Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
107 - Telegram Web
Telegram Web
🧠هفته آگاهی از مغز در دانشگاه علوم پزشکی همدان

هفته آگاهی از مغز به همت گروه علوم اعصاب دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی و با همکاری کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، انجمن علمی دانشجویی علوم اعصاب، مرکز تحقیقات فیزیولوژی اعصاب و با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی

از ۹ تا ۱۶ اسفند برگزار شد.

🎞📽در این رویداد ،، پخش سه فیلم سینمایی
The Father,  Concussion  , inception
انجام و سپس اساتید به تحلیل فیلم ها از دیدگاه نوروساینس پرداختند.

🔬🧬همچنین ،تور بازدید از آزمایشگاه و مرکز تحقیقات فیزیولوژی اعصاب دانشگاه‌ برگزار شد و دانشجویان از قسمت های مختلف آزمایشگاه،  ابزارها ، حیوانات آزمايشگاهی، تست های رفتاری بازیده کرده و با پژوهش های قابل انجام در مرکز آشنا شدند.

📚در پایان هر برنامه ، سوالاتی از دانشجویان پرسیده میشد و کتاب هایی مرتبط با علوم اعصاب و به زبان ساده به عنوان جایزه اهدا می گردید.

💡#هر_کس_میتواند_معمار_مغز_خود_باشد_اگر_بخواهد_رامون_کاخال

🔋#هفته_آگاهی_از_مغز
3👍1
5👍1
زندان، جرم و مغزي كه درست تحليل نميكند!

✔️هنگامی که مغز ارزش پاداش فوری را بیش از حد ارزیابی می‌کند.

✔️استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد قصد دارد با اتکاء به اسکن مغزی نزدیک به 50 زندانی محکوم توضیح ميدهد که چرا افراد روان‌پریش تصمیمات ضعیفی اتخاذ می‌کنند که اغلب منجر به خشونت یا رفتار ضد اجتماعی می‌شود. 

#آگاهي_از_مغز
@brainawareness
👍1
💠مغزي كه درست تحليل نميكند!

🔻استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد قصد دارد با اتکاء به اسکن مغزی نزدیک به 50 زندانی محکوم توضیح ميدهد که چرا افراد روان‌پریش تصمیمات ضعیفی اتخاذ می‌کنند که اغلب منجر به خشونت یا رفتار ضد اجتماعی می‌شود. 

به گفته‌ی او، آنچه آنها متوجه شدند، این است که مغز افراد روان‌پریش به نحوی سیم‌پیچی شده است که باعث می‌شود آنان پاداش فوری را بیش از حد ارزیابی کنند و پیامدهای آتی اقدامات بالقوه خطرناک یا غیراخلاقی را نادیده بگیرند.

سالهاست که ما بر این ایده تمرکز کرده‌ایم که روان‌پریشان افرادی هستند که نمی‌توانند احساسات ایجاد کنند و به همین دلیل آنان همه‌ی این موارد وحشتناک را انجام می‌دهند. اما آنچه را که ما در مورد افراد روان‌پریش به آن اهمیت می‌دهیم احساساتی نیست که دارند یا ندارند، اینها انتخابهایی هستند که آنان انجام می‌دهند. روان‌پریشان مرتكب جنایات شگفت‌انگیزی می‌شوند و این جنایات هم برای قربانیان ویرانگر هستند و هم به طور كلی هزینه‌های هنگفتی را بر جامعه تحمیل می‌کنند."

حتی اگر روان‌پریشان اغلب به عنوان افرادي بدون احساس (cold-blooded) و شکارچیان تقریبا بیگانه به تصویر کشیده شده‌اند، ما نشان داده‌ایم که کمبودهای عاطفی آنان در واقع نمی‌تواند ریشه‌ی اصلی این گزینه‌های بد باشد. از آنجا که انتخاب‌های افراد روان‌پریش باعث ایجاد مشکل زیادی می‌شود، ما در حال تلاش برای درک آن چیزی هستیم که در هنگام تصمیم‌گیری در مغز آنان اتفاق می‌افتد. در این مقاله‌ی پیش رو ... ما به ارزیابی معیارهای پاداش و ارزش مبتنی بر مغز و ارتباط بین مناطق مختلف مغز که در تصمیم‌گیری نقش دارند، می‌پردازیم."

با این حال، گرفتن اسکن‌های مورد استفاده در این تحقیق چندان آسان نبود، جایی که اکثر مطالعات در پیدا کردن افراد داوطلب برای آزمایشگاه با مشکل مواجه هستند، چالش باکولتز تهیه‌ی اسکنر برای افرادش بود.
این مشکل از طریق یک اسکنر "موبایل" که با یک تریلر تراکتور حمل شده بود، حل شد. در واقع، این اسکنر معمولا برای تشخص سرطان در مناطق روستایی استفاده می‌شد. پس از حمل تجهیزات به دو زندان مرکزی امنیتی در ویسکانسین، این تیم، که شامل همکاران دانشگاه ویسکانسین، مدیسون، و دانشگاه نیومکزیکو بود، سراسر روز را صرف کالیبره کردن اسکنر می‌کردند، و سپس تا جایی که امکان داشت از داوطلبان اسکن می‌گرفتند.

این تیم در نهایت مغز 49 زندانی را در عرض دو ساعت اسکن کرد که در یک آزمون تاخیر ارضاء (delayed gratification test) از آنها خواسته شده بود بین دو گزینه یکی را انتخاب کنند: آیا بلافاصله مبلغ کمتری از پول دریافت می‌کنید یا یک مقدار بیشتری را به زمان بعدی موکول می‌کنید. سپس نتایج حاصل از آزمون با یک مدل مطابقت داده شد که به محققان اجازه داد تا نه تنها میزان واکنش پذیری رفتار هرکدام از مشارکت کنندگان را ارزیابی کنند، بلکه مناطقی از مغزی را شناسایی کنند که نقش مهمی در ارزیابی ارزش نسبی چنین انتخاباتی ایفا می‌کنند.

آنچه که آنها یافتند این بود که، افرادی که دارای سطوح بالاتری از اختلالات روانی بودند، در ناحیه‌ای به نام جسم مخطط شکمی (ventral striatum) (که در ارزیابی پاداش ذهنی دخیل است)، فعالیت بیشتری برای انتخاب‌های بیشتر "آنی" نشان دادند.

بنابراین هرچه میزان روانپریشی یک فرد بیشتر باشد، دامنه‌ی پاسخ او در جسم مخطط شکمی بزرگتر خواهد بود. این نشان می‌دهد که نحوه‌ی محاسبه‌ی ارزش پاداش در آنان، سنجیده نیست - آنان ممکن است ارزش پاداش آنی را بیش از حد ارزیابی کنند.


ما ارتباط بین جسم مخطط شکمی و سایر مناطق شناخته شده‌ی درگیر در تصمیم‌گیری را نقشه‌برداری کردیم. به طور خاص مناطق قشر پیشانی مغز، در تنظیم پاسخ جسم مخطط شکمی نقش دارند.

هنگامی که این کار را کردیم، متوجه شدیم که ارتباط بین جسم مخطط و قشر شکمی میانی پیش‌پیشانی (ventral medial prefrontal cortex) در افراد مبتلا به بیماری روان‌پریشی بسیار ضعیف است.

جسم مخطط، بدون درنظر گرفتن چارچوب زمانی، ارزش‌ها را به فعالیت‌های مختلفی اختصاص می‌دهد. ما نیاز به قشر پیشانی داریم تا قضاوت‌های آینده‌نگرانه‌ای در مورد نحوه‌ی عمل در آینده به ما ارائه نماید.

〽️ هدف او پاک کردن تصویر معمول روان‌پریش[ان] به عنوان افراد غیر قابل درک و هیولاهای خون آشام است و اینکه آنان را همانگونه ببینند که هستند؛

آنان بیگانه نیستند، آنها افرادی هستند که تصمیمات بدی می‌گیرند. همان نوع تصميم گيری‌های ناشیانه و کوته‌بینانه، همانطور که در افراد روان‌پریش مشاهده می‌کنیم، در افراد پرخطر و مصرف کنندگان مواد مخدر نیز مشاهده شده است.

#آگاهی_از_مغز
@brainawareness
https://bit.ly/325dPaf
👍2👏1
Forwarded from سیناپس
📌 دوره‌های آموزشی گروه علمی سیناپس در فصل بهار

همراه با ۲۰ درصد تخفیف، به مناسبت فرارسیدن سال نو

🛍 کد تخفیف:
nowruz1403

مهلت استفاده: تا پایان ۱۵ فروردین ۱۴۰۳



👈 کاربردهای الکتروانسافالوگرافی بالینی (EEG) در صرع و دمانس
🗓 شروع دوره: ۶ اردیبهشت

👈 توانبخشی شناختی در اختلالات روانپزشکی و نورولوژی
🔔 شروع دوره: ۲۰ اردیبهشت

👈 نقش علوم اعصاب و شناختی در مدیریت و کارآفرینی
شروع دوره: ۲۵ اردیبهشت

👈 ثبت، پردازش و تحلیل سیگنال‌های EEG
🔔 شروع دوره: ۲۶ اردیبهشت

👈 تحریک الکتریکی مغز tES و کاربردهای بالینی و پژوهشی
🕤 شروع دوره: ۳ خرداد

👈طراحی تسک با نرم افزار Psychtoolbox
📢 شروع دوره: ۱۸ خرداد

👈ثبت و تحلیل سیگنال fNIRS و کاربردهای بالینی و پژوهشی
📆 شروع دوره: ۱۹ خرداد

👈 تحلیل و پردازش سیگنال های EMG و کاربردهای پزشکی
🔔 شروع دوره: ۲۴ خرداد


#گروه_علمی_سیناپس

📷 http://instagram.com/synapse_media

✈️ @synapsemedia
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤯1
👍41😭1
2025/07/13 10:50:06
Back to Top
HTML Embed Code: