Telegram Web
❇️ ۹ تالاب ایران بیابان شد

🟢 گرمای بی‌سابقه مردادماه امسال سبب شد تا تالاب‌های انزلی، بامدژ، هامون، جازموریان، طشک، بختگان، گاوخونی، مهارلو، حوض‌سلطان، شیمبار و دریاچه نمک خشک شود.

🟢 سامانه‌های جهانی هواشناسی هم از پاییز خشک در گستره ایران خبر می‌دهند/ فارس



@zistaa_env
❇️ این ۵ ماده غذایی دارای میکروپلاستیک پنهان هستند

🟢 خطر میکروپلاستیک‌ها به این دلیل که همه روزه پلاستیک‌های بیشتری به مواد غذایی راه پیدا می‌کنند در حال افزایش است. این الیاف پلاستیکی ریز سلامت ما را تهدید کرده و از جهات مختلفی تحت تاثیر قرار می‌دهند. میکروپلاستیک‌ها به طور ویژه به مقدار زیادی در چای کیسه‌ای و برنج وجود دارند.

🟢 مطالعه جدیدی که در مجله«جاما نتورک اوپن» (JAMA Network Open) منتشر شد، نشان می‌دهد که قطعات و الیاف پلاستیکی ریز در بافت بینی اجساد انسانی یافت شده است. گفته می‌شود که قطعات میکروپلاستیک در حباب بویایی (بخشی از بینی که بوهایی که در قاعده مغز قرار می‌گیرند را تشخیص می‌دهد) کشف شده است.

🟢 ۵ ماده غذایی که دارای حداکثر میکروپلاستیک هستند:

◀️ شکر و نمک
رایج‌ترین چاشنی‌های آشپزخانه مانند شکر و نمک مقدار قابل توجهی میکروپلاستیک را در خود پنهان می‌کنند که ممکن است از طریق بسته بندی پلاستیکی یا به دلیل نگهداری این چاشنی‌ها در ظروف پلاستیکی به مواد غذایی راه پیدا کنند. در مطالعه‌ای با عنوان «میکروپلاستیک‌ها در نمک و شکر» که توسط سازمان تحقیقات زیست‌محیطی «توکسیک لینک» (Toxics Link)انجام شد، ۱۰ نوع نمک آزمایش شده که شامل نمک خوراکی، نمک سنگ و نمک دریایی و پنج نوع شکر خریداری شده از بازارهای آنلاین و محلی بود. در این مطالعه میکروپلاستیک‌ها در تمام نمونه‌ها به شکل‌های مختلف از جمله فیبر، گلوله، و قطعات یافت شد و اندازه این میکروپلاستیک‌ها از ۰.۱ میلی‌متر تا ۵ میلی‌متر متغیر بود. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۲۳ انجام شد، نشان داد نمک صورتی هیمالیا که از زمین استخراج می‌شود، دارای بیشترین میزان میکروپلاستیک است و پس از آن نمک سیاه و نمک دریایی در رده‌های بعدی قرار دارند.

◀️چای کیسه‌ای
چای کیسه‌ای یکی از خوراکی‌های اصلی است که می تواند بدن انسان را در معرض میکروپلاستیک‌ها قرار دهد. پلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای صدها سال طول می‌کشد تا در طبیعت تجزیه شوند و اندازه قطعات آن می‌تواند بین ۱ میکرومتر تا ۵ میلی‌متر باشد. دمای بالای آب هنگام فرو بردن کیسه‌های چای می‌تواند منجر به انتشار میکروپلاستیک‌ها در قوری یا فنجان شود. دوستداران چای باید مراقب استفاده از کیسه‌های چای باشند زیرا ممکن است خود را در معرض میلیاردها ذرات پلاستیکی قرار دهند که بسیاری از آن‌ها می‌توانند به سلول‌های انسان نفوذ کنند.

◀️ برنج
برنج یک عنصر اصلی در رژیم غذایی ما است همین باعث شده این ماده غذایی بتواند ما را در معرض میکروپلاستیک‌های بیشتر قرار دهد. یک مطالعه دانشگاه کوئینزلند نشان داد که به ازای هر نصف فنجان یا ۱۰۰ گرم برنجی که خورده می‌شود، ۳ تا ۴ میلی گرم پلاستیک وارد بدن می‌شود. طبخ سریع برنج بدون شست وشوی کافی برنج می‌تواند خطر جذب الیاف ریز پلاستیکی به بدن را چندین برابر افزایش دهد زیرا ممکن است ۱۳ میلی گرم میکروپلاستیک در هر وعده برنج وجود داشته باشد. برای کاهش آلودگی پلاستیکی، مهم است که برنج خود را قبل از استفاده به طور کامل شسته و ۴ یا ۵ بار آبکشی کنید.

◀️ غذاهای دریایی
دوستداران غذاهای دریایی باید از حجم عظیمی از میکروپلاستیک‌هایی که می‌توانند از طریق فاضلاب به اقیانوس رفته و توسط حیوانات دریایی مصرف شوند، آگاه باشند. میکروپلاستیک‌های انباشته شده در حیوانات می‌توانند به بدن انسان راه پیدا کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ در مورد میکروپلاستیک‌ها در انواع مختلف غذاهای دریایی پلاستیکهای ریز را را در هر نمونه غذای دریایی یافت.

◀️ آب بطری
در مطالعه‌ای که اخیرا در مجله «Proceedings of the National Academy of Sciences» منتشر شده، به این نکته مهم اشاره شده که آب آشامیدنی می‌تواند تا ۲۴۰ هزار قطعه پلاستیکی را ذخیره کند. در این تحقیق یک تکنیک تصویربرداری منحصر به فرد برای شناسایی هزاران قطعه ریز پلاستیک در بطری‌های معمولی یکبار مصرف آب مورد استفاده قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که حدود ۹۰ درصد از این قطعات پلاستیکی ریز نانوپلاستیک‌ها هستند که می‌توانند در سلول‌ها و بافت‌های انسان جذب شوند و همچنین از سد خونی مغزی عبور کنند. هر بار که در بطری را باز و بسته می‌کنید، میکروپلاستیک‌های بیشتری وارد آب می‌شوند.

https://asrturkiye.com/?p=119361

@zistaa_env
❇️ زیبایی‌های عالم، برندگان مسابقه عکاسی نجومی سال ۲۰۲۴ رصدخانه سلطنتی معرفی شدند

🟢 برندگان سال ۲۰۲۴ مسابقه عکاسی نجومی سالانه «رصدخانه سلطنتی گرینویچ» معرفی شدند. در مجموعه تصاویر برندگان امسال چند عکس خیره‌کننده از شفق قطبی، سحابی‌ها، خورشید و ماه وجود دارد. سال ۲۰۲۴ شانزدهمین سال برگزاری این مسابقه محسوب می‌شود و بیش از ۳۷۰۰ عکس از عکاسان ۵۸ کشور برای آن ارسال شده است.

🟢 در بالا برندگان مسابقه عکاسی نجومی سال ۲۰۲۴ رصدخانه سلطنتی را مشاهده می‌کنید.

@zistaa_env
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️ هدفون ها با صدای بلند چقدر می توانند به گوش شما آسیب برسانند؟

@zistaa_env
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❇️ زیبایی و قدرت طبیعت

@zistaa_env
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️ ویدیویی زیبا از آخرین ابرماه تابستان

منبع: صفحه اینستاگرام احسان ابهری

@zistaa_env
❇️ رباتی برای کارهای خانه

🟢 شرکت 1X ربات NEO را معرفی کرده است، واقع بینانه ترین ربات انسان نما که برای کارهای خانگی طراحی شده است.

🟢 تنها با ۴ ساعت شارژ، NEO می تواند مواد غذایی را تخلیه کند، ظروف را بشوید، شام آماده کند و حتی بعد از آن تمیز کند. هیچ محدودیتی وجود ندارد.

🟢 رباتNEO هر کاری را که بخواهید انجام می دهد. در صورت بروز هرگونه نقص، یک اپراتور پشتیبان آماده کنترل است.

@zistaa_env.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️ ماهیگیری حواصیل با طعمه حشره!

🟢 این پرنده‌ی باهوش که روش خلاقانه‌ای برای شکار ماهی ابداع کرده، یکی از کوچکترین گونه‌ی حواصیل‌هاست که اندازه‌اش کمتر از ۵۰ سانتیمتر است.

🟢 او در طول روز معمولا بی‌تحرک است و کار خاصی نمی کند و به دلیل برخی از ویژگی‌های رفتاری، از جمله همین روش استادانه در شکار، مورد توجه زیست‌شناسان قرار گرفته است.

🟢 زیستگاه این استاد ماهیگیری تالاب‌های کوچک در مناطق استوایی است، از غرب آفریقا گرفته تا ژاپن و استرالیا، آمریکای جنوبی و حوزه‌ کارائیب!

asriran.com

@zistaa_env
❇️ دانشمندان ۳۶۰۰ ماده شیمیایی مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی را در بدن انسان پیدا کردند

🟢 محققان بنیاد FPF در زوریخ سوییس می‌گویند که از ۳۶۰۰ ماده شیمایی بسته‎‌بندی‌های مواد غذایی شناسایی‌شده در بدن، حدود ۱۰۰ مورد برای سلامت انسان نگران‌کننده هستند. برخی از این مواد شیمیایی مانند PFAS و بیسفنول ای (Bisphenol A) پیش‌تر در بدن انسان یافت شده و استفاده از آن‌ها نیز ممنوع شده بود.

🟢 محققان قبلاً حدود ۱۴ هزار ماده شیمیایی را که با غذا در تماس هستند (FCC) فهرست‌بندی کرده بودند، این مواد می‌توانند از بسته‌بندی‌های ساخته‌شده از پلاستیک، کاغذ، شیشه، فلز یا مواد دیگر به مواد غذایی نفوذ کنند. محققان این مواد شیمیایی را در پایگاه‌های داده‌های زیستی، که مواد شیمیایی موجود در نمونه‌هایی از بدن انسان ردیابی می‌کنند، جستجو کردند/ دیجیاتو

@zistaa_env
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❇️ ببینید این مرد چطور از انرژی خورشید استفاده می کند!

@zistaa_env
2024/09/22 06:23:06
Back to Top
HTML Embed Code: