Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
888 - Telegram Web
Telegram Web
مراسم معارفه نو دانشجویان زیست شناسی ورودی ۱۴۰۲ و بهمن ۱۴۰۱
با حضور مدیر گروه ، مسئول آموزش و هیئت علمی گروه زیست شناسی
⏱️زمان : دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۰ الی ۱۲
📍مکان : سالن سهروردی(کریدور کتابخانه مرکزی)
📎حضور برای دانشجویان نوورود الزامی میباشد.
@znubio
#مقاله_علمی

🧠 برای نخستین بار در جهان؛ پزشکان یک کرم انگلی زنده را از مغز یک انسان خارج کردند!

🔹 جراحان در استرالیا پس از باز کردن جمجمه یک بیمار با دیدن وول خوردن یک کرم انگلی هشت سانتی‌متری در داخل مغز او، حیرت‌زده شدند و این کشف نادر که گفته می‌شود برای نخستین بار در جهان اتفاق افتاده، متخصصان علوم پزشکی را نسبت به افزایش خطر انتقال بیماری‌ها بین انسان و حیوان نگران کرده است.

🪱 این کرم در یک عمل جراحی از بافت مغز بیمار بیرون کشیده شد. پزشکان احتمال داده‌اند که این موجود زنده و قرمز رنگ حدود دو ماه در سر این زن زندگی کرده است.

🟣 این زن استرالیایی به دنبال رشد این کرم در مغزش با مجموعه‌ای از علائم غیر معمول از جمله درد معده، سرفه، تعریق شبانه، اسهال و حتی فراموشی و تشدید افسردگی مواجه شده بود.

✔️ متخصصان می‌گویند: "به احتمال زیاد این کرم هنگام جمع‌آوری نوعی گیاه بومی از کنار دریاچه‌ محل زندگی بیمار در استرالیا وارد بدن او شده است. این کرم حلقوی، انگل مار پیتون است.
بیمار از سبزیجات Warrigal برای پخت و پز استفاده می کرد و احتمالاً مستقیماً از لمس علف بومی یا پس از خوردن سبزی به انگل آلوده شده بود".

📌 پروفسور کارینا کندی گفت که پیام مهم این پرونده در مورد ایمنی عمومی مواد غذایی است، به ویژه هنگام باغبانی یا جستجوی غذا در جایی که ممکن است حیات‌وحش دیگری در نزدیکی وجود داشته باشد.

🔺 وی گفت: "افرادی که باغبانی یا علوفه‌ای برای غذا می‌کنند باید پس از باغبانی و دست زدن به محصولات علوفه‌ای، دست‌های خود را بشویند. هر غذایی که برای سالاد یا پخت و پز استفاده می‌شود نیز باید به خوبی شسته شود و سطوح آشپزخانه و تخته‌های برش پس از استفاده پاک شده و تمیز شوند".

📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 متینه نوروزی
🔍 مرضیه دانافر

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#مقاله_علمی

🩸 آزمایش خون ممکن است آلزایمر را سال‌ها قبل از بروز علائم آن تشخیص دهد.

🔹 یک آزمایش خون ساده که می‌تواند بیماری آلزایمر را سال‌ها قبل از ظهور علائم آن تشخیص دهد، ممکن است یک قدم به واقعیت نزدیک‌تر شده باشد. محققان روش جدیدی را برای یافتن زودهنگام آلزایمر ابداع کرده‌اند. در رویکرد جدید، میزان الیگومرهای سمی اندازه‌گیری می‌شود.

یک مطالعه شامل خون ۳۱۰ نفر که سال‌ها قبل اهدا شده بودند، نشان داد از ۵۳ نفری که پس از مرگشان تائید شد که به آلزایمر مبتلا بودند، ۵۲ نفر بطور متوسط ۶ سال زودتر علائم الیگومرهای سمی را داشتند

الیگومرهای سمی در ۱۱ نفر هم وجود داشتند که هنگام اهدای خون مشکل حافظه یا علائم زوال عقل نداشتند. از این تعداد ۱۰ نفر بعدا با علائم آلزایمر تشخیص داده شدند. از ۲۲۰ نفری که الیگومرهای سمی در خونشان وجود نداشت، فقط ۲ نفر بعدا دارای علائم آلزایمر بودند.

❗️ محققان می‌گویند این آزمایش به تجهیزات پیچیده‌ای نیاز ندارد، نیازی به در نظر گرفتن مواردی مانند سن و سایر عوامل خطر ندارد و استفاده از آن در آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های استاندارد آسان است.

📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 متینه نوروزی
🔍 مرضیه دانافر

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#مقاله_علمی

🐷جراحان دومین پیوند قلب خوک را انجام می‌دهند و سعی می‌کنند مردی در حال مرگ را نجات دهند!

🫀 جراحان قلب یک خوک را به یک مرد در حال مرگ پیوند زده‌اند تا عمر او را طولانی کنند. این تنها دومین بیمار است که تا به حال تحت چنین شاهکاری آزمایشی قرار گرفته است. پزشکان مریلند روز جمعه گفتند که دو روز بعد، مرد شوخی می‌کرد و می‌توانست روی صندلی بنشیند.
به گفته پزشکان دانشگاه مریلند، این کهنه سرباز ۵۸ ساله نیروی دریایی با مرگ تقریباً قطعی بر اثر نارسایی قلبی مواجه بود، اما سایر مشکلات سلامتی به این معنی بود که او واجد شرایط پیوند قلب سنتی نبود.

تیم مریلند سال گذشته اولین پیوند قلب خوک اصلاح شده ژنتیکی را به مرد در حال مرگ دیگری به نام دیوید بنت انجام داد که تنها دو ماه زنده ماند.

کمبود زیادی در اعضای اهدایی برای پیوند وجود دارد. سال گذشته، بیش از ۴۱۰۰ پیوند قلب در ایالات‌متحده انجام شد که یک رکورد است، اما تعداد پیوند قلب به حدی محدود است که تنها بیمارانی که بهترین شانس برای بقای طولانی‌مدت دارند، پیوند قلب دریافت می‌کنند.

▶️ تلاش ها برای پیوند عضو از حیوان به انسان برای چندین دهه شکست خورده است، زیرا سیستم ایمنی افراد بلافاصله بافت خارجی را از بین می برد. اکنون دانشمندان دوباره سعی می‌کنند از خوک‌هایی که از نظر ژنتیکی اصلاح شده‌اند استفاده کنند تا اندام‌هایشان را شبیه‌تر کنند.

🟣 اخیراً دانشمندان سایر بیمارستان‌ها کلیه و قلب خوک را در بدن انسان اهدایی آزمایش کرده‌اند، به این امید که به اندازه کافی برای شروع مطالعات رسمی در مورد آنچه که پیوند زنو نامیده می‌شود، بیاموزند.

🔷 برای انجام این تلاش جدید در یک بیمار زنده خارج از یک آزمایش دقیق، محققان مریلند نیاز به مجوز ویژه از سازمان غذا و دارو داشتند، تحت فرآیندی که برای موارد اورژانسی خاص بدون هیچ گزینه دیگری در نظر گرفته شده است.

این بار چه تفاوتی دارد:

🔘 تنها پس از پیوند سال گذشته، دانشمندان نشانه‌هایی از یک ویروس خوک را که در داخل قلب پنهان شده بود، کشف کردند و اکنون آزمایش‌های بهتری برای جستجوی ویروس‌های پنهان دارند. آنها همچنین تغییرات دارویی ایجاد کردند.

🔴 احتمالاً مهم‌تر این است که در حالی که فاوست نارسایی قلبی در مرحله نهایی دارد و از سایر گزینه‌ها خارج بود، او به اندازه بیمار قبلی نزدیک به مرگ نبود. بیمارستان گفت که تا روز جمعه، قلب جدید او بدون هیچ گونه دستگاه حمایتی به خوبی کار می کرد.

📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 کیمیا حقیقی
🔍 مرضیه دانافر

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
در این پست به معرفی پروفسور سامیا خوری، یکی از برجسته‌ترین دانشمندان دنیا در زمینه بیماری ام‌اس پرداختیم.


پروفسور سامیه خوری با ابداع رویکردهای جدید برای مراقبت از بیماران ام‌اس برنده‌ی جایزه مصطفی(ص) در سال ۲۰۲۳ شده‌اند.

✓ پست درمورد زندگی و دستاورد پروفسور خوری در حوزه‌ی درمان بیماری MS است.


.
.
.

🆔@UIBiologists🌱💡

#مقاله_علمی

🤔 چرا برخی از افراد دچار ADHD می‌شوند، در حالی که برخی دیگر نه؟

🔍 محققان دانشگاه Aarhus در یک مطالعه بزرگ که به تازگی در مجله Nature Genetics منتشر شده است، به پاسخ به این سوال نزدیکتر شده‌اند.

📍محققان به همراه شرکای ملی و بین المللی شان بیش از شش میلیون نوع ژنتیکی را در ۳۸۶۹۱ فرد مبتلا به ADHD و ۱۸۶۸۴۳ فرد بدون ADHD مورد مطالعه قرار دادند.

به این ترتیب، شناسایی ۲۷ نوع خطر ژنتیکی برای اختلال رشد عصبی رایج ممکن شده است.

🟣 محققان با پیوند دادن انواع ماده ژنتیکی -یعنی تغییرات در DNA- به ژن‌های خاص، به دانش جدیدی در مورد اینکه کدام بافت‌ها و سلول‌ها به ویژه در افراد مبتلا به ADHD تحت تأثیر قرار می‌گیرند، به دست آورده‌اند.

✔️ متعاقباً، محققان نتایج را با داده‌های موجود در مورد بیان ژن در بافت‌های مختلف، انواع سلول‌ها و مراحل رشد مغز ترکیب کردند و کشف کردند که ژن‌های دخیل در ADHD سطح بالایی از بیان را در طیف وسیعی از بافت‌های مغز و در مراحل اولیه مغز دارند.

🟢 پروفسور دیته دمونتیس از گروه زیست‌پزشکی در دانشگاه Aarhus می‌گوید:"این تاکید می‌کند که ADHD باید به عنوان یک اختلال رشد مغز دیده شود و به احتمال زیاد تحت تأثیر ژن‌هایی است که تأثیر عمده ای بر رشد اولیه مغز دارند".

علاوه بر این، محققان دریافتند که عامل ژنتیکی که خطر ADHD را افزایش می‌دهد، به ویژه بر ژن‌هایی که در نورون‌ها، به ویژه نورون‌های دوپامینرژیک بیان می‌شوند، تأثیر می‌گذارد.

🔶 این جالب است، زیرا دوپامین در رابطه با پاسخ پاداش در مغز نقش دارد و به این دلیل که یک نوع داروی ADHD که اغلب استفاده می‌شود با افزایش غلظت دوپامین در مناطق مختلف مغز عمل می‌کند.

📍پروفسور دیته می‌گوید ADHD تحت تأثیر بسیاری از انواع ژنتیکی رایج است که هر کدام کمی خطر را افزایش می‌دهند.

⚫️ در واقع، با کمک مدل‌های آماری پیشرفته، محققان تخمین زده‌اند که حدود ۷۳۰۰ نوع ژنتیکی رایج وجود دارد که خطر ADHD را افزایش می‌دهد.

🟧 به ویژه جالب است که اکثریت قریب به اتفاق این انواع - ۸۴ تا ۹۸ درصد - بر سایر اختلالات روانی نیز تأثیر دارند، به عنوان مثال اوتیسم، افسردگی و اسکیزوفرنی.

♦️ برای بررسی بیشتر این موضوع، محققان داده‌های یک مجموعه داده مستقل، متشکل از ۴۹۷۳ نفر را که تحت آزمایش‌های عصبی-شناختی گسترده قرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند. با استفاده از اطلاعات به دست آمده از مطالعه جدید در مورد این که کدام گونه‌ها خطر ADHD را افزایش می‌دهند، در مجموعه داده‌های مستقل دریافتند که افزایش بار متغیرهای خطر ADHD در ژنوم یک فرد با کاهش خواندن و توانایی‌های ریاضی، کاهش توجه همراه است.

این دانش می‌تواند به عنوان نقطه شروعی برای مطالعات بیشتر در مورد مکانیسم‌های بیماری و شناسایی اهداف دارویی جدید استفاده شود.

📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 سیده سمانه نبویان
🔍 مرضیه دانافر

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#معرفی_بیماری‌های_انگلی
#خواب_آفریقایی #تریپانوزومیازیس

خواب آفریقایی | African Trypanosomiasis

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#معرفی_بیماری‌های_انگلی
#خواب_آفریقایی #تریپانوزومیازیس
#پارت_۱

بیماری خواب آفریقایی چیست؟

🔸 تریپانوزومیازیس آفریقایی یک بیماری انگلی است که توسط مگس تسه تسه منتقل می‌شود.
این بیماری را بیماری خواب نیز می‌گویند زیرا می‌تواند شامل الگوی خواب آشفته باشد.

⭕️ تریپانوزومیازیس چیست؟

🔻 تریپانوزومیازیس به گروهی از بیماری‌های ناشی از انگل تریپانوزوما اشاره دارد.

🌎 این بیماری به ۲ دسته تقسیم می‌شود که ملاک تقسیم‌بندی موقعیت جغرافیایی آنها است.

▫️ تریپانوزومیازیس آفریقایی یا بیماری خواب توسط انگل‌های تریپانوزوما در جنوب صحرای آفریقا ایجاد می‌شود و توسط مگس تسه تسه منتقل می‌شود.

▫️ تریپانوزومیازیس آمریکایی یا بیماری شاگاس توسط انگل‌های تریپانوزوما در آمریکای لاتین ایجاد می‌شود و توسط تریاتومین یا حشره بوسیدن منتقل می‌شود.

🐄 تریپانوزومیازیس می‌تواند حیوانات را هم مبتلا کند. بیماری ناگانا نوعی تریپانوزومیازیس است که بر حیوانات مهره‌دار مانند گاو اثر می‌گذارد.

🔺 این بیماری توسط انواع مختلفی از تریپانوزوما از جمله تریپانوزوما بروسی و تریپانوزوما ویواکس ایجاد می‌شود.

🦁 حیواناتی مانند حیوانات اهلی نیز می‌توانند به عنوان میزبان انگل‌های تریپانوزوم انسانی عمل کنند، در حالی که حیوانات وحشی عمدتا به این بیماری مقاوم هستند.

❗️ برای حیوانات اهلی عفونت می‌توانند شدید و گاهی کشنده باشد.

🟢 تریپانوزومیازیس آفریقایی انسان چیست؟

تریپانوزومیازیس آفریقایی در ۳۶ کشور در جنوب صحرای آفریقا وجود دارد.

📈 هر سال حدود ۱۰۰۰۰ مورد جدید تریپانوزومیازیس آفریقایی گزارش می‌شود با این حال، تخمین زده می‌شود که بسیاری از موارد تشخیص داده نمی‌شوند.

✔️ تریپانوزومیازیس آفریقایی توسط دو گونه ایجاد می‌شوند.

📌 مسئول بیش از ۹۸٪ موارد trypanosoma brucei gambiens گزارش شده تریپانوزومیازیس آفریقایی انسان است و باعث عفونت مزمن می‌شود.

📌 مسئول کمتر از ۲٪ موارد trypanosoma brucei rhodesiense گزارش شده تریپانوزومیازیس آفریقایی انسان است و باعث مشکلات حاد می‌شود که به سرعت و در طی چند هفته ایجاد می‌شوند.

📌 نوع دیگری از تریپانوزوم، trypanosoma brucei brucei است که روی انسان اثر نمی‌گذارد.

🟣 راه‌های انتقال

☑️ هر دو گونه تریپانوزوما از طریق نیش مگس تسه تسه(گلوسینا) که فقط در مناطق روستایی آفریقا یافت می‌شود از انسان به انسان منتقل می‌شود.

🤰🏻با این حال، تریپانوزوم‌ها نیز می‌توانند از مادر به کودک منتقل شوند زیرا انگل می‌تواند از جفت عبور کند‌.

💉 سوزن‌های آلوده نیز می‌توانند به گسترش تریپانوزوم‌ها کمک کنند اما به ندرت اتفاق می‌افتد.

❗️جوامعی که بیشتر در معرض خطر تریپانوزومیازیس هستند در مناطق روستایی زندگی می‌کنند که مگس تسه‌تسه در آن یافت می‌شود.

🎏 این جوامع اغلب برای بقای خود به کشاورزی ماهیگیری و شکار وابسته هستند و دسترسی محدودی به خدمات بهداشتی و آموزشی دارند، در نتیجه بسیاری از موارد تریپانوزومیازیس تشخیص داده نمی‌شوند.

📍 مطالعه بیشتر
📍 مطالعه بیشتر
📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 کیمیا قدیری و حسین یوسفی
🔍 زینب گرانمایه

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#معرفی_بیماری‌های_انگلی
#خواب_آفریقایی #تریپانوزومیازیس
#پارت_۲

🔄 چرخه زندگی تریپانوزوم

🩸 انگل تریپانوزوم برای اولین بار زمانی وارد میزبان پستاندار می‌شود که مگس تسه‌تسه یک وعده غذایی خون می‌گیرد و بزاق پر از انگل را در پوست میزبان ترشح می‌کند. در این مرحله از چرخه زندگی انگل‌ها در شکل عفونی خود به نام تریپوماستیگوت‌های متاسیکلیک هستند که داری تاژک کوتاه و آزاد هستند.

هنگامی که انگل وارد جریان خون می‌شود به تریپوماستیگوت‌های باریک با تاژک بلندتر تبدیل می‌شود که سپس به سرعت به خون سایر مناطق بدن منتقل می‌شود.

🧠 تریپوماستیگوت‌ها در خون تکثیر می‌شوند و بعدها به غدد لنفاوی و سیستم عصبی مرکزی سرایت می‌کند.

اشکال تریپوماستیگوت‌ها در خون پستانداران

▫️ فرم بلند و باریک
▫️ فرم کوتاه و کوفته
▫️ شکل میانی بین این دو

🔻 شکل کوتاه برای زنده ماندن در مگس تسه‌تسه از قبل تطبیق داده شده‌است و هنگامی که وارد خون پستاندار شده و از آن تغذیه می‌کند متمایز می‌شود.

🔻 هنگامی که داخل روده میانی مگس تسه‌تسه قرار می‌گیرند تریپوماستیگوت‌ها به تریپوماستیگوت‌های پیش‌حلقه‌ای تبدیل می‌شوند که در روده تکثیر می‌شوند. پس از تکثیر تریپوماستیگوت‌های پروسیکلیک در مسیر غده بزاقی مگس تسه به سمت جلو( قدامی) روده میانی حرکت می‌کنند.

🔻 در این سفر تریپوماستیگوت‌های پروسیکلیک سپس به اپی ماستیگوت‌هایی تبدیل می‌شوند که به غده بزاقی مگس تسه‌تسه مهاجرت می‌کنند و توسط تاژک‌های خود به دیواره غده می‌چسبند.

🔻 در‌نهایت، اپی‌ماستیگوت‌ها به تریپوماستیگوت‌های متاسیکلیک کوتاه و عفونی تبدیل می‌شوند و از دیواره غده بزاقی جدا می‌شوند و آماده تزریق به میزبان در هنگام تغذیه می‌شود.

🔬 تشخیص

❗️ تشخیص تریپانوزومیازیس آفریقایی باید در اسرع وقت انجام شود تا از پیشرفت بیماری به مرحله دوم جلوگیری شود.


◼️ تریپانوزومیازیس یک بیماری در مناطق روستایی است که در آن دسترسی محدودی به کمک پزشکی یا آموزش در مورد علائمی که باید به آنها توجه شود وجود دارد در نتیجه بسیاری از مبتلایان تشخیص داده نمی‌شوند و در نتیجه درمان مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کنند.

🔹 برای جلوگیری از این اتفاق، برنامه‌های غربالگری برای برخی از جمعیت‌های درمعرض خطر اجرا شده است.

غربالگری شامل دو مرحله است:

✔️ بررسی علائم بالینی مانند غدد لنفاوی متورم در گردن و علائم عصبی مانند تغییر وضعیت ذهنی یا خواب طولانی روز

✔️ معاینه اسمیر خون برای علائم انگل

🔺 اسمیر خون گرفته‌ شده از یک فرد مبتلا به تریپانوزومیازیس دارای دایره‌های صورتی(گلبول‌های قرمز خون) و چرخش‌های بنفش(انگل‌های تریپانوزوم) هستند‌.

اگر این آزمایشات بی‌نتیجه باشند ممکن است افراد برای آنتی‌بادی‌های خاص آزمایش خون بدهند که نشان‌دهنده وجود انگل است.

اگر نتایج این آزمایشات مثبت شد و نشان داد که فرد به تریپانوزومیازیس مبتلا است ارزیابی بیشتری انجام می‌شود تا مشخص شود که بیماری تا کدام مرحله پیشرفت کرده‌است.

📍 مطالعه بیشتر
📍 مطالعه بیشتر
📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 کیمیا قدیری و حسین یوسفی
🔍 زینب گرانمایه

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#معرفی_بیماری‌های_انگلی
#خواب_آفریقایی #تریپانوزومیازیس

🔄 چرخه زندگی African Trypanosomiasis 🔄

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#معرفی_بیماری‌های_انگلی
#خواب_آفریقایی #تریپانوزومیازیس
#پارت_۳

تشخیص

🧠 این شامل نمونه‌برداری از مایع نخاعی از طریق پونکسیون کمری و بررسی نمونه جهت وجود انگل است. اگر انگل وجود داشته‌باشد نشان می‌دهد که بیماری به مرحله عصبی پیشرفت کرده‌است.

❗️غربالگری جمعیت‌های در‌معرض خطر یک سرمایه‌گذاری بزرگ هم از نظر تعداد افراد مورد نیاز برای انجام آنها و هم از نظر مواد مورد نیاز است.

با‌ این‌حال این یک سرمایه‌گذاری ضروری است زیرا بسیاری از افراد مبتلا با تریپانوزومیازیس تشخیص‌ داده‌ نشده‌اند و درمان نمی‌شوند و این باعث افزایش سطح انتقال و درنهایت منجر به اپیدمی‌شدن بیماری می‌شود.

🔺 در طول قرن گذشته اپیدمی‌های متعددی از تریپانوزومیازیس در آفریقا وجود داشته‌است.
در سال ۱۹۲۰، یک بیماری همه‌گیر در نتیجه غربالگری میلیون‌ها نفر در معرض‌خطر کنترل شد‌. این منجر به وقوع پیوستن کمتر از ۵۰۰۰ مورد بیماری در اواسط دهه ۱۹۶۰ شد.

*⃣ درنتیجه این موفقیت، غربالگری کمتر شد و این بیماری دوباره در مناطق مختلف ظاهر شد و نیاز به نظارت مداوم را برجسته کرد.


🩺 بیماری و علائم

❗️علائم تریپانوزومیازیس آفریقایی به دو مرحله کلیدی تقسیم می‌شود:

1⃣ مرحله اول یا فاز همولنفاتیک: مدت کوتاهی پس از ورود تریپوماستیگوت‌های متاسیکلیک به بدن و تکثیر در زیر پوست واکنش التهابی رخ می‌دهد. این امر باعث تورم پوست و بزرگ‌شدن غدد لنفاوی گردن می‌شود. این پاسخ ایمنی منجر به علائمی مانند تب، سردرد، درد مفاصل و خارش می‌شود.

2⃣ مرحله دوم یا فاز عصبی: این مرحله زمانی شروع می‌شود که انگل‌های تریپانوزوم از سد خونی مغزی به مایع نخاعی عبور کنند و سیستم عصبی مرکزی را آلوده کنند. هنگامی که مغز تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد منجر به تغییراتی در رفتار، گیجی، هماهنگی ضعیف، مشکلات در گفتار و اختلال در خواب می‌شود ازاین‌رو این بیماری به اصطلاح" بیماری خواب" نامیده می‌شود.

💊 درمان

🟣 تریپانوزومیازیس در صورت تشخیص سریع قابل درمان است اما اگر درمان نشود کشنده خواهد‌بود. نوع درمان انجام‌شده به مرحله بیماری بستگی دارد.

❗️به طور کلی هرچه بیماری سریع‌تر شناسایی شود درمان راحت‌تری خواهد‌داشت.

🔷 داروهایی که برای درمان تریپانوزومیازیس در مرحله اول بیماری استفاده می‌شود عموما دارای عوارض جانبی خفیف‌تری هستند و معمولا به صورت تزریقات تجویز می‌شوند.

🔷 هنگامی که بیمار در مرحله دوم بیماری قرار می‌گیرد جهت ازبین‌بردن انگل از روش‌های تهاجمی‌تری مانند داروهای سمی‌تر استفاده می‌شود. تجویز این داروها پیچیده‌تر است و معمولا به صورت وریدی تجویز می‌گردد.

🟨 در‌حال حاضر چهار دارو برای درمان این بیماری ثبت شده‌است و به صورت رایگان در کشورهایی که تحت خطر هستند تجویز می‌شوند. این داروها شامل:

🔴 پنتامیدین: برای درمان در مرحله‌ی اول استفاده می‌شود و عوارض جانبی ندارد
🟡 سورامین: برای درمان در مرحله‌ی اول استفاده می‌شود و عوارض‌جانبی مانند عفونت‌های دستگاه ادراری و واکنش آلرژیک را به همراه دارد.
🔵 ملاسوپرول: برای درمان مرحله ی دوم این بیماری استفاده می‌شود. از آرسنیک مشتق شده و عوارض جانبی ناخواسته زیادی به‌همراه دارد.
در موارد شدید، دیده شده‌است که باعث اختلال در مغز می‌شود که می‌تواند کشنده باشد.
🔻همچنین گسترش مقاومت به ملاسپرول در آفریقای مرکزی وجود دارد.
🟠 افلورنیتین: دراصل به‌عنوان یک ضدسرطان شناخته شده‌است. این دارو برای درمان مرحله ی دوم استفاده می‌شود. این دارو سمیت کمتری نسبت به ملاسپرول دارد اما می‌تواند باعث استفراغ، اسهال و کم‌خونی شود.

📍 مطالعه بیشتر
📍 مطالعه بیشتر
📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 کیمیا قدیری و حسین یوسفی
🔍 زینب گرانمایه

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#اخبار

🍎 رژیم غذایی مادر می‌تواند از مغز نوه‌هایش محافظت کند!

🔍 مطالعه‌ای در دانشگاه Monash با استفاده از مدل‌های ژنتیکی نشان می‌دهد مادرانی که در اوایل بارداری سیب و گیاهان می‌خورند می‌توانند از سلامت مغز فرزندان و نوه‌های خود محافظت کنند.

📍این کشف بخشی از پروژه‌ای است که نشان می‌دهد رژیم غذایی مادر نه تنها بر مغز فرزندش بلکه بر مغز نوه‌هایش نیز تأثیر می‌گذارد.

🖊 مطالعه موسسه اکتشاف زیست پزشکی Monash که در Nature Cell Biology منتشر شد، نشان داد که برخی از مواد غذایی می‌توانند در برابر بدتر شدن عملکرد مغز محافظت کنند.

📍به طور خاص، این مطالعه از کرم‌های گرد (Caenorhabditis elegans) به عنوان مدل ژنتیکی استفاده کرد، زیرا بسیاری از ژن‌های آن‌ها نیز در انسان‌ها حفظ شده‌اند.

🍎 محققان دریافتند که یک مولکول موجود در سیب و گیاهان(ریحان، رزماری، آویشن، پونه کوهی و مریم گلی) به کاهش خرابی کابل‌های ارتباطی مورد نیاز برای عملکرد صحیح مغز کمک می‌کند.

پروفسور راجر پوکاک، نویسنده ارشد و تیمش در حال بررسی سلول های عصبی در مغز بودند که از طریق حدود ۸۵۰ هزار کیلومتر کابل به نام آکسون با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. برای عملکرد و بقای آکسون‌ها، مواد ضروری باید در امتداد یک ساختار داخلی که حاوی میکروتوبول‌ها است، منتقل شوند.

📍 پروفسور پوکاک توضیح داد که عملکرد نادرست که باعث شکننده‌شدن آکسون‌ها می‌شود منجر به اختلال عملکرد مغز و تخریب عصبی می‌شود.

🖇 او گفت که تیمش از یک مدل ژنتیکی با آکسون‌های شکننده استفاده کردند که با افزایش سن حیوانات می‌شکنند. او توضیح داد: "ما پرسیدیم که آیا محصولات طبیعی موجود در رژیم غذایی می‌توانند این آکسون‌ها را تثبیت کنند و از شکستن آن جلوگیری کنند؟"

🟣 او افزود: "ما یک مولکول موجود در سیب و گیاهان(اسید اورسولیک) را شناسایی کردیم که شکنندگی آکسون را کاهش می‌دهد. با بهبود انتقال آکسون و در نتیجه سلامت کلی آن."

📍 پروفسور پوکاک گفت که این نوع چربی که به اسفنگولیپید معروف است، باید از روده مادر، جایی که غذا هضم می‌شود، به تخمک‌های داخل رحم برود تا از آکسون‌ها در نسل بعدی محافظت کند. او گفت در حالی که نتایج امیدوارکننده بود، اما هنوز باید در انسان تایید شود.

🍎 وی گفت: "این اولین بار است که نشان داده شده است که یک لیپید/چربی ارثی است. علاوه بر این، تغذیه مادر با اسفنگولیپید از آکسون‌های دو نسل بعدی محافظت می‌کند. این بدان معناست که رژیم غذایی مادر می‌تواند نه تنها بر مغز فرزندانش بلکه بر روی نسل‌های بعدی تأثیر بگذارد."

📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 سیده سمانه نبویان
🔍 مرضیه دانافر

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
#مقاله_علمی

🔶 افراد با خطر ژنتیکی افزایش آلزایمر، ممکن است ابتدا حس بویایی خود را از دست بدهند!

🔹 بر اساس یک مطالعه منتشر شده، افرادی که دارای گونه ژنی مرتبط با قوی ترین خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، ممکن است توانایی خود را در تشخیص بوها زودتر از افرادی که دارای این نوع ژن نیستند از دست بدهند، که ممکن است نشانه اولیه مشکلات حافظه و تفکر در آینده باشد.

🔹 دکتر گود اسمیت از دانشگاه شیکاگو، نویسنده این مطالعه گفت: "آزمایش توانایی فرد در تشخیص بوها ممکن است راهی مفید برای پیش‌بینی مشکلات آینده در زمینه شناخت باشد".

🔍 اگرچه تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافته‌ها و تعیین سطح از دست دادن بویایی که می‌تواند خطر آینده را پیش‌بینی کند، مورد نیاز است، این نتایج می‌تواند امیدوارکننده باشد، به‌ویژه در مطالعاتی که هدف آنها شناسایی افراد در معرض خطر زوال عقل در مراحل اولیه بیماری است.

این مطالعه شامل یک نظرسنجی در خانه بود که شامل آزمایش حس بویایی بیش از ۸۶۵ نفر بود(هم توانایی آنها در تشخیص یک بو و هم توانایی آنها برای تشخیص بویی که استشمام می‌کنند). آزمایشات در فواصل پنج ساله انجام شد. مهارت‌های تفکر و حافظه افراد نیز دو بار به فاصله پنج سال مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه‌های DNA به محققان اطلاعاتی در مورد اینکه چه کسی حامل ژن مرتبط با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر است، داد.

🔹 برای بررسی اینکه آیا افراد می‌توانند بوها را تشخیص دهند یا خیر، امتیازها بر اساس غلظت‌های مختلف بو که می‌توانستند استشمام کنند، از صفر تا شش متغیر بود.

احتمال تشخیص بوی خوب در افرادی که دارای این نوع ژن بودند ۳۷٪ کمتر از افرادی بود که ژن را در یک نقطه زمانی واحد نداشتند.

‼️ محققان عوامل دیگری مانند سن، جنس و سطح تحصیلات را نیز در نظر گرفتند که می‌توانند بر نتایج تأثیر بگذارند. حاملان ژن در سن ۶۵ تا ۶۹ سالگی شروع به کاهش تشخیص بو کردند. در آن سن، حاملان ژن به طور متوسط ​​حدود ۳/۲ بو را تشخیص دادند، در حالی که این میزان برای افرادی که ژن را حمل نمی کردند، حدود ۳/۹ بود.

🔹 افرادی که حامل این نوع ژن بودند تا زمانی که به سن ۷۵ تا ۷۹ سالگی رسیدند، تفاوتی در توانایی خود در تشخیص بویی که دارند نشان ندادند. هنگامی که توانایی تشخیص بوها را از دست دادند، توانایی حاملان ژن سریعتر از افراد دیگر کاهش یافت که حامل این ژن نبود.

مهارت‌های تفکر و حافظه در شروع مطالعه در بین دو گروه مشابه بود. اما همان‌طور که انتظار می‌رفت، افرادی که این نوع ژن را حمل می‌کردند، در طول زمان نسبت به کسانی که ژن را نداشتند، کاهش سریع‌تری در مهارت‌های فکری خود داشتند.

🔹 محدودیت مطالعه این است که افراد مبتلا به زوال عقل شدید در این مطالعه قرار نگرفتند.

📍 مطالعه بیشتر
✍🏻 زهرا بیکدلو
🔍 مرضیه دانافر

╭══•🔬•══╮
    @znubio
╰══•🔬•══╯
سلام دوستان
یه دوره ی pcr داریم
هم به صورت آنلاین
هم حضوری
دوره ای فوق العاده کاربردی و مفید مناسب رشته های گیاهپزشکی،باغبانی،زراعت،ژنتیک،زیست شناسی و ....
همراه با ارائه ی مدرک
با تدریس آقای دکتر کولیوند
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به آیدی:
@b_M100030080
مراجعه فرمایید.
۲۴مین نمایشگاه دستاورد های پژوهش،فناوری و فن بازار استان زنجان
🗓️زمان :۱۱ الی۱۳ آذرماه ۱۴۰۲ _ساعت۱۶الی۲۱
📍مکان: محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان زنجان(کاسپین)
🔰بازدید برای عموم آزاد میباشد .
♨️منتظر حضور گرم شما عزیزان برای بازدید از غرفه دانشکده علوم و انجمن علمی گروه زیست شناسی هستیم.
🔥جهت امتیاز دادن و حمایت از غرفه دانشکده علوم :
۱)این کد ر‌و اسکن کنید.
۲)در رای گیری شرکت کنید.
🔆اگر هنوز از غرفه بازدید نکرده اید ۱۳ آذر روز دوشنبه اختتامیه مراسم را از دست ندهید.
پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر داریم.
انجمن علمی گروه زیست شناسی دانشگاه زنجان
Photo
جامع ترین مسترکلاس آنلاین طراحی دارو و کموانفورماتیک کشور💊

@zistfanlab

توسط یکی از بهترین اساتید دانشگاه تهران آموزش ببین ‼️

دکتر سجاد قرقانی، هیئت علمی و مدیر گروه بیوانفورماتیک دانشگاه تهران و عضو انجمن بیوانفورماتیک ایران

📌 اگه دانشجو و یا فارغ التحصیل داروسازی ، شیمی ، زیست شناسی هستی و به دنبال کسب مهارت و تقویت رزومه توی یه فیلد آینده داری
این دوره مناسب شماست‼️

۵ ماه وقت بزار و یه فیلد آینده دار رو بصورت تخصصی یاد بگیر

📍 سه ماه آموزش تئوری صفرتاصد
📍تیم ورک و ژورنال کلاب
(چونکه دوره تعاملی باشه و خودت درگیر ریسرچ بشی)

📍 ۲ ماه کار بر روی پروژه بصورت مرحله به مرحله ( چونکه باید همه چیزایی که یاد گرفتی رو تمرین کنی )
بدون هدیه که نمیشه 🎁

با شرکت توی این دوره قراره دوتا دوره رو شرکت کنی😳
یه زبان برنامه نویسی پرکاربرد چطوره ؟ 😉

🎁دوره پایتون که اونم پروژه محوره رو با شرکت توی این دوره ازمون هدیه میگیری😍

📌چرا این دوره ؟!
🎖سرفصل های جامع و کاربردی
🎖پشتیبانی و منتورینگ کامل توسط استاد
🎖 اعطای مدرک معتبر و زبان انگلیسی
🎖انجام پروژه جامع بعد از اتمام بخش تئوری
🎖شرایط اقساطی ۵ ماهه

🚨کد تخفیف اختصاصی
Drug 1

اگه میخوای این دوره رو از دست ندی
به آیدی زیر پیام بده ❤️

@zistfanlab_admin
#رویداد
#فراخوان
#دفتر_فناوری‌_و_ارتباط‌_با‌_جامعه

🎖تور دانشجویی جهت بازدید از ۲۴مین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن‌بازار استان زنجان (نمایشگاه هفته پژوهش) به همراه حضور در کارگاه‌های تخصصی

✳️ زمان تور دانشجویی یکشنبه ۱۲ آذرماه،

زمان‌های حرکت:

🅾از دانشگاه به نمایشگاه ساعت ۱۵:۳۰ از میدان اصلی دانشگاه،

🆑🔙 ساعت برگشت از نمایشگاه به سمت دانشگاه ۱۶:۱۰

🅾 از دانشگاه به نمایشگاه ساعت ۱۷:۰۰ از میدان اصلی دانشگاه،

🆑🔙ساعت برگشت از نمایشگاه به سمت دانشگاه ۱۷:۴۰

🅾 از دانشگاه به نمایشگاه ساعت ۱۸:۳۰ از میدان اصلی دانشگاه،

🆑🔙 ساعت برگشت از نمایشگاه به سمت دانشگاه ۱۹:۱۰

🛑آخرین سرویس برگشت از نمایشگاه به دانشگاه ساعت ۲۱:۰۰

📥 محل دائمی نمایشگاه بین المللی زنجان(کاسپین)

🏢دفتر فناوری و ارتباط با جامعه
گروه کاریابی و هدایت شغلی
ساختمان مرکزی، طبقه اول،
دفتر ارتباط با صنعت
☎️۰۲۴۳۳۰۵۲۴۲۱

جهت اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعیه‌های کارآموزی، کارورزی و فرصت‌های شغلی به کانال‌های اطلاع‌رسانی گروه کاریابی و هدایت شغلی دفتر فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه زنجان در تلگرام و ایتا بپیوندید.

تلگرام: https://www.tgoop.com/znu_jps_int_uip
ایتا: eitaa.com/znu_jps_int_uip
واتس‌اپ: https://chat.whatsapp.com/Gy1dXNpLax8KPuSY
2025/02/24 03:44:58
Back to Top
HTML Embed Code: