Telegram Web
Forwarded from نامه فرهنگ
📚📣شماره اول گفتار فرهنگ
به‌زودی...

#انتشارات_نامه_فرهنگ
نکته: جامعه شناسی تجربه pinned «دیزنی لند ایرانی محمد زینالی اُناری، پژوهشگر فرهنگ عامه سرزمین جادوها یا دیزنی لند، شهرک ها یا پارک هایی بازساخته شده شبیه قصرهای جادویی ای است که در کارتون های کودکانه مانند سرزمین عجایب و ... دیده می شد. این پارک ها در کشورهای غربی مثل آمریکا و ... شکل…»
Audio
سخنرانی سیدجواد میری در بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی و شاه اسماعیل صفوی



عنوان سخنرانی:

تاملی در باب "نسبت" ما و شیخ صفی‌الدین اردبیلی



چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲





@seyedjavadmiri
درد بی درمان سدسازی

روزی نیست که مصاحبه، میزگرد، اظهارنظر کارشناسی و نوشتار کارشناسان و مسئولان سابق و حاضر و حتی متهمان وضعیت موجود آب کشور از آب‌های زیرزمینی گرفته تا آب‌های سطحی و تالاب‌ها در رسانه های معتبر کشور چاپ نشود.

اما دریغ از این که یک مدیر به این هشدارها توجه کند. اگر چنین بود این همه فریادهای دلسوزان کشور و کنشگران به جایی می رسید.
یک دهه است که کارشناسان هشدار می‌دهند؛ اما روزبه روز وضعیت منابع آب بدتر و تصمیمات مدیران در همه حوزه ها ترسناک تر شده است. سدسازی و خشکاندن رودها و تالاب‌ها با تعداد چاه‌های غیرمجاز و مجاز مسابقه خشکاندن ایران گذاشته اند.

بعنوان مثال احداث سد خرسان 3 برای منابع برفی و یخچالهای زاگرس سم است؛ اما شرکت آب نیرو که دهها کارشناس دارد درخواست‌ احداث آن را می کند. سوال این است که با وجود نقش مهم جنگل‌های زاگرس در تعادل بخشی به آب و هوا و تامین منابع آب کشور؛ ایا آنها نمی‌دانند این سد چه عواقبی برای زاگرس و منابع آب کشور دارد؟
بسیار بعید است که ندانند اما چرا با این که می‌دانند (و یا اگر هم نمی‌دانند صدها کارشناس درباره همه پیامدهای زیستی، اجتماعی و اقتصادی آن هشدار می‌دهند) این همه برای احداث این سد که جهنمی در دل زاگرس ایجاد می‌کند دست و پا می زنند؟

منافع چه کسانی مهمتر از محافظت از آب و خاک و جنگل و زمین‌های باارزش کشاورزی کشور است که اینچنین تیشه بر ریشه پایداری سرزمین می زنند؟ چه کسانی از منافع این سد سود می برند که از قانون و اصل 50 قانون اساسی فراترند؟

این مساله است که فهم این همه سدسازی و پشت بند آن پروژه های انتقال آب را بر سرشاخه های کارون و زاگرس دشوار می کند.

🆔@ruralwomenissues

#نه_به_سد_خرسان۳
22.pdf
75.3 MB
ویژه نامه استاد علی رضاقلی (والا)
مجله رسانه فرهنگ
انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
مدیرمسئول: دکتر هادی خانیکی
@ResaneFarhang
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شماره ۲۴ مجله رسانه فرهنگ منتشر شد
صفحه اینستاگرام مجله:
www.instagram.com/resanefarhang.mag
«اساس ریاضیات بر آزادی بنا نهاده شده»

سخنرانی دکتر امیر جعفری، در گردهمایی فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف را بشنوید که توضیح می‌دهد چطور با تدریس تاریخ ریاضیات باید آزاداندیشی را گسترش دهیم.

"متأسفانه حکومت‌ها دوست دارند به مردمی حکومت کنند که اندیشه‌هایشان گروگان گرفته شده، مردمی که گوسفندگونه باشند؛ یعنی هر چی به آن‌ها گفته شود، بگویند: باشد. این فقط برای کشورهای جهان سوم نیست، من خودم پانزده سال در آمریکا زندگی کردم...."

@CircleMathematics
شماره ۲۵ فصلنامه رسانه-فرهنگ با موضوع انسان‌شناسی و فرهنگ منتشر شد


بیست و پنجمین شماره مجله رسانه فرهنگ، از سوی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، به مدیر مسئولی هادی خانیکی و سردبیری یوسف پاکدامن منتشر شد. سردبیران مهمان این شماره زهره دودانگه و محمد زینالی اُناری هستند.

این شماره‌ «رسانه فرهنگ»، به صورت ویژه، به انسان‌شناسی و فرهنگ پرداخته است.

انسان‌شناسی و فرهنگ که در میانه‌ دهه‌ هشتاد شمسی با یک وب‌گاه کار خود را آغاز کرد، فعالیت‌های خود را در قالب نشست‌های علمی، پروژه‌های پژوهشی، چاپ کتاب و ویژه‌نامه، برنامه‌های ویدئویی و… گسترش داده و به شبکه‌ وسیعی از کنشگران علمی و فرهنگی شکل داده است. لذا در این ویژه‌نامه این پرسش اساسی موضوع بخش مهمی از مقالات بوده که آیا انسان‌شناسی و فرهنگ توانسته به یک نهاد اجتماعی تبدیل شود یا نه؟

علاقه‌مندان می‌توانند نسخه رایگان این شماره مجله رسانه فرهنگ را از این وبگاه دریافت نمایند:
Https://Irancsca.Ir/2024/03/15951/
Tasnif Ranghaye Tabiat / Avaz Afshari
Jalal Taj Esfahani, Morteza Mahjoubi, Arsalan Dargahi, Hossein Yahaghi…
رنگ های طبیعت (افشاری)

آهنگساز : عبدالحسین خان برازنده
شاعر : شیدا اصفهانی و سعدی شیرازی
خواننده : تاج اصفهانی
اجرا : ارکستر محجوبی ۱۳۱۲
پیانو : مرتضی خان محجوبی
تار : ارسلان خان درگاهی
ویلن : حسین خان یاحقی
تنبک : رضا روانبخش

غزل آواز از سعدی
وقت بهارست خیز، تا به تماشا رویم

تکیه بر ایام نیست، تا دگر آید بهار
@navayeirani
مننتشر شد
56.pdf
40.1 MB
🔸 مجله رسانه فرهنگ
🔹شماره ۵۶
🔹مدیر مسئول: هادی خانیکی
🔹️سردبیر: یوسف پاکدامن
🔹سردبیر میهمان: زهره دودانگه و محمد زینالی اناری
🔹ویژه‌نامه انسان شناسی و فرهنگ
✴️ کانال مجله رسانه فرهنگ در تلگرام
@ResaneFarhang
صفحه مجله رسانه فرهنگ در اینستاگرام
http://www.instagram.com/resanefarhang.mag
ArtMusic |l|l Telegram : @ir2taraneh
ArtMusic |l|l Telegram : @ir2taraneh
چو بید بر سر ایمان خویش می لرزم

شیطان، همواه در نجوا است. زندگی، میل به زیبایی های آن و دوری از سختی هایش، نیازها را فزون می دهد و آدمی همواره گرسنه ی منابع مالی است. هر قدر هم از زر و زیور زندگی دوری بجوئیم،‌ نیازهای سلامتی خود و اطرافیان برای اشخاصی که دون پایه و دستمزدبگیر هستند، باز سختی های خود را دارد. نگه داشتن پاکی مالی و حفظ کرامت نفس روز به روز دشوار تر می شود و در این میان،‌ پیشنهادهای بی شرمانه هم هر روز و همواره ما را به داشتن زنگی راحت تر و آسوده تر فرا می خواند. همواره ایمان مان برای از دست دادن شرافیت و وجدان،‌ به خصوص در رعایت ساحت علم و اخلاق علمی، در حال سست شدن است و در این روزگار شنیدن این شعر حافظ با صدای بهرام سارنگ التیامی است بر زخم وجدان.

@thing
هنرمند یا باعرضه
محمد زینالی اُناری
این روزها، دو سریال #در_انتهای_شب و #افعی_تهران در شبکه‌های خانگی در حال تماشا است. نگاهی اسطوره‌شناسانه به این فیلم نکاتی را که برآمده از معضلات جامعه ایرانی است، به ما رهنمون می‌کند. نوسازی اجتماعی و اقتصادی جامعه ایرانی مبتنی بر نیروی کار به ویژه نیروی کار مردانه است که در آن مسئولیت کار و زندگی بیشتر بر عهده مرد است. #مرد، قهرمانی است که باید خیر و سعادت را از دل هزاران حادثه‌ی عمرش برچیند و برای خانواده‌اش به ارمغان آورد. همان‌طور که قهرمانان باعرضه‌ی جامعه سنتی با اتکا بر قدرت و #غیرت، مسائل ایل و قوم را ذیل ید خود در می‌آورند.اما جامعه‌ی جدید، جامعه‌ی ماهران و فن‌ورزها است و چنین به نظر می‌آید که افراد با داشتن خلاقیت هنری می‌توانند کار و زندگی کنند.

در این دو سریال سوژه‌ی مرد ایرانی، هنوز همان قهرمان با عرضه است. چرا که هنوز هم همانند دوران فئودالیسم، مرد ایرانی، نه با مهارت، بلکه بواسطه‌ی عرضه‌ است که از زیر بار هزاران مشکل سرسام‌آور انباشته در زندگی امروزی بیرون می‌آید. به بیان مارکوزه، انسان ماهر منقاد مشکلات سرسام‌آور جامعه امروزی است که نظام اجتماعی او را اسیر فرایندهای سرکوب و سلطه کرده و برای مدیریت بهتر جامعه امکان مسئولیت اجتماعی‌اش را ندارد. اما در این دو فیلم روایت از این قرار است که فرد خلاق چنان بی‌ارزش و از اعتبار ساقط شده که به موجودی زائد و بی‌ارزش تبدیل شده است. در جامعه‌ی ایرانی، به سبب دیرپا ماندن گفتما نفئودالیسم، امور صوری و تشریفاتی چنان رونق گرفته‌اند که اگر فردی به هنر یا مهارتش به دید نقادانه و کیفی نگاه کند، به موجودی زائد، دردسرساز و بی‌عرضه تبدیل می‌شود.

بی‌عرضه، صفت هر فردی است که توانایی همنوایی با فرایند سطحی‌سازی و فرصت‌طلبی در جامعه معاصر را نداشته و به جنسیت فرد مربوط نیست، بلکه بار آن را نقش آشنای مرد در این فیلم می‌کشد.



@thing
رضا پهلوی که طرفدارانش به نظر دکتر آزاد ارمکی به ۱۵ درصد هم نمی‌رسند با رسانه هایش انتخابات ایران را سیرک خواند و ۶۰ درصد را علیه اصلاح طلبان اجماع کرد.

البته ۳۰ درصد این افراد همیشه رای می دادند و ۳۰ درصد باقی سالها تحت تاثیر او یا بی تفاوتی خودشان بودند، در این انتخابات با تحریک داغدیدگان جنبش مهسا و اعتراضات کارگری، زنان، معلمان و دانشجویان آنها را در برابر اصلاح طلبان گذاشت.

البته بخشی از معترضان سالها از بی تفاوتی کارگزارانی های اصلاح طلب به درد و رنج آنها بویژه پس از رسیدن به قدرت ناراحت بودند و همین زمینه ساز شکاف بین دو جریان همیشگی کارگزاران و چپ شد.

یکی از برنده های اساسی اعتراض به رای، پهلویسم بود که بنظر خودش برای فردا روزی که حاکمیت با رویاهای پیامبرانه آقای جلیلی وارد نزاع‌های بین المللی می شود برنامه دارد.

@thing
نکته: جامعه شناسی تجربه pinned «انتخابات ایران: رویارویی میان دو گفتار مردم و ملت آنچه اینک می توان به این مقاله افزود، این است که در این کارزار ما با تقابل حماسه و ایدئولوژی مواجه هستیم. حماسه به معنای بازنمایی های سنت و غیرت در نترسیدن مردم ایران از جنگ و هواداری سازمان یافته ( جمع گرایی…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شعر ساعد باقری، آهنگساز احمدعلی راغب، خواننده حسن فدائیان.mp4
هر چه می خواهد بگوید هر که می خواهد
هر چه می خواهد بگوید تلخ یا شیرین

من تو را می گویم ای باغ بهار آور
ای نماز آبها را قبله دیرین !

من تو را می گویم ای بالیدنت از خاک
باور آنان که بر ماندن برآشفتند

من تو را می گویم ای باغی که مبعوثان
قصه گل کردنت را بارها گفتند

در خطرگاهی که طبع زرد هر طوفان
شهوت قتل درختان تو را دارد

یا به میدانی که هر باد خزان فرمای
حرص مرگ سبز رختان تو را دارد

در خطرگاهی که فکر برگریزان را
پرورانده هر طرف جادوگری تردست

در کمینگاه غفلتهای بد هنگام
می فشارد تیشه زر ساز خود در دست

من دعای نیمه شبهای دلم این است
در تو روز پنجه آویختن با باد

لحظه تا لحظه درختان راست قامت تر
و آتش سبز چمن ها شهله ورتر باد

یا به هنگامی که دست تیشه در کار است
تا که ناگاهان فرود آید به هر ریشه

سبز اعجازی به امداد تو برخیزد
در مصاف ریشه هایت بشکند تیشه
.............

خواهم ای گل کرده داغ زمین ای باغ
در پناه دستهای باغبان مانی

بانگ برداری که باری ما نمی خشکیم
پشت پاییز و زمستان را بلرزانی

ساعد باقری
2025/01/04 12:25:45
Back to Top
HTML Embed Code: