از اصفهان به ایذه مسافر جابجا می‌کرد، تا اینکه در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ در روز ۴ آذرماه بازداشت شد، پس از گذشت پنج روز، خانواده‌اش از او خبری به دست نیاوردند، تا اینکه روز ۹ آذرماه به پدر او زنگ زدند و او را نیمه‌شب در تاریکی محض در روستای قلعه تل در ۳۰ کیلومتری ایذه دفن کردند، بدون اینکه پدر و مادر فرزندشان را ببینند و برای آخرین‌بار با او وداع کنند.

یک روز بعد، دهم آذر، خانواده این جان‌باخته به سر مزارش رفتند و با کمک تعدادی از مردم پیکر او را از خاک بیرون آوردند و سوار بر صندلی عقب پراید حامد کردند و در زادگاهش با رعایت تشریفات و رسم و رسوم معمول به خاک سپردند.

به روایت چند تن از اعضای این خانواده، پیکر حامد سلحشور پاره پاره بود: «جای کلیه‌‌ها بخیه و از زیر گلو تا شکم دوخته شده بود» و «سر و صورتش کاملا له شده بود.» به‌گفته همین منابع «او را با لباس و کفش و پیچیده در پلاستیک» دفن کرده بودند.

حامد ۲۳ ساله که تجربه سال‌ها کار سخت در پروژه‌های جنوب ایران را داشت و به درخواست مادرش و‌ به‌علت سختی کار به مسافرکشی روی آورده بود.

ویدیو از پوریا افضلی
puoria.afzali


#حامد_سلحشور #ایذه #علیه_فراموشی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هانا نیومن نماینده پارلمان اتحادیه اروپا:
«آهو دریایی بیمار نیست، بلکه درمان است: نمادی از شجاعت و مقاومت در برابر سرکوب – مانند بسیاری دیگر که حتی نامشان را نمی‌دانیم»

آهو دریایی دانشجوی ترم هفتم زبان فرانسه روز ۱۲ آبان ۱۴۰۳، پس از آزار و اذیت توسط یک نیروی بسیجی به دلیل نداشتن مقنعه و پس از پاره کردن لباسش توسط نیروهای حراست، در حرکتی اعتراضی تمام لباس‌های خود را از تن درآورد. او بر اساس خبرهای منتشرشده به بیمارستان اعصاب و روان منتقل شد و مدتی در بیمارستان نگهداری شد.


#هانا_نیومن #آهو_دریایی #دختر_علوم_تحقیقات #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویدیویی که مادر آرمیتا گراوند منتشر کرد و نوشت:
«آرمیتا دخترقشنگم دخترعزیزم
دل مامان خیلی برات تنگ شده فرشته مامان🖤»

shhynahmadi_60

روز نهم مهرماه ۱۴۰۲، دختری به نام آرمیتا گراوند در حالی که مقنعه او بر دوشش بوده، سوار بر مترو می‌شود و توسط یک مامور حجاب هل داده می‌شود و سر او بر جسمی سخت می‌خورد و بیهوش می‌شود و از آن روز هیچ گاه به خانه برنمی‌گردد و این موضوع مصداق بارز قتل است.

آرمیتا دختری ورزشکار و نقاش بود. جمهوری اسلامی به دروغ مدعی شد که افت فشار خون باعث زمین خوردن او شد. اما منابع موثقی به توانا اطلاع دادند که حجاب‌بانی با نام بهاره جنگروی او را در داخل واگن مترو هل داده و باعث مرگش شده است.
حکومت مرگ آرمیتا را با تاخیر اعلام کرد تا وقایع مختلف و مرور زمان این جنایت را تحت‌الشعاع قرار دهد. اما جنایت مشمول مرور زمان نمی‌شود.
رژیم همچنان در حال تقویت نیروهای موسوم به حجاب‌بان و تصویب لایحه حجاب و عفاف برای محدودتر کردن جامعه است.

#آرمیتا_گراوند #نه_به_پوشش_اجباری #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مصطفی میرسلیم، فعال سیاسی اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، که از حامیان تولید داخل مثل خودروهای داخلی و از مخالفان سرسخت محصولات خارجی و بالاخص آمریکایی است، در گفتگو با رسانه‌های داخلی با بیان اینکه «نمی‌توانم از حمل و نقل عمومی استفاده کنم»، مدعی شد که به دلیل نیاز به حضور به موقع در محل کار، از خودروی سازمانی استفاده می‌کند. او اما در عین حال از مردم خواست که طبق سیاست‌های کلی تصویب‌شده، باید از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

شاکر بوری، طنزپرداز، در این ویدیو درباره میرسلیم می‌گوید و به طعنه از او می‌خواهد که به موقع به محل کار نرس! چرا که وضعیت کنونی مملکت حاصل کارهای امثال شماست. او همچنین کنایه‌ای در مورد پسر مصطفی میرسلیم می‌زند که متهم به جاسوسی شده بود، ولی بر خلاف سایر زندانیان با همان عنوان اتهامی زود آزاد شد و در طی دوران حبس هم مرتب در مرخصی بود.

لازم به ذکر است، میرسلیم اخیرا با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «کاهش تعرفه و تسهیل واردات گوشی‌های اپل تا موقعی که رفتاری خصمانه با نرم‌افزارهای ایرانی دارد، بمصلحت نیست.» که کاربران شبکه‌های اجتماعی تصویری از وی حین کار کردن با گوشی آیفون را منتشر کردند.

او همچنین در یک مناظره تلویزیونی گفته بود که فرقی بین لندکروز و ۲۰۶ وجود ندارد که دستمایه طنز کاربران شبکه‌های اجتماعی شده بود.

shakerbori65

#مصطفی_میرسلیم #شاکر_بوری #طنز #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
اردلان کریمی سارویی جوانی از دیار فیروزآباد استان فارس چند شب پیش هدف دو گلوله مأموران جمهوری اسلامی قرار گرفت و جان خود را از دست داد پس از این حادثه نیروهای امنیتی نه تنها از تحویل پیکر بی‌جان او به خانواده اش سر باز زدند بلکه با ساختن سناریوهای امنیتی تلاش کردند حقیقت را مخدوش کنند رسانه‌های حکومتی او را فردی شرور معرفی کردند که در یک گروگان‌گیری خیالی و درگیری مسلحانه با پلیس کشته شده است؛ اما خانواده، نزدیکان و آشنایان این جوان قشقایی(حتی برخی افراد حامی حکومت) قاطعانه این ادعاها را رد کرده‌اند.

بر اساس روایت‌های موثق اردلان هیچ سلاحی به همراه نداشته و تنها به دلیل اختلافی که حکم بازداشت برایش صادر شده بود، هنگام دستگیری مقاومت می‌کند در این میان مأموران با بی‌رحمی تمام دو گلوله به او شلیک می‌کنند. با این حال ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. مأموران امنیتی برای پوشاندن ردپای این جنایت فیلم‌های تمام دوربین‌های مدار بسته محل حادثه را ضبط و از بین بردند و محل حادثه را ضبط و از بین بردند و حتی لحظه‌ای از فرآیند دستگیری را که می‌توانست به روشن شدن حقیقت کمک کند به نمایش نگذاشتند.

خانواده اردلان علاوه بر از دست دادن عزیزشان تحت فشارهای سنگین قرار گرفته‌اند تا سناریوی ساختگی حکومت را بپذیرند برادر او نیز برای مدتی بازداشت شده بود تا صدای اعتراض خانواده در گلو خفه شود. حکومت تلاش دارد با دروغ‌پردازی و تبلیغات رسانه‌ای این قتل بی‌رحمانه را لاپوشانی کند و خون این جوان را پایمال سازد.

لازم به ذکر است، پیکر اردلان کریمی بعد از سه روز به خانواده تحویل داده شد و امروز با حضور جمعیتی انبوه و در جوی امنیتی به خاک سپرده شد.
گفته می‌شود، اردلان از هم‌طایفه‌ای‌های حمیدرضا کریمی بود که سال قبل در فراشبند به طرز وحشیانه‌ای کشته شد. برخی افراد می‌گویند حکومت او را با فرد دیگری که ظن همکاری با حمیدرضا کریمی را داشته، اشتباه گرفتند و به قتل رساندند.

بیایید صدای اردلان و دیگر قربانیان خاموش این نظام سرکوبگر باشیم و اجازه ندهیم حقیقت در غبار دروغ‌های حکومتی گم شود.


#اردلان_کریمی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مهرشاد، برادر جاویدنام مهران سماک، در سالگرد برادرش نوشت:

« زندگی هیچوقت برای من همچین شب دردناکی نداشته
زمانی که تو رو در خون دیدم
هیچوقت به اتفاقاتش فکر نکردم که چی شد فقط میدونم از اون شب به بعد قلبمو باهات به خاک سپردم
چه خوب چه بد چه سیاه چه سفید دنیا انگار با تو قشنگ بود
دنیا بعد تو برام انگار هیچ جذابیتی نداره
به امید روزی که کنار هم باشیم چشم آبی 👁️💙»


مهران ، جوان ۲۷ ساله شامگاه ۸ آذر ۱۴۰۱ پس از شکست تیم ملی فوتبال ایران در مقابل آمریکا در اقدامی اعتراضی در خودروی خود بوق می‌زد که هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. در این شب مردم به شکل گسترده در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها آمدند و اعتراض خود را با بوق زدن و شادمانی به نمایش گذاشتند.

او ساعاتی قبل از این اتفاق در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «امشب فارغ از هر نتیجه فقط باشیم کنار هم»

پدر مهران سماک در گفت‌وگویی خود گفت: « از فاصله حدود ۶ متری با تفنگ ساچمه‌ای به سمت مهران که داخل ماشین نشسته بود، شلیک شده است و بیش از ۱۱۵ ساچمه فلزی به سر و صورت مهران اصابت و وارد جمجمه اش شده است.»


#مهران_سماک #انزلی #علیه_فراموشی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
آرشام رضایی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوست

آرشام رضایی، طی نامه‌ای ضمن بیان تجربه خود از مواجهه با متهمان محکوم به اعدام و رنجی که متحمل می‌شوند، اعلام کرد که از این سه‌شنبه به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» می‌پیوندند.

او ضمن تاکید بر این نکته که این کمپین به هیچ حزب و گروهی وابسته نیست، از همگان خواست تا کنار هم به این کارزار بپیوندند.

آرشام رضایی در بخشی از نامه‌اش نوشته:
«زندانیانی که به اعدام محکوم می‌شوند، همان لحظه صدور حکم جان خود را از دست می‌دهند؛ روز اجرای حکم، تنها پیکرهای نیمه‌جان آن‌هاست که به دار آویخته می‌شود.»

متن کامل این نامه به شرح زیر است:


ـ منصور، داداش خوبی؟ شاکیت رضایت داد؟

ـ نه داداش، به هیچ وجه رضایت نمی‌ده. نمی‌دونم چیکار کنم.

ـ ایشالله درست میشه!

ـ کجا درست میشه؟

ـ داداش، سه ثانیه اول درد داره، بعدش دیگه چیزی حالیت نمیشه.


این مکالمه، گفتگوی دو زندانی محکوم به قصاص است، درست پیش از اجرای حکم اعدام.
زمانی که از اوین به زندان و شکنجه‌گاه مشترک رجایی‌شهر و قزلحصار تبعید شدم، ۱۵ روز در انفرادی به سر بردم. در هفتهٔ اول در سلول انفرادی، شاهد انتقال ۱۲ زندانی محکوم به قصاص بودم. از این تعداد، ۷ نفر توانستند پیش از اجرای حکم، از اولیای دم فرصت بگیرند، اما بقیه همگی اعدام شدند.

در هفته دوم انفرادی، ۷ زندانی دیگر به سلولم منتقل شدند. در میان آن‌ها، دو نفر کسانی بودند که قبلاً یک بار حکم اعدامشان اجرا شده بود؛ اما پس از چند لحظه آویزان ماندن، خانوادهٔ مقتول به آن‌ها فرصت دادند و پس از انجام احیای قلبی (CPR)، دوباره زنده شدند تا بار دیگر حکمشان اجرا شود. این روند عملاً آن‌ها را زجرکش می‌کرد.

این نامه را از کربلای ایران برای شما می‌نویسم؛ اینجا خاکی است پر از داستان‌های مظلومیت، تاریخ خاموشی که صدای خود را نمی‌یابد.
من نیز قصد دارم همانند دیگر هم‌بندیانم، در چهل و پنجمین هفته از کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، برابر با ۱۳ آذر ۱۴۰۳، شرکت کنم. از دوستانم در زندان اوین نیز تقاضا دارم به این کارزار بپیوندند تا روزنه‌ای برای پایان دادن به این عمل قرون وسطایی ایجاد شود.

در سال‌ها حبس و تبعید به زندان‌های رجایی‌شهر و قزلحصار، شاهد بوده‌ام که بیشترین اعدام‌ها در این دو کشتارگاه انجام شده است. من مرگ ده‌ها هم‌وطنم را دیده‌ام. اما با وجود این حجم از اعدام‌ها، نه‌تنها این مجازات بازدارنده نبوده، بلکه آمار جرم در ایران نه تنها کاهش نیافته، بلکه روزبه‌روز بیشتر هم شده است.

از همه عزیزانم می‌خواهم که مخالفت خود را با این مجازات غیرانسانی اعلام کنند. بدانید که این کارزار به هیچ گروه یا حزب خاصی وابسته نیست؛ هدف آن تنها نجات جان انسان‌های بی‌شماری است که سال‌هاست سنگینی طناب دار را بر گردن خود احساس می‌کنند.

زندانیانی که به اعدام محکوم می‌شوند، همان لحظه صدور حکم جان خود را از دست می‌دهند؛ روز اجرای حکم، تنها پیکرهای نیمه‌جان آن‌هاست که به دار آویخته می‌شود.
بیایید با هم و در کنار هم، با مخالفت با این حکم غیرانسانی، به برچیده شدن بساط آن کمک کنیم.

آرشام رضایی
۹ آذرماه
قزلحصار، ایران

ـ لازم به ذکر است، آرشام در مجموع بابت اتهام‌های مختلف به ۱۵ سال حبس محکوم شده، که حکم اشد یعنی ۵ سال برای او قابل اجرا است.

#آرشام_رضایی #بیانیه #نه_به_اعدام #سه_شنبه_های_نه_به_اعدام #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
تداوم سرکوب سیستماتیک: بلاتکلیفی ۴ شهروند بهائی پس از بازداشت در شیراز و نقض حقوق بنیادین آن‌ها

بازداشت ۴ نفر از اعضای جامعه بهائی در شیراز بار دیگر یادآور مظالم و محدودیت‌هایی است که سال‌هاست علیه شهروندان بهائی اعمال می‌شود. اگرچه گاهی تغییرات جزئی در مواجهه مسئولین با بهائیان مشاهده می‌شود، اما همچنان بسیاری از اقدامات غیرقانونی و غیرانسانی ادامه دارد. موارد زیر، نمونه‌هایی از این نقض حقوق هستند:

۱. ادعای بی‌اساس مسئولین درباره اعتقادات بهائیان

مسئولین جمهوری اسلامی ایران مدعی هستند که بازداشت‌ها به دلایل اعتقادی نیست، اما در تمام موارد بازداشت، کتب مذهبی و اشیاء مرتبط با اعتقادات بهائیان توقیف می‌شود. این رفتار آشکارا نشان می‌دهد که مشکل اصلی، باورهای دینی بهائیان است.


۲. نقض گسترده حریم شخصی خانواده‌ها

در زمان بازداشت یک فرد، وسایل شخصی دیگر اعضای خانواده نیز مصادره می‌شود. در برخی شهرها حتی پول، ارز، طلاجات، مدارک شناسایی، و اسناد ملکی خانواده‌ها ضبط یا تخریب شده‌اند. این اقدامات نشان می‌دهد که آزار و فشار علیه بهائیان به‌طور جمعی و هدفمند اعمال می‌شود.


۳. محرومیت از حقوق قانونی در بازجویی‌ها

بازداشت‌شدگان بهائی در مراحل اولیه بازجویی، از حق داشتن وکیل انتخابی محروم هستند. آن‌ها در شرایط سخت و بدون تماس با خانواده یا دسترسی به وکیل تحت فشار روحی و روانی قرار می‌گیرند. چنین رویه‌ای با اصول اخلاقی و قانونی داخلی و بین‌المللی مغایرت دارد.


۴. اتهامات کلی و بی‌اساس

طی ۴۵ سال گذشته، بسیاری از بهائیان به دلایل واهی و عناوین کلی مانند «اقدام علیه امنیت عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» بازداشت و زندانی شده‌اند. این اتهامات غالباً بدون شواهد مشخص مطرح می‌شوند و مواردی نظیر آموزش موسیقی یا نقاشی به شاگردان غیر بهائی را با سوءنیت، تبلیغ مذهبی تعبیر می‌کنند. این اقدامات در حقیقت تلاشی برای فشار اقتصادی و اجتماعی بر جامعه بهائی است.


بازداشت و سرکوب سیستماتیک بهائیان نه‌تنها نقض آشکار قوانین بین‌المللی است، بلکه حتی با قوانین جمهوری اسلامی نیز هم‌خوانی ندارد. این رفتارها نیازمند توجه جامعه جهانی و اقدام فوری برای توقف نقض حقوق شهروندان بهائی است.


- متن فوق را یکی از مخاطبان توانا ارسال کرده است.

لازم به ذکر است طبق گزارش دریافتی این چهار شهروند بهایی در طول این ۲۰ روز پس از بازذاشت، فقط یک تماس دو دقیقه‌ای داشتند و یک ملاقات حدود دو دقیقه‌ای هم فقط به مادران ان‌ها داده شده و دیگر هیچ خبری از آن‌ها و اینکه در چه وضعیتی هستند، در دست نیست. برخی (نه همه) موبایل‌ها و لپ‌تاپ‌هایی که متعلق به سایر اعضای خانواده بوده، برگردانده شده است.

رزیتا اسلامی، الهام حقیقت‌جو، وحید معصومی و وحید ثابت، نام چهار شهروند بهائی است که یکشنبه ۲۰ آبان، بازداشت و به بازداشتگاه ادارهٔ اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شدند.

دوست غیر باورمند به هر دینی یا دوست باورمند به ادیان دیگر، به نظر شما چگونه می‌توان از حقوق افرادیذکه به واسطه تعلق به یک گروه دینی مورد ظلم قرار می‌گیرند دفاع کرد؟ آیا تا کنون تلاش کرده‌اید درد دل‌های افراد تحت ستم دارای عقایدی متفاوت با خودتان را بشنوید و برای احقاق حقوق آن‌ها قدمی بردارید؟


#بهائی #بهائیان_ایران #سرکوب #داستان_ما_یکیست #گفتگو_توانا

@Dialogue1402

محرومیت عباس واحدیان‌شاهرودی، فعال مدنی زندانی، از دسترسی به درمان

عباس واحدیان‌شاهرودی، فعال مدنی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد، با وجود نیاز به درمان فوری ناشی از بیماری قلبی و ریوی، همچنان از دسترسی به حق درمان محروم است.
وضعیت جسمانی این فعال مدنی زندانی، مدتی است که رو به وخامت گذاشته و بیماری قلبی و ریوی او بدتر شده و نیاز به درمان فوری دارد.

به گفته یک منبع آگاه:
«عباس واحدیان شاهرودی سابقه بیماری قلبی دارد و تاکنون به دلیل مشکلات قلبی، دستکم دو بار در زندان از حال رفته و به بهداری زندان منتقل شده است. او همچنین اخیرا دچار عفونت لثه شده که این مساله برای بیماران قلبی به شدت خطرناک است.»

آنطور که این منبع مطلع می‌گوید، درخواست عباس واحدیان‌شاهرودی مبنی بر دارا بودن شرایط عدم تحمل کیفر به دلیل وضعیت جسمانی، از سوی پزشکی قانونی تایید شده اما مقامات قضایی و مقامات زندان وکیل‌آباد با این درخواست مخالفت کرده‌اند.

این در حالی است که این زندانی از نظر قانونی با توجه به وضعیت جسمانی خود مشمول «شرایط عدم تحمل کیفر» موضوع ماده ۵۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری است و باید فورا آزاد شود.


#یاری_مدنی_توانا #عباس_واحدیان_شاهرودی #حق_درمان_زندانیان #حقوق_زندانی

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
علیه فراموشی
سرکوب خونین اعتراضات ۹۸ فراموش نخواهد شد. یکی از چهره‌هایی که در خاطر ایرانیان دادخواه باقی مانده، لیلا واثقی است فرماندار وقت قلعه حسن‌خان. او در مصاحبه‌ای در آذر ۹۸ با صراحت اعلام کرد «من دستور دادم شلیک کنند.»
اتحادیه اروپا و آمریکا، لیلا واثقی را تحریم کردند. اما باید یادآوری کنیم که این جنایت مشمول گذر زمان نخواهد شد و دادخواهیم تا روز دادخواهی فرا رسد.

#یاری_مدنی_توانا
#علیه_فراموشی
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#آبان_خونین
@Tavaana_TavaanaTech
تازه از توانا

روسیه خوشبخت خواهد شد؛ مبارزه الکسی ناوالنی برای آزادی در روسیه

آنچه اتفاق می‌افتاد از پیش روشن بود: الکسی ناوالنی می‌دانست که به محض بازگشت به روسیه، دستگیر خواهد شد. او همچنین می‌دانست که در زندان‌های روسیه با شرایطی خشن روبرو خواهد شد– بماند که در سال ۲۰۲۰ او از یک تلاش رسوا توسط دولت روسیه برای ترورش جان به در برده بود. ماه‌ها طول کشیده بود تا او توانایی صحبت‌کردن و نوشتن و هماهنگی بدنی‌اش را دوباره به دست آورد. در ذهن او اما هیچ تردیدی وجود نداشت: «البته که برمی‌گردم. برنگشتن من برای آن‌ها دستاوردی ایده‌آل خواهد بود. آن‌ها دقیقا دوست دارند من هم یک مهاجر سیاسی دیگر باشم.»
با وجود تلاش‌های بی‌وقفه رژیم‌های استبدادی برای خاموش‌کردن صدای مخالفان، برخی افراد با شجاعت به اصول خود پایبند می‌مانند و حتی حاضرند امنیت شخصی خود را فدا کنند. الکسی ناوالنی یکی از این افراد بود. کرملین هر کار می‌توانست کرده بود تا او را متوقف کند؛ از زندانی‌کردن تا تلاش برای ترور او. اما تعهد او به عدالت و مخالفت با رژیم غیر دموکراتیک روسیه هرگز متزلزل نشد. حتی زمانی که پس از یک مسمومیت شدید در سال ۲۰۲۰ این امکان را داشت که در خارج از کشور بماند، به روسیه بازگشت؛ در حالی که به‌خوبی می‌دانست بازداشت و رفتارهای خشونت‌آمیز در انتظارش خواهد بود. او آشکارا اعلام کرد: «البته که برمی‌گردم. اگر برنگردم، این بهترین دستاورد برای آن‌ها خواهد بود.»

لینک فارسی:
https://tavaana.org/alexei-navalny-russia/
لینک انگلیسی:
https://en.tavaana.org/alexei-navalny-russia/

#یاری_مدنی_توانا
#دیکتاتور
#روسیه
@tavaana

@Tavaana_TavaanaTech
اعدام‌ها در جمهوری اسلامی از بی‌دادگاه‌ها و تیرباران‌های پشت‌بام رفاه آغاز شد پس از آن اعدام بدون محاکمه قاچاقچیان موادمخدر و بعدتر اعدام مخالفان جمهوری اسامی بعدتر قتل‌های زنجیره‌ای.
این خشونت‌ها تمام نشد و با سرکوب خونین شاعران و نویسندگان و بهائیان و نوکیشان مسیحی ادامه یافت.
هم‌وطنان یهودی‌مان را یا کشتند یا آواره کردند یا اموال‌شان را مصادره کردند.
جمهوری اسلامی با ترور
جمهوری اسلامی با اعدام
جمهوری اسلامی با سرکوب هر اعتراضی
جمهوری اسلامی با زندانی‌کردن دادخواهان
جمهوری اسلامی با سرکوب زنان

به حیات خود ادامه می‌دهد.
زبان اعدام
طرح از شاهرخ حیدری
https://tavaana.org/executions-khamenei-s-tongue/

#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#کارتون
@Tavaana_TavaanaTech
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در جامعه‌ای که زنان سرکوب شوند، امیدی به دموکراسی نیست

«برای من قابل فهم نبود چطور ممکن است کسانی که ایران را دوست دارند و دموکراسی می‌خواهند، در مسئله نقض حقوق زنان همراه خمینی شوند.»

گزیده‌ای از برنامه بگو-بشنو ۵۵ با موضوع جنگ با زنان؛ چرا؟ را شنیدید. در این قسمت زرین محی‌الدین، فعال حقوق‌بشر، می‌گوید: «در جامعه‌ای که زنان سرکوب شوند، امیدی به دموکراسی نیست.»

این برنامه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور زرین محی‌الدین، فعال حقوق بشر، صدرا عبدالهی، نویسنده و کارگردان و برخی صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

گرداننده: ماهمنیر رحیمی، روزنامه‌نگار

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/repression-women-iran/

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/IN7-aBIjsrE

لینک ساندکلاد:
https://on.soundcloud.com/DPWwXbRXSA3bgPBw8

#گفتگو_توانا #بگو_بشنو #حقوق_زنان #حجاب_اجباری
@Tavaana_TavaanaTech
بیانیه‌ جمعی از کنشگران و فعالان سیاسی مدنی و حقوق‌بشری، زندانیان سابق و فعلی؛ خطاب به هم‌وطن گرامی جناب آقای حسین رونقی و تقاضا از وی جهت پایان‌دادن به لب‌های دوخته و اعتصاب غذا
«برای حفظ سلامت وجود شریف خود و حرف‌زدن از حقایق برای رفع ابهاماتی که برخی ناجوانمردانه و به ناحق در مورد مبارزان عزیز داخل کشور و با مقاصدی شوم ایجاد شبهه می‌کنند:

با درود و مهر خدمت دوست عزیز جناب آقای حسین رونقی هم‌وطن شجاع و مبارز و خانواده گرانقدرش؛

حسین جان؛
اگر اجازه دهی ما جمعی دوستدارانت در داخل و خارج کشور، که چون شما در مسیر مبارزه برای رهایی و نجات ایران گام برداشته و خواسته‌های به‌حق شما و جاویدنام کیانوش سنجری عزیز را حتما بخشی از آمال خود می‌دانیم و برای آن تلاش کرده و می‌کنیم و در این راه هزینه‌ها داده‌ایم و در عین حال و همواره نگران سلامت جان شما و همه‌ مظلومان و بی‌گناهان اسیر در سرزمین خود و در چنگال غاصبان سرزمین‌مان بوده و هستیم؛
از شما هم‌وطن عزیز و شایسته درخواست کنیم که در شیوه کنش اعتراضی خود تجدیدنظر کنید.

ما به خوبی درک می‌کنیم که اعتراض شما به وضعیت رقت‌بار و ظالمانه کنونی و خاصه پس از مرگ جان‌سوز و تاسف‌بار کیانوش عزیز و در خطر اعدام بودن بچه‌های اکباتان و دیگر اسیرانِ اهریمنان و در زندان بودن انسان‌های شایسته و فهیم و بی‌گناه، ناشی از انسانیت و روحیه حق‌طلبی تو ست و ما نیز این احساس عمیقِ را داشته و خشم و انزجار همگانی را از این جهات نسبت به حاکمان جمهوری اسلامی داریم و همراهی و همدلی می‌کنیم.
این احساسات انسانی کاملا قابل درک و تقدیر است، اما یقینا عُمال رژیم جمهوری اسلامی به دلیل عدم کمترین درک از انسانیت و شرافت و آزادگی، از این‌که به سلامت شما آسیبی وارد شود، نابخردانه خرسند خواهند بود!

حسین عزیز؛ شما یکی از نمادهای ایستادگی بوده و به داشتن هموطن شجاعی مثل تو افتخار می‌کنیم.

لطفا بمانید برای وطن
و تقاضای دوستان و دوستدارنت را پذیرا باش و به اعتصاب غذا و لب‌های دوخته پایان بده و از آنچه باید بگویی؛ سخن بگو، ما نیز در کنارت تقاضاهای به‌حق تو و مطالبات حق‌طلبانه مردم ایران را فریاد می‌زنیم.

به امید رهایی و نجات ایران و آزادی بی‌گناهان و زندانیان سیاسی و برچیده‌شدن احکام ناجوانمردانه و ظالمانه اعدام و گذار از رژیم اعدامی.

باش تا جشن پیروزی را در کنارت باشیم ...»

این بیانیه به امضای بیش از ۵۰ نفر از فعالان رسیده است.

امضا کنندگان به ترتیب الفبا: رضا آیلور / زرتشت احمدی راغب/ سیروس اخوان / رضا اسدی / حسن باقری‌نیا / مریم بحری / عشرت بستجانی / نیما بهرامی / محسن تولایی / کمال جعفری یزدی / پویا جگروند / آزیتا جگروند / علی جلیلی / عیسی‌خان حاتمی / محمدولی حیدربیگی / مهسا حسین‌زاده / عباس خرسندی / محمدرضا خسروی / لیلا خزاعی / حمید دانشوری / مصطفی دهباشی‌زاده / معصومه دهقان / عین‌الله رضازاده جویباری / شعله زمینی / محمدحسین سپهری / فاطمه سپهری / اشرف سلگی / رفعت شهابی / فریبرز صارمی / طاهره صادقی / محمدرضا عالی‌پیام / احمد عالی‌نژاد / اسماعیل عبدی / محمدرضا علیجانی / نادیا عنبری / مریم قلی‌زاده / حسن کاظمی / رسول کاظمی / خدیجه‌‌ کشاورز / ملیحه کریم‌الدینی / مهران کهن‌پور / جواد لعل‌محمدی / سیران محمدحسینی / عبدالرسول مرتضوی / سیدجلال مدبر / هلن منشی‌زاده / فاطمه مهدی‌زاده / فاطمه میراحمدی / فاضل موسوی / مهرزاد نکوروح / ناصر نوری‌زاده / عباس واحدیان شاهرودی / حسن نایب‌هاشم / طیبه نظری / نیکو نیکوکار

#بیانیه
#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سهراب حسنخانی، زندانی سیاسی سابق، می‌گوید وظیفه شهروندی و انسانی خود می‌داند که در اعتراض به حکم ناعادلانه صادر شده علیه بچه‌های اکباتان، جلوی سازمان حقوق بشر (وابسته به خود قوه قضاییه) تحصن کند، او اعلام کرد که زمان آن را متعاقبا اعلام خواهد کرد.

آقای حسنخانی کشته شدن جوانان و هموطنان عزیز را حاصل ۴۶ سال نقض حقوق بشر و سرکوب و ارعاب می‌داند و حالا که جان شش انسان دیگر در معرض خطر اعدام قرار دارد، او وظیفه انسانی خود می‌داند که اعتراض کند.

این زندانی سیاسی سابق، از حامیان حقوق بشر، فارغ از هر تفکر و گرایش می‌خواهد که در مبارزه با اعدام کوشا باشند.

لازم به ذکر است، جمهوری اسلامی بالاترین سرانه اعدام نسبت به جمعیت را در جهان دارد و هر روز حق حیات تعدادی از شهروندان را به بهانه‌های مختلف سلب می‌کند.
امروز تعدادی از زندانیان سیاسی در معرض تایید و اجرای حکم ظالمانه اعدام هستند. اعدام، قتل حکومتی است، به خصوص در رژیمی که زندانیان از حق دادرسی عادلانه برخوردار نیستند و دستگاه قضایی تحت سیطره نهادهای امنیتی قرار دارد.

در سال‌های گذشته، کمپین‌های مخالفت با اعدام، تلاش کرده‌اند با هشتگ‌زدن و فعالیت‌های دیگر توجه افکار عمومی را به موضوع اعدام جلب کنند. اما ظاهراً این فعالیت‌ها کافی نبوده است و ماشین اعدام جمهوری اسلامی بی توقف، به کارش ادامه می‌دهد.
حالا شهروندان مسئول روش‌هایی دیگر را می‌آزمایند.
کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام هم در همین راستا شکل گرفته است و نیاز است تا فعالان خارج زندان همصدا با زندانیان سیاسی علیه اعدام بایستند.

#سهراب_حسنخانی #نه_به_اعدام #بچه‌های_اکباتان #بچه_هاى_اكباتان #بیانیه #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانیال مقدم، هنرمند معترض، در این ویدیو از مقابل زندان اوین، خواستار آزادی زندانیان سیاسی شده است.

او همچنین خواستار بهبود وضعیت اقتصادی و خواستار صلح درونی و صلح با مردم است.
دانیال مقدم از وفا احمدپور و فاطمه سپهری نام می‌برد که تنها به خاطر اعتراض در زندان هستند.

#دانیال_مقدم #وفا_احمدپور #فاطمه_سپهری #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
میلاد زنیدپور، بازیکن سابق تیم ملی و پرسپولیس، ضمن انتشار این ویدیو نوشت:
 
«آقا ما که باختیم
مهران : ما خوشحالیم باختیم …

خوشحالی مهران خوشحالی تمام مردم ایران بود٫ دو سال پیش تمام مردم منتظر بودند که تیم ملی فوتبال در جام جهانی صدای انقلاب و خیزش مردمی و‌کشته‌شدگان می‌شدند ولی افسوس که میهن و مردم را تنها گذاشتند٫ و مهران با قلبی بزرگ و شریف به خیابان آمد ‌و در کنار مردم ایستاد ، ولی حکومت آخوندی با گلوله جنگی بهش شلیک کرد ، اما این خون ها پاک نخواهد شد و هر روز به آزادی نزدیک تر خواهیم شد و مهران ها در قلب و جان وطن ماندگار خواهند ماند ٫مهران بچه بندر پهلوی بود💚🤍❤️»

milad_zeneyedpour7

ویدیو از پوریا افضلی

مهران ، جوان ۲۷ ساله شامگاه ۸ آذر ۱۴۰۱ پس از شکست تیم ملی فوتبال ایران در مقابل آمریکا در اقدامی اعتراضی در خودروی خود بوق می‌زد که هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. در این شب مردم به شکل گسترده در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها آمدند و اعتراض خود را با بوق زدن و شادمانی به نمایش گذاشتند.

او ساعاتی قبل از این اتفاق در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «امشب فارغ از هر نتیجه فقط باشیم کنار هم»

پدر مهران سماک در گفت‌وگویی خود گفت: « از فاصله حدود ۶ متری با تفنگ ساچمه‌ای به سمت مهران که داخل ماشین نشسته بود، شلیک شده است و بیش از ۱۱۵ ساچمه فلزی به سر و صورت مهران اصابت و وارد جمجمه اش شده است.»


#مهران_سماک #انزلی #علیه_فراموشی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مراسم سالگرد جاویدنام عرشیا امامقلی‌راده بر سر مزارش برگزار شد. مادر عرشیا ضمن انتشار این ویدیو نوشت:
«ای کاش می‌توانستم بگویم چقدر دلتنگت هستم. این روزها که نزدیک مراسم سالگردت بود، غم و بی‌تابی‌ام بیشتر شده بود. در کنار این همه درد، غم، دوری، دلتنگی و حسرت، ذهنم مدام به «ای کاش»هایی پرواز می‌کند. ای کاش قرار بود من این همه گل‌آرایی را برای مراسم عروسی‌ات انجام دهم. قرار بود در جشن و شادی‌هایت سنگ تمام بگذارم و لبخند رضایتت را ببینم. اما... اما!

ای جان مادر، عزیز دل مادر، قهرمان من! اسم و یادت همیشه زنده خواهد ماند و مادر آن را زنده نگه خواهد داشت. هرگز فراموش نمی‌شوی، حتی در سالیان سال. نامت باعث افتخار نسل ما خواهد بود. عرشیای قهرمان ما، همیشه در قلب‌هایمان هستی.

از صمیم قلب از همه عزیزانم تشکر می‌کنم؛ از خانواده عزیز همسرم که این دو سال کنارمان بودند، از مادر، پدر و خواهر مهربانم، از دوستان وفادارم، و حتی غریبه‌هایی که نمی‌شناختم، اما با هر درد من گریه و همدردی کردند و نزدیک‌تر از آشنا شدند. چه در فضای مجازی و چه در کنارمان، حضورشان برایم گران‌بها بود. من قدردان محبت همه شما هستم و از شما تشکر می‌کنم که در این دو سال همراه ما بودید.

به امید روزهای خوب و خوش در کنار همه هم‌وطنان ایرانی. یاشاسین وطنیم!»

elnaz.abdalii


عرشیا امامقلی‌زاده؛ معترض نوجوانی که تحت تاثیر شکنجه و تهدید ماموران در دوران بازداشت، به زندگی خود پایان داد.

عرشیا امامقلی‌زاده هم شکنجه شد. شکنجه‌ای که خواندن و شنیدنش دل آدمی را به درد می‌آورد، برای مادرش از آن گفته است.

« آنقدر زدن که بگم اشتباه کردم، ولی من نگفتم. گفتم که کاری نکردم که بگم اشتباه کردم.» این روایت عرشیا است پس از آزادی از زندان.»

عرشیا امامقلی زاده که به دلیل عمامه‌پرانی در آبان ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، روز ۵ آذر ۱۴۰۱، تنها چند روز پس از آزادی از زندان تاب فشارهای روحی و روانی که در زندان متحمل شده بود را نیاورد و به زندگی خود پایان داد.

یک منبع آگاه درباره عرشیا می‌گوید: « عرشیا گفته بود آخوندی که عرشیا عمامه او را انداخته بود، رضایت نداد و وقتی عرشیا فهمید باید دوباره به زندان برگردد، ترسید، مداوم می‌گفت این‌ها من را اعدام می‌کنند و او می‌ترسید.»

#عرشیا_امامقلی_زاده_علمداری #عرشیا_امامقلی_زاده #یاری_مدنی_توانا


@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

هشتم آذر سالگرد جان‌باختن مونا چمنی بود، جانان نور، از مخاطبان توانا، اطلاعاتی درباره او جمع‌آوری کرده و نوشته:

«مونا جان خواهر قهرمان و شجاعم تو روح بسیار بزرگی داشتی.مهربان بودی و هنرمند و درد مردم را درد خودت می‌دانستی.
ای شیردختر گیلانی خواهر قهرمانم تو هنرمند و بازیگر تئاتر بودی. تو زاده عشق استوار پدر و مادرت بودی که زبانزد خاص و عام بود.
در صفحه اینستاگرامت نوشته بودی اجازه ذره.ای بد شدن به خود نمی‌دهی. نوشته بودی می‌خواهی از خودت جواهری بسازی که ساختی مونا جان شهید قهرمان و شجاع وطن شدی و نامت به بلندای تاریخ ماندگار شد.

به خیابان رفتی تا برای اعتراض به قتل مهسا امینی فقر، بیکاری، هوای آلوده، کودکان کار، اختلاس و فساد، برای دریاچه‌ها و رودخانه‌های خشکیده و از همه مهمتر برای داشتن حق اعتراض فریاد بزنی اما شیطان‌صفتان آنچنان با باتوم بر سرت زدند که بیهوش شدی. هشت روز در کما بودی.در هشتمین روز ماه آذر، روح بزرگ و‌مهربان و باشکوهت پرواز کرد.
فردای پر کشیدنت تو رابه ارامستان «تازه آباد» رشت برده و به خاکت سپردند.
دختر قهرمان میهن موناجان خواهر با شرفم خون تو هدر نخواهد شد خون تو درخت پربار آزادی را آبیاری کرد و اطمینان
دارم این درخت شکوفه خواهد داد و ما به آزادی می رسیم.
خواهر شهید و قهرمانم در تاریخ ۳ شهریور ۱۳۷۳به دنیا آمد و در تاریخ ۸ آذر ۱۴۰۱جاودانه شد و به شهادت رسید.»

صفحه اینستاگرام شهیدجاویدنام
monachamany

#مونا_چمنی #زن_زندگی_آزادی #مهسا_امینی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود

دخالت ایدئولوژیک حکومت در امور جنسی و سبک زندگی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سلامت عمومی جامعه وارد کرده است.

سیاست‌گذاری‌هایی که بر مبنای ایدئولوژی به جای شواهد علمی صورت می‌گیرند، مانع از ارائه آموزش‌های ضروری درباره بهداشت جنسی و روش‌های پیشگیری شده‌اند.

نتیجه این رویکرد، افزایش اپیدمی بیماری‌های جنسی مانند ایدز، زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم در کشور است.

عدم دسترسی کافی به واکسن‌هایی نظیر اچ‌پی‌وی و ناآگاهی عمومی درباره اهمیت پیشگیری، نسل‌های جوان را در معرض خطر جدی قرار داده است.

نادیده گرفتن ضرورت آموزش‌های جنسی و پیشگیری به بهانه ملاحظات ایدئولوژیک، جامعه را با بحران‌های بهداشتی و روانی مواجه کرده که تبعات آن فراتر از حوزه سلامت، بر ساختار اجتماعی نیز تأثیرگذار است.

برای کاهش این آسیب‌ها، بازنگری در سیاست‌های موجود و حرکت به سوی تصمیم‌گیری‌های علمی و مبتنی بر نیازهای واقعی مردم ضروری است.

سلامت و آگاهی مردم نباید قربانی تعصبات ایدئولوژیک شود؛ چرا که آینده جامعه در گرو تأمین بهداشت و آموزش برای همه افراد است.

#اچ_پی_وی #ایدز #آموزش_ایدئولوژیک #سلامت_عمومی #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
2024/11/30 00:00:46
Back to Top
HTML Embed Code: