tgoop.com/Advancednanoeducation/1831
Last Update:
#تقویم_شیمی
🧪۱۳دسامبر🧪
سال ۱۷۸۰ يوهان ولفگانگ دوبراينر( Johann Dobereiner (Wolfgang شيمى دان آلمانى به دنيا امد.
او به خاطر جدول تناوبى كه پيشنهاد كرد در جهان شناخته شده است. وى در سال ۱۸۲۹ توانست رد پايى از ويژگی های برخى عنصرها را شناسايى كند.
براى نمونه او توانست جرم اتمى ميانگين ليتيم و پتاسيم را بدست آورد، كه عدد محاسبه شده نزديك جرم اتمى سديم بود. او الگويى همانند را براى كلسيم، استرانسيم و باريم نسبت به گوگرد، سلنيم و تلوريم، همچنين كلر، برم و يد بدست آورد. او دريافت كه چگالى اين عنصرها هم از الگويى همانند پيروى میكند.اين دسته عنصرها با نام سه گانۀ دوبرآينر شناخته شدند. او بر روى عنصر اكا-بور به معنى همانند بور هم كار كرد، اين عنصر بعدها به نام اسكانديم شناخته شد او اين تلاش را براى درمان برخى بيماریها انجام داد. دوبراينر هنگامى كه بر روى كاربرد پلاتين به عنوان كاتاليزور كار میكرد توانست فورفورال را هم شناسايى كند. همچنين بر روى يكـ روشنايى هم كار كرد كه به لامپ دوبراينر معروف شد.
لامپ دوبراينر معروف به ( جعبه فيتيله) در عمل يك فندك است كه در سال ۱۸۲۳از سوى شيميدان آلمانى يوهان ولفگانگ دوبراينر اختراع شد. اين لامپ تا سال ٦٩ همچنان توليد میشد. سازوكار اين لامپ به اين شكل بود كه در يك شيشه، هماند دستگاه كيپ، فلز روى با سولفوريك اسيد رقيق واكنش میداد و گاز هيدروژن توليد میشد، سپس هنگام باز شدن شیر، گاز هيدروژن بر روى اسفنج پلاتينيم آزاد میشود، اين اسفنج واكنش با اكسيژن هوا را كاتاليز میكرد وگرما توليد میشد و در اثر آن هيدروژن میسوخت و يك شعله ملايم توليد مىﺷد.
در دهه ۱۸۲۰ ميليونها از اين لامپ به فروش رفت و نمونه هايى از اين لامپ در موزه آلمان و در داروخانه قلعه هايدلبرگ موجود است.
نويسندۀ مشهور آلمانى، گوته دوست يوهان ولفگانگ دوبراينر بود كه در جلسات هفته اى او شركت میكرد، مفهوم نظريه آفنيته شيميايى را پايه ی داستان بلند مشهورش، پيوندهاى انتخابى كه در سال ۱۸۰۹ نوشت قرار داد.
👩🔬🧪👨🔬
تلگرام | اینستاگرام
BY Auxin nanoeducation channel
Share with your friend now:
tgoop.com/Advancednanoeducation/1831