Telegram Web
#کودک_و_نوجوان 🍃


از گذشته‌های دور تا به امروز حیوانات جزو شخصیت‌های محبوب دنیای ادبیات به‌خصوص نزد کودکان و نوجوانان بودند. در کودک و نوجوان این هفته سراغ داستان‌هایی با حضور گوزن‌ها رفته‌ایم.


📖 «من یک گوزن بودم»

📖 «جزیره»

📖 «دره زنبورهای وحشی»

📖 «افسانه جزیره کبودان»

📖 «فقط همه‌ی ما»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.
1
Forwarded from شهرام ابوالقاسمی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قیمت بلیط ما یه خدا قوت
دنیای هنر اشغال سفله هایی شده که یه زمانی تف براشون مدالیوم بود، زمانی رو میگم که این دیار شهر یاران بود و جای مهربانی. روزی که رفقا به مرافقت نرفتن، تهی کردن این وادی کلید خورد و امروز، روزیه که آنقدر دست تنگیم و بیمار که با همه ی همه ها جمع شده با هم یکنفر هم نیستیم. اما تو کجایی نازنین؟ توی این نبرد نا برابر؟ با خودت باش که داشی، بله داش آکل رو میگم به فریاد و با تنی رنجور کاکا رو به رویارویی پای قضاوت حسین دعوت کرده. شنبه این هماوردی در معرکه است. اگه با وفایی بیا و ببین که این نیمه آدم توی این شکستن محتوم چگونه تشتی رو از پشت بوم میندازه که خواب تمام شمن پرستای سفله ی تازه به دوران رسیده ی مطلقن کر رو آشفته می‌کنه! و اگر بی ناموسی باز هم بیا تا از خونریزیه  پاره گی های تن  این گلادیاتور زخمی توی عشق بازی با آسمان حظ هیستریک ببری. به یاد کلسئوم و حرمت عرق گلادیاتور های خسته که تنها پناهگاهشون تکیه گاه مغز استخوان بود، این شرف نفروش شامپو فروش. این دستفروش یه لا قبای خونین هنجره شنبه رقصی رو به یادگار پای طاق کسری معرکه می‌کنه که بردش یا باختنش برای هر دو گروه شما حک میشه پای شهادت
Forwarded from شهرام ابوالقاسمی«ا»
Photo from شهرام ابوالقاسمی«ا»
Forwarded from شهرام ابوالقاسمی
نام نمایش:
مانیشکا.
نویسنده و کارگردان:
شهرام ابوالقاسمی.
بازیگران:
بهرام سروری نژاد.
الناز ناصری.
باران گیلانی.
موسیقی:
بهروز شیری.
مجری طرح:
مهدی اسکندری.
سرپرست گروه:
مسعود خدابخشیان
طراح:
امیر رضا زاده.
مشاور:
صونا امید خواه.
دستیار:
آرنیکا ابوالقاسمی.
اجرا:
شنبه دهم شهریور ساعت هفت و هشت و نیم تماشاخانه ی مهر حوزه ی هنری.
Forwarded from شهرام ابوالقاسمی«ا»
#معرفی 🍃

نصف جهان یک کتاب سفرنامه است، سفرنامه روایی که واقعیت و خیال را با هم ادغام می‌کند.
یک معمار اهل سفر در ایام کرونا تصمیم می‌گیرد خاطراتش از برخی سفرهایش را مکتوب کند. اما در نوشتن این خاطرات فقط به جنبه مستندسازی فکر نکرده بلکه عناصر داستان و تخیل را هم وارد نوشته‌اش کرده.

کتاب شامل خاطره هشت سفر است که بخش بیشتری به شهر اصفهان و توابع آن در استان اصفهان اختصاص دارد. این البته به این دلیل نیست که نویسنده بیشتر به آن منطقه رفته، دلیل عمده‌اش این است که خود اصفهانی و بزرگ شده این شهر زیباست و حالا خواسته که آنچه خاطرات دوران کودکی و نوجوانی‌اش از این شهر بوده به نوعی ثبت کند.



🖊ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/نصف-جهان
👏1
2🤷‍♀1💔1
#نقد 🍃

در زمان نگارش "خلبان جنگ"، پرواز تقریبا پر خطرترین کار در جهان بود و خلبانی بر خلاف امروز نه تنها کلاس بالایی نداشت، بلکه به نوعی حرفه‌ی دیوانگان محسوب می‌شد. حوادث حین پرواز به واسطه‌ی سطح پایین ایمنی و تکنولوژی هواپیماهای آن زمان، امری بسیار رایج بودند. خود اگزوپری بارها دچار سانحه شد و اتفاقاً شازده کوچولو حاصل یکی از همین سوانح و سقوط هواپیمایش در صحرای آفریقاست.

در چنین فضایی خلبان جنگ را باید کتابی درباره‌ی یکی از ناشناخته‌ترین، خطرناک‌ترین و پر رمز و رازترین مشاغل در زمان خود نیز دانست. این کتاب اما در روسطح جنگ نمی‌ماند و به لایه‌های زیرین‌تری از این رخداد هم توجه دارد.



🖊ادامه‌ی مطلب علیرضا آقایی‌راد را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/زندگی-جنگجویان-آسمان/
👏1
#پرونده 🍃

حالا دیگر دو دهه‌ای می‌شود که فراگیری اینترنت و گسترش شبکه های اجتماعی جهان دیگری برایمان ساخته‌اند؛ انفجار اطلاعات و دسترسی همگان به منابع عمومی. حالا هرچیزی را می‌توان از این اقیانوس موَاج فرا گرفت و دانش‌آموخته کسی است که یاد گرفته باشد از این اقیانوس ماهی بگیرد. علم مدیریت و بهبود کسب و کار نیز بسیار تخصصی شده است. حالا به ناشرانی نیاز داریم که بطور تخصصی روی شاخه های مختلف موفقیت، توسعه کسب و کار و  رشد فردی کار کرده باشند. نشر آموخته یکی از آنهاست.


📚این پرونده را که به دبیری سیدحسام فروزان آماده شده است، در لینک زیر بخوانید.


https://vinesh.ir/همه-چیز-آموختنی-است/
👍3💯1
#ویترین 🍃

سال‌هاست که پرویز دوایی از «اسم» به «رسم» کشیده شده، رسمی که چهل سال خواهان دارد. زیاد و جمعیت‌طور نه اما دائمی و بامعرفت. نامه‌های پی در پی پراگ یک فرستنده دارد، اما گیرنده‌اش نشان خانه‌های پرشماری است. این حال یکه برای دوایی حاصل جمع و تفریق زمان و مکانی است که برای اهل بخیه، سایه طوبی و آب زمزم است.
 
همه‌ی پرویز دوایی ‌تا هزاروسیصدوپنجاه‌وسه فراموش شده. از فیلم‌نامه‌هایی که خاچیکیان و اکهارت ساختند کسی حرف نمی‌زند. نقدهای دوایی را نه کسی می‌خواند و نه کسی تدریس می‌کند. پاتوق‌ها و گعده‌ها و رفت‌وآمدها و رفقا و دفترِ مجله‌ها و دفترِ جشنواره‌هایی که دوایی به آن‌ها می‌رفت و می‌آمد یکی به یکی در کمد ساختمان‌ها و ذهن آدم‌ها مه و محو می‌شود.
 
پیدا کردن دوایی قبل از«خداحافظ رفقا»*، جستن آدمی است که زیر چنارهای «کاخ» و سایه‌های «کوشک» آخرین پرسه‌ها و نفس‌ها را زد و میان ایران و چک گم شد. آن شخصیت در صفحه‌آخر «سپیده و سیاه» خاک شد و کات به سیاهی و پایان.



🖊ادامه‌ی مطلب علیرضا محمودی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/اسم-دوا-رسم-صفا/
1
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «احمد سمیعی (گیلانی)»، نوشته سایه اقتصادی‌نیا، نشر نی

📖 «مجمع‌الوحوش»، نوشته عطیه عطارزاده، نشر چشمه

📖 «احزاب سیاسی در بریتانیا ۱۷۸۳-۱۸۶۷»، نوشته اریک جی.اونز، ترجمه بیژن جواهریان، نشر نی

📖 «کشف ذهن؛ کشف نشانگان ریختار ذهن ایرانی»، نوشته حاتم قادری، نشر مانوش

📖 «دیده‌ور»، نوشته احمد فال‌الدین، ترجمه محمدرضا مروارید، نشر هرمس




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #احمد_فال_الدین #محمدرضا_مروارید #دیده_ور #عطیه_عطارزاده #مجمع_الوحوش #احزاب_سیاسی_در_بریتانیا #بیژن_جواهریان #اریک_جی_اونز #کشف_ذهن #حاتم_قادری #احمد_سمیعی #سایه_اقتصادی_نیا #نشرنی #نشرمانوش #نشرچشمه #نشرهرمس
1
#ویترین 🍃


 
از فردايش هروقت که می‌خواستم پيدايش کنم می‌رفتم به ‌‌همان ساختمان و اگر در سالن نمايش نبود، همان‌جا پيدايش می‌کردم. از هرجا که درمی‌آمديم، انگار قل می‌خورديم و سر درمی‌آورديم از همان ساختمان. می‌گفت: «آقای همدل هموطن، بيا برويم بولتن بگيريم. مگر بولتن نمی‌خواستی؟» مي‌گفتم: «بولتن که صبح گرفتيم.» می‌گفت: «اون مال صبح بود. بولتن عصر قشنگ‌تره. برويم دوباره بگيريم.» و می‌رفتيم تا او جيره لبخندش را تحويل بگيرد. از حاشيه خيابان‌های باصفای درختی می‌رفتيم و نسيم ملايمی پوست را نوازش می‌کرد و حال آدم بهتر می‌شد و بعد جيره لبخند، حال او را بهتر می‌کرد.
 
…گاهی هم مقاومت می‌کرد. از سينما که بيرون می‌آمديم می‌گفت: «بيا امروز ديگر نرويم به سراغ بولتن. نرويم ديگر آن‌جا. برويم آن طرف شهر، به بازار ميوه سر بزنيم، از پارک ديدن کنيم، برويم بستنی بخريم.»



🖊روایت هوشنگ گلمکانی از دیدارش با پرویز دوایی را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/برای-گلها-و-آفتاب-و-باران/
#نقد 🍃

درباره قلم پرویز دوایی چه می‌شود گفت؟ این همه احساس و زیبایی، که به حکم زمانه گرفتار پرده و پرده‌پوشی است، آدم را دگرگون می‌کند؛ به یاد جوانی، که یادش به خیر، می‌اندازد و هوای “حرام” می‌کند! یک بار نوشتم، در این جا هم تکرار می‌کنم: دوایی عزیز! ممنونم، ما را به دنیایی دیگر بردی که تحت شرایط زمانی مدتی است فراموش کرده‌ایم، اما از یاد نبرده‌ایم! مولانا فرمود: «علت عاشق ز علت‌ها جداست / عشق اصطرلاب اسرار خداست.»

چطور ممکن است لذت نبرد و از این قلم و احساس دگرگون نشد؟
 
«دستم را لحظه‌ای خاص، به حکم قلبش و به تمنای چشمانم، در دست گرفت. دست بزرگم در کف دست گرم و کوچک او ناپدید شد. می‌دانست که این دست از چه راه‌هایی گذشته، و خود را به این مکان و کاشانه بر این نیمکت در کنار او رسانده است. کف دستم با کف دستش آشنا درآمد. خطوط عشق و مهر و قلب بر هم نقش بستند. از اینجا و از یکی از این لحظه‌های پیوند چشم‌ها و دست‌ها بود که من دیگر از دست رفتم و آواره بَرّوبحر شدم، خدا را شکر.»



🖊ادامه‌ی مطلب هرمز همایون‌پور را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/پرویز-دوایی،-هشیار-و-ستایشگر-عشق/
👍1
#معرفی 🍃

بریده داستانی است از نیاز به درک شدن توسط دیگری.
قهرمان داستان دختر نوجوانی است به نام کالی که در یک موسسه اقامتی درمانی بستری شده. علت این کار عادت او به خودزنی است، بریدن بخش‌هایی از بدنش.
در مرکز دختران دیگری هم هستند، کسانی با مشکلات متفاوت، اعتیاد، افسردگی، بی‌اشتهایی عصبی…. نقطه مشترک همه آنها این است که احتیاج به کمک دارند، حداقل اگر خودشان این‌طور فکر نکنند خانواده‌هایشان به این امید آنها را به اینجا فرستاده‌اند. به عنوان مهمان.

داستان بریده از طریق کالی ما را با مسائلی که می‌تواند در ذهن یک نوجوان تبدیل به مساله شود آشنا می‌کند. حس گناه و مقصر بودن که می‌تواند منجر به آسیب‌ به خود گردد. و رابطه با والدین که نقش مهمی در این ماجرا ایفا می‌‌کند.

نویسنده کتاب بریده برای آشنایی با موضوع به مدت دوسال در مرکز درمان خودآزاری حضور پیدا کرده. او میان کسانی زندگی کرده بود که هرکدام آسیب‌هایی به خود رسانده بودند و در نهایت با اجازه گرفتن از آنها بخشی از زندگی آنها را برای نوشتن این داستان استفاده کرده.



🖊ادامه‌ی این مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/بریده-2/
#پرونده 🍃

فرانتس کافکا عمر طولانی نداشت، بیشتر آثارش پس از مرگش به چاپ رسید اما زبان و نگاهش ویژه بود و همین باعث شد که همچنان درباره‌اش گفته و نوشته شود. کافکا از دنیای ادبیات فراتر رفته و شیوه نگاهش تبدیل به یک صفت شده، گرچه حتی اگر مسخ تنها نوشته او بود، برای جاودان ماندنش در دنیای ادبیات کافی بود.



📚این پرونده شامل گفتنی‌های بسیار درباره‌ی کافکاست. آن را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/کافکا؛-گفتنیهای-بسیار/
👍2👏2
#ویترین 🍃

اگزوپری، پیش از همه، خودش به خلق چهره شازده کوچولو دست زد. او هم شخصیت داستانی شازده کوچولو را آفرید و هم آن را طراحی کرد. پس بقیه طراحان به سراغ خودش رفتند و چهره او را طراحی کردند!

در لینک زیر تصاویری می‌بینید که دیگران از خالق شازده کوچولو کشیده‌اند و طرح‌هایی که خالق شازده کوچولو از مخلوقش کشیده.

https://vinesh.ir/اگزوپری-و-شازده-اش/
اگر این شخصیت را شناختید نظر خود را در باره او بنویسید.
#کودک_و_نوجوان 🍃


از گذشته‌های دور تا به امروز حیوانات جزو شخصیت‌های محبوب دنیای ادبیات به‌خصوص نزد کودکان و نوجوانان بودند. در کودک و نوجوان این هفته سراغ داستان‌هایی با حضور روباه‌ها و گرگ‌ها رفته‌ایم.


📖 «ویرجینیا گرگ می‌شود»

📖 «گرگ ماسه‌ای»

📖 «خود دوست‌داشتنی من»

📖 «شازده کوچولو»

📖 «پَکس یعنی صلح»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.
👍21
#ویترین 🍃


در نوشته‌های پرویز دوایی با یک خاطره‌بازی حیرت‌انگیز روبرو هستیم. اما این نوع خاطره‌نگاری پرویز دوایی از یک خاطره‌نگاری شخصی معمول پیچیده‌تر است. فرق او با خاطره‌نویسان دیگر ادبیات ما حس شدید جاری در نوشته‌های اوست. همین حس در سبک خاصش سبب شده برای تاکید بیشتر، به تکرار کلمات و تقطیع جملات بپردازد.

در مورد خاطره‌نویسی دوایی رجوع به حافظه یک حسن است و مسیری از واقعیت به رویاست. نقطه مهم در این روند این است که او خاطره را از کاتالیزور ذهن نوستالژیکش عبور می‌دهد و چیز جدیدی ارائه می‌کند. حتی در تکه‌ای که از یک فیلم توصیف او ممکن است متفاوت از فیلم روی پرده باشد؛ اما حتما دلپذیرتر و دراماتیک‌تر است. به‌همین ترتیب توصیف او از محله، در قصه «ایستگاه آبشار» نه تنها در حال حاضر که شاید در زمان حضور نویسنده در آن متفاوت باشد.
 


🖊ادامه مطلب محسن بیگ آقا را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/یاد-گل-سرخ-درباره-خاطره-نویسی-پرویز-دوا/
2025/07/10 03:08:44
Back to Top
HTML Embed Code: