Telegram Web
🔴متن چکیده سخنرانی دکتر محمد عظیمی در همایش زن در تاریخ محلی ایران ،پهنه شمال با عنوان:

بانوی اشرف و گزارش حمله ترکمن‌ها به اشرف
 
♦️نقش زنان در تاریخ تربیتی و اجتماعی جهان علیرغم غیرقابل انکار بودن، بسیار غریبانه و در سکوت اسناد گذشته است. اما این تاثیر در شکفتگی مردان و جسارت قدرتمندان هر دوره به خوبی آشکار شده و در اوراق تاریخی بازمانده از گذشته‌های دور تا امروز، می توان از خلال خاطرات، داستان‌ها و نقوش بازمانده از کشفیات باستان ‌شناسی، تاثیر آن را دریافت.
♦️نقش زنان ایران و بویژه شمال کشور در اقتصاد و معیشت خانواده و یاوری در امور کشاورزی و صنایع دستی غیرقابل انکار است و حتی در توزیع قدرت در حکمرانی و طبقه اشراف نقش مهمی داشته‌اند.
♦️یکی از خاندان‌های بزرگی که در مازندران صاحب نفوذ، قدرت و تاثیرات اجتماعی بوده و هنوز هم می‌توان نشانه‌های آن را در منطقه دریافت، خاندان اشرفی می‌باشد.

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#محمد_عظیمی

@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴چکیده متن سخنرانی دکتر سمانه شهری‌نژاد در همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال با عنوان:

مطالعه پوشاک بومی زنان گیلان از منظر انسان­‌شناسی فرهنگی
 بر اساس رویکرد نظری کلیفورد گیرتز
  

🔴انسان­‌شناسی، مطالعه سیر و دگرگونی­‌های انسان و نیز چگونگی تحول، زبان و شیوه زندگی اجتماعی آنها به عنوان آفریننده فرهنگ، می­‌باشد و تکامل زیست اجتماعی و فرهنگ انسان در گذشته و حال را مورد پژوهش قرار می­دهد.
♦️ یکی از ابزار شناخت فرهنگی جوامع، پوشاک است. هر قلم از پوشاک، جنس و رنگِ پارچه، طرح و شکل دوخت لباس و آرایه‌ها و زیورهای آن به­‌صورت نمادین مفهوم یا مفاهیمی را می‌رساند. پوشاک محلی زنان گیلان یکی از نمونه­‌های عینی و مجسم فرهنگ آنها می‌باشد که به عبارت دیگر، بخشی از فرهنگ آن منطقه در پوشاک نهفته است که نشانه­‌ی اعتقاد آنان به آداب و رسوم و هویت فرهنگی­‌شان می‌باشد. شرایط اقلیمی و محیطی، باورهای فرهنگی و مذهبی، جایگاه اقتصادی، اجتماعی و نیز همجواری در کنار یکدیگر، در طراحی و رنگ پوشاک این قوم موثر بوده است. همچنین، رنگ­ها و نقوش و آرایه­‌های تزئینی، و نیز تزئینات بکار رفته در پوشاک و زیورآلات آنها، دارای معنا و محتوایی مرتبط با باورهای فرهنگی و سنتی و افسانه‌ه­ایی در حوزه انسان­‌شناسی می‌باشد. اطلاعات و یافته­‌ها با روش کتابخانه­‌ای و میدانی با رویکرد انسان­‌شناسی فرهنگی جمع­‌آوری شده است.
♦️ هدف اصلی پژوهش، مطالعه شاخه­‌های انسان­شناسی فرهنگی در پوشاک محلی گیلان بر اساس زیبایی­‌شناسی در نقوش و پوشیدگی بکار رفته در پوشاک است. پرسش اساسی پژوهش عبارتند از: چه رابطه­‌ای در پوشاک محلی این قوم بین سنت و فرهنگ عامه از یک سو با اعتقادات و باورهای آیینی از سوی دیگر وجود دارد؟ در این پژوهش سعی خواهد شد به نقش باورها و اعتقادات در شکل­­گیری نقوش بکار رفته در پوشاک پرداخته شود.
 
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#سمانه_شهری­‌_نژاد
@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴 متن چکیده سخنرانی بهاره عرب کسمایی  در همایش زن در تاریخ محلی ایران پهنه شمال با عنوان:

نقش طراحی شهری در توانمندسازی زنان گیلانی: پایداری اجتماعی و مشارکت فعال

♦️حضور فعال زنان در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گیلان، با پیشینه‌ای طولانی، از ویژگی‌های شاخص این منطقه بوده است. برخلاف بخش‌های مرکزی ایران، زنان گیلانی به دلیل شرایط اقلیمی و سبک زندگی بومی، همواره در کنار مردان در امور کاری و اجتماعی نقش‌آفرینی کرده‌اند. با این حال، طراحی شهری و فضاهای عمومی همچنان مردمحور بوده و جایگاهی متناسب با نیازهای زنان پیش‌بینی نکرده است.

♦️توسعه فضاهای مدرن، اگرچه حضور زنان را در جامعه تسهیل کرده، اما شهر همچنان فاقد زیرساخت‌هایی است که امکان بهره‌مندی برابر را فراهم کند. درحالی‌که زنان گیلانی همواره حضوری فعال در جامعه داشته‌اند، فراهم‌سازی تمهیدات مناسب می‌تواند این حضور را تقویت کرده و سطح توانمندی آنان را افزایش دهد. توانمندسازی زنان یکی از پیامدهای کلیدی ایجاد فضاهای اجتماعی متناسب با نیازهای آنان است.
♦️هدف این پژوهش، تأکید بر لزوم طراحی و ایجاد فضاهای عمومی متناسب با حضور زنان توسط طراحان شهری، شهرسازان و معماران است. این امر می‌تواند موجب تسهیل فرآیند توانمندسازی زنان و گسترش مشارکت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آنان شود. تحقق این هدف، با توجه به فاکتورهای پایداری اجتماعی امکان‌پذیر خواهد بود، زیرا اساس آن، ایجاد بستری برای رفع نیاز تمام شهروندان است.
♦️طراحی شهری باید بر پایه پایداری اجتماعی، عدالت فضایی و ایجاد بستری جنسیت‌زدایی‌شده باشد تا تمامی شهروندان، بدون تبعیض، امکان بهره‌گیری از فضاهای عمومی را داشته باشند. در گذشته، زنان گیلانی در محیط‌های اجتماعی آشنا با جمع‌های زنانه تعامل داشتند، اما با تغییر سبک زندگی شهری، این فضاها کاهش یافته‌اند. بنابراین، برنامه‌ریزان شهری، معماران و شهرسازان باید با رویکردی جامع، امکان حضور برابر زنان را فراهم کرده و از این طریق، کیفیت زندگی، مشارکت اجتماعی و توانمندسازی آنان را افزایش دهند.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#بهاره_عرب_کسمایی
@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴 چکیده متن سخنرانی دکتر هدا یاقوتی در همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال با عنوان:
بازنمود تصويري زنِ گيلاني در فيلم هاي سينمايي
با تاکید بر مفهوم طبیعت برابر با مادر

♦️هدف از این پژوهش شناسایی بازنمودی تصویری زنِ گیلاني در فیلم های سینمایی (ژانر اجتماعی) است. در بررسي تصویر زنِ گیلاني در دوازده فیلم (سال‌هاي ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۰)؛ نخست مشخص مي‌شود که فيلم‌هاي سينمايي اين دوره عمدتاً متمرکز بر بٌعد جغرافیایی و طبيعت منطقه هستند كه اين طبيعت نماد زنِ گیلاني است. سپس دو فیلم "باشو غریبه کوچک" و "گیلانه" انتخاب شدند تا مورد بررسی دقیق‌تری قرار گیرند و نتایج نشان مي‌دهد در این فیلم‌ها «مضمون طبیعت برابر با مادر» شري اورتنر مطرح است و پيوستگي بين دو مفهوم زنِ گیلاني با طبيعت تاييد مي‌گردد كه نقطه مشترك آن دو وجود عناصر زندگی بخش و هويت‌بخش است.
♦️هرچند در اكثر فيلم‌هاي سينمايي اين دوره به طبیعت منطقه جدای از فرهنگ آن پرداخته شده است.

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#هدا_یاقوتی
@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴 چکیده متن سخنرانی دکتر کتایون نیک‌بخش در همایش زن در تاریخ محلی ایران ،پهنه شمال با عنوان:

نقش و فعالیت های هنری و اجتماعی زنان گیلان در دوران رضاشاه با تکیه بر زندگی فاطمه نشوری
 
♦️یکی از شاخصه های مهم حیات اجتماعی، ویژگی های فرهنگی آن جامعه می باشد. در طول تاریخ حیات اجتماعی در ایران نقش زنان یا کم د یده شده و یا اصلا دید ه نشده است ، مگر با شکستن تابوها که عموما خطراتی را نیز متوجه تابوشکن کرده است.
با درنظرگرفتن پژوهش ها ی علمی و شواهد تاریخی می توان گفت برای دیده شدن حضور زنان باید یک تغییر نگرش جنسیتی در عرف و جامعه اتفاق بیفتد .
♦️هدف از این مقاله پاسخ به این سئوالات اساسی است که:
۱. "حضور فاطمه نشوری به عنوان اولین هنرپیشه زن مسلمان در روی صحنه تئاتر چه تاثیری بر فعالیت های هنری و اجتماعی زنان گیلان و ایران گذاشت؟"
۲. "آیا حضور او رو ی صحنه، بازتاب دگرگونی ها و بحران های جامعه‌اش بوده است؟ "
♦️اما فرضیه هایی که بر این سئوال‌ها مترتب است، بدین مضمون می باشد:
فرضیه ی اول: اقدامی که جهل حاکم بر جامعه را در مورد زنان به نفع آنها دگرگون کرد و باعث حضور زنان در فعالیت های هنری، مخصوصا تئاتر و بعدها سینما و موسیقی گردید.
فرضیه ی دوم: تغییر نگاه جامعه به دلیل تغییرات به سوی جامعه مدرن که در دوران پهلوی اول درحال اجرا بود .

شیوه تدوین این مقاله توصیفی - تحلیلی است که با استفاد ه از منابع، کتب، اسناد و مدارک مستند با روش تحقیق تاریخی-استقرایی نگاشته شد ه است.

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#کتایون_نیکبخش
zananepazhoheshgartarikh1396
🔴 متن چکیده سخنرانی دکتر زبیده سورتیجی در همایش زن در تاریخ محلی ایران ،پهنه شمال با عنوان:

رسانه‌مندی زبان زنانه در ادبیات شفاهی مازندران: بررسی نقش زنان در بازتولید حافظه فرهنگی
(با تکیه بر نظریه حافظه فرهنگی یان آسمن
)

♦️ادبیات شفاهی یکی از پایدارترین اشکال انتقال فرهنگی در جوامع سنتی است که در بسیاری از مناطق ایران، به‌ویژه در مازندران، زنان نقش محوری در تولید و انتقال آن داشته‌اند. لالایی‌ها، متل‌ها، چیستان‌ها، افسانه‌ها و آیین‌های زنانه نه‌تنها ابزار روایت و سرگرمی، بلکه کارکردی رسانه‌ای در بازتولید حافظه فرهنگی دارند. این پژوهش با تکیه بر نظریه حافظه فرهنگی یان آسمن، به بررسی زبان زنانه در روایت‌های شفاهی زنان مازندرانی می‌پردازد. روش تحقیق کیفی و مبتنی بر تحلیل محتوای روایت‌های شفاهی گردآوری‌شده از زنان مناطق روستایی مازندران است. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساخت‌یافته و ثبت روایت‌های محلی گردآوری شده‌اند.
♦️ یافته‌ها نشان می‌دهد که زنان با بهره‌گیری از زبان استعاری، افسانه‌ها، ترانه‌های محلی و مثل‌ها، نقش فعالی در زنده نگه‌داشتن عناصر فرهنگی، تقویت هویت قومی و انتقال دانش تاریخی ایفا می‌کنند. زنان با بهره‌گیری از زبان، بدن، صدا و آیین، کنش‌گرانی فعال در حفظ، انتقال و بازآفرینی معناهای فرهنگی‌اند؛ معناهایی که از طریق الگوهای روایی، صوتی و آیینی، حافظه فرهنگی جامعه را زنده نگاه می‌دارند.
♦️روایت‌های زنانه نه تنها حافظه شفاهی جمعی را تداوم می‌بخشند، بلکه بستری برای مقاومت فرهنگی در برابر فراموشی تاریخی نیز فراهم می‌کنند.

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#زبیده_سورتیجی

@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴 متن چکیده سخنرانی داودلطیفی در همایش زن در تاریخ محلی ایران ،پهنه شمال با عنوان:

نقش زنان ارمنی ایران در توسعه فرهنگی مازندران
(سیرانوش مالیانس
)

♦️ارامنه یکی از اقوامی است که خانواده بزرگ ایران را تشکیل می دهد.آنان بخشی از این سرزمین و تاریخ آن محسوب می شوند.نقش متخصصان وهنرمندان ونویسندگان ارمنی در فرهنگ وصنعت ایران چشمگیر وغیر قابل انکار است.علت فن گرایی ارامنه، (چه آنانی که مهاجر بوده و چه آنانی که پیشتر در ایران سکنی داشته اند)ارتباط تنگاتنگ شان با ممالک پیشرفته اروپایی بوده است.ارامنه با توجه به زمینه مساعد ایران هم در دوره شاه عباس وهم در دوران قاجاردر بکارگیری فن آوری های جدید ازپیشگامان ورود،راه اندازی و بویژه تعمیر ونگهداری وسایل وتجهیزات صنعتی محسوب می شوند.که در این مقاله به زندگی و فعالیت‌های سیرانوش مالیانس پرداخته می شود .
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#داود_لطیفی
@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴متن چکیده سخنرانی سهیلا پرویزی در همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال با عنوان:

مواجهه زنان با خشونت
( مطالعه‌ای کیفی )

♦️این مطالعه با هدف بررسی تجربه زیسته زنان شمالی که در زندگی زناشویی خود با خشونت مواجه شده‌اند، انجام شده است. خشونت علیه زنان به عنوان یک معضل اجتماعی و بهداشتی در جهان شناخته شده 
است که در اشکال مختلف ظاهر می‌شود و تأثیرات مخربی بر زندگی زنان و دختران در سراسر جهان دارد. این خشونت می‌تواند شامل خشونت فیزیکی، جنسی، روانی و اقتصادی باشد و در محیط‌های مختلفی از جمله خانه، محل کار، جامعه و حتی در فضای مجازی رخ دهد .
♦️این تحقیق به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی انجام شده است. مشارکت کنندگان در این مطالعه ۳۵ زن متاهل شمالی بودند که تجربه خشونت را در زندگی زناشویی خود داشتند. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق نیمه ساختاریافته جمع‌آوری شدند .
♦️یافته‌ها نشان داد که عوامل مختلفی مانند عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی در بروز و تداوم خشونت علیه زنان نقش دارند.

♦️خشونت علیه زنان یک مسئله پیچیده و چند بعدی است که نیازمند توجه جدی و مداخلات مؤثر است .ارائه خدمات حمایتی و مشاوره‌ای به زنان آسیب دیده، آموزش و آگاهی‌رسانی در مورد خشونت و پیامدهای آن و تغییر نگرش‌های فرهنگی و اجتماعی که خشونت علیه زنان را تشویق می‌کنند، از جمله راهکارهای مهم برای مقابله با این مسئله است.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#سهیلا_پرویزی
@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴 متن چکیده سخنرانی دکتر زمانه حسن‌نژاد در همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال با عنوان:

زنان شاخص حزب توده مازندران (۱۳۲۰-۱۳۳۵)
مطالعه موردی:تجربه زیست سیاسی راضیه ابراهیم‌زاده در مازندران


♦️تولد حزب توده، فصلی جدید طی تاریخ مبارزات فرودستان در ایران بوده است. این حزب، جذب گروه‌ها و اقشار مختلف اجتماعی در اقصی نقاط جغرافیای ایران از جمله شمال کشور را مد نظر قرار داده بود. جامعیت حزب توده، به پراکندگی جغرافیایی محدود نمی‌شد بلکه جذب گروه‌ها، طبقات و اقشار مختلف، مورد توجه کادر مرکزی این حزب بود. زنان در زمره گروه‌های حاشیه‌ای در جامعه ایران بودند که همواره از دور، دستی در سیاست داشتند، تلاش در جهت جذب زنان به حزب توده در نقاط مختلف ایران، از مباحث چالش‌برانگیز در تحقیقات مرتبط با این حزب و البته تاریخ زنان در ایران بوده و می‌باشد.
♦️شاخه استانی حزب توده در مازندران موفق به جلب هواخواهانی پرشور از میان زنان بومی و مهاجر این استان شد اما موضوع عضویت زنان در این حزب کمی متفاوت است. با وجود کمبود منابع در این موضوع، می‌توان با خوانش حیات زنان شاخص و فعال در شاخه استانی این حزب، به درکی نسبی از ذهنیت عام در این‌باره رسید. راضیه ابراهیم زاده از جمله زنان شاخص حزب توده در مازندران بود که حیات و تجربیات وی در مازندران مبنای این پژوهش قرار گرفته است. 
♦️نگارنده در این نوشتار با اتکا بر روش توصیفی-تحلیلی و با اتکا بر اسناد، مکتوبات معدود و البته کتب خاطرات و چند مصاحبه‌ کوتاه، سعی در تولید روایتی نو و بازآفرینی گوشه‌ای فراموش شده از تاریخ زنان شمال ایران داشته باشد.

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#زمانه‌_حسن_نژاد
@zananepazhoheshgartarikh1396
 🔴متن چکیده سخنرانی محمد الهامی در همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال با عنوان:

 سرور (مهکامه) محصصی لاهیجانی، فرهیخته بانوی شعر و ادب
 
♦️ این مقاله به بررسی زندگی سرور (مهکامه) محصصی لاهیجانی،شاعر،ادیب،فرهنگی و فعال اجتماعی و مسائل زنان،با تأکیدی ویژه بر اشعار او در ادوار مختلف زندگانی اش، می پردازد . گفته می شود که از مهکامه محصص بیش از ۵۰۰۰ بیت شعر به یادگار مانده است . گرچه بسیاری از این اشعار امروزه در دسترس نیست ولی با بررسی اشعار به جای مانده از او در مطبوعات و روزنامه ها ، به نکات قابل توجهی می توان رسید .
♦️اشعار و مقالات او درباره زنان از اهمیت خاصی برخوردار است .همچنانکه اشعارش درمورد وطن پرستی و اهمیت علم و دانش برای پیشرفت کشور قابل تأمل است.شعر های عاطفی او درباره مسائل شخصی زندگانی  از جمله درگذشت همسرش نیز بخش دیگری از اشعار او را شامل می شود . وی زمانی پا به عرصه ی شعر و ادبیات نهاد که ایران در مرحله ی گذار تاریخی از قاجار به پهلوی قرار داشت . اشعار مهکامه در این مقطع تحت تأثیر آن دوره و شرایط ويژه اش ، سرشار از شور وطن پرستی و اهمیت علم و دانش برای پیشرفت مملکت است.
♦️فعالیت های فرهنگی و اجتماعی هم بخش مهم دیگری از زندگانی مهکامه  را شامل می شود . وی چهره ای فرهنگی بود که از جوانی به تدریس ادبیات مشغول شد و بعدتر سمت های مهمی چون ریاست دبیرستان دخترانه فروغ رشت را هم عهده دار شد . دهه ۱۳۲۰  فعالیت های فرهنگی و ادبی مهکامه محصص گسترده تر شد و عضویت وی در هیأت رئیسه کنگره نویسندگان به سال ۱۳۲۵ش را می توان نقطه ی اوج این فعالیت ها قلمداد نمود .
♦️اشعار وی را می توان بازتابی از اوضاع سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی ایران و گیلان در سه دهه ی نخست سده ی پیشین خورشیدی دانست. وطنپرستی و عشق به ایران ، اهمیت علم و دانش و مبارزه با جهل و عیش و راحت طلبی همراه با همدلی و اتفاق برای پیشرفت کشور،در کنار تقید به اخلاق، از مهم ترین جنبه های اشعار او محسوب می شود.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#محمد_الهامی
@zananepazhoheshgartarikh1396
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸همایش زن در تاریخ محلی ایران پهنه شمال به روایت تصویر
۱۸- ۱۹اردیبهشت۱۴۰۴
مازندران - ساری
🎥با تشکر از سمیرا بهزادی
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران

@zananepazhoheshgartarikh1396
🔴معرفی طرح‌های تاریخ شفاهی زنان (۳۴)
«تاریخ شفاهی زنان در چین»

پیمانه صالحی

🔷 کتاب «زنان در عصر روشنگری چین: تاریخ شفاهی و مکتوب» با ویراستاری وانگ ژِنگ، نخستین‌بار سال ۱۹۹۹ از سوی انتشارات دانشگاه کالیفرنیا در ۴۰۲ صفحه منتشر شد. ویراست دوم این کتاب سال ۲۰۱۵ نشر یافت. این مجموعه مشتمل است بر تحلیل محتوای کیفی مصاحبه با پنج زن چینی که در جایگاه مدیر مدرسه، وکیل، نویسنده، پزشک و کنشگر سیاسی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده بودند و با عنوان فراموش‌شدگان تاریخ به خوانندگان معرفی شدند.

🔺 این کتاب برخلاف سایر آثار تاریخ شفاهی زنان چینی که به دوران انقلاب کمونیستی یا عصر اصلاحات اقتصادی اختصاص دارد، به واکاوی نقش زنان در جنبش فرهنگ نو پرداخته و راهبردهای حزب کمونیست چین برای شکوفایی زنان را زیرِ سؤال می‌برد و بر تلاش‌های فردی به‌جای ایدئولوژی مارکسیستی تحتِ حمایت دولت تأکید دارد. جنبش فرهنگ نو در فواصل سال‌های ۱۹۱۷ تا ۱۹۲۶ رخ داد؛ زمانی‌که روشنفکران چینی تلاش کردند دموکراسی و ایده‌های غربی را وارد فرهنگ بومی چین کنند. حمایت از حقوق زنان و برابری زن و مرد از اهداف اصلی این جنبش بود.

🔹 محقق علاوه‌بر مصاحبه با زنان، اسناد تاریخی، مقالات و آثار مکتوبِ مرتبط با نقش زنان را در جنبش مذکور شناسایی و بر مبنای گفته‌های راویان مستندسازی کرده است. از این روزن، از یک طرف با بازخوانی اسناد و تفسیر روایت‌ها، تأثیرات متقابل تجربیات فردی و گفتمان‌های اجتماعی تبیین می‌شود. از سوی دیگر با تحلیل بینامتنی و مقایسة منابع مختلف، از جمله پژوهش‌های تاریخ شفاهی‌نگاران اروپایی با متون چینی، ایده‌های فمینیستی آنان با فرهنگ چینی سازگار می‌گردد. 

♦️زنان در عصر روشنگری چین بر کاربرد روایت‌های شخصی در علوم اجتماعی و تاریخ تأکید دارد؛ اینکه زنان در جایگاه راویان تاریخ معرفی ‌شوند، نه صرفاً سوژه‌هایی برای تحلیل تاریخی. ترکیب چندلایه و تحلیل‌های علمی زمینه‌ای فراهم می‌آورد تا این مجموعه نه‌تنها تحلیلی تاریخی ارائه دهد، بلکه یک پرترة زنده از زنان اثرگذار در تاریخ چین نمایان سازد و خواننده را به درک ملموس‌تری از نقش زنان در این گذار تاریخی برساند. این کتاب دوران فرهنگ نو را با نگاهی زنانه بازسازی می‌کند و در تبدیل زنان به راویان تاریخ و شاهدان اصلی گذار اجتماعی در یک جنبش فرهنگی سهمی راهگشا دارد.

[1].Women in the Chinese Enlightenment
[2] . Wang Zheng

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#زنان_تاریخ_شفاهی
#پیمانه_صالحی
@zananepazhoheshgartarikh1396
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این بیت جعلی‌ست و از شاهنامه نیست:
زن و اژدها خفته در خاک بِه
زمین پاک ازین هر دو ناپاک بِه
.
.
استاد حسن انوری از برجسته‌ترین پژوهشگران و لغت‌نویسان زبان فارسی‌ست. تلاش‌های شصت‌سالهٔ ایشان در لغتنامهٔ دهخدا و نوشتن کتاب‌‌های دستور زبان که متن درسی دانشجویان زبان و ادبیات فارسی‌ست، تکلیف نقش درخشان ایشان را در مقولهٔ زبان و ادبیات فارسی مشخص کرده است.
اثر کم‌‌نظیر دیگر ایشان در زمینهٔ فرهنگ‌نویسی، فرهنگ بزرگ سخن است.
امیدواریم جماعتی پوچ، هوچی‌گر، بی‌سواد و ضد ایران، دوباره این بیت را برای پنجه بر آفتاب کشیدن عَلَم نکنند.
.


-Hezaaran-

@uttweet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from باشگاه زنان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴خیزش زنان قاجاریه برای دگرگونی جامعه مردسالار ایرانی

نسخه صوتی

📌با مرور تاریخ دوره قاجاریه آشکار می شود که برخی از بانوان این دوره با اقدامات خود توانسته اند نام خود را در تاریخ ثبت کنند.

📌این چهره‌ها تا به آنجا مورد توجه مرد قرار گرفته‌اند که برخی داستان‌سرایی‌ها نیز درباره آنها رخ داده و برخی از اقدامات بزرگ نیز به این چهره‌ها نسبت داده شده است.
یکی از این چهره‌ها بانو فخرالدوله است قاعدتا به سبب ویژگی های خود، این داستان‌های را باورپذیر کرده است. نفس باورپذیری این روایت‌ها در دوره ای که اصولا تصویر و ایماژ زنان در ذهنیت بسیاری از ایرانیان کلیشه ای از انفعال و ناآگاهی بوده، قابل تامل است.

📌به همین بهانه و البته تلاش برای به دست آوردن تصویری قرین با واقعیت از زنان دوره قاجاریه و چهره هایی چون بانو فخرالدوله در مجله تاریخی اکو ایران با منصوره اتحادیه استاد تاریخ و خالق آثاری چون«اینجا طهران است» و «پیدایش و تحول احزاب سیاسی مشروطیت» به گفت وگو نشسته ایم.
منبع:اکوایران

👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
⭕️جلسه هم اندیشی اعضای انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و انجمن زنان کارآفرین در گرگان
روز شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۴اعضای دو انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و زنان کارآفرین به بهانه سفر یکی از موسسین به این استان گردهم آمده در ارتباط با فعالیت و اثرگذاری هرچه بیشتر به گفتگو و تبادل نظر داشتند.

♦️این دو انجمن با تجربه همکاری در برخی رویدادها از جمله برگزاری همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال، همکاری بیشتر در ادامه فعالیتها را مورد تأکید قرار دادند.
شناسایی زنان واجد شرایط عضویت در دو انجمن و تسهیل روند عضویت آن‌ها، برنامه‌ریزی های منظم برای فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی با همکاری دیگر نهادهای مدنی و مراکز فرهنگی و بهره گیری از امکانات محلی در این نشست مورد توجه قرار گرفت.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#انجمن_زنان_کارآفرین
@zananepazhoheshgartarikh1396
.
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:

زنان و موسیقی در گیلان

با حضورِ:
دکتر فریبا نظری
جامعه‌شناس و پژوهشگر اجتماعی

📅 دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴

🕔 ساعت ۱۷

📍 تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#زنان #موسیقی #گیلان #فریبا_نظری #نشست_فرهنگی #باشگاه_اندیشه
@bashgahandishe
@zananepazhoheshgartarikh1396
📣 اطلاعیه مهم

با توجه به شرایط پیش‌آمده، نشست علمی‌ماهانه انجمن زنان پژوهشگر تاریخ لغو و به فرصت مناسب موکول می‌شود.
همچنین دیگر رویدادهای باشگاه اندیشه نیز در فرصت‌های مناسب برگزار و تاریخ‌های جدید متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

با سپاس از همراهی شما
روابط عمومی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ
@zananepazhoheshgartarikh1396
Forwarded from شفیعی کدکنی
ایران از پای نمی‌اُفتد، می‌تپد و چون قُقنوس از خاکستر خود برمی‌خیزد؛ مانندِ دُلفین جَست می‌زند و پیدا می‌شود و نهان می‌شود، و باز از نو پدیدار. هر کجا که گمان کنید که نیست، درست همانجا هست، در هر لباس، هر سیما، چه در زربفت و چه در کرباس، چه گویا و چه خاموش.

هزاران هزار صدا در خرابه‌هایِ تو پیچید که: «دیوان آمد، دیوان آمد!» این صدا در خرابه‌هایِ دیگر نیز پیچیده‌ است و گوشِ روزگار با آن آشناست؛ ولی دیوان می‌آیند و می‌روند، غولان می‌آیند و می‌روند، دوالپایان پاورچین پاورچین می‌گذرند، و آن روندهٔ بزرگ که ایران نام دارد، می‌ماند.
محمد‌علی اسلامی ندوشن
برگرفته از فصلنامهٔ هستی، تابستانِ ۱۳۷۲ خورشیدی، صص ۱۸۴–۱۸۳

#ایران
درگذشت استاد فرهیخته و فاضل، جناب آقای دکتر محسن بهشتی‌سرشت، عضو هیأت علمی بازنشسته گروه تاریخ دانشگاه بین‌المللی امام خمینی که پس از تحمل دوره‌ای از بیماری دارفانی را وداع گفت، موجب تأسف و اندوه فراوان شد.
این سوگ بزرگ را به خانواده محترم، دوستان و شاگردان وی و اساتید و پژوهشگران تاریخ تسلیت می‌گوییم.
با آرزوی صبر و شکیبایی برای بازماندگان و رحمت و غفران الهی برای آن فقید سعید
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ
                                                                
@zananepazhoheshgartarikh1396
2025/07/08 00:14:09
Back to Top
HTML Embed Code: