Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 مولکول DNA، ذخیره‌گاه اطلاعات، این بار داده‌های دیجیتال

در صورت انفجار هسته ای ، همه اطلاعات دیجیتالی و مکتوب می توانند از بین بروند. خوشبختانه روشی وجود دارد که می توان تمام تاریخ بشر را فراتر از پایان تمدن ثبت و ذخیره کرد؛ و ماده اصلی در درون همه ماست: DNA ما.

#زیرنویس_فارسی
#چندرسانه_ای

🌐 با کیفیت‌تر ببینید
↩️ منبع: TED ED


🆔 @ZistFan
آغاز ماه مبارک رمضان، ماه خیر و رحمت الهی، برشما مبارک.
🆔 @ZistFan
Forwarded from فن زیست
چوب آزمایشگاهی، نجات بخش زمین؟

🔰 امکان ساخت چوب آزمایشگاهی تبدیل به یک برگ برنده برای سیاره زمین می‌شود. همزمان با McDonald که در حال راه اندازی McPlant Burger در بازار آزمایشی است، دانشمندان در حال تلاش برای تولید هم ارز گیاه می‌باشند. یک تحقیقات که اخیرا در ژورنال Cleaner Production منتشر شده است، اثبات مفهوم رشد بافت گیاه در محیط…

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: فائزه حیدری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 واتسون و کریک خیلی هم صادق نبودند!

کشف ساختار DNA یکی از مهمترین دستاوردهای علمی تاریخ بشر بود. مارپیچ مضاعف معروف اکنون تقریباً مترادف با واتسون و کریک است. دو دانشمند که وانمود کردند ساختار DNA را کشف کرده اند و بخاطر این وانمود نوبل گرفتند! اما نام دیگری وجود دارد که ممکن است شما آن را ندانید: روزالین فرانکلین.

#چندرسانه_ای
#زیرنویس_فارسی

🌐 با کیفیت‌تر ببینید
↩️ منبع: TED ED

🆔 @ZistFan
ایجاد جنین‌های ترکیبی انسان و میمون برای اولین بار

🔰 دو سال پیش پژوهشگر اسپانیایی خوان کارلوس ایزپیسوا بلمونته اعلام کرد که رویان‌های میمون- انسانی رشد داده است. به گفته او، برخی از این جنین‌های ترکیبی انسان و میمون توانسته‌اند بیش از دو هفته در ظروف پتری رشد کنند. اکنون این همکار انستیتو سالک در سن دیگو کالیفرنیا، همراه با یک تیم پژوهشی بین‌المللی نتایج…

ادامه مطلب...

↩️
منبع: لیووژن فارمد
🔃 درمان کرونا با داروی شاگاس

🔰 بیماری شاگاس به وسیله انگل Trypanosoma cruzi ایجاد می‌شود. آنزیم تاثیرگذار این انگل cruzain نام دارد که شباهت بسیار زیادی به آنزیم cathepsin L دارد. داروی موثر بر توقف فعالیت آنزیم cruzain جواب خوبی بر آنزیم cathepsin L داشته است. در صف کاندیدا‌های درمان کرونا قرار گرفته است.
دکتر جایمز مک کریو، رئیس دانشکده داروسازی…

ادامه مطلب...

↩️ منبع: لیووژن فارمد
مرغ از قفس پرید ندا داد جبرئیل
اینک شما و وحشت دنیای بی علی

🆔 @ZistFan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 آموزش سنجش بردفورد

بردفورد یک روش تحلیلی طیفی سریع برای اندازه گیری غلظت پروتئین در یک محلول است. واکنش به ترکیب اسید آمینه پروتئین های اندازه گیری شده بستگی دارد.
ترجمه زیرنویس: محمد رنجبر

#چندرسانه_ای
#آموزش
#مولکولی
#سطح_متوسط
#زیرنویس_فارسی

↩️ منبع: Bio-Rad


🆔 @ZistFan
واریانت دلتا یا هندی چیست؟

🔰 کرونا ویروس‌ها بزرگ، پوشش دار و دارای RNA هستند. در واقع کرونا ویروس‌ها بزرگ‌ترین ژنوم را در بین RNA ویروس‌ها (مثل ویروس‌های آنفولانزا و فلج اطفال) دارند. پیش از همه گیری در سال ۲۰۱۹ که عامل آن یک کرونا ویروس نوظهور از چین بود، کرونا ویروس‌های انسانی را بیشتر به عنوان عامل سرماخوردگی بدون تب…

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: امیرعلی مهشاد
سایت‌های بیوانفورماتیکی برای زیست شناسان

🔰 در سال‌های اخیر به واسطه پیشرفت‌های فوق العاده در عرصه سخت افزار، همه گیر شدن اینترنت و پدید آمدن متد‌های پیشرفته بیوشیمیایی، نقطه عطفی را در علم بیوانفورماتیک و کموانفورماتیک شاهد هستیم. در این جا به معرفی یک سری دیتابیس‌ها و سرور‌های ابری میپردازیم که محاسبات پیچیده بیوانفورماتیکی را برای پژوهشگران علوم زیستی به زیبایی…

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: محمد رنجبر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 چگونه یک پزشک از یک بحران جهانی جلوگیری کرد؟

امروزه وقتی درباره دارو‌های آزمایشی بحث می‌شود، داشتن تاییدیه، FDA فاکتور مهمی در ایمن بودن دارو بشمار می‌آید. درواقع تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا، با وجود این‌ که زیر مجموعه وزارت بهداشت یک کشور، یعنی آمریکا‌ست، دارای ارزش جهانی است.

#زیرنویس_فارسی
#چندرسانه_ای

🌐 با کیفیت‌تر ببینید
↩️ منبع: TED ED
“سرآمدان” مصاحبه با دکتر رضا روستاآزاد

🔰 رضا روستاآزاد، استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس سابق این دانشگاه است. از فعالیت‌های علمی وی می‌توان به انجام ۳۹ پروژه پژوهشی، انتشار ۴۳ مقاله در نشریات معتبر داخلی و خارجی، ۶۸ مقاله در کنفرانس‌های معتبر داخلی و خارجی، و بیش از ۸۰ راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اشاره کرد.در دومین قسمت از مجموعه مصاحبه ‌های سرآمدان میهمان صحبت‌های گرم این استاد برجسته کشورمان هستیم.
ادامه مطلب...

📝 نویسنده: محمد رضوانی
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت اول)

🔰 با پیشرفت روزافزون علم کامپیوتر و رشد چشمگیر کمپانی‌های بیوتکنولوژی و داروسازی در ۵۰ سال گذشته، روش‌های نوینی برای طراحی داروهای شیمیایی پدید آمده اند. در این مقاله به معرفی جنبه‌های تئوری Computer Aided Drug Desgin (CADD) و Virtual Screening میپردازیم.


ادامه مطلب...

📝 نویسنده: محمد رنجبر
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت دوم)

🔰
در قسمت قبل از طراحی دارو به کمک کامپیوتر به دلایل استفاده از متدهای محاسباتی و مفاهیم رسپتور و لیگاند و لزوم استفاده از Clinical Trial ها پرداختیم. در این قسمت به معرفی انواع الگوریتم‌ها می‌پردازیم و بعد از آن داده های ورودی و خروجی را بررسی خواهیم کرد.

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: محمد رنجبر
درمان آلزایمر با آنتی بادی های مونوکلونال

🔰 اگر پاندمی کرونا چیزی به ما آموخته باشد، آن نقش آنتی بادی‌ها در زنده نگه داشتن انسان هاست. آنتی بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که توسط دستگاه ایمنی بدن تولید می‌شوند و با باکتری‌ها، سم‌ها، سلول‌های سرطانی و همچنین ویروس کووید ۱۹ مقابله می‌کنند. همزمان که تحقیقات گسترده‌ای برای پیشگیری و مقابله با کووید ۱۹ در جریان است، تحقیقات محققان برای درمان آلزایمر نقطه عطفی مهم رسیده است. این روش به وسیله آنتی بادی‌های سنتزی یا مونوکلونال است. با پایان آزمایش‌های بالینی نوع خاصی از این آنتی بادی‌های سنتزی و تایید FDA، نحوه مقابله با بیماری‌های زوال عقل و آلزایمر دگرگون و وارد فاز درمانی شده است.

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: امیرعلی مهشاد
Forwarded from زيست هنر
#نقاشی «بعد عباس»، ۱۴۰۰ ه.ش.، اثر «حسن روح‌الامین» هنرمند ایرانی
@BioArts
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹سنتتیک بیولوژی (قسمت اول)

سنتتیک بیولوژی یا مهندسی زیستی کاربردهای مختلفی کاربرد دارد. یکی از این کاربرد ها، صنعت غذاست. از طرفی باکتری‌ها همیشه به دلایل مختلف ارگانیسم‌های مورد علاقه در حوزه مهندسی زیستی بوده اند. باکتری‌ها همه جا هستند، حتی درون بدنمان و ما در این پروژه، تئوری‌های پایه و تکنیک‌های کشت میکروبی را برای اهداف مهندسی زیستی یاد می‌گیریم.
در این دوره هدف آن است تا از طریق یک مثال ملموس یعنی فرایند تولید ماست، سنتتیک بیولوژی را به شما معرفی کنیم. با دنبال کردن این دوره از خانه، می‌توانید ماست خودتان را در آشپزخانه، با درک عمیق‌تر از ریاضیات و میکروبیولوژی مهندسی کنید.

#چندرسانه_ای
#زیرنویس_فارسی

🌐 با کیفیت‌تر ببینید
↩️ منبع: Synthetic Biology One
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت سوم)

🔰 در قسمت قبلی طراحی دارو به کمک کامپیوتر به معرفی انواع الگوریتم‌های طراحی داروها پرداختیم. الگوریتم‌ها به صورت کلاسیک به دو شاخه مبتنی بر رسپتور و مبتنی بر لیگاند تقسیم‌بندی شده بودند. الگوریتم‌های مبتنی بر پایه هوش مصنوعی هم در هیچکدام از شاخه‌های این تقسیم‌بندی کلاسیک قرار نمی‌گرفتند.

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: محمد رنجبر
تست‌های بر پایه‌ی ctDNA ، جایگزین روش‌های تهاجمی موجود در تشخیص سرطان

🔰 چکیده
در بسیاری از اختلالات مانند سرطان یا … پزشکان به منظور مطالعه و تشخیص وضعیت بیماری نیاز به نمونه‌گیری از بیمار دارند. با وجود پیشرفت‌های صورت‌گرفته، هنوز هم در بسیاری از موارد از بافت بیمار نمونه‌برداری می‌شود که اکثراً همراه با عمل جراحی یا مشابه آن است. به طور کلی، نمونه‌گیری از بافت‌ها به…

ادامه مطلب...

📝 نویسنده: سیدسعید متقی
کلان داده در حوزۀ درمان و علوم پزشکی

🔰 کلان داده ، تحت “مجموعه بزرگ و پیچیده از داده؛ ساختارمند یا غیر ساختارمند” تعریف می‌شود. این مجموعه ی بزرگ، به طور موثر می‌تواند مشکلات بزرگ کاری را حل کند که پیش از آن با استفاده از روش های مرسوم آنالیز داده قابل حل یا حتی بررسی نبودند.

ادامه مطلب...

📝 نویسندگان: محمدعلی شارعی، مریم قضاوتی، علی قیاسی و متینا میرزایی جدید
2025/01/01 23:34:39
Back to Top
HTML Embed Code: