Telegram Web
#ویترین📕

کوتاه‌نویسی، گزیده‌گویی و مطایبه در ادبیات فارسی کم نیست. چه به شکل پند، چه شکایت، و چه سخره و هزل‌گویی. در جستجوی بیشتر، عباراتی هم دیده می‌شود که امروزه می‌توان کاریکلماتور نامید. چنان‌که عبید زاکانی می‌گوید: «کسری انوشیروان را گفت شراب صابون اندوه است.» (رساله دلگشا)
 
پرویز شاپور اما اسم غریبی است. غریب از آن جهت که کوتاه می‌نوشت و عجیب می‌کشید. به حکم سرنوشت انگار از الهه عشق و شعر جدا مانده بود، اما همیشه در کنار خانواده‌اش بود و گرچه دوستان طراح و طنزنویس و شاعر زیاد داشت، باز هم در حالت کاریکلماتوری جمله می‌شود گفت: شاعر غریبی بود. چون کم از خودش حرف می‌زده و اگرحرفی بوده، می‌شده کاریکلماتور، از حرف‌ها و خاطرات دوستان باید روایت زندگی‌اش را یافت.
 
 و الحق که به قول بیژن اسدی‌پور: «این مرد موجود غریبی  است!» (نشریه بخارا، مهر ۱۳۷۸).


🖊متن کامل یادداشت مژگان خاکی درباره‌ی آثار پرویز شاپور را اینجا بخوانید.



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #پرویز_شاپور #مجله_گل_آقا #‌کاریکلماتور #کاریکاتور #بهمن_محصص #عمران_صلاحی #مژگان_خاکی
1
#ویترین📕


پرویز شاپور:

"من چون نامه‌نویسی و داستان‌نویسی و اینها برایم مشکل است، این است که از همین جملات کوتاه بود چون اگر بخواهد بلندتر بشود سرنخ از دستم در می‌رود. ضمنا به این موضوع هم پی بردم که نوشتن برایم سخت است در صورتی که سوژه زیاد دارم این است که فکر کردم این سوژه‌ها را توی جملات کوتاه بیاورم. حتی بعضی از دوستان می‌خواستند ما را از راه راست منحرف کنند و به ما پیشنهاد می‌کردند که «داستان بنویس! داستان بلند بنویسی خیلی خوب می‌شود.» ولی من پایم را از گلیمم درازتر نکردم، همین جملات کوتاه را ادامه دادم."



🖊بخش‌هایی از مصاحبه با پرویز شاپور که سال‌ها پیش مجله گل اقا با ایشان ترتیب داده بود را اینجا بخوانید.


#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #پرویز_شاپور #مجله_گل_آقا #‌کاریکلماتور #کاریکاتور #بهمن_محصص #عمران_صلاحی
3
#معرفی 📗

کتاب «قصه‌های مشدی گلین خانم» شامل 110قصه عامیانه ایرانی است. اما ماجرا به همین سادگی که گفتیم نیست.

این داستان‌ها از زبان زنی به نام مشدی گلین خانم روایت شده‌اند. گلین خانم پیرزن عامی بوده که در سال‌های پایانی قرن 12شمسی و اوایل قرن13شمسی در تهران زندگی می‌کرده. دوبار ازدواج کرده بوده و در بار دوم چون نمی‌خواسته همراه همسرش در عتبات زندگی کند، در تهران همراه فرزندش در خانه‌ای در جنوب شهر زندگی می‌کند. زندگی‌اش با مراقبت از فرزندان خانواده‌های اعیان می‌گذشته اما عمده شهرتش بخاطر حافظه جادویی‌اش در نقل قصه و حکایت بوده. خودش می‌گفته می‌تواند سراسر سال قصه بگوید بدون اینکه حتی یک قصه‌اش تکراری باشد.



🖊متن کامل معرفی کتاب «قصه‌های مشدی گلین خانم» با قلم گیتی صفرزاده را اینجا بخوانید.


#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #پیشنهاد_کتاب #مشدی_گلین_خانم #لارنس_پل_الول_ساتن #سیداحمدوکیلیان #نشرمرکز #گیتی_صفرزاده
2025/07/12 09:42:16
Back to Top
HTML Embed Code: