Telegram Web
📡 پرواز موفقیت‌آمیز #هلیکوپتر مریخ تا ارتفاع ۵ متر، مدت زمان ۵۰ ثانیه [۲ اردیبهشت ۱۴۰۰].

پرواز بعدی: افزایش سرعت از ۰.۵ متر بر ثانیه به ۲ متر بر ثانیه، حرکت ۵۰-متری به سمت شمالِ محلی و بازگشت به نقطهٔ اولیه؛ کل زمان: ۸۰ ثانیه [۵ اردیبهشت] 🌐

ویدئو توسط دوربینِ نصب شده در دَکلِ مریخ‌نورد «#استقامت» با نام MastCam-Z ثبت شده.

🔺 تصاویر: به اولین تصاویری نگاه می‌کنیم که یک پرندهٔ هوایی ساخت بشر در حالی که در حالت پرواز قرار داشت، از سطح سیارهٔ دیگر ثبت کرده [۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ 🔗، ارتفاع از سطح مریخ: ۵.۲ متر]! — 🌐#Perseverance

🛰 @TechX
📡 لحظهٔ ورود فضانوردانِ از فضاپیمای دراگون (#Crew2) به #ایستگاه_فضایی (ISS). در حال حاضر ۱۱ فضانورد در فضا زندگی و کار می‌کنند (۴ اردیبهشت ۱۴۰۰). ۴ نفر در هفتهٔ آینده باز خواهند گشت [🔗].

🔺 اطلاعات پرتاب در این پست: 🔗

🔺 اطلاعات اتصال فضاپیما به ایستگاه در این پست: 🔗

🛰 @TechX
📡 سه موتور موشک با سوخت متان و اکسیژنِ مایع، شمارهٔ سریال ۱۵ یا SN15 از نمونهٔ اولیهٔ فضاپیمایِ ۵۰-متریِ #استارشیپ را تا ارتفاع ۱۰ کیلومتری به آسمان ارسال کردند.

پنجمین تستِ پروازیِ Starship در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، ساعت ۰۲:۵۴ انجام شد. موشک پس از ۶ دقیقه اوج‌گیری در آسمان، با موفقت در سکوی فرود نشست. محل تست در پایگاه فضاییِ SpaceX در منطقهٔ Cameron County در ایالت تگزاس است. اسپیس‌اکس در شمارهٔ‌ سریال ۱۵ تغییرات اساسی زیادی اعمال کرده بود؛ همچون: شبکهٔ سوخت‌رسانی، هدایت و ناوبری، آپدیت موتورها و ... .

🔺 هدف از توسعهٔ استارشیپ در این پست نوشته شده: [🔗]

🔺 [تست اول: 🔗، تست دوم: 🔗، تست سوم: 🔗، تست چهارم: 🔗، پست قبل: 🔗]. 🌐

🛰 @TechX
📡 حزب کمونیست چین در حال توسعه و ساخت ایستگاه فضایی با نام Tianhe است (فارسی: هارمونی آسمان‌ها!)، که قرار است حداکثر ۳ فضانورد رو در خود جای بده.

🔺بخش مرکزیِ ایستگاه فضاییِ چینی در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ با موشک Long March 5B ارسال شد. بر خلاف سیستم‌های رایج برای پرتاب‌های فضایی که اغلب از حداقل دو بخش تشکیل شده‌اند [🔗]، کل این موشک به‌طور مستقیم به سرعت مداری می‌رسد و پس از قرار دادن محموله در مدارِ تعیین شده، در جو زمین رها می‌شود. با وجود تذکرِ سازمان‌های بین‌المللی، چین بدون توجه به قوانینِ جهانی به کارهای خود ادامه می‌دهد.

🔺بدنهٔ اصلی موشکِ به طول ۳۰-متری و وزن ~۲۰ تُن، با کشش گرانش زمین و بدون هیچ کنترلی قرار است «دوباره» در منطقه‌ای نامشخص روی زمین سقوط کند.

🔺سازمان‌های مختلف در حال ردیابی محل احتمالیِ فرود بخش‌هایی از این موشک‌اند. با سرعت ۲۸۰۰۰ km/h، تخمین موقعیت بسیار سخت بوده و به شرایط جوی و مواد ساخته شدهٔ موشک هم بستگی دارد. ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازهٔ زمانی ۱ شب تا ۱ ظهر توسط اروپا و آمریکا پیش‌بینی شده 🌐. برخورد باقی‌ماندهٔ موشک با زمین، در راستای خط‌های آبی و زرد در تصویر خواهد بود 🌐.

🛰 @TechX
📡 در این ویدئو، به پرواز شماره‌ی سومِ #هلیکوپتر مریخ نگاه می‌کنیم که به سرعت ۲ متر بر ثانیه رسید (پیش‌تر ۰.۵ بود)، حرکت ۵۰-متری به سمت شمالِ محلی و بازگشت به نقطهٔ اولیه—کل زمان: ۸۰ ثانیه در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۳ به‌وقت محلی مریخ (۱۳:۰۱ ایران). ویدئوی دوم نیز اتاق کنترل در JPL را نشان می‌دهد.

تصویر نیز نمایی‌ست که کاوشگر «#استقامت» از سطح سیارهٔ سرخ و هلیکوپتر در پرواز شمارهٔ سوم ثبت کرده. —[پست قبل: 🔗] — 🌐#Perseverance

🛰 @TechX
Audio
📡 صدای پرواز هلیکوپتر مریخ توسط کاوشگر «#استقامت» ضبط شد. این صدا مربوط به پرواز چهارم هلیکوپتر در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ است؛ در حالیکه مریخ‌نورد در فاصلهٔ ۸۰-متری از #هلیکوپتر قرار داشت. پره‌های هلیکوپتر ۲۵۳۷ بار دقیقه چرخش می‌کنند تا نیروی لازم برای پرواز تأمین شود. — 🌐

اطلاعات
پرواز چهارم: مسیر رفت و برگشت ۲۶۶ متر، ارتفاع ۵ متر، مدت زمان ۱۱۷ ثانیه؛ در ساعت ۱۲:۳۳ محلی به‌وقت مریخ (۱۹:۱۹ ایران). 🌐 — [پست قبل: 🔗] — #Perseverance

🛰 @TechX
📡 مجموعه تصاویر دیگری از نقاط مختلف زمین که توسط فضانورد سازمان فضایی ژاپن [Soichi Noguchi] از #ایستگاه_فضایی از ۴۱۸ کیلومتری ثبت شده (در بخش کامنت‌ها قرار می‌گیره).

مجموعه تصاویر قبلی در این پست: 🔗 و این پست: 🔗. این فضانورد در ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ به زمین بازگشت. 🌐#رصد_زمین

🛰 @TechX
2025/07/12 09:23:57
Back to Top
HTML Embed Code: