Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
12آبان.WAV
30.8 MB
🎙فایل صوتی نهمین نشست جنسیت و نابرابری با عنوان در بندِ بدن موسسه رحمان با همکاری کارگروه جنسیت و سکسوالیته انجمن انسان شناسی ایران.

در ابتدای نشست آقای هادی صمدی در ارتباط با شناخت بدنمند و حضور زنان در نهادهای تصمیم گیری صحبت کردند.

در ادامه جناب خشایار داوودی فر در ارتباط با بیگانگی صحبت کردند.

در قسمت سوم سخنرانی خانم مرضیه مددی در ارتباط با پزشکی شدن بدن زنانه مطالبی را مطرح کردند.
@AnthropologyOfGender
در نشست پیش رو، مهتاب همپایی فارغ‌التحصیل مردم‌شناسی، یافته‌های رسالهٔ کارشناسی‌ارشد خود در رابطه با مردم‌نگاری محلهٔ پیراشهری حصارامیر و مقاومت روزمرهٔ زنان در “واپس‌نرفتن از وضعیت فعلی” را با ما درمیان خواهد گذاشت.
همچنین، در این جلسه محمد مالجو در رابطه با انواع عاملیت‌های تهیدستان شهری در ایران معاصر، و مارال لطیفی دربارهٔ به حاشیه رانده شدن اقشار میانی ساکن تهران در فضای فیزیکی و اجتماعی نکاتی را به بحث خواهند گذاشت.

نشست مشترک کارگروه مطالعات جنسیت و سکسوالیتهٔ
انجمن انسان‌شناسی ایران و موسسه فرهنگی‌هنری شک.

این نشست حضوری است.
@AnthropologyOfGender

▪️رزرو در تلگرام: @shak_space
- درک عمیق از رابطه زبان و جامعه نیازمند نگاهی فراتر از کنش‌های فردی است. کنش‌های فردی در بستر اجتماعی معنا می‌یابد و در درون اجتماعات شکل می‌گیرد. تغییرات زبانی به صورت ناگهانی و انفرادی رخ نمی‌دهند، بلکه در طی زمان و در تعاملات اجتماعی قوام می‌یابند. موقعیت اجتماعی افراد در این اجتماعات، بر شیوه استفاده آن‌ها از زبان و شکل‌گیری گفتمان‌ها تأثیر می‌گذارد.
- اگرچه در مورد سیالیت و کثرت جنسیت سخن فراوان گفته می‌شود، باید قدرت ایدئولوژی اجتماعی جنسیت یعنی دوگانه مرد و زن توسط تحلیل‌گران پذیرفته شود.
@AnthropologyOfGender
#sociolinguistics
#زبان‌شناسی_اجتماعی
#چشم‌اندازهای_زبان‌شناختی
خواندن متن کامل👉
Audio
فایل‌های صوتی نشست «تقلا برای زیستن: روایت زنان از سکونت‌گاه‌های  پیراشهری»  ۲۴ آبان ۱۴۰۳ کارگروه جنسیت و سکسوالیته انجمن انسان‌شناسی ایران با همکاری موسسه فرهنگی‌هنری شک.
@AnthropologyOfGender
گزارش این نشست را می‌توانید اینجا بخوانید:
متن گزارش👉
همه­‌چیز در خانه است: خشونت، ارزش­‌های خانوادگی و سلسله­‌مراتب قدرت
در حالی‌که «خانواده و ارزش­‌هایش» به‌عنوان پناهگاهی امن در برابر جهان پرآشوب بیرونی شناخته می‌شود، در سه ماهه نخست سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲، و ۱۴۰۳دست‌کم ۸۵زن و دختر از سوی شوهر، پدر و برادر یا مردان نزدیک به آنها کشته شده‌­اند (علی­ کرمی، ۱۴۰۳) در بیستم آبان ۱۴۰۳منصوره قدیری جاوید خبرنگار به دست همسر وکیلش کشته شد، چند روز بعد، مرد دیگری در تهران همسر و فرزند نوجوانش را به قتل رساند و خودش را نیز کشت. پیش‌تر نیز در همین ماه در گلستان مردی یکی از زنان خانواده‌اش را کشت، و نیز زنی در مشهد در خواب توسط همسر خود با ضربات سخت جان سپرد. گزارش‌ها نشان می‌­دهد که در ایران به طور متوسط هر چهار روز یک زن توسط یکی از مردان خانواده کشته می‌­شود. این وقایع تاسف برانگیز بار دیگر ما را با پیچیدگی‌های روابط قدرت درون ساختارهای خانوادگی روبه‌رو می‌کند. این رویداد، نه‌تنها خشونتی فردی بلکه انعکاسی از دینامیک‌های نهادی است که «ارزش‌های خانواده» را ایده‌آلیزه کرده و آنها را به معیاری برای سامان‌دهی اجتماعی بدل کرده‌است؛ یعنی ساختارها و روابطی که در درون خانواده سنتی شکل گرفته‌اند- مانند تقسیم کار جنسیتی، نقش‌های قیم‌مابانه، و مفهوم سرپرستی- به عنوان الگویی برای سازمان‌دهی سایر نهادهای اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی - هم در نسبت جنسیتی و هم در نسبت دولت با شهروندان متکثر - پذیرفته شده‌اند. سیاست‌گذاری‌های اجتماعی، اغلب امتداد این فرض است که زنان "به‌طور طبیعی" مسئولیت‌های بازتولیدی و مردان مسئول تأمین معیشت‌اند و ردپای آن را نه‌تنها در خانواده بلکه می‌­توان آشکارا در بازار کار، نظام آموزشی، و قوانین مدنی یافت.
ایده‌آل‌سازی از «خانواده» و «ارزش­‌های خانوادگی» می­تواند به‌عنوان ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به نابرابری عمل کند. بنابراین، بازاندیشی در مفهوم خانواده و بازنگری در کارکردهای آن، نه‌تنها برای تحلیل مسائل خشونت خانگی بلکه برای درک نظام‌های نابرابری در مقیاسی گسترده‌تر ضروری است. این ساختار نابرابر، در درون خانواده باقی نمی‌ماند بلکه از طریق استعاره‌ها و مفاهیم برگرفته از خانواده به دیگر عرصه‌های اجتماعی تسری پیدا می‌کند. نظام‌های دولتی، از پدرسالاری نهادینه شده به‌عنوان مدلی برای هدایت و کنترل جامعه و به طور مشخص زنان استفاده می‌کنند یا ملی‌گرایی برآمده از استعاره‌ی خانواده، می­‌تواند شهروندان درجه اول و درجه دوم بسازد. «ادبیاتِ خانواده» زبان قدرتمندی در بسیج کردن گروه‌های مختلف مردم با اهداف مختلف را شکل می دهد، سلسله مراتب را در داخل و خارج از خانه طبیعی می­‌کند و بر اعمال زوری که برای حفظ این روابط نیاز است سرپوش می گذارد. دیگر وقتش رسیده که ارزش­‌های خانواده را مورد بازنگری انتقادی قرار دهیم و با پیش چشم گذاشتن ایده­‌آل خانواده سنتی برای درک نابرابری­‌ها، تا حد امکان و با هدف گسترش خانواده­‌هایی با ساختاری مبتنی بر برابری­ و گفتگو، درجهت سست کردن پایه‌­‌های سلسله­‌مراتب­‌های اجتماعی هم‌چون جنس، جنسیت، سکسوالیته، سن، قومیت، و... بکوشیم.
#منع_خشونت_علیه_همه_زنان
#هم‌صدایی_نارنجی
#بیست‌و‌پنج‌نوامبر
برای خواندن متن کامل 👉
⭕️ فردا در همایش

خشونت جنسیتی؛ ابعاد و جنبه‌های نوظهور

ناشران عزیزی چون نشر برج، چشمه/چرخ، نشر خوب و مجله‌ی وزین زنان‌ِامروز در کنار ما خواهند بود و نسخه‌هایی از عناوین جدید و مرتبط با موضوع همایش را با درصدی تخفیف ارائه خواهند کرد.

فردا از ساعت ۸:۳۰ الی ۲۰
در خانه اندیشمندان علوم انسانی
واقع در خیابان کریم‌خان، استاد نجات‌اللهی (ویلا)، نبش ورشو منتظرتان هستیم🌱

برای اطلاع از برنامه‌‌ی همایش اینجا را ببینید

ورود برای همه آزاد و رایگان است.
2024/12/03 07:24:45
Back to Top
HTML Embed Code: