Telegram Web
امام علی علیه السلام در قرآن ( قسمت دوم )

آیه شراء: آیه ۲۰۷ سوره بقره،

وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّـهِ وَ اللَّـهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ

بعضی از مردم (با ايمان و فداكار، همچون علی ع در" ليلة المبيت" به هنگام خفتن در جايگاه پيغمبر ص)، جان خود را به خاطر خشنودی خدا می‌فروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
‏شان نزول:
‏مفسر معروف اهل تسنن" ثعلبی" می‌گويد: هنگامی كه پيغمبر اسلام تصميم گرفت مهاجرت كند برای ادای دينهای خود و تحويل دادن امانتهايی كه نزد او بود علی ع را به جای خويش قرار داد و شب هنگام كه می‌خواست به سوی غار" ثور" برود و مشركان اطراف خانه او را برای حمله به او محاصره كرده بودند دستور داد علی ع در بستر او بخوابد و پارچه سبز رنگی (برد حضرمی) كه مخصوص خود پيغمبر بود روی خود بكشد در اين هنگام خداوند به" جبرئيل" و" ميكائيل" وحی فرستاد كه من بين شما برادری ايجاد كردم و عمر يكی از شما را طولانی‌تر قرار دادم كدام يك از شما حاضر است ايثار به نفس كند و زندگی ديگری را بر خود مقدم دارد هيچكدام حاضر نشدند. به آنها وحی شد اكنون علی ع در بستر پيغمبر خوابيده و آماده شده جان خويش را فدای او سازد به زمين برويد و حافظ و نگهبان او باشيد.
‏هنگامی كه جبرئيل بالای سر و ميكائيل پايين پای علی ع نشسته بودند جبرئيل می‌گفت:" به به آفرين بر تو ای علی! خداوند بواسطه تو بر فرشتگان مباهات می‌كند".
‏در اين هنگام آيه فوق نازل گرديد و به همين دليل آن شب تاريخی به نام" ليلة المبيت" ناميده شده است. " ابن عباس" می‌گويد اين آيه هنگامی كه پيغمبر از مشركان كناره گرفته بود و با ابو بكر به سوی غار می‌رفت در باره علی ع كه در بستر پيغمبر خوابيده بود نازل شد.
امام علی علیه السلام در قرآن


آیه 67 سوره مائده

يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ

‏در اين آيه، چند نكته است كه جهت‌گيری محتوايی آن را روشن می‌كند:
‏۱. سوره‌ی مائده، در اواخر عمر شريف پيامبر اسلام نازل شده است.
‏۲. در اين آيه، بجای «يا أيّها النّبی»، تعبير «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ» آمده است، كه نشانه‌ی يك رسالت مهم است.
‏۳. به جای فرمان «أبلغ»، فرمان‌ «بَلِّغْ» آمده كه نشانه‌ی ابلاغ قطعی ورسمی ومهم است.
‏۴. پيامبر نسبت به نرساندن يك پيام مهم تهديد شده كه اگر نگويد، همه‌ی زحماتش به هدر می‌رود.
‏۵. رسول خدا صلی الله عليه و آله از عواقب كاری هراس دارد كه خداوند او را دلداری می‌دهد كه ما تو را از شر مردم نگه می‌داريم.
‏۶. پيامبر، از جان خود نمی‌ترسد. زيرا در روزگار تنهايی كه با بت‌پرستان مبارزه می‌كرد و در جنگ‌هايی كه با مشركان درگيری نظامی داشت، از خطرها نمی‌ترسيد. (در حالی كه سنگباران می‌شد، و يارانش شكنجه می‌شدند، حالا در اواخر عمر و در ميان اين همه يار بترسد؟!)
‏۷. در آيه، پيامی است كه به لحاظ اهميّت، با همه پيام‌های دوران نبوّت و رسالت، برابر است كه اگر اين پيام به مردم نرسد، گويا همه‌ی پيام‌ها محو می‌شود.
‏۸. محتوای پيام، بايد مسأله‌ای اساسی باشد، وگرنه در مسائل جزئی و فردی، اين همه تهديد و دلداری لازم نيست.
‏۹. پيام آيه، مربوط به توحيد و نبوّت و معاد نيست، چون اين اصول، در روزهای اوّل بعثت در مكّه بيان شده و نيازی به اين همه سفارش در اواخر عمر آن حضرت ندارد.
‏۱۰. پيام آيه، مربوط به نماز، روزه، حج، زكات، خمس وجهاد هم نيست، چون اينها در طول ۲۳ سال دعوت پيامبر بيان شده و مردم نيز به آن عمل كرده‌اند و هراسی در كار نبوده است.
‏پس، محتوای اين پيام مهم كه در اواخر عمر شريف پيامبر صلی الله عليه و آله نازل شده چيست؟
‏روايات بسياری از شيعه و سنّی، ما را از تحيّر نجات داده و راه را نشان می‌دهد. روايات می‌گويد: آيه مربوط به هجدهم ذيحجه سال دهم‌هجری در سفر حجةالوداع پيامبر اسلام است، كه آن حضرت در بازگشت به سوی مدينه، در مكانی به نام «غدير خم» به امر الهی فرمان توقّف داد و همه در اين منطقه جمع شدند. مكانی كه هم آب و درخت داشت و در گرمای حجاز، كارساز بود و هم محلّ جداشدن كاروان‌های زائران مكّه بود و اهل يمن، عراق، شام، مدينه و حبشه از هم جدا می‌شدند.
‏در آنجا، پيامبر خدا در ميان انبوه ياران، بر فراز منبری از جهاز شتران قرار گرفت و خطبه‌ای طولانی خواند. ابتدای خطبه، توحيد، نبوّت و معاد بود كه تازگی نداشت. سخن تازه‌ای كه بود اين بود كه پيامبر، خبر از رحلت خود داد و نظر مسلمانان را نسبت به خود جويا شد. همه نسبت به كرامت و عظمت و خدمت و رسالت او در حد اعلا اقرار كردند. وقتی مطمئن شد كه صدايش به همه‌ی مردم، در چهار طرف می‌رسد، پيام مهم خود را نسبت به آينده بيان كرد. و فرمود: «مَن كنتُ مولاه فهذا فعلیّ مولاه» هر كه من مولای اويم، علیّ مولای اوست و بدين وسيله جانشينی حضرت علی عليه السلام را برای پس از خود به صراحت اعلام داشت.
امام علی علیه السلام در قرآن - قسمت چهارم
غالب مفسران و محدثان شيعه و اهل تسنن تصريح كرده‌اند كه آيه مباهله در حق اهل بيت پيامبر ص نازل شده است و پيامبر تنها كسانی را كه همراه خود به ميعادگاه برد فرزندانش حسن و حسين ع و دخترش فاطمه ع و علی ع بودند، بنا بر اين منظور از" ابناءنا" در آيه منحصرا" حسن و حسين" ع هستند، همانطور كه منظور از" نساءنا" فاطمه ع، و منظور از" انفسنا" تنها علی ع بوده است و احاديث فراوانی در اين زمينه نقل شده است.
روز مباهله، آنها ديدند كه پيامبر اسلام صلی الله عليه و آله همراه با دو كودك و يك جوان و يك زن بيرون آمدند. آن دو كودك، حسن و حسين عليهما السلام و آن جوان، علیّ‌بن ابی‌طالب عليهما السلام و آن زن فاطمه‌ی زهرا عليها السلام- دختر پيامبر صلی الله عليه و آله- بودند.
«پویش راویان عاشورا در اروپا»

هدف پویش: روایت وقایع عاشورا و کربلا و معرفی امام حسین علیه السلام به غیر مسلمانان اروپا

نحوه اجرای پویش: گفتگو با مردم در نقاط مرکزی شهرها با توزیع شاخه گل، آب و بروشور

از انجمنهای اسلامی عضو اتحادیه جهت مشارکت و همکاری در این پویش دعوت به عمل می آید. همراه با اهدای جوایز به سه انجمن برتر در اجرای پویش. در صورت تمایل با مسئول فرهنگی اتحادیه یا دبیر اتحادیه ارتباط برقرار نمایید.

همچنین از مشارکت تمامی عزیزان در اجرای این پویش مقدس استقبال مینماییم. در صورت تمایل به مشارکت در برنامه های شهری و یا پشتیبانی از پویش (ترجمه بروشور، طراحی، تدوین، برنامه ریزی و غیره) لطفا از طریق فرم ذیل ثبت نام نمایید:
uisae.org/announcement/1402-ashura-campaign



ارتباط با ما:
uisae.org/contact

اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا
@uisae_official
«أعظَمَ اللهُ اُجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ وَ جَعَلَنا و إیّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ»
شهادت امام حسین (ع) اسطوره عشق و عرفان و قلب عالم امکان را به محضر قطب عالم امکان حضرت ولی عصر ارواحنا فداه تسلیت عرض میکنیم
و همچنین تسلیت عرض میکنیم به نائب حضرت بقیه الله الاعظم و حکیم و سکاندار کشتی انقلاب و همچنین به همه عاشقان و عزاداران اباعبدالله الحسین (ع)
انجمن اسلامی بیرمنگام
Statement Issued: Friday 4th August 2023 01:10 am

I am no longer the Chair of “Islamic Students Associations of Britain” and have not been since 1/10/2022, which is when elections took place.

Islamic Students Associations have never had any direct or indirect affiliation to the IRGC or any army, government or security group anywhere in the world and neither have I.

Regarding recent accusations of meetings, Islamic Students Associations have never held any physical gathering/seminar/conference in Kanoon Towhid or anywhere else with any of the falsely accused individuals.

Mohammad Hussain Ataee
Campaign of Ashura narrators in London with the participation of Islamic Students Association.

Throughout a campaign named "Ashura Narrators" Islamic Students Associations promoted the Ashura culture to people in London and other cities in Europe and introduced them to Imam Hussain (pbuh) as a symbol of standing, patience and resistance against oppression.

In London, ISA members talked about Imam Hussain (pbuh) and true Islam with people from different backgrounds and gifted them with flowers and brochures with the contents of Ashura and Hussaini culture.

پویش راویان عاشورا در لندن به همت انجمن اسلامی دانشجویان

انجمن‌های اسلامی دانشجویان طی پویشی به نام «راویان عاشورا» به ترویج فرهنگ عاشورا در لندن و دیگر شهرهای اروپا پرداختند و آن‌ها را به عنوان نماد ایستادگی، صبر و مقاومت در برابر ظلم به امام حسین (ع) معرفی کردند.

در لندن، اعضای انجمن‌های اسلامی دانشجویان با مردم از قشر های مختلف در خصوص امام حسین (ع) گفتگو کردند و به آنها شاخه های گل و بروشور هایی با محتوای عاشورا و فرهنگ حسینی اهدا کردند.

@UisaeUK
2024/08/15 17:28:42
Back to Top
HTML Embed Code: