Telegram Web
🤨1
گزینه صحیح کدام است؟
بهرام بیضایی در مورد چه موضوعاتی نوشته است؟
۱- جنگ ۲- اسطوره ۳- شاهنامه ۴- انقلاب کبیر فرانسه
Anonymous Poll
43%
۱ و ۲ و ۳
41%
۲ و ۳
15%
همه گزینه ها
1%
۱ و ۲ و ۴
#معرفی 🍃

تاکسی اهمیت خاصی دارد. در ایران مکان محبوبی برای تبادل کلیه نظرات سیاسی و اجتماعی است. شاید برای همین سروش صحت تاکسی  را به عنوان مکان اصلی داستانک‌های خود انتخاب کرده است.

تاکسی سواری نام مجموعه داستانی از سروش صحت است که به تازگی چاپ شده. البته داستانک‌های این مجموعه طی چندسال به عنوان ستونی ثابت روزهای پنجشنبه در روزنامه چاپ می‌شدند. بعدها پخش این نوشته‌ها در فضای مجازی نشان ‌داد که مورد پسند خوانندگان قرار گرفته‌اند.

در هر داستانک تاکسی‌سوار ما همراه راوی در داخل یک تاکسی نشسته‌ایم. در طی مسیر مسافران یا راننده تاکسی یا راوی حرف می‌زنند و هربار اتفاق یا نکته جدیدی مطرح می‌شود. فکر نکنید که با داستان‌ها و ماجراهایی بلند و طولانی روبه‌رو هستیم. همان‌طور که از اول گفتیم این نوشته‌ها داستانک هستند یا به قول ناشر میکروفیکشن. یعنی قرار است در کوتاهترین حالت، لحظه‌های ناب و ضربه‌های ناگهانی تحویل خواننده بدهند. طبیعی است که در این حالت نکته‌سنجی و طنازی نویسنده سهم مهمی در اثر دارد.


🖋ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/تاکسی-سواری/
3👏1
#نقد 🍃

کتاب «کودکی را می‌زنند»، گزیده‌ای از مقالات فروید در حوزه‌ی روانکاوی است که به وسیله‌ی مهدی حبیب‌زاده گردآوری و ترجمه شده است. این کتاب متشکل از ده مقاله‌ی فروید و مقدمه‌ای بر یکی از آنهاست که به قلم جیمز استراچی، مترجم آثار فروید به زبان انگلیسی، نوشته شده و در ۲۱۶ صفحه به همت نشر نی به چاپ رسیده است.

مقالاتی که در این کتاب گردآوری شده‌اند به ترتیب عبارتند از:
«غرایز و فراز و نشیب آنها» (۱۹۱۵)، «صورت‌بندی دو اصل حاکم بر عملکرد ذهن» (۱۹۱۱)، «انحلال عقده‌ی ادیپ» (۱۹۲۴)، «برخی مکانیسم‌های نوروتیک در حسادت، پارانویا و همجنس‌خواهی» (۱۹۲۲)، «گونه‌ای خاص از انتخاب ابژه در مردان» (۱۹۱۰)، «در باب گرایش فراگیر به تحقیر در عرصه‌ی عشق» (۱۹۱۲)، «فتیشیسم» (۱۹۲۷)، «کودکی را می‌زنند» (۱۹۱۹)، «مسئله‌ی اقتصادی مازوخیسم» (۱۹۲۴) و «نفی» (۱۹۲۵).


🖋ادامه‌ی مطلب سارا اسکندری را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/کودکی-را-می‌زنند/
#پرونده 🍃

در ادبیات داستانی فارسی معاصر چهره‌های تأثیرگذاری هستند که هرکدام به علتی مطرح و ماندگار شده‌اند. وینش قصد دارد هر ماه با عنوان «قلم ماندگار» پرونده‌ای برای یکی از این نویسندگان تهیه کند. در این پرونده‌ها ضمن معرفی نویسنده و آثارش، دلیل مطرح شدن و ماندگاری یا بحث‌برانگیزی آثار او طرح می‌شود تا فرصتی برای آشنایی و نگاه دقیق‌تر به فعالیت‌های ادبی معاصر داشته باشیم. اولین پرونده این مجموعه به محمد بهمن‌بیگی اختصاص دارد.


📚 این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/محمد-بهمنبیگی؛-خاطرهنویسی-ادیبان/
👍1
#ویترین 🍃

بارنزِ نویسنده، همچون خَلَفش گوستاو فلوبر، خدای داستان‌هاش است. همه‌جا حضور دارد، امّا دیده نمی‌شود. در عینِ‌حال مقابل خواننده‌اش قرار نمی‌گیرد، بل‌که کنارش می‌نشیند و همسو با او به افق می‌نگرد. گویی درکارِ گفت‌وگو با مخاطب خویش است.
او مدام حقیقت را می‌جوید و برای این‌کار داستان‌های دروغینی می‌بافد تا در انتها به واقعی‌ترین نتایج و حقیقی‌ترین پرسش‌ها برسد. از سرشتِ راستینِ ادبیات سود می‌جوید تا پیچیدگی‌های جهان را تأویل و تفسیر کند.

در توصیفِ هر دو جنس، زن و مرد، استاد است و در بازنماییِ بَشَر یک تاریخ‌نگارِ صرف نیست. تاریخ برای او انتزاعی و متغیّر است. بارنز خود را در قبال همه‌ی این‌ها مسؤول می‌داند. جمله‌ی نهاییِ داستانِ درخشانش «درکِ یک پایان» همانندِ یک مانیفستِ شخصی می‌درخشد: «صحبت از انباشتگی‌ست. صحبت از مسؤولیت است. و در ورای این‌ها، صحبت از ناآرامی‌ست. ناآرامیِ بسیار.»
 

🖋ادامه‌ی مطلب منصور دل‌ریش را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/فیلسوفِ-عواطف-و-حافظه‌ی-تاریخی/
👍2
#کودک_و_نوجوان 🍃


در کودک و نوجوان این هفته سراغ قصه‌های کهن رفته‌ایم؛ قصه‌هایی که از افسانه‌های قدیمی ایرانی وام گرفته‌اند یا بازنویسی شده‌اند.


📖 افسانه‌های این‌ور آب

📖 سیمرغ پدربزرگ من بود

📖 آناهید ملکه‌ی سایه‌ها

📖 جمشیدشاه

📖 زیباترین داستان‌های هزارویک شب


📚 vinesh.ir


📚 برای خواندن مطالب مربوط به هر کتاب روی عنوان آن کلیک کنید.
نام معروفترین رمانش چیست؟
#معرفی 🍃

اغلب اوقات وقتی صحبت از مهرورزی به دیگران می‌شود، کمتر کسی است که آن را یک عمل اخلاقی نداند. اما آیا مهرورزی صرفا یک اقدام اخلاقی است که بودنش در روابط انسانی بهتر از نبودنش است؟
کتاب مهردرمانی نگاهی فراتر از این دارد و مهرورزی را یک عمل تأثیرگذار در روند بهبود بیماران می‌داند، یک عامل مهم و نتیجه‌بخش.
شاید فکر کنید باز هم با یک نمونه شبه علم روبه‌رو هستیم، روش‌هایی که ادعای درمان و بهبود دارند، اما این‌طور نیست. این کتاب برپایه مستندات و تحقیقات علمی نوشته شده. ادعا نمی‌کند که مهردرمانی تومور مغزی یک بیمار را شفا می‌بخشد اما ثابت می‌کند که در روند بهبود و کاهش شدت علائم بیماری تاثیرات مشهودی دارد.


🖋ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.


https://vinesh.ir/book/مهردرمانی/
👍1
Forwarded from Saeed_jahanpoolad_سعیدجهانپولاد
#نمایشگاه_مجازی_کتاب_تهران
#نشر_هرمز
#سعیدجهانپولاد


کتاب‌های ترجمه و تالیفی سعیدجهانپولاد در نمایشگاه مجازی کتاب تهران ۱۴۰۳ ، نشر هرمز در سایت نمایشگاه و سایت نشر هرمز 👇


#کپسول_کشف_شده_در_سیاره_مرده
برگزیده داستان‌های کوتاه زیست محیطی جلد اول ، سال ۱۴۰۱، ترجمه سعیدجهانپولاد و سهیلا کاظمی
#نامه_به_فرزند_متولد_نشده_ام
برگزیده داستان‌های کوتاه زیست محیطی آخرالزمانی ، گمانه زن و دستوپیایی
جلد دوم، سال ۱۴۰۲، ترجمه سعیدجهانپولاد و سهیلا کاظمی
#من_هنوز_یک_آرزو_دارم
برگزیده اشعار عاشقانه میهای امینسکو
ملک الشعرای رومانی، ترجمه و معرفی سعیدجهانپولاد سال ۱۴۰۲
#زیبای_غمگین
گزیده هشتاد هایکو از چییو_نی فوکودا
نخستین بانوی هایکوسرای ژاپن
ترجمه و معرفی سعیدجهانپولاد سال ۱۴۰۳
#جوانه_های_بهار_روسی
برگزیده اشعار اعتراضی و ضد فرهنگی روسیه
آرتیوم یورویچ کاماردین ،سال ۱۴۰۳
ترجمه و معرفی سعیدجهانپولاد


@hormozbookpub28
@saeedjahanpoolad
#نقد 🍃


کتاب البته که عصبانی هستم ترجمه‌ای است از کتاب فرهنگ کارائوکه Karaoke Culture نوشته‌ی دوبراوکا اوگرشیچ نویسنده‌ی کروات مقیم آمستردام هلند. کتاب فارسی حاوی پنج مقاله یا جُستار است. دو تای این مقاله‌ها مستقیماً درباره‌ی تجربه‌ی نویسنده در کرواسیِ بعد از تجزیه‌ی جمهوری فدرال یوگسلاوی است؛ تجربه در افتادن با اوج‌گیری احساسات ناسیونالیستی تند در جمهوری‌های تازه تاسیس بعد از فروپاشی که در نهایت اوگرشیچ را وادار به ترک وطن کرد.


🖋ادامه‌ی مطلب روبرت صافاریان را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/فشار-ناسیونالیسم-در-جمهوری-کرواسی/
2
#پرونده  🍃

پول یکی از اختراعات خیلی پیچیده بشر است که از یک ابزار تبادل به مهمترین پدیده زندگی انسان مدرن تبدیل شده است. آدم‌ها، شرکت‌ها و کشورها برخوردهای گوناگونی با آن دارند و نگاه‌های مختلفی به آن شده و همچنان درباره‌اش نوشته و گفته می‌شود. اما پول چه مسیری را طی کرده است، تغییر و تبدیل‌های آن چه عوارضی داشته و آینده را چطور ترسیم خواهد کرد؟

پرداختن به همگی این موارد بسیار مفصل و طولانی خواهد بود ولی ما در این پرونده تلاش کردیم با معرفی کتاب‌هایی، نمونه‌هایی از این تغییرات را نشان دهیم.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/زندگی،-پول-و-دیگر-هیچ/
👍1
#ویترین 🍃

ماجرا از آنجا شروع شد که یکی از دوستانم در اینستاگرام زیر عکسی که از یک مرد کتابخوان در مترو پست کرده بود نوشته بود: «مورد استثنایی و حیرت‌آور در متروی تهران، جوانی در حال مطالعه‌ی کتاب». کامنت‌ها را که باز می‌کردی یک نفر نوشته بود: «مگه میشه؟ این فوتوشاپه» و یکی دیگر هم: «وای بر ما…». من هم نوشتم که مشاهداتم در این مورد کم نیست و از فردایش حواسم را دادم به آدم‌هایی که توی مترو کتاب می‌خواندند. تعدادشان واقعاً کم نبود. جدا از این عکس‌هایی که می‌بینید، خیلی‌ها را هم نتوانستم شکار کنم، عکس بد شد و یا چیز جدیدی برای نمایش نداشت.  
 
عکس‌ها را بی‌خبر، با موبایل و طی روزهای آذرماه تا نیمه‌ی دی‌ماه ۱۳۹۷ گرفته‌ام در حالی‌که تمرکزم را هم محدود کرده بودم روی کسانی که داشتند کتاب کاغذی می‌خواندند. صفحه‌ی گوشی آدم‌ها را نباید چک کرد اما به تجربه دیده‌ام که بعضی از آن‌هایی که داریم شماتتشان می‌کنیم برای اینکه دائم سرشان توی گوشی است، دارند کتاب می‌خوانند.


🖋 ادامه‌ی مطلب زهرا ملوکی را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/کتابخوانی-در-مترو/
👍5
Forwarded from از ویرایش (فرهاد قربان‌زاده)
dasture gheyrerasmi 2.pdf
602.8 KB
به فرخندگی و شادی، دستور خط و فرهنگ املایی فارسیِ غیررسمی (نسخۀ پیشنهادی)، در روز بزرگداشت فردوسی، ٢۵ اردیبهشت ١۴٠٣، منتشر شد.

▫️در جایگاه کسی که سهم اندکی در شکل‌گیری این کتاب داشته‌است خواهشمندم تا زمانی که ناشرْ پی‌دی‌اف آن را منتشر نکرده، برای انتشار در فضای مجازی مستقیم از همین کانال بازفرست فرمایید.

▫️فرهاد قربان‌زاده
@azvirayesh
از ویرایش
dasture gheyrerasmi 2.pdf
دوستان صاحب نظر نکات و بازخوردهای خود را با فرهنگستان شریک شوید. این نسخه، نسخه اولیه است که برای دریافت نظرات خبرگان منتشر شده است.
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «خارپشت و روباه»، نوشته آیزایا برلین، ترجمه نجف دریابندری، نشر بایگانی

📖 «داستان‌های بلکین»، نوشته الکساندر سرگیویچ پوشکین، ترجمه بابک شهاب، نشر بیدگل

📖 «درسگفتارهای کاپیتال»، نوشته فرج‌الله میزانی، نشر نگاه معاصر

📖 «فرزندان من»، نوشته گوزل یاخینا، ترجمه زینب یونسی، نشر نیلوفر

📖 «وی»، نوشته نیکلای گوگول، ترجمه عبدالمجید احمدی، نشر چشمه




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر  #نیکلای_گوگول #عبدالمجید_احمدی #نشر_چشمه #زینب_یونسی #گوزل_یاخینا #بابک_شهاب #نشر_نیلوفر #نشر_بیدگل #پوشکین #نشر_بایگانی #آیزایا_برلین #نجف_دریابندری #فرج_الله_میزانی #نشر_نگاه_معاصر #مارکس
👍31
2025/07/13 08:29:16
Back to Top
HTML Embed Code: