Telegram Web
به بازار بورس خوش برگشتید ...

طی روزهای اخیر تعداد کدهای خریدار در سهام به 73.500 نفر رسیده که در مقایسه با میانگین چهار هفته اخیر که 61.300 نفر بود، رشد مناسبی است.

حرکت در جهت منافع ملی و صنعت کشور با اصلاح منطقی فاصله ارز نیمایی و همچنین تزریق امیدواری از سوی سکان دار اقتصاد کشور فضای بازگشت سرمایه گذاران را فراهم کرده است.

تاکید تیم اقتصادی دولت چهاردهم بر غیر منطقی بودن نرخ بهرهء بالا از دیگر مواردی است که امروز بر تمایل فعالین بازار در جهت سرمایه گذاری در سهام افزود.

@validhelalat
#بازار #جدول_پیشگو

البته عنوان جدول پیشگو کمی بزرگنمایی است اما برای نشان دادن سطح اهمیت اعداد و تاثیر آن ها، از این عنوان برای جدول فوق استفاده کردیم.

ما در تلاش هستیم تا بر اساس تغییر متغیرها و ایجاد وزن اهمیت دوره ای در آن ها، وضعیت بازار را تشریح کنیم.

در این مطلب توجه کنید که شاخص نسبت به سال 1402 که حدودا 2.1میلیون واحد بوده، هیچ تغییری نداشته اما شاخص هم وزن 7درصد افت کرده است.

دلار آزاد رشد 5درصد اما دلار نیمایی رشد 17درصد داشته که فاصله آن کاهش یافته لذا یک تغییر مثبت به نفع بازار است.

ریسک های نظامی همچنان در سطح بالا است اما ریسک های اجتماعی در آستانهء بالا قرار ندارد.

نرخ تورم کاهش یافته و نرخ تورم انتظاری متوسط محسوب می شود. نرخ بهره معادل بانکی بدون تغییر و در محدوده 27درصد است.

نسبت p.s در محدوده 1.5 و نسبت P.ettm در محدوده 6.3 واحد است که از سال 1394 بی سابقه است و گویای فشار ریسک ها بر بازاری است ارزش دلاری آن تنها 128 میلیارد دلار است و 15درصد نسبت به سال 1402 کاهش داشته است. بازار مسکن تهران، 5درصد دلاری و 11درصد ريالی بازده داده است.

@validhelalat
#هرمز

اگر گندله 52میلیون ريال، اسفنجی 122میلیون ريال و اسلب 226میلیون ريال باشد که برابر با نرخ های واقعی هفته های اخیر است، انگاه در سطح تولید و فروش مشابه سال 1402 می توان انتظار داشت که هرمز با 22همت ارزش بازار، 33همت درآمد و نهایتا بالغ بر 4همت سود خالص بسازد.

هرمز در زمستان سال گذشته زیان ساخت و در بهار 1403 سود کمتری نسبت به بهار 1402 محقق کرد. این ها باعث شده تا P.ettm بالا باشد اما در انتهای سال تعدیل می شود.

@validhelalat
محتاط و واقع‌بین، این اولین چیزی است که با شنیدن صحبت‌های عصر پنجشنبه شیخ‌حسن‌نصرالله به ذهن می‌رسد.

او گفت مشارکت مردم در خاکسپاری، اتحاد و موضع آن‌ها را نشان داد. همچنین گفت ما همواره به دنبال تانک‌هایی می‌گردیم که وارد خاک ما می‌شوند تا آن‌ها را هدف بگیریم، اگر خودتان[به شکل انبوه] وارد شوید، کار را برای ما آسان می‌کنید، پس خوش آمدید.

وی به شکست اطلاعاتی حزب‌الله اشاره کرد و گفت دشمن دست برتر را در حوزه تکنولوژی دارد. وی گفت در این جریان مردن بی‌گناه لبنان هدف قرار گرفتند.

موضع حسن نصرالله، دفاعی بود. بحثی از انتقام نکرد و برتری‌های دشمن را نیز برشمرد و گفت اگر جنگ در غزه به پایان برسد، حملات حزب‌الله نیز به پایان می‌رسد.

سوال اصلی اینجاست که اسرائیل دست از مطالبه خود(عقب‌نشینی حزب‌الله به پشت رودخانه لیتانی) بر می‌دارد یا حزب‌الله بی‌سر و صدا موضع خود را تعدیل می‌کند؟

حزب‌الله، حماس نیست اما توانايي‌های اسرائیل نیز نگرانی‌های جدی ایجاد می‌کند.

@validhelalat
#بازار

خبرهای چهارشنبه صبح تا امروز عصر را [که تاثیر کلان داشتند]، کنار هم گذاشتم با این هدف که ببینم چه پیامی به مخاطب و سرمایه‌گذار می‌دهد.

در واقع جمع تمامی اخبار و موضع‌گیری‌های سیاسی و اقتصادی مثبت است. حتی در مسائل نظامی در کنار اخبار لبنان، مساله عدم ارسال موشک بالستیک به روسیه خودنمایی می‌کند.

فضای روانی بر اساس خبرها، خوراک کافی برای برداشت مثبت را دارد. حتی شفاف‌سازی تک سهم‌ها در این چند روز تماما اتفاقات مثبت و بسیار تاثیرگذار است.

@validhelalat
Forwarded from بتا 360
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌چشم‌انداز نیمسال دوم بورس

🔹 بهرنگ اسدی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگویی با صدای بورس، ضمن ارزیابی بورس در شش ماه ابتدایی سال، بازار سرمایه را تا پایان سال پیشتاز بازارهای مالی دانست.


@betasahm360
به پاییز، خوش آمدید ...
#بازار_جهانی

مهمترین رویداد اقتصادی هفته ای که گذشت، کاهش نرخ بهره به میزان 0.5درصد توسط فدرال رزرو بود که منجر به برداشت های متفاوتی شد. در هر حال موضع گیری اعضای فدرال رزرو نشان داد که آن ها بیشتر از چیزی که تصور می شود، نگران سرد شدن بازار کار هستند و چنین ذهنیتی دارند که ممکن است تورم در ماه آگوست بیشتر از انتظارها کاهش یافته باشد لذا برخی چنین باوری دارند که در دو جلسه باقی مانده از سال 2024، فدرال رزرو مجموعا 0.5درصد دیگر نرخ بهره را کاهش خواهد داد.

خرید هندی ها در بازار طلا در کنار کاهش نرخ بهره آمریکا منجر به جامپ اونس شد.

نفت، با رسیدن موشک جدید رونمایی شده توسط حوثی های یمن به قلب اسرائیل اوج گرفت چون این موشک دقیقا از روی ناوهای فرانسه و آمریکا عبور کرده و هیچ هشداری ایجاد نشده است! این مساله باعث شد تا شایعاتی در خصوص ارائه پیشنهادات آتش بس به انصارالله یمن شنیده شود.

حال فلز مس این هفته خوب بود. یکی از اصلی ترین دلایل در کنار کاهش نرخ بهره، کاهش موجودی مس در بورس فلزات لندن بود. متانول، اوره و اقلام خوراکی در جهان نیز روند صعودی داشتند.

@validhelalat
image_2024-09-22_07-36-43.png
165.3 KB
#بورس_کالا هفته منتهی به 29 شهریور

در هفته ای که گذشت قیمت محصولات پتروشیمی تحت تاثیر کاهش قیمت نفت قرار گرفت. شرکت پتروشیمی نوری قیمت محصولات اصلی خود را 5درصد الی 7درصد کاهش داد.

در طرف مقابل مصرف کننده این مواد یعنی پتروشیمی تندگویان(شگویا) 4درصد قیمت محصولات خود را کاهش داد. قیمت بنزن بوعلی نیز شرایط مشابهی داشت.

حال بازار سیمان خوب بود و نرخ پایه انواع سیمان تیپ دو این صنعت در محدوده 1.23میلیون تومان تعیین شد که مناسب است. قیمت فلزات تقریبا ثابت بود و تغییری دیده نشد.


@validhelalat
#گزارش_فصلی #تابستان_1403

با یک الگوریتم نسبتا ساده، درآمد تابستان را تخمین زده ایم و بر اساس تحولات مورد انتظار نسبت به پیشبینی حاشیه سود، هزینه های عمومی و مالی به همراه سایر درآمدها اقدام کرده ایم.

بر این اساس به تفکیک صنایع نمادهایی توسط سیستم خروجی گرفته شده که تحلیلگر در انتخاب آن ها نقشی نداشته است. این نمادها یک ویژگی مشترک دارند. ویژگی مشترک این است که در گذشته گزارش های خوب و رو به جلویی داده اند. به عبارتی این شرکت ها همواره در حال بهبود سوداوری بوده اند.

فرض اصلی این است که نوار پیروزی ها قطع نخواهد شد و اگر این فرض را بپذیریم آنگاه نمادهایی که در ادامه معرفی می شوند، گزینه هایی جهت تحلیل جامع خواهند بود چون ممکن است مفروضات به کار گرفته شده با آنچه محقق می شود، اختلاف فاحشی داشته باشد.

پتروشیمی: شپدیس، شیراز، مارون، نوری

فلزات آهنی: کچاد، چدن، فخاس، فجر، فسپا

فلزات گرانبها: فنوال، فباهنر

پالایش نفت: شبریز

شیمیایی: شاملا، شمواد، قرن، شپاکسا، شدوص

تایر و لاستیک: پکرمان، پکویر

غذایی: غدیس، غکورش، غپینو، غسالم، غمهرا،

دارویی: دتوزیع، دلر، دتماد، کاسپین، درهآور، دفارا

زراعی: زفکا، زقیام، زشریف

خودرو و قطعات: خزامیا، ختراک، ختور، خزر، خشرق، خکار، خموتور

قند و شکر: قهکمت، قزوین

سیمان: سباقر

حمل و نقل: حگهر، توریل، حپارسا، حتاید

کاشی: کلوند، کحافظ، کساوه

کانی غیر فلزی: کسرا، کخاک، کتوسعه

لوازم و تجهیزات: انتخاب، تپکو، تایرا، لسرما

برق و نیروگاه: بمپنا، فاما، بترانس، بشهاب، بنیرو، نیان

چوب و نساجی: چافست، نطرین، نتوس

ارتباطات: آسیاتک، همراه، پی پاد

پیمانکاری: فاراک، رنیک

نرم افزار و سخت افزار: تپسی، مداران

@validhelalat
👎 لاپوشانی نرخ اوراق دولتی

ابتدای امسال چند عامل باعث شد نرخ اوراق خزانه اسلامی یا اخزا رکودهای تاریخی خودش را بشکند و به بیش از 38 درصد سود موثر نیز برسد. گواهی سپرده ی 30 درصدی (روزشمار) رقابت بانک های ناتراز برای جذب سپرده از عوامل اولیه رشد نرخ سود اوراق دولتی و غیردولتی بود اما در ادامه برنامه ریزی اشتباه دولت در انتشار و تخصیص اوراق دولتی باعث شد نرخ اخزا به شکل وحشتناکی رشد کند و عددهای جدیدی در تاریخ اقتصاد ایران تجربه شود.

بعد از آن به هم ریختگی و اشتباه در حجم گسترده ی انتشار اوراق و تخصیص اخزا، اعتراض های فراوانی از سمت فعالان اقتصادی به متولیان امر شد که برخی اقدامات باعث شد نرخ سود اخزا کنترل شده و حتی تا کمتر از 30 درصد نیز افت کند.

اما در چند هفته ی اخیر شاهد پدید آمدن یک مدل جدید در انتشار اوراق هستیم که هم فسادزا است و هم به نوعی رشد نرخ اوراق دولتی را لاپوشانی می کند. در مدل جدید در زمان انتشار یک نرخ سود مثلا 28 درصدی به خریدار تعلق می گیرد اما برای ایجاد جذابیت، پشت پرده به خریدار سرک داده می شود. با توجه به کوچک شدن صندوق های درآمد ثابت در مقابل حجم انتشار اوراق دولتی و همچنین سیستم بانکی، این روش مشخصا شکست خواهد خورد.

خریداران اوراق که با سرک اقدام به خرید اوراق دولتی می کنند، در نهایت این منابع را باید از جای دیگری تامین کنند. یا باید سپرده باطل کنند یا اخزا بفروشند و به جای آن اوراق دولتی را بخرند. این مدل سرک دادن در نهایت نرخ بهره را بالا می کشد و از طرف دیگر به دلیل عدم شفافیت مشخص نیست پشت پرده درصدها چطور جا به جا می شوند.

لذا از متولیان انتشار اوراق دولتی تقاضا داریم به جای بازی موش و گربه، نرخ سود جذاب برای خریدار را در همان تابلو واگذاری مشخص کنند تا سیاست گذاری پولی (بانک مرکزی) و سیاست گذاری اقتصادی (دولت) به صورت شفاف ببینند نرخ سود اوراق دولتی 28 درصد نیست و حتی به 34 درصد نیز رسیده است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#کچاد

چادرملو عموما در شهریورماه درآمد مناسبی محقق کرده و با توسل به آن تابستان را عادی سپری کرده و قطعی های برق را نیز پشت سر گذاشته است.

ریزش قیمت منجر به آن شده تا ارزش بازار شرکت به مرز 100 همت سقوط کند. اردیبهشت سال 1402 ارزش بازار شرکت 190همت بود!

در سال 1402 توانست 25همت سود بسازد. در بهاری که گذشت به اندازه بهار سال گذشته سود ساخت و رشدی نیست با این حال p.e آن حدودا 4واحد است.

هزینه های شرکت افزایش یافته و حاشیه سود تا حدودی تحت فشار است اما در بورس کالا طی یک هفته گذشته محصولات شرکت مورد توجه بوده است.

چادرملو در نمادهای ارفع، فغدیر، تجلی، فرود و تامین سرمایه امید مالکیت دارد و از آن ها DPS دریافت می کند.

همچنین ظرفیت تولید برق نیروگاه چادرملو افزایش یافته و در تامین آب مورد نیاز، طرح های زیرساختی در سال های اخیر انجام شده است.

بنابراین از معدن تا شمش را در اختیار داشته و آب و برق نیز با روش خود تامین انجام می شود.

تحلیل شرکت نسبتا ساده است و شاید بخش جالب این شرکت ریزش 45درصدی از اردیبهشت سال 1402 باشد.

@validhelalat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ایران حق دارد در خصوص امنیت خود، کنش‌های مثبت و حتی منفی را در حیطه نفوذ خود انجام دهد؛ در هرج و مرج موجود در جهان، ایران باید کلاه خودش را محکم بچسبد تا مبادا بلایی که بر سر غزه و سوریه و اوکراین آمده، بر سر ما نیاید.

منتشر شده در کانال سپاه سایبری پاسداران

@validhelalat
#بازار

روز گذشته جبهه خریداران و فروشندگان شاهد زد و خوردهایی بود که البته خریداران با توپ پر به میدان آمده بودند. بازار روز گذشته ابتدا اندکی پر عرضه بود اما خریداران با حمله به سمت آستانه بالای قیمتی، صفوف خرید سنگین تشکیل دادند.

بازار روز گذشته شاهد دو رویداد مهم بود:

ارزش معاملات به 5.35همت رسید. این افزایش با اهمیت ارزش معاملات حاصل همین رفت و برگشت بازار در یک محدوده نوسانی بزرگتر از روزهای قبل بود و فروشندگان را یکبار دیگر در هفته های اخیر، شکست داد.

روز گذشته تعداد کدهای خریدار سهام به مرز 90هزار نفر رسید. این میزان بسیار قابل ملاحظه است چون دو ماه قبل و در محدوده کف بازار، 30هزار کد به صورت روزانه معامله می کردند.

دولتمردان اما مهمترین رکن این روند صعودی هستند. چه در موضوع اقتصاد و چه در مسائل سیاسی، آن ها پالس هایی صادر می کنند که سرمایه گذار و تولیدکننده را از حواشی دور و متمرکز بر فعالیت اصلی می کند. چشم انداز به وجود آمده باعث حرکت نقدینگی به سمت تولید و بازار سهام می شود.

@validhelalat
🔴 چین جلوی رکود را می گیرد؟ اخبار خوب برای بورس ایران

اقتصاد چین در حال حرکت به سمت رکود شدیدتر است. دولت چین برای جلوگیری از این موضوع در نظر دارد سه برنامه را اجرا کند تا اقتصاد را احیا کند

1️⃣برای احیا بخش مسکن، برنامه بخشودگی بخشی از بهره ی وام های پرداخت شده برای خرید مسکن در پیش است. به این ترتیب فشار فروش از روی بازار مسکن برداشته می شود.

2️⃣برای کمک به کلیت اقتصاد، نرخ ذخیره قانونی بانکها کاهش پیدا می کند و برآورد می شود از 8 درصد به 5 درصد برسد. این اقدام قدرت تسهیلات دهی سیستم بانکی چین را تقویت می کند و به احیای اقتصاد کمک می کند. همچنین نرخ ریپو از 1.7 درصد به 1.5 درصد کاهش پیدا می کند

3️⃣برای تقویت بازار سهام نیز حداقل 500 میلیارد یوان منابع به این بازار تزریق خواهد شد.

در چین خبری از جنگ با تایوان نیست و دولت در حال تلاش برای جلوگیری از رکود است. با این اقدامات شاید بتواند جلوی رکود را بگیرد. عدم وقوع رکود در چین خبر خوبی برای بورس ایران خصوصا سهم های صادراتی کامودیتی محور خواهد بود.

پ،ن: بعد از انتشار خبر کاهش نرخ بهره ریپو، و رونمایی از بسته حمایتی، اکثر کامودیتی ها امروز را مثبت شروع کردند. سنگ آهن سنگاپور 4 درصد مثبت در حال معامله شدن است

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/25 01:17:30
Back to Top
HTML Embed Code: