Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
174 - Telegram Web
Telegram Web
کتاب همایش1.pdf
14.4 MB
کتاب خلاصه مقالات
ششمین همایش پژوهش اجتماعی فرهنگی در ایران

▪️موضوع همایش:
بازاندیشی در علوم اجتماعی ایران؛
علوم اجتماعی در کشاکش زمینه‌مندی و زمینه‌زدودگی

▪️موضوع ویژه:
زنانگی و تحول اجتماعی فرهنگی

۳۰ بهمن تا ۴ اسفند
کرج، شیراز، کرمانشاه و تهران

▫️انجمن جامعه‌شناسی ایران
▫️با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی

حمایت از انجمن
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
Forwarded from شناخت
🔸کدام موسسات پیش‌بینی دقیق‌تری از میزان مشارکت در انتخابات داشتند؟

✍️ در جریان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، مراکز پژوهشی تلاش کردند میزان مشارکت مردم در این انتخابات را پیش‌بینی کنند.
بر اساس نتایج منتشر شده، مرکز تحقیقات اجتماعی و داده‌کاوی شناخت میزان مشارکت را برابر با ۴۰.۸ درصد پیش‌بینی کرد که نزدیک‌ترین عدد به نتیجه نهایی بود. مرکز افکارسنجی ایسپا در آخرین نظرسنجی خود میزان مشارکت را ۳۸.۵ درصد برآورد کرده و پیش‌بینی کرد که روز انتخابات به حدود ۴۱ درصد برسد.
همچنین مرکز افکارسنجی صداوسیما در آخرین نظرسنجی خود در یک روز مانده به انتخابات، مشارکت قطعی را برابر با ۴۳.۱ درصد پیش‌بینی کرد و مرکز نظرسنجی متا نیز میزان مشارکت را ۴۰.۱ درصد پیش‌بینی کرد. موسسه استاسیس نیز مشارکت را ۳۴ درصد پیش‌بینی کرد که فاصله زیادی با نتیجه نهایی داشت.

بر اساس آخرین گزارش‌ها نرخ مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود ۴۰.۶ درصد بوده است.

🔅 می‌توان شناخت!

#شناخت_سیاسی

| اینستاگرام | توییتر | ایتا |


@shenaakht_center
استاد ارجمند جناب آقای دکتر سیدحسین سراج‌زاده
رئیس محترم هیئت مدیره اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران

درگذشت پدر ارجمندتان را صمیمانه تسلیت می گوئیم و برای شما و سایر بازماندگان آرزوی صبوری و سلامتی داریم.
امیدواریم خداوند متعال آن مرحوم را قرین لطف و رحمت خویش فرماید.

هیئت مدیره اتحادیه انجمن های علوم اجتماعی ایران

www.tgoop.com/uissa1400
⚫️ بازگشت همه به سوی خداست ⚫️

جناب آقای دکتر عبدالامیر نبوی
نایب رئیس محترم اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران

با کمال تاسف خبردارشدیم سوگوار از دست دادن پدر بزرگوار خود هستید.
مصیبت وارده را به جنابعالی و سایر بازماندگان محترم تسلیت می گوییم.
برای پدر بزرگوارتان آرامش روان و رحمت و مغفرت الهی و برای جنابعالی و خانواده محترم شکیبایی و طول عمر با عزت آرزومندیم

هیات مدیره اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران

www.tgoop.com/uissa1400
​​
🔴 حکم شهرداری برای انجمن جامعه‌شناسی ایران

زاکانی:‌ تخلیه کنید!

ساختمان انجمن جامعه‌شناسی ایران واقع در یوسف‌آباد تهران به دستور شهرداری باید تخلیه شود. به یاد داریم شهرداری چه بر سر خانه اندیشمندان علوم انسانی آورد و حال به سراغ انجمن جامعه‌شناسی رفته تا به هر نحوی که می‌تواند بی‌توجهی خود را به نهاد‌های علمی و فعالیت‌های آموزشی نشان دهد. به نظر می‌‎رسد در شرایط موجود تسهیل‌گری برای نهاد‌های مدنی، امری سیاست‌زده شده‌است. شهرداری تهران به ریاست علیرضا زاکانی در این دوره بار‌ها بی‌توجهی خود را به این نوع از نهاد‌ها نشان داده‌است. فراز با سید حسین سراج‌زاده که مدتی ریاست انجمن جامعه‌شناسی ایران را به عهده داشته، مصاحبه کرده‌است.

🔻 تخلیه کنید!

انجمن جامعه‌شناسی ایران، انجمنی غیرانتفاعی است که در سال ۱۳۷۰ تاسیس شده و در زمینه‌های علمی، پژوهشی، کارشناسی و مشاوره فعالیت می‌کند. دستور تخلیه ساختمان یوسف‌آباد انجمنی علمی با سابقه بیش از ۳۰ سال فعالیت صادر شده است. از سال ۱۳۹۳ یک مرکز آموزش‌های تخصصی با شرکت مخاطبان عام در حوزه مباحث علوم اجتماعی جامعه محور در منطقه یوسف آباد شکل گرفت. شورای شهر وقت در راستای فعالیت‌های جامعه محور و شهروندی طی مصوبه‌ا‌ی ساختمان مذکور را در اختیار انجمن جامعه‌شناسی قرار داد و انجمن نیز این ساختمان را به امکانات آموزشی تجهیز کرد. به عبارتی دیگر این اقدام انجمن در راستای آموزش جامعه محور است که مورد استفاده کسانی قرار می‌گیرد که به دانشگاه نمی‌روند و یا برای توسعه دانش خود به آموزش‌های بیشتر نیازمندند. حتی افراد با شرکت در کلاس‌های این مرکز گواهی دریافت می‌کنند. به نظر می‌رسد سال گذشته از جانب املاک شهرداری منطقه شش برای تخلیه ساختمان یوسف‌آباد اخطار صادر و مکان مذکور واگذار شده‌است. از سوی دیگر شهرداری برای مدیریت شهری اتفاقا به فعالیت این انجمن‌های علمی در حوزه اجتماعی و شهروندی نیازمند است.

🔻 حذف نهاد‌های مدنی مستقل

سمیه توحیدلو جامعه‌شناس در صفحه شخصی ایکس خود نوشته است: «انجمن جامعه‌شناسی ایران، فضایی آموزشی در سطح شهر تهران دارد که امکان برگزاری کلاس خارج از فضای دانشگاه را به ما همیشه داده، زیرا وظیفه این نهاد مدنی فرادانشگاهی‌است. ۱۰ سال است آموزش‌های تخصصی این مجموعه در آن‌جا برگزار می‌شده و دسترس‌پذیری آموزش رایگان یا با حداقل شهریه ممکن بوده است. مصوبه شورای شهر پیشین برای اماکن شهرداری را هم داشته است. شهرداری بدون اطلاع شورای فعلی اقدام به پس گرفتن قضایی این مجموعه کرده است. کاری که برای خانه اندیشمندان یکبار تکرار شد. مقابله و حذف نهاد‌های مدنی مستقل که فعالیتشان نه سیاسی که تخصصی و اجتماعی است؛ نشان از دشمنی آشکار این نگرش با علوم اجتماعی و انسانی‌است. این درحالیست که وظیفه نهاد‌های شهری کمک به توسعه این مجموعه‌ها است».

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
به‌نام خداوند جان و خرد

برخورد جناحی و حزبی با دانش و دانشگاه و نهاد علم، خسارت‌بار تر از شکست در یک جنگ برای مردم یک کشور است. متاسفانه برخی مدعیان سیاست‌ورزی در شهر تهران با رویکرد جناحی و سیاسی و با توجیه «استرداد املاک شهرداری» از سال گذشته اقدام به بازپس‌گیری املاک واگذار شده به نهادهای مدنی علمی و غیرانتفاعی نموده‌اند که نمونه‌ی آن را در برخورد غیرمدبرانه شهرداری تهران با خانه اندیشمندان علوم انسانی در یک سال گذشته مشاهده نمودیم. اکنون این تعرض به حریم علم و دانش به‌ویژه در حوزه‌ی علوم انسانی به دیگر نهادها و انجمن‌های علمی تسری یافته و شهرداری تهران در اقدامی مشابه، درصدد بازپس‌گیری ساختمان محل استقرار #انجمن_جامعه_شناسی_ایران است.
انجمن حقوق‌شناسی ضمن تقبیح این رفتار جناحی و سیاست‌زده، خاطرنشان می‌نماید، همانگونه که در موضوع خانه اندیشمندان علوم انسانی با تمام توان و ظرفیت خود همدل و همراه حریم دانش بوده و ساحت علوم انسانی دفاع نموده‌ایم، با تمام توان و ظرفیت خود همدل و همراه انجمن جامعه شناسی ایران نیز خواهیم بود و از تشکل‌ها و نهادهای علمی می‌خواهیم تا به هر نحود ممکن از این انجمن و دیگر نهادهای علمی در معرض تعطیلی حمایت نمایند.

انجمن حقوق‌شناسی
خرداد ۱۴۰۳

@iranianlls
🔴در این کانال پیشتر در نقد بازنشستگی و اخراج اعضای هیات علمی بخصوص جامعه‌شناسان، یادداشت‌هایی نوشته بودم.
الان نوبت به روایت بازنشستگی زودهنگام خودم و یکی دیگر از اعضای هیات علمی دانشگاه خوارزمی رسیده است.

به نام حضرت حق
۱|
روایت دو بازنشستگی زودهنگام

دیروز یکشنبه ۱۰ تیرماه در حالی که با شماری از همکاران گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی مشغول برگزاری مصاحبه داوطلبان دکترای جامعه شناسی بودیم، تلفنم زنگ خورد. چون منتظر تلفن ضروری بودم، از جلسه بیرون رفتم و پاسخ دادم.
خانمی خود را از امور اداری دانشگاه معرفی کردند و خواستند برای به جریان افتادن کارهای بازنشستگی همین امروز یک شماره حساب بانک صادرات و اطلاعات و مدارکی دیگر ارسال کنم.
گفتم، مگر من بازنشسته شده ام؟ من که قانونا تا دو سال دیگر می توانم کار کنم.
هنوز حکم بازنشستگی را هم ندیده ام. گروه و شاید دانشکده هم در جریان نیستند. علت بازنشستگی زود هنگام بدون درخواست خودم و گروه چه بوده؟
اگر هم به هر دلیلی تصمیم گرفته اند یک عضو هیات علمی را باز نشسته (بخوانید اخراج) کنند، آیا نباید از قبل رسما به او و به گروه آموزشی اطلاع دهند؟
این همکار محترم امور اداری گفتند، بله حق با شماست ولی از من خواسته اند و معذورم.
گفتند حکم از طریق اتوماسیون به دانشکده ارسال شده و اصرار داشتند همین امروز شماره بانک صادرات و اطلاعات و مدارکی دیگر را بفرستم تا کارهای اداری به سرعت انجام شود.
گفتم، فعلا که درگیر مصاحبه داوطلبان دکترا هستم. به علاوه باید حکم را ببینم، دلیل آن را بدانم. انشالله در فرصتی اینها را هم می فرستم.
برای انجام کار با سرعت مورد نظر مسئولان بالادستی اشان، بلافاصله تصویر حکم را با تلگرام و اطلاعات درخواستی را هم با تلگرام و پیامک فرستادند.

تاریخ حکم ۶ / ۴/ ۱۴۰۳ (آخرین روز کاری پیش از انتخابات) است و به استناد مصوبه مورخ 8/6/1402 هیات امنای دانشگاه صادر شده است. این مصوبه و محتوای و دلایل آن هیچگاه به صورت کتبی و یا شفاهی از طرف مسئولان دانشگاه به من اطلاع داده نشده است. حتی مدیر محترم گروه هم اطلاع نداشتند زیرا در برنامه ریزی درسی گروه برای نیمسال آینده، که حدود یک ماه و نیم قبل تصویب شد، برنامه کامل یک عضو هیات علمی شاغل برایم در نظر گرفته شد. فقط افواهی و به صورت شایعه در اسفند ماه 1402 از برخی همکاران شنیده بودم که گویا هیات امنای دانشگاه چنین مصوبه ای داشته است. با توجه به این، حدود یک ماه و نیم قبل از رئیس محترم دانشکده خواستم بررسی بفرمایند و به من اطلاع دهند که آیا این موضوع درست است و چنین مصوبه ای وجود دارد؟؛ و اگر درست است، کی قرار است اجرا شود تا من برنامه های کار و زندگی ام را مطابق آن تنظیم کنم. به هر حال کارمند محترم اداری بر اساس خواسته مسئولان بالادستی اصرار و عجله داشتند تا کارهای اداری آن زودتر انجام شود.

تا جایی که می دانم روال و قاعده این است که حکم بازنشستگی اعضای هیات علمی را پایان هر ترم، و در ترم دوم، شهریور ماه می زنند که بعد از یک سال کار از مرخصی سالانه مرداد ماه استفاده کرده باشند؛ و همچنین از قبل به فردی که قرار است بازنشسته شود رسما خبر می دهند تا بتواند برای کار و زندگی اش برنامه ریزی کند.
اما انگار در این مورد خاص مسئولان دانشگاه شتاب‌زدگی ‌زدگی خاصی دارند.

آیا این شتاب‌زدگی برای اجرای حکم، با برگزاری انتخابات رابطه ای دارد یا یک اقتران اتفاقی است؟ خدا داند.

این داستان برای آقای دکتر رسول رسولی پور عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه خوارزمی هم دقیقا به همین ترتیب رخ داده است. رسولی پور فردی است که به شهادت قاطبه همکاران از فضل و کمال علمی و اخلاقی والایی برخوردار است، چند دوره با رای اعضای هیات علمی رئیس دانشکده ادبیات بوده، در سطح ملی و بین المللی در رشته خودش (فلسفه دین) شناخته شده است، برای تدریس در سایر دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران از او دعوت می شود، دانشجویان از عملکرد آموزشی او فوق العاده راضی هستند، و خلاصه اگر در دانشگاهی معیارهای علمی و اخلاق حرفه ای حاکم باشد، وجودش برای رشته خودش و دانشگاه باعث افتخار و آبروست؛ ولی چه می شود کرد که این همه برای مدیران دانشگاه کافی نیست و ایشان را هم زودهنگام بازنشسته کرده اند.
@SHSerajzadeh
🔻🔻ادامه مطلب
ادامه |۲ 🔺🔺
جالب است بدانید که در انتخابات برای تعیین اعضای هیات ممیزه دانشگاه‌ توسط اعضای هیات علمی، ایشان و من دو منتخب اول دانشکده ادبیات بودیم ولی مقامات دانشگاه تشخیص دادند که همکاران عضو هیات علمی، انتخاب اشتباهی داشته اند و در نتیجه برای هیچکدام از ما حکم نزدند؛ و هم اکنون اعضای هیات علمی دانشکده بزرگ ادبیات نماینده منتخبی در هیات ممیزه دانشگاه ندارند، که البته قبل از آنکه جفا در حق ما باشد، جفایی است در حق اعضای محترم هیات علمی دانشکده و توهین به رای آنهاست.

وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم

که در طریقت ما کافریست رنجیدن

و نیک فرجامی از آن کسانی است که نیک کردارند

سیدحسین سراج زاده
11 / 4 / 1403
@SHSerajzadeh
📸 گزارش تصویری
نشست مشورتی اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران
با حضور ۱۳ روسای انجمن‌ عضو اتحادیه، چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار گردید.

📝 گزارشی کوتاه از این نشست در ادامه منتشر خواهد شد.

https://www.tgoop.com/uissa1400
#اتحادیه_انجمن‌های_علوم_اجتماعی_ایران
💢 برگزاری نشست مشورتی اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران

  بر اساس مصوبه اسفندماه ۱۴۰۲ هیات مدیره اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران، نشست مشورتی اتحادیه با حضور روسای ۱۳ انجمن از ۱۶ انجمن عضو اتحادیه، در تاریخ ۲۰ تیر ۱۴۰۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

  در این نشست ابتدا دکتر حسین سراج‌زاده (رئیس اتحادیه) از روند تاسیس اتحادیه، موانع و محدودیت‌های اداری ایجاد شده برای فعالیت آن، اقدامات کلی صورت گرفته و برنامه‌های آینده گزارشی ارائه کرد و از اینکه وزارت علوم رویکرد مثبتی نسبت به فعالیت‌های انجمن‌های علمی نداشته و محدویت‌هایی برای فعالیت آن‌ها ایجاد کرده ابراز تاسف نمود و اظهار امیدواری کرد تا در دولت جدید این رویکرد تغییر کند و موانع و محدودیت‌های فعالیت سازمان‌های مردم نهاد، از جمله انجمن‌های علمی برطرف شود. سپس دکتر عبدالامیر نبوی (نایب رئیس اتحادیه) گزارشی از فعالیت‌های هیئت مدیره مانند برنامه‌ریزی برای افزایش اعضای اتحادیه، کوشش برای برطرف شدن محدویت‌های ایجاد شده، برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها شامل همایش مسئولیت اجتماعی علم با مشارکت انجمن‌های عضو ارائه کرد. در ادامه آقای اسمعیل خلیلی (بازرس اتحادیه) بحثی درباره کارکرد انجمن‌های علمی و مشکلات درونی و بیرونی آن‌ها برای ایفای این کارکرد مطرح کرد و بر کارکرد علمی و استقلال مالی انجمن‌ها به عنوان ضرورت ماهوی انجمن‌های علمی مردم نهاد تاکید کرد.

📌 در ادامه روسا و نمایندگان انجمن‌های حاضر در نشست، نظر خود را درباره نحوه ادامه کار اتحادیه مطرح کردند، که خلاصه رئوس آن‌ها به شرح زیر است:
 
_ اهمیت وجود اتحادیه به عنوان عاملی جهت همبستگی و هم افزایی انجمن‌های علوم اجتماعی و اثربخشی بیشتر اجتماعی آن‌ها
_ لزوم انعقاد تفاهم‌نامه با سایر ارگان‌های علمی به منظور بهبود شرایط مالی
_ افزایش تعداد جلسات حضوری و آنلاین اعضای اتحادیه به منظور ارتباط موثرتر
_ کوشش برای استقلال مالی انجمن‌ها و اتحادیه
_ برگزاری مجمع عمومی و انتخابات اتحادیه در زمان مقرر

در پایان ابراز امیدواری شد در دولت جدید رویکرد مناسب‌تری نسبت به انجمن‌های علمی به خصوص انجمن‌های علوم انسانی و اجتماعی شکل بگیرد و موانع و محدودیت‌های اداری فعالیت اتحادیه برطرف شود. همچنین گفته شد که مجمع عمومی اتحادیه برای انتخاب هیات مدیره دوره دوم اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران در نیمه آذر ماه ۱۴۰۳ همزمان با برگزاری دومین همایش سالانه اتحادیه برگزار خواهد شد.

نمایندگان انجمن‌های شرکت کننده در نشست: انجمن انسان‌شناسی ایران (دکتر جبار رحمانی)، انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری (دکتر مصطفی معین)، انجمن ایرانی تاریخ اجتماعی علم و فناوری (دکتر هادی خانیکی)، انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات (دکتر علی ربیعی)، انجمن ترویج علم ایران (دکتر اکرم قدیمی)، انجمن جامعه‌شناسی ایران (دکتر سعید معیدفر)، انجمن جمعیت‌شناسی (دکتر محمد میرزایی)، انجمن علمی تعاون ایران (دکتر پیمان باباخانلو)، انجمن علمی رفاه اجتماعی ایران (دکتر رضا صفری شالی)، انجمن علمی مطالعات صلح ایران (دکتر ماندانا تیشه‌یار)، انجمن علوم سیاسی ایران (دکتر ماندانا سجادی)، انجمن مددکاران اجتماعی ایران (دکتر امیر مغنی‌باشی) و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی (دکتر حمید یعقوبی).

https://www.tgoop.com/uissa1400
#اتحادیه_انجمن‌های_علوم_اجتماعی_ایران
2025/07/03 11:48:32
Back to Top
HTML Embed Code: