Telegram Web
▪️صفحه نخست چند نشریه اقتصادی

🔺️دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳

@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
▪️ بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

🔺️دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳    

http://www.newswire.ir/bulletin/e0f5d5bae8
▪️تاثیر تنش‌های سیاسی بر نرخ ارز و بازارهای مالی

✍️وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان

🔺بدیهی است که همه کشورهای جهان با سطحی از تنش و نااطمینانی‌های سیاسی و اقتصادی مواجه هستند. مهم این است این انتظارات تورمی و نااطمینانی‌ها موقتی باشد و اثرات آن در دوره کوتاه‌مدت به سرعت تحلیل رفته و از بین برود و ماندگار نباشد. وقتی شوک‌ها و انتظارات از دوره کوتاه‌مدت به بلندمدت تسری یابد، می‌توان نگران شد و مواجهه علمی این است که تلاش شود شوک‌ها حالت پایدار و ماندگار
نداشته باشند.

🔺به عبارت دیگر چنانچه سیاست‌های کلان اقتصادی ازجمله سیاست‌های پولی و مالی و ارزی از یک شرایط باثبات برخوردار باشند و استحکام نهادهای اقتصادی حاکم باشد و سیاستگذاران اقتصادی نیز رفتاری معتبر و اعتمادساز ارائه دهند، می‌توان گفت انتظارات مردم لنگر شده است و شوک‌های موقتی و حتی منطقه‌ای و بین‌المللی همچون تنش‌های سیاسی یا شوک‌های انرژی، اثرات هیجانی شدید و ماندگار در اقتصاد نشان نمی‌دهند. بالعکس چنانچه اقتصاد به سمتی برود که پیش‌بینی‌پذیری آن کاهش یابد، رفتارهای هیجانی و نامتوازن در تصمیمات اقتصادی گرفته شود، استحکام نهادهای اقتصادی همچون بخش مالی و واقعی اقتصاد شکننده باشد و اصلاحاتی درجهت تقویت نهادهای اقتصادی صورت نگیرد، می‌توان اذعان داشت که شوک‌های وارده، اثرات هیجانی شدید و ماندگار در اقتصاد داشته و خانوارها در شرایط عدم ثبات به سر می‌برند و منتظر تورم‌های بالا یا تداوم شرایط تورمی هستند بنابراین زمانی که انتظارات به شدت تثبیت شده باشد، وضعیت اقتصادی به سرعت به سطح قبل از شوک خود باز‌می‌گردد و شوک‌ها بر انتظارات مردم چندان تاثیری نخواهند داشت.

🔺به عبارتی انتظارات تورمی کوتاه‌مدت مردم به انتظارات تورمی بلندمدت منتهی نخواهد شد بنابراین چنانچه باورمندی جامعه به اقتدار بانک مرکزی و ارکان اقتصادی دولت ایجاد شود و انتظارات مردم به‌گونه‌ای باشد که نسبت به توانایی دولت برای حفظ ثبات شرایط عمومی اقتصاد و قیمت‌ها اطمینان داشته باشند، از سطح نااطمینانی اقتصادی کاسته شده و ریسک فعالیت‌های اقتصادی کاهش خواهد یافت، در این صورت درجه لنگرشدن انتظارات مردم تقویت خواهد شد.

🔺اینک برای اقتصاد ایران برداشت چنین است که اولا در مقایسه با سایر کشورهای جهان با سطح متنوع و گسترده‌ای از تنش‌ها مواجه است. ثانیا نهادهای اقتصادی از استحکام لازم برخوردار نیستند و شرایط اقتصادی شکننده و پیش‌بینی‌ناپذیر است. ثالثا براساس تجربیات دوره‌های گذشته، باورمندی جامعه به اقتدار بانک مرکزی و ارکان اقتصادی دولت پایین است و کشور با سطح بالایی از نا‌اطمینانی اقتصادی و ریسک فعالیت‌های اقتصادی مواجه است بنابراین همیشه جامعه نگران آینده اقتصادی است و به شدت به تحولات سیاسی داخلی و خارجی حساس بوده و به عبارتی انگشت روی ماشه است یعنی همواره خود را برای رویارویی با نوسانات متعدد و سوداگری یا حفظ قدرت خرید خود آماده نگه می‌دارد به طوری که این حجم از نااطمینانی برای اقتصاد ایران مضر است و امکان سرمایه‌گذاری بلندمدت را سلب می‌کند.

🔺البته برای تنش اخیر رخ داده و اتفاق افتاده به احتمال زیاد شرایط موقتی بوده و ماندگاری نخواهد داشت به طوری که شرایط بازار سرمایه روز یکشنبه هشتم مهرماه نسبت به روز قبل بهتر بود که حکایت از گذرا بودن شرایط تنش‌زا داشت. با این حال به باور کلی، سطح نااطمینانی و پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد ایران بسیار بالاست و اینچنین شرایطی امکان نگاه بلندمدت به اقتصاد را بالاخص در حوزه سرمایه‌گذاری مخدوش می‌کند.

🔺بنابراین توصیه می‌شود دولت باید در جهت تقویت تاب‌آوری اقتصادی ایران، مجموعه اقدامات و اصلاحات ساختاری و نهادی را در داخل کشور و نیز سیاست‌های خارجی (تنش‌زدایی) آغاز کند به نحوی که به سازگاری و هماهنگی، ثبات و تحکیم بخش‌های اقتصادی منجر شود و در نتیجه این اصلاحات اقتصادی بالاخص با هدف درون‌زاسازی اقتصاد ایران، مردم نسبت به استحکام ساختارهای اقتصادی و سیاست‌های اتخاذ شده دولت و بانک مرکزی، اعتماد و باورمندی لازم را داشته و انتظارات کوتاه‌مدت ماندگار نباشد و شرایط کشور برای سرمایه‌گذاری از حداقل ثبات و پیش‌بینی‌پذیری برخوردار باشد. / جهان صنعت

@TEHRANCHAMBER
▫️از سوی سفارت عراق در تهران اعلام شد

▪️افزایش عوارض گمرکی عراق روی برخی محصولات وارداتی

🔺سفارت جمهوری عراق در تهران طی اطلاعیه‌ای، ابلاغ دستورالعمل جدید دولت این کشور مبنی بر اعمال عوارض گمرکی معادل ۳۰ درصد روی قوطی‌های آلومینیومی برای نوشیدنی‌های گازی، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های انرژی‌زا را اعلام کرد.

🔺به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، طبق این اطلاعیه این عوارض گمرکی جدید برای این محصولات با کد تعرفه ۷۶۱۲۹۰۱۰ از تمامی مبادی وارداتی به عراق و همه کشورها اعمال شده‌ و به مدت چهار سال نیز، بدون کاهش، برقرار است.

https://news.tccim.ir/story?nid=78390
▪️دیدار و گفت‌وگوی هیات تجاری اتاق تهران و مقامات مرکز سرمایه‌گذاری ارمنستان

🔺هیات اعزامی اتاق تهران به ارمنستان در ادامه برنامه کاری خود با رئیس مرکز سرمایه‌گذاری این کشور ملاقات کرد.

🔺دو طرف در این نشست ضمن تاکید بر اجرایی شدن توافق‌نامه منعقدشده میان اتاق تهران و مرکز سرمایه‌گذاری ارمنستان در سال ۲۰۲۲ نسبت به افزایش تعاملات دوجانبه تاکید کردند.

🔺محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران، در این جلسه با اشاره به ضرورت ارتقای سطح مناسبات تجاری دو کشور به ۳ میلیارد دلار، پیشنهاد ایجاد شهرک صنعتی مشترک و منطقه آزاد اقتصادی و تجاری در خاک ارمنستان را برای تسهیل همکاری‌های مشترک فعالان اقتصادی دو کشور مطرح کرد.

🔺لیلیت هارویان، رئیس مرکز سرمایه‌گذاری ارمنستان، نیز وعده حمایت از کارآفرینان ایرانی برای فعالیت در ارمنستان را داد و گفت: ما آمادگی داریم از تمام امکانات خود در جهت حمایت فعالان اقتصادی ایرانی استفاده کنیم.
#ارمنستان
@TEHRANCHAMBER
▫️عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پنل گردشگری اتحادیه اقتصادی اوراسیا مطرح کرد

▪️گردشگری، صلح‌آمیزترین پدیده اجتماعی-اقتصادی

▫️در پنل گردشگری مجمع اقتصادی اوراسیا در ایروان، نمایندگان صنعت گردشگری از کشورهای مختلف به ارائه سخنان خود پرداختند و بر ضرورت استانداردسازی و یکپارچه‌سازی در توسعه گردشگری و تدوین بسته‌های گردشگری به منظور تبیین اقدامات مشترک برای کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا تاکید شد. همچنین به نمونه‌های موفق در توسعه صنعت گردشگری و ایجاد صندوق‌های حمایتی در جهت جذب گردشگر اشاره شد.

🔺محسن بهرامی ارض اقدس، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، در این پنل، به ظرفیت‌های بالای گردشگری ایران اشاره و اعلام کرد که ایران به‌رغم تسهیل صدور روادید، به ویژه برای کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا در سال ۲۰۲۳ فقط ۶۳۰ هزار گردشگر از این منطقه را پذیرا بوده است.

🔺او ضمن معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران گفت که صنعت گردشگری پاک‌ترین، پررونق‌ترین و صلح‌آمیزترین پدیده اجتماعی-اقتصادی جوامع بشری است و نباید قدرت تحول‌آفرین گردشگری برای ترویج صلح و تفاهم میان ملت‌ها و ایجاد جهانی پایدار را نادیده گرفت.
#ارمنستان

@TEHRANCHAMBER
دولت مخالف کوچک‌سازی دولت

کارد دسته خودش را نمی‌برد

مسعود سپهر، جامعه‌شناس سیاسی:

🔺چرا همه برنامه‌های کوچک‌سازی دولت و قوانین لازم‌الاجرای مرتبط هرگز اجرا نشده و نمی‌شود؟ بزرگ‌ترین دلیل همان ضرب‌المثل مشهور است که کارد دسته خودش را نمی‌برد! مجری برنامه کوچک‌سازی دولت خود دولت و کارمندانی هستند که در این موضوع از ذینفعان‌اند. آن‌ها اگر دست به تعدیل نیرو بزنند باید با دست خود به اصطلاح آب‌باریکه خود را قطع کرده‌اند و حتی بالاتر از آن باید از همه مزایای جانبی عمدتاً فسادآمیز دولت دست بشویند و پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را سست کنند.

🔺حکمرانی خوب همراه با بهره‌وری و با یک نظام کارآمد ارزشیابی و مبتنی بر پرداخت هزینه خدمت و شایسته‌سالاری البته در درازمدت موجب رفاه و خوشنودی ملت و بقا و جاودانگی حکومت می‌شود اما تا رسیدن به آن مرحله نیاز به جراحی‌های کوچک و بزرگ در میان حامیان دارد که در شروع با خطرپذیری فراوان همراه است.ساده‌ترین

🔺راه‌حل هر مسئله حذف صورت مسئله یا پنهان کردن آن در پستوهای سازمان و البته ذهن است. حتی معتادان هم می‌دانند اعتیاد خانمان‌سوز و ویرانگر است اما چه کنیم که ترک اعتیاد از سخت‌ترین کارهاست./ آینده‌نگر

👇بیشتر بخوانید:
https://news.tccim.ir/?78395
▪️مرکز تجاری ایران در ارمنستان افتتاح شد

🔺مرکز تجاری ایران در ارمنستان به عنوان دروازه ورود به اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور مقامات ارمنستان، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس اتاق تهران، تعدادی از نمایندگان مجلس و دبیرکل و اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران افتتاح شد.

🔺مرکز تجاری ایران در ارمنستان به عنوان اولین و بزرگ‌ترین مرکز تجاری دایمی ایران در خارج از کشور با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران، امروز آغاز به کار کرد و قرار است به محلی برای عرضه و نمایش توانمندی‌ شرکت‌های ایرانی تبدیل شود.
#ارمنستان

@TEHRANCHAMBER
بورس‎‌های کالا در ایران و کشورهای منتخب؛ چالش‌ها و راهکارها

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران منتشر کرد:

🔺این گزارش به بررسی سه بورس معتبر جهانی - بورس شیکاگو، بورس فلزات لندن و بورس کالای توکیو - پرداخته است. این بورس‌ها به عنوان مراجع جهانی قیمت‌گذاری شناخته می‌شوند و تجربیات آن‌ها می‌تواند به بهبود عملکرد بورس کالای ایران کمک کند.

🔺بر اساس مقایسه بورس‌های کالایی منتخب و بورس کالای ایران، پیشنهادهایی همچون افزایش تنوع ابزارهای مالی با معرفی دارایی‌های پایه و قراردادهای جدید؛ کاهش مداخلات دولت با هدف بهبود کارایی بازار و کشف قیمت عادلانه؛ ارتقای آگاهی بازیگران بازار سرمایه نسبت به پوشش ریسک، ابزارهای مشتقه و بورس کالا با آموزش و اطلاع‌رسانی و نیز بهبود شفافیت اطلاعات با ارائه جزئیات تفصیلی مشخصات فیزیکی دارایی پایه به ویژه در گروه کالاهای کشاورزی قابل طرح است.

👈دریافت فایل کامل گزارش

@TEHRANCHAMBER
▫️رئیس اتاق بازرگانی تهران در مجمع اقتصادی اتحادیه اوراسیا اعلام کرد

▪️رشد اقتصاد مرهون تلاش‌های بخش خصوصی است

🔺محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، که در صدر یک هیات از نمایندگان بخش خصوصی و مجلس شورای اسلامی برای شرکت در مجمع اقتصادی سالانه اتحادیه اوراسیا به ارمنستان سفر کرده است، در سخنرانی خود در پنل گفت‌وگوی تجاری این رویداد از آمادگی اتاق تهران برای تقویت تعاملات تجاری اعضای خود و فعالان بخش خصوصی ایران با کشورهای عضو اوراسیا سخن گفت. او رشد اقتصادی ایران در عین تحریم را مرهون تلاش‌های بخش خصوصی دانست.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/story?nid=78397
▪️ضرورت توجه به شاخصی به نام ESG

🔺حسن فروزان‌فرد، رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران، در پنل «ابزارهای تشویقی تجارت و سرمایه گذاری» در مجمع اقتصادی اوراسیا، به ضرورت توجه شرکت‌ها به مفهوم پایداری شرکتی (ESG) پرداخت.

🔺به گفته او، شاخص ESG سنجه‌ای برای ارزیابی عملکرد زیست محیطی، اجتماعی و حکمرانی شرکتی کسب‌وکارها محسوب می‌شود.

🔺او با اشاره توجه اتحادیه اروپا به این شاخص در تمام زنجیره ارزش، گفت که اگر می‌خواهیم به تعاملات بلندمدت بیندیشیم لازم است در تمام زنجیره ارزش کالا به این مفهوم توجه کرده و ابزارهای تشویقی تجاری و سرمایه‌گذاری را مبتنی بر آن طراحی کنیم.

@TEHRANCHAMBER
▪️اهمیت ایجاد هماهنگی در پروتکل‌های دامپزشکی و قرنطینه‌ای

🔺داود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، در پنل کشاورزی مجمع اقتصادی اتحادیه اوراسیا، طی سخنانی به ضرورت ایجاد هماهنگی میان متولیان حوزه استاندارد در کشورهای عضو اتحادیه و همچنین هماهنگی در پروتکل‌های دامپزشکی، بهداشتی و قرنطینه‌ای اشاره کرد.

🔺او همچنین گفت: حرکت به سوی تجارت آزاد بدون برقراری این هماهنگی‌ها راهگشا نخواهد بود.

@TEHRANCHAMBER
▪️ضرورت توجه کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به صنعت بیوتکنولوژی ایران

🔺مریم تاج‌آبادی ابراهیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پنل کشاورزی مجمع اقتصادی اوراسیا، با اشاره به ۳۰ سال تمرکز ایران روی صنعت بیوتکنولوژی و تولید انواع محصولات برپایه این دانش، سه پیشنهاد را برای توسعه همکاری‌ها مطرح کرد.

🔺او گفت که ایران می‌تواند تامین‌کننده محصولات بیوتکنولوژیک مورد نیاز کشورهای عضو اتحادیه باشد. با توجه به کیفیت استاندارد و قیمت مناسب ایران می‌تواند تامین‌کننده محصولات پروبیوتیک، آنزیم‌ها، افزودنی‌های خوراک، واکسن و کودهای بیولوژیک در منطقه اوراسیا باشد.

🔺سرمایه‌گذاری مشترک در منطقه اوراسیا برای توسعه صادرات این محصولات و یکسان‌سازی استانداردها و ضوابط ثبت محصولات بیوتکنولوژی در منطقه اوراسیا و
در نهایت بازدید فعالان کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا از نمایشگاه‌های تخصصی حوزه کشاورزی و دام و طیور ایران جزو پیشنهادات این عضو هیات نمایندگان بود.

@TEHRANCHAMBER
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️حمایت اتاق بازرگانی تهران از پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌ها

🔺معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران با هدف اطلاع رسانی و ارتقاء سطح آگاهی های فعالان بخش خصوصی از آخرین تحولات ایران و جهان در زمینه های گوناگون اقتصادی به طور مستمر اقدام به انتشار گزارش‌ها و مطالب اقتصادی با استفاده از داده‌ها و اطلاعات منابع معتبر رسمی داخلی و بین المللی می نماید.

🔺این معاونت با حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی سعی دارد به فراگیری علم در زمینه‌های مرتبط و کاربردی مرتبط با نیازهای بخش خصوصی کمک نماید.

🔺برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با کارشناسان اتاق، بعد از دیدن ویدئو، با شماره ۱۸۶۶ تماس بگیرید.

👈اینستاگرام اتاق بازرگانی تهران

👈کانال واتس‌اپ اتاق بازرگانی تهران

@TEHRANCHAMBER
2024/09/30 19:32:22
Back to Top
HTML Embed Code: