Telegram Web
بازپس گیری عرصه ملی از متصرفین و پیگرد قضایی کلیه متخلفین و دست اندرکاران این دست اندازی و دست درازی به منابع ملی و ثروت های عمومی، مطالبه جدی افکار عمومی است

#تخریب_خاک
#تخریب_پوشش_گیاهی
🔻«نه گفتن» حتی به رییس جمهور!
|حنیف‌رضا گلزار|

◇کارکرد و کارنامه سازمان حفاظت محیط زیست در پنج دهـه گذشته بیانگر آن است که در پـی فانتزی‌انگاری شرح وظایف و ماموریت‌های این سازمان مهم و زیربنایی از سوی دولتمردان نمی‌توان امید چندانی برای بهبود محیط‌زیست کشور بدان بست، مـگـر آنــکـه ریــیسی کـارکـشته، کـاربـلد، متخـصص و مـتعهـد و بـرخوردار از روحـیه هـمـکـاری و تـوانـمـنـد بـرای بکـارگیری پتانسـیل‌های بی‌پایان مردمـی ‌برای برون رفـت از چالش‌های محیط‌زیست کشور در راس آن قرار گیرد و با پشتیبانی اصل ۵۰ قانون اسـاسی بخشی از تـوان خود را برای دگرگون ساختـن نگاه دولـت و مجلس به گزاره محیط‌زیست هزینه نمـاید.

◇کارگزاری محیط‌زیست رو به افول کشـور، مدیری می‌خواهد که نه تنها هرگز در انـدیشه تمدید دوره ریاست چهار ساله خود در دولت بعدی نباشد، بلکه هر آن آماده برکناری در پی ایستادگی در برابر درخواست‌های غیرقانونی همکاران خود در هیات دولت نیز باشد و رفتن با سربلندی را بر ماندن با سرافکندگی و نادیده انگاشته شدن از سوی وزارتخانه‌ها و دیگر نهادهای تصمیم ساز برتری دهد. رییسی که از توانایی نه گفتن حتی به شخص رییس‌جمهور نیز برخوردار باشد و بتواند این «نه» یا «نه‌های» پی در پی را اگر نیاز بود با صدایی رساتر و بلندتر در تالار هیات دولت طنین‌انداز کند!

◇پیش‌بینی‌پذیر است که دوره مدیریت چنین رییس سازمانی دیری نخواهد پایید. ولی آنچه که مهم است، تلاش برای نهادینه‌‌سازی گزاره و پرسمان «غیرفانتزی بودن» محیط زیست از سوی رییس جدید این سازمان و تیم همکاران اوست! محیط زیست ایران، امروز به چنین رییسی نیاز دارد. نمی‌دانم از میان نامزدهای ریاست این سازمان کدام یک چنین رویکردی را پذیرا هستند و حاضرند تا جایگاه معاونت ریاست جمهوری و میز و صندلی‌های اتاق ریاست سازمان حفاظت محیطزیست را در راستای نهادینه‌سازی آرمان‌های محیط‌زیستِ غیرفانتزی به قربانگاه بفرستند و البته نام، روش، منش و نگرش خود را جاودان سازند.

#پیام_ما #محیط_زیست
@payamema
.
گفته می شه خانم دکتر شینا انصاری به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شده است. البته هنوز منابع رسمی این خبر را اعلام نکرده اند اما منابع غیررسمی و دوستان اینگونه خبر داده اند.
امیدواریم اگر این خبر درست است این انتخاب منشا خیر برای محیط زیست ایران باشد.
.
خانم دکتر شینا انصاری از بدنه سازمان و متخصص این حوزه است و تجربه چندین سال مدیریت در آن را دارد. اما باید گفت فشارهای انواع مافیاهای غول پیکر در ایران به دلیل #تعارض_منافع ، آنقدر زیاد و شدبد است که رییس این سازمان حفاظتی راهی پرسنگلاخ در پیش دارد.
.
امید است خانم دکتر در این پست منافع ملی را حفظ کند و با پیچیدگی های این راه به گونه ای پیش برود که محیط زیست ایران را از ورطه ی بحران هایی که محصول سیاست های نادرست وزارتخانه های مهاجم و دولت های مختلف طی ۴ دهه ی اخیر است اندکی محافظت کند.
.
می گویم اندکی، چون همیشه تغییر، آرام است و تدریجی وگرنه پایداری نخواهد داشت.
.
#سازمان_حفاظت_محیط_زیست_کشور
#شینا_انصاری #بحران‌های_زیستی #محیط_زیست_ایران
https://www.instagram.com/p/C-gJWK9yAA5/?igsh=azV2aG9sY3plZzlv

@Zaminonline
       پنج سال گذشت...

🍃زِ خاکِ من اگر گندم برآید
  از آن گَر نان پزی مَستی فَزاید

   خمیر و نانِوا دیوانه گردد
   تنورَش بیتِ مستانه سراید🍃

  🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾

پنج سال از وداع همیشگیِ دکتر غلامعلی بسکی، پدر دلسوز طبیعت ایران زمین، پزشک حاذق، خیّر و فعال محیط زیست با دنیای فانی گذشت...

🍃از ابراز لطف خیل عظیم دوستدارن ایشان بی نهایت سپاسگزاریم و اعلام می داریم که خانواده و اعضای موسسه سبزگامان بسکی و دوستداران ایشان روز جمعه ۲۶ مردادماه ١۴٠۳ از ساعت ١٠ الی ١٢ در محل آرامگاه ابدی دکتر بسکی در روستای تنگراه حضور خواهیم داشت و ضمن ادای احترام به یک عمر فعالیت محیط زیستی پدر طبیعت ایران، یاد و خاطر ایشان را گرامی خواهیم داشت.
بدینوسیله از تمامی دوستداران ایشان جهت حضور در این مراسم دعوت به عمل می آید.
    🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤
روحش شاد و راهش پر رهرو باد...
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
#دکتر_بسکی
#دکتر_غلامعلی_بسکی
#پدر_طبیعت_ایران
#محیط_زیست
#تنگراه

روابط عمومی موسسه سبزگامان بسکی
@sabzgamanebeski
🔰 ما همه شيريم! شيرانِ علم....

حنیف رضا گلزار
📰 روزنامه اعتماد٫ چهارشنبه ۲۴ اَمرداد ۱۴۰۳

▪️كميته‌هاي ارزيابي توانمندي‌هاي نامزدهاي عضويت در دولت چهاردهم، فرصت بسيار ويژه‌اي بود تا همه نخبگان و كارشناسان حوزه‌هاي مختلف بتوانند شاخص‌هاي لازم و فراموش شده براي گزينش اعضاي توانمند هيات دولت را در آن محك زنند.

▪️به‌طور ويژه در حوزه آب، محيط‌زيست و امنيت غذايي كه سه ستون به هم وابسته و پيوسته هستند، با توجه به كنش و واكنش‌هايي كه دست كم در ۱۰ سال گذشته در فضاي مجازي شاهد آن بوديم، فارغ از جنس نگاه به انتخابات گذشته، حضور و اثرگذاري بسيار پررنگ‌تري از نخبگان و كارشناسان اين سه بخش انتظار مي‌رفت.

▪️هرچه بگوييم كه همه اينها "نمايش" بوده يا "انتخاب‌ها در جاي ديگر انجام شده" و از اين دست تحليل‌هايي كه ممكن است درصدي درست هم باشد، ولي باز هم مي‌شد با قدرت جامعه مدني و حضور پررنگ نخبگان ضمن استفاده بهينه از اين فرصت، اين روند را اصلاح و دست‌هاي پشت پرده را كوتاه كرد. افسوس که جامعه مدنی این فرصت را از کف داد!

▪️اهميت ريشه‌يابي اين انفعال، بي‌توجهي، نااميدي، ترس، عافيت‌طلبي، مصلحت‌انديشي يا هر چيز ديگري كه بتوان بر اين رويه نام نهاد، به نظر نه‌تنها دست‌كمي از اهميت اينكه چه كسي وزير بشود ندارد، كه حتي از خود انتخاب وزير مهم‌تر و حياتي‌تر است چرا كه با پديده‌اي به‌شدت آسيب‌زا و نگران کننده به نام «سكوت نخبگان» مواجهيم. 

🔹 دسترسی به متن یادداشت؛

https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/221000/
Forwarded from آب...🌊
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻محمد درویش، فعال محیط زیست در برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:

🔸با این فرمان کمتر از ۱۰ سال وقت داریم!

▪️اگر این همین فرمان ادامه دهیم در کمتر از ۱۰ سال به بدترین کشور منطقه از لحاظ شاخص‌های رفاهی و محیط زیستی تبدیل خواهیم شد

▪️من به جرعت می‌گویم که ما در کمتر از ۱۰ سال با تقویت درایت در نظام تدبیر، می‌توانیم در میان توسعه یافته‌ترین و مرفه‌ترین کشورهای دنیا باشیم

▪️ما باید به سرعت تن به جراحی دهیم و اقتصادی را تعریف کنیم که آب محور نباشد و به سراغ بالفعل کردن پتانسیل‌های بالقوه ایران باشیم

▪️در جهان کشورهای زیادی وجود دارند که تمام وسعت آن‌ها جنگل و منابع طبیعی است اما در میان فقیرترین کشورهای جهان هستند

▪️در مقابل کشورهایی وجود دارند که جنگل و منابع طبیعی ندارند و تمام عرصه آن‌ها بیابان و شن است اما درمیان توسعه‌یافته‌ترین کشورها قرار دارند

▪️عدم وجود آب یا منابع طبیعی نمی‌تواند عامل ثروت یک کشور باشد بلکه نوع نگاه مردم آن کشور و مشارکت آن‌ها است که باعث می‌شود تاب‌آوری این سرزمین افزایش پیدا کند| تجارت‌نیوز


https://tejaratnews.com/n/4hsX


کانال آب
@water_bio
s230-245.pdf
1.9 MB
تاریخ و محیط زیست

🔰 واکاوی جایگاه «محیطزیست» در بنیاد «تمدن»

بانگاهی کوتاه به دیدگاه های؛
ویل دورانت، یوال نوح هراری و جَرد دایموند

حنیف رضا گلزار

📰 مقاله برگزیده شماره ۳۱۹ - ۳۱۸ فصلنامه پژوهشی سیاسی _ اقتصادی

🔻بیان پرسش کلیدی این پژوهش؛
چرا نخستین الگوهای کشاورزی، شکوهمند ترین تمدن ها و قدرتمند ترین دین ها در خاورمیانه بنیان نهاده شدند؟!
🔹 ناخدایی برای کشتی درهم شکسته محیط زیست ایران

🔻انتخاب شینا انصاری برای ریاست سازمان محیط زیست به رغم لابیگری سیاسیون

سلامت نیوز: پس از چند ماه رایزنی و لابیگری نیروهای سیاسی برای به کارگماردن گزینه های غیرمتخصص و غیرمحیط زیستی، مسعود پزشکیان، شینا انصاری را به سمت معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست دولت چهاردهم انتخاب کرد. انصاری دارای دکتری مدیریت محیط زیست و از معدود روسای این سازمان است که تحصیلات مرتبط و سوابق اجرایی متعدد داشته و از بدنه این سازمان برای ریاست پردیسان انتخاب شده است. با اینهمه باید گفت نجات کشتی درهم شکسته محیط زیست ایران به "خرد جمعی" نیاز دارد که اگر شینا انصاری در مدیریت خود به ویژه انتخاب معاونت ها مخصوصا "معاونت محیط طبیعی" - که نقطه ضعف خود او نیز هست- به آن توجه نکند کارش برای نجات این کشتی بسیار سخت تر خواهد شد.

https://www.salamatnews.com/news/376110/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%B4%DB%8C%D9%86%D8%A7-%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AD%DB%8C%D8%B7-%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%BA%D9%85-%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C%DA%AF%D8%B1%DB%8C

@Zaminonline
🔹خطاب به رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست

🔻 درخواست دو حق رای برای محیط زیست و منابع طبیعی ایران


سلامت نیوز : حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب و کنشگر محیط زیست در یک یادداشت اختصاصی برای "سلامت نیوز" درخواست کرد تا دو حق رای برای دو سازمان حافظ طبیعت ایران تثبیت شود. متن این یادداشت را در ادامه بخوانید.

https://www.salamatnews.com/news/376118/

@Zaminonline
Forwarded from شبکه راوی
📜 اولِ هر هفته با یک قاعده از چهل قاعده شمس تبریزی

@RaaviOnline1
🌐 Raavi.news
شکست لابیگری؛ روزنه‌ای برای امید

الهه موسوی، روزنامه‌نگار محیط‌زیست- انتخاب او نویدی تازه است به ما... نوید پیروزی قانون و شکست لابی‌گری در سازمانی که همواره قربانی زدوبندها و مناسبات سیاسیون و سرمایه‌داران خصوصی و دولتی شده است. 

بالاخره دکتر شینا انصاری برای ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست انتخاب شد؛ متخصصی موقر، متواضع، با دیسیپلین، دلسوز و پردغدغه برای محیط‌زیست ایران. نگرانی‌هایش را در سالهای ۸۶و ۸۷ وقتی در اداره حفاظت محیط‌زیست شهر تهران بود و سال‌های بعدش، فراموش نمی‌کنم.

روزهای تلخ و شیرینی بود؛ سرشار از امید و ترس؛ از یکسو برای نخستین‌بار کمیته‌ای متشکل از دانشگاهیان و کنشگران محیط‌زیست برای انتخاب رئیس سازمان محیط‌زیست تشکیل شد که خود بذر امیدی در دلها کاشت. اما از دیگر سو نگرانی اینکه «چه کسی برای ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست انتخاب می‌شود؟» موج می‌زد.

اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست چه کسی باشد بسیار مهم است و شاهدش رایزنی‌ها و لابی‌گریهای سیاسیون برای تسخیر صندلی سبز پردیسان؛ هر کس نظری می‌داد و هر روز خبری می‌آمد... متن کامل:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-19865

@massoumehebtekar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: باید بین محیط زیست و اقتصاد ارتباط برقرار کنیم‌


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
🔹باید بین محیط زیست و اقتصاد ارتباط برقرار کنیم. مرحله اول در حل معضلات زیست محیطی، به رسمیت شناختن آن‌هاست.

🔹آلودگی هوا مهمترین چالش کشور ما در حوزه زیست محیطی است.

🔹راهکارهای مختلفی برای حل این معضل وجود دارد که باید طبق قانون پیش برویم تا حل کامل این معضلات.

🔹اینکه انتظار داشته باشید سازمان محیط‌زیست به‌تنهایی آلودگی هوا را حل کند، موضوع نادرستی است

🔹در این موضوع بیش از ۲۰ دستگاه وظیفه دارند. باید در سطح بالا عزم ملی به‌وجود بیاید.

@payamema
Forwarded from نودِ اقتصادی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 فیلم/ کامبیز بازرگان، رئیس انجمن علوم خاک ایران: می‌خواهند براساس قانون جهش تولید مسکن ۱۳ میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی را به ساخت مسکن اختصاص دهند، یعنی مهم ساخت ویلاست و بقیه ذرت و گندم کشور هم وارد شود، اشکالی ندارد/ این همه کویر داریم، خانه‌ها را در آنجا بسازید!

کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://www.tgoop.com/joinchat-EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ
🔹ابزاری برای سلب مالکیت عمومی

🔻انحراف در اجرای «طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی» و تبدیل آن به «بزرگترین زمین‌خواری قرن»!


سلامت نیوز : چندی پیش یادداشتی درباره "کاداستر" به قلم الهام فریدونی کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین" در قسمت نخست یادداشت «انحراف در اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی»، مصادیقی از زمین‌خواری‌هایی که با اجرای این طرح در کشور رخ داده است را بیان کرد که در سلامت نیوز منتشر شد. حالا در ادامه و در این یادداشت، شرح داده شده که چگونه طرحی که هدف اصلی و اولیه‌اش "مبارزه با زمین‌خواری" بود و اهداف بزرگ و مهمی را با خود داشت؛ نه تنها به بار ننشست و اهدافش محقق نشد که به ابزاری برای زمین‌خواری و سلب مالکیت عمومی تبدیل شد. پیش از واکاوی دلایل انحراف در طرح کاداستر، برای روشن‌تر شدن موضوع نخست اهداف و ضرورت‌های این طرح‌ها برشمرده شده است.

https://www.salamatnews.com/news/376149

@Zaminonline
✍️احسان پارسا ؛ کنشگر و خبرنگار محیط زیست سرکار خانم دکتر انصاری :
🛑محیط زیست را به نا اهلان نسپارد 🛑

♦️بالاخره و پس از کش و قوس و گمانه زنی های فراوان  ، دکتر انصاری بعنوان رئیس سازمان محیط زیست کشور انتخاب شد .
♦️اما نکته ای که باید از آن غافل نشد هجوم دلالان و فرصت طلبانی است که از این پس برای تصاحب کرسی های حساس کشوری و استانی خود را دایه ی مهربانتر از مادر جا می زنند و البته با خورجینی از برنامه های فضایی و فُرقانی از رزومه های آنچنانی بدنبال سیطره بر بخشی از محیط نیست شده ی این مملکت هستند .
♦️سلاجقه با همه نیکی ها و کاستی هایش رفت اما کسی فراموش نخواهد کرد ایستایی و پایمردی وی در برابر مافیای میانکاله و پیگیری هایش برای الیمالات ودهها پروژه مخرب  را و البته انتخاب‌ سطحی و غلط  برخی معاونین و مدیران  استانی  و عواقب ویرانگر  آن هم از نظرها مستتر نخواهد شد .
♦️به هر طریق امید است  که با مساعدت  و هم اندیشی  فعالان و کنشگران واقعی محیط زیست اشتباهات گذشته تکرار نشود تا زمینه تقابل و جنگ های فرسایشی میان مدیران و فعالان محیط زیست فراهم نشود .
♦️تا شاید زخمی از زخم های محیط زیست این کشور التیام یابد .

#راوی__نیوز
#شینا_انصاری
#سلاجقه
#رئیس_سازمان_محیط_زیست
https://www.instagram.com/reel/C_JFpbwIgo-/?igsh=MWR1Mjl1MXJ0aWU2Yw==
2024/11/04 15:18:37
Back to Top
HTML Embed Code: