Telegram Web
20250519_212103
<unknown>
خورداد آیی‌نین بیرینجی گونو ١٣٨۵ ایل، ملّی- مدنی مبارزه میزین تاریخینده اونودولماز گوندور.
گونئی آذربایجان تاریخی بو افتخارلی گونو قیزیل قلمله یازیب یاد ائده جکدیر...!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra
👍34💯21💔1
اهدای بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی به کتابخانه اردبیل

فرزند زنده یاد پروفسور حسین محمدزاده صدیق از اهدای کتابخانه‌ای متشکل از بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه ادبیات، دین، فلسفه، الهیات، ارتباطات، ایرانشناسی، آذربایجان‌پژوهی و زبان‌شناسی به استان اردبیل خبر داد و خواستار راه‌اندازی بنیاد و مرکز پژوهشی رسمی به نام پدرش در این شهر شد.

ائلدار محمدزاده صدیق،فرزند استاد صدیق افزود: مشابه چنین نهادهایی در کشور با نام‌های بنیاد سعدی، بنیاد رودکی و بنیاد ایران‌شناسی فعالیت دارند و بنیاد دکتر صدیق نیز می‌تواند به عنوان مرکز زبانشناسی و آذربایجان‌پژوهی کشور، نقش‌آفرینی ملی و منطقه‌ای داشته باشد.
ائلدار صدیق گفت: هدف من این است که به وصیت نامه پدرم عمل کنم و توقعی جز حفظ و در اختیار عموم قرار دادن، بابت این اقدام فرهنگی ندارم.

https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍316
اهدای بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی به اردبیل / پایه‌گذاری کتابخانه آذربایجان‌پژوهی به نام دکتر صدیق
١ خرداد ١۴٠۴

فرزند زنده یاد پروفسور حسین محمدزاده صدیق از اهدای کتابخانه‌ای متشکل از بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه ادبیات، دین، فلسفه، الهیات، ارتباطات، ایرانشناسی، آذربایجان‌پژوهی و زبان‌شناسی به استان اردبیل خبر داد و خواستار راه‌اندازی بنیاد و مرکز پژوهشی رسمی به نام پدرش در این شهر شد.

ائلدار محمدزاده صدیق، فرزند مرحوم پروفسور محمدزاده صدیق، در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: پدرم در طول بیش از شش دهه تلاش علمی، مجموعه‌ای بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی در زمینه های متنوع ادبیات، دین و الهیات، فلسفه، ارتباطات، آذربایجان‌پژوهی، زبان‌شناسی گردآوری کرده‌ که نیمی از آن‌ها به زبان فارسی و نیمی دیگر به زبان‌هایی از جمله ترکی آذربایجانی، استانبولی، ازبکی، ترکمنی و زبانهای عربی، انگلیسی، روسی و غیره است.

وی افزود: این مجموعه منحصر به‌فرد، که حاصل عمر علمی پروفسور حسین محمدزاده صدیق از سن ۱۶ سالگی تا پایان حیات ایشان است، نه‌تنها برای مردم آذربایجان بلکه برای تمامی محققان و علاقه‌مندان در ایران و منطقه دارای ارزش علمی فراوان است و می‌تواند به عنوان یک کتابخانه مرجع زبانشناسی و آذربایجان پژوهی مورد استفاده قرار گیرد؛ کتابخانه‌ای که حتی در کشورهای همسایه مانند جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز مشابه آن وجود ندارد.

به گفته محمدزاده صدیق، این کتابخانه علاوه بر آثار تألیفی ارزشمند پدرش – شامل ۳۵۰ عنوان کتاب – شامل نسخه‌هایی از متون کلاسیک ترکی مانند «دیوان اشعار فضولی» و «ده‌ده قورقود» نیز هست که برخی از آن‌ها برای نخستین بار در ایران توسط پدرش کشف، تصحیح و ترجمه شده‌اند.

وی با اشاره به اهدای این دوجلد کتاب به کتابخانه مرکزی اردبیل، ادامه داد: در دیداری که امروز با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل داشتیم، دغدغه خانواده برای حفظ و بهره‌برداری عمومی از این گنجینه فرهنگی مطرح شد و پیشنهاد تأسیس بنیاد دکتر صدیق و راه‌اندازی کتابخانه‌ای رسمی با هیأت مدیره مستقل ارائه گردید. هدف این است که این مجموعه به شکلی شایسته و رسمی، به نام ایشان ثبت و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.

ائلدار صدیق با بیان اینکه «امانت‌دار این مجموعه هستم»، تأکید کرد: این کتاب‌ها متعلق به مردم هستند و باید با حمایت مسئولان، در اختیار عموم قرار گیرند و ما امیدواریم که این مرکز تا هفته اردبیل در مرداد ماه به‌صورت رسمی راه‌اندازی شود و بخشی از کتاب‌ها نیز برای شروع، منتقل گردند.
وی همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد نسخه دیجیتال کتابخانه خبر داد و گفت: در آینده نزدیک، با تشکیل هیأت مدیره و اخذ مجوزهای لازم، کتابخانه الکترونیکی نیز راه‌اندازی خواهد شد تا نسخه‌های دیجیتالی این آثار در اختیار پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار گیرد.

فرزند استاد صدیق افزود: مشابه چنین نهادهایی در کشور با نام‌های بنیاد سعدی، بنیاد رودکی و بنیاد ایران‌شناسی فعالیت دارند و بنیاد دکتر صدیق نیز می‌تواند به عنوان مرکز زبانشناسی و آذربایجان‌پژوهی کشور، نقش‌آفرینی ملی و منطقه‌ای داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تشکیل این بنیاد مستلزم حمایت مسئولان و صدور مجوزهای لازم است.
ائلدار صدیق گفت: هدف من این است که به وصیت نامه پدرم عمل کنم و توقعی جز حفظ و در اختیار عموم قرار دادن، بابت این اقدام فرهنگی ندارم
وی تاکید کرد که پیش‌شرط ما برای آغاز رسمی کار، تأیید و همراهی امام‌جمعه محترم اردبیل است که ایشان نیز در دیداری موافقت خود را جهت انتقال کتابخانه مرحوم دکتر صدیق به اردبیل اعلام کردند و بهترین مکان برای بهره مندی عموم از این کتابخانه تخصصی را سالن اصلی کتابخانه مرکزی استان اردبیل دانست و نامگذاری این سالن بنام استاد دکتر حسین محمدزاده صدیق به درخواست مدیرکل محترم کتابخانه های عمومی استان سرکار خانم پروانه رضاقلی زاده را تایید کردند.
حضرت آیت‌الله دکتر سید حسن عاملی در این دیدار به بیان خاطراتی از معاشرت و مؤانست با مرحوم پروفسور صدیق پرداخت و ضمن اشاره به ترجمه قرآن مجید توسط ایشان خواهان انتشار هرچه سریعتر این کتاب بینظیر شد.
شایان ذکر است مرحوم استاد دکتر حسین محمدزاده صدیق در تألیف لغت‌نامه ترکی آذربایجانی ، مسئولیت بخش علمی لغت‌نامه را برعهده داشتند.
ائلدار محمدزاده صدیق این مجموعه را میراث فرهنگی کم نظیری دانست و اظهار امیدواری کرد با همکاری مسوولین به نتیجه شایسته برسد.
فرزند مرحوم دکتر حسین محمدزاده صدیق در پایان گفت: *در جلسه ای که روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه با مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل داشتم، شرایط انتقال این کتابخانه به استان اردبیل را به صورت مکتوب اعلام کردم و منتظر پاسخگویی از طرف مسیولین فرهنگی این استان هستم
*.

https://www.tgoop.com/yurddash
28👍9👏3👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بو گؤزل، فاخر فولکلوریک - حماسی و فوق‌العاده #آذربایجان موسیقی‌سی گؤستریر:
اورتاق دیل، ادبیات، موسیقی ، رقص، ناغیل و افسانه، سیاسی سرحد و سینیر تانیماز...!
بیر عده ، بوشونا فاصله یاراتماغا چالیشیرلار...!


https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
44👍5👏4
👈جو سازی های اخیر جریان ایرانشهری و نئوشعوبیه علیه جمهوری آذربایجان  اهدافی غیر از آنچه در ظاهر بدان متشبث است، را دنیال می کند.
ایرانشهری پسمانده از تفکرات نظام سلطنت طلبی بود که همچون اسب تروا بعد از انقلاب ۵۷ در داخل قدرت سیاسی خود را بازیافت نمود و به شکل جریان نئوشعوبیه در آمد.
👍25
هدف چیست ؟!

#بهنام_کیانی_اجیرلی

👈جو سازی های اخیر جریان ایرانشهری و نئوشعوبیه علیه جمهوری آذربایجان  اهدافی غیر از آنچه در ظاهر بدان متشبث است ،را دنیال می کند . ایرانشهری پسمانده از تفکرات نظام سلطنت طلبی بود که همچون اسب تروا بعد از انقلاب ۵۷ در داخل قدرت سیاسی خود را بازیافت نمود و به شکل جریان نئوشعوبیه در امد .مطابق تحلیل جدید این طیف ، این حاکمیت در حال از دست دادن قدرت خود و دچار دگردیسی است .در نتیجه برای این تحول جدید باید خود را  آماده و به روز کرد .
این بروزرسانی بر اساس تئوری توطئه سعی می کند جریان هویت طلبی در داخل را در موضع ضعف و بی عملی قرار دهد.
از نظر آنها اگر در داخل ایران دگردیسی شکل واقعیت به خود گیرد ،باید با پیش دستی ( چه از طریق جو سازی و چه به شکل نمادین ، انداختن چند موشک علیه آنها ) جمهوری آذربایجان را در رعب و ترس منکوب کرد و در داخل نیز تصفیه حساب خونین با هویت طلبان را در پیش گرفت.
به همین جهت سایت ها و کانال های این طیف  پر است از ترغیب حکومت به سرکوب گسترده مردم و فعالین هویت طلب  در آذربایجان ایران و تصفیه حساب با جمهوری آذربایجان.
در حالیکه سفیر ایران در جمهوری آذربایجان هر گونه حمله یا کمک لجستیکی به اسرائیل از ناحیه این کشور را به شدت رد می کند.
اصرار نئوشعوبیه ایرانشهری ، برای  تحمیل عقیده خود  به دولت را می توان سیاستی دیکته شده خارج از مرزهای ایران  جستجو کرد.
کافی است به تحلیل یکی از همین نئوشعوبیه های داخلی بیندازید تا سر رشته این کلاف به هم پیچیده  بدستان بیاید . مهدی مطهرنیا استاد فلسفه سیاسی می گوید:
حمله اخیر اسرائیل دو وجه اساسی دارد ،تغییر رژیم ، و بازگشت سلطنت به ایران .
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍342👎1
دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور:
«آموزش به زبان مادری، هم یک تعهد ملی و هم بین‌المللی ایران است.
ما باید رویکرد ویژه‌ای به موضوع آموزش به زبان ترکی داشته باشیم. زیرا این زبان مادری میلیون‌ها ترک است که بخش جدایی‌ناپذیر ایران هستند.»
👍601🤔1🤡1
مسعود پزشکیان :
«ما با آموزش به زبان مادری خود مشکل داریم. انکار این موضوع درست نیست. نیازی به عصبانیت از کسانی که خود را ترک در آذربایجان ایران می‌نامند، نیست.
زبان مادری این مردم ترکی است، قومیت آنها ترک است. آنها نمی‌توانند خود را چیز دیگری بنامند و نام‌های ساختگی غیرقابل قبول است.
آموزش به زبان مادری آنها هم یک تعهد ملی و هم بین‌المللی ایران است. ما باید رویکرد ویژه‌ای به موضوع آموزش به زبان ترکی داشته باشیم. زیرا این زبان مادری میلیون‌ها ترک است که بخش جدایی‌ناپذیر ایران هستند.»
«زبان ترکی زبانی است که شهریار به آن صحبت می‌کرد و می‌نوشت. عصبانی شدن وقتی او به این زبان شعر می‌خواند غیرمنطقی است. شهریار درخشان‌ترین چهره تاریخ ایران است.

به طور کلی، ترکی، عربی، کردی و همه زبان‌های دیگر سرمایه جدایی‌ناپذیر ایران هستند.
جنگ ۱۲ روزه گذشته نشان داد که سرمایه ملی ایران، وحدت ملی آن است. بنابراین، ابراز وجود مردم حق طبیعی آنهاست.»
-قفقازپرس
ح. ر
«جنگ ١٢ روزه نشان داد تورکان ایران نه تجزیه طلب هستند و نه پانتورک که عده‌ای ایرانشهری با این اتهام، ۴۶ سال است جلو اجرای اصل ١۵ قانون اساسی و تدریس به زبان مادری را گرفته اند که کمترین و ابتدایی ترین حق زبانی و فرهنگی برای تورکان چهل درصدی ایران است.
در جنگ ١٢ روزه هم، سلطنت طلبها نتانیاهو را تشویق به بمباران ایران میکردند و ت‌روریستهای مسلح غرب کشور، استان آذربایجان غربی و سه استان دیگر را بین خود تقسیم کرده بودند!
با توجه به آنچه در این ١٢ روز حساس گذشت بازهم باید آذربایجانیها و تورکان ایران را تجزیه طلب وپانتورک نامید و آنها را از ابتدایی‌ترین حق طبیعی‌شان که تحصیل به زبان مادری است محروم کرد و فعالین ملی مدنی آنها را به زندانهای طویل المدت محکوم کرد؟!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍535👌3🤔1🥱1
👆اخیرا مطلبی در ارتباط با زبان مادری👆 و از قول دکتر پزشکیان در  کانال تلگرامی «قفقازپرس» با این مضمون :
«ما با آموزش به زبان مادری خود مشکل داریم. انکار این موضوع درست نیست. نیازی به عصبانیت از کسانی که خود را ترک در آذربایجان ایران می‌نامند، نیست
درج شده بود که بازنشر زیادی داشت، بعضیها گفتند این خبر اصالت و منبع درستی ندارد.
من برای مطمئن شدن از این موضوع این سئوال را از چت جی پی تی (هوش مصنوعی) پرسیدم، جواب ایشان برای صحت خبر مثبت بود که من اسکرین شات انرا تقدیم میکنم.
این خبر در صفحه اینستاگرام. Azxeber» هم درج شده است.

https://www.instagram.com/p/DLrHJ06o9Yo/?igsh=YzljYTk1ODg3Zg==
19👎7👍6😁2
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، از شوشا بازدید کرد.
او در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که در ۴ ژوئیه در خانکندی برگزار شد، شرکت کرد.
دکتر پزشکیان در اجلاس خانکندی با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور تورکیه نیز دیدار صمیمانه و برادرانه داشت.
.
32🥰2
بازدید الهام علی‌اف و مسعود پزشکیان از شهر زیبای شوشا

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، از شوشا بازدید کرد.

او در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که در ۴ ژوئیه در خانکندی برگزار شد، شرکت کرد.
الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، همچنین با هم به شوشا رفتند.
سران کشورها از مناظر شهر بازدید کردند. آنها مسجد یوخاری گوهر آقا را نیز زیارت کردند.
الهام علی‌اف همتای ایرانی خود را در مورد اقدامات خرابکارانه‌ای که ارمنستان در شوشا در طول اشغال انجام داده بود و کارهای بازسازی و ساخت و ساز در حال انجام، مطلع کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز در دیدار با الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان به روابط دوجانبه میان ترکیه و آذربایجان تاکید  و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بررسی قرار داد.
رئیس‌جمهور اردوغان در این گفت‌وگو با برجسته خواندن همبستگی میان ترکیه و آذربایجان، بر اهمیت تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی و حمل‌ونقل میان دو کشور تأکید نمود.
وی همچنین اعلام کرد که ترکیه روند مذاکرات صلح جامع میان آذربایجان و ارمنستان را با دقت دنبال می‌کند و انتظار دارد توافقی که پاسخگوی مطالبات مشروع جمهوری آذربایجان باشد، به امضا برسد.
ایشان در این دیدار، با ابراز خرسندی از برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، تصریح کردند که تأمین آرامش پایدار در منطقه به نفع تمامی طرف‌ها خواهد بود.
47
کمی واقع بین باشیم و در آرزوها و رؤیاهای دست‌نیافتنی و دور و دراز زندگی نکنیم، پلّه اول حق و حقوق را برنداشته چگونه میتوان به قله آرزوها رسید؟
17
آیا دکتر پزشکیان نباید رئیس جمهور می‌شد؟
#حسن_راشدی
١٨ تیر ١۴٠۴
بعضی از دوستان بدون تحقیق و تحلیل  عمیق میگویند:
«#پزشکیان نباید وارد جریان ریاست جمهوری می‌شد، چرا که رئیس‌جمهور کاره‌ای نیست و تصمیمات در جای دیگری گرفته میشود!»
فرض بگیریم چنین است و رئیس جمهور اصلا درصد اندکی هم نقشی در تصمیم گیری ندارد و امتیازی هم برای #تورکها نداشته و بود و نبودش هم برای ما فرقی نمی کند!
سئوال اینجاست، آیا فرد دیگری رئیس‌جمهور می‌شد فرقی به حال ما داشت و حقی از حقوق ما برآورده می‌شد و یا ما می‌توانستیم زودتر به حق و حقوق خود برسیم که با رئیس‌جمهور شدن دکتر پزشکیان عقب افتاد و یا می‌افتد؟!
پزشکیان میگوید:
«ما با آموزش به زبان مادری خود مشکل داریم. انکار این موضوع درست نیست. نیازی به عصبانیت از کسانی که خود را تورک در آذربایجان ایران می‌نامند، نیست. زبان مادری این مردم تورکی است، قومیت آنها تورک است. آنها نمی‌توانند خود را چیز دیگری بنامند و نام‌های ساختگی غیرقابل قبول است...»
آیا تا بحال و در مدت ۴۶ سال گذشته رئیس‌جمهوری چنین جملاتی بر زبان رانده است؟!
#ایرانشهری‌ها و #پایدارچی‌ها در کنار هم برای تخریب دکتر پزشکیان آستین بالا زده و بیشترین انرژی را مصرف می کنند، اما پزشکیان با همه فشارها، اهانتها و بی احترامیهای عریان این اقشار، با درک واقعیتهای جامعه، از میدان بدر نرفته بر وفاق و برادری در داخل و دوستی و رابطه حسنه با کشورهای همسایه و جهان تاکید دارد. 
کمی واقع بین باشیم و در آرزوها و رؤیاهای دست‌نیافتنی و دور و دراز، زندگی نکنیم، پلّه اول حق و حقوق را برنداشته چگونه میتوان به قله آرزوها رسید؟
فردی مثل حداد عادل حتی صحبت کردن ما با کودکانمان به زبان تورکی‌ در چهارگوشه خانه‌مان را امتیاز داده شده به تورکان میداند اما توصیه میکند در خلوت خانه‌امان هم تورکی صحبت نکنیم، اما پزشکیان زبان تورکی و هویت تورکی را حق تورکان میداند و تدریس به این زبان و دیگر زبانهای غیر فارسی را وظیفه ملی و بین المللی میداند.
آیا فرقی بین این دو نیست، یعنی اگر پزشکیان رئیس‌جمهور نمی‌شد و حداد عادل رئیس‌جمهور می‌شد، فرقی برای ما نداشت و یا بعضی‌ها فکر می‌کنند،اگر حداد عادل و یا فردی شبیه وی رئیس جمهور می‌شد و مثلا صحبت کردن به زبان تورکی را در خیابانهای تبریز، اردبیل، اورمیه، زنجان و... ممنوع و قدغن میکرد ما قیام میکردیم و حاکمیت خودرا بدست گرفته زبان تورکی را در آذربایجان رسمی میکردیم؟!
کمی واقع بین باشیم و در رؤیاها زندگی نکنیم!


https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra


https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍40👏5💯2👎1👌1
2025/07/13 07:46:51
Back to Top
HTML Embed Code: