tgoop.com/AbanFamilies/566
Last Update:
جانباختگان و بازنمایی با هوش مصنوعی؛
مبارزه با فراموشی یا تحریف واقعیت؟
«ویدیویی را نشانم دادند که دخترم داشت میرقصید و آواز میخواند، این ویدیو اصلش یک عکس است، عکسی که همیشه برای من ثابت بود، حالم بسیار بد شد و از هوش رفتم. احساس کردم به خاطراتی که از دخترم در ذهن دارم، توهین شده و خاطراتم را دستکاری کردند. آن شیوه رقص و آواز خواندن بسیار توهینآمیز بود.»»
«من تماشای آن ویدیو را ادامه ندادم، برای من بسیار آزاردهنده بود. دخترم وقتی جانش را از دست داد ۹ سال و نیم داشت. من او را همیشه همانگونه به یاد میآورم که زمانی بود، کودکی پرانرژی و معصوم. اما بازسازی چهرهاش با هوش مصنوعی، برایم چیزی جز آزار نبود. این کار، تجاوز به حریم خانواده و کرامت انسانی او بود.»
«احساس میکردم با بُرهانی که من میشناختم هیچ نسبتی ندارد.»
در دو سال گذشته، هوش مصنوعی به سرعت جای خود را در دنیای تکنولوژی باز کرده و محبوبیتی فراگیر داشته است. استفادههای مختلف از هوش مصنوعی از یک سو امکاناتی فوقالعاده در اختیار مردم گذاشته و از سوی دیگر، مشکلات و چالشهای فراوانی را هم به وجود آورده، از جمله نقض حریم خصوصی افراد و گروههای اجتماعی مختلف.
پس از اعتراضاتی که با کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در ایران رخ داد، استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی تصاویر جانباختهها یا تولید محتوا -عمدتا از زنان و دختران- افزایش پیدا کرد، تا جایی که برخی از این تصاویر به رسانهها نیز راه پیدا کرد.
این تصاویر و محتواها، که اغلب در شبکههای اجتماعی منتشر میشوند، بعضاً چهرههایی آرایششده، بینقص و حتی گاهی به طرز اغراقآمیز زیبا را به نمایش میگذارند. اما پشت این تصاویر، داستانهایی تلخ از خانوادههایی است که احساس میکنند بازنماییهای انجام شده با واقعیت زندگی عزیزانشان تناسبی ندارد و در مواردی حتی توهینآمیز هستند.
#آبان۹٨
#آبان_ادامه_دارد
#زن_زندگی_آزادی
لینک مطلب : بیبیسی فارسی
@AbanFamilies📎 Twitter/X | 📎 Instagram
BY Aban Families
Share with your friend now:
tgoop.com/AbanFamilies/566