Telegram Web
درسگفتار (آنلاین و آفلاین )
اندیشیدن به امر معمولی؛
رمان‌ها چگونه فکر می‌کنند؟
به‌هدایت کاوان محمدپور
۴ جلسه‌
از ۲۰ آبان ۱۴۰۳
یک‌شنبه‌ها: ۱۸ تا ۲۰
@bidarschool
@bidarcourses
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «اعمال انسانی»، نوشته هان کانگ، ترجمه ندا امیدی، نشر دانش آفرین

📖 «تاریخ باغ»، نوشته سیروس شمیسا، نشر مروارید

📖 «تو آغازگر نبودی»، نوشته مارک وولین، ترجمه مژگان رضایی، نشر مون

📖 «تنوره‌ی دیو»، نوشته کیانوش عیاری، نشر چشمه

📖 «فرا جامعه»، نوشته پیتر تورچین، ترجمه محمود فرشته‌نژاد، نشر علم




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #اعمال_انسانی #تنوره_دیو #فراجامعه #توآغازگرنبودی #تاریخ_باغ #هان_کانگ #سیروس_شمیسا #کیانوش_عیاری #‌پیتر_تورچین #محمود_فرشته_نژاد #مژگان_رضایی #نداامیدی
👍1
#ویترین🍃

آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از شعر «سنگ نیلی» نوشته‌ی هان کانگ، نویسنده‌ی کره‌ای و برنده‌ی نوبل ادبی ۲۰۲۴ است که سعید جهانپولاد ترجمه کرده:


ده‌سال پیش در خواب
آن سنگ نیلی را دیدم
در زیر موجاموج رودخانه
آیا هنوز آنجا است؟
من مرده‌ بودم
در یک روز بهاری
آنگاه که مُردم
کنار رودخانه راه می‌رفتم
آه، مردن چه خوب بود
روشن بود اما مثل پَری سبُک
زیر امواج زلال
سفید و گِرد
سنگریزه‌ها را دیدم
“زلال باش و بیدار
یک دو سه”
آنجا بود
رنگ پریده و ساکت‌تر بود
سنگ
بی‌آنکه توجه کنم
خواستم که دست‌هایم را دراز کنم و
بردارمش
آنگاه دریافتم
برای انجامش می‌باید دوباره زنده باشم
دوباره زندگی کنم ...


🖊ادامه‌ی این شعر را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/شعر-سنگ-نیلی-از-هان-کانگ/
چه مطالب و اتفاقاتی شما را یاد سهراب سپهری شاعر و نقاش عزیز می اندازد؟
#معرفی 🍃

کتاب شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه سیاست خارجی دوره پهلوی دوم از دهه سی تا زمان انقلاب با محوریت کردهای عراق و شیعیان لبنان را مورد بررسی قرار می‌دهد. رئیسی نژاد در این کتاب با یک نگاه جزئی نگر ژرف به موضوع مد نظر پرداخته. اشاره خانم فرهادی، مترجم کتاب، در مقدمه به معضل «کنونی گرایی» در بحث نگاه به سیاست خارجه نشان از دست گذاشتن بر نکته‌ای دقیق و به جا بود.

رئیسی نژاد  به این موضوع می‌پردازد که اتخاذ این سیاست‌های غیر دولتی چرا صورت گرفت؟ به چه شکلی صورت گرفت؟ و چه تبعاتی داشت؟
کتاب شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه یک دید درست و اساسی به مخاطب برای تجزیه و تحلیل روابط پیچیده سیاست خارجه زمان پهلوی ارائه می‌دهد. او یک مسیر را به مخاطب نشان می‌دهد. مسیری که آغازش تهدیدها، فرصت‌ها و نهادها را معرفی می‌کند و سپس با فصولی تحت عناوین آغاز، آفرینش، عروج، برزخ، هبوط و رستاخیز این مسیر شروع شده را به خاتمه می‌رساند.



🖊ادامه‌ی مطلب سامان رحمتی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/شاه-و-شطرنج-قدرت-در-خاورمیانه-2/
#نقد 🍃

کتاب لطیفه‌ها از کجا می‌آیند را که به دست بگیرید، زبان شیرین و نثر خوشخوان اخوت شما را یکسره تا پایان می‌کشاند. به انتها که برسید هم کلی مطلب درباره لطیفه یاد گرفته‌اید و هم احساس می‌کنید که بخش‌هایی از روان و ذهن و روابط انسانی برایتان روشن شده. اگر تا قبل خواندن کتاب فکر می‌کردید لطیفه که دیگر انقدر دنگ و فنگ ندارد که بابتش یک کتاب نوشته شود، متوجه می‌شوید که ماجرای لطیفه و شوخ طبعی و مطایبه خیلی هم جدی و دنگ فنگ دار است.
همان طور که اخوت در انتهای کتابش نوشته مطایبه شناسی در خیلی از کشورهای جهان رشته دانشگاهی شده و کاش در این طرف دنیا (که خیلی ها مردمش را طناز می‌دانند) حداقل به قدر یکی دو واحد دانشگاهی هم به آن توجه بشود. هرچه نباشد پشت هر شوخی، یک چیز جدی هست!
 


🖊ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/پشت-هر-شوخی،-جدی-هست/
👍1
#پرونده 🍃

نمایش کمدی انواع و اقسام و طرفداران بسیار دارد. برای عموم مردم جذاب است و برای خواص قابل تأمل. گاه قهقهه ما را درمی‌آورد و گاهی نیشخند ایجاد می‌کند. درهرحال بخش‌هایی از ذائقه و فرهنگ عمومی را نشان می‌دهد و آرزوها و امیدها را یادآوری می‌کند. از دیروز تا امروز و از شرق تا غرب، کمدی همراهی همیشگی بوده است.

در این پرونده سعی کردیم نمونه‌هایی از این نمایش‌های کمدی و طنز را معرفی کنیم.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/وقت-نمایش،-بخند/
اکران مستند « لعبت باز » از ۱۵ آبان در سینماهای گروه هنر و تجربه.

#لعبت_باز
#هنروتجربه

🔴🟥 هنروتجربه
#ویترین 🍃

کتاب اثر مرکب یکی از عجایب نشر ایران است. مطابق اطلاعات کتاب‌شناسی ملّی، اثر مرکب را 171 ناشرِ اغلب گمنام از 154 مترجم مختلف منتشر کرده‌اند! از میان 171 ناشر اثر مرکب، 95 ناشر تهرانی هستند و بقیه به اقصا نقاط کشور تعلق دارند: تبریز، مشهد، اصفهان، آمل، بابل، زاهدان، ارومیه، قزوین، کاشان، بجنورد، گرگان، ساری، کوهدشت، کلاچای، شهریار، رودهن و… اما حضور 46 ناشر از شهر مقدس قم تعجب‌آور است. این‌همه اشتیاق ناشران قمی به کتاب اثر مرکب خود به‌تنهایی می‌تواند موضوع یک پژوهش باشد.



🖊روایت جالب مجید رهبانی از اشباح سرگردان در نشر ایران را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/اشباح-سرگردان-در-نشر-ایران/
👍1
این شخصیت داستانی کیست؟
Anonymous Quiz
6%
رضا موتوری
4%
خیام
88%
داش آکل
2%
شعبون استخوتی
#ویترین 🍃

علی خورشیدپور، طراح جلد کتاب:

«من چند عامل را در محدودیت تکنیک برای طراحی جلد کتاب دخیل می‌دانم:
 
نخست محدودیت زمان برای طراحی جلد است. معمولاً فرصت کافی برای کار در اختیار طراح گذاشته نمی‌شود. مسلماً وقتی زمان کافی در اختیار نداریم، ناچاریم از ساده‌ترین شیوه‌ها استفاده کنیم تا کار را در حداقل زمان به ناشر تحویل دهیم. اگر زمان کافی در دست باشد، طراح می‌تواند کارهای بهتری را چه از نظر فکر و ایده و چه از نظر تکنیک اجرایی انجام دهد.
 
مسئله دوم عدم توانایی مالی ناشر است. ناشران اکثراً نمی‌توانند هزینه چاپ جلدی با بیش از سه رنگ را تقبل کنند چرا که بهای تولید کتاب را افزایش می‌دهد. یا اگر طراحی بخواهد با کامپیوتر کار کند کمتر ناشری حاضر است هزینه فیلم ایمیج ستر را پرداخت کند، او ترجیح می‌دهد که با همان لیتوگرافی دستی کارش را انجام دهد تا هزینه کمتری را بپردازد. این عامل نیز موجب محدودیت تکنیک و شیوه طراحی می‌شود.»



🖊بخش چهارم گفتگوی جهان کتاب با طراحان جلد را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/گفتگو-با-طراحان-بخش-چهارم-نوآوری-در-طر/
#معرفی🍃

پزشک نازنین از برجسته‌ترین نمایشنامه‌های نیل سایمون به شمار می‌آید که با نگاهی بر داستان‌های کوتاه نمایشنامه‌نویس شهیر روس، آنتوان چخوف به نگارش درآمده است. این اثر اولین بار در سال ۱۹۷۳ روی صحنه رفت و ۲۰۸ شب اجرا شد. 

نمایشنامه پزشک نازنین، قصه نویسنده‌ای را دنبال می‌کند که در اتاق کوچکش، آرزوی نوشتن داستانی ماندگار دارد اما در طراحی روند داستان‌ها و پایان‌بندی آنها در دوراهی گیر می‌کند و نمی‌تواند بین پایان منطقی و پایان خوش، تصمیم بگیرد. در نمایشنامه چند داستان کوتاه که در دست نگارش نویسنده هستند را می‌خوانیم و همزمان با درگیری‌های ذهنی او مواجه می‌شویم.
سایمون داستان را با خلق موقعیت‌های کمیک و غیرمنتظره، پیش می‌برد و از شخصیت نویسنده بهره می‌جوید تا پیوندی میان داستانک‌ها ایجاد کند.

کمدی‌های نیل سایمون، از جمله همین اثر به دوستداران نمایشنامه‌های چخوف و علاقه‌مندان به کمدی‌های اپیزودیک آمریکایی پیشنهاد می‌شود.


🖊ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/book/پزشک-نازنین/
#نقد 🍃

موفقیت در زندگی و کسب و کار از آن مقولات ازلی و ابدی است که بشر همیشه به دنبال آن بوده است. بسیاری حتی اعتقاد دارند معنای زندگی همین رسیدن به موفقیت است و بس. هدف کلی روانشناسی مثبت‌گرا این است که انسان را به مسیری بیندازد که بتواند موفقیتش را مدیریت کند. از اولین کتابهایی که در قرن بیستم به عنوان راهنمای موفقیت در کسب و کار منتشر می‌شد تا کتابهای امروزی می‌توانیم مفاهیمی مشترک استخراج کنیم؛ از کتابهای دیل کارنگی و آنتونی رابینز در دهه‌های گذشته گرفته تا امثال استفن کاوی و استادان موفقیت معروف امروزی همچون وین دایر یا دارن هاردی.
کتاب «باهوش‌تر،‌ سریعتر، بهتر» با عنوان فرعی «رمز و رازهای بهره‌وری در زندگی و کسب و کار»  از سلسله کتابهای نشر آموخته سعی دارد به آخرین نظریه‌های مطرح شده در حوزه بهره‌وری در زندگی فردی و تجارت ب‍پردازد. این کتاب به شما می‌گوید که چگونه در هر کاری هوشمندانه‌تر، سریعتر و بهتر عمل کنید.


🖊ادامه‌ی مطلب حسام فروزان را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/آنها-چگونه-موفق-میشوند؟/
👍2👌1
1🥰1
#پرونده 🍃

پاییز است. فصلی که کتاب‌خوان‌های حرفه‌ای با شب‌های بلند آن انس دارند. گوشه‌‌نشینی، نوشیدنی‌های گرم، یاد‌آوری گذشته و غوطه‌ور شدن در افکار دور و دراز… و همه‌ی این آداب، برای آدم‌های اهل کتاب، همراه است با ورق زدن کتاب‌ها. حتی شاید نه کتابی تازه، بلکه کتابی کلاسیک، کتابی آشنا که با آن انس گرفته است و حالا می‌خواهد یک بار دیگر توی دنیایش سیاحت کند.

نجمه خادم در پرونده‌ی این هفته‌ی وینش، سری به کتابخانه‌ی کوچکش زده و لیستی تهیه‌ کرده‌ از داستان‌های نسبتا کلاسیکی که در فصل پاییز خوش‌ترند.



📚این پرونده‌ی دلچسب پاییزی را در لینک زیر ببینید و بخوانید.
https://vinesh.ir/کتابهایی-برای-خلوت-شب-پاییزی/
3👍3
#ویترین 🍃

جعفر مدرس صادقی که با رمان‌هایش مثل گاوخونی و بالون مهتا و... شناخته شده است، تلاشی ستودنی دارد برای آشتی با ادبیات کهن. مجموعه کتاب‌های بازخوانی متون که توسط او ویرایش شده و نشر مرکز آنها را چاپ و عرضه کرده عناوین متنوعی دارد: مقالات مولانا، مقالات شمس، تاریخ سیستان، عجایب‌نامه، سیاست‌نامه، قصه‌های شیخ اشراق، تاریخ بیهقی و… او در این ویرایش‌ها سعی کرده است به صورت اصلی و جوهر متن دست یابد، اشتباه‌ها و بی دقتی‌های نسخه نویسان و کاتبان را تصحیح کند؛ تا در مجموع بتواند خاطر خواننده را از اینکه آنچه می‌خواند متن اصلی است راحت کرده باشد.

البته که دقت نظر او در هرکدام از این ویرایش‌ها ستودنی است، در مقدمه سیاستنامه به تفصیل درباره اشتباه‌های تاریخی و مغایرت‌های مکرر خواجه نظام الملک می‌نویسد و دلایل آن را هم بیان می‌کند. کاربرد آن کتاب و مخاطب خاصش _ملکشاه سلجوقی_ کتاب را تبدیل به اثری خاص کرده که در دایره کتب تاریخی نمی‌گنجد و در ذات با کتابی چون تاریخ بیهقی متفاوت است.


🖊ادامه‌ی مطلب طاهره تهرانی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/جعفر-مدرس-صادقی-مرهم-گذار-شکاف-خوانن/
👏1
2025/07/13 03:55:48
Back to Top
HTML Embed Code: