Telegram Web
#نقد 🍃

"اولین بار کتاب صحرا، کوهستان، دریا نوشته سو لدر را به عنوان مطالعه جانبی تقویت زبان انگلیسی خواندم. متن کتاب زبان اصلی و رویدادها بسیار جذاب و مهیج بودند. بعدها به عنوان مرجع سفرنامه‌ خارجی و الهام‌بخش سفرتنهایی بارها کتاب را خواندم. کتاب شامل سفرنامه‌هایی در مورد سه زن در سه جغرافیای پرخطر و متفاوت جهان؛ صحرا، کوهستان و دریاست.‌

با خواندن کتاب درباره ذهنیت و قدرت زنان چیزهای زیادی یاد گرفتم. همه زنان این کتاب بسیار باپشتکار، چالش‌پذیر و شجاع هستند. در آن زمانه، شرایط جهان بسیار متفاوت بود. ارتباط‎‌‌های مجازی وجود نداشت و دانش و آگاهی از محیط‌های پرخطر هم به نسبت کمتر بود.
اگرچه امروزه شرایط خیلی تغییر کرده ولی هنوز هم تبعیض‌های زیادی علیه زنان وجود دارد، زیرا همچنان این تصور کلیشه‌ای هست که زنان به اندازه مردان توانا و قوی نیستند. در حالی‌که زنان بسیارقوی مانند زنان نامبرده در این مطلب وجود دارند که می‌توانند بر سختی‌های بزرگ و جدی غلبه کنند."


🖋متن کامل نقد فاطمه بقائیان بر کتاب صحرا، کوهستان، دریا را در  لینک زیر بخوانید.


https://vinesh.ir/سفر-تنهایی-زنان-و-جغرافیای-پرخطر/
#پرونده 🍃

کتاب صد پیرمرد تاثیرنــگذار، حکایات شیرینی‌ست از آنچه نویسنده در کودکی دیده و تاثیرات و پرسش‌هایی که سالمندان و پیرمردان در ذهنش به جای گذاشته‌اند. اکنون، او در جایگاه سنی ایشان قرار دارد و با یادآوری خاطرات به ثبت نظاره‌های شخصی‌اش می‌پردازد. نوشتار اصلی کتاب، ساده و بیانگر نگاهی کودکانه به اطرافیانی بوده است که بخش عمده‌ای از این افراد و خاطرات در سفرهای نویسنده به زادگاه والدینش شکل می‌گیرند.


🖋 این پرونده به "صد پیرمرد تاثیرنگذار" آخرین کتاب عباس یزدی اختصاص دارد.


https://vinesh.ir/طعم-شیرین-خاطرات-یواشکی/




#پرونده_وینش #عباس_یزدی #یزد #صد_پیرمرد_تاثیرنگذار #مریم_کتیرایی #کمال_طاهری #گیتی_صفرزاده #مهدی_ملکشاه #آرزو_ناصری #شورانگیز_صیادی #ادبیات_ایران
#ویترین 🍃



"داریوش مهرجویی یکی از استثناهای دوروبر ماست، چون هرچه پیرتر شده، جوان‌تر شده! فیلم‌های اخیر او مدام سرزنده‌تر می‌شوند و فیلم آخرش سنتوری، جوانانه‌ترین اثر اوست. و این فیلمی‌ست که مهرجویی 68 ساله ساخته است. شاید به همین دلیل تماشاگران و منتقدان جوان، مهرجویی دهه اخیر را بیش‌تر دوست دارند، در حالی که تحسین‌کنندگان نسل‌های قبل‌تر، مهرجوییِ این دهه را شماتت می‌کنند که فیلم‌هایش عمق و معنا و ارزش‌های آثار گذشته‌اش همچون گاو، پستچی و هامون را ندارند."



🖋مطلب پیش رو را هوشنگ گلمکانی شانزده هفده سال پیش درباره‌ی داریوش مهرجویی نوشته است.

برای خواندن متن کامل لینک زیر را ببینید.

https://vinesh.ir/مورد-عجیب-داریوش-مهرجویی/
👍1
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «ماوتهاوزن»، نوشته یاکووُس کامبانللیس، ترجمه ابوالفضل الله‌دادی، نشر نو

📖 «تاریخ جهان در آینه هفت چیز‌ ارزان»، نوشته گلزان چیناگ، ترجمه محمد همتی، نشر نو

📖 «تاریخ کاغذ در ایران»، نوشته ویلم فلور، ترجمه صبا کارخیران و سمیرا محب‌علی، نشر ایران‌شناسی

📖 «مرض تا به موت»، نوشته سورن کیرکگور، ترجمه صالح نجفی، نشر مرکز

📖 «مسئولیت و داوری»، نوشته هانا آرنت، ترجمه میثم محمدامینی، نشر نو




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


@vinesh_ir📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر  #هانا_آرنت #سورن_کیرکگور #ویلم_فلوز #گلزان_چیناگ #یاکووس_کامبانللیس #میثم_محمدامینی #ابوالفضل_الله_دادی #نشر_مرکز #محمد_همتی #نشر_نو #صبا_کارخیران #سمیرا_محب_علی #صالح_نجفی
شما هم به ترانه های قدیمی و قصه‌هایی که بازگو می کنند علاقه دارید؟
قصه ترانه‌ "ای چایی!" در باره چیست؟
Anonymous Poll
41%
۱- کشته شدن کاشف الدوله
8%
۲- کشف چایی در چین
36%
۳- اعتراض به واردات و قیمت چایی
15%
۴- پاس داشت ایجاد توانمندی تولید چایی در ایران
#پرونده 🍃

هیچکس نمی‌داند نخستین بار کدام زن و در کجا با تکیه بر آگاهی خود نظام مردسالار را به چالش کشید و سرنوشت او چه شد؟ اما آنچه که ‌می‌دانیم این است که همواره در طول تاریخ زنانی بودند که با تمام جان خود در برابر ستم و نابرابری مقاومت کردند تا آنکه بالاخره بتوانند روزی خواهران خود را ملاقات کنند و مبارزات خود را سامان ببخشند.
هشت مارس نقطه‌ی عطف مبارزات زنان برای کسب آزادی و برابری است تا هربار از تجربیات خود بگویند و بتوانند جهان را از چشم‌انداز خویش ببینند و توصیف کنند؛ از چشم‌انداز کسی که اگرچه انکار می‌شود ولی من او را نه «دیگری» که وجود قائم به ذات یک «زن» می‌خوانم. 
 

📚در این پرونده که به مناسبت هشتم مارس و روز جهانی زن آماده شده است، نگاهی داریم به کتاب‌هایی که با رویکرد فمینیستی نوشته شده‌اند و مضامین مورد علاقه‌ی آن‌ها، و نیز برخی خوانش‌های فمینیستی از متن. 


https://vinesh.ir/تو-را-زن-میخوانم/
#معرفی 🍃

داستان انجمن موش‌های آدم‌خوار یکی از آثار موفق در حوزه‌ی بازنویسی قصه‌های عامیانه‌ی فارسی است. این اثر باز‌نوشته‌ای است از دو قصه‌ی «موش آدم‌خوار» و «خاله سوسکه». منابع نویسنده، دو کتاب «افسانه‌های آذربایجان» (صمد بهرنگی، بهروز دهقانی) و «افسانه‌های مردم ایران (علی اشرف درویشیان) می‌باشد.

مقدمه‌ی انجمن موش‌های آدم‌خوار نزدیک‌ترین اثر به راز بازآفرینی افسانه‌هاست. داستان با درخواست نقل قصه شروع می‌شود: ندرسا می‌گوید: بابایی قصه ترسوناکم. همین گزاره کافی است تا مخاطب خود را در بستر بیانی از روایت ببیند. پس از آن نویسنده به تشریح شرایط و موقعیت تاریخی خود و مخاطب می‌پردازد، از جمله تحولات نگاه کودکان به قصه‌ و ادبیات و فاصله‌ی راوی و شنونده/مخاطب.


https://vinesh.ir/book/انجمن-موش-های-آدم-خوار/
#نقد 🍃

فدریچی از فعالان فمنیست معاصر است که به‌راستی برای حقوق زنان و تغییر رویه «دیگری»‌بودن زن دست‌به‌کار شده و طی چند دهه از نزدیک خود را با مساله‌ها در کشورهای متفاوت مواجه کرده است و در این حوزه مقالات و کتاب‌های بسیاری منتشر کرده. از این نویسنده انقلاب در نقطه صفر ترجمه و منتشر شده است که مجموعه مقالات نویسنده در طی چند سال و پیرامون مساله کار خانگی زنان و تولید مثل است.
اما کالیبان و ساحره شاید عمیق‌ترین و مهم‌ترین اثر او است که ترجمه شده و نه تنها خواننده را با مسائل زنان مواجه می‌کند بلکه برای درک تغییرات جهان از قرن شانزدهم به بعد بسیار مفید است.


🖋 ادامه‌ی مطلب به قلم زهرا باقری را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/کالیبان-و-ساحره-زنان،-بدن-و-انباشت-بدوی/
1👍1👎1
Forwarded from سعید جهانپولاد
#کتاب_بادگویان
#برگزیده_شعر_شاعران_اکولوژیکی_و_اکوفیمنیستی_جهان
#گردآوری_ترجمه
#سعید_جهانپولاد
#نشر_ایهام_۱۴۰۲_منتشر_شد

کتاب بادگویان ، برگزیده شعر و شاعران اکولوژیکی و اکوفمنیستی و پسازبانی جهان به کوشش و قلم سعیدجهانپولاد و با همکاری نشر ایهام منتشر شد. علاقمندان به حوزه رویکردهای نوین شعر جهان ، شعر اکوفمنیستی، زیست بوم زنانه گرا و شعرهای پسازبانی و گونه.های متنوع آن ، می‌توانند با مطالعه این کتاب چشم انداز نوینی را در ادبیات و شعر جهان شناخته و بازخوانی کنند.
این کتاب در سایت‌ انتشارات ایهام در دسترس است و در سایت‌های فروش اینترنتی کتاب نیز قابل خریداری
لینک سایت نشر ایهام و سایت های آنلاین کتاب به شرح زیر است .
خرید این کتاب از سایت رسمی انتشارات ایهام:
www.ihambook.ir

و همچنین خرید از سایت ایران‌کتاب و سی‌بوک:
www.iranketab.ir
www.30book.com
لینک سایت انتشارات ایهام:
https://ihambook.ir/product/بادگویان

لینک سی بوک:
https://www.30book.com/book/159909

لینک ایران کتاب:
https://www.iranketab.ir/book/134018-baadgoyan
👎1
#پرونده 🍃

هیچکس نمی‌داند نخستین بار کدام زن و در کجا با تکیه بر آگاهی خود نظام مردسالار را به چالش کشید و سرنوشت او چه شد؟ اما آنچه که ‌می‌دانیم این است که همواره در طول تاریخ زنانی بودند که با تمام جان خود در برابر ستم و نابرابری مقاومت کردند تا آنکه بالاخره بتوانند روزی خواهران خود را ملاقات کنند و مبارزات خود را سامان ببخشند.
هشت مارس نقطه‌ی عطف مبارزات زنان برای کسب آزادی و برابری است تا هربار از تجربیات خود بگویند و بتوانند جهان را از چشم‌انداز خویش ببینند و توصیف کنند؛ از چشم‌انداز کسی که اگرچه انکار می‌شود ولی من او را نه «دیگری» که وجود قائم به ذات یک «زن» می‌خوانم. 
 

📚در این پرونده که به مناسبت هشتم مارس و روز جهانی زن آماده شده است، نگاهی داریم به کتاب‌هایی که با رویکرد فمینیستی نوشته شده‌اند و مضامین مورد علاقه‌ی آن‌ها، و نیز برخی خوانش‌های فمینیستی از متن. 


https://vinesh.ir/تو-را-زن-میخوانم/
4
#ویترین 🍃

داریوش مهرجویی از شاخص‌ترین فیلم‌سازان ایرانی است که در آثارش نشانه‌های پیوند ادبیات با سینما دیده می‌شود و تقریباً نیمی از فیلم‌هایش بر اساس اقتباس از آثار ادبی ساخته‌ شده است. مهرجویی یکی از مهم‌ترین و بهترین آثار سینمای کمدی ایران را ساخته (اجاره‌نشین‌ها) و ذهن طنزاندیش او وقتی سراغ اقتباس از آثاری با مایه‌هایی از طنز رفته، توانسته به عمق اثر برود، لایه‌های پنهان آن را کشف کند، موقعیت‌های طنزآمیز را از دل وضعیت‌های تلخ و تراژیک درآورد، آن را با الگوهایی از کمدی موقعیت همراه کند و به‌نوعی اثر را از آنِ خود سازد.
 
به‌عنوان مثال، هردو فیلم گاو و مهمان مامان به‌نوعی تصویری از رفتارشناسی روحیه ایرانی و لایه‌های پنهان آن و تضادهای بنیادینش را به نمایش می‌گذارند، گویی آدم‌های خسته و بی‌پناه فیلم گاو، شهری شده‌اند. انگار طنز تلخ و سیاه آپوکالیپتیک و فاجعه‌انگار مبتنی بر تناقض‌های فلسفی و اجتماعی فیلم گاو به کناری رفته و یک‌جور طنز رؤیاپردازانه و اتوپیایی جای آن را گرفته است.


🖋ادامه مطلب به قلم رویا صدر را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/طنز-و-تراژدی-در-آثار-اقتباسی-داریوش-مهر/
#کودک_و_نوجوان 🍃

انتشارات ایران‌بان از ۲۲ سال پیش تاکنون برای کودک و نوجوان کار کرده است و کتاب‌های باکیفیتی در این زمینه پدید آورده است. وینش برخی کتابهای ایران‌بان با محتوای عاشقانه برای نوجوانان را معرفی کرده است:


📖 دختر ستاره‌ای

📖 بوف و پسر گمشده

📖 با ما تمام می‌شود

📖 سیرک شبانه

📖 همیشه با من بمان


📚 vinesh.ir
#ویترین 🍃


وقتی کارگردانی فیلمش را حتی با الهام از یک اثر داستانی می‌سازد، به گمان من اولین معنایش این است که در دنیای دیگری سهیم می‌شود. جور دیگری هم این را می‌شود گفت، اینکه می‌گذارد جهان دیگری را به روایت او ببینیم.
بااین حساب کار بزرگ مهرجویی از نگاه من این نیست که اقتباسی وفادارانه از یک متن داستانی انجام داده یا نه یا مثلا ایده‌ای که از فلان کتاب گرفته چقدر به نگاه نویسنده کتاب نزدیک بوده است. کار مهم او داشتن گوشی شنوا برای شنیدن داستان دیگری بوده است. حتی اگر آن داستان تنها جرقه‌ی یک فیلم متفاوت بوده باشد.
 
 
نگاه کردن به فهرست بلندبالای فیلم‌های مهرجویی که ردپایی از ادبیات دارند، حتی بدون نیاز به دیدن آن فیلم‌ها، نشان می‌دهد که مهرجویی ادبیات داستانی را با معنایی عمیق می‌فهمید. شنیدن داستان دیگری و بازگو کردن روایت خودت، به غنای جهان کمک می‌کند.


🖋متن کامل به قلم گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.


https://vinesh.ir/گوش-شنوای-آقای-مهرجویی/
🥰2👍1👏1
#معرفی 🍃

داستان دختر سرکه‌ای می‌تواند یک داستان از زندگی یک دختر متفاوت در جامعه امروزی آمریکا باشد یا یک ازدواج مصلحتی اما خوب است بدانیم که برداشتی آزاد از نمایشنامه «رام کردن زن سرکش» نوشته ویلیام شکسپیر است. البته در زیر عنوان اصلی کتاب دختر سرکه‌ای نوشته شده: بازگویی رام کردن زن سرکش. که می‌تواند این معنا را بدهد که در دنیای امروز و جامعه‌ای متفاوت، رام کردن یک دختر سرکش چه شکلی پیدا می‌کند.


کمدی رام کردن زن سرکش را بعضی‌ها از آثار ضد زن شکسپیر به حساب می‌آورند، هرچه باشد در رمان تایلر همان درونمایه طنزآمیز در به دست آوردن دختری سرکش را می‌بینیم اما نقطه قوت داستان در این است که فضا و شخصیت به خوبی با دنیا و شرایط امروز پیوند خورده. در خلال داستان ما با بسیاری از مفاهیم و قواعد اجتماعی که در دنیای به ظاهر مدرن امروزی همچنان آدم‌ها را در استیلا دارند روبه‌رو می‌شویم.


🖋برای آشنایی بیشتر با این کتاب لینک زیر را ببینید.


https://vinesh.ir/book/دختر-سرکه-ای/
👍1
#نقد 🍃

شاید هیچ نگره‌ی فلسفی به اندازه‌ی فمینیسم دارای گستردگی و پراکندگی نباشد. علتی که بسیاری را به این گمان می‌اندازد که مبادا فمینیسم اصلا جنبه‌ی نظری واحدی نداشته و تنها ملغمه‌ای از گلایه‌های زنانه است.
رزمری تانگ در این کتاب می‌کوشد نشان دهد که این گستردگی در عقاید و استدلال‌ها ریشه در تنوع سوژه‌های آن که همانا «زنان» هستند دارد و هرگونه محدود کردن آنها به دسته، طبقه، صنف یا گروه موجب نادیده گرفتن باقی زنان خواهد شد. و چه خوب است که این گستردگی آرا و چه بسا چنین تفاوت‌هایی وجود دارد چرا که همه‌ی اینها تلاشی هستند برای دادن پاسخ به «مساله‌ی زنان» و یافتن راه‌حل‌هایی هرچند کوتاه و مقطعی برای رهایی آنان از اشکال بسیار گسترده‌تر و پیچیده‌تر ستم و تبعیض.
 
 
🖋برای خواندن ادامه‌ی مطلب لینک زیر را ببینید.

https://vinesh.ir/درآمدی-جامع-بر-نظریههای-فمینیستی/
#پرونده 🍃

هفت عدد مهم و مقدسی است و از زمان‌های گذشته برای انسان‌ها اهمیت خاصی داشته است. می‌گویند خداوند زمین و آسمان‌ها را در هفت روز آفرید، خیلی از آموزه‌های عرفانی و اخلاقی هفت مرحله دارند، نت‌های موسیقی هفت تا هستند و روزهای هفته هم همین‌طور. رد پای هفت را در خیلی ازموارد زندگی انسان می‌توان پیدا کرد و شاید به همین خاطر ما هم فکر کردیم هفتمین سال وینش آنقدر مهم است که پرونده‌ای را برای بررسی سال گذشته خود اختصاص دهیم.

از اینکه یکسال دیگر همراه ما بودید و با نوشتن مطلب یا ارسال بازخورد و ارائه نظراتتان به وینش کمک کردید بسیار ممنونیم و دوست داریم فعالیت یکسال گذشته خود را که سالی پر فراز و نشیب بود با هم مرور کنیم.

در این پرونده پیشنهادهایی از مطالب سالی که گذشت می‌دهیم تا اگر در طی سال فرصت مطالعه آنها را نداشتید در ایام عید سراغشان بروید.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/وینش-هفتساله/
5
Forwarded from هفت سنگ بالا (حمزه خوشبخت)
خبر را به اهالی قصه و کودکی برسانید

@sang7hamzeh
1
Forwarded from هفت سنگ بالا (حمزه خوشبخت)
خبر قصه اصفهان را به دوستان قصه و بچه ها به مهر برسانید

@sang7hamzeh
2025/07/14 12:17:55
Back to Top
HTML Embed Code: