Telegram Web
#پرونده📚

چند سالی است که سفر تنهایی به طور گسترده مورد توجه علاقمندان به سفرقرار گرفته. به تازگی، پژوهشگری نیوزیلندی به بررسی علت سفرتنهایی زنان و تاثیراتش پرداخته. مزایای سفر تنهایی باعث شده که تعداد این نوع سفرها روزافزون باشد. زنان نسبت به مردان بیشتر گزارش می‌دهند که سفر به آن‌ها کمک می‌کند تا آرام شوند، استرس را از بین ببرند و درباره خود یاد بگیرند. 

اگرچه تاریخچه سفر تنهایی زنان در جهان به سه قرن پیش برمی‌گردد، در ایران اما نشانش را در دوره ناصری و قاجار می‌بینیم. در این مسیر سفرنامه‌ها اهمیت ویژه‌ای دارند و یکی ازمعتبرترین منابع برای بررسی شرایط اجتماعی، آداب و فرهنگ هر منطقه جغرافیایی هستند.


📚پرونده‌ی «زنان پیشرو در سفر تنهایی» که به کوشش فاطمه بقائیان آماده شده است را در سایت وینش بخوانید.



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #سفر #سفرنامه #سفرتنهایی #سفرمفر #گردشگری #ایرانگردی #جهانگردی #فمینیسم #مطالعات_زنان #فاطمه_بقائیان
👍1
#ویترین 📕

از دوستان تحریریه و تعدادی از ناشرین خواستیم طرح جلدهای منتخب خودشان را برای ما بفرستند.

دوست داریم که در این انتخاب شما هم شرکت کنید و از بین این جلدها بهترین‌ها را از نظر خودتان برای ما مشخص کنید. به سایت وینش سر بزنید و به ما بگویید «کدام طرح جلد را انتخاب می‌کنید؟»



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #طراحی_جلد_کتاب #طرح_جلد #گرافیک_و_چاپ #آرزوناصری
👍4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نام به‌یاد ماندنی‌ترین کتابی را که در سال ۱۴۰۳ خوانده‌اید، زیر این پست بنویسید تا در معرفی کتاب‌ها بهم شریک باشیم.
در پرونده نوروزی وینش هم می‌توانید با کتاب‌‌های محبوب گروهی از اهالی ادبیات، هنر و کسب‌وکار آشنا شوید.
6😍4
#کودک_و_نوجوان 📙

داستان‌های معمایی و پلیسی از ژانرهای محبوب میان نوجوانان هستند. جستجوگری و اکتشاف و نیز هیجان و تعلیقی که در این داستان‌ها وجود دارد، با روحیه‌ی پرتب‌وتاب نوجوانان هماهنگ است و مهارت‌های کشف و حل مساله‌ی آنها را پرورش می‌دهد.

در کودک و نوجوان این هفته سراغ داستان‌های معمایی و پلیسی رفته‌ایم و چند کتاب داستان خواندنی در این سبک را معرفی کرده‌ایم.



📖 «حقیقت آن‌طور که میسون باتل گفت»

📖 «من پنیرم»

📖 «پسر آفتاب»

📖 «مانی و نیمه‌شب شگفت‌انگیز»

📖 «مردگان تابستان»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.
1👍1
#نقد 📗

مهدی آذریزدی که خود در کودکی به مدرسه نرفته بود، عاشق کتاب خواندن بود. وقتی در چاپخانه‌ای مشغول کار روی نسخه‌ای از "انوار سهیلی" بود و قصه‌ای در آن توجهش را جلب کرد، با خود فکر کرد که بسیاری قصه و داستان در گنجینه ادبیات کشورمان وجود دارد که فقط افراد بسیار تحصیلکرده به آن‌ها دسترسی دارند، در صورتی‌ که این قصه‌ها می‌توانند برای کودکان و نوجوانان بسیار جذاب و آموزنده باشند؛ به شرطی که از پیچیدگی‌های زبانی آنها کاسته شود و به زبان ساده و روان بازنویسی گردند.

این بود که خودش دست‌به‌کار شد و اولین جلد مجموعه‌ی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» را از داستان‌های کلیله و دمنه اقتباس کرد.


🖊متن کامل نقد لیلا بهاری بر مجموعه‌ی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» را در سایت وینش بخوانید.



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #مهدی_آذریزدی #انوارسهیلی #‌کلیله_و_دمنه #ادبیات_ایران #لیلابهاری
👍41
#معرفی 📗

کتاب «ايران عصر ناصری» نخستین کتاب و سفرنامه «سون هدين» مستشرق و جغرا‌فی‌دان سرشناس سوئدی به ايران وحاوی 128 نقاشی از نویسنده و دو نقشه تاریخی از ایران، قفقاز و خلیج فارس است که در سال 1887 در استکهلم به زبان کلاسیک سوئدی انتشار یافت و مترجم نزدیک به سه دهه به دنبال یافتن آن بوده  و یکسال هم برای ترجمه آن وقت صرف کرده است.

نویسنده کتاب، آقای سون هدین بیست سال از عمر خویش را در آسیا گذرانده  و به دنبال کشف سرزمین‌های ناشناخته و اطلاع از وضعیت مردمان ساکن در آنها و اطلاع رسانی دقیق به هم میهنانش در شمال اروپا بوده است.
وی کتاب «ايران عصر ناصری» را از دیدگاهی غیر استعماری و غیر انگلیسی و غیر روسی یا فرانسوی نگاشته و دیدگاه وی نسبت به وضعیت اجتماعی و سیاسی آن دوران در ایران بسیار جالب و خواندنی است.



🖊متن کامل معرفی کتاب «ايران عصر ناصری» را در سایت وینش بخوانید.


#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #ایران_عصر_ناصری #سوین_هدین #وحید_صابری_مقدم #نشر_پیام_آزادی #تاریخ_ایران #قاجاریه #سفرنامه
👍1
#نقد📗

در کتاب «ما شروعش می‌کنیم» با زوج سابقی روبرو هستیم که دارای فرزندی کوچک هستند و به علت خشونت خانگی از هم جدا شده‌اند.

داستان به پیچیدگی‌های زندگی یک مادر مجرد می‌پردازد که فرزندی کوچک دارد. او لازم است مانند همه مادرها نیازهای زندگی فرزندش را تامین کند، مانند همه کسانی که به تازگی جدا شده اند زخم و دردهای رابطه قبلی را به تن دارد و باید به ترمیم زخم‌هایش بپردازد، اضافه بر آن لازم است شجاعانه با حسدها و مزاحمت‌های همسر قبلی خود مقابله کند و کنار بیاید.
 
در این میان و در حالی که این همه کار برای انجام دادن هست، چطور می‌شود مجدد زندگی عاشقانه و همراهی یک دوست را گنجاند؟ کار بسیار سختی است و برای خیلی از مادران و پدران مجرد یک چالش سنگین به حساب می‌آید که بسیاری عطایش را به لقایش می‌بخشند.



🖊متن کامل نقد آنی خاچکیان بر کتاب «ما شروعش می‌کنیم» را در سایت وینش بخوانید.



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #کالین_هوور #آنی_خاچکیان #مهدی_شمسایی #نشرمیلکان #جدایی #طلاق #مادر_مجرد #ما_شروعش_میکنیم
1
#پرونده 📚

در ادبیات فارسی معاصر چهره‌های تأثیرگذاری هستند که هرکدام به علتی مطرح و ماندگار شده‌اند. وینش قصد دارد هر ماه با عنوان «قلم ماندگار» پرونده‌ای برای یکی از این نویسندگان تهیه کند. در این پرونده‌ها ضمن معرفی نویسنده و آثارش، دلیل مطرح شدن و ماندگاری یا بحث‌برانگیزی آثار او طرح می‌شود تا فرصتی برای آشنایی و نگاه دقیق‌تر به فعالیت‌های ادبی معاصر داشته باشیم.

دوازدهمین پرونده این مجموعه به پرویز شاپور اختصاص دارد.


📚این پرونده را با عنوان «پرویز شاپور؛ ترسیم کاریکاتور با کلمه» در سایت وینش بخوانید.



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #پرویزشاپور #کاریکلماتور #قلم_ماندگار #کاریکاتور #عمران_صلاحی #گل_آقا #فروغ_فرخزاد
👍1
#ویترین 📕

ساتوشی ناکاموتو با بیت‌کوین مفهوم پول دیجیتال را به واقعیت تبدیل کرد و بحث‌های گسترده‌ای درباره ماهیت پول، قدرت دولت‌ها، و آینده سیستم‌های مالی ایجاد کرد. او آغازگر تغییرات بزرگ در سیستم‌های مالی سنتی (مانند بانکداری) شد. بانک‌های جهانی حدود ده سال در برابر تغییراتی که بیت‌کوین ایجاد کرد مقاومت کردند اما بالاخره چاره‌ای نداشتند جز اینکه تسلیم شوند و قواعد رمزارزها را بپذیرند و سعی کنند از قافله عقب نمانند.

بیت‌کوین اکنون یک کلاس دارایی جدید و مهم در بازارهای جهانی است. اما نکته مهم اینجاست: میراث واقعی ساتوشی شاید نه در خود بیت‌کوین، بلکه در تغییر طرز فکر ما نسبت به پول و قدرت اقتصادی باشد. او به ما نشان داد که می‌توان سیستم‌های قدیمی را به چالش کشید و راه‌های جدیدی برای سازماندهی اقتصاد جهانی پیدا کرد.
 
واقعاً هیجان‌انگیز نیست؟ ما در میانه یک انقلاب اقتصادی زندگی می‌کنیم که ساتوشی جرقه‌اش را زد.



🖊متن کامل مقاله‌ی سیدحسام فروزان با عنوان «ساتوشی ناکاموتو؛ فیلسوف عصر ما» را در سایت وینش بخوانید.


#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #ساتوشی_ناکاموتو #پول #بیت_کوین #سید_حسام_فروزان #رمزارز #ارز_دیجیتال
👍1
#تازه_های_نشر 📙


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار در بخش «تازه‌های نشر» با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «پنج نمایشنامه‌ی مدرن نو»، نوشته یوکیو میشیما، ترجمه علی عبدالهی، نشر قطره

📖 «قله‌های انسان مدرن؛ کوهنوردی پس از عصر روشنگری»، نوشته پیتراچ. هانسن، ترجمه سعید انوری‌نژاد و دیگران، نشر بان

📖 «آن نام دیگر»، نوشته یون فوسه، ترجمه ایمان امیرتیمور، نشر برج

📖 «این در باید بسته بماند»، نوشته محمد قاسم‌زاده، نشر مروارید

📖 «از زندگی چه می‌خواهی؟»، نوشته والری تیبریوس، ترجمه محمد کشوری، نشر میلکان




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.

📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #نونافرناندز #یدالله_اسلامی #رامبدخانلری #مهدی_نوید #محمدالیاس #ریاض_احمد_رضوی #مریلین_یالوم #اعظم_خرام
👍1
#نقد📗

برای خواندن داستان سفر ماهی سیاه کوچولو از آب‌ آرام و مهربان زاینده‌رود به دل خانه‌ها و کوی و خیابان‌های اصفهان تاریخی باید کتاب «قصه اصفهان؛ ماهی سیاه کوچولوی اصفهانی» را به دست بچه‌هایمان بدهیم تا بخوانندش یا در دست بگیریم و برایشان بخوانیم تا گوشه‌گوشه شهر را ببینند و همواره رؤیای دیدار از اصفهان و حتی جهان‌هایی فراتر از آن را در خیال خود پرورش دهند.
 
این کتاب که نامش یادآور اثری دیگر در ادبیات کودک ایران، یعنی «ماهی سیاه کوچولو» صمد بهرنگی است، در سال ۱۳۹۲ برای نخستین بار منتشر شده. البته بر اساس نسخه‌ای که من در اختیار داشتم تا سال ۱۳۹۷ تجدیدچاپ هم شده است. نویسنده آن مجید پروانه‌پور است و تصویرگری آن که هوشمندانه رنگ فیروزه‌ای یا آبی در آن غالب است، کاری از ناهید کاظمی به شمار می‌رود. این اثر، داستانی است آمیخته به رنج‌ها و خوشی‌های کودکانه که می‌تواند برای بزرگسال اهلش نیز جذابیت داشته باشد.



🖊متن کامل نقد مونا فاطمی‌نژاد بر کتاب «قصه اصفهان؛ ماهی سیاه کوچولوی اصفهانی» را در سایت وینش بخوانید.



#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #اصفهان #مجید_پروانه_پور #نشر_سازوکار #ماهی_سیاه_کوچولو #صمدبهرنگی
1
سالی که گذشت چه شعری را یاد شما می‌آورد؟
#پرونده

آنها که اهل کتاب هستند حتما در سال 1403 هم ساعاتی را به مطالعه کتاب اختصاص داده‌اند. این کتاب‌‌ها ممکن است جدید باشند یا قدیمی اما مهم این است که احتمالا بعضی از آنها به دلایلی در ذهن ما ماندگار شده‌اند. در پرونده نوروز وینش از تعدادی از کتابخوان‌ها، چه آنها که خودشان دستی در نوشتن دارند چه آنهایی که شغل اصلی‌شان در ارتباط مستقیم با کتاب نیست، خواستیم کتاب به‌یادماندنی را که در این سال خوانده‌اند معرفی کنند. تعدادی از همکاران وینش هم جزو پیشنهاددهندگان هستند. به اشتراک گذاشتن این کتاب‌ها در آغاز سال این فرصت را فراهم می‌کند که شما هم مروری به خواندنی‌هایتان در سال گذشته داشته باشید و چه بسا بعضی از این کتاب‌ها را به فهرست کتابخوانی‌تان در سال جدید اضافه کنید.
https://vinesh.ir/%d8%a8%d9%87-%db%8c%d8%a7%d8%af-%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%86%db%8c-%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d8%a7%d9%84-1403/
👍3🙏1
2025/07/12 09:43:13
Back to Top
HTML Embed Code: